30/05/14

Samujia catwalkilla

6 52 samuji-show3.jpg

Viime viikolla nähtiin Helsingissä Aalto-yliopiston opiskelijanäytöksen ohella muitakin muotinäytöksiä. Muun muassa Samuji esitteli Taidehallissa järjestetyssä kutsuvierasnäytöksessä valikoidun setin tämän kevään ja ensi syksyn mallistoistaan. Viime viikon muotinäytökset olivat osa Pre Helsinki -tapahtumaa, jossa saattaisi aidosti olla ainesta suomalaisen muotiviikon järjestäjäksi. Ensisijaisesti kansainväliselle medialle suunnattu tapahtuma järjestettiin nyt historiassaan toista kertaa ja toivotaan, että se saa jatkoa tulevaisuudessakin.

samuji-show2.jpg

Lähivuosien historiaan mahtuu monenlaisia kokeiluja suomalaisen, varteenotettavan muotiviiko njärjestämiseksi, mutta Pre Helsinki tuntuu oman kokemukseni pohjalta ensimmäiseltä, jossa on todellista potentiaalia saada homma onnistumaan. Liian moni muotitapahtuma päätyy täällä messumaiseksi esittelytilaisuudeksi, jossa lopulta esille pääsevät vain ne, joilla on varaa maksaa näkyvyydestä – toisin sanoen catwalkeilla nähdään todella harvoin merkkejä ja suunnittelijoita, joissa muodin näkökulmasta on mitään erityisen kiinnostavaa. Siksi on virkistävää, että täällä on vihdoin tyylillä ja ammattimaisesti järjestetty tapahtuma, joka kokoaa yhteen sellaisia brändejä kuin Marimekko, Samuji, R/H, Satu Maaranen, Sasu Kauppi, Lepokorpi, Ensaemble ja Siloa & Mook. Ja olisihan näitä kiinnostavia suomalaisbrändejä enemmänkin. :) Iso peukku siis PRE Helsingille ja kaikkea hyvää myös jatkoa ajatellen!

samuji-show4.jpg

En itse harmi kyllä päässyt paikalle Samujin näytökseen, mutta näytöskuvat osoittavat, että REVS Magazinen lanseerausjuhlien areenanakin toiminut Taidehalli tarjoaa upeat puitteet myös muotinäytökselle. Pitää toivoa, että ensi kerta tulee vielä ja silloin minäkin istun toivon mukaan yleisössä. :) Kokosin näytöksestä omat lemppariasuni postaukseen, joten istahtakaahan tekin hetkeksi virtuaalimatkalle Samujin muotinäytökseen!

samuji-show9.jpg samuji-show10.jpg samuji-show14.jpg samuji-show25.jpg samuji-show26.jpg samuji-show27.jpg samuji-show28.jpg samuji-show29.jpg samuji-show33.jpg samuji-show34.jpg samuji-show35.jpg samuji-show36.jpg samuji-show37.jpg samuji-show41.jpg samuji-show42.jpg samuji-show44.jpg samuji-show46.jpg samuji-show48.jpg samuji-show49.jpg samuji-show50.jpg samuji-show54.jpg samuji-show55.jpg samuji-show56.jpg samuji-show58.jpg

Photos: Samuji

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Minä vain

  Kivoja vaatteita, mutta mua häiritsee nuo kulmakarvat. :D

 • Jenniii

  Hahaa! Minusta ne ovat just hauskat, vähän kuin Pikku-Myy! :D

 • Looking good!! Ja kulmakarvat kiinnittävät kyllä huomion, aika makeen näköiset! :)

 • saaramaria-

  Hienoja on! Noista kelpuuttaisin kyllä monta juttua omaankin vaatekaappiini:)

 • Vierailija

  Millä tavalla Myy? :) (Ihan uteliaisuudesta, kun en näe samaa.)

 • sweaterfowl

  Uskomattoman upeita vaatteita ja asuja! Materiaalit ja printit ovat todella hienostuneita. Olisin valmis vetämään päälleni aivan minkä tahansa – sääli vain, ettei Samuji hintatasoltaan oikein passaa opiskelijan lompakolle… Joko täytyy kehittää periaate, että ”yksi uusi vaate vuodessa, kunhan se on Samuji!” tai keksiä joku muu luova ratkaisu… Must vaatteita nuo nimittäin ovat, oli miten oli!

Related posts