13/05/14

Pikkuputiikit esittelyssä: suloisten löytöjen Leni

9 41 leni.jpg

Tänään on taas putiikkiesittelyn aika, sillä ehdin päivällä muiden kiireiden lomassa käväisemään uudessa pikkuliikkeessä Isolla Roobertinkadulla. Kuulin Leni-nimisestä putiikista ensimmäisen kerran lukijalta eli kiitos sinne suunnalle loistovinkkauksesta! Ihastuin nimittäin liikkeeseen ensivisiitillä ihan täysin. Mahtavaa, kun te lukijat tunnette (ja jaatte) makuni niin hyvin. :) 

P5137688.JPG

Vasta pari kuukautta sitten perustetun Lenin taustalla on mitä mainioin parivaljakko: äiti ja tytär. Pitkään Saksassa asuneen perheen tytär on työskennellyt muodin alalla ennenkin ja päätyi entisen työpaikkansa COSin kautta Suomeen, kun tänne avattiin ensimmäinen COS-myymälä. Piipahdus Suomessa herättikin innon palata juurille ja siitä ajatuksesta lopulta syntyi myös oma putiikki Leni. Pääsin jututtamaan liikkeen taustalla häärivää kaksikkoa vierailullani ja he kyllä hurmasivat asiakkaan heti välittömyydellään ja tarinoillaan liikkeen alkuvaiheista. Tiedättekö, kun näissä pienissä putiikeissa on joskus vaikea löytää sitä kultaista keskitietä: joko myyjä on liian tungetteleva tai sitten liian välinpitämätön? Leniin astuessa tuli välittömästi sellainen sydämellisesti vastaanotettu fiilis: aidosti mukavan oloisia ihmisiä, joilta saa apua tarvittaessa, mutta jotka eivät tuputa palvelua väkisin.

P5137681.JPG

Suloinen pikkuputiikki hurmasi heti ovesta sisään astuessa mustavalkoisella värimaailmallaan, jota piristämässä on vaaleanpunaisia väripilkkuja. Hauska shakkiruudullinen lattia on vanhan liikehuoneiston alkuperäinen lattia jostain 1900-luvun alkupuolelta ja se kyllä kieltämättä luokin putiikkiin oman tunnelmansa. Sisustus oli alun perin täysin mustavalkoinen, mutta vaaleanpunainen Muuton nojatuoli toi tilaan esimmäisen vaaleanpunaisen pilahduksen, minkä jälkeen pinkillä päätettiin höystää putiikkia enemmänkin. Lopputuloksesta tuli ainakin näin vierailijan silmin todella onnistunut ja raikas. :) Pisteitä annan Lenille myös siitä, että valoisaa ja avaraa pientä liikettä ei ole tungettu liian täyteen, vaan mukaan on valittu juuri sopivan verran valikoimaa, jolloin tila säilyttää kauniin ja ilmavan fiiliksen.

P5137689.JPG

Sitten niihin itse vaatteisiin! Lenin valikoimaan kuuluu kiinnostavia pohjoismaisia sekä muualta maailmasta bongattuja merkkejä, joita ei juuri löydä muualta Suomesta. Onpa joukossa muutama sellainenkin merkki, joita ei saa muualta koko Skandinaviasta. Lenissä myytäviä tuttuja pohjoismaisia merkkejä ovat muun muassa House of Dagmar ja Back sekä Minimarket, jonka mallistosta mukaan on napattu kenkiä. Lisäksi myynnissä on muutamaa vielä hieman tuntemattomampaa merkkiä: vietnamilaissyntyinen mutta Berliinissä kasvanut suunnittelija Hien Le sekä ruotsalaisduo ALTEWAISAOME. Vaatteiden ja kenkien lisäksi Lenin valikoimaan kuuluu myös tanskalaisen Trine Tuxenin koruja sekä pientavaraa muutamalta muultakin merkiltä. Kaiken kaikkiaan aika hurmaava ja erityinen kattaus kivoja löytöjä. :)

P5137683.JPG P5137684.JPG P5137685.JPGP5137682.JPG P5137697.JPG P5137698.JPG P5137700.JPG

Tästä Muuton nojatuolista syntyi idea putiikin vaaleanpunaiseen tehosteväriin. :)

P5137703.JPG P5137705.JPG P5137706.JPG P5137709.JPG

Kauniit vaaterekit on itse tehty vesijohtoputkista. :)

P5137715.JPGP5137711.JPG P5137718.JPGP5137716.JPG P5137740.JPG

Sorruinpa itsekin sovittelemaan tätä Lien Hen kaunista silkkimekkoa. Vielä jätin harkintaan, mutta upeahan se on!

P5137719.JPG P5137723.JPG

Lenin takana on tämä kaksikko. :) Ja liike on saanut Leni-nimensä vielä sukupolvea kauempaa isoäidiltä.

P5137731.JPGP5137724.JPG P5137725.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ouiii no mutta jopas on ihanan näköinen putiikki! Ja tuli kyllä heti Berliini-vibat, siis todella hyvällä – siellä osataan tuo sisutuspuoli putiikeissa niin hyvin. Pakko kyllä käydä kurkkaamassa tuo ensi Helsingin reissulla, nuo yhdet paksupohjaiset sandaalit jäivät kummittelemaan mieleen….

 • Vau, upeita värejä ja muotoja!! Kengät vei sydämen!
  http://the-style-jungle.blogspot.fi/

 • vierailija

  Näyttää ihanalta, pitää päästä mitä pikimmiten käymään!

  Putiikkivinkki: Fox & Rabbit! Vaasankadulla ihana ekologisiin & vähän pienempien suomalaisten suunnitelijoiden designiin erikoistunut pikkuliike. Paljon koruja, kotijuttuja ja vaatteitakin! Omistaja Henna on ihana, osaa just tässä postauksessa mainitun asiakaspalvelun!

 • Vierailija

  Lattia viimevuosiTUHANNEN alusta? 1000-luvun alusta? Wau miten hyvin säilynyt ;) Anteeksi anaalisuuteni, tää vaan oli mun mielestä aika herttainen ajatusvirhe!

 • Jenniii

  Kääk. :D Viime vuosituhannelta kyllä, mutta siis 1900-luvun alusta. Korjataanpas sekoilu saman tien! :D

 • Outis

  Putiikki näyttää kivalta, täytyykin poiketa tuolla asap! 

 • iso robalainen pilkunviilaaja

  Naapurissa asuvana on pakko kommentoida, että kadun nimen soisi joskus kirjoitettavan oikein! Jos nimen perusosana on yhdysnimi ja määriteosana perusosan mukaan taipuva adjektiivi, esim. iso, pieni, pohjoinen, vanha, nimet kirjoitetaan sanaliitoksi: Pohjoinen Puistokatu (Pohjoisella Puistokadulla), Iso Roobertinkatu (Isolla Roobertinkadulla).
  http://www.kotus.fi/index.phtml?s=4408

 • Melen

  Ei vitsit miten paljon tykkään näistä sun pikkuputiikki vinkeistä! Välillä on kiva käydä pienemmissäkin paikoissa ostoksilla ettei aina tarvitse käydä samoissa massaketjumyymälöissä! Kiitos paljon siis vinkkauksista! :)

 • Jenniii

  Kiitos korjauksesta! Itse tosin olen nähnyt mediassa varsin laajalti juuri tuosta kyseisestä kadusta nimenomaan tätä itse käyttämääni taivutusmuotoa, joten olen kuvitellut sen olevan oikea tapa, mutta kiitos siis tarkennuksesta. Puhekielessä käytetään muutenkin lähinnä vain Iso-Robaa yhdyssanan tapaan, joten näistä syistä se varmaan on minunkin ajatuksissani noin taipunut.

Related posts