17/04/14

Sopivasti lapsellinen Kidd.O

13 56 P4161364.JPG

Perhelehdet ja lapsiin liittyvät aikakauslehdet ovat minulle aivan tuntematon territorio. En ole varmaan koskaan pidellyt edes käsissäni Vauva-lehteä tai KaksPlussaa, eikä välittömään lähipiiriini taida kuulua ketään näitä lehtiä lukevaa (mikä osaltaan ehkä selittää kokemattomuuttani). Kovin monella ystävälläni ei ole ainakaan vielä toistaiseksi lapsia, joten ylipäänsäkin jälkikasvuun liittyvät jutut eivät kauhean läheisesti ole osa elämääni. Siksipä olinkin varsin utelias, kun sain näppeihini uutukaisen Kidd.O-lehden

P4161362.JPG

Ajattelin, että Kidd.O tuskin on minua varten, mutta olinpa silti vähän kiinnostunut, koska korviini oli kantautunut huhuja, että lehden taustalla on Suomen parhaita valokuvaajia, stylisteja ja toimittajia. Kiinnitin tosin lehteen huomiota jo viime syksynä ilmestyneen ensimmäisen numeron aikoihin, sillä sen visuaalinen ilme teki vaikutuksen ja erottui kaupan lehtihyllyssä edukseen. Uteliaisuuttani lisäsi myös, että lehden tekijäjoukkoon kuuluu tuttaviani. Nyt sitten minuakin joskus puunannut meikkaaja Anu Levy, joka siis nykyään myös Kidd.On päätoimittajana tunnetaan, iski minulle lehden juuri ilmestyneen toisen numeron käteen ja käski tutustumaan. 

P4161353.JPG

Mikäs siinä, minähän tutustuin! Ja löysin itseni viihtymästä, vaikka en varmaan lapsettomana ole lainkaan lehden kohderyhmää. Tai ehkä se on juuri aidosti hyvän lehden merkki, että sen parissa voi viihtyä kuka tahansa, oli julkaisun aihepiiri mikä hyvänsä. Toisaalta, Kidd.Oa tituleerataan kannessa näin ”Uusi suomalainen lifestyle-lehti” – lapsiin ei siinä yhteydessä viitata lainkaan, vaikka toki kansikuva ja nimi siihen suuntaan viittaavatkin. Lause kuitenkin kuvaa lehteä aika osuvasti: nämä sisällöt voivat todella olla kenelle tahansa.

P4161355.JPG

Ensimmäiseksi on sanottava, että kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä Kidd.O on varsin muhkea paketti, melkein kuin kirja. Sisältöä selailtuani päällimmäisenä ajatuksena Kidd.Osta nousee mieleen sen kaunis visuaalinen ilme, josta näkee, että lehteä tehdään lämmöllä ja huumorilla. Ja että aihepiirinä ovat lapset. :) Nautin lehden hauskoista ja kekseliäistä editorial-kuvista enemmän kuin monen aikuisille suunnatun muotilehden sisällöistä. Tulee ihan näin aikuisellekin inspiroitunut olo! :D

P4161357.JPG

Myös artikkelipuolen tarjonta on yllättävän kiinnostavaa lapsettoman näkökulmasta: on artikkelia tyylikkäistä isoäideistä, äitienpäivälahjavinkkejä, teinien meikkaamisesta konkreettisine (mutta ihanan luonnollisine) meikkivinkkeineen, kiinnostavaa pohdintaa lasten ja nuorten seksuaalisuudesta, herkullisen kuuloisia ruokareseptejä, lukuisia kiinnostavia kolumneja ja paljon muuta. 

P4161356.JPG

On oikeasti todellinen ilo nähdä, että Kidd.On kaltaisia laatulehtiä putkahtelee markkinoille ja perinteisiä tapoja tehdä printtiä haastetaan. Erityisesti nostan tekijätiimille hattua uskalluksesta lähteä tekemään ihan uutta printtimediaa itsenäisesti aikakaudella, jolla maalaillaan jatkuvasti mielikuvia printtimedian kuolemaasta tai vähintäänkin ahdingosta. Kuolemaan en itse usko, ahdinko varmasti on todellinen – tosin se kertoo minusta enemmän printtimedian murroksesta internetin aikakaudella kuin siitä, että paperilehdet olisivat tyystin katoamassa. Enemmänkin tässä haetaan nyt uusia linjoja ja todennäköisesti tullaan jatkossa tekemään entistä parempaa printtiä siitä yksinkertaisesta syystä, että netin kaltaisen kilpailijan rinnalla on pakko. 

P4161358.JPG

Luen varmasti Kidd.On kaltaista lehteä analyyttisemmin ja muutenkin vähän eri näkövinkkelistä kuin peruslukija, koska minulla on itselläni kokemusta aikakauslehden perustamisesta ja pyörittämisestä REVS Magazinen ajoilta. Kidd.O on myös itsenäisesti ilman suuren lehtitalon tukea perustettu julkaisu ja tiedän todella, mitä tällaisen jutun aikaansaaminen ja siinä menestyminen vaatii. Ja nostan todella hattua uskalluksesta – ja uskallan jo tässä vaiheessa sanoa, että myös onnistumisesta! Ainakin toivon niin, sillä tässä lehdessä on mielestäni ainesta menestykseksi. :)

P4161359.JPG

Koska soisin tällaisten mahtavien juttujen menestyvän, niin kehotan teitäkin tutustumaan tai edes vilkaisemaan – oli sitten omia lapsia tai ei. Ainakin minä sain Kidd.Osta irti paljon lapsettomanakin. Mietin alkuun, että voisin antaa oman kappaleeni jollekin lapsellisista ystävistäni sen luettuani, mutta enpä taidakaan malttaa luopua. :) Ehkä ostan heille lahjaksi ihan omat kopiot. Onnea siis Anu ja muut ihan tosi hienosta julkaisusta!

P4161361.JPG

PS. Tässä yhteydessä on hyvä muistutella myös upeasta REVS Magazinesta, joka ei todellakaan ole kadonnut minnekään. :) Akateemisesta kirjakaupasta sekä verkkokaupasta saa printtiversiota (myös vanhempia numeroita voi ostaa netistä) ja äskettäin REVS julkaisi myös ensimmäisen iPhonelle ja iPadille sopivan digiversionsa. Tästä lisää vielä myöhemmin!

P4161346.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Muoti

13 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Kiitos vinkistä, mahtavaa että Suomessakin syntyy uusia indielehtiä, jotka pääsevät kaiken lisäksi laajaan levitykseen! Peukut pystyyn että tästä(kin) tulee pitkäikäinen menestys – itse ainakin aion heti etsiä lehden käsiini. :)

 • Lubu

  Tuli ainakin selväksi, ettei allekirjoittaneella ole lapsia :D Mainitsit sen ehkä viisi kertaa. Got it!

 • riik

  Nytpä tiedänkin, mitä ostan reissuun matkalukemiseksi!

 • Jenniii

  Hyvä, että tuli selväksi! :D Tosin päässälaskua suosittelen vielä kertaamaan, sillä uteliaisuuttani laskin itse maininnat OMASTA lapsettomuudestani ja niitä oli koko tekstissä kolme. :) 

 • Suviliini

  Jee! Oon miettinyt, mistä saisin netin lisäksi inspiraatiota omaan perheellisen arkeeni. Kiitos tosi paljon ihanasta lehtivinkistä :) Tekee hyvää tuijotella välillä muuta, kuin ruutua saadakseni visuaalisia elämyksiä näissä asioissa.

 • Jenniii

  Todellakin! On niin ilo nähdä luovien ihmisten upeita tuotoksia. Toivon todella, että tästä tulee pitkäikäinen projekti ja lehti saa jatkoa tulevaisuudessakin. :)

 • Jenniii

  Loistavaa! :) Tämä vinkkaus sattuikin sitten hyvään hetkeen!

 • Jenniii

  Tämä on kyllä tosi kiva lehtitulokas! Eli lehtihyllyn kautta pyhien viettoon? ;)

 • Maarit,

  Kidd.O lehteä on hehkutettu useassa blogissa ja tsekkasin lehden kirjakaupassa, todella kiinnostavan ja laadukkaan oloinen lehti myös toisen lapsettoman mielestä, mietin jopa lehden ostoa mutta kassalle päätyi sitten matkailulehti.

 • Hosuli

  Mua kiinnosti jo se Kidd.On edellinen numero (vaikkei lapsia olekaan), mutta se taidettiin myydä loppuun aika nopeasti. Pitää katsoa, jos saisin nyt tämän uudemman käsiini. Kuulostaa tosi hyvältä konseptilta, ja todellakin nostan hattua rohkeudesta ja reippaudesta.

 • Anne B.

  Kenen valmistama toi ihana tuohilaukku on?

 • Suviliini

  Näin vähän suunnittelin, vaikka vasta huomenna pääsen hakemaan! Ajattelin ottaa myös pari tuliaisiksi, hyvää on kiva jakaa :)

 • Jenniii

  Tutkailin lehteä ja se on Aula Vasara -nimisen suunnittelijan käsialaa ja myydään Helsingissä Lokal-galleriamyymälässä Annankadulla. :)

Related posts