21/04/14

Kulttuuriarvonta: voita liput Vuosirenkaat-tanssiteoksen näytökseen!

23 44 vuosirenkaat_talonencuupitirronen2013.jpg

Yhteistyössä Uuden tanssin keskus Zodiak

On kyllä ilo huomata, että kaikenlaiset kiinnostavat kulttuuritahot seuraavat myös Pupulandiaa – ja sitä kautta saan paitsi tietoa tapahtumista, myös huippuja mahdollisuuksia järjestää teille kaikkea kivaa kulttuuriin liittyvää aktiviteettia. :) Tänään olisi jälleen luvassa mielenkiintoinen yhteistyö, sillä minulle tarjottiin mahdollisuus arpoa lippuja mielenkiintoiselta vaikuttavan tanssiteoksen esityksiin. Jos siis kulttuuri ja tanssi kiinnostavat, niin nyt lukekaahan eteenpäin!

Tällä viikolla saa nimittäin ensi-iltansa naiseutta tarkasteleva tanssiteos Vuosirenkaat, joka on suostun koreografin Virva Talosen käsialaa. Mukana teoksessa on nimekkäitä tanssijoita kuten suomalaisen tanssikentän pitkän linjan vaikuttaja, tanssitaiteen professori Marjo Kuusela sekä 1980-luvulta asti nykytanssin kenttää muovannut, Pro Finlandia -kunniamerkilläkin palkittu Arja Raatikainen. Uuden tanssin keskus Zodiakin Vuosirenkaat-teoksessa tanssii siis viisi eri-ikäistä naista, joista jokainen on syntynyt eri vuosikymmenellä. Teoksessa nämä viisi eri-ikäistä kehoa näyttäytyvät rinnan ja kysyvät, miten minä olen tähän hetkeen tullut ja miten minusta on tullut juuri tällainen nainen kuin nyt olen. Tanssijat peilaavat läpi omaa elämäänsä ja pohtivat, miten eri ikäisillä on mahdollisuuksia eri asioihin, ja kuinka vanhetessa nämä mahdollisuudet muuttuvat: tulee uusia haaveita, uusia ihmisiä ja kykyä tehdä asioita, joita ei nuorempana voinut tehdä. Samaan aikaan ikääntyminen rajaa pois tilaisuuksia, joita nuoremmille tulee vastaan.

Liikkeen olennaisuudesta huolimatta teos rakentuu keskustelun ympärille. Esitys luo puheen ja liikkeen kautta tilanteita, jotka syntyvät vallitsevasta hetkestä. Tanssijat Marjo Kuusela, Arja Raatikainen, Riikka Räsänen, Heidi Masalin ja Unna Kitti muistavat, epäilevät, innostuvat ja haaveilevat. He muistuttavat elämän rajallisuudesta keskustelemalla teoista ja puheista, jotka liittyvät vain tiettyyn ikään, tiettyyn elämänvaiheeseen ja tiettyyn hetkeen. Teos tarkastelee puheen kautta myös sukupolvien avainkokemuksia: millaisiin ilmiöihin liittyvät eri-ikäisillä eri sanat ja termit, kuten Marimekon verhot, kurahousut ja uutisaiheet?

Saan ilokseni arpoa teille 2 kahden hengen lippupakettia Vuosirenkaat-teoksen vapaavalintaisiin näytöksiin. :) Osallistu kisaan seuraavasti: kerro postauksen kommenteissa omasta suhteestasi tanssiin ja kerro myös, mihin näytöksistä mieluiten osallistuisit (laita mukaan kaikki näytökset, joiden ajankohta sinulle sopii). Jätä vastauksesi to 24.4.2014 klo 12 mennessä ja muista liittää mukaan toimiva sähköpostiosoite. Valittavissa arvonnassa ovat seuraavat näytökset:

ti 29.4. klo 19:00

pe 2.5. klo 19:00

la 3.5. klo 19:00

su 4.5. klo 15:00

ti 6.5. klo 19:00 (mukana taiteilijatapaaminen, jossa pääsee halutessaan tapaamaan Vuosirenkaiden tekijöitä ja esiintyjiä)

ke 7.5. klo 19:00

PS. Lisätietoja teoksesta löytyy TÄÄLTÄ ja lippuja näytöksiin pääsee ostamaan TÄÄLTÄ.

PPS. Muistattehan myös, että tällä viikolla Kaapelitehtaalla tanssitaan myös Wannabe Ballerinasin kevätnäytöksiä, joihin lippuja löytää TÄÄLTÄ. Olisipa kiva nähdä yleisössä myös blogin lukijoita! :)

Tags: , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri

23 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Tiiaanna

  Tanssiminen kuuluu tiiviisti elämääni, olen harrastanut sit eri muodoissa pienestä pitäen. Tällä hetkellä tanssin vain balettia, jonka koen eniten omaksi lajikseni. Tanssin katseleminen on vapauttavaa ja siinä pystyy unohtamaan kaiken muun. Sen vuoksi tämä teos olisi hauska nähdä!

  Minulle sopivat ajankohdat ovat:
  ti 29.4. klo 19:00
  ti 6.5. klo 19:00
  ke 7.5. klo 19:00

 • Eev

  Käyn katsomassa tanssiesityksiä niin usein kuin mahdollista. Tanssi on ihanaa.
  Mulle sopii
  pe 2.5. klo 19:00
  su 4.5. klo 15:00
  ti 6.5. klo 19:00
  ke 7.5. klo 19:00

 • Haller

  Itse en ole koskaan harrastanut tanssia, mutta katsojana nautin siitä kovasti. Yksi parhaista ystävistäni on tanssija ja ottaisin hänet kovin mielelläni aveciksi Vuosirenkaat-esitykseen! :)

  Itselleni sopisivat parhaiten:

  pe 2.5. klo 19:00

  la 3.5. klo 19:00

  su 4.5. klo 15:00

 • Matkaaja

  Minulle tanssiminen on kehon monipuolisen liikuttamisen lisäksi keino purkaa fiiliksiä ja tunteita, sekä kertoa tarinoita. Vaikka olisin lavalla kuinka avoin tahansa ja ottaisin kontaksia yleisöön, olen aina oman rikkumattoman kuplani sisällä. Elämäni parhaat flowt olen kokenut tanssiessa, usein silloin kun lavalla tanssijoiden kuplat yhdistyvät ja sanaton yhteisymmärrys on täydellinen.

  Käyn katsomassa tanssia aivan liian harvoin!

  Minulle sopisi ainoastaan
  su 4.5 klo 15

 • Vierailija

  Harrastin tanssia muutaman vuoden ala-ylä-asteikäisenä, mutta nykyisin tanssi on merkitsee minulle enimmäkseen tunteiden purkua, nautiskelua ja heittäytymistä. Tanssin välillä myös kotona erityisen hyvää biisiä kuunnellessa, mutta tasaisin väliajoin on vain päästävä hyvälle keikalle tai bileisiin tanssimaan surut ja stressit pois!

  Nautin taitavien tanssijoiden seuraamisesta kovasti, mutta tanssiesityksissä en ole käynyt aikoihin. Korjaisin mielelläni tämän epäkohdan tämän esityksen myötä :)

  Minulle sopivat esitysajat olisivat ti 29.4, la 3.5, ti 6.5. ja ke 7.5.

 • el

  Hups, edellisestä kommentista jäi nimimerkki ja sähköpostiosoite puuttumaan, tässä siis nekin…

 • apple

  Olen aina itse tykännyt tanssia, se tuntuu jotenkin vapauttavalta. Tosin en pidä itseäni kovinkaan hyvänä tanssijana, mutta tanssin ilo korvaa ehkä tämän pienen puutteen ;D

  Kaikki näytösajat sopisivat minulle mainiosti :)

 • Lukuhiiri

  Minusta tanssiminen tuntui pitkään jotenkin vaikealta ja tuntui siltä, että näytän ihan hölmöltä. Iän myötä olen tullut armollisemmaksi itselleni, joten olen alkanut nauttia tanssimisesta. Siitä tulee onnellinen olo!

  Minulle sopivat parhaiten perjantain tai lauantain näytökset.

 • Ekl

  Tanssinopettajana arvostan, että teet blogisi kautta tanssia tunnetuksi lukijoillesi. Hienoa!

  Näytöksistä minulle sopisivat la 3.5. klo 19 ja su 4.5. klo 15 :)

 • Ihana arvonta! Onneksi satuin juuri nyt tänne blogiin, harvemmin kun enää ehtii seurailemaan :/

  Tanssi on ollut mulle lähin ilmaisukeino pitkään, joskus murkkuikäisenä haaveilin tanssijan ammatista. Siihen ei kuitenkaan tie vienyt ja ihan hyvä niin. Se, mitä kohti nyt olen tähtäämässä, kuitenkin voi mahdollistaa mulle myös liikekielen kanssa työskentelyn. Työni toivon mukaan tulee sisältämään eri ikäisten naisten kohtaamista ja käsittelemään juurikin naiseuden teemoja, joten tämä esitys olisi upea nähdä.

  Sopivat näytösajat olisivat 29.4., 6.5. ja 7.5.

 • viiviK

  Tanssi on mulle lähinnä syyseuraus suhde alkoholin käytön kanssa. Eli baarissa kavereiden kanssa tulee lattiaa tampattua. Mutta taiteenlajina se on minulle esimerkiksi kuvataidetta tärkeämpää, se miten ihminen pystyy liikkeen avulla tuomaan tunteita esiin katsojassa on äärettömän hienoa.

  Kaikki näytös ajankohdat sopivat minulle :)

 • Tykkään katsoa tanssia, on jotenkin mahtavaa, miten nykytanssissa keholla voi ilmaista niin monenlaista tunnetta ja tarinaa, niin paljon muuta kuin vaikka jokin musavideohytkyntä… Itse harvemmin tanssin, paitsi joskus baarissa, vaikka onhan se silloin hauskaa. Opiskeluaikana kokeilin harrastaa keskiaikaisia tansseja ja irkkutanssia, mutta energiaa ei riittänyt tavoitteelliseen harrastamiseen, eikä riittäisi nytkään, vaikka luulen, että tanssiminen olisi oikein kiva liikuntamuoto.

  Noista esitysajoista mulle sopisi parhaiten tuo viimeinen, 7.5.

 • LMN

  Nuorimmaiseni on koulutukseltaan tanssija. Läheltä seuranneena näkee työn vaativuuden ja arvostuksen Suomessa. Arvostusta voisi olla enemmänkin. Onneksi Sinä omissa kirjoituksissasi pystyt lukijan huomaamatta nostamaan arvostusta työnä ja taiteenlajina.
  Se miten tanssijat antavat musiikin tai fiiliksen viedä on jotenkin maagista katsella, oli kyseessä mikä tanssilaji tahansa. Ja liikuntana tanssi on mitä parhainta. Oma tanssimiseni on ollut lapsena ja nuorena kansantansseja ja nyt vanhempana lavatansseja. Mutta on tanssimuoto mikä tahansa kaikki on nautittavaa katseltavaa.

  Paras noista päivistä on ti 6.5.

 • Tanssiva maalari

  Kehon liike ja tanssi ovat kulkeneet kanssani käsikädessä koko elämäni ajan! Lapsena hypin ja pompin, pyörin ja hyörin! Aikuisena se on muuttunut tanssillisen liikunnan harrastamiseksi. Vaikka vieläkin hypin, pompin, pyörin ja hyörin! Minulla on tanssijaystäviä. Käyn tanssiesityksissä. Olen maalarina tehnyt myös installaatioita, poikkitaiteellisia esityksiä, performanssia tanssijaystäväni kanssa! Ilman tanssia, kehollista ilmaisua, ei elämästä tulisi mitään!!!

  Parhaat päivät: 2.5.,3.5.,7.5.

 • Malaika

  Tanssi puhuttelee, vaikka en ole koskaan varsinaisesti tanssia harrastanutkaan. Tässä esityksessä puhuttelee myös aihe.

  Parhaiten sopisivat

  ti 6.5. klo 19:00
  ke 7.5. klo 19:00

 • karoliina.v

  Aihe vaikuttaa mielenkiintoiselta, ja on todettava, että liian harvoin tulee käytyä katsomassa tälläisiä hieman erikoisempia tanssiteoksia. Itse olen aloittanut aikusbalettiharrastuksen jokin aika sitten, ja on mukavaa huomata, miten tanssin ilon voi löytää elämään näin ”hieman vanhemmassakin” iässä.

  Minulle sopivat kaikki ajankohdat, mutta mieluiten osallistuisin pe 2.5. näytökseen, mikäli on onni suosii.

 • elelisa

  Harvemmin käyn tanssia katsomassa, vaikka kaikenlainen teatteri, performanssitaide ja kulttuuri ylipäänsä kiinnostavat. Tästä olisi hyvä aloittaa! Itselleni sopivat: ti. 29.4., su 4.5., ti 6.5. ja ke 7.5.

   

 • Mikä sattuma! Saavun Lontoonmatkaltani 6.5. joten olisin juuri sopivasti Helsingissä silloin. Se onkin sitten ainoa näytös, mihin minun olisi mahdollista päästä.
  Oma suhteeni tanssiin ei ole kovinkaan kaksinen – haluaisin opetella tanssimaan, mutten pidä tanssimisesta muiden katsellessa. Onneksi huoneeni on niin iso, että siellä mahtuu ottamaan muutaman tanssiaskeleen :)

 • eskim-a

  Tanssikasvattajana koin iloisen yllätyksen, kun tällainen arvonta löytyy blogista. Hienoa, että nykytanssi on esillä tällaisessa kontekstissa. Esityksiin pääsen itse liian harvoin, nyt menisin mielelläni. Minulle sopisivat 29.4., 2.5., 4.5. ja 6.5.

 • RH

  Ehdin tanssia kymmenisen vuotta nuorempana jazzia, nykäriä ja modernia, mutta opiskelut ja vaihtuvat paikkakunnat tyrehdyttivät sen harrastuksen. Nyt olen asettunut Helsinkiin ja tanssinut vuoden verran intensiivisesti balettia FL:ssa itse asiassa sinun innoittamanasi, Jenni! Ja nautin siitä kyllä niin täysillä, että en aio siitä enää luopua.

  Tsemppiä ballerinas-näytöksiin, tulen itse yleisöön lauantaina :)

  Ja näistä Vuosirengas-esityksistä minulle sopisi ke 7.5.

 • Jaanushka

  Olen aina tykännyt tanssia ja katsoa tanssia. Suorastaan rakastan tanssia. Se on yksi intohimoistani ja elämän valopilkuista. Opiskelinkin tanssia kolme vuotta. Ihailen Marjo Kuuselaa. Kaikki esitysajat sopivat oikein hyvin, paitsi lauantai 3.5 klo 19 ei yhtä hyvin kuin muut :)

 • tyyni

  Olen jo useamman vuoden ajan harrastanut nykytanssia ja on siiten pariin kertaan menty tanssia katsomaankin porukalla. Mulle sopis toi 4.5.

 • RiinaP

  Minusta olisi ihana tanssia enemmän. Mutta silloin pitäisi olla rohkeampi. Nyt tanssin lähinnä kotona. Yksin. Jotenkin on myös iso kynnys lähteä katsomaan tanssia. Jostain pitäisi aloittaa. Tämä kuulosti kivalta.
  Minulle käyvät seuraavat päivät: ti 29.4 / la 3.5 / su 4.5 / ti 6.5

Related posts