25/06/14

Napa näkyy naapuriin

30 72 sss139.jpg

Muistatteko sen rallatuksen lapsuudesta? Napa näkyy naapuriin, naapurin pojat nauraa! Lapsena oli tapana lallatella tuota, jos jonkun paita oli päässyt hivuttautumaan vähän aiottua ylemmäs. Tai niin, oli tapana, kunnes muotiin tulivat napapaidat. Tosin taisi joku räkänokka sitä rallattaa vielä silloinkin. Muotitietoisena 10-11-vuotiaana napapaita oli saatava ja koska äiti ei jostain kumman syystä suostunut sitä ostamaan, ostin sen sitten itse.

sss144.jpg

Kävimme ystäväni kanssa ostamassa matchaavat pastelliväriset napapaidat (ribbineulosta, tietenkin), joiden rinnuksissa luki vähintäänkin kyseenalainen tekstiprintti. Emme tainneet ihan hiffata sen Naughty but nice -tekstin piilomerkityksiä. :D Ihmettelen, että äitini antoi minun edes käyttää sitä. Jälkiviisaana voisi todeta, että olisi saanut jäädä sekin tyylikokeilu tekemättä, mutta kukapa nyt ei olisi nuoruudessaan tai lapsuudessaan jotain vähän huvittavaa tai hölmöä pukenut päällensä. Sitäpaitsi veikkaan, että aika monella teistäkin on ollut niitä samoja napapaitoja. Kuka myöntää? ;) Ja mikä oli paidan teksti? Tunnustuksia kehiin!

sss82.jpg

Napapaitojen imago on ehkä vuosien saatossa ollut kaikkea muuta kuin tyylikäs, enkä varmaan itse kuvitellut enää koskaan pukevani sellaista ylleni. Mutta sitten kyseinen trendi iski uudemman kerran, hieman sofistikoituneempana versiona vain, ja huomasin yhtäkkiä nyökytteleväni paljaina vilahteleville vatsoille hyväksyvästi. Ero toki on siinä, että tämän hetken trendissä paljastetaan vain pieni kaistale ihoa ja lyhyenmallinen yläosa puetaan yleensä korkeavyötäröisen alaosan pariksi eikä vyötärön korkeudessa soveliaisuuden rajoja hipovien farkkujen kuten ehkä joskus männävuosina. Eikä tuo paljas kohta enää nykyään usein oikeastaan sijoitu edes ihan navan kohdalle vaan fiftari-tyyliin rintakehän alaosaan. Kaipa se on heti tyylikkäämpää omissa ajatuksissani, kun siinä on tuollainen hauska vintage-viba. 

sss151.jpg

Itse en ole vielä uskaltautunut vilauttelemaan, mutta tähän trendiin törmää kyllä jatkuvasti sekä katumuotisivustoilla että Helsingin kaduilla. Joskus tyylikkäämmin toteutettuna, joskus puistattavia lapsuusmuistoja herättävänä. ;) Kummasti ajatus ei muuten kuulosta ollenkaan niin pahalta, kun siitä puhutaan cropped top -nimellä napapaidan sijaan. Bongailin Stockholm Street Stylen sivuilta inspikseksi muutamia vatsaa paljastavia tyylejä – monia noista en itse tohtisi pukea ylleni, mutta on joukossa muutama aika kivakin tyyli. Mitäs tuumitte? Voisitteko antaa vatsan vilahtaa vai ovatko lapsuusvuosien napapaidat yhä liian tuoreessa muistissa?

sss-black4.jpgsss101.jpg sss71.jpg knit17.jpgsss-black6.jpg

Photos: Stockholm Street Style (published with permission)

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

30 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Mari!

  Hahahah! Täällä toinen muotitietoinen (silloin) 11-vuotias, joka rakasti sinistä napapaitaa, jossa oli maastokuviollinen naaraan merkki ja teksti ”free”! Ihmettelen kovasti myös, että miten olen saanut kulkea siinä! :D Muistaakseni ostin sen vielä itse jostain Anttilasta.. huh! Napapaitamuoti näyttää nyt paljon raikkaammalta. Taidan silti jättää sen itse tällä kertaa välistä. :)

 • Vierailija

  Kaverillani oli ala-asteella keltamusta napapaita, trikoota tietysti, jossa oli kämmenten kuvat ja teksti: ”Don’t touch if you cant afford!”.
  Gröhöm..huh huh :D

 • Jenniii

  Veikkaan, että aika monella ikätoverilla on ollut joku samankaltainen, joten onneksi ei tarvitse nauraa omille tyyliseikkailuille yksin. ;)

 • Jenniii

  Kääk! :D Tuo saa sen meikäläisen paidan teksteineen kuulostamaan suorastaan kesyltä ja viattomalta! Huh! :D

 • Iiduska

  Täälläkin on tullut napapaitoja pidettyä :) Itsellä niiden ostaja oli aikoinaan äiti ja napaitaan kuului aina samasta kankaasta tehty hame. Mitään rivoja tekstejä ei siis ollut, muistan elävästi farkunsinisen ribbisetin, jossa oli tummansinisiä kukkia. Nyt kun asiaa ajattelee, pitääkin kysäistä äidiltä, tekikö hän paita-hame-setit minulle jopa itse! Hyvin mahdollista, koska äitini on ompelija. Kaulakoruista kaikkein cooleimpia olivat pitkät helmiketjut, jotka köytettiin tiukkaan kaulan ympäri ja jotka vähän väliä katkesivat lasten käytössä – ja ne tietysti korjattiin solmimalla ja meno jatkui.

  Mä tykkään nykyään ja omistankin muutaman ison tai paksun napapaidan. Sellaista on minusta mukava pitää, ei ole liian alaston olo. Paksua collegea tai ohuesta trikoosta tehtynä leveä ja hulmuava, vähän niin kuin kolmanneksi alimmalla vaaleanpunatakkisella. Tiukat cheerleader-paidat on toki nättejä, jos on kroppaa ja uskallusta, mutta huh, ei minulle :D

 • hanne_tasteofhoney

  Juuri puhuttiin kavereitten kanssa tästä ilmiöstä eilen! Ei kyllä oo yhtään ikävä sitä omaa teinimuotia 10 vuotta sitten, kun lantiofarkkujen kanssa piti olla niitä jotain Onlyn / Vero Modan värikkäitä tekstillä varustettuja napapaitoja, joiden kanssa vilauteltiin aina se sama 10 cm masua :D Mutta nää kuvat on jo ihan tyylikkäitä, suosikkini on ehkä tuo viimeinen, vaikka se omasta tyylistä poikkeaakin aika radikaalisti. Itse voisin ehkä harkita viidenneksi viimeisen kuvan tyyliä, jossa korkeavyötäröinen hame ja cropattu paita on yhdistelty aika maltillisesti.

 • ss

  Tykkään(!!!!), mutta en ole itse koskaan ollut rohkea pukeutuja, vaikka tietyllä tapaa ehkä haluaisinkin. En siis haluaisi pukeutuvani mitenkään huomiota herättävän erikoisesti vaan melko ”tavalliseen” tyyliin, mutta niin ettei se olisi tylsä vaan asussa olisi aina jokin idea. Voi olla että napapaidatkin jää mulla välistä, vaikka ne onkin kyllä muiden päällä niin kivoja.

 • IMAN

  Tykkään! Varsinkin hameiden kanssa näyttää hyvältä ja siistiltä :-)

 • Lauratau

  Handle with care :D

 • iidami

  Ei pysty, se etelänlomalta ostettu glitterinen Spice Girls -napapaita on vielä liian tuoreessa muistissa.

 • tsiputsip

  Ne napapaidat silloin joskus ysärillä oli kyllä kamalia, vaikka myönnetään, tuli semmoista itsekin joskus käytettyä. Omasta mielestänikin tästä nykyisestä vallalla olevasta tyylistä tekee hienostuneen nimenomaan juuri se, että noita napapaitoja näkyy käytettävän pääasiassa korkeavyötäröisten alaosien kanssa, jolloin se napa yleensä jää piiloon, ja vilautetaan vain ylävatsaa. Näin kyllä yhtenä päivänä Helsingin keskustassa napapaitaisen tytön matalavyötäröisten farkkujen kanssa, ja ajattelin, että huhhuh, tuo on kyllä vähän liian 90-lukua.

 • Emmi L.

  Pakko tunnustaa, että mullakin sellainen oli :D Olin tota samaa ikäluokkaa sun kanssa suunnilleen sillon niiden edelliseen kulta-aikaan, mutta en kuollaksenikaan muista mitä siinä mun omassa mahtoi lukea. Jotain juuri yhtä tyylikästä kun tossa sun omassa :D

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • Julia Juliska

  Paidassa luki CAT ja se oli keltainen. Kahdella parhaalla kaverillani oli sama paita, toisella vaaleanpunaisena ja toisella mintunvihreänä.

 • emmery

  Voi ei, mä olin oikea napapaitojen kuningatar siinä 11-12 vuotiaana :D Mulla oli niitä kaikissa väreissä ja tyyleissä mutta pahin taisi olla sellainen valkoinen tiukka tuubinapapaita missä luki hopealla glitterillä ”REBEL”. Ja sit sinne alle tietty jotkut räikeät, ohuen valkoisen kankaan läpi kuultavat lastenrintsikat (olkaimilla tietenkin vaikka tuubitopin kanssa puin) niin uuh mikä muotimimmi!

 • Kintas

  Voi jee, mulla oli vaan kirkkaanoranssit strechfarkut ja musta napillinen napapaita, ilman tekstiä. Mut muistan tällaisia ihanuuksia kuin ”olen neitsyt! -Tosin tämä paita on jo vanha” ja ”Little Beast” Olleen koulukavereilla.. Ei napapaitaa, ei ei ei. (raskauden jälkeinen hormoniviiva mahassa ei oo esittelykelpoinen, mutta ei kyllä ilman viivaakaan) :D

 • Jenniii

  Ei jösses! :D Nämä tunnustukset pelastivat meikäläisen päivän. Nauraa käkätän täällä ääneen näille mielikuville. Onneksi meidän kaikkien tyylitaju on noista vuosista vähän kehittynyt, onhan? :D

 • elefanttinainen

  Meillä oli kutosluokalla (vuonna 1996) kaverin kanssa neonvihreät napapaidat. Toisella teksti ”Cool babe” ja mulla ”Hello boys”! :’D

 • viivi2

  Mulla oli neonvihreä ala-asteella napapaita, jonka tekstiä en muista. Mutta kaverilla oli (myöskin) ala-asteella napapaita, jossa luki ”This bitch doesn’t bite” ööö… :D :D

 • viivi2

  *neonvihreä napapaita*

 • Vierailija

  Haha, vieläköhän jostain löytyisi tekstillä ”Hello boys”? Just sopivan härski!

 • aN-nA

  Limudiscoissa oli aina päällä napapaita ja ”metrohousut”(mustavalkoiset camouflage kuosiset hiphopparihousut). Oli ainakin sellainen oranssi napapaita jossa luki ”friends 4ever” ja myös valkoinen Spice Girls logollinen :D ou jeah. Pitäisköhän vetästä samat kledjut nyt päälle…

 • Aisha J

  Olen töissä vanhusten palvelutalossa, ja pari päivää sitten eräs mummu kysyi multa, että miksi en käytä napapaitaa. :D Kysymys oli yllättävä, mutta olipa mummu trendin harjalla selvästi ;) Ja sai minut miettimään, että miksipä ei.

  Ja kyllä vaan, lapsena omistin napapaidan. Se oli varmaan niin karmea, etten muista yksityiskohtia. :P

 • Mrs H

  ” mun mirri on hukassa ” 

   

 • Jenzuli

  Minulla oli sellainen myrkynvihreä napapaita, jossa luki ”Kiss me, I’m free!” Muistan, kun minulla oli paita päällä tanssiesityksessä (kaikilla muillakin oli) ja miespuolinen opettaja tuli tanssin jälkeen kehumaan mun ”rytmitajua”. En muistaakseni käyttänyt paitaa enää sen jälkeen.

 • susie

  hahaa, minulla oli 11-vuotiaana sellainen punainen, jossa luki ”when im good, im very very good, but when im bad im better” jos äitini olisi vähääkään osannut englantia, en varmaankaan olisi saanut pukea sitä päälleni koskaan :D ”ihania” muistoja :D ja olenpa myös siitä hieman nuorempana omistanut oranssin spice girls napapaidan.. en siis yhtään lämpene tälle napapaita muodille, liian tuoreessa muistissa.

 • Suvimaarit

  Mulla oli neonvihreä napapaita jossa luki 90% angel… :D

 • miltseri

  Hah, joo ne tekstit oli härskejä! Fanittiko niitä just kaikki pikkutytöt? Oma äitini oli aika vaikeassa paikassa kun yritti jotkut paidat kieltää ja sitten selittää, miksi ei… :) Naughty but nice- napapaita kyllä pysyi. 

 • Vierailija

  Siskollani oli musta napapaita jossa luki pinkillä tekstillä 100% angel. Jep jep…

 • maatusga

  Minulla oli oranssi napapaita jossa luki ”this bitch bites!” öhöm.. :D

 • Neiti S.

  Käytin yläasteella pahimmassa ”wannabe cool” -iässä paitaa, jossa luki isoin glitterikirjaimin FUCK. Joku kirjaimista oli pääkallo, mutta kyseinen sana siinä joka tapauksessa luki. Olen monesti ihmetellyt, etteivät vanhempani tai opettajani sanoneet koskaan mitään.

Related posts