16/05/14

Silkkiä ja 70-luvun tunnelmaa

16 49 vince5.jpg

Minulla oli joskus kymmenen vuotta sitten pukeutumisessa jokin ohikiitävä ruskea kausi, jolloin tykkäsin älyttömästi tummanruskeasta. Sen koommin en ole ruskeaa pukeutumiseeni kamalasti kaivannut, vaikka esimerkiksi hiekkaisen beigen sävyjä vaatekaapissani piileksiikin muutaman neuleen verran. 70-luku ei ole myöskään inspiroinut minua kovin suuresti sitten ala-asteen suurimpiin villityksiin kuuluneiden trumpettihousujen (joita en muuten äitini sitkeästä vastustuksesta johtuen koskaan saanut, niisk!). Siitä huolimatta menin ja rakastuin ruskeaan mekkoon, joka huokuu 70-lukua jotenkin kaikin tavoin. :D

vince3.jpg

Sain kiitokseksi eilen esittelemästäni Gaudete-stailauksesta valita liikkeestä jotakin itselleni ja Vincen paksusta silkistä tehty printtimekko hurmasi minut heti, vaikka en ollut alkuun ihan varma, olisiko ruskeasävyinen printtikuosi ihan meikäläisen heiniä. Rekissä yksinäisenä roikkunut kolttu oli viimeinen kappale ja sattumalta juuri minun kokoani, joten pakkohan sitä oli sovittaa. Mekko istui kuin unelma ja paksu silkkikangas tuntui jumalaiselta päällä – eikä se printtikuosikaan enää näyttänyt yllä yhtään hassummalta, kun huulilla oli pinkkiä huulipunaa.

P5167757.JPG

Jotenkin tästä mekosta syntyi heti sellaiset vibat, että siitä tulee takuuvarmasti uusi lempivaatteeni. Sellainen, jota tekisi mieli pitää joka päivä. Niinpä kiikutin mekon tyytyväisenä kassalle. Jonkin verran siitä jäi vielä itsellekin maksettavaa, mutta olen jo reilun viikon sisään käyttänyt uutukaistani varmaan neljänä päivänä, joten veikkaan lempparimekko-ennustusteni osuneen oikeaan.

P5157753m.jpg

Jos muuten Vince ei ole merkkinä entuudestaan tuttu, niin suosittelen tsekkaamaan. Aivan mielettömän kauniita ja ihanista materiaaleista tehtyjä vaatteita! Sain itse ensikosketuksen merkkiin muutama vuosi sitten, kun löysin Latviasta Vincen unelmanpehmeän kashmirneuleen outlet-hintaan. Eli nyt kaapissa on siis kaksi Vincen lempparivaatetta. :) Mitäs tykkäätte mekosta? Yksityiskohtia ei ehditty tällä kertaa räpsiä, kun kuvat napattiin niin vauhdilla, mutta tuosta yhdestä kuvasta kuosia näkee vähän tarkemmin. 

vince6.jpg

Mekko Vince (saatu blogin kautta), nilkkurit Clou, laukku Longchamp, huulipuna Diego Dalla Palma (sävy 53)

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

16 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • ReettaM

  Katselin tuota mekkoa haikaillen joskus itsekin Gaudeten ikkunassa. Tosi kivalta näyttää!
  Multa löytyy kaapista kaksi Vincen neuletta, molemmat olen ostanut alehintaan joskus. Ovat käytössä kyllä viikoittain, ihania. Ja kiva että osuin oikeaan sen Lenin suhteen, heti vähän tuli sellaset vibat että varmaan tykkäisit ;)

 • Jenniii

  Kiitos! Ja oi, sinäkö se olitkin, joka siitä Lenistä vinkkasi! :) Kiitos vinkkauksesta – oli justiinsa minun tyyliseni putiikki ja sitä kautta varmaan myös monen lukijan. Eli lisää vain tällaisia loistovinkkejä kehiin jatkossakin, jos tulee vastaan kivoja juttuja. :)

 • mörkönen

  Hei,
  mekkoaiheinen kysymys! Miten Halston Heritagen hopean mekon pliseeraukset ovat kestäneet käyttöä? Oletko esimerkiksi pessyt mekkoa? Kiinnostaa tietää, kun tässä suunnittelen samaisen mekon hankkimista minimitalla. :)

 • Jenniii

  Pliseeraukset ovat kestäneet täydellisesti – joskin mekko on juhlavuudessaan ollut melko vähällä käytöllä. Veikkaan, että kankaan seassa olevat metallilangat auttavat pitämään pliseeraukset ojossa, mutta eipä tuota ole toistaiseksi vielä tarvinnut pestäkään. Suosittelen kyllä viemään tuollaiset aarteet pesulaan, jos putsaustarvetta on. En ainakaan itse uskaltaisi ryhtyä pesupuuhiin. Riippuu varmaan aika paljon materiaalista, miten hyvin pliseeraukset pysyvät. Tekokuiduissa kaiketi pysyvät hyvinkin, kun taas esimerkiksi 3.1 Phillip Limin silkkimekossani ne suoristuivat kuumana kesäpäivänä heti takapuolen alla.

 • maimmi

  Moi, koska musiikkimakumme tuntuu olevan melko sama, tuli mieleen eräs artisti, josta voisit pitää, jollet ole siitä jo kuullut :)
  http://www.youtube.com/watch?v=lbMOJpbxSJQ

 • Jenniii

  Oi wau! Aivan ihana, kiitos vinkkauksesta. Ei ollut tuttu entuudestaan. :) Laitan heti jakoon blogissa, osui ja upposi niin täysillä!

 • Jenniii

  Maailman ihanimpia lukijoita minulla. <3 Kiitos superkivasta linkkiherkusta!

 • maimmi

  Ole hyvä! :) Jotenkin tiesin, että tämä iskis myös sinuun :D

 • alushameesta

  hei onko sulla alushametta tuolla mekon alla? itsekin tykkään vastaavista mekoista, mutt ongelmana on usein helman lyhyys ja läpikuultavuus…

 • Vierailija

  Oi, yks kauneimmista asuistasi koskaan, kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan

 • Jenniii

  Tämä mekko on niin paksua ja sellaista liukasta silkkiä, että alushametta ei tarvitse. Kävellessä helma hiukan nousee, mutta ihan säädyllinen on ainakin tummien sukkahousujen kanssa. :)

 • Jenniii

  Voi kiitos, ihana kuulla! :) Tässä asussa olen viihtynyt todella hyvin viimeisen viikon aikana. 

 • Hannako

  Silkki on ihanaa! Kiitos että hälvennät mun ikuista epäluuloani musta-ruskeaa yhdistelmää kohtaan ;)

 • Jenniii

  Hahaa, no hyvä juttu! :D Ja joo, olen itsekin aivan rakastunut silkkiin materiaalina. On muuten jännittävää, miten eri tuntuisia vaatteita siitäkin saa tehtyä. Tämä mekko on nimittäin sellaista paksua ja liukasta silkkikangasta, kun usein silkkipaidat taas ovat sellaisia mattapintaisia ja huokoisen tuntuisia. Ja sitten on tietysti vielä raakasilkki, joka on ihan oma lukunsa. :)

 • Jenniii

  Kiitos! :)

Related posts