21/05/14

Harmaan sadeaamun vaaleanpunainen väriläiskä

6 40 P5218024.JPG

En tiedä montaa yhtä ihanaa asiaa maailmassa kuin kukkaset. Ja kukkasten joukossa ihanimpien joukkoon kuuluvat ylivoimaisesti pionit. Olin riemuissani, kun huomasin, että pionisesonki on taas alkanut – näistä kaunokaisista saa nimittäin talvella Suomessa vain haaveilla. Ja tästä syystä pioneista on nautittava nyt, kun niitä on saatavilla. Bongasin lähikukkakaupastani pari päivää sitten nupullaan olevia pioneja ja valikoin kotiin viemisiksi tällä kertaa hempeää vaaleanpunaista.

P5218029.JPG

Tänään sadeaamun harmaudessa oli ihana huomata, että palleroiset nuput olivat vihdoin auenneet. Aurinkoisten kesäpäivien jälkeen harmaa sadesää saattaisi masentaa, mutta en vain voinut harmistua, kun minun ja ulkomaailman välissä nököttivät ikkunalaudalla nuo huumaavasti tuoksuvat kukkaset. Ostakaa ihmiset itsellenne kukkia, niistä tulee niin hyvä mieli! :)

P5218031.JPG

PS. Kyselin luottofloristiltani pionien kukintasesongista ja sain tiedon, että pioneja saa siis yleensä Suomessa parhaiten kesällä – toukokuusta heinäkuun lopulle. Vielä elokuussakin saattaa saada, mutta varmimmin pioneista pääsee siis nauttimaan touko-heinäkuussa.

PPS. Geez, nuo ikkunat! Heti kun tulee sopiva päivä ikkunapesulle, niin pesuun menevät! :D

P5218027.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Koti

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • mmiu

  En suosittele ikkunanpesua ennen pahimman koivun siitepölykauden loppumista – tai ainakin itse jaksan tuohon ”aikarajaan” vedoten katsella omia likaisia ikkunoitani kauemmin :D Siitepölytiedotteen näkee täältä: http://www.siitepoly.fi/

 • Jenniii

  Kiitos vinkistä! :)

 • Vierailija

  No jaa, stadissa on kyllä skeidaa ilmassa kaiken aikaa, joten siitepölykausi on enemmänkin veruke :)

 • Jenniii

  Joo, kyllä nämä ikkunat on pakko laittaa pesuun ASAP. :D Haluan nähdä ikkunasta ulos!

 • Pionit on ihania <3 ja toi silkkipaperipallo myös. Mistä niitä (jälkimmäisiä) saa?

 • meeri-p

  Pari vuotta sitten yritettiin saada ystävän häihin (heinäkuun puolessa välissä) koristeiksi pioneja, mutta sesonki oli jo ohi eikä onnistunut. Ei Tallinnastakaan. Pionit ovat kyllä alkukesän juttu.

Related posts