17/06/14

Minimatka Prahaan

23 124 P6178969.JPG

Tämä kesäkuu on jotenkin hurahtanut ohi ihan älyttömän nopeasti. Tuntuu ihan hullulta, että tällä viikolla on jo juhannus! Monille keskikesän juhla merkitsee myös loman alkua, mutta näin yrittäjänä kunnollista lomaa ei yleensä oikein malta pitää. Jotain pieniä lomasuunnitelmia olen kuitenkin minäkin tehnyt ja reilun viikon päästä suuntaan minimatkalle Prahaan. :) En ole koskaan ennen käynyt siellä, joten on kiva päästä näkemään ihan uusia paikkoja!

Koska aiempienkin reissujen kohdalla olen saanut teiltä aivan huippuja matkavinkkejä, ajattelin kysellä niitä taas. Eli hoi kaikki Prahan kävijät, jakakaahan parhaat vinkkinne untuvikolle! Viivyn siis kaupungissa pitkän viikonlopun verran, joten tarkoituksena ei ole lähteä kaupungista mihinkään kauemmas, mutta hyvät ravintolasuositukset, kahvilavinkkaukset ja muut Praha-vinkit otetaan suurella ilolla vastaan!

Photo: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Matkat

23 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Myyy

  Jos kasvisruoka maistuu, kannattaa ehdottomasti käydä ravintolassa nimeltä Lehka Hlava. Ensimmäisellä Prahan-vierailulla kävin myös sisarravintolassa, jonka nimeä en nyt muista, ja seuraavalla reissulla oli pakko mennä uudestaan, joten itselle ainakin maistui!

 • eraisane

  Ruokapaikkana Mlejnice. Ihana maalaishenkinen tsekkiläisravintola. Prahassa on niin paljon nähtävää, ihana kaupunki! Kannattaa ehdottomasti kiivetä Prahaa ympäröiville kukkuloille, Petrinin kukkulalta avautunee parhaat näkymät. :) Pidätkö erilaisten oluiden maistelusta? Prahassa on todella paljon idyllisiä pubeja ja oluttuopilla hintaa 0,70€-1€.

 • handy

  Olin keväämmällä Prahassa muutamia viikkoja, ihana kaupunki! Tällainen Art Decon rakastaja katseli rakennuksia ja yksityiskohtia tohkeissaan :) Petrinin kukkulalta on hienot näkymät koko kaupunkiin. Charles Bridge kannattaa kävellä illalla lähellä pimeän tuloa, pyhimyspatsaat ja kaupungin valot tekevät tunnelman. Vanhan kaupungin antiikkikaupat ovat myös vierailemisen arvoisia, paljon ihanuuksia 1900-luvun alkupuolelta. Lucerna Pasazissa on Euroopan vanhin elokuvateatteri, sellaista kauhtunutta perinteikästä vanhan euroopan tunnelmaa. Samaa löytyy myös Grand Orient Cafesta, kubistinen kahvila lähellä ostoskatuja. Perusshoppailuun esimerkiksi Museum-Mustek väli on oikein hyvä, kaikki liikkeet kompaktisti lähellä. Suosittelen myös puistopiknikkiä!

 • riiri

  Praha<3 Palasin sieltä juuri vaihdosta! Piknik Petrin hillin juurella (ihan ylhäällä on ehkä jopa hieman tylsää, mutta rinne alaspäin on ihana) tai puistoalueella Tv-tornin lähettyvillä, josta näkee koko kaupungin. DOX-nykytaiteen museo Praha 7, pääsee helposti ydinkeskustasta ratikalla. BarBar-ravintola Mala Stranassa, josta suosittelen erityisesti maistelu-menuuta (http://www.bar-bar.cz/index.php). Pääkadun Narodni Tridan varrella oleva Narodni Kavarna- kahvilasta saa ihanaa kotitekoista sitruunalemonadia ja mustikkapannukakkuja, nams! Kahvila on varsin edullinen, vaikka ympäristö onkin tyylikäs. Vinohradyn ja Zizkovin kaupunginosista löytyy muutamia second hand-liikkeitä ja keskustassaki yksi pieni Platyz-aukiolla, jonne pääsee esimerkiksi suoraa Narodni Tridalta. Mustek-metroaseman vierestä Provaznicka-kadulta löytyy edullinen tsekkiläinen ravintola, jota paikalliset suosivat. Hinnat siellä ovat todella kohdallaan, vaikka ravintola sijaitsee todella keskeisellä paikalla. Älä eksy läheisiin turistiravintoloihin. Myös kansallisooppeeraan ja balettiin pääsee ihan muutamilla euroilla, joten kannattaa tsekata ne jo etukäteen. Ihanaa matkaa:)

 • riiri

  Pitkästä listastani unohtui kaupungin paras jäätelö Angelatosta, ihania kausimakuja ja aitoja raaka-aineita! Kuumina kesäpäivinä jonot voivat olla pitkät, mutta kannattaa odottaa:-) Pieni kahvila löytyy Rytinska-kadulta ja törmäät siihen mennessäsi vanhalle aukiolle. http://angelato.eu/

 • Hauskaa ja toivottavasti aurinkoista reissua!

 • kaesa

  Muodin ja taiteen ystävänä pitäisit varmasti Alfonse Muchan museosta :) http://www.mucha.cz/index.phtml?S=home&Lang=EN

  Pieni museo on nopeasti kierretty, eli ei vie koko päivää poiketa siellä. Ja muistaakseni sijaitsi ihan keskustassa.

 • Pipsa-

  Ravintola nimeltä Sansho! Itkin melkein onnesta, oli niin hyvää. Aasialaista fuusiota.

 • Kävin Prahassa tammikuussa ja mietin, että kesällä siellä olisi ihana istuskella puistoissa eväiden kanssa ja ihailla kauniita rakennuksia, sekä fiilistä. Kaupunki on täynnä ihania ruokapaikkoja ja kahviloita. Ihan keskustassa ne ovat aika tyyriitä, mutta kun menee sivummalle, ovat hinnat reippaasti alemmat kuin Suomessa. Me menimme syömään sinne, mihin nenä näytti ja kertaakaan emme saaneet huonoa annosta nenän eteen.

  Muchan näyttely oli ainakin minun mieleeni, pidän hänen töidensä tyylistä. Monet kirkot ovat ilmaisia, joten niissä kannattaa pyörähtää, jos sattuu (sen verran niitä on, että varmasti sattuu) kohdalle, niin kannattaa käydä. Ovat aika huikean upeita ja valtavan kokoisia. Oluttahan Prahassa riittää, mutta minä olen enemmän viinien ystävä ja sain huomata, että Tsekissä on yllättävän hyviä viinejä tarjolla (tämä täysin makuaistiin perustuva kommentti, en ole viineihin erityisen vihkiytynyt)!

  Lisäksi on lukuisia perusnähtävyyksiä, kuten Linnanvuori, Kaarlensilta, Petrinin kukkula näköalatorneineen (ei sovi korkeanpaikan kammoisille) jne. Toki ainakin osa kannattaa käydä katsomassa, mutta erityisesti ihan vain nauttia kaupungin hengestä ja tunnelmasta. :)

 • MarjukkaS

  Hyviä vinkkejä jo oletkin saanut, vielä lisään Prahan loistavat jazz-klubit.

 • Anulina

  Käy katsomassa blogi: teaelinaslovakiassa.blogspot.fi ja sieltä syyskuun 2013 ensimmäiset postaukset. Niistä löytyy Prahan päivistämme koostetta.

 • Timo

  Nauti ruuasta ja juomasta – erinomaisia ravintoloita kaupungissa riittää!

  Jo mainituttujen Prahan linnan, Kaarlensillan, Petrinin kukkulan (oiva mäki kunnon kasvattamiseen :) ) lisäksi kannattaa tsekata Kansallisooppera ja Klementinum, jossa pääsee kierroksella tutustumaan mm. upeaan historialliseen kirjastoon ja tähtitorniin.

  Hauskaa reissua, kunpa pääsisi taas itsekin!

 • liisuli

  Voi, Praha on ihana kaupunki! Itse kävin siellä muutama vuosi sitten syksyllä minilomalla. Petrinin kukkulan rinteet olivat aivan ihanat ruska-aikaan… Ei kyllä voi olla hullummat kesälläkään :) Praha on kyllä loistava paikka vain kävellä ympäriinsä, viheralueet, joki ja arkkitehtuuri hivelee silmää joka puolella. Lisäksi mieleen jäi Museum of medieval torture. Melko häiritsevä paikka mutta jäi ainakin mieleen :D

 • liisuli

  Niin ja lisäys, ei suotta kannata maksaa Petrinin kukkulalle menevää köysiratakyytiä, vaan kävellä ja ihmetellä maisemia rauhassa :) Ihanaa matkaa!

 • Popoi

  Vaclavin aukiolla (metroasema Muzeum) ihan alkupäässä kulmassa on pubi, jonne on rakennettu pienoisrautateitä ja juomat tulevat pöytään pienen junan kyydissä. Paikkana pubi oli hauska ja ihmeteltävää riittää. Mala Stranan puolella lähellä Vltavaa puistoalueen vieressä on pubi/ravintola hienossa miljöössä, josta saa juomat muovimukissa mukaansa. Katuja pitkin on kesäiltana ihanaa tallustella, kun kylmä mojito kulkee mukana. Siinä lähellä on myös John Lennonin muistoseinä täynnä värikkäitä graffiteja (tarkkaa osoitetta en tiedä). Muuten Josefovin kaupunginosa on tutustumisen arvoinen, jos juutalaiset synagogat tai vanha-juutalainen hautausmaa kiinnostavat. Kiinnostavia ruokapaikkoja/pubeja voi löytää myös Namesti Mirun lähiympäristöstä.

 • iinapauliina

  Olin juuri viime viikolla Prahassa minilomalla ja oli ihan ihanaa! Myyn mainitseman Lehka Hlavan sisarravintola Maitreassa kävimme syömässä ja oli ehdottomasti reissun paras ruokakokemus. Vanhan kaupungin aukiolta hyppäys sivuun ja sieltä löytyy tämä ihana ravintola!

  Cafe~Cafe:ssa nautimme ihanan aamupalan (tosin cappucino ei ollut ainakaan mun makuun). 

  Parasta kaupungissa oli se, että pystyit käveleen mihin tahansa suuntaan ja aina löytyi nähtävää.

 • Sannakatariina

  Vegaani ravintola LoVeg vanhassakaupungissa on ehdoton place to be! Alkuruoka,pääruoka, jälkkäri ja lasi viinia 13e :) Varasimme pöydän päivää aiemmin ja saimme privaattiparvekkeen, josta mahtavat näkymät vuorille ja muuten upeaan ympäristöön, suosittelen! Palvelu oli myös erinomaista!!

 • Jessii

  Kannattaa ehdottomasti kävellä ja katsella nähtävyyksiä ja muista myös katsoa ylös, kun monissa taloissa on katoilla koristeita ja maalauksia. Metrolla on helppo kulkea ja myös metroasemat ovat nähtävyyksiä. Kaikki asemat ovat erilaisia ja vanhoja. Linnavuori on hieno paikka ja kidutusmuseon joku muukin mainitsi. Sen jälkeen tuli kyllä paha olo, miten sairaita ihmiset ovat olleet. Ruoka ja juoma on halpaa.

 • nmr

  Joo, Maitrea on todella hyvä ruokapaikka, ja kubistisessa Mustan Madonnan talossa taas on kiva kahvila ja ihana pikkuparveke, jossa nauttia herkkuja. Vanha juutalainen hautausmaa sekä juutalaiskorttelin museot olivat vaikuttavia. Ja Petrinin kukkulalla oli kiva viettää piknikiä!

 • Virna

  Old Jewish Cemetery on kuulemma maailman hienoimpia, harmittaa että omalla reissulla se missattiin. Mutta olutta ei missattu, se on kaikkialla hyvää ja halpaa ja oluthuoneet hienoja. Jos bailata haluaa niin Roxy on aika mainio klubi, ei tosin ihan niin halpa mutta homma toimii. Kivaa reissua, Praha on superkiva kaupunki jossa on paljon tekemistä ja näkemistä!

 • Prahan matkailija

  Hei! Kiitos aivan ihanasta blogista:) Olin Prahassa viime syksynä ja ihastuin tunnelmallisin klassikkokahviloihin Savoyhin ja Louvreen. Molemmat kahvilat ovat todella tasokkaita mutta kuitenkin edullisia. Suosittelen myös erittäin lämpimästi käyntiä Josefovissa, jossa sijaitsee mm. Vanha juutalainen hautausmaa. Hautausmaan vanhimmat haudat ovat jopa 1400-luvulta. Hyvää matkaa!

 • Moikka! Kävin juuri Prahassa pari kuukautta sitten ja ihastuin siihen välittömästi. Sain juuri valmiiksi oman matkapostaukseni, sen voi käydä lukemassa täältä: http://www.atelierofideas.com/2014/06/travel-guide-to-prague.html toivottavasti vinkeistä on jotain hyötyä ja hyvää matkaa!

 • maijupauliina

  Hei,
  matkalla myös piakkoin sinne heinäkuun puolella, joten innolla odottelen kokemuksistasi kuulevani :) Itseä myös kiinnostavat kokemukset sisustuskaupoista Prahassa, jos sattuu mieleesi jäämään sellaisia erityisesti. :)
  Toivottavasti oikein mukava reissu!

Related posts