9/05/14

Hehkua poskipäillä: Pupulandian poskipunalempparit

23 55 P3079831.JPG

Jutussa mainitut poskipunat on saatu testiin blogin kautta

Mistä meikkituotteesta sinä et luopuisi mistään hinnasta? Jos jätetään meikkivoiteet, puuterit ja peitevoiteet tämän kysymyksen ulkopuolelle, minun olisi helppo vastata kysymykseen. Moni varmaan ajattelee, että pitäisin kiinni huulipunasta viimeiseen asti (ja todella mielelläni pitäisinkin!), mutta silti yksi nousee vielä huulipunankin ohi: poskipuna. Tilanne on se, että meikäläinen näyttää niin aneemiselta ja kalpealta ilman pientä hehkua poskilla, että en oikeasti voisi kuvitellakaan luopuvani poskipunasta. Poskipuna on se, joka herättää minut silminnähden eloon ja ilman sitä minusta tuntuu, että kasvoni ovat suorastaan harmaat. :D Pitänee joskus ottaa teille ennen ja jälkeen -kuvat poskipunalla ja ilman, niin näette, mistä puhun.

PA105749.JPG

Huomasin joskus muutama vuosi sitten seisoskellessani talvisena päivänä ratikkapysäkillä, että tosi harvalla naisella itse asiassa oli poskipunaa. Poskipuna-aktiivi yllättyi niin tästä havainnostaan, että taisipa siitä silloin ihan blogipostauskin syntyä. Kommenttiboksissa sain vahvistusta havainnolleni sekä selityksiä sille, miksi poskipunaa ei käytetä. Moni koki, ettei osaa levittää sitä oikeaan kohtaan, moni pelkäsi laittavansa sitä liikaa. Jotkut eivät löytäneet omalle iholleen sopivaa sävyä ja osa epäili punan korostavan esimerkiksi epäpuhtauksia tai couperosaa ihossa entisestään. Joillakin taas aurinkopuuteri ajoi samaa asiaa tuomassa kasvoille lämpöä ja hehkua.

Nyt viimeksi Wannabe Ballerinasin kevätnäytöksiin valmistautuessa sama aihe nousi useamman tyypin kanssa esille takahuoneessa esitysmeikkiä tehdessä. Ballerinakollegoiden joukossa oli useita, joille poskipuna oli aivan tuntematon meikkaamisen osa-alue. Esitysmeikkiin raikkaan näköinen iho ja kuulaana hehkuvat poskipäät kuuluivat olennaisena osana, joten jeesasin useampaakin avuttomana suti kädessä seisonutta pyöräyttämään punat poskipäille. Ja kylläpä oli hauskaa nähdä, kuinka monen silmissä näkyi sellainen pieni valaistumisen pilkahdus: ehkä pitäisi kokeilla poskipunaa joskus toistekin…

P3079820.JPG

Olen itse poskipunien suhteen melko kaikkiruokainen, jos niin nyt voi sanoa. Minä käyttelen sujuvasti vaihdellen puuterisia, voidemaisia ja vaahtomaisia poskipunia ja leikittelen sävyilläkin melko estoitta. Olen kuitenkin löytänyt muutaman suosikin, jotka ainakin tällä hetkellä nousevat yli muiden. Monien ylistämää NARSin Orgasm-sävyä en ole vielä itse testannut – ehkä pitää hankkia se seuraavalla Sephora-visiitillä maailmalta. Mutta löytyy niitä loistotuotteita siis lähempääkin. Olen joskus aiemmin hehkuttanut kotimaisen MSCHICin koivupuiseen rasiaan pakattua Kide-poskipunaa, mutta se ansaitsee tulla mainituksi uudelleen. Paitsi että tuote on pakkaustaan myöten aivan häkellyttävän kaunis, sen monivivahteinen sävy loihtii poskipäille todella kauniin hehkun. Tuote on myös uskomattoman riittoisa – tuo sama pakkaus on kestänyt minulla jo vuosia!

P1197426.JPG

Uudempi poskipunalempparini on Glo Mineralsin simppeli mutta loistava puna, joka näyttää rasiassaan ihan tavalliselta, suorastaan vaatimattomalta. Mutta odottakaahan, kun tuota huiskaisee kasvoille, niin iho on kuin uudesti syntynyt! Olen testannut todella monia poskipunia, mutta koskaan en ole ennen kokeillut sellaisen kuulauden iholle antavaa tuotetta kuin tuo Glo Mineralsin poskipuna. En oikein tiedä, mitä värinappiin on jemmattu (ehkä jotain helmiäismäistä juttua?), mutta tämä puna luo mattaisellekin iholle sellaisen himmeästi kiiltävän hohteen, joka saa hipiän näyttämään uskomattoman kuulaalta. Plussaa myös siitä, että vaikka tuote on pakattu pikkuruiseen rasiaan, se on todella riittoisa. Poskipunassa on pigmenttiä sen verran runsaasti, että sitä ei tarvitse sipaista poskipäille kuin pieni hippunen. Omasta meikkipussistani löytyy sävy Sweet.

Tuorein suosikkini unohtui kuvista, mutta mainittakoon se on myös päässyt aiemmin jo esille blogissa, kun listasin viime vuoden lemppareitani kosmetiikan tuoteuutuuksistaLumenen Touch of Radiance -poskipunan sävy 10 Kuulaus on todella kaunis sävy etenkin vaalealle hipiälle. Nimi taitaa olla enne. ;) Monesti teen muuten itse sekoituksia näistä lemppareistani eli kuvissa poskipäilläni saattaa olla yhdistelmiä paristakin lempparipunasta. Minkä poskipunan nimiin te muut vannotte? Entä oletteko kokeilleet joitakin näistä minun lemppareistani? Olisi muuten myös kiva kuulla, olisiko jonkinlaiselle poskipuna-tutorialille kysyntää. Voisin nimittäin mahdollisesti järkätä sellaisen, jos sellaiselle olisi tilausta!

P3079822.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Kauneus

23 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • allie

  Oma ehdoton lempparini on MACin Mineralize Blush sävyssä Warm Soul. Tykkään myös MACin Cremeblend-poskipunista. Uusin löytöni on NYX, jonka punia on tullut hankittua useammassa sävyssä. Hinta on edullinen ja vaihtoehtoja löytyy moneen makuun. Toinen vähän edullisempi suosikki on Maybellinen Dream Mousse Blush.

  Toivelistalla on NARSin klassikkopunia, mutta niiden hinta on sen verran suolainen, että näkemättä ei viitsi tilata. Jos joskus osuu reissun päällä kohdalle, niin sitten täytyy harkita :)

 • Morsio

  Minäkin tykkään tuosta Lumenen punasta, juuri sopivan raikas arkikäytössä! MACin Babydoll on myös ollut vuosia käytössä, siitä ei ainakaan pigmentti lopu. Taidanpa ostaaa testiin tuota Kidettä, näyttä ihanalta! Ja tutoriaali olisi pop, aina voi oppia jotain uutta!:)

 • norsi

  Tutorialille olisi todella kysyntää! Saatan aina välillä sutia vähäsen poskipunaa kasvoille, mutta jotenkin aina pelottaa, että laitan sitä väärin tai liikaa ja näytän todellisuudessa naurettavalta.

 • lottadoesnotcare

  Oon huomannut saman poskipunailmiön, enkä ymmärrä sitä ollenkaan! Itse en kiireisenä aamuna viitsi laittaa meikkivoidetta lainkaan, vahvistan vain kulmat ja sudin poskipunat paikoilleen, ja olo on heti vähemmän valju ja huolitellumpi. 

  Viimeistään nyt varmistuin muuten siitä, että tuo Kide on saatava kokoelmiin. Rasia on niin kaunis, että menee sisustuselementistä!

 • Karkki

  Kide on niin syötävän suloisessa rasiassa, että sen voisi ostaa ihan jo rasian takia. Olen sitä ennekin ihastellut, eikä värikään ole hullummasta päästä!

 • Rils

  Poskipuna on kyllä sellainen tuote, joka lisää meikin raikkautta ja ihon hehkua ihan hurjasti! Mulla on tällä hetkellä uuden poskipunan metsästys meneillään, koska sain poskipunasta tosi voimakkaan allergisen reaktion (postaus ja kuva aiheesta täällä: http://www.books-shoes-zombies.com/2014/04/allerginen-reaktio-poskipunasta.html ) ja epäilen vahvasti, että allergisoiva ainesosa on mica. Valitettavasti sitä tuntuu olevan käytännössä jokaisessa poskipunassa… :( Otan mielelläni tuotesuosituksia vastaan, jos joku on löytänyt poskipunan ilman micaa!

 • outonen

  Minä en vain näe paljoakaan eroa kasvoissani poskipunan kanssa tai ilman.. Tai jos näen, punaa on jo mielestäni liikaa. Henkilökohtaisesti en pidä ”näkyvästä” punasta poskilla ja pelkään tätä efektiä niin paljon, että varmaan laitan liian vähän punaa.. Lisäksi en oikein tiedä, mihin kohtaan laittaisin punaa. johtuen korkeista poskipäistäni.. Tutorial olisi siis kiva :)

 • janinariihioja

  Käytin pitkään Rimmelin Rose Blush -poskipunaa, ostin sen ensimmäistä kertaa etsiessäni halpaa poskipunaa, ja sävykin osui kohdalleen. Ilmeisesti Rimmelin valikoimat uudistuivat, enkä ikäväkseni löytänyt enää yhtä hyvää sävyä. Olen todennut, etten ole onnistunut löytämään uudestaan itselleni sopivaa poskipuna(a/sävyä), joten poskipunan käyttökin on jäänyt, tälläkin hetkellä ainoastaan juhlameikissä tulee sitä käytettyä.

  Tällä hetkellä epäilen, että löytäessäni oikeansävyisen kohtuuhintaisen poskipunan, laittaisin sitä, laittaisin sitä väärään kohtaan ja mahdollisesti väärällä tekniikalla. Haluaisin kuitenkin saada poskipunaa laittamalla huolitellun ja heleän näköiset kasvot, joten olisin enemmän kuin kiitollinen poskipuna-tutoriaalista!

 • nimbus

  Ehdottomasti peukut pystyssä tutorialille !! :)

 • Sissie

  Poskipuna kuuluu minunkin vakiomeikkiin. Mieluummin jätän vaikka ripsivärin pois kuin poskipunan :) Sillä saa tosi helposti raikkautta ja väriä kasvoille ja yleisvaikutelma on silti tosi luonnollinen. Luulen, että monilla on jäänyt poskipunista mieleen vain kasarityyli. Ai että Dallasin poskipunat :) Poskipunaa on tosi helppo käyttää, mutta äänestän tutorialin puolesta!

 • CougarWoman

  Tutorialia peliin kiitos! Itse kykin vieläkin siinä aurinkopuuterivaiheessa, ja tosiaan aina tulee ajateltua että näytänköhän nyt ihan pelleltä. Sävyn ja aplikaation kanssa nimenomaan vaikeuksia. 

 • Blue Peony

  Minulla on näkövamma enkä sen vuoksi ole koskaan oppinut meikkaamaan. En millään apuvälineilläkään näe tehdä mitään niin tarkkaa… Haaveilen, että joskus menen ihan ammattilaisen opetettavaksi, mutta löytyyköhän sellaisia, jotka ymmärtävät, millaista oppia kaipaa, kun ei ole lähi- eikä syvyysnäköä tällaiseen piperrykseen? Minulla on myös voimakas couperosa ja sen saaminen peittoon ja niiden omien kasvojen hyvien puolien korostaminen tuntuu haastavalta. Mutta tuollainen poskipuna- ja pohjustustutoriaalikin kiinnostaisi kovasti, jos rohkaistuisin harjoittelemaan! Ihailen aina nätisti meikattuja ja itsetunto katoaa heti, kun muistan oman kiiltelevän ja laikukkaan naamani!

 • Veee

  Kuulun juuri tuohon ryhmään, joka haluaisi oppia käyttämään poskipunaa. Myös innostunut pilkahdus on käynyt silmässä, kun olen kavereiden avustamana poskipunia testaillut! Tutorial on siis toivottu, kuinka ja mihin kohtaan levittää ja miten itselle sopiva sävy valitaan?

 • Täällä toinen kalpeanaama :) Olen käyttänyt eniten Korres-poskipunaa sävyssä Peach. Se on ilmeisesti samantapainen sävy kuin tuo Nars Orgasm, mutta ilman glitteriä. Minulla on Korres-puna myös sävyssä Pink, josta pidän myös.

 • Lullah

  Poskipuna on varsin tuore lisäys meikkipussiini pakkiini. Ehkä pari vuotta tässä ollaan menty. Arastelin pitkään, sillä minulla ei oikein ollut välineitä, enkä oikein uskaltanu käyttää sitä. Osittain siksi, että aknesta kärsivät kasvoni eivät oikeastaan hirveesti halunneet punaista kaveriksi enempää :D Sitten rohkaistuin ja ostin voidemaisen poskipunan. Alotin voidemaisella, sillä luin jostain, että se toimii parhaiten kuivan ihon kanssa, sillä puuterimaiset tuotteet helposti korostavat kuivuutta. Löysin pian tekniikan ja olinkin tyytyväinen siihen, miltä se näytti. Nykyään olen siirtynyt puuterimaisiin tuotteisiin. Se alkoi kait kun sain hamstrattua ihanan Saara Sarvaksen kosmetiikkavaraston tyhjennyksestä itselleni Lumenen Touch of Radiance kuultopuuterin, joka oli yhden kesän kausituote ja siksi poistunu jo kauan ennen myynneistä. Hieman punaa sisältävä ja sopivasti kuultava tuote ei ollut yhtä poskipunamainen, mutta ajoi samaa asiaa. Lanzaroten reissulta taas villinä heräteostoksena ostin Essencen Twilight – Breaking Dawn part 1 Limited Edition sarjan punaisen poskipunan Renesmee. Kyseessä on siis oikeasti punainen poskipuna ja se on aivan mahtava kun oikeasti haluaa poskia korostaa. Toimii pirun hyvin kaikkiin teemabileisiin, joihin pitää vetää hieman yli. Goottipiireissä kans kiva :) Arkituotteekseni on kuitenkin päätynyt tuo Lumenen Kuulaus. Ihan huikea sävy! Sopii jopa kirkkaanpunaisten hiusteni kanssa, toisin kuin monet muut vaaleanpunaiset sävyt. 

 • Minn

  Tuo ihan eka kuva missä olet. Ah! Tuo huulipuna!! Mikä mahtaa olla merkki jä sävy?!

 • AnniTervavaara

  joo, joo, joo, please, please, please eli postaus poskipunasta!!! Vaikka näytän ihan kuolleelta en silti uskalla(!?!) käyttää poskipunaa…

 • nua

  Tämä onkin asia minkä olen unohtanut aivan täysin, mutta nyt täytyy ottaa harkintaan! Olen todella vaalea hiuksiltani ja iholtani ja todella tuntuu että olen väritön, poskipuna voisi olla ratkaisu. Olen lisäksi allerginen ripsivärille ja ihoni on akneen taipuvainen, vaikka ikääkin on jo lähes 40, joten haasteita riittää. Kuulas kaunis iho, se on vain kaukainen haave.

 • tupsukorva

  Rakastan myös poskipunan tuomaa hehkua kasvolleni, enkä voisi kuvitellakaan, että meikkaisin ilman sitä. Se on vähän kuin ripsiväri, meikki ei näytä hyvältä ilman. Osaisitko sanoa oletko enemmän lämpimän vai kylmän sävyinen iholtasi? Minulla on nykyään jotenkin kamalan vaikea löytää itselleni sopivaa poskipunaa, ja jos sattuisit olemaan kylmäsävyinen, voisin vaikka rohkaistua kokeilemaan tuota Lumenen punaa. Niin kauniilta se sinulla näyttää :).

 • best blush

  Kunnon tutorial poskipunista löytyy täältä:

  http://www.lily.fi/blogit/saara-sarvas/punaposkien-abc

 • Mä suosittelen Zuii:n poskipunia! Ei sisällä myrkkyjä, kauniit sävyt, riittoisia jne :) Zuii-merkin meikkejä saa ainakin Jolie Shopista.

 • Vierailija

  Hei, yritän myös metsästää poskipunaa ilman micaa. Jos olet jo löytänyt, niin voisitko vinkata?Tuolta netistä, jossa maksu paypalilla, en halua tilata.

Related posts