23/04/14

Vappukisa: voita YO-laketti & YO-mirri!

204 81 Yo-Laketti_01.jpg

Yhteistyössä Kirsi Nisonen

Pääsiäinen ja vappu sattuivat tänä vuonna tosi lähelle toisiaan, mutta vappu tosiaankin on jo ensi viikolla! Muistatteko YO-laketin, josta olen blogin puolellakin jo pariin otteeseen kirjoitellut? Lempparisuunnittelijoihini kuuluva asustevirtuoosi Kirsi Nisonen suunnitteli muutama vuosi sitten yhdessä mainostoimisto BOB Helsingin kanssa hauskan vaihtoehdon ylioppilaslakille. Myöhemmin naisille suunnattu ruusukepanta sai rinnalleen myös miehisen version: YO-mirrin. :) Veikeät asusteet sopivat mainiosti esimerkiksi vapun juhlintaan, jos ylioppilaslakki ei istu omaan tyyliin tai se on vuosien varrella riennoissa kadonnut.

YO_mirri_kortti.www.jpg

Molemmissa YO-asusteissa väreissä toistuvat ylioppilaslakin mustavalkoinen värimaailma ja koristeena on lyyra. Aikanaan ainakin YO-laketti herätti blogin puolella kovasti keskustelua ja tuohtumustakin, kun osa koki, ettei tällaisiin perinteisiin sovi kajota. Minä en koskaan ihan ymmärtänyt kuohuntaa – miksipä esimerkiksi omien ylioppilasjuhlien jatkoilla tai vapun juhlinnassa ei voisi korvata lakkia hauskalla, teeman mukaisella asusteella. Itsekin ostin laketin itselleni vappupäähineeksi sen ilmestyttyä myyntiin aikanaan. Minusta se oli hauska ja naisellinen vaihtoehto sille perinteiselle lakille, joka ei ainakaan meikäläiselle sovi yhtään ja joka yleensä jää kaapin perukoille myös vappuna.

yo-mirri1.jpg

Nyt YO-laketit ja -mirrit ovat taas vapun kynnyksellä ajankohtaisia ja asusteiden suunnittelija Kirsi Nisonen tarjosikin minulle jaettavaksi muutaman setin täällä blogin puolella. Jos siis mielit painaa laketin kutreillesi tai koristaa paitasi hauskalla mirrillä, tsekkaahan kisan osallistumisohjeet tarkemmin! Laketin ja mirrin sisältävä setti on myös mainio lahjaidea esimerkiksi tuoreen ylioppilaan vanhemmille tai ylioppilaille itselleenkin. :) Tai miksipä ei vaikka isälle ja tyttärelle tai äidille ja pojalle? Ja voihan tuota mirriä toki käyttää nainenkin tai mies koristaa rintapielensä laketin ruusukkeella. Luovuus kukkikoon!

yo2014_mirri_laketti_vappuankka.jpg

Saan siis arpoa yhteensä kolme YO-settiä, joihin kuuluu kaikkiin sekä laketti että mirri. Osallistu kisaan vastaamalla postauksen kommenttiosiossa joihinkin seuraavista kysymyksistä: Käytätkö itse ylioppilaslakkiasi vappuna? Entä löytyykö kaapista jo laketti tai mirri? Tai oletko suunnitellut sellaisen hankkimista? Löytyykö joukosta rohkeita, jotka aikovat korvata omissa yo-juhlissaan perinteisen lakin mirrillä tai laketilla? Koska vappu lähestyy kovaa kyytiä, niin jätä vastauksesi to 24.4.2014 klo 24 mennessä ja muista liittää kommenttisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite.

PS. Tämän vuoden jälleenmyyjistä löydät parhaiten tiedon YO-laketin ja YO-mirrin Facebook-sivuilta.

Yo_mirri_statuskuva_3_1.jpg

Kuvat: YO-laketti & YO-mirri

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

204 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Nalle

  Olen myynyt oman YO-lakkini kirpparilla. Tuollaisen laketin voisikin hankkia tilalle!

 • TuuliR

  Oma yo-lakkini on pölyttynyt jossakin vanhempieni kaapin perukoilla siitä asti, kun omat lakkiaiseni oli juhlittu. En ole edes huolinut sitä omiin nurkkiini tilaa viemään. Laketin hyviä puolia onkin ulkonäön lisäksi se, että se vie paljon pienemmän tilan kaapista kuin perinteinen yo-lakki! Ja onpa ihanaa, että miehetkin ovat nyt saaneet oman vaihtoehdon lakin rinnalle :)

 • Annette

  Suunnitelmissani on virkata itselleni mustavalkoinen pipo napilla vapputorille. Laketista olen haaveillut siitä saakka, kun se markkinoille tuli. Oi, kunpa sellainen olisi ollut jo silloin, kun itse pääsi ylioppilaaksi. Siitä onkin jo tovi… Ja tuo mirri on myös vallan hauska juttu!

 • pinja_p

  Täällä tulevan toukokuun 2014 ylioppilas, joka on lainannut isosiskolta vanhan lakin koululla tapahtuviin seremoneihin ja sitten itse kakkujuhlissa päältä löytyy yolaketti. Lakki on mun mielestä hiostava ja epämiellyttävä, joten laketti on ehdoton must juttu mulle! Tulevaisuudessa en lakkia käyttäis uudestaan koskaan, mut laketti on niin magee, et se vois päästä pään päälle keikkumaan muissakin juhlissa kuin vain vappukarkeloissa. Ja mirrin antaisin ainoalle isoveljelle, joka osaisi arvostaa rusetin tyylikkyyttä varmasti :) tai sitten pitäisin sen itselläni ;)

 • SuviAnni

  Aivan loistava tuo mirri! :D Oma lakki on kyllä tallella ja joinain vappuina se on päässyt päähänkin. YO-lakki on hieno perinne, mutta mielestäni hyvin sitäkin voi tuulettaa ja tuoda uusia sovelluksia ja ajatuksia mukaan (olkoonkin, että takavuosien YO-pipo ei mielestäni ollut kovin onnistunut). Tosin toisin kuin pipolla, laketilla näyttää riittävän kysyntää vuodesta toiseen. Kelpaisi kyllä mullekin, ja poikaystävälle mirri kaulaan vappubrunssille :)

 • reettaleena

  Käytän lakkia aina vappuisin, mutta vasta vappupäivän piknikillä. Laketti olisi upea erityisesti vappuaaton tansseihin, mutta toki myös piknikille olisi kivempi laittaa hiukset välillä nätimmin ojoon, mitä lakki sallii. Laketti ja mirri olisi upea setti!

 • SaaraAnnu

  Oma lakki löytyy ja se päässä on vappuina viiletetty mutta omasta mielestäni se on kyllä hiukan epämukava ja hiostava ja jättää ruman punaisen viirun otsaan! Ja rajoittaa myös kampausvaihtoehtoja… Vaikka lakki onkin ihana perinne niin silti olen ihastellut tuota pientä ja sievää lakettia jo pari vuotta :) Paljon kauniimpi ja ihanan naisellinen verrattuna lakkiin. Ja poikaystävä saisi mirrin kaulaan! :)

 • elen

  Oi, noi on niin makeita! Oma lakki on turvassa hattulaatikossaan eikä ole sieltä monena vappuna päässyt ulkoilemaan, mutta tänä vuonna tuollainen laketti olisi erityisen ihana! :) Mirri sitten miehen kaulaan!

 • LauraL

  Ylioppilaslakki ei oikein istu vappujuhlintaani. Sen sijaan laketti olisi juuri sopiva, ja miehelle mirri kaulaan. Siitä on vappujuhlinta tehty!

 • Hilda

  Olen hankkinut lakin itse seremoniaa varten, mutta laketti olisi kyllä hauska laittaa päähän jatkoille! Pieni perinteiden tuulettaminen olisi tässä kohtaa vain hyvä juttu. Laketin kanssa hiuksiinkin voisi keksiä omaperäisempiä kampauksia. Lakin kanssa toimivat ainostaan matalat nutturat ja aukinaiset hiukset.

 • C.

  Ylioppilaaksi valmistuessani minulla oli mielessä laketin hankinta, mutta lopulta jänistin ja päädyin siihen perinteiseen lakkiin :) Lakkia ei ole kyllä tullut kertaakaan ylppäreiden jälkeen käytettyä, sillä en koe sitä niin omakseni! Olisikin ihana voittaa tämä setti, jotta voitaisiin tänä vappuna miehen kanssa somistautua asiaankuuluvasti, mutta lakkeja enemmän meidän tyylisesti :) 

 • kili

  Valmistun tana kevaana ja en taida tuollaista uskaltaa juhliin laittaa, mutta jatkoilla tai vappuna tms olisi todella hauska:))

 • salla-sammakko

  Omaa YO-lakkia on tullut pidettyä vain kerran, omissa YO-juhlissa. Mietin jo aikanaan, olisiko laketti kuitenkin mukavempi kuin lakki, mutta tyydyin perinteiseen. Olisi tosin ollut hauskaa nähdä, miten luokanvalvojani olisi ojentanut laketin lakin sijaan minulle. :D

 • mimma75

  Lakki löytyy ja olen suunnitellut paketin ho
  mmaamista.jospa nyt tärppäisi :)

 • Aniliini

  Oi, korvaisin tuollaisella kaunokaisella 18-vuotta tänä vuonna täyttävän keltaiseksi läikytetyn YO-lakkini oikein mielelläni! Vaikka silläkin on tietysti tunnearvonsa, tuo YO-laketti on upea!

 • xxsofia

  Noi on kyllä ihan mahtavia, muutamalla luokkakaverilla näkyi viime vuonna ylioppilasjuhlissa mutta itselleni tuli sopivan akateeminen olo kun oli perinteinen lakki päässä:-D Just vappuna nuo olisi ihan huippuja kyllä, sain yo-lahjaksi myös pipon omalla nimellä ja lyyralla – sitten niiden kylmien vappujen varalle!

 • Vierailija

  Tulee käytettyä lakkia! Opiskelen edelleen yliopistolla ja kyllä se opiskeluvuoden kohokohta on, kun TYY:n puheenjohtaja sanoo että lakin saa laittaa päähän. Koko Turun taidemuseon mäki on täynnä valkolakkeja, (iiiks se on ihan kohta!) ja oih voih. Käytän toki lakissani lyyran sijasta TYY:n Siipisoihtua ja se mua vähän mietityttää et saako esim. lakettiin vaihdettua sitä? Mutta onhan se niin pirun nätti et ei mittää rajaa. Itse käyttäisin kyllä ehkä yo-mirriä koska se sopis ehkä omaan tyyliin paremmin…

 • saaraws

  Lakettia olen harkinnut vappukäyttöön, sillä lakki on epämukava ja hiostaa riennoissa eikä oikein istu omaan tyyliin. Jollain se hankittu yleissivistys pitää edes kerran vuodessa todistaa ja laketin kanssa lähtisinkin mielellään juhlimaan!

 • Jenniii

  Ainakin laketissa tuo lyyra on irroitettava, joten veikkaisin, että vaihto onnistuu. :)

 • Essin

  Käytän mielelläni omaa ylioppilaslakkiani aina vappuna, mutta kyllähän se vaihtelu virkistäisi tässäkin tilanteessa :)

 • Tinu

  Olen haaveillut laketista jo vuosia erityisesti siitä syystä, koska oma yo-lakkini on mulle valehtelematta liian pieni. Ja vaikka yliopistolla opiskeluvuosieni aikana käytin lakkia harva se vappu, ei sillä sinänsä ole minulle juuri tunnearvoa. Aivan yhtä hyvin voisin ajatella käyttäväni lakettia, joka on paitsi käytännöllinen myös kaunis. Jonain vuonna yritin korvata lakkia laittamalla hiuksiini valkoisia ja mustia asustekukkia, mutta laketti ajaisi asian huomattavasti paremmin :)

 • tuulitu

  Valmistuin viime keväänä, joten ajattelin kantaa (toistaiseksi) putipuhdasta ylioppilaslakkiani ylpeydellä ! Kun tästä opiskelemaan suuntaan, lakki pysyy mukana vapun riennoissa ! Olen sen verran perinteihin sitoutunut, että tuo laketin ostaminen ei tullut mieleen YO-juhliin, mutta kun valkolakki on jo hankittu, tuollainen laketti tai miksei mirrikin olisi ihan huikea !

 • Paular

  Itse olin ehkä vähän tylsä ja ostin sen perinteisen lakin, vaikka tiesinkin tuon YO-laketin olemassaolosta jo silloin. Laketti on mielestäni tosi naisellinen ja kaunis, siinä missä tuo perinteinen lakki on ehkä vähän, noh, pöhlön näköinen :D Ainakaan omaa päätäni se ei varsinaisesti kaunista. YO-mirri on tosi hauska idea!

 • saltsu

  Olisin varmaan hankkinut laketin, jos sellaisia olisi ollut silloin, kun itse kirjoitin ylioppilaaksi. Olenkin parin vuoden ajan pohdiskellut, josko hankkisin laketin lakin tilalle, sillä en ole koskaan lämmennyt perinteiselle opiskelijavappu -tyylille yo-lakkeineen ja haalareineen. Laketti olisi ihana, kaunis ja tyttömäisempi vaihtoehto! :)

  dokidokisekai (at) gmail.com

 • RoosaO

  Itse käytän YO-lakkiani vappuaaton iltana kotikaupungissani perinteisen patsaan pesun ja lakituksen jälkeen. Vappupäivänä myös silloin tällöin :) Laketti olisi kuitenkin omaan tyyliin paljon sopivampi ja mirri huippu poikaystävälle :) toivottavasti arpa suosii!

 • Jjjohanna

  Laketti totisesti ratkaisisi vapun kampausongelmat – mukana arvonnassa! :)

 • elefanttinainen

  Omista lakkiaisista on aikaa jo kaksitoista (huh!) vuotta, enkä ole ylioppilaslakkia päähäni sen jälkeen laittanut. Koskaan se ei ole päähäni erityisen kauniisti sopinutkaan. Lakki taitaa olla lapsuuskodissani vanhan huoneeni ylähyllyllä.

  Laketti olisi kiva vappujuhliin. Mulla sattuu vielä olemaan synttäritkin vappuaattona, joten senkään vuoksi en ole vappuna pitänyt ylioppilaslakkia. Eihän syntymäpäivänään sovi näyttää rumalta ;)

 • Johanna Eerika

  Valmistun nyt ja omia YO-juhliani vietetään toukokuun viimeisenä päivänä. Vielä minulla ei ole hankittuna minkäänlaista lakkia. Olen niitä tutkiskellut, mutta kaikki vaikuttavat hyvin samanlaisilta. Joskus aikoinaan juuri sinun blogistasi luin tuosta laketista ja ihastuin siihen. Silloin asia ei ollut minulle ajankohtainen, mutta nyt kun juhlat jo häämöttävät oli mahtava törmätä lakettiin uudelleen. Ihanaa, että niitä on vielä saatavilla. Voisin pitää lakettia jopa virallisissa juhlissani ja tietenkin myös vappuina myöhemmin. Myös YO-kuvista tulisi erikoisemmat ja upeammat laketin kanssa. Täytyy siis bongata laketti jotakin kautta, jos nyt ei tärppää. Arvonnan ajankohta ei olisi voinut olla täydellisenpi :)

 • mansikkamaa

  Täällä keski-ikäinen lukijasi, joka painaa vappuisin ajoittain yo-lakin päähänsä. Ajoittain siksi, että kappas pää on hieman vuosien varrella kasvanut ja lakki on hieman pienehkö… Sama ”pääilmiö” vaivaa omaa rakastani. 

   

  Laketti ja Mirri toisivat charmanttia pilkettä vappujuhlintaan ja eipähän lakin ”vanne” enää puristaisi. Joten ilolla upeiden laketin ja mirrin arvonnassa mukana. :)

   

  Aurinkoisin terv. Tiia

   

  tiia68@gmail.com

 • Ava A

  En ole käyttänyt ylioppilaslakkia kertaakaan yo-juhlieni jälkeen ja niistä on vierähtänyt jo melkoinen tovi. Pidän vapusta, lakituksesta ja lakkipäisistä juhlijoista, mutta itse en vaan osaa omaani käyttää. Hattu voisi olla kiva juuri lakituksen ajan, mutta en jaksa raahata sitä mukanani koko iltaa. Yo-laketin hankkimista olen suunnitellut jo useamman vuoden, mutta aina se on jostain syystä jäänyt. Nyt siis toivon onnea arvontaan :)

 • elinao

  Minulle tuli heti mieleen kuva minusta ja poikaystävästäni vappupiknikillä minulla laketti päässä ja hänellä mirri kaulassa. Sopisi ihan täydellisesti! En ollutkaan tuosta mirristä vielä kuullut, mutta ihan huikea!

  Olen kovasti haaveillut tuosta laketista jo pari vuotta, sillä ylioppilaslakkini on minulle vähän liian iso. Minulla oli nimittäin omissa juhlissani koko pään kiertävä lettikampaus, jonka aivan välttämättä halusin ja lakkihan piti ostaa nimenomaan sen verran väljä, että kampaus mahtui sinne alle… :D eipä tullut silloin mieleen, että niin sitähän piti käyttää vappunakin. Nykyään tanssahtelen vappuna eteenpäin siis lakki hölskyen. Tulisi siis tarpeeseen tuo laketti! Ja poikaystäväni viimeinkin on innostunut mirreistä niin saisi hänkin jotain juhlallisempaa vappuna päälle :)

 • Eevis_1

  Minä käytän lakkiani vappuna, mutta aina vain vappupäivänä. Jostain syystä olen pitänyt sellaisen perinteen. Ylioppilaslakki ei varsinaisesti sovi mielestäni kellekään, mutta olen keksinyt salaisuuden, jonka avulla ei näytä lakki päässä aivan pöljältä. Ja olen jopa kuullut, että se näyttää päässäni erittäin hyvältä.. Lakki pitää asettaa päähän niin, että se on hieman vinossa. Jakaukseni on vasemmalla puolella, joten laitan lakin, niin että lippa on oikealla puolella otsatukkani päällä. Lakki muuttuu heti astetta katu-uskottavammaksi.

 • Oijjj

  Vitsi toi laketti olis hieno! Itse vasta viime keväänä lakin saaneena ensi viikon vappu on ensimmäinen kun lakki päässä (ja haalareissa) saan olla! Sovittelin juuri yksi päivä lakkiani ja en tiedä mutta se näyttää vaan yksinkertaisesti ihan kamalalta. Omissa juhlissani en viitsinyt liiaksi vieraita pelästyttää laketilla, mutta vappuasuksi se olisi hieno! Ja kun veljeni tässä seuraavaksi parin vuoden päästä valmistuu, yomirri voisi olla hyvä lahjaidea! :)

 • Eevis_1

  Ai niin ja lakki kannattaa myös asettaa hieman takaraivolle. Kuulostaa hassulta, takaraivolle ja vinoon, mutta ainakin tässä päässä toimii :D

 • Sanna11

  Omista yo-juhlista tulee jo 15 vuotta ja ehkä yhtenä vappuna sen jälkeen on tullut lakkia käytettyä. Tuo laketti olisi ihana ja sillä saisi polkkatukan kanssakin ihanan kampauksen!

 • Elena_K

  Käytän lakkiani kyllä vuosittain vappuna, mutta mun pää on sen muotoinen, että juuri mikään päähine ei oikein sitä imartele, joten laketti voisi olla parempi vaihtoehto. Sillä voisi välttää myös liiskautuneen kampauksen, jonka takia lakin kerran päähän laitettuaan sitä ei voi enää poiskaan ottaa.

 • mannamanteli

  Lakettia ja mirriä olisi kyllä paljon miellyttävämpi käyttää kuin lakkia. Omaan päähän se tavallinen yo-lakki tuntui niin vieraalta ja hävisikin pari vappua sitten, kun sitä ei jaksanut pitää kauheasti päässä vappuriennoissa. Tavallaan hyvä että siitä ”vapautui”, niin tilalle voisi ottaa tuollaisen kauniimman ja helpomman version hyvällä omalla tunnolla :).

  Oman lakin katoamisen jälkeen on käynyt mielessä, että pitäisikö hommata itselleen laketti tilalle, mutta nyt tuo mirrikin näyttää tosi houkuttelevalta. Voisi melkein ottaa sellaisenkin omaan käyttöön ja lainata miehelle aina joskus :D.

 • Outis

  Moi, tuollainen laketti olisi kyllä kätevä! Leikkautin otsatukan pari viikkoa sitten ja se jätettiin niin ylipitkäksi, että jos laitan yo-lakin vappuna päähäni, ei kyllä näe tukan alta eteeni :) Laketti olisi siis oiva apu tähän pulmaan ;) Joskus olen miettinyt laketin ostamista, mutta se on sitten jostain syystä jäänyt (ehkä siksi, että on myös sata muuta asiaa ostoslistalla :)). Tuo miesten mirri on kyllä niin magee!

 • Saara K-K

  Käyttäisin lakkia ellei se leuan alle memevä kuminauha olisi rispautunut pilalle opiskeluajan kovassa käytössä. Ei löydy lakettia eikä mirriä, laketin hankkimista itselleni olen hartaasti toivonut, mirrin puolestaan ostaisin keväällä kirjoittavalle pikkuveljelle.

 • Sanph

  Käytän lakkia vappuisin. Se jotenkin sopii opiskelijahaalareiden kanssa yhteen, mutta tämä vappu onkin viimeinen opiskelijavappu ja sen jälkeen ajattelin siirtyä naisellisempaan lakettiin. Näen sen sopivan loistavasti jonkin kivan mekon seuraksi vappulounaalle :) Poikaystäväni on melkoinen mirrifani, niin uskoisin hänenkin vaihtavan mirriin opiskelujen loputtua. Tuohan olisi itseasiassa melko hyvä valmistujaislahja AMK:stakin valmistuessa kun haalarit (ja sen myötä mahdollisesti lakki) voisivat antaa tilaa tyylikkäille, aikuisille vaihtoehdoille?

 • Lilya

  Oi, ihastuin kyllä kovasti tähän lakettiin sen tultua markkinoille! Itse olen käyttänyt useimpina vappuina yo-lakkiani, mutta tosiaan tämmöinen kevyempi ja paremmin tyyliin sopiva laketti olisi mahtava vaihtoehto varsinkin, kun opiskelijahaalariaikakin alkaa jäädä pikku hiljaa taakse päin. Vielä ei löydy omaa lakettia, joten kisapalkinto tulisi tarpeeseen! ;-)
  Yo-juhlallisuuksissa lakki toiminee konkreettisempana päähän asetettavana symbolina, ehkä siihen ei laketti sopisi niin hyvin. Mutta toisaalta miksikäs ei, jos sen joku kokee omakseen.

 • Ii-Tee

  Laketti (ihana!) minulla jo on eli jos voitan, voin antaa toisen jollekin lahjaksi. Mirrin antaisin miehelleni, jonka yo-lakki on kadonnut. Hän käyttää muutenkin mielellään rusetteja eli yo-versio olisi kaikin puolin mainio. :)

 • annijj

  Lakkia olen omien lakkiaisteni jälkeen päässyt vasta kerran käyttämään, tänä vappuna uudestaan. Yliopistoelämässä tulee lakkia pidettyä päässä jopa vähän tiuhempaan, joten mielellään kuumina päivinä se korvaisi tuollaisella laketilla, tosi hauska idea!

 • Tua

  YO-lakkiani en ole sitten omien lakkiaisteni pitnyt, mutta tuollaista lakettia voisin harkitakin!

 • RiikkaL

  Haluaisin käyttää lakkiani aina vappuisin, mutta minua on siunattu päällä ja kasvoilla joille hatut eivät vain istu, varsinkaan se YO-lakki! Tuo laketti kuulostaa siis mahtavalta, ihemettelen että olen ollut aivan pimennossa aiemmin. Myös tyylistään tarkka mieheni pitäisi varmasti tuosta mirristä, istuisi hänelle loistavasti!

 • _SannaH

  Olen pyrkinyt käyttämään ylioppilaslakkia vappuna, mutta yleensä se on unohtunut kaapin pohjalle. Lisäksi lätsä kuumottaa ja on muutenkin jotenkin hankala, joten YO-laketti olisi sopiva korvaaja kyseiselle hatulle.
  Itse en olisi korvannut perinteistä lakkia ainakaan koululla järjestetyssä tilaisuudessa ja hieman epäilen, olisiko tuota edes hyväksytty. Harmittelin kuitenkin erittäin paljon, kun laketti ilmestyi markkinoille vasta vuosi omien lakkiaisteni jälkeen, sillä kotona pidettyihin lakkiaisiin/illan rientoihin laketti olisi ollut enemmän kun hyvä valinta ;).

 • Itse hankin laketin heti sen ilmestyttyä ja käyttänyt sitä uskollisesti joka vappu. Nyt tosin haluisin hankkia YO-mirrin miehelleni, jotta täydentäisimme toisiamme vappuna.

 • Antsku

  Olen ylioppilaaksi pääsemisen jälkeen käyttänyt aina vappuna YO-lakkia. Viime keväänä ostin vapun jälkeen YO-laketin, joten pääsen vasta tänä vuonna käyttämään sitä ensimmäisen kerran! Oma YO-lakkini on jäänyt hiustenleikkuun myötä suureksi, joten taidan antaa sen levätä tänä vuonna omassa laatikossa ja juhlin vappua pelkästään laketissa. Miehelläni on ollut aina käytössä YO-lakki, mutta ehkä hänkin voisi siirtyä käyttämään YO-mirriä, varsinkin kuin ensi vuonna tulee kuluneeksi 10 vuotta meidän ylioppilasjuhlista.. ;)

 • nyytiii

  Lakkia ei ole tullut lakkiaisten jälkeen käytettyä varmaan kertaakaan, se on jotenkin niin epämukava ja monesti vappu Oulussa on ollut niin kylmäkin että on täytynyt juhlia pipo päässä. Tuollaisen laketin tai mirrin voisi kiinnittää vaikka pipoakin koristamaan kylmän vapun yllättäessä ;)

 • marutzella

  Käyttäisin ylioppilaslakkia vappuna, jos en olisi hukannut sitä männä vuosien vappuriennoissa. Uutta lakkia en ole ajatelut ostaa, mutta laketti on ollut hankintalistalla. Olisi niin mukava jollain tavalla muistella lukiovuosia näkyvästi, laketti päässä!

 • HAMI

  En ole vielä saanut lakkiani, mutta on se sen verran fiini päähine, että sitä tulen varmasti käyttämään lakkiaisissa ja vappuna. Googlailin pari päivää sitten erilaisia lakkeja ja hatun historiaa. Harmi, kun nykyään lakin käyttö ei ole jokapäiväistä puuhaa – voisin itse piettää sitä päivittäin (kunhan ensin pääsen ylioppilaaksi…) Mutta, kai tässä yo-lakin arvokkuus piileekin. :–o

  Laketissa ei ole mitään vikaa. Mielestäni se toimii oikein hyvin lakin korviikkeena, ja voisin itse piettää sellaista. 

 • Miss Piggy

  Mä en ole koskaan pitänyt lakkiani, mutta jestas sentään pukisin laketin (tai itse asiassa vielä mieluummin mirrin!) innolla :) Voi kumpa voittaisin :)

  misspiggyspearls(at)gmail.com

 • Therese

  En käytä yo-lakkia vappuna enkä muulloinkaan, en pidä hatuista. Lakettia voisin hyvinkin käyttää ja olen harkinnut sellaisen hankkimista.

 • Lakki hukassa

  Vuosikymmeniä sitten ansaitulla yo-lakilla oli tunnearvoa, siinä oli tahroja juhlissa kaatuneesta rommikolasta :) Se lakki katosi mystisesti muutossa, meni varmaan roskikseen. Ostin alennusmyynnistä uuden tilalle, mutta eihän se ole sama, enkä ole sitä käyttänyt. Laketti olisi jotain ihan muuta ja sitä varmasti tulisi vapun kunniaksi pidettyäkin. Ja kun hyvänä sen pitäisin, voisin sitten joskus antaa edelleen veljentyttärelle. Ja mirri odottaisi kummipojan juhlia.

 • kaesa

  Käytän lakkia, ja aina tähän aikaan vuodesta alkaa se peruspaniikki, että mihin piruun viime vuonna lakin oikein laitoin ”hyvään säilöön”! Laketti olisi hauska vaihtoehto, hiustyylillekin olisi enemmän valinnanvaraa. Jos sellaisen omistaisin niin ilman muuta käyttäisin :)

 • Shini

  Ylioppilaslakkia en ole laittanut päähän sitten ylioppilasjuhlien, mutta teekkarilakin painan päähäni vappuna. Tuollainen laketti/mirri olisi kyllä ihana lahja tämän kevään ylioppilaalle!

 • Mrs V

  Lakkia tuli käytettyä varsinkin ensimmäisinä vappuina. Sittemmin se on ”unohtunut” kaapin perukoille.

  Laketti olisi ihanan naisellinen ja siro vaihtoehto lakille! Ja pysyisipä kampauskin paremmassa kuosissa. Itsellä tuppaa olemaan niin, että jos yo-lakin laitan päähän niin sitä ei kehtaa enää ottaa pois koko iltana kun tukka on ihan vasikannuolema!

  Samaa ongelmaa valittelee miehenikin, joten mirri tulisi hänellä varmasti käyttöön ;)

 • Esikko

  Ciao,
  Pakko myöntää, etten ole muistaakseni yhtenäkään vappuna käyttänyt ylioppilaslakkia. Luulen tämän johtuvan siitä, että kaikki tuntemani ikäiseni ihmiset ovat suorittaneet ylioppilastutkinnon, eikä sillä siksi ole minulle samanlaista arvoa kuin esim. vanhemmilleni, jotka olivat sukunsa ensimmäiset ylioppilaat. Tykkään noista kahdesta asusteesta enemmän mirristä. Pantoja en jostain syystä osaa käyttää.

 • Kupla

  Kellastunut lakki löytyy kaapista ja joka vappu se on hetken päässä. Laketti olisi paljon tyylikkäämpi ratkaisu. Hiukset eivät menisi linttaan, otsaan ei ilmestyisi lobotomiarajaa. Uskon, että laketti sopisi useampaan päähän kuin lakki. Mirri on myös tyylikäs.

  ergalad@hotmail.com

 • katjaemma

  Käytän lakkia (vastentahtoisesti) vappupäivänä Ulliksella, mutta yleensä vedän sen jossain vaiheessa päivää pois. Siinä tulee jotenkin epämukava olo, miksiköhän?

  Ihastuin tuohon yo-mirriin! En yleensä ole rusettinaisia, mutta ai vitsi kun tuo olisi hieno! Heti jo alan suunnitella vappuasua mirrin kanssa… Ja miksei laketille tulisi myös käyttöä. Kenties vappuaattona laketti ja -päivänä mirri?

 • eelliinnaa

  Tänä vuonna piti laittaa avopuolison kanssa lakit ekaa kertaa päähän, mutta unohdimme ottaa ne mukaamme kotikotoamme. Joten tämä laketti ja mirri paketti olisi kuin meille tehty! Lisäksi olen aina ihastellut tuota laketti, mutta en ole koskaan sitä raaskinut ostaa. Mirristä en ollut aiemmin kuullutkaan, mutta se sopisi loistavasti avopuolisolleni, sillä hän tykkää pitää ennemmin rusettia kuin solmiota. Ihanaa vappua sinulle Jenni!

 • ouiiiouiii

  Just murehdittiin poikaystävän kanssa että miten sitä vappuun pukeuduttais, kun ei lakkeilu oikeen iske! Tässäpä olisikin täsmäpaketti, hurjasti tykkään ja tykkäsin jo silloin kun omissa lakkiaisissa yhdellä ylioppilasystävällä tällainen oli! Loistovaihtoehto, tyylikäs mutta silti lystikäs ja niin helposti yhdistettävä :) varmasti käyttäisimme molempia!

 • .Chiara.

  Käyttäisin yo-lakkiani varmasti kerran vuodessa vappuna, ellei hattuparka olisi kadonnut jo saman päivän iltana kun sen päähäni painoin. Juhlinnan tiimellyksessä katosi reppuni ja hattuni sen mukana (ei tosin omasta syystä) ja yo-kuvassa, joka otettiin seuraavalla viikolla, päässäni olikin kummisetäni jo iloisesti kellertävä ja ylisuuri lakki.

  Uuden hatun hankkiminen ei ole koskaan oikein innostanut kun en koe sitä erityisen esteettiseksi asessuaariksi mutta laketti ja mirri ovat pyörineet kiinnostavina vaihtoehtoina niiden ilmaantumisesta lähtien. Eli kumpi tahansa kelpaisi!

   

  whitecollarspy at gmail . com

 • Liia

  Oih, olen haaveillut laketista siitä saakka kun jätin opiskelijahaalarivaput taakseni! Haalarit ja lakki olivat ihan täydellinen combo, mutta muiden vapun juhlavaatteiden kanssa paketti sopisi paljon paremmin. Ja mirri menee tietenkin vappuheilalle… :)

 • Ylioppilas vm. 2002

  Kyllä se yo-lakki on jäänyt joka vappu kaappiin lojumaan. Se ei vaan yksinkertaisesti istu päähän.
  Yo-laketille olisi varmasti enemmän käyttöä!

 • Ilu

  En lakistani luovu, koska kai sillä jotain tunnearvoa on (ja äiti manaili jotain huonoa onnea luopumisen seurauksena..), mutta en myöskään sitä päähäni laita: aivokapasiteettini on niin huikaisevasti kasvanut näiden yli kymmenen vuoden aikana ja lakki aiheuttaa kummia punaisia viivoja otsaan ja kampauksen latistumisen. Tuollaisen hiuskoristeen laittaisin mielelläni, onhan vappu iloinen juhlan asia :)

 • Anska

  Käytän lakkia vappuna lähinnä siksi, että tiedän sen olevan vanhemmilleni tärkeää. Se on kuitenkin liian pieni ja puristaa ikävästi, koska hiukseni olivat todella lyhyet yo-keväänä. Vaihtaisin siis mielelläni lakettiin!

  ansosa(at)netti.fi

 • Tuulie2

  Yo-lakki on niin ruma keksintö, että en käytä sitä kyllä enää. Laketin tahtoisin kovasti, se kun on niin sievä. Olen monesti harkinnut sen ostoa, mutta en ole vielä raaskinut.

 • Emmi L.

  Mä käytän omaani yleensä vappuna, tosin sen kanssa hiukset menee ihan kamaliksi ja sitä kun pitää pitkää niin alkaa päätäkin särkemään :D

 • mju

  Lakki löytyyy, mutta ei ole tainnut lakkiaisten jälkeen olla kertaakaan päässä. Aina mielessä, että jos nyt tänä vappuna, mutta sinne se kaappiin aina jää. Jos tänä vappuna? :) Kivaa, että vaihtoehtoja löytyy. Mielelläni kyllä koulun tilaisuudessa näkisin edelleen sen lakin kaikilla ja omissa juhlissa sitten kukin pitäkööt, mikä itseään miellyttää.

 • ansqu

  Aion käyttää yo-lakkia vappuna, mutta olisi kiva esim. vappupäivänä pitää päässä tota lakettia! :) Tois paljon enemmän kampaus- ja meikkimahdollisuuksia, kun lakki ei paina päätä eikä hiosta otsaa. Mirrin antaisin tietty poikaystävälleni, kiva vappuyllätys! ;)

 • nnea

  Vappuna ihan ehdottomasti ylioppilaslakki päähän. Saisin tosin käyttää jo myös insinöörien liilaa tupsulakkia, mutta eihän se nyt ole läheskään niin hieno kuin yo-lakki. Laketin hankintaa on tullut mietittyä, jotenkin se vain aina unohtuu. Nää on niin hienoja, että pakko hankkia jos ei nyt tärppää!

 • Ella F.

  Oih, mä olen aina ihastellut tuota lakettia, ei vaan ole vielä tullut hankituksi. Jotenkin on mennyt ohi, mistä noita saisi. Mun mielestä tuo laketti on erinomainen veturimies-lätsän korvaaja :)

 • PirjoS

  Yo-laketti olisi aivan loistava idea juhlistaa tyttäreni tämän kevään yo-juhlia! Ehkä antaisin sen tyttärelleni, vai loistaisinko se päässä itse, ylpeänä tyttäreni saavutuksesta!
  PirjoS

 • annemarie

  Lakettia on tullut hypisteltyä ja kokeiltua jo useampana vuonna kaupassa mutta sinne se on sitten jäänyt.. Vanha tuttu yo-lakki on päässä hiostanut vappua juhlistaessa. Ihan yleisen mukavuuden ja monipuolisempien kampausvaihtoehtojen puolesta laketti kyllä olisi aika mainio, ja onhan se nyt söötti!

 • Hannapus

  Laketti on oi-niin söötti ja mielestäni on ihanaa, että naisille ja miehille on tehty tällaiset omat ”ylioppilasasusteensa”. Ylioppilaslakki on mielestäni arvokas muisto tietystä virstanpylväästä elämässä ja oman isoisäni sota-aikainen paperista valmistettu ylioppilaslakki on minulle tärkeä. Laketti ja mirri ovat meidän aikamme tyylitelty ”ylioppilaslakki” ja olisi hienoa voida jättää tällainen ajankuva omille lapsenlapsille ihailtavaksi. Vappupäivän brunsseille en jostain syystä kehtaa marssia ylioppilaslakki otsallani, mutta laketti sopisi sinne täydellisesti!

 • jeni

  Vappuna tulee käytettyä (ja salaa kotona muulloinkin :D) Mirri ja laketti olisi kiva lisä!

 • Pipsi

  En usein pääse vappuna käyttämään lakkia, koska olen töissä sen verran fiinissä paikassa juuri vappuisin Helsingissä kestitsemässä muita vapun juhlijoita. Laketti olisi ihana ja sitä saisi kauniissa kampauksessa töissäkin käyttää. Saisi siis laketin myötä itsekkin vähän liittyä Vappurientoihin. Ja mirrihän näyttäisi tietenkin mahdottoman komealta poikaystäväni kaulassa :)

 • s_heidi

  Lakituksen jälkeen yo-lakki oli pitkään laatikossaan, koska jostain syystä lakin käyttö vappuna tuntui nololta(!?). Viime vuosina asenteeni on onneksi muuttunut ja muutamana vappuna lakki onkin päässyt päähän. Tuota lakettia olen ihastellut jo pitkään, se on nätti ja tyylikäs.

 • Mikko Antero

  Voi miten tykkäisinkään tuosta YO-mirristä, käyttäisin sitä kyllä oikein mieluusti! Itse lakki on pysynyt aika visusti kaapin perukoilla valmistumispäivän jälkeen, sitä ei siis ole tullut vappuina käytettyä :D :) näkisin omaan tyyliin ehdottoman paljon paremmin sopivaksi tuon mirrin, joten sellaisen voisin kyllä hankkia!

 • LL

  Ihana että keksitään vaihtoehtoja! Jatkoille ovat paljon kätevämpiä ja tyylikkäämpi vaihtoehto kun hiostava lakki.. Ehkä saisin miehelle pakotettua tuon mirrin kaulaan kun ei lakkia susostu ikinä pitämään! :)

 • Marcy

  Käytin lakkia ahkerasti opiskeluvuosien vappuina ja siltä se näyttääkin… Lisäksi koen menettäväni osan persoonallisuuttani peittäessäni hiukseni lakilla, se on liian pieni, hiostaa ja ja ja…
  Laketti on ollut haaveissani jo vuosia. Myös mirrille löytyisi varmasti käyttöä.

 • LindaaH

  Itse rakastan yo lakkiani, sillä se on hienompi yo lakki. Aika selvää siis, että voisin vaikka nukkua vapun ajan tuo lätsä päässäni :D Kuitenkin lätsän kanssa saa otsaan välillä kauniin punaisen painaumajäljen, joten olen tuota lakettia miettinyt myös. Jos voittaisin antaisin kyllä varmaan laketin siskolleni, jonka lakki kärsi viime vappuna sen verran ettei sitä oikein enää kehtaa käyttää.

  Tuo mirri on kyllä hauska uutuus!

 • Sir

  Käytän lakkia vappuna, tuli hommattua lakkiin myös oman maakunnan värit (musta-valkoiset) koska sen verran mukana olen Helsingin Yliopiston Osakuntatoiminnassa. Mirri sopisi hyvin lakin sisävuoren väreihin

 • Tiitunen

  Yliopistokaupungin asukkina ja opiskelijana valkolakkia tulee kyllä ulkoilutettua joka vappu varsin ahkerasti, mikä onkin jo alkanut näkyä siinä mm. punaviinitahrojen muodossa. Laketti on houkutellut jo useampana vuonna, sillä menin ylioppilaaksi kirjoittaessani tekemään sen virheen että ostin liian pienen lakin (tai sitten pääni on paisunut opiskellessa, mikä sekin on varsin varteenotettava mahdollisuus), minkä vuoksi minulla oli viime vuonna vappupiknikin jälkeen otsassani kirkkaanpunainen painauma lakin reunasta :D Eikä siis edes mikään pieni jälki, vaan syvä kuoppa. Lisäksi se aiheuttaa ahtautensa vuoksi varsin hurmaavan hörökorvaefektin, mutta olen pihi ja vanhaan hattuuni niin kovasti kiintynyt, etten ole raaskinut ostaa uutta lakkia kutistuneen tilalle. Mikäli siis onni potkisi ja saisin laketin viimeinkin haltuuni pitäisin siitä hyvää huolta, sekä huolehtisin että se pääsee kokemaan arvoisensa juhlat ja juhlimaan vappua mahdollisimman monesti ja pitkään.

 • pikki

  En ole aiemmin kuullutkaan tällaisista laketeista ja mirreistä, mutta loistava idea! Käytän yo-lakkia vappuisin opiskelijahaalareiden kanssa. En vain tykkää yo-lakista yhtään. Jotenkin se ei millään tahdo istua päähän eikä ulkonäkökään oikein miellytä :D Ah, olispa ihanaa vaihtaa lakki lakettiin!

 • Meeriiii

  Ihana ajatus tuo laketti! Lakki on päässä kulkenut vappu toisensa jälkeen, mutta tuollaista lakettia voisi pitää iltajuhlissakin ja kaikenlisäksi hiukset saisi kauniisti laitettua – toisin kun lakin kanssa! Pikkuveli pääsee ensi vuonna ylioppilaaksi ja mirrin lahjoittaisin ehdottomasti hänelle! Sopisi kuin nenä päähän

 • Emsel

  Nämä kaksi vaihtoehtoa lakille ovat niin hyvä idea! Olisipa näitä ollut omana aikanani, jotta en olisi lyhyine hiuksineni näyttänyt kaljulta kaikissa kuvissa. Vaikka minulla nyt hiusta on enemmän, niin kalju-trauman vuoksi lakki saa pysyä jossakin kaapin perällä vanhempieni ullakolla. Eihän sitä kehtaisi käyttääkään kun se ei ole uskottavasti likaantunut. Yritin löytää lakettia vappua varten joku vuosi sitten, mutta taisivat olla loppuunmyytyjä, harmi.

 • liinah

  En ole käyttänyt yo-lakkiani sitten ylppäreiden, enkä edes tiedä missä se pölyttyy tällä hetkellä. Nuo asusteet kyllä löytäisivät käyttöä eivätkä jäisi pölyttymään ;)

 • iv

  Hahaa, Vappu on yksi vuoden suosikkijuhlistani! Käytän aina lakkiani, pari vuotta sitten vein sen mukanani jopa Pariisiin, kun vietimme siellä Vappua. Laketti ja rusetti olisivat tyylikkäät vaihtoehdot hatulle, keräisivät ulkomailla ehkä vähemmän nauruja : D

 • Tuyaa

  YO-lakki on kulkenut vappuriennoissa lähinnä kädessä, kun se ei minunkaan päätäni imartele. Viime vapun jälkeen hankin laketin, joka pääseekin nyt sitten ensimmäisen kerran käyttöön ensi viikolla. Palkintopaketista lahjoittaisin mirrin vappuasusteeksi veljelleni ja laketin hyvälle ystävälleni.

 • Eman

  Olen kulkenut muutamana vappuna valkolakissani, tosin niitä vappuja onkin juhlittu sitten pienellä porukalla. Taitaa lakissani olla vielä noiden juhlien serpentiiniäkin muistona. :–) Jotenkin lakki on itselleni niin tärkeä, etten sitä uskalla ”isolle kirkolle” ottaa mukaani (pelkään, että unohtaisin lakkini tai että sille kävisi jotain) – viime vuonna kun uskaltauduin ihmisvilinään, olin askarrellut pahvista korvikkeen. Sekin on tallella, koska vapusta jäi niin hyvät muistot itselleni.

 • Blue Peony

  Aivoni ovat tainneet kasvaa kirjoitusten jälkeen, koska lakki puristaa kamalasti. Annoin sen lapsen leikkeihin enkä käytä enää koskaan. Laketti kelpaisi tilalle.

 • elmutin

  Yo-lakin laittaminen päähän on yksi lempiasioistani vappuna, ystävien ja juhlinnan lisäksi tietenkin! Ikävä kyllä edellisten vappujen välillä lakkini oli jotenkin kummallisesti itsellään kaapissa mennyt likaiseksi, joten viime vappuna alkuilta kului siihen, kun pesin ja hankasin (ja taisin vähän silittääkin) lakkiani ja tietenkin tahran poistamisen sijaan tein lakista entistä nuhruisemman. Nuhruisenakin se on silti rakas, mutta nyt saatoin rakastua vielä enemmän, nimittäin tuohon mirriin! Semmoinen olisi hauska lisä lakin kanssa ja mirrin voisin laittaa vielä seuraavana päivänäkin, kun menemme perheen (eli poikaystävän ja koiran) kanssa vappupiknikille juhlimaan paitsi kevään alkua, myös vuosipäiväämme. :)

 • Milou

  Käytän kyllä yo-lakkia vappuna, mutta olen jo muutaman vuoden aina vapun kynnyksellä pohtinut laketin hankkimista. Paitsi että laketti on mielestäni tosi kaunis, olen miettinyt sen saattavan olla hyvä vaihtoehto minulle myös sen käytännön seikan vuoksi, että hiukseni ovat tosi paksut ja liukkaat ja korvani vähän höröt: jos hiukset ovat auki, ne saavat lakin jatkuvasti liukumaan ylös kohti päälakea, mutta ponnari taas tuo esiin ei-niin-kivat korvani. Kaikkia ongelmia sitä saa naisena ratkoa… :D

 • Hannahi90

  Lakki on kotona veljen yolakin vieressä vitriinissä eikä sitä ole tullut käytettyä. Laketti on aika veikeä keksintö. Tahtoisin :)
   coccionella (at)gmail.com

 • Abe

  Lakkia en ole käyttänyt varmaan 7 vuoteen. En oikeastaan edes tiedä miksi, mutta ainakaan nuoruudessani lakista nautitut valkovenäläiset eivät auta asiaa :)

 • Pääsin ylioppilaaksi kolmisen vuotta sitten ja olen siitä lähtien käyttänyt yo-lakkiani. Olen lakistani erityisen ylpeä, koska ylioppilaaksi pääseminen oli kovan työn tulos. Lakkini on minulle myös erityisen rakas siksi, koska siinä lukee oma nimeni sekä valmistumisvuosi. Tänä vappuna painan lakin päähäni taas erittäin hyvillä mielin ja olen siitä jälleen kerran hyvinhyvin ylpeä. Vappu kun on se ainut juhla, jollin lakkia voi käyttää :)

 • Ev

  Laketti löytyy ja pidän siitä hirmu paljon! Melkein harmittaa kun sitä saa käyttää vaan kerran vuodessa :)

 • saravalmis

  Vielä ei tältä tytöltä löydy ylioppilastutkintoakaan, mutta lukion päättymisen lähestyessä alkaa sitä pikkuhiljaa mietityttää, minkälaisen lakin sitä hankkisi. Laketti olisi kyllä tosi kiva, jos ei ihan kokonaan lakkia korvaamaan niin siihen rinnalle, jos on vaikka liian korea kampaus lakilla peitettäväksi ;) Kyllä kelpaisi tuollainen paketti! 

  sara_4ho@hotmail.com

 • Mirja H

  Käytin lakkiani ekaa kertaa viime vappuna kun mies oli Suomessa käymässä ja halusi viettää autettista vappua! :D Pitää tarkentaa että sain sen vuonna 1999! ;) Tänä vuonna ajattelin vetäistä lakin päähän mutta tuollainen setti mulle ja miehelle olis ihan mahtava! :)

 • Murkinamasu

  Tuo laketti on kertakaikkisen ihana. Näytän todellä höpsöltä ylioppilaslakki päässä, eikä tämä ole vain omaa mielikuvitusta, vaan kaveritkin nauravat (kaikella rakkaudella tietenkin!). Joten tänäkin vappuna lakki jää kaappiin. Jos onnetar ei valitse minua, niin aion hankkia vapuksi laketin, koska hiuspannat ovat keväisiä, laketti on niin kaunis ja ruma lakki sietää jäädäkin historiaan. :)

 • Aileen

  Hei Jenni! Itse olen aivan ihastunut tuohon lakettiin ja ajattelin ostaa sen ennen kuin näin tämän arvonnan. Valmistun kaksoistutkinnosta nyt keväällä ja olisi ihanaa saada tämä päähän omiin juhliin! Itse ajattelin käyttää tätä lakin lisäksi omissa juhlissani sekä illalla kavereiden kanssa juhliessa. Mielestäni tämä sopii myös erinomaisesti ylioppilaiden äideille esimerkiksi lyyran sijasta ja ajattelinkin ostaa myös äidille tällaisen. Kivaa kevättä ja vappua! :)

 • MB

  Käytän lakkia vappuna, mutta olen harkinnut lakettiin siirtymistä. Se on hurmaava ja sillä on vielä hauska nimikin! :)

 • Pujo

  Enpä ole käyttänyt, koska taisin aikoinaan ostaa aivan liian ison hatun ja nyt pääni suorastaan hukkuu siihen!

 • eevvv

  Jotenkin se lakki ei ole omaa tyyliä ollenkaan, kun ei se ole niin tyylikäs, juhlavahan se oli sen pienen hetken. Laketti olisi nutturakampaukseenkin paljon kätevämpi joten toisaalta harmittaa, ettei tullut omiin juhliinsa sellaista hankittua. Vappujuhliin sen laittaisin jos omistaisin, sitä ei tule riisuttua pois päästä eikä varmasti olisi vaarassa hukkua niin helposti.

 • saaruli

  Juhlin viime keväänä omia yo-juhliani, ja silloin olin hilkulla hankkia lakin sijasta tyttömäisen laketin! Päädyin kuitenkin lainaamaan rakkaan kummitätini jo hieman kellastunutta lakkia. Olen tyytyväinen silloiseen päätökseeni, mutta laketti olisi vapuksi ihan huippu! Mirrin voisin antaa vuoden päästä valmistuvalle sukulaispojalle. :)

 • annakirahvi

  En käytä lakkia vappuna, koska se ei sovi minulle ja on vähän pienikin. Miten sitä olikin niin vaikea myöntää isopäisyytensä lakkia ostaessa..

  Laketti olisi tosi ihana saada. :)

 • En käytä yleensä yo-lakkiani Vappuna, koska lakki tuntuu jotenkin hiostavalta ja epämiellyttävältä. Parturi-kampaajana olen myös sen verran tarkka tukastani, että lakki sotkee myös kampauksen ja peittää suurimman osan hiuksista. Lakettihan olisi siis aivan huippu vaihtoehto, koska se toimisi samalla upeana kampauskoristeena! :)

 • Longan

  Hitsiläinen, miten kivan näköinen ja tyylikäs tuo yo-mirri on! Ja laketti toki myös! Muistan kun näin yo-laketin ihan ensimmäistä kertaa juuri sinun blogissasi ja jo silloin ihastuin tuotteeseen, joskin sen hankkiminen sitten kuitenkin jäi, olenhan toisinaan sellainen huonomuistinen ja aikaansaamaton nahjus! :) Pidän myös perinteisestä yo-lakista (muiden päällä), mutta mielestäni se ei oikein sovi omaan kummalliseen kallonmuotooni. Näytän se päässä ihan hölmöläiseltä, enkä olekaan lakkia pukenut päälleni sitten yo-juhlien ja -kuvien ottamisen jälkeen. Olisin takuulla valinnut v. 2003 yo-juhliini laketin, jos silloin siihen olisi ollut mahdollisuus! Jos nyt onni potkaisee, niin takuulla vedän vappuna ylpeänä laketin päähäni ja mirrin poikaystävän kaulaan! (Tosin ensin täytyisi sovittaa, josko tuo upea yo-mirri sopisi minulle! :))

 • En ole edes kuullut kyseisistä tuotteista, mutta todella veikeitä ovat! Varsinaisessa lakkiaistilanteessa eivät ehkä kuitenkaan korvaa sitä aitoa alkuperäistä, mutta vappurientoihin toisivat sopivasti särmää ja uutta meininkiä vanhan lakin tilalle.

 • hjj

  Omaa lakkiani en ole käyttänyt yo-juhlien jälkeen missään. En jotenkin pidä lakista, se on epämukava. Lakettia voisin jopa käyttääkin vappuna.

 • Venus

  En ole käyttänyt lakkia, koska se on jotenkin niin epämukava päässä..mutta laketti olisi mukava vaihtoehto sille :)

 • Tiina

  Käytätkö itse ylioppilaslakkiasi vappuna?
  – Kyllä käytän, tosin lakkini on minulle hieman pieni. Se mitoitettiin aikanaan kampauksen mukaan, joten lakki jää hiukan liian ylös eikä pysy kunnolla päässä.

  Entä löytyykö kaapista jo laketti tai mirri?
  – Ei löydy, mutta se voisi olla oiva vaihtoehto! Hiuksiakin pystyisi pitämään kiinni ja koristella kampauksen laketilla.

  Tai oletko suunnitellut sellaisen hankkimista?
  – Viime vuonna mietin, mutta sitten vappu menikin flunssassa, joten ostaminen jäi.

 • liisu

  tuo laketti on mielestäni upea ja voisin ehdottomasti käyttää sitä vappuhulinoissa! perinteinen lakki on tähän asti ollut käytössä mutta mielelläni vaihtaisin sen naisellisempaan lakettiin :-)

 • nupsi

  Pääsin viime keväänä ylioppilaaksi, ja aion vetää tänä vappuna lakin päähän ensimmäistä kertaa sitten lakituksen! Odotan sitä innolla :) (ja ai niin, minusta ylioppilashattu on niin mukava, että voisin olla se päässä aina hahha :D)

 • melodi

  Valmistumisestani ei ole vielä kovin kauaa. Olen käyttänyt ylioppilaslakkiani hyvin vähän. Vappuna tykkään hassutella peruukki päässä! Todennäköisesti vanhempana käytän vappuisin ylioppilaslakkiani :) Lakettia olisi hienoa päästä testaamaan ja mirri pukisi varmasti veljeäni!

 • Liljuska

  Lakki vielä kaapista löytyy, ja paremman puutteessa vappupicnicillä päässä. Laketin hankkimista olen kyllä harkinnut, sillä sen käyttö innostaisi enemmän. Nyt kun ensikertaa mirristä kuulin, nousi se kyllä suosikiksi. Eli jos onni suosii niin kuljen kyllä koko vapun YO-mirri rinnuksessa.

 • Sannananna

  Oiii, siis miksen mä olen tällaisista kuullutkaan! Oman yo-lakkini olen jättänyt jälkeeni jo aikoja sitten, en olleenkaan ole tykännyt siitä, mutta tällaisia kyllä käyttäisin vappuna varsin mielelläni ^_^

 • mustikkamaria

  Nyt on kohta ensimmäinen vuosi yliopistoa takana ja innoissani odotan kun saa laittaa yo-lakin päähän tummanvihreiden tiedekuntani haalareiden kaveriksi. :) Laketti on mielestäni todella kaunis ja olen miettinyt sen hankkimista, mutta opiskelijana budjetti ei anna periksi. Kuitenkin sille tulisi käyttöä vain kerran vuodessa. Ja tämä mirri on aivan ihastuttava! Jos voitan, antaisin sen luultavasti rakkaalle veljelleni lahjaksi. Hän on valmistumassa yliopistosta, mutta tulevalle tekniikan DI:lle vappu tulee varmaan aina olemaan yhtä riemukas ja ikimuistoinen juhla – ja mirrille tulisi takuuvarmasti käyttöä. :)

 • s0ff1

  Meillä on ollu miehen kanssa jo muutamana vappuna vähän tappelun poikasta siitä, ettei hän vaan millään suostu laittamaan lakkiaan päähän vaikka minusta se olis niin kiva. Itse kuitenki haluan käyttää ylpeänä lakkiani. Tuo mirri vois olla miehelleni hyvä lakin korvike ja molemmat olis tyytyväisiä. Laketti ja mirri olis mahtikset riennoissa, joissa ei raaski lakkia pitää ja sotkea.

 • iviiviv

  Eilen kysyin ylioppilaaksi valmistuvalta pikkuveljeltä, että tulisiko tuolle YO-mirrille käyttöä, jos isosiskon roolissa ostaisin tuon hänelle valmistumislahjaksi ja kyllähän isosisko pikkuveljensä tuntee ja YO-mirrille näytettiin vihreää valoa! Kyselin jo viikonloppuna pikkuveljen tyttöystävän mielipidettä ja niinkuin arvelinkin sielläkin suunnalla suorastaan hihkuttiin ilosta, että miehillekkin saa oman versionsa YO-laketista! Mikä ihana ajatus, ettei kerrankin tarvitse kärsiä viime hetken lahjakriisistä samalla tietäen, että lahja on mieleinen ja itseä lämmittää ajatus siitä, että lahja on taattua suomalaista designia! Mua on aina jääny harmittamaan, että tuo YO-laketti julkaistiin vasta vuosi oman valmistumiseni jälkeen, sillä oma ylioppilaslakkini ei ole ollut käytössä kertaakaan itse juhlapäivän jälkeen. YO-laketille puolestaan uskoisin tulevan moninkertaisesti enemmän käyttökertoja, ja olen jo monen monta kertaa harkinnut tuon YO-laketin omaksi lunastamista, mutta aina se on vaan jotenkin jäänyt… Vähän jo suunnittelin josko tuo YO-laketti pelastaisi samalla pikkuveljen YO-juhlien vaatekriisin, sillä mekoksi kelpaisi jokin yksinkertainen jo kaapista löytyvä mekko, jonka rintapieleen tuon YO-laketin voisi kiinnittää koristeeksi kruunaamaan juhla-asun. Josko sitä siis vihdoin ryhdistyisi ja ostaisi tuon YO-laketin jo täksi vapuksi!

 • Nennne

  Ylioppilaslakki kuuluu perinteisesti jokaiseen vappuuni, vaikka lakki tuntuukin melko kömpelöltä. Lisäksi pääni on ilmeisesti kutistunut ylioppilaaksi valmistumiseni jälkeen, koska lakki on liian iso päähäni nykyisin :D Uutta lakkia en kuitenkaan haluaisi hankkia, jotenkin se tuntuisi minusta ”väärältä”. Siksipä tuo laketti tuntuisikin paremmalta vaihtoehdolta. Laketti on lisäksi kaunis ja naisellisempi kuin lakki. Mirri menisi tietysti miehelleni, joka ehtikin jo innostua siitä, kun näytin siitä kuvan hänelle :)

 • tiippa

  Harvoin muistan Vappuna painaa YO-lakkia päähän. Omani lisäksi on painautunut kasaan ja jotenkin maanantai -kappale muutenkin. YO-laketti olisi todella kaunis päähine korvaamaan tuon perinteisen :)

 • sipulisopuli

  Kirjoitukset ovat itselläni edessä vasta syksyllä ja lakin hankinta vasta pian siis edessä. En ole saanut vielä lakettia sovittaa, mutta uskoisin sen sopivan paremmin tulevaan juhlatyyliini. Ajattelinkin sen klassisen lakin rinnalle kenties ostaa.

 • heartbeat

  En edes tiedä missä oma ruma lakkini on, kerran sitä käytin enkä koe tarvetta käyttää toiste. Minun mielestäni mirri ja laketti ovat oiva valinta myös koulun juhlatilaisuuteen, ovat molemmat niin tyylikkäitä.

 • tyyni

  Ylioppilas en bielä ole, mutta jos laketin voittaisin niin saattaisinpa sitä käyttää juhlissani!

 • SaR

  Lakkia käyttänyt vain lakkiaispäivänä. Laketti kyllä kelpaisi :)

 • Mirene

  Jokaisena kolmena vuotena ylioppilaaksi pääsyn jälkeen on tullut hattua käytettyä, tästä vuodesta en tosin ole varma. Laketti olisi kyllä mukava vaihtoehto vapuksi :)

 • Männynkäpy

  Yo-lakki löytyy kaapista ja tähän mennessä olenkin joka vappu sen päähäni tyrkännyt. Itse tykkään lakista ja mielestäni se sopii omaan päähäni (vaikka iso pää onkin…) hienosti :) Jos laketti olisi keksitty silloin, kun itse juhlin ”ylioppiuttani” en olisi sitä hankkinut, sillä mielestäni oikea lakki kuuluu siihen juhlaan. Kuitenkin vappuiluun laketti ja mirri ovat kivoja varsinkin, jos lakki on kokenut jo kovia.

 • Ellielliellie

  YO-lakkia en ole käyttänyt lakkiaisten jälkeen (meillä on itse asiassa sisarusteni kanssa yhteinen ”perintölakki”, ts. jokainen meistä on käyttänyt samaa lakkia lakkiaisissa, samankokoiset päät kun meillä on :D … tämä oli ensin vähän vitsi, siis kun veljeni ei saanut ajoissa lakkia hankittua yo-juhliinsa, mutta siskoni kohdalla se oli jo perinne ;)). Sen sijaan teekkarilakki on ollut päässä usein opiskelujen aikana (=patinaa) ja sittemmin vappuna. Viime vuosina sekin on ollut kaapin perilllä mutta ehkäpä tänä vuonna voisi kaivaa sen esiin. YO-laketti ja -mirri ovat oikein suloiset. Jos voittaisin, niin antaisin siskolle ja veljelle, heillä kun ei tosiaan ole koskaan ollut ihan ikiomaa yo-päähinettä.

 • Satu K

  tämä ylioppinut pääsee painamaan lakin päähän vappuna ensimmäistä kertaa, joten vielä toistaiseksi fiilistä kampauksen pilaamiseen epämukavalla lätsällä löytyy! no ei vais, ylioppilaslakkiin liittyy jollakin tavalla ylitsepääsemätöntä ajatonta klassisuutta. mutta uskon, että vuosien päästä (tai, kun hiukset/ego eivät vain kestä lakin aiheuttamaa hiuskaaosta) laketti voisi olla aika freesi valinta!

 • Aniimariem

  Lakkia en ole päähäni sittemmin vetänyt, mutta lakettia pitäisin mielelläni! :)

 • Jenni H.

  Miksi en ole ennen kuullutkaan mirristä! Tuli ennen kuvien latautumista niin häröjä mielikuvia mustavalkoisista näätäkauluksista ties mihin muihin mirreihin, joista en halua tässä alkaa juttelemaan.. :’D

  Mahtava idea kyllä!

   

 • en ole käyttänyt ylioppilaslakkia juhlien jälkeen, mutta laketti olisi kyllä kiva&sopiva vaihtoehtoinen asuste vapuksi! :-) x

 • Norsu

  Heips!

  Kaverilla oli valmistujaisissa päässään yo laketti ja rakastuin siihen ensisilmäyksellä… Olisi niin ihanaa josko saisi tätä kautta omani :)

 • Ainosofia

  YO-lakkia ei ole tullut kyllä muistaakseni kertaakaan käytettyä, mutta lakettin laittaisin aivan varmasti vappuna päähäni!:)

 • pex

  vappuna sitä tulee ainoastaan käytettyä

 • Katrir

  Muutama vuosi ylioppilasjuhlien jälkeen lainasin lakkiani kaverilleni, joka oli joskus hukannut omansa ja oli lupautunut mennä suvun vappupäivälliselle lakki päässään. Lakki jäi sille tielle, enkä ole sitä kaivannut kohta kymmeneen vuoteen. Vappu ei ole ollut koskaan mitenkään erityisen tärkeä juhla minulle, mutta tänä vuonna olen menossa vappubrunssille isolla kaveriporukalla ja muistin lakittomuuteni. Laketti olisi ihana asuste mukavaan päivään eli tulisi todella tarpeeseen! Mirriäkin voisin käyttää joskus ;)

 • Sssorroo

  Lakki on tupannut olemaan joka vuosi eri kaupungissa tai joskus jooa eri maassa kuin minä! Saa nähdä miten käy tänä vuonna :)

 • Minnuli

  Käytän kyllä ylioppilaslakkiani vappuna, mutta tuo laketti olisi sille kyllä hyvä vaihtoehto! Lakin kanssa on vähän niin, että kun sen kerran päähänsä painaa, niin sitä ei viitsisi ennen seuraavaa suihkua ottaa pois, kun siitä jää niin kaunis punainen rantu otsaan ja tukka lyttyyn… ;)

 • Kyllä mä juhlin vappua yo-lakki päässä! :) 4 vuotta sitten sain ja kyllä sitä nyt täytyy ulkoiluttaakin kerran vuodessa. :D Tuo laketti on tosi kaunis!

  marianne.salonen(a)hotmail.fi

 • Kyllä mä juhlin vappua yo-lakki päässä! :) 4 vuotta sitten sain ja kyllä sitä nyt täytyy ulkoiluttaakin kerran vuodessa. :D Tuo laketti on tosi kaunis!

  marianne.salonen(a)hotmail.fi

 • Evita

  Lakkia ei ole tullut koskaan käytettyä ylioppilasjuhlien jälkeen, harmi sinänsä kun perinteen ihminen olen. Olen kyllä ajatellut hankkia tuon laketin, se on vaan supermagee ja sitä ehdottomasti käyttäisin aina vappuisin :) Pitäishän ne perinteet lapsillekin opettaa ;)

 • h_eidi

  En ole tullut käyttäneeksi lakkia yo-juhlien jälkeen. Siitä jää niin kauhea painauma sekä hiuksiin että otsaan, että vaput ovat menneet ilman :). Mietin itse asiassa laketin hankkimista silloin kun se oli uusi juttu, mutta se jäi silloisten vappusuunnitelmien muututtua. Nyt olisi kiva kaikkien vuosien jälkeen juhlia laketilla :).

   

 • Neenea

  Kerran olen lakkia käyttänyt ja muuten se on saanut levätä muistona laatikossaan. Laketti on kerrassaan mainio ratkaisu; naisellinen ja sievä. Hiuksetkin pysyvät aloillaan. Mirri sopisi poikaystäväni kaulaan ja se tekisi hänestä komeastakin komeamman juuri juhlapäivänä!

 • sineen

  Olen käyttänyt lakkia edellisen kerran YO-juhlissani. Muistot lakkiin liittyen eivät ole niin ruusuiset, että lakkia olisi tullut sen koomin vedettyä päähän. Olen todella migreeniherkkä ja niinhän se migreeni iski sitten myös YO-juhlapäivänä. En edes saanut juhlia omia juhliani loppuun, kun tuli niin voimakas migreenikohtaus, että juhlavieraat oli pyydettävä terassimme puolelle juhlimaan, että pääsin pimeään ja hiljaiseen nukkumaan. (Onneksi meillä on lasitettu terassi, joten vieraat eivät joutuneet heitteille ;)) En tietenkään päässyt ystävieni kanssa jatkoillekaan juhlimaan, vaan muiden juhliessa minä nukuin migreeniä pois. Joka vappu pohdin ja punnitsen uskaltaisinko lakin vetää päähäni, mutten halua pilata enää yksiäkään juhlia lakin aiheuttamalla migreenillä. Täytyy myöntää, että kuulen nyt ensi kertaa laketista, mutta tämähän kuulostaa ratkaisulta ongelmaani! Kiitos siis kirjoituksestasi – näyttää siltä, että tänä vappuna pääsen ensi kertaa osallistumaan kunnolla perinteiseen vapun viettoon kaikilla mausteilla. Laketti on siis ehdottomasti hommattava, tavalla tai toisella :)

 • haimai

  Omista yo-juhlista on vierähtäntyt neljä vuotta, mutta valitettavasti ylioppilaslakki ei ole päässyt käyttöön sitten itse juhlapäivän; syynä valtava lakkia koristava punaviinitahra joka syntyi juhlayönä:) Minusta itse lakki on jo kaunis, mutta kyllä ruusuke ja mirri ovat myös todella klassisen kauniita ja tuntuisivat sopivan omaan tyyliin lakki paremmin!

 • UllaT

  Lakki on päässä silloin kun vappu vietetään Helsingissä, muutoin jää laatikkoon. Lakettia en omista ja olisi hauska vaihtaa perinteinen lakki lakettiin.

 • Mrl

  Tänä vuonna olen odottanut vappua ja vappuaattoa erityisen innolla, sillä viime vuonna vietin sen ulkomailla Wienissä eikä se tuntunut ihan samalta.

  Olin järjestänyt illanvieton erääseen puistoon ja pyysin kavereita kutsumaan kaikki omatkin kaverinsa. Suomalaisia oli kiitettävästi, meillä oli serpenttiinit ja saippuakuplat sekä asianmukaiset eväät, mutta yhtään yo-lakkia ei näkynyt koko illan aikana, auringon laskun jälkeen oli vieläkin +18c ja paikalliset eivät osanneet olla tarpeeksi innoissaan. :D

  Parempi onni ensi viikolla – laitan ehdottomasti lakin ja sunnuntaina menen piknikille Ulliksen kaikkein ahtaimpaan kohtaan, jotta saan paikattua viime vuoden vappuvajareita. Laketti olisi kyllä tosi kiva vaihtoehto lakille, sillä olen ilmeisesti ostanut yo-lakkini väärän kokoisena.

 • Lilium

  Olen käyttänyt omaa ylioppilaslakkiani joka vappu, mutta laketin ostamista olen harkinnut siitä asti kun se ilmestyi. Pidin myös kovasti siitä että miehetkin saivat oman vaihtoehtonsa :). Ylioppilaaksi tullessani olisin saattanut hyvinkin hankkia laketin jatkoja varten, jos niitä olisi jo silloin ollut. Lakitusseremoniassa olisin tosin käyttänyt perinteistä lakkia. Ylioppilaaksi tulostani on jo niin kauan, että olisi kiinnostavaa kokeilla vappujuhlinnoissa jotain erilaista. Laketti on kaunis, naisellinen ja näyttävä asuste ja mielestäni se ja YO-mirri tuovat modernin tuulahduksen lakin rinnalle ja mielestäni myös näyttävät riittävän arvokkailta lakkia kunnioittavalla tavalla.

 • essiellen

  Minua harmittaa edelleen, etten hankkinut vuosi sitten omiin YO-juhliini tuota ruusuketta. Mietin sitä tosi paljon, mutta jostain typerästä syystä aloin jänistää kun ajattelin että pitäisi olla perinteinen. Hölmöä, en ymmärrä miksei perinteitä saisi rikkoa, ihanaa että on suunnittelijoita ja luovia ajattelijoita jotka haastavat ihmisiä rikkomaan vallitsevia tapoja ja käsityksiä! Onneksi tuon voi vieläkin ostaa, jos ei nyt arvonnassa voita, ja käyttää tulevina vappuina :-)

 • Oolatus

  Lakkia pidän kerran vuodessa juurikin vappuna. Suojaa hyvin hiuksia skumppasateelta. Olen sukuni ensimmäinen ylioppilas joten kannan ylpeydellä vaikka itse tutkinto on kokenut inflaation. Laketti olisi kyllä kätevä kun voisi enemmän satsata kampaukseen :)

 • En omista kumpaakaan, mutta yo-lakettia olen himoinnut siitä lähitien kun ensimmäisen kerran sen blogistasi bongasin! Laketti olisi päässäni ehdottomasti vappuina, sillä omat yo-juhlat on jo juhlittu. Yo lakki on vappusin hirveän hankala ja pelkään sen unohtuvan, laketti olisi paljon kätevämpi ja voisihan tuon yo-mirrin vaihtaa miekkosen kaulaan lakin sijaan!

 • medde

  Oi, kumpa näitä laketteja vaan olisikin ollut jo silloin kun kirjotin. Olisin niiiin varmasti korvannut sen kammottavan hirvitylakin tällä lakkiaisissani. Tuo kammottava hirvityslakki ei ole muuten sen lakkiaispäivän jälkeen löytänyt enää tietä mun päähän, onneksi! Enkä kyllä tiedä sen olinpaikkaakaan…Mutta tuommonen laketti, se kyllä varmasti keikkuisi joka vappu (ja salaa muulloinkin kotona) päässä :) Mulla olikin tarkoitus hankkia tuommoinen sillon, kun ne tuli ensimmäisen kerran myyntiin, mutta eihän niitä enää ollu jäljellä, kun menin ostamaan ja sen jälkeen olen ihan tyystin koko laketin unohtanut, kunnes nyt. Ja tuo mirri niin varmasti löytäis hyvän kodin mun miehen pikkuveljeltä, jolla lakkiaset on tulossa seuraavan vuonna.

 • Käkönen

  Toivottavasti onni osuisi kohdalle, sillä tänä vuonna perinteiset vappukemut jäävät väliin, koska vapunpäivänä juhlimme isoisäni pyöreitä ikävuosia. Tuo laketti toisi ihanaa vapputunnelmaa myös syntymäpäiväjuhliin mutta ei olisi niin alleviivaava kuin lakki. Oma lakki on ollut hyvin käytössä joka itsenäisyyspäivä, vappu ja kesäretki, joten se on päässyt vähän reissussa nuhriintumaankin.

 • JLe

  Hei, ehdottomasti käyttäisin pantaa tulevana vappuna mikäli semmoinen kohdalleni tulisi. Kaapista löytyy hieno yo-lakki, mutta eipä sitä ole tullut vuoden -99 jälkeen käytettyä…

 • Maria90

  Olen miettynyt YO-laketin ostamista siitä asti, kun se tuli myyntiin. Yo-lakki oli ihana ylioppilasjuhlapäivänä, mutta nyt se aiheuttaa vaan hiuskriisin.:D Haluan silti juhlistaa ylioppiluuttani juurikin vappuna, joten YO-laketti olisi täydellinen!

 • Matsku

  Kyllä, käytän yo-lakkia vappuisin. Lakettia tai mirriä en ole hankkinut, mutta olen kinnostunut niitä kokeilemaan.

 • TheWeeirdOne

  Ensimmäinen lakkivappu edessä, joten tottakai lakki laskeutuu päähän. Toisaalta en kyllä ehkä välttämättä halua ottaa riskiä, että se likaantuisi vapun vietossa. Joten laketti ihan kätsä.

 • Täytyy myöntää että harvana vappuna lakki päässä on.. Ehdin alkuperäisen jo hävittääkin (kuten ilmeisen moni muukin), mutta äitini hommasi uuden :D. Vappu on kuitenkin ihana juhla, ihmiset ovat niin hyvillä mielin, ja minusta on mahtavaa kun kaupunkien kadut ovat täynnä väkeä.

 • hej

  Moikka! Tuon laketin tullessa harmittelin, ettei se ollut markkinoilla jo omien ylioppilasjuhlien aikaan. TYKKÄÄN!

 • Haluaisin käyttää vappuna ylioppilaslakkiani, mutta se ei mielestäni sovi minulle niin hyvin kuin haluaisin. Siksi olen suunnitellut Kirsi Nisosen yo-laketin hankkimista siitä asti, kun sen ensimmäisen kerran näin, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Olisipa onni, jos nyt voittaisin sellaisen!

 • tipsu81

  Oma yo-lakki on hukkunut eräänä rämäpäisenä wappuna, joten kyllä sitä käytettiin niin kauan kuin sellainen oli :D Korvaisin mieluusti laketilla tai mirrillä.

 • muinaisjuttu

  Minä käytän lakkia vappuna, mutta toki voisin käyttää lakettiakin, jos sellaisen omistaisin. Mies kyllä lämpenisi tuolle mirrille!

 • NellaNimella

  En ole käyttänyt lakkia sillä se on mielestäni tyhmän näköinen. Laketti sen sijaan on todella upea ja käyttäisin varmasti vaikka heti!

 • NinaK

  Käytän vappuna yo-lakkia eikä kaapista vielä löydy lakettia =).

 • Hannahy

  Wou, empäs ole ennen ajatellutkaan juuri vapuksi nuita uudempia vaihtoehtoja lakille. Itse perinteisesti käytin omissa juhlissa lakkia, mikä aiheutti vähä päänvaivaa kampauksen kanssa, kun nuttura piti laittaa kauhean alas. Mutta vapuksihan tuollainen olisi aivan mahtava, jos kisassa onni suo! ;)

 • Norway

  Yo-juhlien jälkeen lakkia olen pitänyt päässä vain opiskelijavapunvietossa, eli nyt muutamana vuonna. Tänä vuonna vietän vappua ulkomailla, joten lakki jää kotiin kaapin pohjalle. Laketti on kyllä niin kaunis, että se päässä voisi vappua juhlistaa myös Suomen rajojen ulkopuolella. Ja poikaystävälle tietysti mirri kaulaan, ;)

 • Nukka

  Oi, olen haaveillut tuosta yo-laketista siitä lähtien, kun se tuli myyntiin. Oma yo-lakkini on valmistumiseni jälkeen pölyyntynyt tunnollisesti joka vappu lapsuudenkotini komerossa eli keväästä 1999 lähtien. Se kun ei ole oikein tuntunut omanlaiselta päähineeltä. Mutta tuota lakettia ulkoiluttaisin ilomielin!! Ja uskoisin, että mirrillekin löytyisi käyttäjä :)

 • Jurri

  Lakki käytössä juu. Nämä on mulle ihan uusia tuttavuuksia mutta tosi mageen näköisiä. Kyllä kelpais!

 • Binkku

  Lakki menee päähän vappuna, tosin laketti voisi olla hauskaa vaihtelua :)

 • amelia

  Melkein joka vappu ylioppilaaksipääsyn jälkeen olen lakin vappuna päähän painanut. Voi jos olisikin ollut saatavilla mirri, kun itse olin tuore ylioppilas, olisin niiiiiiiin hankkinut sen lakin sijaan (tai ehkä sen lisäksi)! Vielä ei löydy kaapista kuin se lakki, voisin mirrin kuvitella hankkivani. Toivon olevani onnettaren suosikki nyt, tulisi molemmat kerralla! munkkis[at]yahoo.com 

 • Eveeeeeeeeeeeeeeeee

  En käytä yo-lakkiani, mutta laketti löytyy ja mennee vappuna päähän. Jos voitan, mirri menee poikaystävälle ja laketti kaverille lahjaksi. :)

 • Indra

  Aion käyttää lakkia tulevana vappuna. Laketti on mielestäni kaunis, mutta en ole saanut aikaiseksi sellaista hankkia. Tosin vappuna ruukaa tuulla niin kovasti, ettei mitään kampauksia kannata ajatellakaan, joten ei haittaa, vaikka tukka lätistyykin lakin alla ;)

 • Mintt

  Ihania! Mulle ihan puun takaa tällaiset, onko näitä jo pitkään ollut markkinoilla? En oo hattuihmisiä ollenkaan, ylipäätään, mutta hiuskoriste päässä kulkisin ylpeänä :)

 • Chelita

  Kyllä ylioppilaslakkia tulee käytettyä yleensä vappuisin.. Ihan jo senkin takia kun oli niin kallis.. Pitää sitä vähintään kerran vuodessa käyttää, jotta olisi hintansa väärti ;)

  Tuo laketti & mirri -setti olisi ihan loistava lahja pikkusiskolleni ja serkulleni, jotka päättävät lukiotaipaleensa luultavasti samaan aikaan. Molemmat oman tiensä kulkijoita ja rohkeita pukeutujia, joten voisin kuvitella, että korvaisivat lakit mielellään mirrillä & laketilla :)

 • vappenvappen

  Rakastan omaa E.R.Wahlmanin ylioppilaslakkiani, niinkin paljon etten raaskisi pitää sitä vappuriennoissa muuta kuin hyvällä säällä(:D). Olisi ihanaa ottaa kokeiluun itselle ja poikaystävälle mirri ja laketti, mielestäni uusissa tuulissa ei ole mitään pahaa vaikka se lakki olisikin The Juttu kuten itselleni:>

 • Stiinae

  Laketti on i-h-a-n-a! Olisi kiva korvata tämän vuoden riennoissa lakki astetta söpömmällä vaihtoehdolla, vaikkei sellaista vielä omasta kaapista löydykään. Mielessä on myös yo-mirrin hankkiminen poikaystävälle :)

 • Nanii

  Kunhan ensin pääsen ylioppilaaksi, niin aion kyllä käyttää ylioppilaslakkia vappuriennoissa. :) Lakin rinnalle olisi mahtavaa saada vielä YO-laketti, vaikken sitä itse YO-juhlassa käyttäisikään. Tänä keväänä ylioppilaaksi pääsevälle poikaystävälle voisin hyvin hankkia YO-mirrin lahjaksi – ihan mahtava! :)

 • Samusirkka

  Laketti on vallan mainio ja mieskin varmasti innostuisi mirristä ;)

 • MA

  Itselläni on yo-lakki, kaapin perukoilla tosin. Nuorempi siskoni kirjoittanee itsensä ylioppilaaksi joulukuussa ja uskoisin, että hän voisi hyvinkin korvata juhlissakin lakin laketilla :)

 • Siljja

  Ronskisti: törkeen hienoja molemmat! Erittäin onnistuneita. Ihastuttavia tuotteita. Itsellä on juhlat juhlittu jo muutamia vuosia sitten, enkä nyt varsinaisesti arvontaan ole osallistumassa. Voisihan sitä tietysti jotakuta ystävää ilahduttaa! Siispä: ei tule lakkia käytettyä eikä ole lakettia, vaikka hiukkasen sitä mietinkin omien YO-juhlien aikaan. (Tuntui liian köykäiseltä vastata vain yhteen kysymykseen)

 • anhalt

  Lakki on päässä aina vappuisin, mutta mieluusti päivittäisin ”raskaan” lakin kevyempään lakettiin! On niin siro ja kaunis sekä antaa enemmän vapauksia hiusten laittamisen suhteen.

 • Celia

  Mun pitikin täksi vapuksi etsiä ylioppilaslakkini ja vaihtaa siihen oman ylioppilaskuntatoiminnan lyyra. Hups, en taida ehtiä, kun lakki majailee porukoiden varastossa :) Teekkarilakilla mennään siis tämäkin wappu, vaikkei musta koskaan DI:tää tullut. Se tosin kulmiensa vuoksi istuukin päähän yo-lippistä paremmin… Lakettia olen myös harkinnut jo monta vuotta. Olisipa kiva saada sellainen :)

 • Celia

  Heh, kiitos autocorrect tuosta ylioppilaskuntatoiminnasta ;)

 • miimaa

  Yo-lakkia on tullut käytettyä joka vappu lakkiaisten jälkeen. Ensimmäisenä vappuna vanhemmat opiskelijat pelottelivat, että puhtaat lakit liataan, joten päätin tehdä sen itse. Lakissa on tällä hetkellä hyvin hävyttömän muotoinen skumppajälki. Onneksi vältyin esimerkiksi permanenttitussilta, jota on monien tuttujen lakeissa… :D Olen harkinnut laketin hankkimista ehkä valmistumisen jälkeen, ellen päädy teekkariksi vielä ennen valmistumista.

 • Mimie

  Valmistun tänä keväänä ja päähän taitaa päätyä tuo laketti. Mukava, vähän erilaisempi vaihtoehto. :)

 • Tik2Tak

  Lakki lentäis kaapin pohajlle HETI kun tällaiset saisin käsiini :D Eli on ollut käytössä, mutta tämä on aivan mahtava keksintö, isosti vaan respektiä suunnittelijalle!

 • Lillille

  Käytän lakkia vappuna, mutta tuollainen laketti olisi kyllä itselle mieluisampi. :)

 • satu-

  oma yo-lakki on kulkeutunut muuttojen jälkeen ties minne…ei siis ole ollut käytössä, mutta laketin hankkiminen on ollut mielessä! varsinkin nyt kun opiskelijavaput on ohi niin olisi kiva juhlistaa vappua laketin kanssa haalareiden sijaan :)

 • Taatelin

  Yo-lakin olen kuuliaisesti joka vappuna päähäni istuttanut, vaikka olen jo muutaman vuoden lakettia snoolannut. Onhan se todella kaunis ja lakkia 100-kertaa elegantimpi. :) Mirri tuli minulle täysin yllätyksenä, wau! (ja voisinhan ottaa myös tuon miehen ja ruusut… ;))

 • SatuN

  Itselleni ei tuo lakki oikein päähän istu ja olinpaikkakin on tällä hetkellä kysymysmerkki. Laketti onkin ollut hankintalistalla jo monen vuoden ajan, mutta en ole saanut sitä aikaiseksi hankkia. Ehkä tänä vuonna sitten.

 • SatuN

  Niin ja se spostiosoite vielä.

 • JohannaPy

  Oi, onneksi ehdin vielä osallistua tähän. Laketista olen haaveillut jo hyvän aikaa, olisi moderni ja urbaani vaihtoehto lakille.

 • resres

  En olisi omiin yo-juhliini lakitta uskaltanut lähteä, eritoten kun kaikilla muilla oli lakit, vaikkakin lakista tuleekin mieleen seilori ennemmin kuin ylioppilas. Omistan siis ruotsinkielisen lakin ja se on hiukan massiivisempi kuin suomenkielisten lakki. Vappuna ehkä rantaruottalainen lauleskeleva seilori skumppaa nauttien sopisi katukuvaan, mutta.. se laketti tai jopa mirri olisi naisellisempi.

 • liisuli

  Lakki jää vappunakin kaappiin, mutta laketti olisi aivan ihana ja keväinen koriste :) Vaikka se onkin niin tavanomaista olla ylioppilas ja missään vaiheessa ei ollut epäselvää ettenkö lakkia saisi hyvillä arvosanoilla, niin olen kuitenkin jokseenkin ylpeä tästä saavutuksesta. Ehkä pitäisi ryhdistäytyä joko lakin tai laketin käytön kanssa :)

 • kride

  Ylioppilaslakki löytyy, mutta en oikein osaa sitä vappuna käyttää. Tuollaista lakettia kyllä mielelläni pitäisin :)

  krisu.sposti(at)suomi24.fi

 • anneliveee

  Laketti ON tyylikäs.

 • Toulouse

  Voi apua, mun ilta on mennyt tenttikirjan ääressä, joten koetan onneani vielä näin aamun puolella ;) Itse tykkään käyttää ylioppilaslakkiani, mutta siskoni hukkasi omansa toissa vuonna vappuriennoissa, ja kun hänen syntymäpäivänsäkin on nyt juuri ennen vappua, olisi tuo aivan täydellinen lahja tyttömäiselle pikkusiskolleni! :)

 • epunen

  Itse en ole saanut painaa lakkia päähäni vielä koskaan, sillä valmistun ylioppilaaksi tänä keväänä. Vaikka perinteinen lakki onkin klassisen tyylikäs ja ajaton, on vaihtoehtoja toki tullut mietittyä. Sievä laketti olisi onnistunut katseenkiinnittäjä tulevissa ”lakkiaisissani”, mutta huomio kiinnittyisi lakin sijaan juhlan aiheeseen: suomalaisen sivistystyön hedelmään – valmistumiseen.

 • phocahispida

  Lakki löytyy, muttei se oikein palikkapäähäni sovi. Vappuhulinoihin tuo laketti olisi mainio ja toukokuussa YO-juhliaan viettävälle veljelle olisi hienoa antaa lyyrarusetti. <3

 • soleil

  YO-lakki on vapun juhlinnassa ollut monesti mukana, mutta olisipa kiva saada omaan päähän osuvammin sattuva YO-laketti käyttöön! :)

 • jiu

  nämä on niin upeita!!

Related posts