1/07/14

Like a girl

5 53 always-like-a-girl.jpg

Joskus mainosvideoiden viesti osuu aika mahtavasti nappiin ja bongasin eilen sosiaalisesta mediasta ilahduttavan hyvällä sanomalla varustetun Alwaysin mainoksen. Se, että joku juoksee / lyö / heittää / jne. kuin tyttö on totuttu lausumaan ja kuulemaan loukkauksena. Mitä jos merkityksen kääntäisikin päälaelleen? Let’s make #likeagirl mean amazing things.

Translation: Every once in a while an ad has a message that goes a little bit deeper than just advertising. Always recently published a video that challenges us all to re-evaluate what it means to do something ”like a girl”. Let’s make it mean amazing things.

Photo: Always Like a Girl Campaign

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • MS

  Huh, melkoisen powerful video ja sanoma! Tätä ei oikeastaan ole ennen käsitelty näin, joten tuntui entistä vetoavammalta kaikki mitä videolla puhuttiin ja käsiteltiin. Sitä vahvisti toki tuo aito oivallus ja tunteet, jotka näkyivät nuorten tyttöjen kasvoilta.

  Hienoa, kun tuollaisia jo vakiintuneita lausahduksia oikeasti otetaan joskus uudelleen käsittelyyn ja pohditaan, ovatko ne ajan tasalla – puhumattakaan siitä, että ne joskus olisivat edes olleet mitenkään järkeviä tai kohdillaan.

  Tähän samaan aiheeseen varmaan liittyy koko ”tytöttely”-teema muutenkin, jota kautta päästäänkin siihen, että miksi mies on sanana niin maskuliininen, vahvan ja voimakkaan synonyymi ja mihin se miehiä velvoittaa. Miehillä kun on yhtälailla lupa olla herkkiä ja haavoittuvaisia ja omaa minuuttaan edustavia kuin tytöilläkin on lupa olla voimakkaita ja voittajia ja päteviä (tai mitä ikinä tahtookaan!).

  Aiheeseen liittyy myös taannoinen naisurheilijoiden kohu, kun yleisurheilukisoissa urheilusuoritusten sijaan keskityttiin naisten ulkonäköön. Itse olen harrastanut miehistä urheilulajia, ja kyllä siellä tytöttely oli melko vallassaan – vaikka esimerkiksi jalkapallossa suomalaisten naisten menestys on kautta linjan vahvempaa kuin miesten. Silti jalkapallo on oletusarvoisesti miesten laji, ja NAISjalkapalloilu on sitten jotain hassuttelua, mitä siinä ohessa tehdään.

  Kiitos kun jaoit tämän, herätti paljon ajatuksia :-)

 • Lullah

  Tulee mieleen kun joku pohti samanlaisia asioita, mistä puhut tuossa urheiluasiassa. Luin joskus tekstin jossa kiinnitettiin huomiota seuraaviin sanoihin: naispresidentti, naislääkäri, naisuhreilija, naismyyjä, mieshuora. Yhteiskunnallisesti hyväksytyissä ja arvokkaissa ammateissa täytyy tuoda tuo nais-etuliite mukaan, kun puhutaan naispuolisesta työntekijästä, kun taas viimeisen kohdalla on mies-etuliite. Lehtiotsikot aina lisäävät etuliitteen, koska on pakko heti tehdä selväksi, kumpaa sukupuolta ja mitä ammattia henkilö edustaa. Henkilön pitäisi olla yhtä pätevä sukupuolesta huolimatta ja kun puhutaan ammattitaidosta, sukupuoliliitettä ei pitäisi tarvita. 

  Urheilussa ymmärrän sukupuoli erottelun, sillä miehet ja naiset harvemmin kilpailevat keskenään sukupuolien fyysisten erojen vuoksi. Seksismi ja ulkonäkökeskustelu ei kuulu urheiluun kuitenkaan ja kannatan sitä, että ei ole jalkapalloa ja naisten jalkapalloa, vaan miesten jalkapalloa ja naisten jalkapalloa. 

 • Miinanen

  Ok. Itkin. Itkin KUUKAUTISSUOJAMAINOKSEN TAKIA! #likeagirl. Ja kaikessa vakavuudessaan ihan mahtava kamppis.

 • eibeigeä
  Nainen voi olla palomies mutta jos stuerttia kutsuu lentoemännäksi on se loukkaavaa. Vaikka en tiedä miten nuo nimitykset ovat muuttuneet näinä poliittisesti korrekteina aikoina.
   
  Ja tulipahan mieleeni: naisen sukupuolielimet vuotavat verta joka kuukausi ja pystyvät synnyttämään elävän ihmisolennon ja silti kysytään ”onko sulla munaa?” 
 • Else

  Noniin en siis ollut ainoa, joka vuodatti kyyneleitä katsoessaan tätä videota. Mutta siis aivan mahtava idea kamppikselle ja vielä erittäin upeasti toteutettu.

Related posts