9/06/14

Viikon ajatus: vihasta

6 45 P6098816.JPG

Muutamat ovat toivoneet näitä viikon ajatuksia suomeksi tai vaihtoehtoisesti käännöksiä mukaan juttuihin. Jaan mielelläni mietteet alkuperäiskielellään tai englanniksi, koska moni niistä vain taipuu paremmin englanniksi ja suurin osa lukijoista osannee kieltä sen verran. Mutta ajattelin, että voisin liittää tähän jatkossa mukaan myös oman vapaamuotoisen suomennokseni, jos ajatus on mitenkään järkevästi käännettävissä. :) Tämän viikon ajatus on lainattu Buddhalta ja kuuluu suomeksi jotenkin näin:

Vihasta kiinni pitäminen

on kuin joisi myrkkyä

ja odottaisi toisen kuolevan.

 – Buddha –

Photo: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • annepa

  Jjjotenki luulen että Siddharta ei puhunu englantia, että se siitä alkuperäiskielestä… :)

 • Jenniii

  Jaa toki alkuperäiskielinen versio, jos se on tiedossasi! Sitä tosin harva täällä Suomessa taitaisi ymmärtää, toisin kuin näitä englanniksi laajalti käännettyjä versioita. :) Ymmärsit varmasti pointtini, vaikka tämän kyseisen sitaatin kohdalla englanti ei olekaan ollut ajatuksen alkuperäinen esityskieli. Suurin osa näistä sitaateista nyt kuitenkin maailmalla liikkuu ja kiertää nimenomaan englanniksi.

 • Iiduska

  Musta toi on tosi ihanasti sanottu! Idästä päin tulee ihan valtavasti kaikkea kauniin viisasta ja musta on hienoa, kun jotkut tuntevat sen suuntaista kulttuuria ja filosofiaa, tahtoisin itsekin. Tulee tuosta lainauksesta mieleen Free peoplen ”A negative mind will never give you a positive life”.

  Tykkään kovasti koko monday quote -ideasta; jakamasi ajatukset ovat aina ihanan kauniita ja saavat hymyn huulille :)

 • manna-ari

  Hi, katsoitko sinäkin jo Orange is the new Black -sarjan 2. tuotantokauden? Minä ainakin vajosin syvään Netflix-koomaan nyt loppuneena viikonloppuna ja kyseinen ajatus tuli esille myös sarjassa :).

 • Jenniii

  Hauskaa, että mainitsit juuri tuon lausahduksen, koska se on ollut omalla listallani niiden ajatusten joukossa, jotka haluan jakaa lukijoillekin. :) Näitä mahtavia mietteitä on niin paljon jaettaviksi, etten ole sitä vain vielä ehtinyt ottaa mukaan – tulossa siis on!

 • Jenniii

  Haa, olin ihan koukussa ykköskauteen, mutta kakkosta en ole vielä ehtinyt tsekata. Pitääkin ottaa se pian to do -listalle. Oma viikonloppuni vierähti Mad Menin 6. tuotantokauden parissa ja en jaksaisi millään odottaa seiskaa saapuvaksi Netflixiin!

Related posts