7/05/14

Diana Vreeland YLE Teeman muotiviikolla

8 66 P5071742.JPG

Muotiviikosta Teema-kanavalla. Tällä kertaa se ehti startata jo viime viikonloppuna ja minä havahduin asiaan vasta nyt. Mutta eipä hätää, koska suurin osa ohjelmista lienee katsottavissa Areenasta jälkikäteen ja mikä tärkeintä, ne kiinnostavimmat ohjelmat ovat vielä edessä päin!

P5071743.JPG

Pari vuotta sitten maailman ensimmäiseksi muotitoimittajaksi tituleeratusta Diana Vreelandista ensi kerran näkemäni dokumenttielokuva on ollut yksi minuun kaikkein eniten vaikuttaneista leffoista koskaan. Lontoossa asuva ystäväni vei minut katsomaan leffaa elokuvateatteriin ja olin aivan mykistynyt tuosta maagisesta naisesta (Dianasta siis, vaikka myös ystäväni on melko maaginen nainen <3). En ole oikein koskaan fanittanut ketään, mutta minusta tuli siltä seisomalta Diana Vreelandin fani. Niin uskomattoman luova, rohkea, vahva, inspiroiva ja omaperäinen ihminen. Ei siihen naiseen voi olla rakastumatta, vaikka dokumentin perusteella moni hänen työntekijöistään vuosien varrella on saattanut olla eri mieltä. :D 

P5071746.JPG

Kävin sittemmin katsomassa The Eye Has To Travel -dokumentin vielä uudelleen Helsinki Fashion Festivalilla, mutta jatkuvasti on ollut mielessä, että voisin katsoa leffan vielä monen monta kertaa uudelleen. No nyt siihen on mahdollisuus, sillä lauantaina 10.5.2014 YLE Teemalla näytetään tämä upea dokumentti klo 21.50. Suosittelen painokkaasti, että katsotte! Lauantai-iltana näytetään myös klo 21 Kate Mossista kertova dokumentti, joka sekin kiinnostaa kovasti eli nyt on se hetki linnoittautua lauantai-illaksi telkkarin ääreen, jos sellaisen omistaa. Ja me telkkarittomat toivomme tietenkin hartaasti, että nämä tulevat katsottaviksi myös Areenaan. :) Joka tapauksessa, suurkiitos YLE, että otitte Diana Vreelandin ohjelmistoon!

P5071747.JPG

Kaiken kaikkiaan jäljellä Muotiviikon ohjelmistossa ovat vielä seuraavat ohjelmat:

ke 7.5. klo 21

Minä, Karl Lagerfeld

Dokumentissa yksityisyydestään tarkka ja persoonallinen suunnittelija kertoo omin sanoin ja piirroksin tarinansa lapsuudesta Pariisin muotihuoneisiin.

to 8.5. klo 21

Vogue – muotitoimittajien mahti

Vuonna 1892 ensimmäisen numeron julkaissut Vogue-lehti juhli 2012 pyöreitä vuosia. Tätä juhlistaa myös lehden legendaarisista muotitoimittajista (fashion editors) tehty dokumentti.

pe 9.5. klo 21

Mad, muotia Italiasta

Kertomus italialaisen muodin ja italialaisen naisen lähihistoriasta maailmankuulun muotipiirtäjän Maddalena Siston eli Madin (1951 – 2000) uran ja piirrosten kautta.

la 10.5. klo 21

Teemalauantai: Muoti-ikonit

Teeman muotiviikon päättävässä teemaillassa tutustutaan kahteen muotimaailman tyyli-ikoniin: supermalli Kate Mossiin ja legendaariseen muotitoimittajaan Diana Vreelandiin.

su 11.5. klo 11.30

Bailey, muotikuvaaja

Valokuvaaja David Bailey kuvasi 1960-luvulla muotia ja loi tähtiä mutta oli myös itse svengaavan Lontoon ruumiillistuma.

Lisätietoa ohjelmistosta löydätte TÄÄLTÄ! :)

P5071744.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri, Muoti

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • C.

  Minäkin olin ihan missannut tämän, kiitos vinkistä! :) Lauantain ohjelmat pitää ainakin ottaa talteen boksille :) 

 • Emmi L.

  Oi kiitos tästä tiedosta! Pakko pistää vähintäänkin nauhoittumaan nämä :) On pitänyt jo pitkään kattoa toi Diana Vreeland-leffa mutta jostain syystä se on jäänyt.

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • Blue Peony

  Lupamaksut ovat historiaa :-). Nykyistä Yle-veroa maksavat kaikki paitsi hyvin pienituloiset, oli telkkaria tai ei.

 • Jenniii

  Joko se Yle-vero tuli? No oli miten oli, nyt sille saa vastinetta. ;)

 • Vierailija

  Myös se iäkkäämmistä tyylilyyleistä kertova dokumentti on nyt Areenassa nähtävissä :)

 • Jenniii

  Loistavaa, kiitos tästä vinkistä! :)

 • Vierailija

  Areenastahan voi katsoa kaikkia Ylen kanavia myös livenä, eli lauantaina vain telkkarin eteen! :)

 • Jenniii

  Aijaa! Tätä en tiennytkään. Luulin, että vain jotain livelähetyksiä voi seurata reaaliajassa, mutta hyvä, että tuli tämäkin käsitys sitten korjattua. :)

Related posts