4/06/14

Valloittava & vaikea valkoinen

7 57 sss96.jpg

Oi kuinka pidän valkoisesta. Varsinkin nyt kesällä valkoiset vaatteet näyttävät kauniin raikkailta ja uskomatonta kyllä, kokovalkoinen trendi ei vieläkään näytä olevan katoamassa mihinkään. En ole mikään erityinen sottapytty vaatteiden kanssa, mutta silti se sama ihana valkoinen tuntuu nimenomaan kesäpäiviin ihan tolkuttoman epäkäytännölliseltä. Mansikat, tuore nurmikko, jätskitötteröt ja muut kesäiset ihanuudet luovat sellaisen vaaravyöhykkeen, että varovaisempaakin hirvittää. Muina vuodenaikoinahan kokovalkoisesta on Suomen sääolosuhteissa aivan turha edes haaveilla, kun kuraroiskeilta hameenhelmassa tai lahkeensuissa on suorastaan mahdoton välttyä, ellei lämpömittari näytä purevia pakkaslukemia. Niin että kertokaapa nyt, onko kukaan teistä uskaltautunut oikeasti kokeilemaan tuota kokovalkoista trendiä ja miten kävi? Tai vaikka valkoisia alaosia? Olenko vain neuroottinen niiden tahrojen suhteen?

sss124.jpg

Olen itse asiassa huomannut yhden selkeän epäkohdan valkoisiin kesämekkoihin liittyen! Tässä vaiheessa elämääni aletaan olla siinä pisteessä, että suurin osa kesällä järjestettävistä juhlista on ystävien ja tuttavien häitä. Kaupat pursuilevat toinen toistaan kauniimpia valkoisia kesä- ja juhlamekkoja, mutta kun mietin omaa elämääni, minulla on todella harvoin tilaisuuksia käyttää niitä. Vaatekaapissani piileksii yksi aivan ihana valkoinen mekko, joka on talven juhliin aivan liian kesäinen, mutta kesällä ongelmaksi muodostuu nimenomaan sen raikkaan valkoinen väri: eihän valkoista kolttua voi häihin pukea, elllei ole itse morsian. Damn it! :D Pitää varmaan itse ryhtyä järkkäämään jotain muuten-vain-kesäjuhlia, ihan vain että pääsen pukemaan sen kauniin mekkoni päälle edes joskus.

sss133.jpg

Joka tapauksessa kokosin yhteen kaikkia rohkeita valkoisen ja vaaleiden sävyhen rakastajia varten joitakin inspiskuvia talteen Stockholm Street Stylen sivuilta. Ja jos ei itse uskalla verhoutua näin arkoihin väreihin, niin voihan sitä ilahduttaa itseään ihan vain ihastelemalla näitä muiden onnistuneita tyylejä. :)

Translation: White – you gotta love it but why oh why does it have to be such an impractical colour! It seems like the summertime is a real danger zone filled with stain hazards like strawberries, fresh green grass, melting ice cream, you name it… Not to mention that all your beautiful white summer dresses are totally useless for most summer parties, because they’re mostly weddings once you’ve hit your 30s. :D

sss134.jpgsss105.jpg sss125.jpg

Photos: Stockholm Street Style (published with permission)

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Itsekin tykkään kokovalkoisesta trendistä, mutten ole uskaltanut vielä kokeilemaan. Yhdet valkoiset housut minulla tosin on, ja yksi valkoinen hame, eikä niiden kanssa ole sen kummempia ongelmia tahrojen suhteen :) Jos meinaa mennä piknikille niin viltti/takki alle ja ongelma ratkaistu! Sitäpaitsi, valkoiset tekstiilit voi aina valkaista, mutta jos muunvärisiin vaatteisiin tulee pahempi tahra niin sillepä ei paljon mitään voi. Eli sen perusteella suosittelen ;)

 • Jenniii

  Minulla ei taida kaapista löytyä yksiäkään valkoisia housuja eikä valkoista hametta, mutta paitoja on senkin edestä ja valkoisia mekkoja myös muutama. Ehkä tosiaan olen vain aivan liian neuroottinen niiden tahrojen pelossa! :D

  Ja todella hyvä pointti muuten tuo, että valkoisen vaatteen voi yleensä aina valkaista – enpä tullut yhtään ajatelleeksi. Kiitos rohkaisusta! ;)

 • hmm

  Mulla on kesä alkanut kyllä todella valkoisissa merkeissä. Valkoisia paitoja, hame, mekko ja nyt löysin kirpparilta puhtaan valkoiset housutkin. Kyllähän ne aika nopeasti päätyvät pyykkikoriin, mutta entä sitten? Valkoinen sopii kesään ja valoisaan oloon. Kuvittelen sen helteellä muka jotenkin viilentävänkin.

 • Jenniii

  Rohkea sinä! :) Lohdullista (?) silti kuulla, että likaantuminen ei ole vain meikäläisen vainoharhaa. Onneksi pyykkikoneen voi laittaa jylläämään vähän useamminkin, mutta eniten kammoan juuri niitä tyypillisiä kesätahroja (MANSIKAT!), jotka eivät tunnu lähtevän vaatteista millään. Tämä tahrafiksaationi on sinänsä omituinen, koska en ole onnistunut sotkemaan esim. mansikkaa yhteenkään ei-valkoiseen vaatteeseeni. :D

 • emmmaaa

  Rakastan puhtaan valkoisia vaatteita ja niitä myös käytän. Joka kerta niihin myös kaatuu kahvia tai jotain muuta, mutta riskejä on otettava :)

 • Minä vain

  Käytän kesällä pääosin valkoisia housuja. Jos housujen yläosa (vaikka reisistä) likaantuu, laittaa pitkän paidan tai tunikan; kukaan ei huomaa mitään. ;)

 • saaramaria-

  Oon pukeutunut kyllä kokovalkoiseen, vaikkei se ihan helpointa kaltaiselleni sotkijalle olekaan. Olen huomannut, että jos vaatteella on eläväinen pinta, se kestää käytössä puhtaana sileää paljon paremmin. Jotenkin tuntuu, että sileisiin valkoisiin vaatteisiin tahroja tulee helpommin, etenkin tämä pätee housuihin. Vai tiedä sitten mahtaako olla vain omaa harhaluuloani…

  Kokovalkoisessa asussa on kyllä haasteena, että se kaipaa hieman rusketusta pohjalle, muuten kalkkilaivan kapteeni-look on taattu. Mutta raikkaaltahan se valkoinen näyttää pienemmissäkin määrin, että eihän sitä pakko ole kokovalkoisiin heittäytyä jos ajatus tuntuu vaikealta! Tai kerran voi kokeilla ja jos päivä on tahrakatastrofi niin tietääpä olla kokeilematta uudelleen :D

Related posts