18/06/14

Humans of New York

12 62 humansofnewyork6.jpg

”Hold on. This will look cool.”

Oletteko törmänneet netissä sivustoon nimeltä Humans of New York? Jos ette, suosittelen lämmöllä tutustumaan! Newyorkilainen Brandon alkoi taltioida kotikaupunkinsa tarinoita yksi kerrallaan vuonna 2010 saatuaan potkut työstään finanssialalla. Projekti syntyi halusta luoda katalogin tyyppinen galleria New Yorkin loputtomasta ihmisvirrasta, joten hän otti kunnianhimoiseksi tavoitteekseen kuvata 10 000 New Yorkissa asuvaa ihmistä. Jossain vaiheessa matkan varrella Brandon ryhtyi haastattelemaan kuvattaviaan ja lisäämään lyhyitä sitaatteja ja tarinoita napattujen kuvien yhteyteen. Neljässä vuodessa miehen hauskana eksperimenttinä alkanut valokuvausprojekti on muodostunut miljoonia seuraajia kerääväksi nettisivustoksi. Enkä ihmettele Humans of New Yorkin suosiota tippaakaan!

humansofnewyork1.jpg

These two were acting like complete teenagers. When I walked up, she was nuzzling her head against his shoulder. She giggled the entire time I talked with them, while he kept a big goofy grin on his face. And whenever I asked about their relationship, she clutched his arm, looked at him just like this, giggled, then said: “We’re not telling!”

Itse bongasin Humans of New York -projektin Facebookista ja seurailen sitä uutisvirtani kautta. Täysin tuntemattomien ihmisten kuviin ja sitaatteihin kiteytyy hämmästyttävän usein todella pysäyttäviä elämänviisauksia, koskettavia ja rohkaisevia tarinoita tai ihan vain hassunhauskoja havaintoja. On ihan uskomatonta, miten paljon parhaimmillaan yhdellä kuvalla ja lauseella voi sanoa. Olen nauranut, liikuttunut, myhäillyt, inspiroitunut ja pysähtynyt näiden kuvatarinoiden äärellä ja harvoin nykyään innostun mistään nettisivustosta tällä tasolla. En ole pitkään aikaan jaksanut oikein seurata muiden blogeja, mutta Humans of New Yorkiin voisin jopa sanoa olevani jollain tavalla koukussa. :)

humansofnewyork2.jpg

Dad let go of her hand, but she never let go of dad’s hand.

humansofnewyork3.jpg

”It was an unhealthy relationship. The last thing he said was that he’d kill himself if I left him, but I just kept walking. I saw him a couple weeks ago, actually.””Still alive?””Still alive.”

humansofnewyork4.jpg

”I’ve got some woman issues. I’m trying to get them out.”

humansofnewyork5.jpg

She was collecting rocks.

humansofnewyork7.jpg

”My parents have always been very dismissive of depression in other people. So I’m afraid to tell them that I think I’m getting depressed.”

Photos: Humans of New York

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Laura T.

  Tämä on paras juttu pitkään aikaan. Oma unelmani on juurikin kuvata tuntemattomia ihmisiä, ja kertoa heidän tarinansa. Kiitos linkistä Jenni, inspiroivaa!

   

  Laura

 • amoretto

  Olen jo hetken seurannut Facebookissa kyseistä sivustoa, ja se todellakin jaksaa joka päivä herättää mitä erilaisempia tuntemuksia :)

 • JoYlimys

  Olen seurannut HONY:a jo jonkin aikaa, ja se on oikeastaan ainoa asia mikä mua enää vetää käymään Facebookissa. Todella inspiroiva !

 • Ihanan inhimillisiä! Jenni, blogissani olisi sulle pikkuhaaste…:)

 • Vierailija

  Rakastan tätä! Seuraan instagramin kautta ja tullu siihen tuloksee et toimii parhaiten sielä kun saa just pelkän kuvan ja sit välillä syvän ja välillä höpsön jutun. Niim päivän pelastaja!

 • Hannako

  Näitähän projekteja on nykin jälkeen tehty myös muista kaupungeista, itse en tätä alkuperäistä seuraa vaan paria muuta kaupunkia.. :)

 • Sra

  Facebookissa on myös Myyrmäestä kertova Human of Myyr York-sivusto, joka on kans aika liikkis :) Nää on kyllä ihania, piristi päivää. Kiitos!

 • Emmi L.

  Jossain iltapäivälehdessä oli juttu Humans of Myyr Yorkista eli samanlaisesta sivustosta joka on koottu Myyrmäen ihmisistä :D Vitsinä tosin ymmärtääkseni!

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • Hannako

  facebook.com/humansofmyyryork :)

 • Minä vain

  Ihanin tarina oli ehdottomasti noiden vanhusten tarina! Kunpa itsellänikin olisi samanlainen parisuhde. :) Myös nuo kaksi pikkutyttöjä olivat ihan mainioita! :D

 • Outis

  Olen seuraillut puolisen vuotta tuota fb-sivua. Joka päivä tulee uusia mielenkiintoisia tyyppejä ja tarinoita + kuvat on hyvää lievitystä jatkuvaan NYC ikävään…

 • Neiti S.

  Kuvaaja on julkaissut myös samannimisen kirjan, Humans of New York, josta löytyy paljon samaan henkeen toteuttuja kuvia ihmisistä ja heidän tarinoistaan. Suosittelen! Ostin kirjan New Yorkin lentokentältä, kun viimeset dollarit piti saada tuhlattua. Ihastuin kirjaan ja myöhemmin törmäsin kuvaajan Facebook-sivuun. Kuvat ja tekstit kietoutuvat aivat loistavasti yhteen.

Related posts