4/06/14

Nauti auringosta turvallisesti

143 58 P6048712.JPG

Kaupallinen kampanja: yhteistyössä Avainapteekit

Kesä ja aurinko – mitäpä sitä muuta talvensa pimeässä ja kylmässä Suomessa viettävä toivoisi. Meikäläinen on valon lapsi ja pitkät valoisat päivät antavat minulle energiaa ja hyvää oloa enemmän kuin mikään. Niin ihanaa kuin lämmössä ja auringossa onkin paistatella, etenkin näin luonnostaan varsin vaaleahipiäisen on syytä olla paahtavan auringon alla hiukan varovainen.

Pureuduin pari viikkoa sitten Avainapteekkien kanssa tekemäni yhteistyön tiimoilta silmänympärysvoiteiden ihmeelliseen maailmaan ja lupailin, että lisää ihonhoitoon liittyviä teemoja on luvassa. Tällä kertaa valitsin aiheeksi ihon suojaamisen auringon vaaroilta.

Mediassa on kohistu viime vuosina paljon auringosta ja sen haittavaikutuksista ihmiselle, mutta onneksi lähiaikoina on heräilty muistuttelemaan myös auringon myönteisistä vaikutuksista. Ei ole siis syytä panikoida, mutta kannattaa silti muistaa, että melanooma on yleisin nuorilla tavattu syöpä eikä auringonpalvonnan merkitystä ihosyöpien yleistymisessä voida väheksyä. Jaoin täällä blogissakin muutama vuosi sitten todella koskettavan kampanjavideon, jossa heräteltiin nuoria ymmärtämään auringon UV-säteiltä suojautumisen tärkeys, joten liitän tuon videon muistutukseksi vielä tämänkin jutun loppuun – katsokaa! Ja pitäkää järki (sekä hellehattu) päässä aurinkoisella säällä ulkoillessa ja muistakaa suojata iho auringolta asianmukaisella tavalla. :)

<img alt=”P6048703.JPG” src=”http://www.lily.fi/sites/lily/files/user/550/2014/06/p6048703.jpg” style=”text-align: left;”>

Pääsin jälleen haastattelemaan Avainapteekkien kosmetologia ja kyselin häneltä hiukan aurinkosuojista. Tästä aiheesta voisi varmasti tarinoida vaikka pienen romaanin verran, enkä mitenkään saa yhteen postaukseen mahtumaan ihan kaikkea mahdollista, mutta tässä nyt tällainen tiivis mutta tehokas tietopaketti!

Alkuun kokosin vähän yleistä infoa auringolta suojautumisesta ja sen jälkeen esittelen kosmetologin minulle testattavaksi valitsemat tuotteet. Iso osa asiasta on varmasti monille entuudestaan tuttua, mutta kertaus on opintojen äiti. ;) Toivottavasti näistä vinkeistä on iloa myös teille! PSST, kannattaa jälleen kurkata myös postauksen loppuun, sillä tälläkin kertaa teitä on muistettu pienellä arvonnalla.

P6048722.JPG

Mistä auringon UV-säteilyssä oikein on kyse ja miksi se on iholle haitallista?

UV-säteilystä puhutaan paljon, mutta kuinka moni oikeastaan tietää, mistä siinä ihan oikeasti on kyse. Lähdetään heti liikkeelle kylmistä faktoista: käytännössä auringon ultraviolettisäteily eli UV-säteily on siis sähkömagneettista säteilyä, jonka aallonpituus on lyhyempi kuin näkyvän valon mutta pidempi kuin röntgensäteilyn. Suurina kerta-annoksina, usein ja pitkään altistettaessa ultraviolettisäteily on haitallista eliöille ja useimmille materiaaleille – ja näin ollen siis myös ihmiselle ja iholle. Ruskettuminen aiheutuu siitä, kun säteet osuvat ihon värinainetta eli melaniinia muodostavin soluihin.

UVA- ja UVB-säteily vahingoittavat ihoa ja aiheuttavat sitä kautta sekä ihon ennenaikaista vanhenemista että pahimmillaan ihosyöpää. Auringossa palaminen lisää syöpäriskiä ja mitä nuorempana ja useammin ihonsa polttaa, sitä suuremmaksi kasvaa ihosyöpään sairastumisen riski. Hiljattain julkaistun tutkimuksen mukaan kaikkein vaarallisinta palaminen on alle 20-vuotiaana, jolloin viisi tai sitä useamman kerran auringossa palaneen riski sairastua ihosyöpään on jopa 80% suurempi kuin niillä, jotka eivät ole palaneet auringossa. Iho siis todella kannattaa suojata auringolta hyvin etenkin lapsena ja teini-iässä, mutta ehdottomasti myös myöhemmin.

UVA-säteet eivät aiheuta ihon palamista, mutta ne tunkeutuvat syvälle ihoon ja vanhentavat sitä. Ne vaikuttavat ihon tukikudoksiin ja heikentävät ihon immuunivastetta. Vaikka UVA-säteet eivät polta ihoa, ne saattavat aiheuttaa geenivaurioita, jotka puolestaan voivat johtaa ihosyöpään.

UVB-säteily vaikuttaa puolestaan ihon uloimpaan kerrokseen ja aiheuttaa palamista tai tulehdusreaktioita, ja näin ollen siis myös ihosyöpää. 

Kun suojaudut auringolta, on siis tärkeää, että aurinkovoiteessa on sekä UVA- että UVB-suoja, sillä molemmat säteilytyypit altistavat ihosyövälle. Vaikka aurinko pienessä määrin nautiskeltuna tekee hyvää iholle ja keholle, UV-säteilyn liikasaanti on haitallista. Syöpä on haitoista vakavin, mutta lievempiä haittoja ovat palaminen, tulehdukset, ihon vanheneminen sekä pigmenttimuutokset.

P6048715.JPG

Mitä aurinkovoiteen suojalukema tarkoittaa? Miten valita iholle sopiva suojakerroin?

Aurinkovoiteen suojakerroin kertoo sen, miten paljon normaalia kauemmin auringossa voi voidetta käyttämällä oleskella palamatta. Eli jos suojakerroin on 30, auringossa voi oleilla 30-kertaisen ajan siihen nähden, mitä iho kestäisi palamatta ilman suojavoidetta. Käytännössä aurinkovoiteella voi siis pidentää aikaa, jonka iho kestää auringolle altistettuna palamatta.

Sopivan suojakertoimen määrä riippuu paljolti siitä, miten herkästi iho palaa auringossa. Etenkin riskiryhmiin kuuluvien (hyvin vaalea, pisamainen, punertava tai runsasluominen iho) kannattaa suojata iho erityisen hyvin. Nykyään suositellaan pääasiassa käyttämään suojakertoimia 20-50, eikä sen pienempiä lukemia juuri ole Suomessa nykyään enää edes saatavilla. Valittavan suojakertoimen suuruuteen vaikuttaa oman ihon lisäksi merkittävästi myös se, missä päin maailmaa auringossa oleillaan. Suomessa riittää usein hieman pienempikin kerroin, mutta esimerkiksi Etelä-Euroopassa kertoimen määrää on syytä lisätä, vaikka Suomen olosuhteissa ei niin herkästi palaisikaan. Kaikkein vaarallisinta UV-säteily on Australian alueella, missä otsonikerros on paikoin ohentunut todella paljon. Siellä suositellaan yleensä kaikille suojakerrointa 50.

Auringossa ei suositella oleiltavan pitkiä aikoja silloin, kun se paahtaa kaikkein kuumimmin, sillä myös tällöin säteily on voimakkaimmillaan. Yleisesti suositellaan välttämään suorassa auringonvalossa oleskelua suunnilleen klo 12-15 välillä, jolloin aurinko on korkeimmillaan. Kannattaa muistaa myös, että auringossa voi palaa pilvisenäkin päivänä. Vaikka pilviverho estää kuumimman paahteen, UV-säteily pääsee myös pilvien läpi. Älä siis unohda aurinkosuojaa pilviselläkään säällä!

Yksi suomalaisen ilmaston haasteita iholle on, että täällä iho ei saa ikään kuin pehmeää laskua aurinkoiseen säähän. Kun lämpimät säät yhtäkkiä koittavat, aurinkoon tottumaton iho joutuu äkillisesti kovalle koetukselle, sillä muutos auringonvalon ja säteilyn määrässä on niin valtava. Tästä syystä etenkin alkukesästä iholle kannattaa olla lempeä ja totuttaa se aurinkoon hiljalleen.

P6048689.JPG

Minkä verran aurinkovoidetta tulee laittaa ja miten usein sitä pitäisi lisätä?

Moni luottaa virheellisesti siihen, että kun aurinkovoidetta on kerran aamulla levitetty, sen jälkeen voi huoletta nauttia auringosta vaikka koko päivän. Todellisuudessa näin ei siis kuitenkaan ole, vaan voidetta tulisi lisätä päivän mittaan ja levitettävän voiteen määrä on suojatehon kannalta olennainen. Moni laittaa aurinkosuojaa iholle aivan liian vähän, jolloin teho ei yleensä ole ollenkaan yhtä hyvä kuin paketin päällä luvattu suojakerroin antaa ymmärtää. Suositeltu aurinkovoiteen määrä aikuiselle on noin kahden ruokalusikallisen verran kerrallaan ja liian vähäinen määrä heikentää merkittävästi voiteen tarjoamaa suojaa.

Jotkut aurinkovoiteet on tehty kestämään vettä, sillä kesällä vietetään usein paljon aikaa myös veden äärellä. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei mikään tuote ole vedenkestävä loputtomiin, vaan vedenkestävyys tarkoittaa sitä, että suojatehosta on oltava jäljellä vähintään puolet kahden 20 minuutin vesikylvyn jälkeen. Jos siis viettää pitkään aikaa vedessä pulikoiden, myös vedenkestävää voidetta pitää muistaa lisätä päivän mittaan.

Myös aurinkotuotteiden käytössä on syytä pitää järki matkassa. Kosmetologin mukaan iholle ei ole syytä lotrata voiteita ja aineita enempää kuin se niitä tarvitsee. Auringossa oleilun jälkeen iholta kannattaa pestä pois sekä hiki että voidejäämät.

P6048695.JPG

Fysikaalinen vai kemiallinen aurinkosuoja?

Aurinkovoiteissa on kahta erilaista suojamekanismia: fysikaalista ja kemiallista. Viime aikoina on käyty paljon keskustelua siitä, kumpi näistä suojamekanismeista on iholle parempi tai tulisiko kemiallisia aurinkosuojia lainkaan käyttää. Auringon vaarat iholle ovat kuitenkin tutkittua faktaa, joten vähintäänkin jollain tavalla UV-säteilyltä on syytä suojautua. Kaikkein tehokkaimmin ihoa suojaavat haitallisilta säteiltä sellaiset tuotteet, joissa on sekä fysikaalinen että kemiallinen suoja yhdessä, mutta on syytä muistaa, että mikään aurinkovoide ei anna iholle 100-prosenttista suojaa.

Fysikaalinen suoja sananmukaisesti ”blokkaa” säteiden pääsyn iholle luomalla iholle kalvon, jonka läpi säteily ei pääse. Voiteessa olevat hiukkaset siis heijastavat säteet ihosta poispäin Tästä syystä fysikaaliseen tehoon perustuvat voiteet yleensä tuntuvat iholla tahmaisilta ja jättävät sille paksun valkoisen pinnan, joka siis toimii nimenomaan heijastamalla UV-säteitä iholta pois.

Kemiallisen suojan teho puolestaan perustuu siihen, että voiteen ainesosat absorboivat eli suodattavat säteilyn ja muuttavat sen harmittomaksi. Myös kemiallisissa aurinkosuojissa voi olla säteilyä heijastavia ominaisuuksia. Kemiallisen suojan etuja on sen siisteys ja helppous fysikaaliseen nähden: kemiallisista suojista voidaan tehdä hyvin iholle imeytyviä tai esimerkiksi lähes olemattoman tuntuisia suihkeita.

Aurinkovoiteiden koostumuksesta ja erityisesti kemiallisten suoja-aineiden terveysvaikutuksista on käyty viime vuosina paljon keskustelua ja tutkimus jatkuu edelleen. Toistaiseksi mitään varmaa tietoa ei vielä tunnu oikein kenelläkään olevan, mutta aurinkovoiteiden syöpää ehkäisevä teho on joka tapauksessa useissa tutkimuksissa todettu. Odotellaan siis mielenkiinnolla varmempia tutkimustuloksia ja suojaudutaan sillä välin auringolta nykyisten tietojen valossa.

Useat aurinkosuojat sisältävät sekä fysikaalisia että kemiallisia suojaominaisuuksia ja nykyään aurinkosuojaa on tarjolla hyvin monenlaisessa muodossa: on voidetta, suihketta, moussea ja jopa meikkipuuterin kaltaisia tuotteita korkealla suojakertoimella varustettuina. Niistä luulisi löytyvän jokaiselle sopiva tuote. Apteekkituotteiden eduksi laskettakoon, että ne ovat yleensä todella hyvin siedettyjä eivätkä juuri aiheuta allergisia reaktioita.

Ei kannata myöskään unohtaa varsinaisten aurinkotuotteiden ohella vaatetuksen ja aurinkolasien merkitystä. Ihoa saa hyvin suojattua aurinkovoiteiden lisäksi peittävillä vaatteilla ja erilaisilla hatuilla sekä hakeutumalla varjoon suorasta paahteesta.

P6048686.JPG

Kosmetologi suosittelee

Lopuksi kosmetologi antoi vinkkejä erityisesti minulle suosittelemistaan tuotteista. Minun ihoni on melko vaalea eikä kovin helposti ruskettuva, joskaan ei silti erityisen helposti palavakaan. Nämä tuotteet sopivat varmasti melko monen vaalean suomalaisen iholle, joten napatkaahan tuotevinkit talteen!

Eucerin Sun Creme Face,  SPF 50+

Tämä tuote valittiin minulle siksi, että ihoni on herkkä. Tämä aurinkosuoja sopii nimittäin hyvin herkälle ja atoooppiselle iholle. Tuote on niin hellävarainen, että sitä voi käyttää jopa esimerkiksi laserhoidon jälkeen. Voide sisältää fysikaalis-kemiallisen suojan, mutta sen koostumus on hyvin kevyt ja imeytyvä ja se sopii mainiosti jopa meikin alle. Normaalista kuivalle iholle – tämä on yksi Avainapteekkien suosituimmista aurinkosuojatuotteista. Hajusteeton, ei parabeeneja.

Vichy Capital Soleil Invisible Hydrating mist, SPF 50

Tämä Vichyn uutuustuote on iholla hyvin kevyt ja miellyttävä. Suihkeen muodossa levittyvä suoja sopii siis mainiosti niille, jotka eivät pidä rasvaisista tai öljyisistä tuotteista. Suihke imeytyy iholle hyvin ja sopii kaikille ihotyypeille. Suihkuta reilusti koko vartalolle ja pyörittele vielä käsin iholle. Tuotetta voi kyllä käyttää myös kasvoille, mutta se kannattaa levittää ensin käsiin ja vasta siitä kasvoilla. Vedenkestävä, ei sisällä etyylialkoholia.

Eucerin Sun Spray Transparent, SPF 30

Tämä tuote muistuttaa paljon Vichyn suihketta eli koostumus on todella kevyt, helposti levittyvä ja hyvin imeytyvä. Sprayta suihkutetaan iholle reilusti ja sen jälkeen levitetään käsin.  Vartalosuihke sopii hyvin kaikille ihotyypeille. Tämä on Avainapteekeissa kosmetologin mukaan todella suosittu tuote.

Eucerin Sun Lotion Extra Light, SPF 30

Tässä voiteessa on erittäin kevyt koostumus eli ei mitään paksua tököttiä, vaan hyvin miellyttävä voide, joka imeytyy iholle tosi hyvin.  Keveydestään huolimatta tuote on hyvin kosteuttava.  Voide on ensisijaisesti tarkoitettu vartalolle, mutta sitä voi halutessaan käyttää myös kasvoille. Tahraamaton tuote sopii myös atooppiselle iholle. Mukana mieto tuoksu, vedenkestävä.

LRP Anthelios XL crème, SPF50+

Tämä aurinkovoide sopii hyvin myös todella allergiselle iholle. Etenkin aurinkoihottumaan taipuvainen iho kiittää, sillä tämä voide ehkäisee ihottuman syntyä. Tässä tuotteessa on poikkeuksellisen korkea UVA-suoja. Etenkin kasvoille suositeltu voide on vedenkestävä, mutta sopii hyvin myös meikin alle. Ei hajusteita, ei parabeenejä. Ei oktokryleenejä, jotka aiheuttavat monille allergiaa.

Avene Very High Protection Rèflexe, SPF 50+ (dry touch)

Tämä voide sopii hyvin herkästi palavalle iholle. Voiteessa on erityinen Dry touch -koostumus eli se imeytyy iholle todella hyvin eikä jätä rasvaista tuntua ihon pintaan. Pieni pakkaus on näppärän kokoinen ja mahtuu kätevästi mukaan pieneenkin laukkuun. Tuote sopii sekä kasvoille että vartalolle, mutta erityisen hyvä kasvoille. Ei kiiltele iholla. Ei parabeeneja, mieto tuoksu.

Avene High Protection Tinted Compact, SPF 50

Värillinen aurinkovoide on meikkipuuterin muodossa ja antaa iholle kevyesti sävyä sekä todella hyvän suojan. Tämä tuote sopii myös herkälle iholle tai iholle, joka ei siedä aurinkoa lainkaan. Puuterimaisessa muodossa oleva tuote sopii hyvin meikin asemasta aurinkoihottumaan taipuvaiselle iholle. Tuotetta voi käyttää hyvin myös suojaamaan ja peittämään pigmenttimuutoksia sekä arpia. Hajustamaton, suoja 50 (UVA ja UVB). Fysikaalinen aurinkosuoja, ei kemiallista suojaa laisinkaan.

Aurinkokapselit Bio-karoten + E 150

Aurinkokapseleiden sisältämä betakaroteeni ja E-vitamiini auttavat ihoa ottamaan auringon vastaan sekä suojaavat aurinkoihottumalta. Kapselit voivat auttaa palamista vastaan ja parantavat ihon omaa luonnollista aurinkosuojaa. Samoja vaikutuksia on myös oikeissa ruoka-aineissa ja kapseleiden tehoa voikin vahvistaa ruokavalion avulla. Suositeltavia ruoka-aineita ovat etenkin porkkana, paprika, aprikoosit, pähkinät, vehnänalkioöljy sekä auringonkukkaöljy. Betakaroteeni auttaa myös syventämään rusketusta ja tekemään siitä kestävämmän. Parhaan tuloksen saa, kun kapseleita ryhtyy syömään jo keväällä.

P6048704.JPG

Ja sitten siihen lukijakilpailuun, jossa on jälleen tarjolla mahtavia palkintoja. :) Tällä kertaa saan arpoa teille yhteensä kolme mahtavaa aurinkotuotepakettia kolmelta eri brändiltä. Kilpailuun osallistuvat ovat siis automaattisesti mukana kaikkien tuotepakettien arvonnassa, mutta jos toivoisit omaksesi aivan erityisesti jotakin tiettyä pakettia, niin voit toki mainita sen kommentissasi. Osallistu kisaan seuraavasti: kerro kommenttiosiossa, miten itse suojaudut auringolta kesähelteillä! Myös muita aiheeseen liittyviä mietteitä saa vapaasti ja mieluusti jakaa. Muista liittää kommenttisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite. Kisa on voimassa su 8.6.2014 asti. Tässä alla vielä arvottavien tuotepakettien tiedot (tähdellä merkityistä tuotteista löydät tarkempaa tietoa postauksesta):

Vichy
*Vichy Capital soleil 50+ -aurinkosuojasuihke vartalolle
Vichy Capital Soleil 50+ -aurinkovoide kasvoille
Vichy Capital Soleil 30 -aurinkovoide huulille

Eucerin
*Eucerin Sun spray transparent 30 -aurinkosuojasuihe
*Eucerin Sun creme face 50+ -aurinkosuojavoide
Eucerin After Sun-voide

Avene
*Avene high protection 50 Beige compact -värillinen aurinkovoide
*Avene very high protection Reflexe solaire 50+ -aurinkoemulsio
Avene high protection stick 30 -aurinkovoide huulille

Loppusanoiksi vielä, että muistakaa myös nauttia kesästä ja auringosta! :) Katsokaa silti alla oleva video vielä muistutukseksi ja näyttäkää se myös tuntemillenne nuorille.

PS. Lisätietoa kiinnostuneille auringosta ja siltä suojautumisesta on tarjolla esimerkiksi Teknokemian yhdistyksen sekä Allergia- ja astmaliiton sivuilla. :)

P6048706.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Kauneus

143 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Monanen

  Haluaisin mukaan kisaan! Itse suojaudun auringolta hatuin ja korkein aurinkosuojin :)

 • Pesunalle

  Palan äärimmäisen helposti, joten suojaudun auringolta pukeutumalla. :D Lähinnä siis pitkähihaista ja helmaista (kesällä pidän usein maximekkoja :D), mutta yleensä puolen päivän jälkeen yritän olla pois auringosta. :) Aurinkorasvoja yritän käyttää aina kun olen ulkona muutamaa minuuttia pidempää, mutta ne jäävät yleensä kotiin kun tarvitsisin niitä lähinnä mökillä… :D

 • Joliel

  Palan todella herkästi, enkä siedä muutenkaan kovin lämmintä ja aurinkoista ilmaa. Suojaan itseni mm. vaatteilla, hatuilla ja huiveilla, sekä tietysti aurinkolaseilla ja vähintään 30-kertoimisella aurinkosuojavoiteella. Äärimmäinen keino on istua kokonaan varjossa tai sisätiloissa :D Minulla on couperosa, minkä takia kasvojeni iho punoittaa todella herkästi, joten uskoisin että Avénen paketti olisi mulle passeli :)

 • Skie

  Yleensä suojaudun auringolta hommautumalla kesäksi niin kauas pohjoiseen, että lämpötilat ei juuri +15 asteen yli kohoa tai aurinko paista kun pari päivää kesässä (mieleen muistuu toissakesäinen heinäkuun aamu, jolloin töihin lähtiessä ”lämpö”tila oli -4).

  Noin niin kuin aurinkoisilla seuduilla oleskellessa suojaudun aurinkorasvalla ollessani ns. aurinkoa ottamassa, muuten suosin suojaavia vaatteita. :)

 • Lillille

  Täytyy myöntää että olen vähän laiska käyttämään aurinkosuojia arkena. Jos kuitenkin menen rannalle tai muuten tiedän olevani pitkän ajan auringossa levitän yleensä aurinkorasvaa ennen lähtöä. Hattuja, huiveja ja aurinkolaseja tykkään kuitenkin käyttää aurinkoisilla keleillä.

 • myyy

  Olen vaaleahipiäinen punapää, ja rusketun vähän, jos yhtään. Palan tosi nopeasti, joten kannan kesäisin aina käsilaukussa 30- tai 50-suojakertoimista aurinkorasvaa. Aurinkosuojapaketille olisi siis tarvetta. Joka kerta uutta putelia ostaessani hämmästyn, että näinkö tyyriitä ne olivatkaan.

 • Auringonsäde

  Haluan osallistua arvontaan ja kiitän samalla erittäin painavasta asiasta mitä tässä esille tuli.
  Auringon haitalliselta säteilyltä ja palamiselta kannattaa suojautua.
  Vajaa pari vuotta sitten poskestani leikattiin syöpä pariin otteeseen.
  Muistakaa rakkaat ystävät suojata ihoanne palamiselta.

 • Aniilian

  En valitettavasti ole vielä päässyt nauttimaan tämän kesän helteistä koska painan pitkää päivää toimistossa, mutta heti kun loma alkaa aion kirmata puistoihin ja rannoille ja vaan olla. Koska ulkoiluni on toistaiseksi aika minimissä olen käyttänyt aurinkosuojana kookosöljyä. Luin jostain että se sisältää kevyen aurinkosuojan, tiedä sitten onko totta. Ainakin iho tuoksuu ja näyttää hyvältä! Vaihdan sitten kunnollisiin suojakertoimiin kun pääsen ihastelemaan aurinkoa muualtakin kuin neljän seinän sisältä ;) En toistaiseksi omista kunnon aurinkorasvoja, joten ehdottomasti mukaan tähän arvontaan.

 • allisa

  Suojaudun auringolta olemalla varjossa, ja käyttämällä aurinkorasvaa. En yleensä pala mutta nyt kun olen kesätöissä ulkona, pitää opetella oikeasti suojautumaan. Avenen paketti kuulostaisi vaihtoehdoista kivoimmalta :).

 • todellista

  Kuulun juuri pahimpaan riskiryhmään eli palan erittäin helposti, punapigmenttiä löytyy ihosta ja hiuksista ja tietenkin pisamat myös. Kaiken lisäksi suvusta on hiljattain löytynyt melanoomaa, joten suhtaudun auringolta suojautumiseen melko vakavasti. Silti joka kesä onnistun tyrimään ja polttamaan itseni, koska aina ei pysty ennustamaan, joutuuko viettämään aikaa auringossa vai ei. Lisäksi useimmista aurinkovoiteista tulee inha tahmea olo joten en vapaaehtoisesti läträile niiden kanssa päivittäin. Siksi sanoisinkin, että suoran auringonpaisteen välttäminen on pääasiallisin suojautumiskeinoni. Aika usein valitsen jopa kadun puolen sen mukaan, kumpi on varjossa… Tietenkin aurinkorasvaakin kuluu paljon joka kesä, ja mielelläni testaisin mitä tahansa noista tuotteista.  ceciliah__(at)hotmail.com

 • Karla

  Ihoni palaa todella herkästi ja suojaudun auringolta tällä hetkellä huonosti… Välttelen aurinkoa ja koitan suojautua vaatteilla mutta suojavoiteita en ole vielä saanut hankittua. Siksipä mikä tahansa näistä kolmesta paketista, mutta erityisesti Eucerinin paketti auttaisi paljon :)

 • Katttti

  Olen ahkera aurinkorasvan käyttäjä. Lisäksi käytän kesäisin suojakertoimellista meikkivoidetta, hattua ja aurinkolaseja. :)

 • Kituna

  Vaalea ihoni palaa hirmu helposti, ja siksi olenkin joutunut käyttämään korkean suojakertoimen aurinkovoiteita koko elämäni. Erityisesti markettirasvojen tahmeus ja kiiltely harmittaa joka kesä, kun aina ulos lähtiessä on rasvattava koko kroppa. Tällaisesta suurkulutuksesta huolimatta en edes tiennyt, että on olemassa erikseen kasvoille suunnattuja aurinkovoiteita. Olisipa kiva päästä testaamaan sellaista!
  pikkis96(at)hotmail.com

 • pums

  Käytän kasvoilla suojakertoimellista voidetta helmikuusta marraskuuhun, kesäkuukausina 30 ja muuten 15. Vartalolla sitten 10-30 vähän riippuen :)

 • ViiviS

  Kun olin nuorempi, uskoin aurinkorasvan estävän ihon ruskettumisen. Tästä johtuen, vaalea ihoni ei ruskettunut koskaan – paloi vain. Päätin, että nyt saa tämä ihon grillaaminen loppua ja aloin käyttämään vahvoja suojakertoimia auringossa. Positiivisena yllätyksenä aurinkorasvan käytön myötä ihoni ei enää palanutkaan vaan ruskettui kauniisti ja tasaisesti. Vanhemmiten, kun ihoni on jo tottunut aurinkoon, pystyin pienentämään suojausta ja nykyään suojaankin ihoni usein aurinkoöljyllä.

 • Melinka

  Hyvä pitää tätäkin asiaa esillä, itseltäni poistettiin juuri muutama luomi, joista yksi olikin jonkinlainen solumuutos, onneksi ei kuitenkaan mikään syövän esiaste.

  Itse olen nuorempana ollut huoleton auringonpalvoja ja polttanut itseni pariin otteeseen pahastikin. Nykyään pyrin kyllä aina aurinkoa ottaessani suojaamaan ihon aurinkovoiteilla, mutta kaipa niitä kertoimia voisi nostaakin, kun yleensä käytössä on sk 8-15.

  Erityinen suosikkini olisi Eucerin-paketti, mutta muutkin otan toki ilolla vastaan, jos voitto napsahtaa kohdalle :)

  sanna.sipuli (at) gmail.com

 • marella

  hyvä postaus! heti aurinkoisten kelien tullen kaivan kaapista viiskymppiset voiteet käyttöön, sillä varsinkin posket ja nenä palavat minulla herkästi. muuten hellepäivinä suojaudunkin paljolti ohjeittesi mukaisesti. ihoni on herkkä, kuiva ja kalvakka ympäri vuoden, joten siitä on hyvä pitää huolta.

 • mansikkamaa

  Lätsä päässä, vesipullo vieressä, en hillu kauaa joka pv auringossa. Tunti per pv ja tulee kiva rusketus. Käytän aurinkovoidetta ja vahvistan rusketusta itseruskettavalla ja porkkanapilsuilla. Isäni käyttää myös Lancasterin Tan Maximiseria ;) Superrusketus hänellä. Jos voittaisin jakaisin voittoni hänen kanssaan, me höpsöt auringonpalvojat. ;)

   

   

  tiia68@gmail.com

   

 • thinky

  Olen aina ollut mrlko kuuliainen aurinkorasvan käytön suhteen. Nykyään ajatus ihon kunnon huonontumisesta on laskenut arvostustani ruskettumisesta. Toki pieni päivetys on ihan terveellistäkin, ja ainakin kasvojen ihoa parantaa minulla. Silti käytän aurinkorasvaa, ettei mitään salakavalaa tuosta ihanasta aurinkorasvasta aiheutuisi! :)

 • Haili

  Kaunis hattu ja aurinkolasit suojaavat kasvoja ja vaate olkapäitä. Nämä alueet suojattuani en pala herkästi, mutta käytän kuitenkin jonkinlaista aurinkorasvaa, jos tarkoitus on viettää pidempään ulkosalla.

  haili(at)gmx(piste)com

 • Haili lisää!

  Ja edelliseen kommenttiin vielä lisäisin, että olisin erityisen kiinnostunut kokeilemaan tuota .Avene high protection 50 Beige compactia! haili(at)gmx(piste)com

 • Satula

  Suojaudun parhaiten niin, etten koskaan ”ota aurinkoa” eli välttelen sitä juuri päiväsaikaan. Ja silti vaikka en makaisikaan rannalla tai muuten grillaisi itseäni, käytän aina aurinkorasvaa ja peitän vaatteilla / hatulla tarpeen mukaan. Olen mieluummin valkoinen kuin punainen, ja kivan pikkupäivetyksen saa purkista. :)

  En ole muuten koskaan ymmärtänyt tuota ohjeistusta aurinkorasvan määrästä: 2 ruokalusikallista? Siis tarkoittaako sen kunnon kukkurallista isoa lusikallista vai sitä maustemittaa? Jos se tarkoittaisi sitä maustemittaa tuo ”ruokalusikallinen” niin eihän se riitä mihinkään, just ja just saisi ehkä käsivarret ja olkapäät rasvattua. Jos sillä tarkoitetaan jotain mummon vanhaa oikein syvää ja isoa soppalusikkaa, ja se kukkuralleen täyteen rasvaa, niin sitten ehkä ymmärrän. :) Mutta muuten tuo ohjeistus on kyllä alakanttiin aika pahasti…

 • Tia...

  Minulla on vaalea, erittäin helposti palava ja huonosti ruskettuva iho, minkä takia suojaudunkin auringolta vähintään korkeasuojakertoimisella aurinkorasvalla, tarpeeksi peittävillä vaatteilla ja useimmiten myös aurinkolaseilla. Olen ennenkin kuullut tuon, että nuorena palaminen olisi vaarallisinta, mikä tarkoittaa minun kohdallani sitä, että kaikki toivo on jo menetetty – niin monta kertaa lapsena ja nuorena paloin pahastikin. No mutta, kai sitä voi vielä hieman parantaa ennustettaan :) Haluaisin mieluiten Avenen tuotepaketin.

 • veronika_

  Mulla on todella vaalea iho joka ruskettuu erittäin huonosti, joten enpä nykyisin edes yritä ottaa aurinkoa vaan koitan vältellä kovin pitkäaikaista auringossa oloa keskipäivän aikaan. Auringossakin on tietysti kiva olla ja jos tulee vietettyä yli puolituntia auringossa kerrallaan koitan aina muistaa laittaa aurinkovoidetta kunnon suojakertoimella etenkin helposti palaviin kohtiin (kasvot, olkapäät yms) ja muuten suojautua vaatteilla. Olen kokeillut Eucerinin kasvovoidetta ja tykkäsin kovasti hyvin imeytyvästä koostumuksesta joten etenkin saman sarjan tuotteita olisi kiva kokeilla enemmänkin vaikka muutkin tuotteet kuulosti kiinnostavilta! :)

 • **anni**

  Aliarvioin nuorempana aurinkovoiteen käyttöä, mutta olen nyt tarttunut itseäni niskasta kiinni ja kiinnittänyt huomiota auringolta suojautumiseen. Varsinkin lämpiminä aurinkoisina päivinä yritän muistaa suojata kehoni ennen ulosmenoa aurinkorasvalla. Inhoan vain aurinkorasvojen jättämää tahmeaa tunnetta iholla, varsinkin käsissä ja niskassa, josta rasva tarttuu hiuksiin… En ole vielä löytänyt mukavan tuntuista aurinkovoidetta, mutta toivottavasti näissä apteekkituotteissa olisi joku miellyttävän tuntuinen :)

 • Norsi

  Pyrin suojautumaan auringolta jo keväällä päivittäin aurinkovoiteen avulla, mutta kyllä silti iho tahtoo palaa joka kesä jostakin kohti, mihin voidetta on huonosti levitetty tai se on unohtunut. Päänahkaa suojaan hatuilla.

 • CM

  Eniten suojaudun auringolta pysymällä varjossa, jos vain mahdollista. Täytyy myöntää, että olen vähän huono laittamaan aurinkorasvaa, sillä koen rasvaisen tunteen iholla inhottavana. Ehkä näistä voiteista olisi minulle siis apua. :)

 • KatyaM

  Käytän kasvoilla arkisin suojakertoimellista päivävoidetta. Muualle iholle olen auringonottoon tai ulkona oleiluun todennut hyväksi Vichyn Capital Soleil 30 -aurinkovoiteen, jota myydään sopivan isossa tuubissa. Mieto hyvä tuoksu ja suojaa minun herkästi palavan ihoni hyvin. Rusketun kyllä myös, mutta pakko on käyttää suojakertoimia.

 • tiippa

  Auringon paistaessa käytän 30-50 suojakerrointa ja meikkipohjassa on kerroin 20. Lisäksi kovimman säteilyn aikana turvaudun hartiat peittävään paitaan ja hattuun :)

 • hanm

  Nuorempana aliarvioin aurinkorasvat ja muut, rusketus oli se juttu. Ihoni myöskin kestää aurinkoa aika hyvin, en siis pala varsinkaan Suomen helteillä kovinkaan helposti. Työssäni olen myöskin aika pitkälti kesäisin ulkona, joten suojakertoimet, hattu ja aurinkolasit ovat olleet kova juttu. Näin vanhemmiten sitä alkaa ymmärtämään paremmin että suojaa itsensä.
  Olin Australiassa helmikuussa ja käytin aurinkorasvaa suht huolellisesti, mutta auta armias, sinne tottumaton ihoni (ja muka-ei-niin-helposti-kärtsäävä-iho-ajatus), otsonikerroksen ohuus, ja ilmeisesti liian pienet suojakertoimet.. paloin aika pahasti jo muutaman tunnin auringossa olon jälkeen. Iho oli niin kipeä, että kosketus saatika suihku teki erittäin kipeää. Siitä seurannut ilta meni itkiessä hotellihuoneessa kivusta ja yölläkin nukkuminen oli haastavaa. Iho kuoriutui aikanansa. Sen jälkeen Suomessakin olen ollut lähes neuroottinen aurinkorasvan käytön kanssa helteiden tullen. Se tunne, muisto ja kipu on jäänyt niin vahvasti mieleen, että sitä en halua toiste enää kokea. Mielessä pyörii myös monet ajatukset melanoomien noususuhdanteesta.

  Joten vakaasti luotan aurinkorasvaan! ..vaikkakin ihon suojaus vaatteilla olisi se paras..

 • varpu k

  Minulla on huono tapa läträtä aurinkovoiteilla tunnollisesti kesän ensimmäisten helteiden ajan, sitten jotenkin ajattelen ettei ruskettunut iho enää pala tai kärsi säteilystä, ja jätän voiteet sikseen… Viime aikoina olen tajunnut ettei se ihan niin mene, ja koittanut parantaa tapojani!

 • raisa

  Aurinkosuojani sisälltää hatut, huivi ja aurinkolasit. Myös ohuet hengittävät vaatteet, kuten silkkipaidat ja     -hameet suojaavat ihoa.

 • Sariska

  Todella mielenkiintoisia faktoja auringosta, osa jo tuttuja mutta paljon myös uutta informaatiota. Olen punatukkainen joten palan auringossa todella helposti. Olen palanut 27 ikävuoteni aikana varmasti kymmeniä kertoja :( Aurinkosuojatuotteiden tahmaavuus on saanut minut yrittämään suojautumaan vaatetuksen avulla, mutta kuumina hellepäivinä ei huvita istua pitkähihaisessa. Uutta tänä keväänä ostamassani aurinkovoiteessa olikin ettei se tahmannutkaan, niin kuin kaikki aiemmin vuosien saatossa käyttämäni tuotteet. Mielenkiintoista oli siis lukea tekstistäsi syy tähän outoon koostumuksen muutokseen.

 • Saraseeeni

  Menossa mukana on hattu, aurinkolasit ja kasvoille sekä keholle omat aurinkovoiteet. Lisäksi aloin jo loppukeväästä popsia betakaroteenia :) minulla on vaalea hipiä, joka saa korkeintaan kevyen päivetyksen, vaikka olisin paljon ulkona. Nykyään se ei onneksi enää harmita niin paljon kuin nuorena. Tykkään ollakesällä ulkona, joten nykyään ruskettumisen sijasta tavoitteena onkin suojata iho niin hyvin, ettei se pala :)

 • RiinaT

  Kiitos kun muistutat tärkeästä asiasta, video on tosi koskettava. Kävin juuri luomitarkistuksessa. Ihotautilääkäri kertoi, että nilkasta poistetaan paljon melanoomaluomia. Muistakaa siis rasvata myös nilkat! Ne raukat vilahtelevat suojaamattomina sandaalien ja kesähousujen välistä.
  Itselläni on vaalea iho, pisamia ja luomia paljon. Palan helposti enkä rusketu, lapsena palanut usein. Suojaan itseni auringolta aurinkovoiteilla, vaatteilla ja hatulla. Vältän päivän kuuminta aikaa auringossa. Lapseni ovat perineet vaalean ihon luomineen ja heitä suojaan huolellisesti ja erityisiä aurinkosuojavaatteita käyttämällä.

 • PetraSSS

  Itse suojaudun yleensä aurinkorasvalla ja aurinkolaseilla :)

 • Itse suojaudun auringolta yleensä hatun, aurinkolasien, kevyiden vaatteiden ja aurinkovoiteiden avulla. Aurinkovoiteina käytän yleensä jotain noin 15-20 suojakertointa. Puolisoni on vielä minuakin vaaleampi, joten hän käyttää erityisesti kasvoilla aina vähintään suojakerrointa 30. Antaisinkin mahdollisen voittopaketin hänelle!

 • Maria1

  Tuota puuteria olisi kiva päästä testaamaan, sillä inhoan aurinkovoiteen tunnetta kasvoillani. Ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että fysikaalinen suoja voittaa kemiallisen!

 • Pee

  Suojaudun hatulla ja usein myös ohuella puuvillapaidalla, joka suojaa herkästi palavia olkapäitä jonkin verran. Käytän aina aurinkovoidetta, jos tiedä oleskelevani auringossa edes hetken esim käveleväni töihin tms. Olen vähän ehkä hysteerinen, tai ainakin innokas asian kanssa,  sillä olen kerran palanut pahasti ja en halua kokea sitä uudestaan.  

 • Pee

  Ja sähköpostiosoite unohtui: berttakoo@hotmail.com

 • abcd

  Aurinkovoiteilla on ollu tapana läträtä, samoin kuin kevyillä ja peittävillä vaatteilla .)

 • skotti

  Suojaudun auringolta parhaani mukaan isoin hatuin ja kevyin (mutta peittävin) vaattein. Kasvot tuppaavat palamaan herkästi, kun Skotlannissa elänyt, aurinkoon tottumaton pisama-naamani pääsee Suomen suveen. En ole aiemmin löytänyt kasvoilleni täysin sopivaa aurinkosuojaa, vaikka sellaista olenkin aina aktiivisesti metsästänytkin. Avénen paketti olisi juuri sitä, mitä olen vuosikausia etsiskellyt!

 • Hertta XXX

  Suosituin tapa itsellä suojautua auringolta on varjossa oleilu. Olen valkeampi kuin vaalein lumenen meikkivoide, ja vaikka en pala helposti, en halua ottaa sitä riskiä, että saan ihosyövän. Aurinkorasvaa kuluu siis paljon :)

 • mikaaa

  Olen todella kova aurinkorasvojen läträäjä, ja lisäilen usein rasvaa vähän väliä myös ystävilleni, jos olemme yhdessä vaikka rannalla :D muutama vuosi sitten tutustuin ihosyövän tilastoihin ja kauhistuin – siitä kai se johtuu. Muuten suosin myös huivia ja tietenkin myös varjossa oleilua (varsinkin ulkomailla rannalla). Toisaalta helppo minun on maata varjossa, kun rusketun hyvin vähästä auringosta.. Oma muistutukseni kaikille olisi, että kisätkää ihmiset hyvät aina rasvaa uinnin jälkeen! Itse olen hyvin skeptinen vedenpitävien rasvojen suhteen.

 • Elina_A

  En ole teininä juuri palanut, koska en tykkää hirveästi auringonottamisesta. Nykyisin olen auringossa yleensä liikkeessä ja suojaan rasvoilla kasvot, hartiat ja kädet, kun pystysuunnassa esim. jaloille ei niin paljoa aurinkoa tule. Kesällä on edessä reissu eteläisemmille leveyksille ja siellä voisi kyllä olla tarpeen vähän 20-kertoimista jykevämpi aurinkosuoja.

 • sup

  Toisinaan käytän aurinkorasvaa, varsinkin jos tiedossa on rannalla oleilua tai pidempi pyörälenkki paahteessa tms. En oikeastaan pala vaikka vaalea perusväriltäni olenkin, mutta luomia ilmestyy joka kesän jälkeen aina vaan enemmmän. En myöskään enää nykyisin varsinaisesti ota aurinkoa vaan ulkoilmaharrastukset ja lapsen kanssa touhuaminen riittävät kauniiseen väriin. Lapsi suojataan vaatteilla ja mekaanisen suojan antavalla rasvalla, sen takia toivoisinkin pakettia jossa on tälläinen tuote mukana :)

 • santtu20

  Hei!Suojaudun vaatteilla ja hatuilla sekä aurinkovoiteilla, sillä ihossani ei ole juurikaan pigmenttiä, joten en juurikaan rusketu lainkaan, vaan ilman suojaa kertakaikkiaan palan ja mitään kaunista rusketusta on turha odottaa!Aurinkovoiteet on tärkein suojautuminen,ja kyllä nitä kuluukin…. ja jos voitan kilpailussa niin toivoisin Vichyn pakettia, joilla on loistava suojakerroin + kosteutuscombo!(on testattu):)

 • Kieppis

  Urheilen paljon ulkona myös kesäisin. Etenkin alkukesästä tulee laitettua aurinkorasvaa käsiin ja jalkoihin, mutta tehokas ja kevyt (ei perinteinen rasvainen ja tahmainen) aurinkovoide kasvoille on vielä haussa. Ulkomailla aurinkovoidetta tulee käytettyä tunnollisemmin kuin Suomessa.

 • noona

  Suojaudun käyttämällä etenkin aurinkovoiteita ja aurinkolaseja. Hattujen käytössä helteissä olisi vielä opettelemisen varaa! :)

 • kesäheinä

  Auringossa on ihana olla, mutta pitää aina muistuttaa itseään suojautumaan, kun on tällainen suomalainen vaalea hipiä. Myös aurinkolasit ovat tosi tärkeät. Haluan jakaa hyviä vinkkejä rantaeväistä, jotka ovat paitsi maistuvia, myös aurinkosuojaa lisääviä (koska sisältävät lykopeenia): kaupan tetrassa myytävä gazpacho-keitto, jonka voi syödä kylmiltään – loistava rantalounas – sekä kyytipojaksi íhananmakuinen guava-mehu, jota myydään ainakin isommissa marketeissa. Nam!

 • TulinaK

  Mä vietin viisi kesää puutarha-alan ulkotöissä, joten aurinkorasvalla läträäminen on todella tuttua. Toki mut on jo ihan pienenä opetettu käyttämään aurinkorasvaa (suht oikein), mutta tuon ulkotyön myötä asiaan on tullut kiinnitettyä entistä enemmän huomiota. Kun on paahtavassa auringossa 7-8 tuntia päivässä – myös sen kuumimman ajan, niin suojakerroin tulee kyllä tarpeen. Itse olen vielä hyvin vaaleaihoinen, vaikken helposti palakaan. Koin myös, että karokapseleista oli hyötyä ja aloinkin aina syödä niitä hyvissä ajoin ennen töiden alkamista. Palamiselta en silti aina välttynyt, vaan yleensä olkapäät kärähtivät sinä ensimmäisenä aurinkoisena päivänä, kun ei viitsinyt tuntia ennen taukoa lähteä hakemaan aurinkorasvaa.

  Molemissa käyttämissäni meikkivoiteissa onkin spf20, mutta vartalolle on vielä uusi suoja hankkimatta. Eucerinin paketti houkuttelisi erityisesti, sillä tiedän, että herkästi palava poikaystäväkin tykkäisi paketin sisällöstä. :)

 • JoYlimys

  Siistiä että kirjoitit tästä! En rusketu, palan helposti ja siksi suojaankin ihon auringolta aina hyvin. Meikkivoiteessani on aina SPF vähintään 15. Lisäksi kannan laukussa pientä kasvoille tarkoitettua aurinkosuojaa mukana, jos vaikka päätyy terassille suoraa töistä :) Iholla käytän aina SPF 50. Tavoitteeni on olla palamatta koko kesä. Käytän myös aurinkolaseja ja joskus hattua.

 • Emilia M

  Hyvä ja tärkeä aihe!  Nuorempana säntäsin ruskettamaan itseäni heti kun ensimmäiset valonsäteet pilkahtivat, mutta nykyään olen oppinut jo vähän varomaan aurinkoa. Käytän hattua, aurinkolaseja ja pukeudun luonnonkuituisiin pitkähihaisiin ja -lahkeisiin vaatteisiin, jos on oikeasti ihan pakko varoa aurinkoa – Suomen oloissa harvemmin, Välimeren auringon alla taas tarpeen. Silkkipaidat on ihania… Vältän myös suorassa auringonpaisteessa oleilua kuumimpien keskipäivän tuntien aikaan, lenkille ja uimaan lähden vasta illalla.

 • jjee

  rakastan aurinkoa! nuorempana en juuri tajunnut siltä suojautua, mikä tietenkin harmittaa nykyään. Silloin läträttiin vaan vauvaöljyllä, että saisi paremman rusketuksen. Auringossa tykkään vieläkin makoilla, mutta nyt sentään tajuan suojautua hyvin. Aurinkovoiteet aina käytössä vähintään 20 suojakertoimella. Kasvoille käytän ainakin 30 suojakerrointa. Lisäksi aurinkolasit ja päähän joko huivi tai päähine.

 • RO

  Itse palan myös äärimmäisen helposti, joten korkea suojavoide on todella tärkeä. Käytän myös hattua ja syön aurinkokapseleita. Kokemuksen kautta tiedän kuinka kamalaa pahasti palaminen on, enkä halua kokea sitä enää koskaan! ;)

 • pinka

  Aurinkosuojat ovan vähän kaksipiippuinen asia… Helppo jättää väliin (etenkin kun ei edes pala helposti) kaikkien sisältämiensä kemikaalien takia, sekä myös tahmaamisen. Kasvoille varsinkin vaativaa löytää toimiva voide. Suojaudun pääasiassa vaatetuksella, aurinkolaseja tulee käytettyä tunnollisesti!

 • paulahöps

  Olipas hyvä muistutus, jotenkin olen lintsannut aurinkosuojasta tämän kevään koska ”olin reissussa ja kai sieltä jonkinlainen suoja”. Hölynpölyn.. Hattua/huivia päässä sentään olen muistanut käyttää, kampaaja oli viime kesän jäljiltä niin järkyttynyt hiusten kunnosta :)

 • Merja_

  Paras suojahan tietysti olisi, että pysyttelisi varjossa, mutta kun Suomen kesä on niin lyhyt, niin kukapa malttaisi. Oma kompastuskiveni on aina ollut se, että inhoan tahmaisia rasvoja, joita aurinkorasvat pitkään tuntuivat olevan. Onneksi tälläkin saralla on nykyään enemmän valinnanvaraa. Peukut siis pystyyn, että arpaonni suosisi. :) Paketeista eniten kiinnostaisi Vichy.

 • Henskuliini

  Aurinkorasvaa yritän ulos mentäessä muistaa laittaa, mutta välillä se aina unohtuu…eihän mulle voi mitään melanoomaa tulla-tyyliin =(
  Pitäisi olla esimerkkinä lapsille että äiti kuorruttaa itsensä arskavoiteella, teette samoin ;D

  Lakkia en osaa pitää….maalla kun asutaan, eikä naapureita lähettyvillä niin olisi viisainta opetella sen käyttöä…ei ainakaan tekosyy ”näytän niin tyhmältä lakki päässä”-auta kun ei kukaan muu sitä näkisi.

  Kiitos hyvän aiheen kirjoittelusta! Viisaita sanoja!

 • CougarWoman

  Minä olin ennen todella olmi, ja kärsin vielä pari vuotta sitten kovasti aurinkoihottumasta (ensimmäinen t-paitapäivä = kutisevat kädet ja käsivarret sekä rintakehä). Nykyään suoritan keväällä solariumkuurin, että saan pohjarusketusta. Aurinkoihottuma on tiessään ja SPF 30 riittävä keholle, 15 kasvoille (sisämaassa, merellä sitten 50 ja 30). 

  Erityisesti kiinnostaisi nuo Avenen tuotteet – luin juuri nimeltämainitsemattomasta naistenlehdestä miten paljon suojakerroimellisiä meikkejä on jo saatavilla, ja mieli tekisi testata! Kun lähinnä noissa aurinkovoiteissa ärsyttää se tahmaisuus. 

 • Katska

  Aurinkovoide on ystävä! Minulla on luonnostaan aika tumma iho enkä pala kovin herkästi, mutta olen jo pienestä asti silti tottunut läträämään aurinkovoiteilla. Lisäksi kannan yleensä aina mukana kevyttä huivia, jonka voin heittää olkapäille / dekolteelle, jos ne alkavat punoittaa!

 • Anneli123

  Isolierinen hattu on aivan ehdoton ykkönen! Pellavavaateet suojaa auringolta ja pitää viileinä, mutta joskus täytyy turvautua suojakertoimiinkin. Oon lähdössä lähi-itään kesäkuun lopussa, joten kovat kertoimet tulisi tarpeeseen!

 • manu

  Itse suojaudun mieluiten vaatteilla ja isoilla arskoilla, myös yleensä sidon huivin päähän. Ihoni palaa tosi helposti eli mielellään välttelen pitkään auringossa oleilua ja suosin korkeaa suojakerrointa mutta mielellään ohuita hyvin imeytyviä voiteita.

 • tiit

  Kasvot ja rintakehä tulee suojattu aamulla 50 suojakertoimella. Lisään voidetta ja laitan muuallekin, jos siltä tuntuu. Nykyään maltan jopa olla pitkähihainen päällä aurinkoisella säällä, kun on ihosyöpä alkanut pelottaa.

 • pöllö

  Suojaudun pääasiassa vaatteilla ja olemalla varjossa!

 • Minna P

  Helteet alkoi ja täällä tarvittaisiin täydennystä aurinkovoiteisiin. Mikä vaan paketeista olisi mieleinen. Suojaudun aurinkovoiteilla. Rusketun kyllä aika hitaasti/huonosti. Käytän yleensä suojakertoimia 15-30 ja kasvoille viimeisin on ollut La Roche-Posay 50+

 • Anniina_

  Pidän auringonottamisesta ja ruskettuneesta ihosta. Kuitenkin haluan suojautua auringolta, joten käytän aurinkovoidetta suojakertoimella 30. En myöskään oleile rannallakaan pitkiä aikoja auringossa vaan siirryn välillä varjoon.

 • nansk

  Suojakertoimet kunniaan, mitä korkeampi sen parempi! Kaverit aina nauraa mun SPF viiskymppisille, mutta kun palan niin naurettavan helposti :D Tänäkin keväänä, monettakohan vuotta uskollisesti peräkkäin, iho kärtsähti pääsiäisenä. Ensi vuodelle laitan kalenteriin muistutuksen alkaa napsia beetakaroteenia jo maaliskuussa…

  Suomen kesä on siitä hyvä (tavallaan), että niitä pilvisiä ja sateisiakin päiviä riittää. Pää huutaa että ulos ottamaan arskaa, mutta iho kiittää kun saa olla sisällä. Oikeasti en ole tänä kesänä ottanut aurinkoa kuin ehkä pari tuntia yhteensä, ja iho on edelleen kalmankalpea. Mutta hei, embrace the pale! Enpä ehkä ainakaan näytä vanhalta nahkalaukulta, kun olen 50. Toivottavasti.

  Jos nyt sattuisi käymään niin huikea tuuri että osuisi voitto kohdalle, niin se Vichyn paketti kyllä huutaa mun nimeä! Haluaisin kokeilla sitä suihketta. s-posti anna_mikkonen (a) hotmail.com :)

 • pöö

  Suojaudun auringolta aurinkorasvalla, aurinkolaseilla ja huivilla. Jos on oikein polttava helle niin kastelen huivin ja laitan sen päähäni :)

  omena95@netti.fi

 • Mukana arvonnassa. Suojaudun aurinkovoiteella ja päähineellä.

 • HMM

  Kertoimella 30-50 varustetuilla aurinkovoiteilla. Suosikkini Vichy ja Avene.

 • Elli1979

  En voisi kuvitellakaan meneväni aurinkoon ilman aurinkorasvaa. Minä en rusketu lainkaan ja palan heti. Asian positiivinen puoli on se, että sama meikkivoiteen sävy käy kesät talvet. :D

 • Tuyaa

  Käytän oikeastaan aina suojakerrointa 50 enkä tarkoituksellisesti edes juuri oleskele auringossa. Auringossa ollessani käytän aina myös hattua ja aurinkolaseja, muuten iskee migreeni.

  Avenen paketti olisi kovasti minun mieleeni.

 • papu

  Aurinkokapseleita, hyvät suojakertoimet, hattu ja maltilla aurinkoa. Veden juontia unohtamatta.

 • Mammuli

  Suojaudun aina pidempään ulkoillessani aurinkosuojavoiteella ja aurinkolaseilla. Yleensä tulee hattukin laitettua.

 • riikka1234

  Mä olen helposti palavaa sorttia ja perheessäni on ollut melanoomaa, joten olen todella tarkka aurinkorasvan kanssa. Käytän korkeita suojakertoimia Suomessakin ja lisään rasvaa säännöllisesti, jos olen pidempään ulkona. Tykkään kyllä ottaa aurinkoa, mutta ilman kunnon suojakertoimia en lähde mihinkään. :) Erityisesti tuosta perhetaustastani johtuen melkeinpä suututtaa myös ihmiset, jotka eivät käytä rasvaa ollenkaan ja suhtautuvat palamiseenkin tyylillä ”no se muuttuu sit nopeesti rusketukseksi!”.

 • Zuli

  Käytän ympäri vuoden kunnon suojakertoimen omaavaa kosteus-ja meikkivoidetta. Kesän lähestyessä käytän suojakerrointa 30 kropalle ja kasvoille, lisäksi pahimman paahteen aikana suojaavia vaatteita.

 • mmiu

  Suojaudun auringolta olemalla mahdollisimman paljon pois auringosta. Ulkona koitan valita varjoisan paikan ja käytän myös aurinkovoidetta sekä meikkivoidetta, jossa on suojakerroin. Aurinkolasit ovat myös aivan ”pakolliset”! Mun mielestä auringon vaikutuksesta etenkin lasten ja nuorten silmille pitäisi puhua enemmän, koska edelleen tuntuu olevan vallalla käsitys, että aurinkolasit etenkin pienellä lapsella on jotain hienostelua.

 • Hjj

  Suojaudun auringolta aurinkorasvoilla,hatulla ja aurinkolaseilla.

 • Tiiaaaaaaa

  Suojaudun aurinkovoiteella, jonka suojakerroin väh. 20 ja välttelen aurinkoa pahimpaan aikaan eli keskipäivällä. Päähän huivi, tarpeeksi vettä nuukahtamisen välttämiseksi ja paistattelun jälkeen vielä after sunia ihoon! Aurinkoista kesää!

 • Arhippa

  Kärtsähdän herkästi, joten käytössä on rasvat ja lisäksi harvoinkäytän esim. hihattomia toppeja. Auringossa olon jälkeen ihoa rauhoitaa aloe vera-geeli

 • Olen lapsesta saakka tottunut kesäisin läträämään aurinkovoiteella ja sitä kuluukin ruhtinaallisesti. Plekuja täytyy myös ehdottomasti kantaa mukana kesäsäillä. Onneksi on niin paljon kivoja aurinkolaseja, että niitä pitää oikein mielellään 8)
  Kiitos hyvästä ja laadukkaasta postauksesta!

 • Jjjohanna

  Innolla mukana kisassa! Olen melko tunnollinen aurinkosuojien käyttäjä, mutta parantamisen varaa vielä olisi…

 • emem

  Uudet aurinkosuojat tulisivat kyllä tarpeeseen! Suojaudun auringolta juurikin aurinkorasvalla ja yritän myös muistaa ottaa huivin mukaan, että saa välillä hartioita peittoon. Terassilla tai puistossa istuskellessa vaihdellaan kavereiden kanssa aina välillä paikkaa, että olisi vuoroin kasvot ja vuoroin selkä aurinkoa kohti kullakin :)

 • Odetskaja

  Itse olen vihdoin ja viimein ymmärtänyt, että käryän auringossa ja siksi suojaa on pakko käyttää. Käytän aurinkovoiteita ja lisäksi verhoilen itseni vaatteilla. Pitkät, kevyet ja ilmavat vaatteet tuntuvat viilentävän enemmän kuin pienet, paljastavat ja lyhyet. Olen tosi huono suojaamaan päätä, pitäisi opetella muutama kiva huivikiepsautus tai hankkia kiva hellehattu.

 • Mirja H

  Saan auringosta ihottumaa ja palan pahasti jo noin viiden minuutin sisällä. Siksi suojaudun lähinnä vaatteilla. Jos on kuuma päivä puen jotain ohutta päälle ja laitan alle 50-suojakertoimen aurinkovoiteen. Tästä johtuen hellepäivät eivät ole sydäntäni lähellä! :D

 • Antsku

  Suojaudun korkeakertoimisella aurinkovoiteella, lierihatulla ja vaatteilla. Palan tosi helposti enkä juurikaan rusketu.

 • kryp

  Suojauduin parhaiten huivein ja päähinein – ja väljillä, hengittävillä, pitkähihaisilla vaatteilla. :) Mieluiten ottaisin Vichyn / Eucerin paketin, mikäli arpaonni suosii. 

 • Riikka-K

  Itse kuulun niihin kummallisuuksiin, jotka eivät juurikaan nauti auringonpalvonnasta. En tykkää ottaa aurinkoa ja kuumuus yleensä vain ahdistaa. Viihdynkin parhaiten varjossa ja viileämmissä säissä. Aurinkoa en kuitenkaan välttele sisätiloissa, joten aurinkorasvaa tulee käytettyä kesäisin aina, kun lähden ulos. Suosin myös pienien vaatteiden sijaan peittäviä ja löysiä, ohutta materiaalia olevia kankaita, jotka ovat viileämpiä kuin tiukat minitopit yms. Aurinkolasit on myös ehdottomat! Tummahiuksisena hattujen käytössä olisi vielä parannettavaa, ne kun eivät aina tunnu omimmalta jutulta :/

 • Olen hävettävän huono auringolta suojautuja. Käytän laiskasti aurinkorasvaa ja rilluttelen menemään pienissä kesävaatteissa. Hattuakaan en käytä juuri koskaan. Nämä tuotteet tulisivat minulle siis kipeästi tarpeeseen… :D

 • Laur

  Suojaudun auringolta helteessä ensisijaisesti pysyttelemällä varjossa kaikkein kuumimmat hetket. :) Kevät-kesä ja myös syksy aikaan käytän kevyempiä BB ja CC voiteita kasvoilla, joissa on aurinkosuojakerroin. Lisäksi jo helmikuussa otan käyttöön aurinkoisina päivinä huulivoiteen, jossa on aurinkosuoja ja tätä käytän tehokkaamman vartalo ja kasvo aurinkosuojavoiten kanssa myös kesäisin hellepäivinä, kun tiedän ulkoilevani paljon. Auringossa ”pää pehmenee” myös nopeasti, joten käytän aurinkolaseja ja juon paljon vettä. Vielä kun löytäisi kivan hatun kesäisin päähän komeilemaan.

  Mikäli arpaonni osuu kohdalleni niin mieluiten haluisin Vichyn tuotepaketin. Vichyn tuotteita läpikäyneinä tuo merkki sopii parhaiten minulle.

 • sarali

  mulle on kesäisinkin aika epäluontevaa pukeutua kovin kevyesti ja paljastavasti, joten suurinta osaa kehostani suojaan kevyillä ja liehuvilla vaatteilla. Kasvot, niska ja käsivarret pääsevät kyllä välillä muistuttamaan arkuudestaan, siksi tämmäinen potti tulisi varmasti tarpeen!

 • tyttötuollainen

  Kuulostaa varmaan vähän höpsöltä mutta minä 16-vuotias tirautin pari kyyneltä kun katsoin tuon videon. Se sai miettimään asioita. Juuri tänäänkin olin rannalla ja kyllä olin laittanut vähän aurinko rasvaa etukäteen mutta sekin on vain kerrointa 20 ja pari vuotta vanhaa. Vaikken palakkaan helposti en myöskään rusketu paljoa. Pitää ottaa itseäni niskasta kiinni ja käydä ostamassa uusi aurinkosrasva(tai voittaa se) ja myös laittaa sitä tunnollisesti.

 • Vertsu

  Haluan mukaan kisaan. Suojaan itseäni käyttämällä pitkähihaista paitaa ja housut. Kun siirryn t-paitaan ja shortseihin laitan suojavoidetta. Yritän välttää aurinkoa pysymällä varjossa tai sisällä. Olen vaaleaihoinen enkä rusketu.

 • Vierailija

  Pyrin suhtautumaan auringolta suojautumiseen mahdollisimman vakavasti, sillä palan todella helposti. Käytän +30 aurinkorasvoja ja helteisimpinä päivinä pyrin suojaamaan vaatteilla etenkin pään, olkapäät, rintakehän ja niskan. Onneksi en edes pidä rannalla makoilusta tai suorassa auringon paisteessa oleilusta yhtään, varjossa hengailu on enemmän mieleeni. jonna(ät)student.uef.fi

 • saaruli

  Vietän koko kesän töissä pellolla, joten aurinkovoiteita kuluu hurjia määriä. Rasvan lisäksi suojaudun iltapäivän paahteelta junttimaisella, iskän varastosta kaivamalla NOKIA-lätsällä (niin juntti, etten edes halua hankkia hienompaa!) ja aurinkolaseilla. Kesä♥

 • saaras

  Olen viime vuosina tullut tosi tarkaksi aurinkorasvojen käyttäjäksi; suojakertoimet on korkealla ja silmänympärysvoiteessa ja meikkipohjassa pitää löytyä kertoimia. Vichyn tuotteita en ole vielä testannut, joten se olisi kiinnostavin setti.

 • laara

  Värillinen aurinkovoide on minusta ihana sillä en juurikaan rusketu niin siitä saa hiukan väriä kasvoille eikä kuitenkaan pala. Aurinkokapseleita en ole koskaan kokeillut.

 • miida

  huivilla, aurinkolaseilla ja varsinkin alkukesästä kunnon aurinkorasvalla :)

 • tt6

  Suojaudun auringolta välttämällä liikaa auringossa oloa. Tietysti laitan aina aurinkovoidetta mikäli olen kauan auringossa.

  Mikäli onni suosii, toivoisin Vichyn tai Eucerinin tuotepakettia.

 • iv

  Olen superherkkä auringolle, eräskin toukokuun päivä lounastaessani terassilla dekolteeni paloi aivan ravuksi, vaikka olin laittanut 30 aurinkovoidetta. En oikeastaan rusketu, saan vain ihoni täyteen pieniä vaaleita pisamia. Aikaisemmin pisamat ärsyttivät minua, koska näytin mielestäni dalmatialaiselta. Nykyään pidän niitä viehättävinä. Kärsin kuumuudesta herkästi, joten viihdyn parhaiten varjossa. Suorassa auringonpaisteessa käytän aurinkovoiteen lisäksi leveälieristä hattua ja huivia peittämään olkapääni. Viuhkat ovat muuten aivan aliarvostettuja täällä pohjoisessa. Kaikesta huolimatta rakastan auringonpaistetta, se saa mielen iloiseksi ja huoletkaan eivät tunnu aivan niin raskailta!

 • Ewena

  Itse olen muutaman vuoden ajan ollut vähän huolissani ihostani, sillä minulla on paljon luomia ympäri kehoa, eli kuulun riskiryhmään. Onneksi olen myös ollut järkevä, ja käyttänyt sitä aurinkorasvaa paljon – olen niin vaalea, että en oikein rusketu, joten mieluummin keskityn täysin siihen suojauspuoleen. Helteilläkin pyrin käyttämään peittäviä vaatteita, esimerkiksi pitkiä, löysiä housuja tai maxihameita, ja näkyvillä oleviin luomiin laitan aina lisäkerroksen aurinkorasvaa, ja pariin epäilyttävään välillä jopa laastarin peitoksi.

  Hattua en oikein osaa käyttää, mutta sekin täytyisi opetella, kun päästäkin löytyy niitä luomia muutama. Se on minun heikkouteni (ja vähän se, että auringon vaalentamista hiuksista tulee niin kauniin väriset, etten tahtoisi senkään vuoksi hattua oikein pitää), josta aion kyllä opetella pois. Kesällä olen ulkona töissä, juurikin ne polttavimmat tunnit, enkä oikein pääse esimerkiksi varjoon suojaan, joten kehon suojaaminen vaatteilla tai aurinkorasvalla on ainut vaihtoehto.

 • laa

  Korkeakertoiminen aurinkorasva on varma valinta ja hengittävät sekä tarpeeksi peittävät vaatteet. Ostin myös olkihatun, niin saan tänä kesänä myös hiukset suojattua. :)

 • Oinas

  Itsellä on viimekesäinen suihkevoide jäljellä ja pitäisi lähteä ostamaan uutta. Onneksi työt jatkuvat vielä muutaman viikon, enkä ole niin auringon perään, joten iho pärjää noilla jämillä loistavasti! Itsellä tulee ostettua aurinkorasvat aina tavallisesta ruokakaupasta ostosten yhteydessä. En ole edes tajunnut, että niitä myydään myös apteekeissa!
  Kaikki tuotepakkaukset käy, mutta erityisesti tuo Vichyn kiinnostaisi. En tosin ole varma, minkä ikäisille kyseistä suositellaan. Itsellä +20v iho, jota en haluaisi turhaan turruttaa vanhemmalle iholle tarkoitetuilla tuotteilla.

 • jullejulle

  Katsottuani tuon videon pelästyin aika lailla… Oon ihan vitivalkoinen ja mulla on muutama iso tumma luomi. Aion kyllä tosiaankin tarkkailla niitä, koska palan helposti. Viime vuosina on tullut aika huolettomasti oltua auringossa, mutta tänä kesänä aion pitää huolen aurinkovoiteiden käytöstä.

 • Hennas

  Ihoni palaa auringossa todella herkästi. Näin ollen erilaiset aurinkosuojat ovat itselleni erittäin tuttuja ja ennen kaikkea tarpeellisia. Tänä kesänä olen ensimmäistä kertaa kokeillut suihkutettavaa aurinkosuojaa. Olen ollut melko tyytyväinen tuotteeseen, koska se ei jätä ihoa tahmeaksi, mutta silti näyttää suojaavan hyvin. Jos arpaonni käy, niin mieluusti ottaisin vastaan juuri Vichyn tuotepaketin, koska siinä oli mukana suihke korkealla suojakertoimella. Tulisi tarpeeseen!

 • AnnaMm

  Hei. Olin nuorena auringon palvoja. Nyt vanhempana viihdyn enimmäkseen varjossa ja rasvan kanssa tulee läträttyä.

 • maryatlilo

  Hakeudun useimmiten varjoon, mutta tosiaan varjossakin pitäisi käyttää aurinkosuojavoiteita, jotta UVA-säteet eivät olisi haitaksi. Täytyisi petrata voiteiden käytössä : )

 • Janttara

  No ihan lähtökohtaisesti hakeudun varjoon, en käristä itseäni auringossa. Ulkoillessa suojaan aurinkovoiteella jos tiedän joutuvani olemana pitkään auringossa.

 • Mariamaria

  Paras suoja on kevyet ja ilmavat vaatteet jotka peittävät tarpeeksi, helteelläkin. Ja suojaa sitten tietenkin kasvoille, niskaan, korviin

 • KCP

  Aurinkovoidetta, päähine ja varjossa oleskelu mahdollisuuksien mukaan, siinä apu paahteeseen

 • AR

  Suojaudun oikeastaan ainoastaan aurinkorasvoilla, koska haluan ruskettua. Talvella näytän vaalean ihoni kanssa välillä siltä kuin olisin sairas, joten toivon, että kesän rusketus säilyisi pitkälle talveen. Kasvoille käytän eri aurinkosuojatuotetta kuin vartalolle, mutta suojakerroin on aina vähintään 30. Lisäksi olen syönyt huhtikuusta lähtien betakaroteenitabletteja, jotka mielestäni rusketuksen edesauttamisen lisäksi suojaavat palamisesta.

 • Miaable

  Vaikka olen aina ollut kova auringossa oleilija, aurinkorasvat ovat olleet minulla aina kovassa käytössä! Äitini on hyvä esimerkki kun nuorena ei aurinkorasvaa käytetty ja auringossa oleiltiin tuntikausia; äitini iho on todella paljon vanhemman näköinen kun äitini on! Tästäkin syystä äitini on iskostanut minulle jo pienenä että aina kesällä ulos lähtiessä pitää laittaa edes jollain suojakertoimella varustettua aurinkosuojaa :) Olen nyt vuoden verran syönyt myös beetakaroteeniaurinkokapseleita ja olen huomannut niiden sekä suojaavan ihoa ympärivuotisesti syötynä ja myös edesauttavan rusketusta ja samalla estävän ihoa palamasta niin herkästi. Joten itselläni auringolta suojautuminen rasvoin ja pillerein on tiedon osalta kunnossa! :)

  Jos onni kilpailussa suosii, haluaisin kokeilla eucerinin pakettia. Olen jo kuukauden verran halunnut kokeilla heidän paljon kehuttuja aurinkosuojatuotteitaan.

 • LK

  Palat tosi herkästi enkä juuri rusketu. Auringosta nautin kohtuudella. Yleensä hakeudun varjoon, ihan senkin takia, että en pidä läkähdyttävästä kuumuudesta. Aurinkolasit yritän muistaa aina, että ei tarvitse siristellä, ja ne myös suojaavat herkkää silmänympärysihoa. Aurinkovoidetta käytän aina, jos auringossa on tarkoitus olla enemmän kuin kauppareissun verran, varsinkin jos on paikallaan oleilua. Viime kesinä käytössä oli La Roche-Posayn 30 suojakertoimella varustettu voide kasvoille. Tänä kesänä ostin 50 suojakertoimella varustetun voiteen. Koostumusta oli kuulemma paranneltu ja se on nyt entistä kevyempi. Arvottavista tuotteista kiinnostaisi eniten Vichyn tuotepaketti.

 • Katri K

  Hankin juuri kesän aluksi uudet aurinkorasvat vartalolle ja kasvoille vanhojen tilalle, kun luin, että voiteiden aurinkosuoja voi heiketä, vaikka tuoksu ja koostumus vaikuttaisivatkin vielä olevan ok pakkaukseen merkityn käyttökuukausien määrän jälkeen. Enpä ollut tätä tiennyt, vaan vedellyt pari-kolme vuotta vanhoja suojavoiteita iholle. Hankin myös ensimmäistä kertaa erikseen huulirasvan suojakertoimella 30, kun huomasin huulien kiristävän auringossa vietetyn viikonlopun jälkeen. Pieni osa ihoa, joka unohtuu helposti!

  Yleisesti ottaen kyllä suojaudun auringolta ihan sillä, etten vietä mitään auringossamakoilumaratoneja, enkä oleile suorassa auringossa juurikin tuohon keskipäivän polttavimman auringon aikaan ainakaan tuntikausia.

 • Kats

  Suojaudun auringolta aurinkovoiteilla, hatulla ja aurinkolaseilla. Vasta viime kesänä heräsin kevyiden, mutta silti suojaavien aurinkosuojasuihkeiden loistavuuteen – niiden jälljiltä iho ei jää kovinkaan tahmaiseksi ja levityskin hoituu superhelposti suihkimalla :)

 • eviela

  Olen aika huono suojatumaan auringolta, mikä johtunee siitä ettei sopivia tuotteita ole löytynyt. Iholla kaikki tuotteet ovat paksua, ihoa rasittavaa tököttiä tai mitään sanomattomalla suojakertoimella varustettuja (palan siis herkästi auringossa). Hiukseni kyllä suojaan auringolta, laitan hoitoöljyn jälkeen suojakertoimella varustettua hoitosuihketta hiuksiin näin kesäaikaan. Pitäisi kyllä tutustua nykyisiin aurinkosuojiin ihollekin ja opetella ihoakin suojaamaan.

 • eviela

  Olen aika huono suojatumaan auringolta, mikä johtunee siitä ettei sopivia tuotteita ole löytynyt. Iholla kaikki tuotteet ovat paksua, ihoa rasittavaa tököttiä tai mitään sanomattomalla suojakertoimella varustettuja (palan siis herkästi auringossa). Hiukseni kyllä suojaan auringolta, laitan hoitoöljyn jälkeen suojakertoimella varustettua hoitosuihketta hiuksiin näin kesäaikaan. Pitäisi kyllä tutustua nykyisiin aurinkosuojiin ihollekin ja opetella ihoakin suojaamaan.

  evaeli@outlook.com

  Pahoittelen tuplakommentointia, ensimmäisestä unohtui tuo meiliosoite :D

 • Tiituliitu

  Olen todella pisamainen ja punatukkainen, joten minut on opetettu suojautumaan auringolta jo ihan lapsena. Käytän korkeasuojakertoimisia aurinkovoiteita ja vaatetusta ja mikä tärkeintä, pysyn varjossa niin paljon kuin mahdollista. Näillä yksinkertaisilla konsteilla olen selvinnyt palamatta jopa päiväntasaajalla Afrikan auringon alla!

 • Ray of light

  Suojaudun auringolta välttämällä auringossa oloa keskipäivällä tai oleilen varjossa. Muuten tilanteen mukaan kevyttä mutta peittävää vaatetusta tai suoja-kerrointa. Hyvät aurinkolasit on tietysti must – aurinko vanhentaa myös verkkokalvoa ja rasittaa silmiä yleisesti.

  Nuorempana piti tuota kaikkea aurinkon UV-säteilyyn liittyvää humpuukina, mutta iän myötä on sentään tullut järkeä päähän.

 • Peace

  En ole auringonpalvoja joten useimmiten yritän viettää aikani varjossa. Jos on ”pakko” aurinkoon änkeytyä, käytän suojavoidetta, tarpeeksi voimakasta sellaista

 • Kristaliini

  Rakastan ulkona olemista lämpimällä säällä, mutta aurinkon vaikutukset iholla mietityttävät. Olen alkanut suojaamaan ihoni kunnon voiteilla estääkseni palamisen

 • Vierailija

  Suojaudun auringolta vaatteilla.

 • sallam

  Suojaudun käyttämällä vähintään 30-suojakertoimen aurinkorasvaa ja aurinkolaseja. Sekä välttämättä auringossa oloa puolenpäivän aikaan. Hattuja pitäisi vielä opetella käyttämään.

 • Nellukka

  Aurinkolasit, päähine ja aurinkorasvoja eri kertoimilla, nenänpäähän eri suoja kuin jo ruskettuneisiin käsivarsiin

 • Samsam

  Rasvalla lotraan jos auringossa tiedän olevani pitkään. Ja aurinkolasit tietty kesäpäivinä mukana

 • hukka

  Suojaudun aurinkolaseilla ja laittamalla aurinkorasvaa käsiin, jalkoihin, kasvoihin ja rintakehään! Myös hattua tai huivia yritän muistaa käyttää, mutta tuppaa aina välillä unohtumaan.
  Käyn lenkillä yleensä iltaisin kesällä, kun aurinko ei porota ihan täysiä enää.

 • pihka

  Ihan peruskombolla mennään: aurinkorasva, aurinkolasit ja päähän myös hattu/huivi jos tulee oltua pidempään ulkona. Rusketun todella huonosti, enkä myöskään pala herkästi, minkä en ole malttanut hirveästi aurinkorasvaa käyttää. Mutt nyt viime vuosien aikana siihenkin on tullut muutos. Olen mielummin kalkkilaivan kapteeni kun otan liikaa riskejä.

 • Indra

  Suojaudun auringolta aurnkorasvalla (suojakerroin 20-30), lippiksellä, aurinkolaseilla ja riittävällä vedenjuonnilla. Olen herkkä saamaan auringonpistoksen, joten heti kesän ensipäivistä lähtien olen pitnyt huolen, etten vietä liian pikään suoraan auringonpaisteessa ilman mitään päähinettä ja vesipulloa.

 • Piukuli

  Palan herkästi ja ihoni alkaa punoittaa suorassa auringonpaisteessa lähes välittömästi. Työssäni joudun olemaan paljon ulkona ja suojaan ihoni korkeakertoimisilla aurinkovoiteilla ja käytän hattua ja peittäviä vaatteita. Lisäksi hakeudun varjoon aina kun mahdollista

 • sirpak

  Suojaudun vähintään suojakertoimen 20 voiteella (dekolteen rasvaaminen aurinkorasvalla on itselleni ihan must, sillä se palaa kovin herkästi). Päähän hattu tai huivi ja aurinkolasit nenälle!

 • Marjaani

  On totta, että täällä Suomessa se aurinko jotenkin osaa yllättää kevään ja kesän koittaessa. Itse en kauheasti pidä kuumasta säästä, että oikeastaan keskipäivällä ei tule (onneksi) edes oltua pihalla, mutta muuten yritän suojata ihoa suojakerroinvoiteilla. :) :)

 • Salamanteli

  En tykkään auringonpalvonnasta, mutta viileämmällä säällä, vaikkakin aurinkoisella tulee toki laitettua nenä ulos paisteeseen. Silloin turvaudun rasvaan, hatuun, aurinkolaseihin ja ohutkankaisiin, peittäviin vaatteisiin

 • hetaliisa

  Ihoni on erittäin helposti palava ja olenkin nuoruuteni aikana useasti polttanut ihoni. Parhaiten suojaan ihoani oleskelemassa varjossa ja välttämällä keskipäivän paahtavaa auringonpaistetta.Tietenkin myös aurinkolasit ja -rasvat kuuluvat kesävarustukseen.

 • Emma Karoliina

  Itse suojaudun aurinkovoiteilla ja aurinkolaseilla. Tosin näin alkukesästä suojautuminen unohtuu helposti ja usein tulee kaivettua kaapista viime kesän voiteet, jotka ei ehkä enää toimi niin kuin olisi tarkoitus. Itselläni pään suojaaminen unohtuu helposti, siihen pitäisi panostaa enemmän.

 • tyyni

  käyän aurinkorasvaa joka on ekokosmetiikkaa ja siinä on suojakerroin 30. Tänä keväänä löysin myös itselleni sopivan hatun: bling bling lippiksen! Olin odottanut kohtaamistamme jo monta vuotta!

 • Kalkkilaivan kapteeni

  Itselläni on todella vaalea iho, joka palaa helposti, eikä rusketu. Mikään auringonpalvoja en ole, mutta viihdyn toisinaan auringossa. Käytän vartalolla aina vähintään 30 suojakerrointa ja kasvovoiteessani on jo itsessään 25. Vaikka suojaan itseni voiteilla, vaatteilla ja aurinkolaseilla, onnistun nykyisin polttamaan itseni jostain kohtaa joka kesä. Viime viikonloppuna paloi päänahka ja vasemman jalan jalkapöytä (vai miksi sitä sanotaan:)). Viimeinen kerta, kun vietän päivän auringossa ilman hattua! Osa ihmisistä suhtautuu aika välinpitämättömästi auringossa oleiluun (pääasia että tulee kunnon rusketus), joten postauksesi on todellakin aiheellinen ja itsekin sain uutta tietoa tuosta :)
  Jos voittaisin, jakaisin palkinnon vaaleahipiäisen mieheni kanssa.

 • Kalkkilaivan kapteeni

  Ja sähköpostiosoite:) sari.kirkkomaki@gmail.com

 • emmimarjukka

  Kauraletun värisenä punapäänä olen vähän neuroottinen auringon suhteen. Läträän aurinkorasvalla kesät talvet aina, jos ulkona sattuu olemaan aurinkoista. Laukussani on usein vauvojen +50 aurinkorasvatuubi, jonka ajattelen olevan jotenkin super tehokas ja hellävarainen. Kannan mukanani jatkuvasti myös isoa huivia, josta saan tarvittaessa kätevästi ”aurinkoburkan” suojakseni. Kesähattuja en oikein osaa käyttää, ja siksi se onkin usein juuri jakaukseni kohdalta paistava iho, joka helottaa ulkoilun jälkeen…

  Aurinkorasva paketti tulisi siis tosi tarpeeseen, varsinkin nyt kun säät sallisivat töiden tekemisen myös puiston penkillä tai ulkokahvilassa! Sitä hattuakin voisin harkita…

 • riikka4

  Suojaudun auringolta vaatetuksella, hatulla, aurinkolaseilla ja aurinkovoiteilla. En tykkää paksuista, tönköistä voiteista, vaan juuri tuon Eucerinin transparent -sprayn kaltaisista hyvin levittyvistä tuotteista. Vichyn uutta sprayta olisi kiva päästä kokeilemaan, siksi haluaisinkin mieluiten sen paketin.

 • Minä vain

  Suojaudun auringolta pääasiassa aurinkorasvoilla, sekä olemalla varjossa päivän kuumimman ajan, mikäli se vain on mahdollista. Palan todella helposti, joten 50-suojakerroin on ihan ehdoton. Pidän kevyistä ja helposti levittyvistä tuotteista, siksi ottaisinkin mieluiten Vichyn tuotepaketin mikäli satun ovittamaan.

 • Suosittelen tutustumaan myös luonnonkosmetiikan puolelta löytyviin aurinkosuojiin. Itse olen siirtynyt kokonaan niihin ja tuntuu turvallisemmalta :) en siis osallistu myöskään arvontaan. Jolie-shopista saa ainakin todella asiantuntevia vinkkejä ja neuvoja!

 • najju

  Fysikaalinen eli mineraaliaurinkosuojien suoja toimii osittain blokkaamalla, mutta osittain myös samoin kemiallisten suojien kanssa eli imee säteilyä ja muuttaa sitä lämmöksi.
  Lähde: labmuffin beauty science

Related posts