3/06/14

Mustaa pitsiä pinnan alla

19 47 P6028667.JPG

Tänään tupsahtaa postiluukuista uunituore kesäkuun Trendi ja kun lehden FB-ryhmässä jo vilautettiin pian ilmestyvän numeron kantta, silmäni nauliutuivat kansimallin topin alta pilkottaviin rintsikoihin. Olen jo pitkään suunnitellut antavani teille kurkistuksen alusvaatehyllyyni, mutta nyt sain jutun tekemiseen viimein kunnon sysäyksen, kun huomasin, että Trendin kannessakin kerran vilautellaan. ;)

Tykkään kovasti kesällä käyttää rentoja mekkoja ja toppeja, joiden materiaalit ovat vilpoisan ohuita (ja siksi usein myös hiukan läpikuultavia) sekä pääntiet ja hihansuut vähän väljempää sorttia – on tilaa hengittää ja lempeän lämmin ilmavirta pääsee ihanasti iholle. Tällaisten vaatteiden kanssa on kuitenkin se ikuinen ongelma, että mitä pukea sinne alle, jotta a) ei näyttäisi aivan säädyttömältä, b) alusvaatteet eivät näkyisi läpi ei-hyvällä tavalla ja c) olo olisi kepeästä vaatetuksesta huolimatta yläosasta riittävän tukeva. Veikkaan, etten ole ainoa näiden kysymysten kanssa pallotteleva kesätyttö. Siksipä onkin aika mahtavaa, että rintsikkaostoksilla on nykyään aika paljon erilaisia vaihtoehtoja ja osa liiveistä on selvästi tehty sillä ajatuksella, että ne saavatkin huoletta vähän vilkkua syvään uurrettujen mekkojen ja toppien alta.

P6028671.JPG

Alusvaatevalikoima ei varmaan koskaan ole ollut monipuolisempi kuin juuri nyt, mutta aina tilanne ei ole ollut yhtä hyvä. Aiemmin olen usein turvautunut bikineihin, sillä niiden vilkkuminen vaatteiden alta on tuntunut pienemältä pahalta kuin varsinaisten alusvaatteiden. Jossain vaiheessa kauppoihin rantautuivat erilaiset bandeau-malliset tuubitopit, jotka ovat pelastaneet ainakin minut monelta vaatekriisiltä. Parhaat minituubitopit olen lukuisien kokeilujen jälkeen löytänyt kiistattomasti Monkilta – suosittelen! Sellaisten hiukan hienostuneempien ja salonkikelpoistan kesäliivien löytäminen on kuitenkin ollut vähän työn ja tuskan takana. Viimeisen puolen vuoden aikana tilanne on onneksi muuttunut ainakin meikäläisen alusvaatehyllyssä, sillä olen löytänyt aivan mielettömän kauniita liivejä, joiden pilkahtaminen vaatteiden alta ei haittaa laisinkaan. :)

P6028674.JPG

Omissa kriteereissäni tällaisten kepeiden kesäliivien osalta ovat olleet kaunis malli, mahdollisimman ohut ja kevyt materiaali, mieluiten ei kaaritukia sekä syvään uurrettu muoto tai vaihtoehtoisesti sellainen malli, joka on tarkoitettukin näkymään. Kaikki löytämäni suosikkiliivit ovat mustaa pitsiä, ja vaikka en erityisesti ole koskaan ollut mitään pitsihempeilijätyyppiä, näissä on sen verran särmää, että pitsi ei ole häirinnyt minua tipan vertaa – päinvastoin olen jopa alkanut innostua pitsiliiveistä. Käytän kesällä myös mielelläni muita värejä kuin mustaa, mutta nämä liivit ovat tuntuneet täydellisiltä nimenomaan mustassa värissä.

Olen aiemminkin harmitellut sitä, että pienirintaisille on melko vähän tarjolla toppaamattomia ja aivan ohuita liivejä. Nyt onneksi ohuita, kaarituettomia ja kauniita rintsikoita on yhä enemmän valikoimissa. Liian usein pienet kuppikoot on varustettu järjettömän kokoisilla kohottavilla täytteillä. Meikäläinen on mieluiten juuri niin pieni kuin oikeastikin on, enkä tunne tarvetta korostaa povea toppauksilla ja kohotuksilla. On siis ollut suunnattoman mahtava juttu, että viimein tuntuu löytyvän näytä kauniita, siroja ja keveitä liivejä myös pienirintaisille.

Esittelen vielä alla erikseen nuo kaikki liivit tarkemmin, mutta laittakaahan muutkin ihmeessä jakoon vinkkejänne, jos tulee mieleen hyviä merkkejä tai kauppoja, joista kauniita, yllä mainittujen kriteerien mukaisia kesärintsikoita voisi metsästää! Veikkaan nimittäin, että aika moni muukin on samoissa etsintäpuuhissa. :)

P6028662.JPG

YAS – Kaarituettomat pitsiliivit löytyivät viime syksynä Vero Modasta. Rintsikoiden malli on lähes toppimaisen peittävä, mutta musta pitsi antaa liiveille kauniin ja sensuellin fiiliksen. Nämä liivit ovat ihan täydelliset esimerkiksi hyvin läpikuultavien puseroiden alle – riittävän peittävät, mutta silti naiselliset ja kauniit, eikä niiden näkyminen paidan läpi haittaa.

P6028665.JPG

Twist & Tango – Löysin nämä rintsikat Tukholmasta Twist & Tangon omasta liikkeestä ja iskin niihin silmäni heti. Liivit ovat kuulemma olleet supersuosittuja ja jouduinkin kipittämään oikean koon perässä vielä toiseen liikkeeseen – onneksi löytyi! Bikinimäinen kolmiomalli on ihanan simppeli ja kaunis. Sivuilta ja takaa matalalle jäävä ja yksinkertainen malli sopii kauniisti väljien hihansuiden ja syvään uurrettujen selkämysten pariksi.

P6028666.JPG

& Other Stories – Nämä liivit löysin alennusmyynneistä Tukholman muotiviikon aikaan todella huokeaan hintaan. Korsettimaiset rintsikat ovat tyyliltään melkoisen särmikkäät ja nousevat edestä sen verran ylös, että kaunista pitsikuosia voikin harkiten vilautella väljällä pääntiellä varustetun paidan lomasta. Vaikka liiveissä ei ole kaaritukia, malli on napakka ja tukeva. Kuvassa se ei näy, mutta pitsikuosissa on aavistus metallinhohtoista vihreää, joka hohtelee jännittävästi valon osuessa kankaaseen sopivasta kulmasta. Ylivoimaisesti yhdet tämän hetken lemppariliiveistäni!

P6028663.JPG

& Other Stories – Myös nämä liivit löytyivät alennusmyyntien aikaan alkuvuodesta Tukholman & Other Stories -liikkeestä hyvällä aleprosentilla. Näissä rintsikoissa on sama pitsikuosi kuin toisissakin saman merkin liiveissä, mutta malli on hieman klassisempi ja liivit on varustettu alaosasta pienillä kaarituilla. Tyylikkäät ja toimivat perusliivit! 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

19 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • hmn

  tollaisia käyttäisin itsekin jos ei olisi jättitissejä pienellä ympäryksellä. kadehdin aina naisia jotka voivat vapaasti ostaa alusvaatteita perusvaatekaupoista, itse kun täytyy aina mennä erikoisliikkeisiin. kyllä muuten niitä suurten kuppikokojen liivejäkin ylitopataan.

 • Rouseliini

  Kateellinen täällä! Voi, kun voisin itse käyttää tuollaisia ihania liivejä, mutta 80D -tissit alkavat roikkua. Kaarituettomat rintsikat on pois suljettu juttu kokonaan. Kaarituet ja mielellään vielä rintsikoiden keskiosassa pienikaarituki. Ja sen keskiosan täytyy olla tarpeeksi korkea, ainakin 5cm. Sellaiset ”narulla” yhteen laitetut rintsikat eivät käy. Tissit pulpahtavat muuten ulos. Ja sitten pitäis olla mielellään vielä topatut, niin että toppaukset saa irti. Koska toiseen tissiin pitää jättää toppaus ja toisesta ottaa pois. Kivasti eri kokoset.

  Vinkkinä muille isotissisille: Lindexiltä ja KappAhlista löytyy näillä vaatimuksilla kivoja pitsisiä ja vähän blingiä rintsikoita. :)

  Naisilla on varmaan aina ongelma rintsikoiden kanssa. Oli mikä koko tahansa. Ihana postaus, kiitos!

 • eviela

  Ah, myöskin kateellinen huutelee, joka ei moisia liivejä varustuksena vuoksi voi käyttää. Itsekin lähinnä ostelen liivini erikoisliikkeestä, sillä harvoin löydän tarpeeksi hyviä ja tukevia liivejä ns ”peruskaupoista”. Onneksi kokoni liikkuu siinä saumassa, että hädän tullen löydän niistäkin menetteleviä liivejä esimerkiksi jos liivitilanne näyttää melkein nollaa eikä ole rahaa käydä kunnollisia ostamassa eli jotkin on saatava. Ero kuitenkin näissä on selkeä omassa kuppikoossani, joten suosin niin paljon kuin mahdollista liiviliikkeiden liivejä. Niska&selkä kiittää!

 • Lullah

  hmm en olekaan koskaan edes harkinnut kaarituettomia ja täysin toppaamattomia liivejä, vaikka rintani eivät ole edes isot. Nuo näyttää kivoilta ja voisi kyllä joskus kokeilla ihan mielenkiinnosta. En kovin paljon pidä rintojeni luonnollisesta sivuprofiilista, mutta liiveille muodon antavilla toppauksilla (ei yhtään enemää) saan rinnoistani täydellisen muotoiset, joten siksi suosin hyvin kevyttä toppausta. Harmi, ettei Oulussa ole Monkia, houkuttelisi päästä tsekkaamaan liike. Noh, pitää katsoa heinäkuun kotimaan matkailunvyhteydessä.

 • Turhautunut

  Mulla on ollut jo pitkään todella suuri rintaliiviongelma. Rintani ovat jostain syystä kasvaneet ihan hirveästi viime aikoina. Koko taitaa tällä hetkellä olla 80F tai jotakin sinne päin. Ongelmalista on pitkä kuin nälkävuosi: a) kaikki liivit paitsi urheiluliivit tuntuvat epämukavilta ja ihoon painautuu kokopäiväisen käytön aikana kipeitä punaisia jälkiä, b) mitkään liivit eivät tue tarpeeksi, vaan aina höllyy ja löllyy, c) jos ei lölly, niin kiristää ja puristaa, d) kaikki liivit hiostavat rintojen alusia ja väliä -> hirveä tissisoija vaikka muuten palelisi, e) normikaupoista on turha etsiä mitään, f) jos joskus sattuu löytymään joku ok-yksilö, se maksaa 100 € ja se on just sitä väriä mitä inhoot yli kaiken.

 • Onpa kauniita liivejä! Tuollaisista pitäisin itsekin kovasti. Onneksi varustus on niin pieni, että saattaisivat sopiakin, jos vaan ympärysmitta on riittävän pieni. JOstain vaan pitäisi löytää riittävän tukevat rintojen pienestä koosta huolimatta…kahden lapsen rintaruokinta alkaa tuota tuota…näkymään jonkin verran :) Kiitos siis vinkeitä, täytyy pitää silmät auki!

 • Vierailija

  Oishan tuollaiset kivat mutta tällä hetkellä on vauvan imetys turvottanut rinnat sellaisiksi että kai sitä jonkunlaiset sakot saisi jos tollaisissa lähtisi yleisille paikoille meijerilaitoksiensa kanssa heilumaan. Ensi kesänä sitten :)

 • MarianneM

  Ihana postaus! Mielestäni blogimaailmassa on viime aikoina ollut hyvin esillä suuririntaisten liiviprobleemat, mm. Tyyliä metsästämässä- ja Polkadots- blogeissa. Siksi onkin virkistävää vihdoin lukea tällaista näkökulmaa :)

  Monkissa on kivoja liivejä, tosin niiden tuesta en tiedä… Myös Sara K:n blogissa on ollut vinkkiä pitsisiin, kevyisiin rintaliiveihin.

 • Västis

  Valtavan nättejä! Kuten jo ensimmäinen kommentoija totesi, Monkissa on tuollaisia liivejä hyvä valikoima ja itsekin olen sieltä muutamia kotiin kantanut. :) Selästä avoimen mekon kanssa olen käyttänyt sellaisia silikonisia fileitä, kun en ole kehdannut olla ihan ilmankaan. Ne vaan eivät ole lämpimässä ja pidemmällä käytöllä kovinkaan mukavat, mutta en ole keksinyt kauheasti vaihtoehtoja. :/

 • Marjukka P.

  Suomalainen Patricia on minusta tosi monipuolinen (kauppa Unioninkadulla). Ympärysmitat alkavat 60cm:stä, kuppikokokoakin on I:hin asti. Hinnat eivät nouse seitsemääkymppiä korkeammalle. Kävin siellä just viime viikolla, ja noita toppaamattomiakin oli tosi hyvin edustettuina. Kun liivit tehdään suomalaiselle naiselle, ne todella istuvat loistavasti. Ja kestävät ihan eri tavalla kuin ketjukauppojen mallit.

 • Usva

  Tää on todella tarpeellinen postaus ja kuvien alusvaatteet ovat kauniita! Minäkään en koe tarvetta toppauksille, vaikka rintani ovatkin pienehköt. Luulen muutenkin, että topattujen rintsikoiden aika alkaa vähän olla ohi. Kaipaisin ennemminkin sellaisia litistäviä…
  Täydellisiä liivejä en ole löytänyt, mutta tällä hetkellä suosikkini ovat Championin urheiluliivit. Kevyesti topatuista parhailta tuntuvat Calvin Kleinit ja minituubitopeista Monkit. Tykkäisin kovasti kolmiorintsikoista, mutta ne on usein todella ohutta kangasta eli ei ehkä parhaat mahdolliset. Niitä tosin löytyy kaapista…

 • Vierailija

  Todella kauniita liivejä! Täällä vaan toinen siveydensipuli, joka ei halua että mikään nöpötys näkyy. ;) Jos löytyy siis vinkkejä todella kevyesti -just silleen sopivasti – topatuista liiveistä niin sellaisia kaipailen! Imetyksen jäljiltä menee liivit uusiksi ja kylläpä muuten tuntuvat kaarituet kurjilta imetysliivien jälkeen. Jotain nättiä JA mukavaa sekä kevyttä kaipailen, onko edes mahdollista?

 • Sannuliini

  Hei, jos uskaltaa tilata sovittamatta, nää on ihania:

  http://www.lonelyheartslabel.com/collections/lonely

  Itellä on neljät! :)

 • Jenniii

  Ooh, aivan mielettömän ihania! Kiitos vinkistä. :)

 • miumau82

  Ehkä hieman ärsyttävää, että suurimmaksi osaksi kaikki kuvien rintsikat olivat ostettu muualta kuin Suomesta… Oon oikeasti etsinyt tuommoisia kauniita rintaliivejä Helsingistä joka paikasta ja ostanutkin muutamat Monkista, mutta ne menevät oikeasti jo muutamassa pesussa ihan onnettomiksi. :/

 • Jenniii

  Minkäs teet, kun näitä ei Suomesta oikein löydy! Siksipä olenkin hamstrannut rintsikoita ulkomaanreissuilla silloin, kun niitä on löytynyt. Onneksi Tukholma ei ole kovin kaukana. :)

 • Pee

  Other storiesin nettikauppa toimittaa Suomeen, tsekkaa sieltä!

 • Jenniii

  Joo! Ja itse asiassa Twist & Tangolla on jälleenmyyjiä myös Suomessa. :) Valikoima ei tietenkään ole välttämättä yhtä laaja kuin merkin omissa liikkeissä, mutta kannattaa tsekata ainakin!

 • ElisaElisaELisa

  Itse totesin jokin aika sitten että en halua kesällä käyttää aina topattuja liivejä. Kun kerran on pienet rinnat niin voi olla vaikka missä rimpuloissa :D. Ostin American Apparelilta nämä http://store.americanapparel.net/dahlia-lace-bra_rsals320?c=Black ja nämä http://store.americanapparel.net/nylon-spandex-micro-mesh-triangle-cross-back-bra_rsans303 ja eihän niiden kanssa kyllä mitään tiukkaa trikoopaitaa voi käyttää mutta muuten ovat kivat.

Related posts