23/04/14

Blogikirppis, Kierrätystehdas ja Vaatevallankumous

9 46 vaatevallankumous2.png

Loppuviikosta riittää tällä viikolla jälleen mukavaa tekemistä, sillä Kaapelitehtaan valloittaa Wannabe Ballerinasin lisäksi Kierrätystehdas-tapahtuma. Lauantaina ja sunnuntaina 26.-27.4.2014 järjestettävässä tapahtumassa sukelletaan jälleen kierrätyksen maailmaan sekä buustataan siinä sivussa ekologisuuteen, eettisyyteen ja kestävään kehitykseen liittyviä teemoja. Tietoa tapahtuman ohjelmasta ja aikataulusta löytyy Kierrätystehtaan nettisivuilta, mutta mukana on siis jälleen mahtava kattaus ohjelmaa, työpajoja, myyntipisteitä ja vaikka mitä. 

Tänä vuonna mukana tapahtumassa on myös molempina päivinä bloggaajakirppis, jossa myös minä olen myymässä aarteitani sunnuntaina. Koko Kierrätystehdas-tapahtuma on avoinna la-su klo 10-17 ja bloggaajakirppis starttailee Kaapelitehtaan M2-hallissa klo 12 aikoihin. Kirppishumua jatkuu niin kauan kuin tavaraa riittää eli kannattaa suunnata paikalle hyvissä ajoin. Toivottavasti nähdään viikonloppuna Kaapelitehtaalla! :) Kaikki myymässä olevat bloggaajat ja lisätiedot tapahtumasta löydät joko Kierrätystehtaan sivuilta tai tapahtumalle tehdyiltä FB-sivuilta.

kierratystehdas1.jpg

Tällä viikolla on luvassa toinenkin vaatteiden ekologisuuteen ja eettisyyteen liittyvä tempaus, sillä huomenna torstaina 24.4.2014 vietetään Vaatevallankumousta. Jos joku ei vielä tiedä, mistä on kyse, niin nyt seuraa pieni infopläjäys! Asia kerrotaan Vaatevallankumouksen omalla Facebook-sivulla niin ytimekkäästi, että mitäpä sitä muuttelemaan:

24. huhtikuuta tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun Plaza Rana -tehdasrakennus romahti Bangladeshissa. 1133 ihmistä kuoli. Siksi tänä vuonna 24. huhtikuuta vietetään Vaatevallankumousta.

Vaatevallankumous haluaa muuttaa vaateteollisuutta niin, että vastaavia katastrofeja ei voi enää koskaan tapahtua. Se haluaa näyttää, että me kuluttajat haluamme vaatteita, jotka on tehty turvallisissa ja reiluissa oloissa ja joista työntekijä on saanut elämiseen riittävää palkkaa. Se haluaa näyttää myös, että me haluamme tietää enemmän siitä, missä, miten ja kuka meidän vaatteemme on tehnyt. 

vaatevallankumous3.png

Tempaus ei ole vain suomalainen ilmiö, vaan Vaatevallankumous järjestetään yli 50 maassa. Huomenna siis vaateteollisuudelle esitetään kysymys: ”Who Made Your Clothes?” Kuka teidän vaatteenne tekee? Toiveena on, että vaatemerkit pystyvät vastaamaan ja kertovat meille, miten ne varmistavat vastuullisen tuotantoketjun. Vaatevallankumouspäivän idea on osoittaa, että kuluttajat arvostavat vaatteissaan muuta kuin vain halpaa hintaa ja uusimpia trendejä. 

Miten SINÄ voit osallistua? Vaatevallankumouksen sivuilla on listattu esimeriksi tällaisia keinoja:

1) Pue jokin vaate päällesi NURINPÄIN, ota itsestäsi kuva (se kuuluisa selfie!) ja jaa se Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa, jne. Liitä kuvapostaukseesi hashtagit #vaatevallankumous ja #insideout. Jälkimmäisellä myös kaikki kampanjoijat ulkomailla löytävät kuvasi ja tietävät, että olet mukana. 

2) Kerro kaikille, jotka ihmettelevät nurinpäin päälläsi olevaa vaatetta, että osallistut Vaatevallankumoukseen.

3) Kysy suosikkivaatemerkeiltäsi, että kuka heidän vaatteensa tekee. Lähetä meiliä tai selfiesi, jossa sinulla on merkin vaate päälläsi. 

4) Haasta oma työpaikkasi mukaan kampanjaan. Pukekaa 24. huhtikuuta jokainen yksi vaate nurinpäin ja ottakaa ryhmäkuva. Kertokaa kaikille Facebookissa, Twitterissä jne. että olette mukana kampanjassa. 

5) Osallistu johonkin Vaatevallankumous-päivän tapahtumaan, joita eri tahot järjestävät 8 eri kaupungissa: Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Lahdessa, Kuopiossa ja Järvenpäässä. Katso listaus täältä!

6) Tai keksi jotain ihan muuta. Jotain sellaista, mikä saa entistä useammat ihmiset kysymään, kuka heidän vaatteensa tekee. 

Kuka on mukana? :) 
vaatevallankumous4.jpg

Photos: Fashion Revolution, Vaatevallankumous ja Kierrätystehdas

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Miss Piggy

  Jenni! Sinä ja sun vaatteet olette syy, miksi tulen messuille lauantain sijaan sunnuntaina :)  Toivottavasti ehditään ainakin muutama sana vaihtaa siinä samalla :)

   

 • Toi ensimmäinen lause itseasiassa tiivisti koko mun ajatusmaailman vaatteitten suhteen. Westwood o nero.

 • Jenniii

  En ymmärrä yhtään, mitä tekemistä tällä kommentilla on postauksen kanssa? Jos ideana on vain mainostaa omaa blogiasi vähän joka postauksessa tällaisilla tyhjänpäiväisillä kommenteilla, niin se ei kyllä oikein istu hyvään nettietikettiin.

 • Jenniii

  Jee, nähdään siis sunnuntaina! :) Ja toivotaan, ettei ole niin kova härdelli, ettei ehtisi muutamaa sanaa siinä vaihtaa. :)

 • Jenniii

  Jep! Allekirjoitan tuon myös. :)

 • Hosuli

  Juuuuu, jes, mukana!

 • Mukavaa lukea postaus tärkeällä asialla! On loppujen lopuksi aika helppoa muuntaa elämäntapaansa ympäristöä säästävämpään suuntaan jättämällä seuraavankaltaiset tuotteet kauppojen hyllyyn: 1) tavarat, jotka tietää jo ostaessaan haluavansa korvata mahdollisimman pian jollakin arvokkaammalla/paremmalla 2) huonolaatuiset, käyttötarkoitukseensa nopeasti sopimattomiksi muuttuvat tuotteet 3) mielijohteesta, ostamisen ilosta hankitut tavarat, jotka laittaa samantien kaappiin ja siirtää kierrätykseen, kun ei enää kestä katsoa niitä avatessaan kaapin. Nämä mainitsemasi vaikuttavat mielenkiintoisilta tapahtumilta ja tempauksilta – katsotaan, pääseekö jopa osallistumaan! Hyviä kirppiskauppoja :)

 • Blue Peony

  Fiksu ajatus, mutten oikein miellä Westwoodia käyttövaatteiden valmistajaksi… Olen käynyt muutamassa hänen putiikissaan ja aika mielenkiintoista nähtävää mallistot ovat. Vaikka on niilläkin varmasti käyttäjäkuntansa…

Related posts