21/05/14

Harmaan sadeaamun vaaleanpunainen väriläiskä

6 24 P5218024.JPG

En tiedä montaa yhtä ihanaa asiaa maailmassa kuin kukkaset. Ja kukkasten joukossa ihanimpien joukkoon kuuluvat ylivoimaisesti pionit. Olin riemuissani, kun huomasin, että pionisesonki on taas alkanut – näistä kaunokaisista saa nimittäin talvella Suomessa vain haaveilla. Ja tästä syystä pioneista on nautittava nyt, kun niitä on saatavilla. Bongasin lähikukkakaupastani pari päivää sitten nupullaan olevia pioneja ja valikoin kotiin viemisiksi tällä kertaa hempeää vaaleanpunaista.

P5218029.JPG

Tänään sadeaamun harmaudessa oli ihana huomata, että palleroiset nuput olivat vihdoin auenneet. Aurinkoisten kesäpäivien jälkeen harmaa sadesää saattaisi masentaa, mutta en vain voinut harmistua, kun minun ja ulkomaailman välissä nököttivät ikkunalaudalla nuo huumaavasti tuoksuvat kukkaset. Ostakaa ihmiset itsellenne kukkia, niistä tulee niin hyvä mieli! :)

P5218031.JPG

PS. Kyselin luottofloristiltani pionien kukintasesongista ja sain tiedon, että pioneja saa siis yleensä Suomessa parhaiten kesällä – toukokuusta heinäkuun lopulle. Vielä elokuussakin saattaa saada, mutta varmimmin pioneista pääsee siis nauttimaan touko-heinäkuussa.

PPS. Geez, nuo ikkunat! Heti kun tulee sopiva päivä ikkunapesulle, niin pesuun menevät! :D

P5218027.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Koti

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts