10/06/14

The Grand Budapest Hotel

18 38 the-grand-budapest-hotel-uk-quad-poster.jpg

Kävin viikonloppuna pitkästä aikaa leffassa ja päädyimme useamman kaverin suosituksesta katsomaan elokuvaa The Grand Budapest Hotel, josta en ennakkoon tiennyt oikeastaan mitään. Koska leffaa oli kuitenkin kuvailtu hauskaksi ja visuaalisesti hienoksi, lähtökohdat vaikuttivat lupaavilta. Ja täytyy myöntää, etten hetkeen ole kokenut yhtä valloittavaa elokuvaelämystä kuin tuo omaperäinen ja leffamaailman superstaroja vilisevä tummasävyinen mutta hassu seikkailu.

the-grand-budapest-hotel-tilda-swinton.jpg

Harvoin olen myöskään kokenut leffateatterin penkissä yhtä monia yhtä riemastuneita yllätyksiä kuin tätä elokuvaa katsoessani. Suorastaan nerokas, mielettömän viihdyttävä, hykerryttävän hauska ja ah, niin visuaalisesti kaunista katsottavaa. Leffaa katsellessa tuli fiilis, että ohjaaja on kyllä aivan ihmeellisellä tavalla onnistunut tekemään melkein joka kohtauksesta visuaalisesti uskomattoman symmetrisen. :D

the-grand-budapest-hotel-adrien-brody.jpg

On oikeastaan sellainen olo, etten edes halua paljastaa elokuvasta mitään, jotta säilyttäisin teillekin sen salaperäisyyden ja yllätyksellisyyden, jonka itse sain kokea leffasta ennakkoon mitään tietämättömänä. The Grand Budapest Hotel on kerännyt kriitikoilta ja katsojilta ylistäviä arvosteluja, ja minä kyllä joudun yhtymään samaan kuoroon. Niinpä tyydyn vain toteamaan, että menkää katsomaan. Se on loistava! :)

Tags: , , ,

Categorised in: Kulttuuri

18 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Oih, ystäväni kuvaili leffaa suurin piirtein samalla tavalla kuin sinä – täytynee katsastaa ;)

 • Emmi L.

  Mulla odottaa koneella tuo vaan, että olisi aikaa ja jaksamista keskittyä kyseiseen teokseen :) Niin paljon oon nimittäin kuullut siitä hyvää, että on pakko katsoa!

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • Hanna-Katariina

  Jos pitää tästä elokuvasta, kannattaa ehdottomasti katsastaa Wes Andersonin muukin tuotanto! Minun muita suosikkejani mieheltä ovat etenkin The Darjeeling Limited, Fantastic Mr. Fox ja Moonrise Kingdom. Pieteetillä suunniteltuja kuvia, loppuun saakka hiottua rekvisiittaa ja mahtavia näyttelijöitä. Vahva suositus!

 • Ei kun sähän kirjoitit tästä! :D Oltiin siis samassa näytöksessä, huomasin sut kun olit poistumassa ja hihkaisin poikaystävälle ”Pupulandia!”

  Tykkäsin minäkin tästä, mutta en ehkä sitten kuitenkaan niin paljon kuin olisin toivonut. Valitettavasti en enää nykyään osaa täysillä tykätä elokuvista, ne vaan kaikki jättää jonkun pienen kylmän kohdan…Mutta suosittelujen perusteella kävin minäkin katsomassa, enkä suinkaan pettynyt.

 • Minä vain

  Olen kuullut leffan nimeltä, mutta juonta en tiedä. Mutta pitää ehkä mennä katsomaan, kun kerran Adrien Brody on pääosassa. <3

 • Mary-Jane

  Loistava elokuva. :) Pidän valtavasti Wes Andersonin elokuvista. Moonrise Kingdom kannattaa myös tsekata, siinä oli mun mielestä samanlaista fiilistä kuin tässä Grand Budapest Hotelissa. Ja sitten on jo kai jonkinlaiseksi klassikoksi muodostunut The Royal Tenebaums, jota suosittelen aina kaikille.

 • Lou

  Wes Andersonin leffat ovat minulle aina must see. Eniten olen pitänyt ehkä Darjeeling Limited ja Moonrise Kingdomista ja tästä uudesta.

 • Jenniii

  Mietinpä juuri, etten ole tannut nähdä Wes Andersonin leffoista kuin tuon Darjeeling Limitedin (josta tykkäsin PALJON), joten pitää ehdottomasti ottaa noita muitakin katsottavien listalle. :)

 • Jenniii

  Hmm, nyt olet kyllä tainnut lukea tästä jostain muualta, koska en ole tästä aiemmin kirjoittanut. Tietääkseni? :D Mutta olipa hauskaa, että satuimme samaan näytökseen!

 • Jenniii

  Suosittelen! :) Ihana Adrien tosin on tässä leffassa vain sivuroolissa.

 • Jenniii

  Pitääkin tsekata nuo mainitsemasi, koska en ole niitä itse vielä nähnyt. The Royal Tenenbaums on ollut listalla jo ikuisuuden, mutta pitää ottaa nyt asiaksi!

 • Kissis

  Hih, eikä kun tosiaan kirjoitit tätä just sillon kun kommentoin sun aiempaan postaukseen. :)

 • Jenniii

  Jaaaaa! :D Joo, en hiffannut, että se olit sinä! 

 • Mä meen tänään illalla katsomaan! Liput on jo ostettu :)

 • Terhi123

  Rakastan tuota elokuvaa!

 • HAMI

  kävin heti katsomassa kun tuli teatteriin. wes on parhautta!! :’–)

 • täti-ihminen

  Katselin just kotikaupunkini tapahtumakalenteria ja mietin, mitä kivaa huomiselle keksisin. Tämä suosittelemasi elokuva näyttääkin olevan kulttuurikeskuksen ohjelmassa huomenna illalla. Joten sinne siis! Minulle on aivan uusi tuttavuus tämä Wes Anderson, mutta kuvailujen perusteella tuntuu jo nyt, että voisi nousta suosikiksi.

 • Oli kyllä pitkästä aikaa mielenkiintoinen leffa! Katsoin sen viikko sitten koneessa matkalla New Yorkiin.

Related posts