21/05/14

Silmänympärysvoiteiden A & O

162 126 P5218032.JPG

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Avainapteekit

Saan usein kehuja kauniilta näyttävästä ihostani, mutta kuten olen blogissa useampaankin otteeseen kertonut, pintapuolin huolettomalta näyttävä ihoni on ollut kaikkea muuta. Olen elämäni aikana ehtinyt kärsiä atooppisesta ihottumasta, lievästä aknesta, suunympärysihottumasta (perioraalidermatiitti) sekä sitkeästä pintakuivuudesta. Ihoni on äärettömän arvaamaton ja herkkä reagoimaan vähän vaikka mihin – jopa kosmetologit ovat toisinaan ihmetelleet hipiäni yllättäviä reaktioita asioihin, joiden periaatteessa ei pitäisi aiheuttaa minkäänlaisia reaktioita. Ihoasioissa elämäni on siis ollut kaikkea muuta kuin huoletonta, vaikka päällepäin voisi muuta luulla.

Arvaamattoman ja kenkkuilevan ihon kanssa eläminen on opettanut olemaan varovainen myös kosmetiikan suhteen. Varsinkin ihonhoitotuotteiden osalta katson aika tarkkaan, mitä kasvoilleni laitan ja tästä syystä suosinkin yleensä herkän ihon kosmetiikkaa sekä apteekkikosmetiikkaa. Minulle ehdotettiin hiljattain ihonhoitoon liittyvää yhteistyötä Avainapteekkien kanssa ja päätin lähteä mukaan, koska ihoasiat ovat sydäntä lähellä ja apteekkituotteisiin tämäkin herkän ja ajoittain hankalan ihon kanssa elävä on uskaltanut yleensä luottaa. :)

Yhteityöpostauksia on tulossa useampi ja koska pääsin itse vaikuttamaan siihen, mitä aiheita jutuissa nostetaan esille, päätin hyödyntää tilaisuuden ja poimia mukaan sellaisia teemoja, joista minulla itselläni olisi vielä opittavaa. Ihonhoidon perusjuttuja olenkin blogissa jonkin verran käsitellyt, joten nyt pureudutaan vähän spesifimpiin osa-alueisiin. Ensimmäisenä vuorossa on silmänympärysiho ja sen hoito, sillä minulla on ollut siinä asiassa paljon ihmeteltävää. Pääsin haastattelemaan Avainapteekkien omaa kosmetologia aiheesta ja sainpa teiltä lukijoiltakin muutaman kysymyksen esitettäväksi.

P5218043.JPG

Nyt siis on luvassa vastauksia niihin juttuihin, mitkä itseäni ovat askarruttaneet sekä muutama lukijoilta tullut kysymys. Toivottavasti saatte näistä hyödyllistä infoa irti! :) Paketti on tuhti, joten varatkaa vaikka evästä lukutuokion ajaksi mukaan. Ja kannattaa kurkata myös postauksen loppuun, sillä siellä on teille kiva ylläri!

Miksi silmänympärysvoidetta ylipäänsä käytetään? Miksi tarvitaan erillinen voide?

Kosmetologin mukaan silmänympärysihon hoitoon kannattaa satsata, sillä iho on silmien ympärillä kovin herkkä ja ohut sekä kuivuu muuta ihoa herkemmin. Kuivuus saattaa aiheuttaa silmien ympärille juonteita ja joillakin kuivuus näkyy miliumeina (eli ne pienet kovat valkoiset näpyt). Silmänympärystuotteet on kehitetty tuota ohutta ja herkkää ihoa silmällä pitäen ja valmistettu tarkoin valituista raaka-aineista.

Olen itse usein ihmetellyt, että miksi silmänympäryksille tarvitaan oma erillinen voiteensa. Miksi ei voi vain levittää sitä samaa koko kasvoille laitettavaa kosteusvoidetta myös silmänympärysiholle? Kosmetologi valisti minua, että silmänympärysihoa ja muuta kasvojen ihoa tarkastellessa voisi käyttää vertailukohtana paperia. Jos kasvojen iho on kuin ohut kirjoituspaperi, silmänympärysiho on kuin silkkipaperia.

Jos koko kasvoille levitettävä kosteusvoide on koostumukseltaan paksumpaa ja pohjaltaan öljyisempää, se voi aiheuttaa silmänympärysiholle turvotusta tai yksinkertaisesti olla ohuelle ja herkälle iholle liian voimakas. Silmänympärysiho on erityisen herkkä ja reagoi helposti erilaisiin ärsykkeisiin. Erikseen silmänympärysiholle tarkoitettu voide on siis kuin täsmähoito, jossa on yleensä minimoitu allergisoivat aineet sekä optimoitu koostumus juuri tuon ohuen ja herkän ihon tarpeisiin. Esimerkiksi kosteutusta saattaa silmänympärysvoiteessa olla suhteessa enemmän, vaikka koostumus olisi tavallista kasvovoidetta kevyempi.

Kosmetologin vinkki:  Silmänympärysvoidetta voi ja kannattaa käyttää myös huulten ympärille – iho on huulten ympärillä samankaltaista kuin silmienkin ympärille. Kosteuttamalla huulten ympärystä erikseen voi ennaltaehkäistä huulten ympärille ajan kanssa ilmestyviä juonteita.

Tuotevinkki: Vichy Neovadiol Gf Eye and Lip Contours -hoitovoide. Hajusteeton ja kevyt hoitovoide silmien ja huulten ympärillä olevalle iholle. Mukana on myös kiinteyttäviä ja silottavia ominaisuuksia eli kyseessä on anti-age-tuote. Tätä tuotetta suositellaan ensisijaisesti 45+ -ikäisille, mutta nuoremmatkin voivat käyttää anti-age-tuotteita kuuriluontoisesti tehohoitoina.

P5218036.JPG

Minkä ikäisenä silmänympärysvoidetta pitäisi alkaa käyttää?

Tämä kysymys pyörii usein naisten huulilla ja aika moni havahtuu silmänympärysvoiteen tarpeeseen vasta liian myöhään (kuten minä itse!). Itse asiassa silmänympärysvoidetta suositellaan melko nuorillekin, sillä ensimmäiset hiuksenhienot juonteet ilmestyvät iholle jo varhain – ja useimmiten ne johtuvat nimenomaan kosteutuksen puutteesta.

Jo 20-vuotiaasta eteenpäin suositellaan, että voisi käyttää erillistä silmänympärysvoidetta etenkin, jos meikkaa säännöllisesti. Meikin puhdistus nimittäin rasittaa silmänympärysihoa ja tällöin kosteutus on erityisen tärkeää. Jos jo tätä nuoremmalla iällä silmänympärysiho tuntuu kuivalta, voi myös kevyttä kosteusvoidetta käyttää silmien ympärysiholle.

Anti-age-tuotteet soveltuvat yleensä hieman vanhemmille ja niiden käyttö suositellaan aloitettavan aikaisintaan 25-vuotiaana. Kannattaa tutkia tuotekohtaiset selosteet – niissä yleensä kerrotaan, minkä ikäisille tuotetta suositellaan. Myös apteekkihenkilökunnalta tai kosmetologilta voi pyytää apua sopivan tuotteen valintaan.

Kosmetologin suositus ensituotteeksi:  Avène Soothing Eye Contour Cream. Rauhoittava tuote sopii jatkuvaan ja säännölliseen käyttöön herkälle ja jopa atooppiselle iholle. Voiteen koostumus on kevyt, mutta silti hyvin pieni määrä riittää. Kaikenlaisille ihotyypeille sopiva voide helpottaa myös herkän tai allergisen ihon vaivoja lievittämällä kutinaa, turvotusta ja punoitusta.

P5218055.JPG

Miten valita omalle iholle sopiva voide?

Okei, jos nyt on jo saatu perusteltua, miksi silmänympärysihoa pitäisi erikseen kosteuttaa, seuraavaksi pitäisi löytää omalle iholle ja omiin tarpeisiin sopiva tuote. Kosmetologi neuvoi lähtemään liikkeelle perusjutuista: Miltä ihosi tuntuu? Tunnustelemalla ja kuulostelemalla oman ihon tarpeita, päästään jo pitkälle.

Onko ongelmana ensisijaisesti kosteuden puute, ärtymys, turvotus tai tummat silmänaluset? Vai kaipaako ihosi jo anti-age-tuotetta? Kannattaa aina aluksi kysyä neuvoa kosmetologilta tai apteekin henkilökunnalta. Kosmetologin mukaan keskustelemalla tulee usein esiin sellaisia asioita, joita asiakas ei välttämättä ensin itse osaa edes havainnoida ja mainita.

Jos iho tuntuu kuivalta, kireältä tai hilseilevältä, kosmetologi suositteli valitsemaan kosteuttavan ja herkälle iholle sopivan tuotteen (esim. yllä mainittu Avènen tuote). Jos taas haasteena on silmänympärysihon turvotus, siihen on olemassa omanlaisiaan täsmätuotteita kuten Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux, jota voi säilyttää myös jääkaapissa – viileys tehostaa turvotusta laskevaa vaikutusta.

P5218057.JPG

Mihin silmänympärysvoide oikeaoppisesti levitetään? Liikkuvalle luomelle vai nimenomaan ei liikkuvalle luomelle?

Levittämistapa riippuu hieman tuotteesta. Jos tuote on rauhoittava ja kosteuttava, niin sitä voi rohkeasti levittää myös liikkuvalle luomelle, kunhan muistaa pitää määrän pienenä.  Anti-age-tuotteita puolestaan ei kannata levittää liikkuvalle luomelle, sillä ne saattavat aiheuttaa turvotusta. Suositeltavampaa on anti-age-tuotteiden kanssa pysytellä sillä alueella, johon juonteita herkimmin syntyy.

Itselle sopivan levitystavan tuntee yleensä parhaiten kokeilemalla. Nuoremmille suunnatut tuotteet ovat kevyempiä, joten niitä voi huoletta laittaa myös liikkuvalle luomelle. Yleensä silmänympärysvoiteet eivät sisällä kovin voimakkaita ainesosia, joten niitä voi oman tarpeen mukaan laittaa, missä hoitoa eniten tarvitaan. Esimerkiksi Avène Soothing Eye Contour Cream sopii myös ärtyneelle ja ihottumaiselle silmänympärysiholle ja sitä voi levittää huoletta liikkuvalle luomelle.

Kosmetologin vinkki: Silmänympärysvoidetta kannattaa muistaa levittää myös riittävän pitkälle eli älä siis unohda kulmaluuta ja ohimoita. Myös näiden alueiden iho tarvitsee kosteutusta.

P5218046.JPG

Usein sanotaan, että silmänympärysiho pitää suojata auringolta. Mutta miksi oikeastaan missään silmänympärysvoiteessa ei ole suojakerrointa? Onko tähän jokin syy?

Väite on totta eli myös silmänympärysiho tulee suojata auringolta. Kaikkein parhaiten silmänympärysihon aurinkosuojana toimivat hyvät, riittävän suuret aurinkolasit.  Etenkin kesällä aurinkolasit on ehdottoman tärkeät, koska ne suojaavat herkkää silmänympärysihoa UV-säteilyn aiheuttamalta ihon paksuuntumiselta, veltostumiselta ja rypistymiseltä – toisin sanoen ennenaikaiselta vanhenemiselta.

Koska silmänympärysiho on niin kovin herkkä, sille tarkoitetut tuotteet ovat yleensä tarkkaan tutkittuja. Silmänympärysvoiteissa ei yleensä ole aurinkosuojaa siksi, että UV-suojan raaka-aineet saattavat herkistää silmän ihoa entisestään ja aiheuttaa muun muassa turvotusta ja silmäpusseja.

Avainapteekkien valikoimassa on olemassa ainakin yksi silmänympärystuote, jossa on mukana myös suojakerroin. Eucerin Q10 active -voiteessa on mukana spf 6 -suojakerroin, mutta ylivoimaisesti paras suoja silmänympärysiholle auringolta ovat silti tarpeeksi peittävät aurinkolasit.

Kosmetologin vinkki: Jos aivan silmien ympärille haluaa levittää varsinaista aurinkosuojavoidetta, yksi hyvä vaihtoehto on Eucerin 50+ Sun Creme Face, joka on kasvojen iholle ja erityisesti herkälle iholle tarkoitettu aurinkosuoja spf 50 –suojakertoimella (UVA ja UVB). Eucerinin tuotteissa käytetään raaka-aineena lakritsinjuurta, joka suojaa ja rauhoittaa ihoa todella hyvin. Tuote on vedenkestävä ja sitä uskaltaa laittaa ohimojen alueelle, ei kuitenkaan aivan lähelle silmiä. Kannattaa muistaa silmänympärysihon hoidossa, että jos iho on hyvin herkkä ja herkästi allergisoituva, niin se voi saada reaktioita tuotteista, joita ei ensisijaisesti ole tarkoitettu silmien ympäryksille.

P8072988.JPG

Kysäisin kosmetologilta vielä täsmävinkkejä oman silmänympärysihoni hoitoon, sillä ihoni on herkkä ja niin kuiva, että usein edes kosteuttavina mainostettavat silmänympärysvoiteet riitä kosteutusteholtaan.

Kosmetologi sai nopeasti kopin kuvaukseni pohjalta siitä, millainen ihotyyppi minulla on. Iho on päällepäin kaunis ja kuulas, mutta äärimmäisen herkkä ja hoidollisesti haastava. Kosmetologi neuvoi suhtautumaan tämän tyyppiseen ihoon kuin se olisi maailman kalleinta silkkiä eli kaikki turhat kokeilut minimiin eikä mitään voimakkaita tuotteita iholle. Tärkeintä kovin herkän ihon hoidossa on rauhoittaminen ja suojaaminen. Kannattaa siis suosia todella laadukkaita tuotteita ja luottaa mottoon ”vähemmän on enemmän”. Tällaisen naamantaulun kanssa kannattaa unohtaa turhat kikkailut ja pysytellä niissä laatutuotteissa, joita ihon on havainnut sietävän hyvin.

Kosmetologin täsmävinkit kuivalle ja herkälle silmänympärysiholle: Avènen lähdevedestä voi tehdä myös silmähauteita. Kostuta vanulappu lähdevedellä ja aseta lappu silmän päälle rauhoittamaan väsyneitä ja rasittuneita silmiä. Apteekin lähdevedet ovat mineraalipitoisia ja kosteuttavia, ja niitä voi myös päivän mittaan suihkuttaa kasvoille. Lähdeveden suihkuttelu kasvoille on erityisen suositeltavaa tietokoneen ääressä työskenteleville.

Erityisen hyvä kombo herkälle ja helposti ärtyvälle iholle on Avène Soothing Eye Contour Cream yhdessä lähdevesisuihkeen kanssa. Tämä yhdistelmä toimii myös kuiviin läiskiin iholla, auringonpolttamiin sekä parranajosta ärtyneeseen ihoon. Suihkuta lähdevettä ensin koko kasvoille ja laita sitten silmänympärysiholle voidetta. Molemmat tuotteista ovat allergiatestattuja.

Minulle kosmetologi suositteli testattavaksi näitä tuotteita:

*Avène Soothing eye contour cream – rauhoittava tuote, joka sopii jatkuvaan ja säännölliseen käyttöön herkälle ja jopa atooppiselle iholle. Kevyt mutta kosteuttava koostumus. Lievittää ihon kutinaa, turvotusta ja punoitusta.

*Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux – geelimäinen ja turvotusta laskeva voide, joka virkistää väsyneitä silmiä.  Sopii kuivaihoiselle aamuisin, mutta myös iltakäyttöön ihmiselle, jolla ei ole niin kuiva iho.

La Roche Posay Hyraphase intense yeux – sopii kuivalle, ei niinkään ärtyneelle iholle, laskee turvotusta

*Favora uudistava silmänympärysvoide – uudistava voide, joka sopii herkälle iholle, jossa on jo juonteita. Sisältää hyaluronihappoa.

Eucerin Aquaporin Active Moisturising -silmänympärysvoide – kosteuttaa tehokkaasti, mutta poistaa myös väsymyksen merkkejä ja turvotusta (raaka-aineena mm. ginseng). Hajusteeton, väriaineeton ja alkoholiton. Tuotteen ph-arvo vastaa kyynelnesteen ph:ta.

P5218063p.jpg

Muita yleisiä huomioita ihonhoidosta

Kannattaa muistaa, että iho on ihmisen suurin elin ja se kertoo missä kunnossa koko keho on. Ihossa näkyvät helposti stressi, väsymys ja vaikkapa vatsaongelmat, joten iho-ongelmien syitä kartoittaessa kannattaa miettiä myös muita ihon kuntoon mahdollisesti vaikuttavia seikkoja ihon pintaan levitettävien hoitotuotteiden lisäksi.

Kosmetologi muuten esitti hyvän huomion, että mikä tahansa ihotyyppi (myös rasvainen) voi olla herkkä. Joillakin herkkyys ilmenee siten, että vaikka iho olisi muuten kuiva ja kuulas iho, niin herkistyminen näkyy epäpuhtauksina. Pahimmillaan äärimmäisen herkkää ihoa saatetaan hoitaa täysin väärin, jos herkistymisestä johtuviin epäpuhtauksiin yritetään hakea ratkaisua rasvaisen ihon tuotteista.

Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki kaikille, jotka jaksoivat lukea tänne asti! ;) Nyt luvassa olisi vielä se kiva yllätys teille lukijoille, sillä saan arpoa viidelle onnekkaalle mieluisan silmänympärysvoiteen oman listaukseni tähdellä (*) merkityistä tuotteista. Kurkatkaahan siis tuosta ylempää, mikä tuntuisi omalle iholle sopivimmalta tuotteelta ja osallistukaa kisaan! Olisi kiva kuulla kisakommenteissa mietteitänne silmänympärysihon hoidosta. Tuliko blogijutussa uutta tietoa aiheesta? :) Muista liittää mukaan myös tuotetoiveesi. Jätä kommenttisi su 25.5.2014 klo 24 mennessä toimivan sähköpostiosoitteen kera, niin olet mukana arvonnassa!

PS. Suurkiitos ja terkut Avainapteekkien kosmetologille, joka jaksoi sinnikkäästi ja asiantuntevasti vastailla noin miljoonaan kysymykseeni. :)

P5218038.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Kauneus

162 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • mansikkamaa

  Ooo ihanaa, tää oli mielenkiintoinen juttu ja luin joka sanan. Kärsin silmäpusseista ja tummista silmänalusista. Koulussa jo kutsuttiin pussirotaksi. ..

   

  Eli Vichy olisi minun valinta. :)

   

  Iloisin terkuin Tiia

   

  tiia68@gmail.com

 • santtu20

  Vichy Aqualia Thermal Yeux-tuote on minun valintani, sillä olen yllääri pylläri juuri hankkinut itselleni Vichyn seerumin ja päivävoiteen mutta minulla ei vielä ole sopivaa(vaikka pitäisi) silmänympärysvoidetta, joihin siirryn seuraavaksi ihonhoitorutiineissani, itsekin olen hurahtanut apteekkikosmetiikkaan, sillä ihoni on herkistynyt ja minulla allergioita sekä atooppinen iho.

 • Hanhyvar

  Avène Soothing eye contour cream kuulostaisi minulle parhaalta. Ihoni on pintakuiva, ja käytän apteekista ostettavaa Orionin Humektania peruskasvovoiteena. Se on todella kosteuttava, muttei yhtään rasvainen. :)

  Näin kaksikymppisenä ei todellakaan ole tullut mietittyä silmänympärysvoiteita, kun ne helposti mieltää vain vanhojen ryppyvoiteiksi. ;) Ehkä jos nyt saisi jokailtaiseen/aamuiseen rutiiniin iskostettua myös silmänympäryksen hoidon, niin kiittäisi itseään myöhemmin. Minulla on siis vielä mahdollisuus! :D

 • Laala

  Eucerin Aquaporin Active Moisturising -silmänympärysvoide vaikuttaisi parhaimmalta minulle. Tykkäsin tästä jutusta paljon. Itse olen siitä onnellisessa asemassa, että olen aloittanut silmänympärysvoiteen käytön heti kun meikkaamisen aloitin n. 15 vuotiaana. Ja edelleen hyvältä näyttää. Ainoa vaan, että nykyään silmänympärysihoni välillä näyttää todella väsyneeltä, kovan työtahdin vuoksi. joten piristävä voide sopisi minulle todella hyvin nyt.

 • Neelia

  Käytän Avène Soothing eye contour cream -silmänympärysvoidetta öisin, koska iho silmieni ympärillä on vähän kuiva. Laitan sitä toisinaan myös päiväksi. Aurinkoisena päivänä laitan aamulla monien kosmetologien ylistämää Cliniquen silmänympärysvoidetta, koska siinä on (muistaakseni) suojakerroin 30. Laitan sitä myös ylähuulen ja nenän väliin kesäisin. Tämä tapa on jäänyt ihan omien kokeilujen kautta.

  Käyttämäni voiteet ovat aika hyvä kombo. Lisäksi yritän jaksaa käyttää aurinkolaseja auringossa. Toivoisin, että pääsisin silmien ympäryksen pienistä ilmejuonteista eroon, mutta kyllä kai 33-vuotiaana iho on jo erilainen verrattuna tilanteeseen 10 vuotta sitten…

 • myyy

  Favoran voide vaikutti itselleni parhaimmalta, koska silmieni alla on jo pieniä juonteita havaittavissa. Ei kyllä auttanut yhtään ikäkriisiin tieto, että jo 25-vuotiaana voisi alkaa käyttää anti age -tuotteita :D

 • Tarjaj

  Avene soothing eye cream voisi olla mulle hyvä. Mulla on atooppinen iho, ja etenkin silmäluomet punoittaa ja hilseilee ajoittain.

 • Arhippa

  Avène Soothing eye contour cream olisi mulle passelein

 • Hipsu

  Favora uudistava silmänympärysvoide on oma suosikkini. Silmänympärys iholle on alkanut muodostua jo pieniä juonteita, joten tästä voisi olla apua. Silmänympärysiho todella on herkkää aluetta ja kokeiltuani monia eri tuotteita olen huomannut etteivät kaikki tuotteet sovellu kaikille vaan on tärkeää löytää juuri omalle iholle paras vaihtoehto. Liian vahvoissa voiteissa voi lopputulos olla kaikkea muuta kuin turvotusta ja ryppyjä vähentävä :D

 • PSK

  Avènen rauhoittava voide saattaisi ollu juuri sopiva tuote minulle!

 • Mirja H

  Avène Soothing eye contour cream olisi varmaan ihan passeli minulle. :) Tämä oli kiva kirjoitus mutta olisin toivonut enemmän asiaa ihottumaisen silmänympärysihon hoidosta. Tiedän kyllä että jutussa on pakko vetää raja johonkin. :)

 • karoliina.v

  Favora uudistava silmänympärysvoide olisi varmaan tarpeisiini toimivin tuote. Olen vähitellen alkanut huomata, etä silmänympärysihoni ei ole enää yhtä sileä kuin ennen. Juonteet alkavat muodostua vähitellen. Oma suhttautumiseni niin on kaksijakoinen: toisaalta ahdistaa, mutta taas toisaalta juonteet etenkin silmäkulmissa kertovat vaan eletystä elämästä ja siitä että elämä joskus hymyilyttää. Ehkä voisin silti yrittää hidastuttaa niiden syntymistä vielä jos se kerran on mahdollista.

 • eraisane

  Avène Soothing eye contour cream oli minulle sopivin, sillä minulla on herkkä, punoittava, kutiseva ja hilseilevä silmänympärysiho atooppisen ihoni ja koivunsiitepölyallergian takia. Olisipa kiva voittaa, sillä tällä hetkellä silmänympärysvoiteeni on loppu ja olisin kovasti tuotetta vailla.

 • Ihana arvonta! Oma valintani olisi Avene Soothin eye contour cream. Uusi silmänympärysvoide onkin hankinalistallani edellisen loppuessa ihan näinä päivinä, joten vaikka en arvonnassa voittaisikaan, niin taidankin seuraavan voiteen ostaa apteekin valikoimasta. Niitä en ole nimittäin vielä kertaakaan kokeillut :).

  Itse olen käyttänyt silmänympärysvoidetta säännöllisesti 15-vuotiaasta asti, eli jo 11 vuoden ajan! Toivottavasti käytöstä on ollut hyötyä, ja silmärypyt tulisivat vasta joskus paljon, paljon myöhemmin :D.

  blackpluswhiteisgrey ät gmail.com

 • Minä kokeilisin mielelläni tuota Vichyn voidetta! Olen viimeinkin saanut silmänympärysvoiteen vakiinnutettua osaksi rutiineja. Minulla muuten on juuri sellainen t-alueelta rasvoittuva mutta herkkä iho, jota teininä hoidin aivan väärin rasvaisen ihon tuotteilla.

 • Marikki24

  Muistan lukeneeni, että silmävoiteiden käyttö on hyvä aloittaa kun aloittaa meikkauksen. Joten olenkin käyttänyt silmävoiteita jo pitkään, lähinnä kosteuttamaan.
  Kesällä erityisesti huomaan miten silmänympärille tulee ilmeryppyjä auringon kuivattaessa ihoa, joten olisikin mielenkiintoista kokeilla Favoran uudistavaa silmänympärysvoidetta.

 • Sennu

  Oi tuota Favoraa tahtoisin kokeilla! Itse olen käyttänyt silmänympärysvoidetta useamman vuoden ajan (täytän tänä vuonna 21) ja toivon todella että vaivannäköni palkitaan vanhempana :) Luettuani Karkkipäivä-blogista Nivea cremen käytöstä silmänympäryksille olen käyttänyt kikkaa joka ilta hyvällä menestyksellä. Kiva kuulla että apteekista löytyy yksi suojakertoimellinen sy-voide, sellaista olen nimittäin hakenut viime kesästä asti huonoin tuloksin.
  micjac(at)luukku.com

 • manu

  Oi toi avenen voide sopisi varmasti mulle. Mielenkiintoinen kirjoitus kokonaisuudessaan!

 • Zatarc

  Avènen voide on auttanut turvotusta harrastaviin luomiini, ja edellinen tuubi alkaakin olla jo loppusuoralla.

 • satsumass

  En ole tullut ajatelleeksi että epäpuhtaudet voisivat olla merkki herkästä ihosta, se oli kyllä uutta tietoa minulle. Jos onni potkaisee, valitsen Vichyn tuotteen :)

 • Leele

  Olen alkanut panostaa ihonhoitoon vasta viime aikoina enemmän, kun ihossa on alkanut näkyä kuormituksen merkkejä. (Ikää on 25) Silmänympärysvoiteenkin löysin vasta vähän aikaa sitten , aiva liian myöhään. :) Itselleni haluaisin kokeiltavaksi Favoran uudistavan silmänympärysvoiteen :)

 • emma :

  La Roche Posay Hyraphase intense yeux -silmänympärysvoide voisi olla hyvä minulle. Olen kokeillut monenlaisia silmänympärysvoiteita juuri kuivien silmienalusien takia. Viimeksi ostin tuon Avenen voiteen, mutta jotenkin ihoni meni punaiseksi… vaikka tuota voidetta ollaan just kehuttu monessa artikkelissa. Olen 18 vuotias ja olen käyttänyt silmienympärysvoidetta 3 vuoden ajan suunnilleen :)

  omena95@netti.fi

 • TulinaK

  Avène Soothing Eye Contour Cream voisi olla minulle hyvä. Käytin pitkään Body Shopin c-vitamiinia sisältävää silmänympärystuotetta, mutta sitten ihoni alkoi selvästi oireilla siitä. Niin käy monesti; alkuun hyvältä tuntuva tuote alkaa jonkin ajan kuluttua aiheuttaa iho-oireita, kuten näppyjä yms.

 • maarett

  Olin ennen säntillinen silmänympärysihon hoidossa, mutta kun edellinen silmänympärysvoiteeni loppui, aloin lipsua säännöllisestä kosteutuksesta. Nyt olisi korkea aika korjata tilanne ja se varmaan onnistuisi parhaiten Avènen tuotteella.

 • sarrwe

  Yöuneni ovat pääsykoeurakan, töissä käymisen ja edellä mainituista johtuvan järkyttävän stressaamisen vuoksi jääneet lyhyiksi jo useamman kuukauden ajan, mikä tietysti jossain määrin näkyy myös silmänympärysiholla. Valitani olisi siis Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux, sitä olisi ihana laittaa, kun silmät ristissä seisoo kylppärin peilin edessä aamulla 5.30. :)

 • Esikko

  Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux olisi todennäköisesti minulle paras voide. Minulla on ollut melkein kaikki mahdolliset iho-ongelmat aknesta atopiaan, mutta yksi asia, mistä en ole vielä joutunut kärismään on silmärypyt. Silmänympärysihon suurin ongelma onkin mustat silmänaluset.

 • sms

  Avène Soothing eye contour cream olisi minun valintani. En omista (vielä) silmänympärysvoidetta joten olisi hyvä aloittaa ;)

 • Kiitos hyvästä postauksesta! :) Enpä tiedä saiko tämä nyt minua vielä kääntymän silmänympärysvoiteen käyttäjäksi, mutta sai kyllä kiinnostumaan sellaisen kokeilemisesta. Ihoni on nimittäin pahemman kerran atooppinen ja vaikka olenkin vasta reilu parikymppinen, tuntuu että viheliäinen ihottuma on aiheuttanut jo ainakin tilapäisiä ryppyjä silmien alle. Avène Soothing eye contour cream kuulostaisi perushyvälle!

 • -jonski

  Oma valintani olisi tuo Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux -voide. En ole käyttänyt ikinä silmänympärysvoidetta mutta ehkä olisi jo korkea aika kun tuo ikäkin jo alkaa painaa ;)

 • Anskurai

  Tuota avenea olen käyttänyt jo jonkin aikaa ja se on kyllä loistotuote, suosittelen!!

 • Anpu

  Tämä kirjoitus nyt ehkä vihdoin herätti mut silmänympärysihon hoitoon. Saahan sitä ihastella muiden kasvojen kuulautta ja ihon hyvää kuntoa ja sit itse samalla hyvin huolellisesti unohtaa hoitaa omaa ihoa. Aamuisin silmien ympärys meinaa olla turvonnut ja mustat silmänaluset on jokapäiväinen riesa. Haluaisin ihonhoidon pohjat kuntoon, sillä en ole kova meikkaamaan.
  Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux olis mun vaihtoehto.

 • Hanna

  Tuo Avène Soothing eye contour cream -voide kuulostaa ihan täydellisesti minulle sopivalta tuotteelta :) Olenkin miettinyt viime aikoina silmänympärysvoiteen hankkimista (tosin lähinnä sävytettyä versiota), joten tämä postaus tuli oikein sopivaan aikaan, kiitos siitä!

 • Pirkko

  Luin suurella mielenkiinnolla ja syvällisellä ajatuksella koko jutun.
  Tulin siihen tulokseen että Fafora on minulle sopivin.

 • Eveliina1

  Luin postauksen alusta loppuun :) Hyvä muistutus itselleni jälleen kerran, että 24-vuotiaana olisi syytä ostaa se silmänympärysvoide. On ollut ostoslistalla, mutta silti aina unohtuu. Oma ihoni on suht herkkä ja Avène Soothing eye contour cream olisi minun valintani.

 • Olga

  Allergikkona silmäni vuottavat näin siitepölyaikaan ja samalla myös silmänympärysiho kuivuu. Olen kyllä huomannut asian, mutta tiedon puutteessa en ole osannut tehdä asialle mitään. Nyt osaan! :)
  Valintani olisi siis Avène Soothing eye contour cream.

 • Lotta.M

  Kiinnostava ja hyödyllinen postaus, kiitos siitä! Minullakin on hankala iho atopian vuoksi ja varsinkin silmänympärysihon kanssa on usein ongelmia. Hyvälle voiteelle olisi kyllä suuri tarve! :)

 • Rus

  Hyvä postaus! Olen itsekin havahtunut viimeaikoina miten silmänympärysvoide voisi tehdä hyvää turvonneille ja pandamaisille silmänympäryksilleni.. :)

  Vaikkakin postauksessa oli kattavasti asiaa ja liikkuvan luomen asiat tulikin jo ihmeteltyä, tälläisenä toistaitoisena tumpelona olisin kaivannut kuitenkin VIELÄ rautalangasta vääntämistä (ja lähinnä omien olettamuksien vahvistusta) siitä, mihin se voide oikeasti levitetään: alaluomelle koko tumman rinkulan matkaltako? Vaiko vain silmänurkkiin? Niin ja valitsisin ehdottomasti Vichyn Aqualia Thermal Eyes roll-onin!

 • Skie

  Mahtava kirjoitus, opin paljon uutta! Avène Soothing eye contour cream olisi minun valintani, Avène on jo merkkinä tuttu ja hyväksi todettu. :)

 • Helma

  Helposti jaksoin. Favoraa valuaisin kokeilla, koska hiljattain olen löytänyt merkin käsivoiteen. Ja se toimii!

 • Harakka

  Avène Soothing eye contour cream olisi minun valintani. Olen käyttänyt muita Avènen tuotteitta vasta lyhyen aikaa, mutta eron tuntee jo nyt! En itse tiennyt ettei liikkuvalle luomelle kannata läträtä silmänympärysvoidetta. Aina oppii uutta. Ihan mahtavaa että jaksoit tehdä näin pitkän postauksen aiheesta!

 • Paumau

  Olipa mielenkiintoista tietoa! Olen 25 vuotias ja omistan yhden silmänympärysvoiteen, jonka olen saanut lehtitilauksen kylkiäisenä, mutta arvaapa vaan tuleeko sitä käytettyä. Ehkä noin kerran kuussa, jos silloinkaan. Oma naamani on varsinkin talvisin todella kuiva, jopa hilseilevän kuiva, joten ehkä tarttis käyttää muutakin kuin apteekista saatavaa perusrasvaa. Siispä Avène Soothing Eye Contour Cream vaikutti minulle hyvältä tuotteelta aloittaa voitelu.

  Ps. Olisi ollut mukavaa, jos olisit listannut tuotteiden perään hinnat (joo, hinta saattaa vaihdella, mutta edes osviittaa siitä, että puhutaanko kympin, kahdenkympin vai yli satasen tuotteesta)

 • Eliiiina

  Pieniä kuivuuden aiheuttamia juonteita taitaa löytyä mun silmökulmista… iällähän ei ole mitään tekemistä asian kanssa:). Meikkipussissani on yleensä silmänympärysvoide, mutta jotenkin unohdan sen laittamisen melkein joka päivä. Ihan kuin se olisi muka jotenkin aikaa vievää ja hankalaa. Jota se todellakaan ole. Tässä täytyy nyt ryhdistäytyä. Apuna siinä olisi Eucerin voide (ryppyvoidetta sitten kuurina)

 • Dina__

  Olen juuri viime vuonna alkanut opetella silmänympärysvoiteen käyttöä; aika ajoissa siis, kun olen 23-vuotias. :) Tuota Avène Soothing eye contour creamia olisi kiva kokeilla.

 • Sintti

  Oi miten minulle passeli arvonta! Olen ollut aikeissa hankkia silmänympärysvoidetta jo kauan, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nuoren ikäni (no, nuoren ja nuoren…) ja herkän ihoni vuoksi minulle sopisi luultavasti parhaiten Avène Soothing Eye Contour Cream. Olisi ihanaa päästä testaamaan tuotetta hipiääni!

 • annmarieee

  Olen 27-vuotias ja muistelisin, että olen aloittanut silmänympärysvoiteen käytön aika hyvissä ajoin siinä 15-16-vuotiaana. Sen käytöstä aamuin illoin on tullut jo niin rutiinia, että en osaisi enää olla käyttämättäkään. Pidän muutenkin ihostani huolta. Olen kuitenkin ostanut aina vain markettituotteita, joten olisi kiva kokeilla vertailun vuoksi apteekkituotteitakin. Valintani olisi Avène Soothing eye contour cream.

 • EMILA

  Tämä arvonta sattui kyllä aivan oikealla hetkellä! Viime kesänä ystäväni alkoi puhumaan silmänympärysvoiteesta ja tuskasteli ääneen kuinka hän on jo niin ”vanha” kun on yli 25-vuotias ja silloin pitäisi jo käyttää silmänympärysvoidetta. Tämä ystäväni kommentti palasi elävästi mieleeni juuri samana päivänä kun täytin 25-vuotta, muutama kuukausi sitten. Olen siitä lähtien suunnitellut ostavani vihdoin silmänympärysvoidetta, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Minulle ei myöskään ollut täysin selvää mikä on suurin syy siihen miksi silmänympärysvoidetta tulisi käyttää eikä myöskään se, minkä ikäisenä käyttö tulisi aloittaa. Tämä postauksesi oli siis aivan loistava, opin uutta ja ehkäpä hyvällä säkällä voisin vielä saada silmänympärysvoiteen – tuon tuotteen jonka ostaminen on to do-listalla mutta jonka ostaminen on samalla näköjään hyvin haastavaa :) Avène Soothing Eye Contour Cream voisi sopia minulle hyvin näin ensikäyttäjänä ja erityisesti kun ihoni on melko herkkä. Toivottavasti tärppää!

 • sannami

  Omalle iholleni parhaimmalle tuotteelle kuulostaa Avène Soothing eye contour cream. Täytyy myöntää, että nyt 23-vuotiaana olen havahtunut siihen, että minunkin pitäisi käyttää silmänympärysvoidetta. Toivottavasti arpaonni suosii niin tulisi aloitettua silmänympärysihon hoitaminen… :)

 • GraceKelly

  Kiitos infopläjäyksestä! Uuttakin tietoa tuli paljon, vaikka aiheeseen olenkin hyvin tutustunut aiemmin. :) Avenen soothing eye contour cream kuulostaa minulle sopivimmalta!

 • heitsu81

  todella mielenkiintoinen juttu! vuosia tullut silmänympärys voiteita jo käytettyä mutta väliin meinaa kyllä aina laiskuus iskea ja vetäisen vain samaa rasvaa silmienkin alle mitä koko kasvoihin.

  suosikit noista olis favora tai vichy mutta jos pitää valita niin kallistun favoraan.

 • Elluellu

  Kiitos tästä postauksesta, ainakin minä sain paljon uutta tietoa tästä. Olen 22-vuotias eikä silmänympärysvoidetta ole vielä käytössä, mutta tunsin piston sydämessäni tätä lukiessani. Onneksi en ole ihan kamalasti myöhässä..!

  Luulen että minulle sopisi parhaiten tuo Favoran uudistava silmänympärysvoide.

 • tuuliaa

  Avenen Soothing Cream tai vaihtoehtoisesti Vichyn roll-on kuulostavat omalle silmänympärysiholleni sopivimmilta. Tosi kiva yhteistyökammpis – tästä oli aidosti iloa ja hyötyä lukijalle :-)

  Iloista kesää! xx

 • todellista

  Avènen voide kuulostaa parhaimmalta kuivalle ja atooppiselle iholleni! Olen jo pitkään miettinyt, että pitäisi aloittaa silmänympärysvoiteen käyttäminen, mutta en ole vain saanut aikaiseksi. Jotkuthan sanovat, että voiteen käyttö pitäisi aloittaa samaan aikaan kuin ripsarin käyttö. Siinä tapauksessa olen toivottoman myöhässä. :D 

  ceciliah__(at)hotmail.com

 • esr

  Kattava tietopaketti, kiitos! Aihe on pyörinyt mielessäni tasaisin väliajoin (viimeksi viime viikolla), mutten jostain syystä ole koskaan saanut aikaiseksi perehtyä asiaan ja ostaa silmänympärysvoidetta. Ikää alkaa olla kohta 30, joten ehkä olisi korkea aika ainakin kokeilla :)

  Vichyn tuote kuulostaa minulle sopivimmalta.

 • Silkkii

  Olen pitkään yrittänyt etsiä sopivaa silmänympärysvoidetta, tarvitsisin hyvin kosteuttavan voiteen ja mahdollisesti Avène Soothing eye contour cream voisi auttaa ongelmaan. Harmittaa, että aloitin silmänympärysvoiteen käytön vasta n. 25-vuotiaana. En ymmärrä, missä vaiheessa tummat silmänaluset tulivat vain jäädäkseen! Iho on kuitenkin niin ohut ja herkkä, että tuollainen avenen rauhoittava voide voisi olla paikallaan.

 • Foxinthesnow

  Avene sopisi tänne. Kyseessä atooppinen, kuiva ja ärsyyntynyt silmänympärysiho, jonka ei tulisi olla tällainen vasta 24-vuotiaana. :/

 • Tiituliitu

  En ole koskaan käyttänyt silmänympärysvoidetta ja täytyy tunnustaa, että olen pitänyt niitä aina vähän turhana rahastuksena. Oma äitini käyttää silmänympärysvoidetta, joten olen ottanut roolimallikseni kaverini äidin, joka on 50-vuotiaaksi asti kyseistä tuotetta vältellyt. Tämä kirjoitus nyt vihdoin avasi asiaa selkeästi enemmän ja tulipa sellainen olo, että tekisi mieleni päästä itsekin kokeilemaan! Avène Soothing eye contour cream kuulostaa juuri oikealta minulle.

 • Marja-Liisa

  Favoraa haluaisin kokeilla. Kaapista löytyy silmänympärysvoide, mutta en oikein muista sitä säännöllisesti käyttää… Siksi kai en huomaa vaikutuksiakaan. Tuossa postauksessa tuli kyllä paljon asiaa.

 • Kiitos paljon hyvästä kirjoituksesta, itselleni tuli paljon uutta tietoa. Oli hyvin mielenkiintoista lukea. Itselleni sopivin tuotteista olisi varmasti juuri kuuriluontoisena Vichyn Aqualia Thermal roll-on yeux.

 • aannukka

  Minulla on juurikin rasvainen, mutta herkkä iho. Tuo Avène Soothing eye contour cream kuulostaisi parhaalta juuri minulle, ja olen siitä kuullut muualtakin kehuja. :-) Pitäisikin ryhdistäytyä, ja alkaa käyttää silmänympärysvoidetta ihan päivittäin. Tällä hetkellä kun tulee levitettyä voidetta silloin kuin muistaa…

 • pirtsu

  Minulle sopisi varmaan tuo Avenen voide. Olen viela nuori (2-kymppinen), mutta iho on valilla todella kuiva ja samalla tavalla minakin olen karsinyt mm atooppisesta ihosta. Enaa ei ole niin paha, mutta ylaasteella saattoi talvella olla ihan koko naama ihottuman peitossa simanymparysihoa myoten… Tarvitsin siis luottosilmanynparysvoiteen, mutta jatkuva kokeilu on aika raskasta iholle ja kukkarollekin…

 • MariK

  Favora uudistava silmänympärysvoide on valintani. Minulle tuli uutena tietona, että silmänympärysvoidetta voi käyttää myös huulten ympärille.

 • aikku10

  Olen jo yli 25 vuotias ja silmänympärysvoiteet ovat tulleet tutuiksi, Vichya tai Favoraa.

 • Avène Soothing eye contour cream, kiitos, voisi passata erinomaisesti myös poikaystävän käyttöön :)

 • Henskuliini

  Oi mikä arvonta. Tämä tulisikin taatusti käyttöön… Oma valintani on: turvotusta
  *Favora uudistava silmänympärysvoide!

 • pums

  Avène Soothing Eye Contour Cream passaisi mullekin. Ikää on 24v ja yli 10v on tullut jo silmänympärysvoidetta käytettyä, erona se että läträän naamaan kyllä ihan normivoidettakin eikä se mittään turvota : ) Samaten suojakertoimellista päivävoidetta vuoden ympäri, kesällä 30 ja muina aikoina 15 (ehkä joulukuussa voi mennä ilmankin kun koko ajan on säkkipimeää :D) . Tuntuu ihan hullulta miten aika harva tuntuu välittävän nimenomaan suojakertoimesta, vaikka aurinko vanhentaa ihoa ylivoimaisesti eniten – myös sitä silmänympärysihoa.

 • Tia...

  Olen ollut jo muutaman vuoden täysin riippuvainen silmänympärysvoiteista, kun pintakuiva ja atooppinen (ja muutenkin lievästi sanottuna ärsyttävä) ihoni päätti muuttua silmien ympäriltä äärimmäisen ohueksi ja kuivaksi. Avènen Soothing Eye Contour Cream on minulle ennestään tuttu ja mielelläni ottaisin siitä uuden tuubillisen :)

 • Vemilia

  Olen oppinut silmänympärys- ja kasvovoiteiden käytön omalta äidiltäni, jolla on edelleen yli kuusikymppisenä maailman kaunein iho. Äitini käyttää juurikin ainoastaan apteekin tuotteita ja hänen luonaan olen sipaissut Avènen tuotetta myös omalle herkälle silmänympärysiholleni. Ihana tuote. Itse en ole sitä vielä opiskelijabudjetilla raaskinut hankkia, joten jos arpaonni osuus kohdalleni on Avène ehdottomasti valintani.

 • Pullahiiri

  Kiitos mielenkintoisesta ja informoivasta postauksesta! Silmänympärysvoiteet ovat itselleni aikaisemmin olleet täysin tuntematon asia, ja olen havahtunut silmänympärysihon hoitamisen tärkeyteen vasta kun kaverit alkoivat naureskella tietämättömyydelleni :D Avene olisi siis minun valintani, helppo aloitustuote.

 • Liibadaa

  Tämä oli hyvä postaus, ei mitenkään vaikeuksia lukea loppuun saakka! Mä valkkaisin Vichy Aqualia Thermal Yeux -tuotteen. Kaipaan aamuisin virkistystä silmille ja siihen se varmaan toimii mitä mainioimmin. Iltaisin sitten käytän tuota Avènea, niitä on kaappiin hamstrattunakin pari.

 • R.

  Itselleni sopivimmalta kuulostaisi tuo Avène Soothing eye contour cream. Olen käyttänyt silmänympärysvoidetta säännöllisesti ja pitkään (kun olen uskonut näitä naistenlehtien juttuja, että käyttö kannattaa aloittaa silloin kun meikkaaminenkin aloitetaan), mutta nykyinen (Lumenen geelivoide) tuntuu liiankin kevyeltä, eli lisäkosteutusta vielä kaipaisin.

 • -R

  itselleni on oma äitee hokenut jo pienen iäisyyden,että silmänympärysvoidetta tulisi käyttää siitä hetkestä asti,kun rupeaa käyttämään ripsiväriä,ja itselläni se tapahtui joskus….yläasteella ? :D ihan siitä asti en ole voidetta kuitenkaan käyttänyt,ja nyt näin kolmenkympin kynnyksellä rupeaa jo ”naururyppyjä” näkymään,joten jotta ei tarvitsisi lopettaa nauramista,olisi minun valintani tuo Favoran yksilö ;)

  riikkatuomi007(at)hotmail.com

 • apparition

  Ah, kiitos Jenni että lähit mukaan tuohon yhteistyöhön! Kun viimeksi kirjoittelit apteekkikosmetiikasta sain hyviä vinkkejä ja nyt niitä tuli lisää! Minulta juuri loppui Kiehlsin silmänympärysvoide, ja Se on todella hyvää mutta hintavaa ja olen pohtinut mitä ostaisin seuraavaksi. Olen 20-v, mutta silmänympärysihoni on melko kuivaa ja alkavia ja jo muodostuneita ryppyjä alkaa esiintyä yhä enemmän :/ luulen että voisin kokeilla kuuriluontoisesti anti-aging tuotteita, mutta noista arvontaan päässeistä Avenen silmävoide sopisi minulle myös arkikäyttöön. :)

 • Iina K

  Ihana kun joku jaksaa tehdä tälläsiä ”palikka-postauksia”, itse omistan yhden silmänympärysvoiteen minkä sain viime jouluna lahjaksi jonkun ripsivärin kylkiäisenä, pari kertaa olen sitä muistanut laittaa. Täytyy myöntää että laiska olen ollut edes kiinnostumaan erivoiteista, päivä- ja yövoiteetkin olen ottanut asianmukaiseen käyttöön vasta viime vuonna. Ehkä tänä vuonna voisi alkaa ajattelemaan tuota silmänympärysvoide asiaa, Avenen voide vaikuttaisi yleispätevältä tuotteelta omaan lärviin.

 • totsku

  Täällä ollaan tapeltu silmänympärysihon kanssa noin kolme vuotta. Nyt on vihdoin helpottanut ja käytössä onkin postauksessa mainitut Avenen silmänympärysvoiden sekä vesi. Voiton osuessa kohdalle, ottaisin mielelläni kokeiluun Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux tuotteen.

 • Nenna-

  Kiitokset todella hyödyllisestä postauksesta! Olen pitkään harmitellut kuivaa ihoa erityisesti silmienympärysiholla, mutta täytyy tunnustaa etten ole aikaisemmin hoksannut hakea vastausta kyseiselle alueelle tarkoitetusta voiteista – tämä informaatio siis todella valotti asiaa :) Varsinkin Vichyn Aqualia Thermal roll-on yeux-voide kuulostaa koostumukseltaan että muodoltaan toimivalta ja helppokäyttöiseltä tuotteelta.

 • maisa893

  Avenen soothing eye contour cream ois omaan mieleen.

  Paljon uutta tietoa tuli, kiitos sinun!

 • Fee-

  Avène Soothing eye contour cream kuulostaa juuri tarpeisiini sopivalta. Juuri olisikin entinen voide lopussa..

 • RR

  Mulla on taas atooppisia läiskiä nimenomaan silmäluomissa. Rasittavaa! Tuo Avène Soothing eye contour cream kuulosti kyllä aika hyvältä, se taitaa lähteä joka tapauksessa seuraavaksi testiin, vaikka arpaonni ei nyt osuisikaan kohdalle.

 • Pauli

  Parhaiten sopisi tuo Avène Soothing eye contour cream. Havahduin tässä saaneeni silmän ympärilleni naururyppyjä, joista sinällään ei voi olla pahoillaan koska onni on jättänyt jäljet vain kasvoilleni, mutta totesin samalla tarpeeni silmänympärysvoiteelle jottei näitä ihan älyttömästi vielä tulisi kun ikääkin 22 vasta. :–D

 • neutriino

  Varmaankin tuo favora tai avene, kumpi vain nuoremmalle iholle käy paremmin. Tuntuu kamalalta huomata, että kun tässä ihoa tarkemmin tihrusti, niin vaikka ikää ei ole vielä paljoa yli 20 on juonteita jo aika tavalla. Liekö sitten ulkomaan vuodet ja aurinko vai mikä asialla…

 • enkm

  Sain tästä paljon uutta tietoa! Olenkin ihmetellyt mitä ne pienet valkoiset näpyt on, nyt tiedän! Minulle paras olisi varmasti näin aluksi tuo Avène.

 • miida

  Tuo Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux kuulostaa minulle sopivalta. En ole koskaan säännöllisesti käyttänyt silmänympärysvoidetta, kun en ole osannut valita sitä minulle sopivaa, joten tästä info-paketista oli todellakin hyötyä. :)

 • el

  Haluaisin antaa tuolle Avenen rauhoittavalle voiteelle uuden mahdollisuuden. Muutama vuosi sitten silmänympärysiho sekä luomet lehahtivat täyteen ihottumaan (atooppisen ihon ihanuuksia..) , johon yritin ensiksi kokeilla kyseistä voidetta, mutta ei se eivätkä muutkaan konstit tehonneet niin vaikeaan tapaukseen. Lopulta kortisonivoide auttoi, onneksi. Mutta nyt tahtoisin antaa tuolle voiteelle uuden, reilumman mahdollisuuden ihon ollessa normaalissa tilassaan!

 • ElinaR

  Eucerin herätti uteliaisuuteni ja kokeilisin sitä tosi mielelläni!

 • Briksu

  Silmänympärysvoiteen käyttö huulten ympärillä oli hyvä vinkki, kun voidetta tulee monesti tursotettua liikaa.
  Avène Soothing eye contour cream kuulostaa hyvältä herkälle iholle!

 • Karoliinaaa

  Hei, kiitos kattavasta postauksesta!!
  Omalle iholle sopivin noista saattaisi olla Vichy, joten mielelläni kokeilisin :)

 • Aure

  Kiitos tästä infopaketista!

  Itselläni on myös herkkä ja rutikuiva iho, jota olen yrittänyt hoitaa juuri tuolla ajatuksella, että en käyttäisi mitään ylimääräistä. Silmänympärysvoidetta en ole aiemmin käyttänyt, mutta kohta 28-vuotiaana se alkaa olla vähintään ajankohtaista. Siirryin pari kuukautta sitten käyttämään Avenen päivävoidetta, ja olen ajatellut saman merkin silmänympärysvoiteen kokeilua, mutta en ole vielä saanut budjetoitua sitä menoihini. Olisi huippua päästä kokeilemaan voidetta!

 • Neiti näpsä

  Onkin jo jonkin aikaa kiinnostanut päästä kokeilemaan Avenen sy-voidetta, kun niiden muista tuotteista onkin jo hyviä kokemuksia. Näistä mainituista ainoa mitä on tulut testattua on La Roche Posay joka ei geelimäisenä ollut ihan riittävän kosteuttavan tuntuinen yövoiteeksi, päiväkäytössä menee jotenkuten. Joten Avenea testiin tänne, kiitos :)

 • Merja_

  Avène Soothing eye contour cream olisi minulle varmaankin sopivin. Kirjoituksestasi sai kyllä paljon uutta hyvää tietoa. Itse olen esimerkiksi levittänyt voidetta reippaasti myös liikkuvalle luomelle, mitä ei näemmä olisi pitänyt tehdä ilman, että kiinnittää huomiota voiteen keveyteen. Täytyypä jatkossa olla tarkempi.

 • Onninen

  ApuA! 28 ihan kohta mittarissa, enkä ole koskenutkaan tuollaisiin, olisi kyllä siis jo aika todellakin (tai sitten olen jo menetetty tapaus). Todella paljon tietoa -kiitos. Valitsisin Avènen Soothing eye contour creamin, koska olen atoopinen ja tullut vain lätränneeksi samaa rasvaa silmänympärysalueelle kuin kasvoille yleensä.

 • Riiks

  Olen kyllä kuullut, että silmänympärysvoidetta voisi alkaa käyttää jo näin reilu kaksikymppisenäkin, mutta toistaiseksi silmänympärykset ovat hoituneet samalla perusvoiteella kuin kasvonikin. Tätä juttua lukiessa tuli kuitenkin sellainen olo, että ehkä voisin kokeilla tummien silmänalusteni taltuttamiseen jotain täsmätuotettakin. Avenen tuote olisi varmaankin minun herkälle ja punoittavalle iholleni paras :)

 • Reija

  Mielenkiintoinen aihe. Odotan innolla seuraavia ihonhoito aiheisia postauksia.
  Minulle tällä hetkellä sopisi varmaan parhaiten toi Vichyn Aqua Thermal roll on. Jos se vaikka kirkastaisi silmiä näiden vauvan valvottamien öiden jälkeen :)

 • Kiiku

  Itselläkin herkkä iho, joka sietää vain harvoja tuotteita ärtymättä. Atopiaakin löytyy, joten Avenen voidetta kokeilisin mielelläni. Toistaiseksi ovat silmänympärykset jääneet aivan liian vähälle huomiolle..

 • Kati XXX

  Avène Soothing eye contour cream olisi se, mikä minun iholleni sopisi parhaiten. Olen silmänympärysiholtani samankaltainen sinun kanssasi, kuivaa on vaikka miten rasvaa. En ole kokenut silmänympärysvoiteiden käyttäjä, aloitin itseasiassa vasta muutama kuukausi sitten, vaikka ikää onkin kohta kolmekymmentä. Kääk, auttamattomasti myöhässä, mutta nyt pitäsii jo tsempata.

 • Xeve

  Uutena vinkkinä tuli tuo, että silmänympärysainetta voi käyttää myös huulten ympärille. Nerokasta! :)

  Minulle sopisi parhaiten noista Vichyn geelimäinen voide.

 • paulikki

  vichy

 • kukkaistyttö

  Erittäin kattava katsaus apteekin silmänympärysvoiteisiin. Hyvin tarkasti kirjoitettu ja valaisi asiaa paljon.Sopivin minulle olisi Avene, koska silmänympärysihoni on ärtynyt silmätipoista.

 • Saaara

  Olen tässä jo muutaman vuoden miettinyt että pitäisi varmaan tuo silmänympärysvoide hankkia mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Todella hyvä postaus ja selvisi itsellekin monta juttua, juurikin aiemmin ihmetellyt että miksei sitä normi rasvaa voisi silmienkin alle heittää. Omalle iholle sopivimmalta kuulostaa tuo Avène Soothing eye contour cream :)

 • Laau

  Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux olisi minun valintani! Olen joskus nuorempana ostanut jonkin silmänympärysvoiteen, mutta en kokenut sen tekevän iholleni mitään, joten ei ole sen jälkeen tullut uutta ostettua. Nyt hieman vanhempana voide tekisi varmasti hyvää minulle! Vichyn valitsisin siksi, että se on varmasti helppokäyttöinen ja miellyttävän viilentävä kesäkuumallakin :)

 • Olen vaihtanut kaiken käyttämäni kosmetiikan nyt apteekin kosmetiikkaan, koska ihoni oireilee runsaasti. Hankin juuri Avenén couperoottiselle iholle tarkoitetut puhdistus- ja kosteutustuotteet, mutta enpä tajunnut silmänympärystä ajatella. Minulle siis mieluusti kelpaisi Avène Soothing eye contour cream silmänympärysvoide, olisi täydellinen lisä kasvojenhoitorutiineihini tällä hetkellä. :)

 • Valitsisin Eucerinin silmänympärysvoiteen.

  Olen kosmetologin vinkistä alkanut käyttää silmänympärysvoidetta 25-vuotiaana. Nykyään se on luonnollinen osa joka-aamuista ja -iltaista ihonhoitorutiiniani. Apteekin silmänympärystuotteita en ole käyttänyt, mutta tämän jutun myötä kiinnostaisi kovasti kokeilla :)

 • pil'ke

  Hyvä tietopaketti. Varsinkin kiitos vinkistä, että silmänympärysvoidetta kannattaa laittaa myös huulten ympärille. Kokeilin heti ja tuntui todella ihanalta. Oli siis pakko palata tänne kommentoimaan ja kiittämään loistovinkistä. Huultenympärysiho varmasti kiittää, koska tästä tulee ehdottomasti tapa!

  Olen käyttänyt silmänympärärysvoidetta silmien alueelle noin 18-vuotiaasta saakka, jo 10 vuotta, vaikka ystäväni ovat sitä ihmetelleet. Nyt lähemmäs kolmeakymppiä mentäessä työn tuloksen alkaa huomata. Iho on tästä tavasta kovasti pitänyt ja sillä tiellä jatketaan. Jos arpaonni suosii toivoisin Avènen voidetta.

 • -SeLma-

  Kiitos mahtavasta tietopaketista, vaikka tuttua asiaa olikin! Avènen silmänympärysvoide olisi tälle herkkänahkaiselle ja -silmäiselle varmasti sopivin. Voiteita on tullut jo useampi vuosi käytettyäkin…. tuttuja ovat mm. Dermosilin, Lumenen ja Lórealin silmänympärysvoiteet.

 • huhhahhei

  En ole vielä osannut alkaa silmänympärysvoiteita käyttämään, vaikka iän puolesta olisi pitänyt tehdä se aikoja sitten.Jotenkin se asia on vain jäänyt.Tässä postauksessa oli paljon uutta tietoa joten, kiitos siitä. Jos onni suosii, niin tämä olisi valintani Avène Soothing eye contour cream.

 • CougarWoman

  Favora! 

  Itseasiassa tuuletin täällä hiljaa itsekseni – ilmeisesti silmänympärysvoiteen käyttö on ainut asia, jonka osaan täydellisesti. :D Jopa tuo huulten ympärille levittäminen oli tiedossa (ja käytössä). 

 • leila

  *Favora uudistava silmänympärysvoidetta olisi kiva kokeilla.
  Olipa täydellinen juttu. Kiitos

 • pihka

  Eucerinin voide vaikuttaisi noista ihan kokeilemisen arvoiselle, tosin miksei muutkin. Pitkään laistin kyllä silmäympärysvoiteiden käytöstä. Koin ne turhaksi rahanmenoksi ja ajattelin että se tavallinen kosteusvoide riittää. Mutta nyt kun on jo kolmekymppiä lasissa, on silmänympäryksetkin alkaneet saada säännöllisesti oman voiteensa. Joskaan en vieläkään raaski isoja summia laittaa.

 • tupsukka

  Favora uudistava silmänympärysvoide

 • Keski-ikäinen

  Vanheneminen näkyy silmänympäryksissä heti ja ensimmäisenä, joten kannattaa alkaa käyttää silmänympärystuotteita jo viimeistään 20 v. Muut tuotteet ovat tuttuja näistä, mutta tuo Vichy Aqualia Thermal Roll On Yeux on kokeilematta , joten se kiinnostaa minua.

 • HR

  Täytyy myöntää, että silmänympärysihon hoito jää usein väliin. Nyt kolmekymppisenä juonteiden alkuja on jo ilmaantunut, vaikka en muuten kovin kuivaihoinen ole. Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux -voide olisi kiva testata.

 • ssofku

  Paljon uutta tietoa tuli! Itselläni on kanssa hyvin herkkä ja pintakuiva iho, myös silmänympärysalueella. Haastavaa on ollut löytää riittävän kosteuttava voide, joka ei aiheuttaisi turvotusta. Haluaisin kokeilla tuota Avenen silmänympärysvoidetta. :)

 • PiiaM

  vichy sopisi parhaiten itselle :)

 • Lisbe

  Siis juuri eilen mietin, kun levitin ison kasan silmänympärysvoidetta – vähän sinnepäin jokapuolelle, nurkkiin ja luomille ja ripsiinkin meni – että meitenköhän tätä oikeasti kuuluisi laittaa. Eli kiva oli lukea tämä. Uusi silmänympärysvoide tulisi tarpeeseen, sillä nykyinen Lumenen voide ei oikein tunnu itselle parhaalta. Minulla on herkkä iho ja olen käyttänyt kaikkien yllä mainitsemiesi merkkien tuotteita paljon. Vaihtoehdoista itselleni valitsisin ehkä kuitenkin tuon Vichyn voiteen.

 • Venus

  Olen aina halunnut testata Vichyn tuotteita..joten sormet ristiin,että voitan. Uskoisin,että Neovadiol eye and lip contours olisi itselleni se täsmätuote.

 • SannaMT

  Aina niin mielenkiintoinen aihe. Kuitenkin hiukan vesiperällä omalla kohdallani.. Kiitos hyvistä vinkeistä, vaikka arpaonni ei osuisikaan kohdalle. :)
  Favora on varmaankin meikäläisen tuote noista vaihtoehdoista. :)

 • Oikku

  Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux on minun valintani. Kuulosta sellaiselta mitä minun silmänympärykset nyt tarvitsisi. Olisi kiva testata.

 • Helmixx

  Avenen silmänympärysvoide on aivan paras atoopikko-hajusteallergikoille. Olen muutaman putkilon ehtinyt käyttää sitä, enkä hevillä vaihda toiseen tuotteeseen.

 • esprit

  Avène Soothing eye contour cream  olisi valintani. Silmänympärysvoiteen käyttö pitäisi kyllä aloittaa, mutta se on jotenkin vaan jäänyt…

 • Katri K

  Teksti sai ainakin vakuuttumaan enemmän siitä, että erillisellä silmänympärysvoiteen käytöllä oikeasti on joku funktio – sitä kun on tullut epäiltyä, vaikka itselläkin on varsinkin talvisin kuivuva silmänympärysiho ja pieniä juonteitakin silmäkulmissa.

  Silmänympärysvoiteista kokeilisin mieluiten Eucerinin voidetta, se kuulosti tarpeisiini sopivalta.

 • Ninnin

  Minua kiinnostaa eniten tuo Avène Soothing eye contour cream, sillä minulla on paljon hyviä kokemuksia kyseisen merkin tuotteista. Silmänympärysihoni on ollut aina hyvin herkkä jo lapsesta saakka ja olen saanut aiheutettua itselleni monet ihottumat ja turvotukset kun olen käyttänyt rasvaa, joka ei olekaan sitten sopinut omalle iholleni. Tämä oli mielenkiintoinen juttu, kiitos!

 • Viivuskainen

  olen käyttänyt silmänympärysvoiteita jo vähän päälle parikymppisestä asti. nyt olen 39 ja ihmiset veikkaavat minua jatkuvasti 15 vuotta nuoremmaksi. kannattaa panostaa ihonhoitoon, lisäksi geeneillä on myös osansa nuorena säilymiseen, hih!! *Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux voisi olla miulle sopivin tuote =)

 • Hippi

  Avène Soothing eye contour cream saattaisi olla minulle paras, vaikka ihan mieluiten kokeilisin Vichyn tuotetta. Mutta toisaalta, olen aika huono muistamaan ihon rasvaamisen muutenkin. Onneksi näin kesällä lotraan aurinkorasvan kanssa, joka taas omalta osaltaan kosteuttaa ihoa…

 • vierailija

  Hei, osallistun arvontaan. Haluaisin kokeilla Vichyn roll-onia.

 • Milou

  Tosi valaiseva juttu, kiitos! Täytyisi ehkä vihdoin minunkin ottaa silmänympärysvoiteen säännöllinen käyttö tavaksi monen vuoden on-off-käytön jälkeen. Viimeisin, edelleen käynnissä oleva off-kauteni alkoi jo reilu vuosi sitten, kun ostin Body Shopin e-vitamiinia sisältävän sarjan silmänympärysvoiteen ja sain siitä parin päivän kokeilun jälkeen hurjan yliherkkyysreaktion: silmänympärysihoni muuttui punaiseksi, kutisevaksi ja turvonneeksi, ja sen rauhoittuminen kesti useamman päivän… Sen jälkeen en ole uskaltanut juuri mitään uutta voidetta kokeilla, mutta apteekkikosmetiikkaan uskaltaisin ehkä turvautua. Tuon viimeisimmä kokemukseni seurauksena uskoisin, että minulle paras vaihtoehto olisi juuri tuo rauhoittava Avène Soothing eye contour cream :)

 • Allii

  En oikeastaan ollut aiemmin ajatellut silmänympärysihon hoidon tärkeyttä, mutta kun rupesin itsekkin ihan asiaa miettimään niin kyllähän se varmaan aika paljon rasittuu, kun käyttää päivittäin meikkiä ja illalla pyyhkii ne pois. Itseasiassa säntäsin heti seuraavana päivänä kauppaan ja ostin voiteen. Olivat kumminkin sen verran hintavia, että päädyin hieman edullisempaan vaihtoehtoon.. Olisikin siis kiva kokeilla myös tuota Avènen soothing eye contour creamia :)

 • karkkimaria

  Kiitos näistä vinkeistä!

  Vasta lapsen kanssa vuoden valvottuani havahduin kuinka paljon olenkaan vanhentunut. Silloin 25-vuotiaana näytin ennemin 45selta.. Mustat ja roikkuvat pussit silmien alla eivät oikein kohottaneet itsetuntoa.. Siitä lähtien olen etsinyt sopivaa silmänympärysvoidetta ja muita tuotteita omille kasvoilleni.

  Näistä valintani on Avene, jonka kosteutsvoiteeseen ihastuinkin jo aiemmin keväällä.

  Nyt jännäämään kuinka käy :) (karkkimaria@gmail.com) 

 • JohannaT

  Avenen tuotteita käytän muutenkin eli siihen kallistun, jos onni potkaisisi :)

 • Matilde

  Avenen tai Vichyn silmänympärysvoide olisi mieluinen. Huh, tulipa paljon uutta tietoa! Kiitos.

 • jozzu

  Vähän päälle kolmenkymmenen ja silmänympärysvoide ei vielä niin tuttu juttu ;) uutta oli että sitä kannattaa käyttää huulten ympärysihollekin..
  Sopivin valittavista tuotteista olisi vichyn silmänympärysvoide.

 • sallaika

  Minulle sopisi parhaiten Vichyn tuote :) oikein hyödyllinen ja informatiivinen juttu, kiitos :)

 • Freia

  Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux ois sellanen voide, mitä vois itekin testata. Oma silmänympärysiho kun ei vielä tarvitse anti-ageing’ia saatika ärtymyksen poistoa.
  Tässä tekstissä ei tullut oikein mitään uutta tietoa. Ainoastaan voiteen levitys liikkuvalle luomelle oli uutta. Sen kanssa tosin pitää olla varovainen, sillä silmänympärysiho ei tarvitse sitä voidetta kuin hyvin pienen määrän.

 • tristan_s

  Avenen soothing eye contour cream olisi minun valintani. Ihoni sietää harvoja tuotteita ja siksi en ole silmänympärysvoiteitakaan käyttänyt vuosiin. Yhden Avenen hoitovoiteen olen jo havainnut minulle soveltuvan, joten uskaltaisin kokeilla tuotetta ongelmaihooni .

 • Sidyr

  Silmänympärysvoidetta olen käyttänyt muistaakseni parikymppisestä, eli kohta 9 vuotta. Silloin iho alkoi kuivumaan silmänympärysalueelta. Nyt kokeilisin mielelläni tuota Favoran tuotetta, vaikka kaikki noista kuulosti kokeilemisen arvoiselta! Tämä oli muuten hyödyllinen postaus, tuli kyllä uutta tietoa.

 • Joliel

  Edellä mainituista ainoastaan Avéne on tuttu tuote, ja käytän sitä yleensä talvisin silmänympärysiholle. Kärsin ihon kuivuuden lisäksi myös silmänympärysten turvotuksesta, joten tuo La Roche Posay Hyraphase intense yeux voisi olla kokeilemisen arvoinen :)

 • ntihuu

  Oikein hyvä tietopaketti, kiitos! Alussa mietin että tuskin saan vastausta minua eniten mietityttävään kysymykseen kun kyse on niin perusasiasta. Mutta tulihan sieltä sit vastaus siihen, mihin silmänympärysvoide oikeesti laitetaan! :D
  Tuotepalkinnoista valitsen Avène Soothing eye contour creamin.

 • Marizza

  Uutisoiva kirjoitus ! Kiitos ! Olen ihmettellyt valkoisia kovia näppyjä silmien sisäkulmassa. Nyt tiedän, mistä ne johtuvat, … ne miliumit. Haluaisin kokeilla Eucerin Aguaporin Active Moisturising – silmänympärysvoidetta. Kiitos !

 • Malaika

  Olipas melkoinen tietopläjäys, auringolta suojausosio vallankin oli hyvä muistutus aurinkolasien tärkeydestä.
  Minä ottaisin mieluusti Avène Soothing eye contour creamin jos onni on puolella

 • Kristaliini

  Minä olenkin ihmetellyt mikä ne miliumit aiheuttaa…
  Minulle taitaisi sopia parhaiten tuo Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux

 • Nellukka

  Olipas melkoinen tietoisku, kunnon asiaa.
  Minulle tämä: Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux

 • Anniina A.

  Olipas mukava tietopaketti silmänympärysvoiteista!
  Oma silmänympärysiho on oireillut ajoittain mitä ihmeellisimmillä tavoilla, mutta ärtyneisyyden ja ihottuman ollessa pahimmillaan (liikkuvalla luomella melkeinpä haavaumia) sain mitä loistavimman avun juuri tuosta Avenèn voiteesta! :) Parasta siinä oli juuri se, että sitä pystyi levittämään myös liikkuvalle luomelle, mitkä itsellä olivat juuri pahimmassa kunnossa. Olin tunnollisesti aloittanut silmänympärysvoiteen käytön jo 18-vuotiaana, mutta mitkään markettikosmetiikat eivät todellakaan auttaneet minua pahimmassa vaiheessa.

  Nyt vähän jännittää, että palaako oireilu taas, kun kesätöissä vaaditaan huoliteltua silmämeikkiä ja viime kesänä taisi ärtyneisyys johtua juuri jokapäiväisestä runsaasta silmämeikistä.
  Näin opiskelijabudjetilla Avenè olisikin erittäin iloinen yllätys, kun en parin ekan tuubin loppuessa ja oireiden loputtua ole sitä enää raaskinut ostaa :)

 • laa

  Tuo Avenen voide vaikuttaa sopivalta. Itse aloitin silmänympärysvoiteen käytön 18-vuotiaana. Olen käyttänyt tähän asti vain Lumenen kosteuttavaa silmänympärysvoidetta, niin olisi kiva kokeilla jotain uutta. Ihoni on sekaiho.

 • pöllö

  Avenea haluaisin testata jos onni potkii.

 • Kaisakarolin

  Omille silmilleni parhaiten sopisi tuo Avenen voide. Käytän tällä hetkellä jotain Garnierin voidetta, mutta totta puhuen en tiedä onko se edes hyvää. Ostin vain ”jonkun”, kun ajattelin, että näin 33-vuotiaana pitäisi jo tuollaista käyttää.

 • mmaia

  Huh, aika lailla tuttua ja jo käytössä olevaa tietoa oli tässä. Aloitin silmänympärysvoiteiden käytön ylppäreiden aikoihin/jälkeen ja on kyllä niin rutiinia, että ilman ei voi olla.

  Kosmetologi erityisesti suositteli myös, että voide pitää keyvesti taputella paikoilleen, eikä levittää. Virkistää verenkiertoa eikä venytä ihoa.

  Mieluusti kokeilisin Favora uudistava silmänympärysvoidetta, sillä ryppyjä rupeaa tuppaamaan.

 • Mariamaria

  Avène Soothing eye contour cream olisi mulle mieleen

 • Tetere

  Kai sitä pitäisi opetella käyttämään, tämä olisi varmasti näppärä
  Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux

 • Peace

  Avène Soothing eye contour cream sopisi minun silmilleni parhaiten kun reagoivat herkästi kaikkeen

 • Maukkuti

  Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux vaikuttaa kätevältä ja mulle passelilta

 • nanaa

  Tuli kyllä uutta tietoa! kiitos! :) Luulen, että mulle sopis Eucerinin Aquaporin Active Moisturising -silmänympärysvoide. Meinaa väsymyksen merkit näkyä, mutta iho kaipaisi silti kosteutta, kun on vähän pintakuiva :/ toivottavasti arpaonni suosisi, silmänympärysvoide on ollut pitkään hankinnassa, mutta vaikeaa lähtiä ostamaan mitään kun ei ole mitään hajua millainen iholleni sopisi. Täytyykin varmaan tästä viisaantuneena ottaa ihan asiaksi löytää tuota Eucerinin silmänympärysvoidetta! :)

 • Arja

  Hei!
  Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux kuuulostaa sille, mitä tarvitsen kun päivät istun tietokoneen äärellä. Postaus sisälsi myös uutta tietoa. Kiitos

 • Indra

  Minulla ei ole kovin kuiva silmänympärysiho, mutta aamuisin huonosti nukutun yön jälkeen turvotusta ja väsymystä on nähtävissä, joten Vichy Aqualia Thermal roll-on yeux kuulostaisi noista sopivammalta minulle.

 • souris

  hei Jenni, kiitos infopaketista! Minulla on jo enemmän ikää, joten tuo Favoran voide olisi kiva päästä testaamaan:-) Souris

 • Tiitukka

  Tuo Vichyn tuote kuulostaa ihanalta. Itse kaipaisin tuotetta, joka jotenkin ”houkuttelisi” muistamaan myös silmänympärysihosta huolehtimisen. Aivan liian usein silmänympärysvoide jää minulla nimittäin käyttämättä

 • ennalle

  Minulle sopivin olisi favoran uudistava voide. Itse oon alkanut käyttää 28-vuotiaana säännöllisesti silmänympärysvoidetta.

 • Katherinez

  Itse olen jo jonkin aikaa käyttänyt silmänympärysvoidetta, vaikka vielä aika nuori olenkin. Oli mukava lukea tämä infopläjäys ja saada vahvistus, että voiteen käytöstä on hyötyä :) Oma silmänympärysihoni on aika herkkä ja reagoi varsinkin allergioiden takia välillä voimakkaasti. Siksi onkin tärkeää omistaa hellävarainen voide silmänympäryksille. Valintani olisi siis Avene soothing eye contour cream!

 • Empputiina

  Valintani olisi Avenen voide. Muuten ehkä Vichy, mutta inhoan roll on-tyyppisiä ympärysvoiteita… Tai sitten minulla on ollut vain huonoja versioita. Tällä hetkellä käytössä Dermosilin luomuvoide silmänympäryksille, joka on ihan ok, mutta ehkä turvottaa = liian paksu? Tai sit se on tää allergia… Kosteuttaa kyllä ihanasti ja huippu pumppupullo!

  Nykyään käytän säännöllisesti, mutta jo varmaan ennen kakskymppisiä käytin vähä sillon tällön. Postauksessa ei tullut juurikaan uutta tietoa, koska imen minua kiinnostavan tiedon yleensä kuin sieni enkä unohda… :D Eli olen kuullut joskus jo aiemmin ja jääpi mieleen.

   

  noora156@hotmail.com

 • Hanna_K

  Itse kärsin usein turvonneista silmänympäryksistä, joten Vichyn tuote tulisi tarpeeseen. :)

 • hheidi

  Avenen ja La Roche Posayn silmänympärysvoiteet kuulostaa sopivimmilta mulle. Avene onkin vanha tuttu ja se on kerrassaan hyvä!:)

 • hheidi

  Voi, myöhästyin näköjään kun jäi kommentin jättäminen aiemmin kesken. :/

 • Sensei

  Huh, tämä sai aikaan sen että päätin viimein lähteä ostamaan uuden putelin jo ajat sitten loppunutta silmänympärysvoidetta. Arvonnassa mulle kelpaisi tuo Favora :)

 • LindaLinda

  Hei!
  Minua kiinnostaisi Vichyn tuote. Olen ollut Nuxen uskollinen käyttäjä ja jos arpa ei suosi minua, jatkanen sillä: http://fr.nuxe.com/contour-des-yeux-prodigieux-19/creme-prodigieuse
  Ihana, silkkinen tuote ja hyvä, kevyt tuoksu.

 • Carbondale

  Ehdottomasti itsekin haluaisin käyttöön ton Avène Soothing Eye Contour Creamin. Näin kohta 30v. täyttävänä havahduin itsekin just vasta siihen, että jotain olis vissiin myös silmänympäryksille tehtävä. Eikä vuorotyö ja yövuorot paljon auta asiaa…
  Ja kiitos, oli hyvä juttu! Itselläkin kun on herkkä iho, niin sai paljon hyviä vinkkejä. :)

Related posts