6/05/14

Midimitassa

13 55 sss85.jpg

Bongailin viimeksi Stockholm Street Stylen sivuilta pitkiä takinhelmoja ja huomasin, että kovasti trendikäs midimitta viehättää minua myös hameissa. Polven ja nilkan välille jäävä hameenhelma koetaan usein vähän haastavaksi ja moni pelkää sen katkaisevan säären epäimartelevasta kohdasta tai olevan mahdoton mitta lyhyelle, mutta minä sanon jälleen huihai kaikille tyylisäännöille tässä asiassa. Varmaan parhaiten midi-mittainen hame tai mekko sopii korkokenkien kanssa, mutta minä olen surutta käyttänyt pidempiä helmoja (sekä hameiden että takkien) myös matalien kenkien kera, vaikken mikään sorjasäärinen hujoppi olekaan. 

Midihelmasta tulee helposti mieleen joku vintage-tyylinen kaunotar, mutta nämä Stockholm Street Stylen sivuilta napatut tyylit osoittavat, että hameen kuosilla, mallilla, värillä ja materiaalilla on valtava merkitys siihen, miltä kokonaisuus lopulta näyttää. Moni näistä hameista ei tuo lainkaan mieleen vintage-viboja ja toki myös asun muilla osilla leikittelemällä asun henkeä saa muutettua helposti.

Innostutteko te muut tästä mitasta? Löytyykö kaapista jo midi-mittaista helmaa tai onko suunnitelmissa hankkia? Vinkiksi mainittakoon, että näitä kannattaa ehdottomasti metsästää kirpputoreilta – itsekin olen löytänyt pari kaunista midihametta nimenomaan kirppikseltä. :)

sss113.jpg

Jännittävä, läpinäkyvä materiaali sekä biker-takki ja tennarit tuovat hiukan konservatiivisen mittaiseen helmaan uudenlaista särmää.

sss9.jpg

Midihelma voi heilua myös nahkaisena. Nahkahame on itse asiassa yllättävän kaunis tuon mittaisena ja mallisena.

sss22.jpg sss46.jpg

Tässä hamosessa on tuttua kirpparitunnelmaa. Tällaisia ovat monet kirpputorit pullollaan eli eikun metsästämään!

sss72.jpg

Helman läpikuultavat sifonkikerrokset saavat hameen näyttämään lyhyemmältä kuin se onkaan. 

sss73.jpg

Astetta eksentrisempi tyllityyli, mutta mimmi vetää niin asenteella, että tämäkin toimii!

sss76.jpg

Midihameissa on totuttu näkemään ensisijaisesti kellomaista helmaa, mutta toimii se midimitta kapeammassakin helmassa.

sss88.jpg

Herrainkenkien ja midi-mittaisen hameenhelman yhdistelmä toimii itse asiassa todella kivasti. Tätä voisi kokeilla itsekin.

sss92.jpg

Tämä denim-helma menee melkein maxin puolelle, mutta hitsi vie miten makea tyyli kaikessa omaperäisyydessään. Audrey Hepburn -tyylisestä huivista lisäpisteet!

sss103.jpg

Photos: Stockholm Street Style (published with permission)

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

13 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Marianne k.

  Kivoja kuvia! Täten ihan hyväntahtoisesti saatan tietoosi että käytät koko ajan tuota aste-ilmaisua :D Astetta keväisempi look, astetta ihanampi kissanpentu jne. (Esimerkit keksitty itse:D) Ajattelin vain kertoa, koska tuollaisia ei itse yleensä huomaa.

 • Kiva että rohkaiset kirppareilla käymiseen! Helposti jää tämmöiset jutut kovin kulutuskeskeisiksi :)

 • eelliinnaa

  Ostin juuri midimittaisen mustan vekkihameen Hennesitä. Mutta nyt iskikin sitten vaikeus mitä pukea yläosaksi. Serkun rippijuhliin täytyisi parin viikon päästä hame pukea, joten jotais siistiä ja mielellään hihoilla varustettuna.. Hmm.

 • Katria

  Mites toi ”toimii”? ;)

  Mulle ei vielä tunnu toimivan, mut muiden päällä näyttää aika hyvältä!

 • Jenniii

  Haa, tunnistan itseni! :D Näille omille maneereille toden totta tulee tosi sokeaksi, joten ehkä ihan hyvä välillä, että joku huomaa sanoa. Pitääpä kiinnittää tuohon jatkossa huomiota. Kyseessä on kyllä sellainen sanonta, jota varmasti käytän puhekielessäkin paljon.

 • Jenniii

  Minäpä haastankin teidät lukijat keksimään näille hyviä vaihtoehtoja ja synonyymejä! :D Oma mielikuvitus loppuu välillä kesken, kun tekstiä tuottaa niin valtavan paljon päivittäin. Eli kilpailevia ehdotuksia otetaan vastaan. ;)

 • Jenniii

  Aina parempi ostaa käytettynä kuin uutena, mutta erityisen hyvin tämä vinkkaus sopii juuri näihin midihelmoihin, koska niitä todellakin ovat yleensä kirpparit täynnä. :)

 • Jenniii

  Minusta näissä midihelmaisissa hameissa toimii usein parhaiten korkeavyötäröinen malli. Itse olen pukenut hameiden kanssa joko vähän väljempiä toppeja tai paitoja niin, että vyötärö korostuu kauniisti. Tästäpä sainkin inspistä tehdä pari midihame-asupostausta, niin toivon mukaan voisit saada niistä vinkkejä rippijuhlatyyliin. Eli jatkoa luvassa! :)

 • Sennu

  Tämänpituisen hameen ”uutuus” näkyy juuri horjahtelussa sen suhteen, millainen yläosa siihen sopii. Perinteinen näkemys kai on, että kun helma levenee reilusti, yläosa on niukka ja lyhyt, pysähtyy siis vyötärön tienoille. Jos hame on kapea, pitempi yläosa voi toimia paremmin. Mutta kuten noista kuvistakin näkyy, kokonaisuus ratkaisee – ja kaikki säännöt on tarkoitettu rikottaviksi. Pitää vain kokeilla kärsivällisesti ison peilin edessä :D

 • Sidyr

  Voi miten hienoja kuvia olit löytänyt! Juu-u, minuun iski midi-helma joitakin vuosia sotten. Nyt lähinnä ärsyttää se, että siitä on tullut muoti-ilmiö joka on niin in. Ihmiset, jotka eivät pari vuotta sitten olisi voineet kuvitellakaan pukevansa päälleen tuollaista hametta ostavat nyt niitä ketjuliikkeistä, koska niitä näkyy muodikkaiden ihmisten päällä ja lehdissä ja netissä asukuvissa. Äh, ei siinä tietenkään ole mitään väärää, jostain syystä minua vaan hieman ärsyttää tälläiset massamuoti-ilmiöt. Ja näitähän riittää muitakin. :) Toki kaikki saavat pukeutua aivan kuten tykkäävät, toivoisin vaan, että ihmiset uskaltaisivat pukeutua siihenkin, mikä ei sillä hetkellä ole just niin in.

  Summa summarum, pidän kovasti midimitasata, varsinkin kun se on näin hienosti yhdistetty! Erityisesti kuva ”kirppistyylisestä” kukkahameesta ja kokopunainen asu olivat mieleen. Minulla on yksi keltainen midihame, kirppikseltä joskus ostettu. Täydellinen kevääseen! Lisäksi muutama valkoinen versio löytyy.

  Ja muuten, mielestäni ne tietyt henkilön vakioilmaukset ovat vain kivoja, tekee tekstistä persoonallista ja yksilöllistä. Sinun blogisi on just sellainen, niin ihana, persoonallinen, tyylikäs ja helposti lähestyttävä. Kiitos siitä!:)

 • Jenniii

  Kiva kuulla, kiitos! :) Ymmärrän hyvin tuskan, kun jostakin omasta jo kauan sitten keksitystä ja ehkä vähän omaperäisemmästä lempparijutusta tulee trendi ja sitten se tulee vastaan vähän kaikkien yllä. Itse ostin kirpparilta joskus sata vuotta sitten pari midi-mittaista hametta, joita alun perin ajattelin käyttäväni mekkoina vyön kanssa, mutta huomasinkin lopulta niiden näyttävän yllättävän kivalta myös ihan hameina. Eli joo, midimitta on ollut minullakin käytössä jo kauan, mutta en ehkä ole ottanut juttua niin omakseni, että ärsyyntyisin tästä trendistä. Enemmänkin tuntuu kivalta, kun näkee ihmisten yllä erilaisia yhdistelmiä midihelmoista ja voi sitten inspiroitua niistä uudella tavalla itsekin. :) Mutta siis hyvä pointti tuo, että enemmän rohkeutta ihmisille pukeutua vähän niiden vallitsevien trendien ulkopuoleltakin!

  Ja olen itse asiassa noista vakkari-ilmauksista vähän samaa mieltä. Ei minun mielestäni oman tekstini tarvitse olla mitenkään neutraalia, etenkään blogin kaltaisessa mediassa. Kunhan sama ilmaus ei toistu monia kertoja samassa tekstissä tai ihan joka jutussa, niin kyllä minusta tietyt itselle tyypilliset tavat sanoa asioita saavatkin näkyä. Otan kyllä mielelläni vastaan palautetta (ja synonyymi-ehdotuksia, haha), mutta minustakin se on ihan hauskaa, jos kirjoitustyylini on tunnistettava. :) Kiitos kivasta kommentista!

 • Jenniii

  Joo, minä olen sitä mieltä, että säännöt on tehty rikottaviksi ja rohkeasti kokeilemaan vain! :) Itse pidän midimitasta nimenomaan korkeavyötäröisenä, mikä sopiikin omalle kropalleni hyvin. Tällöin pariksi sopii hyvin joko selkeästi kapealinjainen yläosa, vyötärön korkeudelle päättyvä cropattu toppi tai väljempi, nätisti laskeutuva paita, jonka saa sullottua hameen vyötärönauhan alle niin, että se jää hiukan ”pussittamaan” ja korostaa kapeaa vyötäröä. :) Itse vierastan myös sitä, että tuon mittaisen hameen kanssa yläosa tulisi pitkästi hameen vyötärökaistaleen päälle, mutta toisaalta esimerkiksi sellaisella kapealla poikavartalolla sellainenkin voisi näyttää hyvältä. 

 • Hannako

  Hahah, joudun yhtymään edelliseen kommentoijaan. Itsekin nappasin kyseisen helmamitan käyttöön pari vuotta sitten, juurikin kirppislöytöjen seurauksena (ns. ”ennen vanhaan” tää oli hiukka yleisempi mitta hamosissa..:) ja kyllä joo, hieman ärsyttää että sen nyt pitää muotiin kiertää. Ehkä se onkin juuri siinä, että jos joku on oikein ”oma juttu” niin niiden ei toivoisi tulevan massamuotiin :D

  Mutta ihania kuvia. Nauttikoot mitasta siis muutkin rauhassa.

Related posts