13/06/14

Kukkaan puhkeamassa

9 56 P6088787.JPG

Paljastin joskus vuosi sitten, että Helsingin Annankadulta löytyy melkoisen ihana pieni aarre: galleriaputiikki Lokal. Bongasin hauskan pienen näyttelytilan reilu vuosi sitten ohikulkumatkalla ja olen sen jälkeen aina tiiraillut sen ikkunoista kiinnostuneena sisään Annankatua kipittäessäni. Reilu vuosi sitten järjestetyn näyttelyn teemana olivat nuoret taiteilijat ja muotoilijat eli kaikkien galleriassa tuolloin nähtyjen töiden takana olevat tyypit olivat alle 30-vuotiaita. Nyt tänä keväänä toteutettiin näyttely samalla teemalla. Bloom-näyttelyssä oli nimittäin jälleen esillä nimenomaan nuorten tekijöiden töitä. Hoksasin itse aivan viime tingassa (siis kirjaimellisesti!) näyttelyn olevan päättymässä, huitaisimme kaverini kanssa terassilla juomat huiviin ennätysvauhdilla ja kiiruhdimme kurkkaamaan Bloom-näyttelyn 10 minuuttia ennen sen päättymistä. :D Noh, parempi myöhään…

P6088788.JPG

Ikuistin jälleen omat suosikkilöytöni valokuviin teille jaettavaksi, mutta nämä työt eivät siis enää ole Lokalissa esillä. Painakaa silti nimet mieleen, koska minulla on vahva tunne, että monista näistä tyypeistä tullaan vielä kuulemaan. :) Nyt tällä viikolla näyttelytilassa on jo ehtinyt avautua uusi näyttely WOOD eli kannattaa käydä katsastamassa, jos osutte Annankadun kulmille. Galleria-kahvilassa muten ihan kaikki on myytävänä eli voit halutessasi ostaa vaikka tuolin, jolla istut tai kahvikupin, josta sumppisi hörpit.

P6088786.JPG

Tänä vuonna nuorten tekijöiden näyttelyssä nähtiin muutama viime vuodeltakin tuttu nimi. Ihana nuorukainen Eetu Sihvonen hurmasi teidät jo viime vuonna ja piirtäjävirtuoosin töitä oli jälleen esillä – tällä kertaa yksityiskohtia vilisevä kaupunkimaisema oli taiteiltu puulevylle. Muistutukseksi muuten, että Eetun töitä voi tilata julisteina kotiin myös hänen nettisivujensa kautta. :) Verkkokauppa näyttää olevan tilapäisesti nyt poissa toiminnasta, mutta palanee pian kehiin!

P6088791.JPG

Ihastuin myös suunnattomasti Ina Nordbäckin kekseliäästi toteutettuihin miniryijyihin. En ole koskaan ajatellut, että haluaisin ryijyä seinälleni, mutta nuo veikeät seinävaatteet voisin kuvitella koristamaan omaakin kotiani. Tulen ehdottomasti seuraamaan mielenkiinnolla tämän neidon aikaansaannoksia myös tulevaisuudessa. No siis jos nyt rehellisiä ollaan, niin minähän ihastuin jälleen lähes kaikkiin näkemiini töihin: skeittilaudoista tehtyihin jakkaroihin, suloiseen pikku-metallihyllykköön, hassuihin kasvi-grafiikoihin, tunnelmallisiin valokuvatöihin, pyöreisiin kulmapeileihin ja no, katsokaa itse kuvista. :)

P6088792.JPG

Skeittilaudoista tehdyt jakkarat ovat G. Karjan, E. Naukkarisen, R. Riskin ja S. Ritvasen käsialaa. 

P6088793.JPGP6088785.JPG

Veikeät kasvigrafiikat on taiteillut Eija Vehviläinen.

P6088789.JPG P6088794.JPG

Vino-peilin on suunnitellut Iina Vuorivirta.

P6088796.JPG P6088798.JPG

Näiden valokuvateosten taustalla on Anaya Tanttu.

P6088801.JPG

Iina Vuorivirta on pyöreiden peilien lisäksi loihtinut myös nämä lamput.

P6088802.JPG

Näissä kuvissa näkyvät taulut ovat Riikka Sormusen tekemiä.

P6088803.JPG P6088804.JPG

Tämä työ on Milena Huhdan ja Eero Lampisen yhteistyötä.

P6088805.JPG

Seinällä näkyvät valokuvat ovat Anna Niskasen kamerasta.

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Koti, Kulttuuri, Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Minä vain

  Ihania nuo miniryijyt! :)

 • Jenniii

  Niin kauniita! Harmittaa, että hinta oli sen verran huima, etten nyt ihan raaskinut hankkia ryijytaidetta seinälle. :)

 • Miaable

  Aivan ihanat nuo keskimmäiste nova-korvakorut!!! Läääh… ;)

  Olisko hajua mstä niitä sais?

 • nmPetra

  Ihania miniryijyjä! Kiitos vinkistä. :-)

 • Jenniii

  Hitsi vie, en kyllä tiedä, mistä noita näyttelyn ulkopuolella mahtaisi saada. Kyselin jo joulun aikaan, mutta ainakaan silloin ei suunnittelijalla ollut mitään vakituista jälleenmyyjää tai verkkokauppaa.

 • KateK.

  Riikka Sormusen tekemiä tauluja, jotka ovat hyvinkin paljon Gustav Klimtin innoittamia. Ovat kyllä hienoja, mutta omaan makuuni liian paljon kopioitu Gustavilta.

 • Hosuli

  Jänniä yksityiskohtia – erityisesti ihanat kukat ekassa kuvassa ja aina yhtä taitavan Eetu Sihvosen työ. En ihmettelisi, jos hänen taidettaan päätyisi vielä joskus kotini seinille.

 • Ville

  Paljon noilla Riikka Sormusen tauluilla on hintaa kun ei saa selvää kuvista? :)

Related posts