5/05/14

Sopivan kuntokeskuksen metsästys

14 48 P5051709.JPG

Terkkuja treenirintamalta! Minun on ollut tarkoitus kirjoitella treenijutuista reaaliajassa, mutta jotenkin aihe on vain jäänyt jonnekin treenikassin pohjalle pyörimään. Nyt olisi aikeissa ryhdistäytyä itse liikkumisen ohella myös kirjoittelussa, joten tuumasin, että aloitetaan tällaisella väliaikakatsauksella. Palaan varmaan joihinkin aiheisiin vielä tarkemmin tässä myöhemmin – ainakin ravinnosta sekä treeniohjelmasta olisi tarkoitus tehdä vielä juttua, mutta tällä kertaa on luvassa yleisluontoista tarinaa treeniprojektin alkuvaiheista ja kuntokeskuksen valinnasta.

Kertoilin jo aiemmin keväällä, että päätin palkata itselleni personal trainerin, jotta pääsisin treenaamisessa kunnolla alkuun. Ehdimme jo tavata alkukartoituksen merkeissä PT:n kanssa, kun havahduin siihen, ettei minulla ole voimassa olevaa salijäsenyyttä minnekään. Olen aiemmin ehtinyt kokeilla pariakin kuntokeskusta, mutta nyt minulla ei oikein ollut mitään ajatusta siitä, mikä olisi minulle sopivin. PT ehdotti Motivusta, sillä se oli hänelle toisen asiakkaan kautta tuttu sali, mutta päätin silti tutkailla hiukan vaihtoehtoja.

Eipä kai noissa perinteisissä kuntokeskuksissa niin valtavan suuria eroja olekaan, joten yritin miettiä, mikä minulle olisi valinnassa kaikkein tärkeintä. Ylivoimainen ykköskriteerini oli, että keskuksen olisi oltava lähellä kotiani, näppärän kulkuyhteyden päässä sekä helposti päivittäisten reittieni varrella. Olen nimittän huomannut, että kun salilla käyminen ei ole se lempijuttuni maailmassa, siitä tulee luistettua mitä moninaisimpien tekosyiden varjolla. Vaikka Helsingin keskustassa kaikki on suhteellisen lähellä, olen huomannut, että kun lähteminen tuntuu alun alkujaankin vaikealta, siitä tulee liki mahdotonta, jos treenipaikalle päästäkseen pitää nähdä yhtään enemmän vaivaa. Halusin siis minimoida treenipaikalle kulkemiseen kuluvan ajan ja matkan.

Sijainti oli ehdoton ykköskriteerini, mutta oli niitä muutama muukin. Koska aloittelijalle kynnys ylipäänsä mennä salille on korkea, halusin että valitsemani sali olisi sellainen, jossa aloittelijakin voisi tuntea olevansa kotonaan. Ei siis mitään liian pro-meininkiä minulle tässä vaiheessa, kiitos! En ole erityisen suuri ohjattujen tuntien ystävä, joten tuntivalikoimalla ei ollut minulle kamalan suurta merkitystä – suunnitelmissani oli, että käyttäisin salikorttia pääasiassa nimenomaan kuntosalilla käymiseen. Tunneista minua voisivat satunnaisesti kiinnostaa esimerkiksi ohjatut venyttelyt, mutta muuten en oikein ole ryhmätunti-ihmisiä. 

P5051725.JPG

Tunnelmat korkealla ennen päivän treeniä. ;)

Personal trainerini tosiaan ehdotti minulle Motivusta siitä syystä, että toisella hänen asiakkaallaan on sinne jäsenyys ja sali on hänelle itselleen siksi tuttu. Minulla ei ollut kyseisestä keskuksesta oikein mitään tietoa entuudestaan, mutta aloitin kartoitukseni selvittämällä, missä Motivuksen salit sijaitsevat. Alku näytti lupaavalta sillä kaikki neljä Helsingin kantakaupungissa sijaitsevaa salia ovat täydellisesti reittieni varrella: Kampissa Narinkkatorin kupeessa, Stockmannin yläkerrassa, Töölöntorin laidalla sekä Ruoholahden kauppakeskuksessa. Päätökseni oli melkein jo sillä sinetöity, mutta tsekkasin nyt vielä muutkin perustiedot. Motivuksen nettisivuja tutkimalla selvisi, että kolme noista lähistöllä sijaitsevasta kuntosalista on tarkoitettu vain naisille. En ole ennen käynyt vain naisille suunnatulla salilla, mutta jostain syystä pidin ajatuksesta. Plussaa kuntokeskus sai myös siitä, että Töölössä sijaitseva sali on avoinna vuorokauden ympäri, joten treenaamaan voi mennä todella joustavasti oman aikataulun mukaan – ihan kuin siis haluaisin treenata keskellä yötä tai jotain muuta erikoista, mutta jotenkin se tuntui silti plussalta. :D Kaikki perusjututkin tuntuivat olevan kohdallaan, joten päätin kallistua Motivukseen.

En ole kovin montaa kertaa elämässäni itse ollut aloitteellinen osapuoli blogiyhteistyön suhteen, mutta nyt oli sellainen hetki, että päätin kokeilla. Koska tiesin, että tulisin kirjoittelemaan näistä treenijutuista blogiin joka tapauksessa oman kuntoprojektini tukena, tuumasin, että asia voisi kiinnostaa valitsemaani kuntosaliakin. Niinpä kilautin Motivukselle ja kysäisin, olisivatko he kiinnostuneita jonkinlaisesta yhteistyöstä. Kuntokeskuksen yhteyshenkilö innostui ajatuksesta heti ja näytti vihreää valoa kollaboraatiolle. Käytännössä Motivus siis sponssaa minulle salikortin, mutta mitään kamalan tiivistä yhteistyötä ei ole suunnitelmissa. Ei siis pelkoa, että kuntokeskuksen nimi tulee vilkkumaan täällä jokaisessa treenipostauksessa, mutta mahdollisesti jotain mukavia yhteistyöjuttuja on teillekin jossain vaiheessa luvassa. Ja tällä viikolla Motivuksen 30-vuotissynttäreiden kunniaksi jo jotakin. :)

Seuraavassa treenipostauksessa on luvassa tunnelmia ensimmäisiltä salitreenikerroilta ja päivitystä siitä, mihin tähän mennessä on päästy – ei kyllä vielä kovin pitkälle, heh. Missä salilla tai kuntokeskuksessa te muut käytte treenaamassa ja mitkä olivat omat tärkeimmät kriteerinne salin valinnassa?

P5051726.JPG

Aivan ryytyneenä jalkatreenin jälkeen. Joskin pahin hiki ja punoitus ehtivät jo laantua loppuvenyttelyiden aikana.

PS. Minulla ei ikinä ole näihin treenipostauksiin mitään kuvitusta, koska en kehtaa/uskalla napsia kuvia siellä kuntosalilla. Nyt kaikki treeniselfie-kuningattaret, valakaa meikäläiseen uskoa ja rohkeutta, niin saisin joskus jotain kuvamatskuakin sieltä salilta! Ehkä pitää nakittaa PT ottamaan kuvia? Tänään saldo jäi yhteen epämääräiseen lenkkariräpsyyn räntäsateessa matkalta salille sekä ennen- ja jälkeen treenin -otoksiin pukuhuoneessa, haha. Edistystä kuitenkin, että muistin edes ottaa kameran mukaan. ;)

PPS. Nuo kuvassa vilahtavat Adidaksen Adizero Prime Olympics -lenkkarit on saatu blogin kautta. Sotshin olympialaisille omistetut lenkkarit ovat ehkä parhaat jalassa ikinä! Plus aivan superkivan näköiset. Niitä pitänee esitellä vielä paremminkin – voisin asua ja elää nuo lenkkarit jalassa. <3

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Yleinen

14 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Hosuli

  Motivus kuulostaa hyvältä! Mun kriteerit: ei mikään jättiketju tyyliin Elixia (josta olen kuullut paljon huonoa), siistit ja mukavat tilat, mahdollisuus käydä salilla yhdessä puolison kanssa (hän sattuu olemaan mies, joten naisille tarkoitetut salit eivät käy), laaja ryhmäliikuntakalenteri (jos vaikka joskus saisin käytyä tunneilla salin lisäksi), modernit laitteet, riittävästi vapaita painoja… Tarkkaa on. :) Erityisesti siisteys kiinnostaa, koska eräällä ex-salillani vaatteille tarkoitetut lukolliset kaapit olivat niin likaisia, ettei niihin tehnyt mieli laittaa edes kenkiä. Myöskään nuuskapussit juoksumattojen juomapullolokeroissa eivät lämmitä.

 • kirjosieppo

  Mä taas olen tykännyt käydä Fix-kuntokeskuksilla (Urheiluhallit, esim. Töölön uimahalli). Salit on kyllä aika pieniä, mutta ilmapiiri on mukavan rento. Kuntosalilla käy sekä nuoria että vanhoja, ja välillä salilla on eläkeläisten ryhmiäkin treenaamassa. Eikä tarvitse niin tarkkaan miettiä, että on viimeisimmän muodin mukaisen treenivaatteet päällä. Sijainti on ollu itselleni ihan kiva, Töölön tullilla ja Kalliossa, mutta usein juuri tuo vähän kauempi sijainti keskustasta käsin on tuntunut hankalalta, vaikka kyse oikeasti onkin vain vartin pidemmästä matkasta töiden jälkeen. Ja uimahallin saunassa on hauska kuunnella mummojen juttelua ja istuskella kaiken kokoisten ja näköisten ihmisten parissa, siitä tulee usein hyvälle tuulelle. Ja uimaankin pääsee samalla hinnalla.

 • naranja

  Tärkeimpiä kriteerejä on, että kuntosali on lähellä kotia. Kun vuosi sitten muutin toiselle puolelle kaupunkia, meni myös sali vaihtoon. Aiemmin kävin Motivuksella ja pidin sitä ihan hyvänä vaihtoehtona. Nyt uusi keskus, Lady Line, löytyy läheltä kotoa. LL on aika paljon kalliimpi kuin Motivus, mikä aluksi mietitytti. Salilla ei kuitenkaan tulisi käytyä, jos sinne ei olisi helppo päästä. Tykkään siitä, että sali on vain naisille. Ryhmäliikuntavalikoima on melko laaja, tunneille yleensä mahtuu (paikkaa ei voi varata ennakkoon) ja keskus on siisti. Henkilökunta suhtautuu asiakkaisiin kivan tuttavallisesti. Sali on aika pieni, mikä tarkoittaa, että välillä on vähän ruuhkaa (miinus) ja toisaalta taas naamat tulevat tutuksi. Iso miinus on se kummallisuus, ettei ryhmäliikuntasaleissa ole seinillä peilejä! Kaipaisin sellaisia esim. kahvakuulatunneilla.

 • cts

  Suorastaan pelottavaa: just tänään hankkiuduin Motivuksen asiakkaaksi, nimen omaan Töölössä (vaikka se kortti toki käy muihinkin). En oo koskaan ollu kntosalin jäsen ja koko salilla käynti ajatuksena ahdistanut, mut nyt joku tuli ja tajusin, et nyt on sen aika. Tärkeimmät kriteerit todellakin sijainti, helposti lähestyttävä muutenkin eli ei mitään pintaliitofitnesspimuja, ei miehiä.. Motivus tuntui täydelliseltä. Plus kävelen kahdessa minuutissa tohon Töölön pisteeseen.

  Yhtään salikertaahan ei vielä oo takana, mut kortti on ainakin jo, se tuntui siltä suurimmalta kynnykseltä :D

 • EliisaP

  Olin vähän yli vuoden Motivuksen jäsen, mutta alkoi tökkiä ne naisten salit! Myös pienet asiat olivat lopulta kynnyskysymyksiä: oman pukukaapin lukon mukana kantaminen tuntuu älyttömältä, keskimittainenkin ihminen joutuu sovittamaan itseään puolikkaiksi leikatuille jumppamatoille jne. Ruoholahdessa on perjantaisin kyllä ylivertainen venyttelytunti, suosittelen lämpimästi!

  Nyt olen kohta vuoden ollut enemmän kuin onnellinen Fressin jäsen. Onnekseni pari kaveria on löytänyt samalle salille, joten treeniseuraa löytyy helposti. :)

 • Vierailija

  Voiko kukaan muu kuin sinä näyttää noin freshiltä treenin jälkeen!

 • Ranja

  Mä vaihdoin just Elixiasta pieneen kuntosaliin. Elixian miinukset: kotoani seitsemän kilometrin päässä, täytyy erikseen lähteä; kallis; nykyisin käyn vain salilla, joten ei tarvetta maksaa ryhmäliikuntatuntimahdollisuuksista. Uuden salin plussat: 20 euroa halvempi kuussa, vielä halvempi jos ottaa pidemmän jäsenyyden; se on 100 metrin päässä kotoani, mutten ole aiemmin uskaltanut käydä siellä, koska olen pelännyt sen olevan pelkille ammattibodareille.

  Nyt olen käynyt siellä yhden kerran. Ensivaikutelma: siellä käy ehkä tavallista harrastuneempaa porukkaa, ahdistavaa. Pieni. Kyykkypaikka koko ajan varattu. Testaan kuukauden ja katson sitten uudestaan. :)

 • zvonne

  Käyn ite Fitness24seven-saleilla. Niitä löytyy tosi hyvin ympäri stadia, löytyy sekä yleis- että naistenpuoli eikä hintakaan (20e!) kirpaise. Mulla syntyy tosi huono fiilis, jos maksan maltaita salikortista ja sitten satun olemaan vaikka kipeänä viikon. Alan heti laskemaan kuinka monta euroa olen ”menettänyt” viikon salitauon aikana :(

  Btw niin kivat kengät!

 • Nii

  Just tulin kommentoimaan että miksi minä en näytä tuolta jalkapäivän jälkeen :D:D Siis ihan vaan toteamuksena että oot Jenni tosi kaunis!

 • Jenniii

  Voi teitä, kiitos! :D No voin lohduksenne kertoa, että en minäkään ehkä puoli 20 minuuttia aiemmin ihan tuolta näyttänyt. Olin punainen kuin rapu ja hikinen kuin… no en tiedä mikä, mutta siis hiki valui virtanaan. :D Mutta loppuverryttelyiden ja venyttelyiden aikana se hikoilu ja punakkuus ehti rauhoittua. Vielä näyttää poskilla olevan kuvassa soma treenin jälkeinen punoitus, mutta treenin aikana se oli kyllä kaikkea muuta kuin somaa. Juuri tuskailin PT:lle hetkeä aiemmin, että askelkyykkysarjan aikana tuntuu siltä, että sekä oksettaa että itkettää, hahaha.

 • GraceKelly

  Hyvä valinta! :) oon ite käynyt Motivuksessa jo 10 vuoden ajan, aloitin aikoinaan lukiossa kun Motivus oli tullut Turkuun. Helsingin pään Motivuksissa on myöskin hyvä meininki, tosin mä käyn aina ohjatuilla niin en osaa salivarustuksesta kommentoida :) Stockan sali on melko piskuinen, joten se voi joillekin olla ärsyttävä tekijä. Suosittelen Jenni rohkeesti kokeilemaan ohjattuja, riippuu tosi paljon ohjaajasta, mutta siellä on kyllä ihan helmiä! :) iltapäivän/alkuillan tunnit on usein pahimmin ruuhkautuneita, joten jos on mahdollisuus käydä aamupäivällä ni suosittelen! Itsellä on suorastaan ikävä niitä aikoja, kun saattoi käydä aamupäivällä klo 10 tai 11 jumpassa :) ja päivän kuntoilut oli jo siinä vaiheessa hoidettu! Toista se on koittaa jaksaa työpäivän jälkeen raahautua jumppaan :D

  Historiallista muuten, oon lukenut sun blogia vuosikausia ja tää oli mun eka kommentti johonkin ei-kilpailupostaukseen :D ja liitty vielä URHEILEMISEEN, huhhuh…

  Kiitos ihanasta blogista!

 • NooraF

  Käyn SATS:lla. Kriteerinä salia valitessani, Helsinkiin muuttaessani, oli juurikin salin sijainti lähellä kotia. Saman matkan päässä olisi ollut myös Elixia, mutta SATS oli silloin sopimusta tehdessäni hieman edullisempi ja toisaalta SATS pitää Les Mills -tunteja, joilla olen tykännyt käydä. Elixialla taas on omat vastineensa näille tunneille. Myöhemmin Fitness 24/7 on avannut vieläkin lähemmäs kotiani kuin tuo SATS, mutta se ei ole minulle vaihtoehto, koska haluan käydä ryhmäliikuntatunneilla. Lähitulevaisuudessa tulen myös käyttämään kuntokeskukseni lapsiparkkia, joten sekin on plussaa. Aiemmin, toisella paikkakunnalla asuessani kävin Ladylinella. Olen ehkä tykännyt enemmän sekasalista, koska nyt voin treenata yhdessä mieheni kanssa, mutta muuten asialla ei ole juuri mitään merkitystä.

 • Katar

  Mä taas otin tuossa vajaa pari kuukautta sitten kortin esportille, kovan paikkapähkäilyn jälkeen. Esportit on mulla itseasiassa molemmat ihan hyvän matkan päässä (toinen työmatkan varrella), ja suurimpana syynä ehkä se, että siellä on kaikki mun lempilajit: bodyjam, shbam ja bodycombat. Vähän kulunut Kampin esport on, mutta ihan toimiva siitä huolimatta. Miinuksena on ollut huonot lämmittelylaitteet, mutta ilokseni huomasin juuri ilmoituksen että uudet on tulossa :) tunneille on mahtunut aina ku oon halunnut (puolet tunnin paikoista voi varata, puolet ”otetaan lennosta”), vaikka käyn esim. arkisin 16-18 aikaan.

 • manana

  Käyn myös Motivuksella ja vaikka en olekaan ollut minkään muun kuntokeskuksen jäsen, niin uskallan väittää, että teit ihan hyvän valinnan! Mulle tärkeää on hinta ja ohjatut tunnit. Motivuksella on tosi paljon tunteja ja yleensä tunneilla on aina tilaa.

Related posts