25/04/14

Puuterikoukussa

13 58 P3110132.JPG

Olen tässä viimeisten vuosien aikana päässyt useamman kerran ammattimeikkaajien käsittelyyn ja kiinnitän aina huomiota samaan asiaan: miten he osaavatkin loihtia ihosta niin kuulaan ja hehkuvan näköisen? Minulla on tällä hetkellä omasta takaa melko hyväkuntoinen iho, vaikka toki siinäkin riittää pientä fiksailtavaa kuten tummat silmänaluset sekä satunnaiset punoitukset ja epäpuhtaudet. Sen verran kiitollisessa tilanteessa olen kuitenkin, että iho ei tarvitse paksua meikkikerrosta enkä sellaisella haluaisi sitä kuorruttaakaan. Täysin ilman meikkiä en silti viihdy, sillä ainakin talven jäljiltä näytän meikittä varsin kalpealta ja väsyneeltä. Jos satun jonnekin joskus ilman meikkiä, minulta yleensä heti kysellään, että olenko tulossa kipeäksi…

P3110085.JPG

Kesällä ihon hieman päivettyessä meikkaamisen tarve vähenee entisestään. Tykkään omassa meikissäni luonnollisuudesta ja peitän ihoani meikin alle niin vähän kuin suinkin mahdollista. Yhteen juttuun olen kuitenkin ehkä vähän tarpeettomasti jäänyt koukkuun: koen tosi vaikeaksi olla ilman puuteria. Vaikka ihoni ei edes ole kovin herkästi kiiltelevää tai rasvoittuvaa tyyppiä, minusta tuntuu, että meikki ei kertakaikkiaan pysy paikoillaan ilman puuteria. Samaan aikaan olen huomannut, että juuri yksi isoimmista syistä, miksi ammattimeikkaajien käsittelyssä iho jää niin hehkuvan ja kuulaan tuntuiseksi, on se, että puuteria ei juuri käytetä. Miten saisin itseni koulutettua irti puuterista?

P3110067.JPG

Pääsin jokin aika sitten Lancômen tilaisuudessa meikkaaja Ilkka Ruotsalaisen käsittelyyn ja juttelimme tästä puuteriasiasta. Hän totesi saman kuin minkä olin jo itsekin havainnut: ammattimeikkaajat pyrkivät yleensä käyttämään puuteria mahdollisimman vähän, koska tällä hetkellä meikissä suositaan juuri sellaista luonnollisen kuulasta ihoa. Ehkä syynä ovat takavuosina kokemani iho-ongelmat, mutta jotenkin itse pelkään sitä kiiltoa ja ennen kaikkea pelkään, että meikki karkaa pois paikoiltaan, jos sitä ei ole kiinnitetty puuterilla. Ilkka totesi, että puuterilla on toki myös merkitys meikin kiinnittämisessä, mutta silloin kannattaa käyttää sitä vain ikään kuin täsmäiskuina niissä kohdissa, joista meikki karkailee helpoimmin tai jotka päivän mittaan saattavat herkimmin hiukan rasvoittua.

P3110091.JPG

Liiallinen puuterin käyttö saattaa paitsi kuivattaa ihoa, saa myös sen helposti näyttämään hiukan kuivalta. Käytän itse puuteria maltilla ja suosin hyvin hienojakoista irtopuuteria, mutta vieläkin voisin vähentää. Sain Ilkalta muutaman täsmävinkin, miten puuterin kanssa kannattaisi toimia sen mahdollisimman hehkuvan lookin mutta silti kestävän meikin saavuttamiseksi. Omassa tapauksessani puuterin kannalta kriittisimpiä paikkoja ovat silmänaluset, nenänpielet ja kasvojen T-alue. Silmieni aluset ovat luonnostaan tosi tummat, joten niihin tarvitaan peittoa. Meikki ei vain meinaa pysyä paikoillaan silmieni muodosta ja silmien ympärillä olevista pienistä juonteista johtuen. 

P3110101.JPG

Ilkka neuvoi kiinnittämään meikin silmien alle painelemalla puuterivippaa alueella pyörivin ja kaarevin liikkein, koska sillä tavoin tulos on kuulemma kestävin. Jos vippaa töpöttelee iholla, puuteri ei välttämättä kiinnity kunnolla ja vetämällä vippaa ihon pintaa vasten alla oleva meikki puolestaan lähtee helposti liikkeelle vipan mukana. Nenänpielet voi käsitellä samalla tavalla, mutta kasvojen T-alueelle Ilkka suositteli vain hyvin kevyesti sipaisemaan puuteria paksulla puuterisiveltimellä. Muut alueet voi jättää kokonaan puuteroimatta. 

P3110094.JPG

Muuten, jos käytätte sellaisia näppärissä rasioissa kulkevia kivipuutereita meikatessa, suosittelen todella painokkaasti vaihtamaan irtopuuteriin. Ero on ihan huikea! Kivipuuteri ei ole ollenkaan niin hienojakoista ja jättää iholle paljon paksumman mattapinnan siinä missä irtopuuteria ei iholla juuri edes näe. Kivipuuteri on näppärä meikin korjailuun päivän mittaan, koska se kulkee siististi laukussa mukana, mutta kotiin kannattaa todellakin hankkia irtopuuteri. Huomasin eron todella konkreettisesti, kun irtopuuteri pääsi viime keväänä loppumaan ja ensiapuna korvasin sen kaapista löytyneellä kivipuuterilla. Alkuun en huomannut suurta eroa, mutta kun palasin takaisin irtopuuteriin, tajusin, miten valtava ero noiden kahden välillä on. 

P3110139.JPG

Nyt on siis saatu hyvät täsmävinkit tuollaisen kuulaan meikin loihtimiseen ja pitäisi enää uskaltaa irroittautua turvallisista rutiineista. Olen jo varovaisesti yrittänyt, mutta vielä on tekemistä, sillä jostain kumman syystä meikkini ei edelleenkään näytä tältä kuin tämä Ilkan kasvoilleni loihtima look… Onko muita puuteriin koukkuuntuneita linjoilla? Myös omia hyväksi havaittuja niksejä puuteriin tai meikkipohjaan liittyen saa ilolla jakaa!

Meikkituokion aikana napatuista kuvista lämmin kiitos Tyyliä metsästämässä -blogin Veeralle. :)

P3110127.JPG

Kuvat: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Kauneus

13 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Susanne_

  Hei olen aiemminkin katsellut ja haaveillut tuosta punaisesta puserostasi, mistä se on?
  Se olisi juuri minun sävyä!

  P.s puuterikoukussa olen minäkin

 • Jenniii

  Kyseessä on itse asiassa mekko. :) Ostin mekon French Connectionin alennusmyynnistä joskus 2011 tai 2012. Olin ihastellut sitä jo aiemmin kaupassa, mutta hinta sai tuolloin jättämään mekkokaunokaisen ostamatta. Myöhemmin se tuli sattumalta vastaan alessa ja silloin en enää jäänyt arpomaan. Kannattaa kurkkia, joko käytettynä löytyisi jostain!

 • Minttulampinen

  Itse olen myös koukussa puuteriin ja varsinkin jos päivän aikana huomaan vähäänkään että nenän alueella on kiiltoa niin johan lähtee puuterivippa heilumaan! Muuten olen meikki”säännöissä” hyvin suurpiirteinen mutta puuterilla aina ja uudestaan vaan tykkään kiinnittää meikin. Mikä koitui minulle päänvaivaksi oli juuri tuo liian meikattu lopputulos. Yleisesti ottaen käytän meikkiä suht vähän (tämä on niin suhteellista!) mutta tärkeimmäksi koen juuri tuon hehkuvan meikkipohjan. Minun ratkaisuni on puuteroinnin jälkeen (vetelen sitä aika lailla joka paikkaan ;) ) suihkuttaa kasvoille meikinkiinnityssuihketta. Käytän itse tällä hetkellä Make up storen face mistiä. Pari suihkausta kuivahtaa hetkessä iholle ja pitää meikin paikallaan, ja antaa sen terveen hehkun eikä iho näytä pakkeloidulta. Tämän kanssa harvoin tarvitsen päivän aikana lisäpuuterointia. Tai jos nyt ihan vähän nenänpäähän ;)! Ja tätä voi käyttää päivän aikana myös freesaamaan kasvot. Suosittelen lämpimästi!

 • Elle

  Hei mitä tuotteita yleensä käytät tummiin silmänalusiin? Minulla on sama ongelma ja monet tuotteet tuppaavat jäämään jossain vaiheessa kökölle juonteisiin korostaen niitä… Olisi hyvä jos jakaisit omat vinkkisi! :)

 • -Aino-

  Kiva postaus! :) Itselläni on rasvoittuva iho ja huomaan puuteroivani sitä liikaa. Varaudun ikäänkuin ennalta, tyyliin: ’Iho kiiltää kuitenkin jo iltapäivällä eikä silloin ole aikaa puuteroida, joten puuteroin jo aamulla tuplakerroksen’ Aivan looginen tekniikka, eh? ;D

  Anyways, tuli mieleen, oletko koskaan esitellyt käyttämiäsi meikkejä? Olisi kiva lukea luottotuotteistasi ja muutenkin meikkirutiineistasi. :)

 • Vierailija

  Minulla on vähän sama juttu tuon puuterin kanssa. Itse olen ratkaissut asian niin, että puuteroinnin jälkeen suihkautan kasvoille vedellä lantrattua kasvovettä pienestä suihkepullosta. Se vähentää liian puuterisen näköistä lopputulosta, muttei kuitenkaan saa kasvoja kiiltämään. Toimiin vähän niinkuin köyhänmiehen meikinkiinnityssuihkeena puuterin kanssa :D.

 • Nebsi

  Oi, kiitos näistä vinkeistä! Tuli todella tarpeeseen!! :)

 • Miten sattuikin! Kävin juuri ostamassa uuden puuterin ja meikkivoiteen. :D Itselläni on ihan erilainen iho kuin sinulla. Minulla on ollut akne ja edelleen epäpuhtauksia ja punoittavia näppyjä tulee melko usein. Myös iho rupeaa kiiltämään helposti. Ammattilaisen avulla löysin Cliniquelta juuri sopivan meikkivoiteen sekä puuterin. Meikkivoide peittää näpyt ja epätasaisuuden, mutta näyttää silti luonnolliselta. Minulle suositeltiin tiettyä kivipuuteria, sillä siitäkin tulee hieman mattaisempi iho. Puuteria suositeltiin käytettäväksi kuitenkin ainoastaan T-alueelle, koska ainoastaan se kiiltää kasvoistani. Uudessa puuterissani ja meikkivoiteessani on parasta kuitenkin se, että niiden kanssa kasvot eivät näytä ”ylimeikatuilta”, vaan kuitenkin luonnollisilta. :)

 • jenjey

  Mikä puna sulla on huulilla tässä? :)

 • Vierailija

  Itse taas en osaa käyttää puuteria lainkaan! Ihoni on tosin niin kuivakin, että kaikki jauhemainen näyttää todella kamalalta, ihan pohjustuksesta riippumatta. Käytän siis vain nestemäisiä meikkejä, niillä saa ihan kauniin kuulaan ja hehkuvan ihon. Nenänpieliin saa yllä lisäillä päivän mittaan lisää peiteainetta, sieltä se aina tuntuu katoavan.

  Kiinnostaisi myös miten meikkaat tummat silmänaluset piiloon! Kuvien perusteella meillä on aika samansävyiset ihot (ja kasvotkin muodoltaan!) mutta itse en oikein millään saa peitettyä sitä tummuutta. :(

 • Jessii

  Itselläni on hyvin rasvoittuva iho ja laitan aamuisin aina irtopuuteria. Silti parin tunnin päästä naama jo kiiltää, niin painelen puuteripapereilla kiillon pois. En ole vielä muuta keinoa keksinyt kiillon poistamiseen.

 • Marjaani

  Samaa toivoisin kuin muutama muukin kanssakommentoija: esittelisitkö luottomeikkisi joskus?

  Ja tosiaan, puuteriasiaan. Itselläni on ihan ok iho, joten en kauheasti käytä pohjustukseen aikaa ja mielelläni laitankin vähän meikkiä, jotta lopputulos ei olisi kaamea pakkelikerros. Silmänaluset, nenänpielet ja leuka. Ja sitten se puuteri. Sitä laitan aina ja en nyt tiedä, mutta ei se mielestäni ihosta sen epäkuulakkaampaa tee :D. Lähinnä itselläni on takaraivossa se muisto menneisyydestä, kun iho oli vielä huonossa kunnossa ja kiilti reippaasti, jonka takia olen edelleenkin käyttänyt puuteria, vaikka samanlaista tarvetta ei enää olekaan.

 • Paulal

  Huomaamattomin ja kevyin puuteri on mielestäni tämä: http://kauppa.jolie.fi/product/307/couleur-caramel-silkkipuuteri?nosto=nosto-frontpage-3. Itsellä ainakin toimii erinomaisesti, ihoni on kuiva eikä tarvitse pahemmin mitään peittoa. Kyseinen puuteri on väritön ja läpikuultava ja muutenkin todella kevyt, mutta kiinnittää kuitenkin meikin hyvin. Suosittelen kokeilemaan! :)

Related posts