9/04/14

Sininen eyeliner-meikki: helpot ohjeet

7 50 P4061053.JPG

Lupailin maanantaina, että siitä sinisestä eyeliner-meikistä on tulossa vielä ihan vaihekohtaisia ohjeita, miten saman lookin voi tehdä itse. Olin tosi iloisesti yllättynyt, miten hurjan positiivisen vastaanoton tuo vähän rohkeampi meikkityyli saikaan. Tässä meikissä tosiaan on hiukan samaa henkeä kuin siinä mielettömässä sinisessä smokey eyes -lookissa parin vuoden takaa. Siis kyllä, I know, suorastaan hämmentävää, että siitä on aikaa jo 2,5 vuotta! Tuntuu kuin jutusta olisi aikaa maksimissaan reilu vuosi. Siinä missä smokey eyes -tyylinen meikki vaatii jo hieman taitoa, tämä eyeliner-tyyli on vähän kuin helpotettu ja hitusen hillitympi versio siitä. :)

P4061060.JPG

Meikin minulle loihti siis Max Factor -meikkitaiteilija Piia Hiltunen, joka on yksi Suomen parhaista meikkaajista. Mimmi huitelee tuolla maailman suurimmilla muotiviikoilla sutimassa meikkejä naamaan ties mille supermalleille, joten olihan se aika kivaa päästä sellaisen taiturin käsittelyyn. Meikki toteutettiin Max Factorin tuotteilla, joten annan tässä myös tarkat tuotetiedot, jos joku haluaa kokeilla meikkiä noilla samoilla tuotteilla. Ja tämä on siis oikeasti aika iisi homma – uskaltaisin itsekin ryhtyä kokeilemaan, vaikka silmämeikin tekeminen ei todellakaan ole vahvuusalueitani. Ja varmasti siis vielä kokeilenkin!

P4061111m.jpg

Ihan ensin Piia kiharsi hiukan tukkaani suoristusraudalla ja suihki sekaan Kampaamo Dynastian hyllystä nappaamaansa Redkenin Fashion Waves 07 -suihketta. Oli kuulemma superhyvä tuote. :D Suihketta laitettiin tukkaan siis siinä vaiheessa, kun hiukset olivat jo kikkuralla. Mitä ilmeisimmin on kyllä tehokas aine, koska nyt kolme yötä myöhemmin hiukset ovat yhä kiharat!

P4061092.JPG

Kampauksen jälkeen tehtiin meikkipohja vaahtomaisella Whipped Cream -meikkivoiteella sekä peite-voiteella ja viimeisteltiin kevyesti puuterilla. Piia sipaisi myös poskipäille, nenänvarteen, leukaan ja kulmaluulle Colour Corrector Hihglighter -korostusväriä tuomaan hiukan valoa kasvoille. Hitsi vie, että oli orpo ja aneeminen olo, kun tässä vaiheessa ei vielä laitettu ripaustakaan poskipunaa. En vain osaa olla ilman! Onneksi sain hiukan punaa poskipäilleni sitten meikin loppuvaiheessa. Poskipuna on yksi oman meikkini kulmakivistä – uskokaa tai älkää, luopuisin ennemmin vaikka huulipunasta tai ripsiväristä.

P4061020.JPG

ENNEN vs. JÄLKEEN

P4061085.JPG

Meikissä käytetyt Max Factor -tuotteet (olennaisimmat boldattuna): 

 • Whipped creme -meikkivoide, sävy 40 light ivory
 • Under-eye concealer -peitevoide, sävy 306 fair
 • Colour corrector highlighter -korostusväri
 • Creme puff pressed powder, sävy natural
 • Wild shadow pots -luomiväri, sävyt 45 sapphire rage ja 35 auburn envy
 • Wild shadow pencil, sininen
 • Excess volume -ripsiväri
 • Huulikiilto, sävy 80 lustrous sand
 • Flawless perfection -poskipuna, sävy 237 naturelle
 • Bronzing powder, sävy 01 golden
P4061028m.jpg

Ensimmäiseksi levitetään vaaleanruskeaa luomiväriä (35 Auburn Envy) koko liikkuvalle luomelle ja vähän sen ylikin, häivyttäen väriä kulmakarvaa kohden. Älä kuitenkaan häivytä sävyä ihan kulmakarvaan asti, vaan jätä kulmaluulle vähän ihon omaa sävyä näkyviin. Vaaleanruskea sävy luomelle vähän lämpöä ja meikin kontrasti syntyy juuri lämpöisen ruskean ja kylmän sinisen yhdistelmästä.

P4061091.JPG P4061031m.jpg

Sen jälkeen tee sinisellä eyelinerilla rajaus aivan ripsien tyveen. Tässä meikissä rajauksella saa olla paksuuttakin, joten älä arkaile värin kanssa. Minun meikissäni käytettiin tosiaan Max Factorin orvokin sävyistä Wild Shadow -kynää, joka on melko paksu ja käy nimensä mukaisesti myös luomiväriksi.

P4061095.JPG P4061035.JPG

Rajausta voi vahvistaa vielä sinisellä luomivärillä (45 Sapphire Rage) käyttäen levitykseen terävää ja napakkaa kulmasivellintä. Kuten kuvasta huomaa, luomiväri vahvistaa sinisen sävyn vielä paljon entistä intensiivisemmäksi. Lisäksi luomivärillä kiinnitetään eyeliner niin, että meikistä tulee kestävämpi.

P4061039m.jpg

Kun rajaus on valmis, taivutetaan ripset ja harjataan niihin runsaasti ripsiväriä. Tässä kyseisessä meikissä omien ripsien joukkoon laitettiin myös muutamia irtoripsitupsuja, mutta ilmankin pärjää. Ripsiä todellakin saa silti korostaa, joten ripsarin kanssa ei tarvitse säästellä. Excess Volume -ripsarissa on kaksi erilaista harjaa ja tuotetta samassa: tuuheuttava ja kiiltoa tuova (joka on myös vedenkestävä). Minun meikissäni pohjalle levitettiin ensin runsaasti volyymia tuovaa ripsiväriä ja lopuksi päälle vielä tuota kiiltoa antavaa lakkamaista mascaraa.

P4061056.JPG

Meikki viimeisteltiin luonnollisen sävyisellä, rusehtavalla poskipunalla (237 naturelle) sekä hipaisulla aurinkopuuteria (01 golden) ohimoille ja poskille. Ennen tätä vaihetta kannattaa vielä tsekata, ettei ripsiväriä ole varissut silmien ympärille tai poskipäille. Varisseen luomivärin saa parhaiten siivottua pois joko ihan vain pyyhkimällä sen pois puhtaalla siveltimellä tai sipaisemalla silmän alle ja poskipäälle vielä hiukan meikkivoidetta. Ihan viimeiseksi laitettiin vielä huulille luonnollisen vaaleaa huulikiiltoa (80 Lustroud Sand).

P4061099.JPG

Helppoa kuin heinänteko! Tässä meikissä ei tosiaankaan kummoisia taitoja vaadita, sillä vaaleanruskea luomiväri häivyttyy hyvin ja kynällä rajaus on yleensä helpompaa tehdä kuin tussilla tai siveltimellä. Aion itse ehdottomasti testata tätä joskus johonkin juhlaan, koska tämä vaikutti tosi helpolta ja nopealta tehdä mutta on silti näyttävä ja kivalla tavalla vähän erikoisempi. Tuollainen voimakas sininen väri sopii ainakin minulle silmämeikissä todella kivasti ja korostaa juuri sinivihreissä silmissä nätisti niitä vihreitä sävyjä, jotka harvemmin pomppaavat esiin.  Sinisen tilallahan voi halutessaan kokeilla jotain muutakin tehosteväriä kuten violettia, turkoosia tai vihreää. Mitäs luulette, tuleeko kokeiltua tätä meikkiä itse? :)

Kiitos Piia ja vielä kertaalleen kiitos kampaamo Dynastialle tilojensa lainaamisesta meikkituokioomme.

P4061043.JPG P4061055.JPG

P4061075.JPGP4061059.JPG P4061079.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Kauneus, Muoti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Miten voikin olla niin yksinkertainen ja upea meikki, vau! Ja huh 2,5 vuotta, muistan lukeneeni sen silloin, mutta että noin kauan…

  Ps. Laitoin sulle kuvia sähköpostilla pari päivää sitten. :)

 • Tosi kaunis meikki, ihan varmasti kokeilen! Kiitos ohjeista :)

 • Kaunis meikki, mutta vielä enemmän kiinnitin näissä kuvissa huomiota siihen, miten kauniilta ja itsevarmalta sinä itse näytät! Wau! :)

 • ninnu12

  Hei,
  Ei sovi sinulle yhtään tuollainen meikki. Sininen eyeliner ei sovi, koska olet todella vaalea, hiuksesi on vaalennettu ehkä liikaa? :)

 • Jenniii

  Aijaha! :D Itse asiassa tämä hiusten väri on hyvin lähellä omaa luonnollista sävyäni, joten teoriasi ei kyllä nyt oikein päde. :) Mitä meikkiin tulee, niin se lienee makuasia. Itse tykkään kovasti, joten se kai on pääasia. 

 • Anna Ilona

  Olen joskus kommentoinut, kun käyskentelit Barcelonassa kukkahousuissasi. Jo silloin sanoin, miten viehättävä oletkaan, enkä ihmetellyt, jos sinua ja housujasi ihmeteltiin siinä kylässä. Yritin löytää sen postauksen, mutta noin äkkiseltään en löytänyt.
  Edelleen olet yhtä viehättävä ja suomalaisten bloggaajien aatelia; sinussa on jotain käsittämätöntä viehättävyyttä yhdistettynä särmään ja ”mietiskelyyn” ja se huokuu blogistasi.
  Olen 51v. ja suurella mielenkiinnolla seuraan blogeja laidasta laitaan, on bloggaaja sitten nuori tai vanha, suomalainen tai swazimaalainen.
  Niin ja suomalaisten 40++ naisten pitämät ”muoti-lifestyle”- blogit, mitkä olisivat ehkä enemmän minun ikäisille suunnattuja, ovat erittäin tylsää luettavaa…

  Aurinkoista kevättä sinulle.

Related posts