16/04/14

Esittelyssä ystävän koti: kurkistus Riikan olohuoneeseen

62 61 P4151276.JPG

Olen monet kerrat intoillut täällä bloginkin puolella siitä, miten inspiroivia ihmisiä olen ympärilleni onnistunut löytämään. Ystävieni joukossa on ihan mielettömiä tyyliniekkoja, sisustustaitureita ja monin muinkin kiinnostavin tavoin lahjakkaita ihmisiä, joiden lähellä sitä tuntee itsekin löytävänsä jatkuvasti uusia ideoita ja inspistä elämän eri osa-alueilla. Ja mikä parasta, tämä inspiraatiokehä toimii ilmeisesti molemmin päin eli minä inspiroidun ystävistäni ja he minusta – mikäs sen parempaa!

P4151268.JPG

Monesti innostun ystävieni asuista, kodeista ja työprojekteista niin paljon, että jakaisin niitä mieluusti myös teille. Tällä kertaa sain houkuteltua ystäväni Riikan avaamaan kauniin kotinsa ovet Pupulandian lukijoille. Ja tämä on muuten oikeasti aika iso kunnia, sillä nämä ovet eivät ole lukuisista pyynnöistä huolimatta auenneet edes sisustuslehdille, jotka ovat kärttäneet kotia kuvattavaksi sivuilleen. Kiitos siis rakas Riikka tästä eksklusiivisesta sisustus-inspiksestä! ;)

P4151302.JPG

Koska kuvia kertyi eiliseltä visiitiltä mieletön määrä, päätin jakaa koti-jutun suosiolla kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa kurkistetaan loft-henkisellä pohjaratkaisulla varustetun asunnon olohuoneeseen ja toisessa osassa esittelyyn pääsee sitten keittiö ja ruokailutila. Asuntohan on oikeastaan yksiö, jossa vain makuualkovi on rajattu omaksi erilliseksi tilakseen valkoisen korkean kaapin avulla – muuten kämppä on eteistä ja vessaa lukuunottamatta yhtä yhtenäistä tilaa. Tässä kodissa tällainen tilaratkaisu toimii mahtavasti.

P4151314.JPG

Graafisena suunnittelijana työskentelevän ystäväni Riikan ja hänen tiedemies-puolisonsa (tämä ei ole vitsi: mies on oikeasti ammatiltaan tiedemies! :D ) koti on mieletön esimerkki siitä, että upean sisustuksen loihtimiseen ei välttämättä tarvita valtavasti rahaa. Kotia on rakennettu rauhassa ja rakkaudella, ja suurin osa kalusteista on haalittu roskalavoilta ja kirpputoreilta tai mummojen ja vanhempien ullakoilta. Pehmoinen sohva on asunnon ainoita uutena hankittuja kalusteita. 

P4151262.JPG

Tätä kotia leimaa ennakkoluuloton tapa yhdistellä uutta ja vanhaa, perinteistä ja modernia. Asunnossa elävät rinta rinnan esimerkiksi vanha kiinalainen kaappi sekä sitä vastapäätä seisova korkeakiiltoinen, valkoisena hohtava ja superminimalistinen kaapisto. Vanhan talon korkeat huoneet, sisään tulviva valo ja valkoinen värimaailma antavat kauniit puitteet vanhoille, elämää nähneille ja hiukan eri paria oleville kalusteille. Hillittyä värimaailmaa on maustettu myös räiskyvän värisillä piristyspilkuilla: kodissa on nimittäin esillä useita pariskunnan taiteilijaystävien värikkäitä töitä. Tarkkasilmäiset taiteen ystävät saattavat bongata kuvista muun muassa Jani Leinosen ja Riiko Sakkisen teoksia.

P4151252.JPG

Minusta Riikan ja hänen miehensä kodissa yksi parhaista jutuista on se, että se tuntuu persoonallisesta ja viimeistellystä tyylistään huolimatta kodilta. Tänne on aina ihana tulla kylään! Vaikka miljöö näyttää siltä, että se voisi tähdittää minkä tahansa sisustuslehden sivuja, siellä on silti kotoisa tunnelma. Monista sisustuslehtien kodeista tulee nimittäin sellainen olo, että siellä ei uskaltaisi koskea mihinkään. :D

P4151264.JPG

Aivan oma lukunsa on muuten myös ystäväni mieletön ja persoonallinen pukeutumistyyli, josta voisi tehdä vaikka ihan oman postauksensa. Kyselin jo vähän etukäteen varovasti Riikalta, voisiko hän suostua tällaiseen tyylijuttuun ja sain varovaisen myöntyvän vastauksen näin tässä vaiheessa ainakin. Mitäs sanotte, olisiko teillä kiinnostusta kotiesittelyiden ohella myös ystävieni kiinnostavia tyylejä (ja vaatekaappeja) esitteleville jutuille? Pian joka tapauksessa luvassa myös kotijutun toinen osa, jossa kurkistetaan sitten keittiöön ja ruokailuhuoneeseen.

P4151251.JPG P4151255.JPGP4151284.JPGP4151309.JPG

Monet kodin seinillä olevista teoksista ovat lahjoja Riikan ja hänen miehensä taiteilijaystäviltä.

P4151254.JPG P4151295.JPG

Kirpparilöytöjen keskellä on sentään jotain Ikeastakin ostettua: se kuuluisa Stockholm-raitamatto, jota blogimatoksikin on kutsuttu. :D

P4151256.JPG

Riikka tanssii myös Wannabe Ballerinas -ryhmässä ja rikkinäinen posliinipupu on muisto muutaman vuoden takaisesta näytöksestä. Posliiniset puput olivat tuolloin osa esityksen lavastusta.

P4151253.JPG P4151312.JPGP4151270.JPG

Kaunis puurasia on lahja tiedemiehen oppipojalta Pakistanista. 

P4151297.JPG

Makuualkovi on rajattu omaksi tilakseen valkoisen kaapiston avulla.

P4151301.JPG

Eteisen lattiaa ilostuttaa tutun näköinen matto. Hayn värikäs Pinocchio-matto oli myös osa minun sisustustani edellisessä kodissa. :)

P4151308.JPG

Ikivanha egyptiläinen patsas on perintöä Riikan isoisältä. 

P4151267.JPGP4151322.JPG P4151310.JPG

Hauska lamppu roikkuu katosta, mutta sitä pitää paikoillaan lattialla oleva paino. Huomatkaa myös Jani Leinosen mediakohua herättänyt työ seinällä. ;)

P4151316.JPG P4151317.JPG

Lepakkotuolin runko on löytö roskalavalta, mutta kangas on ostettu uutena.

P4151329.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Koti

62 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Saipe

  Oi miten kaunis koti! Saiskohan sinne muuttaa. :) Ja tyylijuttuja ehdottomasti myös! :)

 • RiinaSusanne

  Todella kaunis koti, aahhh…

 • Todella kaunis koti. Ihanasti yhdistetty uutta ja vanhaa.

  http://asunto46.blogspot.fi

 • Liby

  Oppikirjan mukaisesti sisutettu! Ota joskus kuvia jostain persoonallisesta kämpästä kiitos!

 • Jenniii

  En valitse ystäviäni sisustuksen perusteella, joten niillä mennään, millaisia koteja ystävilläni sattuu olemaan. :) Jos jotakin tosi erilaista ja esittelemisen arvoista tulee vastaan, niin ilman muuta teen juttua (mikäli kodin omistaja siihen suostuu). Joka tapauksessa minusta Riikan koti on todella kaunis ja yksityiskohtineen persoonallinen, vaikka kelpaisi sisustuslehteenkin. Makuja on sisustusjutuissa varmasti yhtä erilaisia kuin vaatetuksessakin – jotkut tykkäävät tämän tyyppisestä ja jotkut toisenlaisesta. Minuun tällainen tyyli vetoaa. Ja ihastelen ihan vain jo sitä taitoa, että jollakin on silmää sisustaa ”oppikirjan mukaisesti” ihan noin vain. :)

 • Liinani

  Rakastuin noihin pieniin valkoisiin kukkiin jotka vilahtivat monessa kuvassa:) Niin simppeleitä ja söpöjä:)

 • Jenniii

  Morsiusharso- tai morsiushuntu-nimellä tunnetaan tuo kukka. On kyllä tosi nätti maljakossa. :)

 • Ihanaa nähdä näinkin persoonallinen koti täällä blogimaailmassa :) http://finestprocrastination.blogspot.co.uk/

 • Heiditsi

  Aivan mielettömän ihana koti :) Ja oli oppikirjan mukaan tai ei, niin mielestäni tämä on mielettömän hieno ja kodikas. Erityistä plussaa tulee siitä, etteivät tavarat ole suoraan kaupasta kannettuja. Ja sekin omalta osaltaan lisää mielenkiintoisuutta ja luo varmasti omistajilleen muistoja esineistä ja huonekaluista. En millään malta odottaa keittiön näkemistä :)

  Suuri kiitos asunnon asukkaalle, että pääsimme näkemään hänen kotinsa :) Tällaiset kuvat ovat paljon inspiroivampia ja mielenkiintoisempia, kun tietää, että asunnossa oikeasti asuu joku, eikä ole vain stailattu :)

  Asut kiinnostaisivat myös :) Kiitos tästä!

 • Liu

  On kyllä kaunis, inspiroiva ja kotoisa asunto.
  Itse olen tosin sitä mieltä, että koko asunnonkin olisi voinut esitellä yhdessä postauksessa, jos kuvia olisi editoinut vähän tehokkaammin. Esimerkiksi lähikuvia pelkästään kaktustarjottimesta taitaa olla ainakin neljä…ja se näkyy taustalla myös monessa muussa kuvassa. Sisustuskuvia on toki kiva fiilistellä, eikä minua ainakaan haittaa jos niitä on paljon, mutta mielenkiintoisempaa olisi jos ne ovat selkeästi eri kohteista ja tuovat siten enemmän informaatiota postaukseen :)

 • Jenniii

  Ei sitä malttanut nättejä kuvia karsia pois, kun kaktukset näyttivät niin mainioilta siinä tarjottimellaan. :) Tosin, kuvia olisi ilman kaktuksiakin tullut mielestäni yhden postauksen varoiksi turhan paljon. Nämä ovat juuri niitä juttuja, missä ikinä ei jonkun mielestä ole hyvä. Jotkut toivovat lisää kuvia ja joidenkin mielestä niitä on aina liikaa. 

 • Hosuli

  Kaktukset tarjottimella on just ihania, kyllä niistä voi useammankin kuvan laittaa. :) Ja tuo kiinalainen kaappi on aivan mieletön, vau. Hauskaa nähdä lepakkotuoli valkoisella rungolla, kun mulla on sama tuoli kokonaan mustana (http://hosuli.blogspot.fi/2013/04/lepakko-parvekkeella.html), hieno on noinkin! Paksut aikakauslehdet on myös kivasti integroitu sisustukseen.

 • minnine

  Onpa kaunis koti ja hienosti otettu kuvat. :) Tiedemiesjuttu mulla meni kyllä ihan ohi, onko siinä jotain hassua että joku on tiedemies?

 • Jenniii

  No se vain kuulostaa ihan joltain vitsiltä. :D Tiedemiehiä on yleensä vain jossain sarjakuvissa ja leffoissa – tai ainakaan itse en ole koskaan ennen oikean elämän oikeaa tiedemiestä tavannut, tätä kaverini miestä lukuunottamatta. :)

 • Jenniii

  Jäin nyt oikein vielä miettimään tätä. :D Tottakai tiedän, että tiedemiehiä on oikeastikin, mutta ehkä tässä tapauksessa hassuinta on juuri se, että ammattinimike on tiedemies eikä joku insinööri tai kemisti vastaava. Tiedemiehestä tulee vain mieleen sellainen kreisi professori tai Pelle Peloton. :D

 • Mrs. K.

  Ihana koti. Ja tuo ekan kuvan taulu erityisesti jäi mieleen, mistä mahtaa olla vai onko ainoa laatuaan? Tällaiset jutut kiinnostaa aina!

 • Natan

  Täydellinen toi kaappi! Ja ihana toi alkovi :)

 • Liinu75

  Tiedemies kieltättä kuulostaa hupaisalta! Ja näin tutkijan korvaan myös erikoiselta: yritin oikein miettiä, missä instituutiossa tutkijanimike (tai muu tyypillinen akateeminen ammattinimike) on korvattu tiedemies-tittelillä, mutta en keksinyt mitään. Ja ihan hyvä näin, onhan tuo myös hyvin sukupuolittunut ammattinimike… :) Kaunis (ja supersiisti!!) koti!

 • Elenax

  Ammattinimike on tutkija eikä tiedemies. Mielestäni tutkijan työtä paljon hassumpaa on se, että joku ansaitsee elantonsa julkaisemalla valokuvia kaverinsa kaktuksista.

 • Jenniii

  Joo, voihan se olla, että varsinainen titteli ei ole tiedemies, mutta Riikka aina näin miehestään puhuu ja se on minua naurattanut. :)

 • Jenniii

  Riikalla ja hänen miehellään on muutama tuon saman taiteilijan teos ja kyseessä on siis taiteilija nimeltä Timur Novikov. :) Tosi kauniita töitä!

 • Jenniii

  Olipa niin näppärä näpäytys taas, että! :D Ajatella, että joku tosiaan pelkästään kaverinsa kaktuksia esittelemällä saa elantonsa, on se aikamoista! Ajatella myös, että joku toinen ansaitsee elantonsa soittelemalla ihmisille ja tuputtamalla heille lehtiä ja tavaroita, joita he eivät lähtökohtaisesti tarvitse. Ja joku taas laulelemalla tyhjänpäiväistä poppia radiossa. Ja kolmas tuuttaamalla Botoxia jonkun rikkaan huuliin. Joku taas kantaa selkä vääränä mainoslehtisiä ihmisten postiluukuista sisään, ja siitäkin maksetaan. Kyllä tämä maailma on kummallinen paikka.

  Minun mielestäni taas melkoisen hassua on se, että sinun kaltaisesi ihmiset väen vängällä haluavat tulla lukemaan tällaisia blogeja vain päästäkseen ”näpäyttämään” milloin mistäkin. Se taitaa kertoa enemmän sinusta kuin minusta…

 • Vierailija

  En tajua! Mulla on siis aivan samanlainen puurasia, jonka joskus kauan aikaa sitten löysin sen kirppikseltä. Mistäköhän omani lienee peräisin.. jännää!

 • Piirtelijä

  Toiset ansaitsee elantonsa tekemällä tiedettä, toiset piirtelemällä kuvia paperille ja toiset ottamalla kuvia kaktuksista. Pääasia kaiketi on se, että olemme onnellisia siitä mistä elantomme saamme. Tosiasia on että ”Tiedemiehen” käyntikortissa lukee Researcher, mutta onko se niin vakavaa jos hänet esitellään tiedemiehenä joksi hän itsensä aina esittelee? Varsin kummallista on, että virallisista titteleistä provosoidutaan näin voimakkaasti.

 • elenax

  Tarkoitukseni ei ollut varsinaisesti halventaa erilaisia ammatteja ja työnkuvia. Tällaisella blogilla on tietysti paikkansa maailmassa, sillä ihmisten on mukava lukea välillä kevyistä ja huolettomista asioista. Siksi olen itsekin toisinaan hakeutunut hyväntuulisen blogisi pariin. Halusin nyt kommentoida, koska on mielestäni nykykulttuurille oireellista, että muotiblogien pinnallinen ja kaupallinen maailmankuva muuttaa ihmisen ajatuksia suuntaan, jossa akateeminen tutkimus vaikuttaa jotenkin hassulta ja huvittavalta. Minun ”kaltaiseni” ihmisen näkökulmasta tämä on huolestuttavaa ja ahdistavaa siksikin, koska arvostan tiedettä ja tieteenharjoittajia melko lailla ja pidän yliopistolaitosta yhdenä yhteiskunnan merkittävimmistä instituutioista.

 • Jenniii

  Ymmärrän tuskasi, mutta se ei kyllä millään tavoin välittynyt kipakasta kommentistasi. Luulisi, että on pelkästään positiivinen asia, että tällaisissa blogeissa esitellään vaihtelun vuoksi myös jotain ihan muuta kuin pinnallista ja kaupallista maailmankuvaa esimerkiksi juuri niiden kaktusten muodossa tavanomaisen muotisisällön sijaan. 

  Soisin, ettei tekstejäni lueta niin otsa rypyssä ja vakavassa hengessä, että vitsikkäästä viittauksestani tiedemiehiin olisi syytä loukkaantua. Olen itsekin akateemisen koulutuksen saanut ihminen, joten missään nimessä kommenttini ei ollut mitenkään akateemisen tutkimuksen dissaamista ja olen suorastaan hämmentynyt, että kukaan sitä voi sillä tavoin edes tulkita. Minusta on kertakaikkisen mahtavaa, että kaverini aviopuoliso on ammatiltaan tiedemies. Ja itse asiassa, hän todella on tiedemies sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä hän tekee työkseen ja luo uutta tiedettä, ei vain tutki sitä. Eli vähän rennommat lukulasit päähän, kun seuraavan kerran piipahdat Pupulandiassa, jooko? :)

 • mert

  Vuosien ajan olen ihmetellyt, miten blogin kirjoittaja ei ymmärrä valita taistelujaan. Miksi alat Jenni saman tien riitelemään jokaikisen kommentoijan kanssa? Olet itse se, joka loukkaantuu pienimmästäkin kommentista ja provosoituu täysin turhasta. Löysennä pipoa ja hyvää pääsiäistä!

 • tere

  samaa mieltä! blogin ongelma on kauttaaltaan kuvasarjoilla tukottaminen. Editointia.

 • Jenniii

  On totta, että olen ehkä aiemmin ollut parempi hillitsemään temperamenttini. Jossain vaiheessa näiden kommenttiboksin vänkääjien määrä on kuitenkin matkan varrella kasvanut siinä määrin, että on vaikea ignoorata sitä. Jokainen ikävä kommentti tuntuu tympeältä, vaikka sen kuinka yrittäisi jättää huomiotta.

  On myös helppo huudella sivusta kuinka bloggaajan tulisi mihinkin reagoida, mutta jos jokaikisestä sanastasi ja tekemisestäsi joku löytäisi jotakin kritisoitavaa, veikkaan, että ääni omassa kellossasi voisi olla toinen. Sitä ei varmaankaan lukijana ihan edes ymmärrä, miltä se oikeasti tuntuu, kun on halunnut kirjoittaa mukavan, hyväntuulisen ja muille inspiraatiota antavan aika harmittoman jutun, ja SILTI joku aina keksii jotakin negatiivista sanottavaa. En varmaankaan koskaan opi ymmärtämään niitä ihmisiä, jotka niitä negistelykommentteja kommenttibokseissa ja keskustelupalstoilla viljelevät. 

  Mutta juu, point taken. Ehkäpä innoittamanasi palaan siihen blogin alkuperäiseen puspus, tuitui -vastaustyyliin nillittäjien kohdalla. Kivaa pääsiäistä vain sinnekin!

 • Jenniii

  Laitetaan korvan taakse tämä, mutta kuten todettua: toiset tykkäävät runsaasta kuvien määrästä, toiset vähemmästä. On mahdotonta miellyttää kaikkia ja tämä on käynyt ilmi jo lukuisista aiemmista saman tyyppisistä kommenttiboksissa käydyistä keskusteluista. Eli se mikä sinusta on ongelma, ei laisinkaan ole sitä monen muun mielestä. Siksi olen pitäytynyt siinä tavassa, mistä itse tykkään eniten ja millaisia juttuja muiden blogeista luen myös itse mieluiten. :)

 • mert

  Hyvä suunnitelma! Pääset itsekin helpommalla. Se, että asetut heti puolustuskannalle, jos joku ei ole samaa mieltä kanssasi, aiheuttaa vain ketjureaktion. Kukaan lukija ei oleta, että vastaisit jokaikiseen kommenttiin. Jos sinulla ei ole jotain kivaa sanottavaa, mikset itse jätä sanomatta?

  Esimerkiksi lukijan mielipide, että kaktuksista oli aika monta kuvaa, ei pitäisi olla mikään muu kuin mielipide. Miksi sellaista pitäisi ruveta puolustamaan? Voit joko miettiä itse, onko se aiheellista tai ei, mutta ei kai siinä muuta.

  Puolustelusi saa sinut näyttämään epävarmalta.

  Mitä olet mieltä, itse näen, että jossain määrin tällaiset valtakunnallisesti seuratatut, hyvinkin julkiset blogit ovat koko yhteisön luomia. Tässä ovat mukava tietenkin sinun järjettömän suuren panoksesi lisäksi koko lukijakunta. Se, että ihmiset vaivautuvat kirjoittamaan tänne ja hakemaan vuorovaikutusta toistensa ja sinun kanssa on vaan upea juttu!

  Älä aliarvioi lukijakuntaasi, ettemmekö osaisi myös muodostaa itse omia kantojamme ilman sinun jatkuvaa ohjaamistasi :)

 • Mairela

  Kiitos tästä kommentista!! En ymmärrä miksi kaikkien pitäisi olla samaa mieltä tai pitää suunsa kiinni. Paljon mielenkiintoisempaa on keskustella asioista. Silloin voi joku jopa ymmärtää että on sanonut jotain pahasti tai väärin ja pyytäää anteeksi. Eikä kenenkään tartte kimpaantua, se on vain huonoa keskustelua…

 • Minnine

  Mulle jäi nyt sellanen olo nyt tästä, että on ok naureskella mielikuville jotka tulee ”tiedemiehistä” tai tutkijoista (siis kun nehän on kaikki jotain hulluja höyrypäitä jotka sekoittelee vaan jotain kemikaaleja salaisessa laboratoriossaan) mutta mielikuvat bloggaajista (ottelevat vain vähän kuvia ja kirjoittavat jotain hömppää nettiin) ei. Kai tässäkin keskustelussa kaikki tietävät että säkin Jenni oot lahjakas kuvaaja ja kirjoittaja ja bloginpito on ”ihan oikeaa työtä” siinä missä joku muukin. Miksiiiiiiii……

  Soisin että voisin lukea tätä blogia vastaisuudessakin ilman että väännetään vitsiä siitä mitä joku tekee työkseen. Ja että kommenttilootassa voisi keskustella asiallisesti, ilman että joku vetää herneet nenäänsä ku pilkka osuukin omaan nilkkaan…

 • minniK

  Mitä tarkoitat sillä, että ”hän tekee työkseen ja luo uutta tiedettä, ei vain tutki sitä”? Kaikki tutkijat tekevät tiedettä työkseen ja luovat uutta, oli kyse sitten luonnontieteellisestä tai humanistisesta tutkimuksesta. Tätä prosessia kutsutaan tutkimukseksi. Kukaan ei ”tutki tiedettä”, ellei oteta huomioon varsinaista tieteentutkimusta (esim. tieteenfilosofiaa tai -historiaa). Mutta tuonkin alan tutkimus luo uutta tietoa tutkimuskohteestaan.

 • Ehdottomasti tyylijuttua myös! Mua jää muutenkin aina kiinnostamaan tämänkaltaisten kotijuttujen jälkeen että minkäslaiset tyypit siellä oikein asustaa :)

 • Jenniii

  Hyviä pointteja ja enpä tosiaan ole tullut ajatelleeksi asiaa siltä kantilta, että voisin itsekin olla vastaamatta. Ehkä se vain on niin, että siinä kohtaa kun kuohahtaa, niin on vaikea pitää suu kiinni. :D Se on osa temperamenttiani, mutta teen töitä sen kanssa. Poikakaverini toi minulle juuri lahjaksi sukat, joissa oli erilaisten sääsymbolien kuvia auringosta myrskypilviin. Ihmettelin hiukan värikästä valintaa, kunnes hän tokaisi, että ne kuvastavat luonnettani. Haha.

  Ehkä minulla on itsellä yhä totuttelemista siihen, että blogini tosiaan on nykyään sellainen valtakunnallisesti seurattu ja hyvinkin julkinen areena. Joskus oli nimittäin sekin aika, että minun blogini kommenttiosio oli aivan poikkeuksellisen positiivinen paikka täällä blogimaailmassa ja kaikenlaiset turhasta negistelevät kommentoijat loistivat poissaolollaan. Tuntuu välillä vaikealta hyväksyä, että se asia on muuttunut eikä paluuta entiseen ole. Ja siis tottakai keskustelua saa käydä ja eriäviä mielipiteitä esittää, mutta hyvin usein ne eriävät mielipiteet on viime aikoina esitetty melko ikävään sävyyn. Ja tottakai se harmittaa, vaikka kuinka yrittää olla immuuni sille kaikelle. Vaikka osa lukijoista ehkä ajattelee tätäkin blogia jonain ”valtakunnallisena mediana”, minulle se on yhä silti minun oma blogini ja sillä tavalla melko henkilökohtainenkin. 

  Minulla oli aiemmin itselleni ohjenuora, että harmittaviin kommentteihin en saa vastata heti, vaan vaikka vasta seuraavana päivänä. Se toimi aika hyvin, kun suurin ärtymys oli ehtinyt laantua. Jos siinä ensimmäisessä hetkessä temperamentin kuohahdettua menee heti vastaamaan, tulee helposti myös vastattua liian kärkkäästi. Enemmän kyse on siis vain omasta tulisesta luonteestani kuin mistään muusta. Mutta todella hyviä ja pohdituttavia ajatuksia sinulla, ja varmasti pitää miettiä vähän itseksenikin, että mikä on minun kannaltani paras tapa toimia.

 • Jenniii

  Ehkä tässä juuri tulkinta meni pieleen siitä, että minun ei ollut tarkoitus millään muotoa vääntää vitsiä siitä tutkijan tai tiedemiehen työstä. Minusta se oli vain niin mahtavaa, että jonkun ammatti oikeasti on tiedemies, koska ainakin omassa elinpiirissäni olen törmännyt tieteen parissa työskenteleviin todella harvoin. Eli postauksessa olevan kommentin ei todellakaan ollut dissata, vaan nimenomaan fiilistellä, että wau, miten siistiä. Siksi hämmennyin täällä heränneestä reaktiosta. Mutta joo, kaipa tuon voi helposti tulkita väärinkin, että siinä mielessä my bad. Kaikkia mahdollisia tulkintoja ei vain kirjoitushetkellä osaa aina ennustaa, vaikka yrittäisikin. :)

 • Jenniii

  Tähän tarvittaisiin kommentti tiedemieheltä itseltään, koska tuo minun toteamukseni oli juuri hänen omasta pohdinnastaan aiheen tiimoilta, kun hän huomasi, että täällä oli herännyt aiheesta keskustelua. Viittasi siis lähinnä kai englanninkielen sanojen researcher ja scientist väliseen merkityseroon, ja siihen kuinka niitä on hiukan hankala kääntää suomeksi ymmärrettävästi niin, että se merkitysero välittyisi. :) 

 • Jenniii

  Hahaa, minäkin voisin kyllä muuttaa tuonne. :) Pistetään myös tyylijuttu harkintaan!

 • Jenniii

  Minullekin kelpaisi kyllä! Yksi parhaista jutuista tuossa asunnossa on ehdottomasti se, että siellä on yhdellä seinällä kolme ikkunaa ja aivan mieletön valo. :)

 • Jenniii

  Omat sisustussuosikkini ovat juuri tuollaisia vanhaa ja uutta yhdisteleviä, ja samaa ideaa on omassakin kodissani. :)

 • Jenniii

  Kiva kuulla, että tykkäsit! :)

 • Jenniii

  Minä myös arvostan sisustuksessa sitä, että oikeanlaisia juttuja on maltettu vähän odottaa ja etsiskellä. Muistan itse etsiskelleeni vanhaa liinavaatekaappia pitkää, ennen kuin mieluisa tuli vastaan. Siitä tuskin koskaan luovunkaan, kun se täydellinen sitten löytyi. :) On mahtavaa, kun tavaroilla on historia ja tarina.

 • Jenniii

  Kiinalainen kaappi on kyllä ihan huikea, tuollaisen voisin haluta itsekin, jos koti vain olisi suurempi. :) Hauska tuo sinunkin lepakkotuolisi – se on kyllä sellainen klassikkokaluste myös!

 • Jenniii

  Tuo alkovi-ratkaisu on kyllä hauska esimerkki siitä, että erillisen huoneen voi loihtia vaikka tyhjästä oikeanlaisilla sisustusratkaisuilla. :)

 • Jenniii

  Hauska sattuma! :) Tämän tyyppiset rasiat ovat varmasti melko tyypillisiä tuolla kaukomailla Aasian suunnalla. Olen kuullut, että myös Indiskassa on joskus myyty tällaisia. Tällä kyseisellä rasialla on kutenkin ystävilleni tunnearvoa, sillä se on tosiaan saatu lahjaksi siltä pakistanilaiselta oppipojalta. :)

 • Flore

  Minua jäi nyt kyseisen ammattiryhmän edustajana takerrun tähän ”scientist” ja ”researcher” asiaan. (Myönnän, menee tosi kauas alkuperäisestä postauksesta. :)) Itse olen niinkin oudolla työnimikkellä kuin EU Researcher töissä, mutta enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että jomman kumman työ olisi jotenkin enemmän uuden luomista kuin toisen. ”Scientistiä” kai kuitenkin käytetään enemmän luonnontieteilijöiden puolella. Käsittääkseni ”scientist” viittaa siihen, että kyseiset ihmiset etsivät jotakin uutta asiaa joka ei ole ollut ennen tiedossa, kun taas ”researcher” etsii ja kokoaa uutta tietoa jo olemassa olevien tekstien tms. lähteiden perusteella. Raja on kuitenkin todella liukuva, ja molemmat saavat (tai ainakin pyrkivät saamaan) aikaiseksi uutta tietoa.

 • Jenniii

  Pidetään tämä mielessä. :) En ole varma suostuuko tiedemies juttuun, mutta Riikalta sain jo alustavan myöntymyksen. :D

 • Jenniii

  Joo, no tässä päästiin varmasti jo aika lähelle sitä, mitä minäkin yritin hakea, vaikka en ehkä osannut itseäni riittävän hyvin ilmaista. Eli kiitos! :) Jutussa mainittu tiedemies on juuri tätä ”scientist”-tyyppiä eli etsii ja luo kokonaan uusia juttuja, jotka eivät ole olleet ennen tiedossa. Liittyi jotenkin kvartsikiteisiin ja johonkin sellaiseen, älkää kysykö enempää. :D

 • Flore

  Haha, tällainen läpeensä humanisti ei osaisi edes kysyä. :D

  Täällä Saksassa (mutta siis englanninkielisissä kuvioissa) on vielä käytössä termi ”investigator”. Itselleni tulee kyllä siitä enempi mieleen joku CSI-meininki, valitettavasti totuus ei ole ihan niin jännä…

 • Karkki

  Kaunis koti kokonaisuudessaan. Mua kiinnostaa tällaisten juttujen yhteydessä aina kodin pohjapiirustus, mutta toki se on enemmän sisustuslehtijuttu – blogiesittelyissä pohjaratkaisu harvemmin on esillä. Tyylijutut kiinnostavat aina!

  Sen sijaan suurta osaa kommenteista en oikein ymmärrä. Asioistahan voi olla eri mieltä, mielipiteensä voi aina sanoa, mutta se on eri asia kuin arvostelu. Eriyisen kurjalta tuntuu ystäviesi puolesta, koska postauksen kommenteista suurin osa ei liity millään tavalla heihin tai heidän kotiinsa. 

 • mert

  Jes, ihan mahtavaa Jenni <3 just näin! Luulen, et siitä temperamentista ja tunnetilan alaisena kirjoittamisesta on yhtälailla kyse, lukijat kirjoittavat kärkkäistä kommentteja. Kirjoitettu viestintä kun nimenomaan jättää jokaisen yksin reaktionsa kanssa ja tulkinta virheet on yleisiä.

  Varmasti suurin osa negatiivisista ja taitamattomassa mielentilassa kirjoitetuista kommenteistakin jäisivät pois, jos kirjoittaja malttaisi mielensä. Mutta toisaalta - jos niihin ei tartu, ne vain häviävät yksinäiseen jupinaansa. Sinulla on se voima säilyttää positiivinen ilmapiiri ikiomassa, henkilökohtaisessa blogissasi, jonka me muutkin olemme omineet arkeemme omalla tavallamme.

  Rakkaus sulattaa vihan :)

  Ja samalla taas toisaalta, omalta osaltani olen pistänyt merkille, että lukijoiden joukkoon kuuluu merkittävä joukko hyvinkin sivistyneitä ja lukeneita naisia, joiden pohdintoja on myös kiva seurata. Kun pohdit, ettet koskaan tule ymmärtämään ihmisiä, jotka viitsivät kirjoittaa negatiivisesti blogien kommenttibokseihin, voin omasta puolestani sanoa, etten itse ymmärrä, miksi joku vaivautuu kirjoittamaa ympäripyöreää jaadi jaadaa :D " ihana koti ja kiva kaktus - (lue blogiani)".

  Eli toivottavasti jatkossakin saadaan lukea napakoita mielipiteitä, jotka sallitaan sekä lukijoilta että Jenniltä! Kaikkea hyvää kaikille <3

 • Emmi L.

  Aivan mielettömän ihanan näköinen koti! Kivaa nähdä välillä muutakin kun sitä kokovalkoista tai ruskeabeigeä kotia :)

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • Vierailija

  Mun rasiasta kyllä kans huomaa, et ei oo mitään Indiska-kamaa. En oikeastaan oo ennen tätä kovin montaa ajatusta sen alkuperälle laittanut, vaikka selkeesti onkin käsityötä ja jotenkin mulle aivan mielettömän rakas. Tosi hassu sattuma, kyllä munkin rasialla varmaan on joku uskomaton tarina takanaa :D

 • emmien

  Hei Jenni, tälläisiä juttuja lukisi ja katselisi mielellään enemmän. Sisustaminen ja mielenkiintoiset kodit kiinnostavat. :) Voisitko kysyä ystävältäsi, että mistä he ovat hankkineet tuon valkoisen tilanjakana käytetyn kaapin? Olen etsinyt omaan pikkukotiini jotain vastaavaa jo jonkin aikaa.

 • Vierailija

  Ooh kyllä kiitos ihmisten tyylien ja vaatekaappien esittelyjä, rakastan lehtien vastaavia juttuja!

  Pee

 • Odeeee

  Ääääää, tuo kaktusten alla oleva tarjotin on juuri sellainen, jota olen etsinyt kotiimme pitkään! Mitään tietoa mistä se on? :)

 • Kaapin ja koko kodin fani

  Kääk aivan mahtava kaappi <3<3<3!! : DD

  Hienoja myös taulut, puurasia, se että kirjahylly/hylly peittää sisältönsä ja antaa vain hieman makua siitä mitä siellä on..
  Makuualkoviratkaisu vaikuttaa sekin mukavalta.

  On kiinnostavia asioita mutta samalla levollinen tunnelma jotenkin.

  Olipa kertakaikkisen kivan näköinen koti : )

 • emmien

  Hei jälleen :)
  Onko tuo kirjahylly/seinämä kokonaisuus rakennettu IKEA:n Billy-hyllyistä ja ovista, voisitko kysyä?
  Minulla on edelleen etsinnässä joku samantapainen ratkaisu ja nyt törmäsin tuohon Billyyn, voisiko noin nätti hylly, kuten ystävälläsi, olla ihan Ikeaa?

 • Jenniii

  Tsekkasin asian! Kaappi tosiaankin on Ikeasta, mutta sitä on itse hiukan tuunattu. :)

 • emmien

  Jes kiitoksia! Enpä hoksannutkaan tuota aiemmin, mutta nyt aion kyllä tehdä reissun ikeaan tsekatakseni, että olisiko tuosta minullekkin hyllyksi. Plussaa tuossa on kyllä sen ajattomuus, muuntelukyky ja mahdollisuus ostaa osia lisää pikkuhiljaa. :)

 • piirtelijä

  Hylly ei ole Billy vaan tuunattu Bestå osista, löytyy IKEAn perusvalikoimasta. Osat ovat 120cm ja 60cm kokoisia + ylin pala on lyhennetty sopivaan mittaan. Suht helppo toteuttaa, suosittelen.

Related posts