4/04/14

Hulluna fontteihin

6 49 katoko-playtype1.png

Jatketaan vielä aakkosten parissa, vaikka nyt onkin luvassa ihan toisenlaista juttua. Bongasin nimittäin hiljattain Katoko-verkkokaupasta hauskoja kirjainmukeja. Olenkin täällä blogin puolella tainnut pariin otteeseen mainita, että lempparimukini on omalla nimikirjaimellani varustettu J-muki, jonka löysin aikanaan tukholmalaisesta Grandpa-putiikista. Yksi nimikkomuki on matkan varrella ehtinyt hajotakin, mutta harmistus helpotti, kun onnistuin tuolloin ostamaan uuden Grandpan verkkokaupasta.

Sittemmin olen aina Tukholman reissuillani piipahtanut Grandpassa tutkiskelemassa tarjontaa ja tsekannut samalla myös mukivalikoiman, sillä nuo kirjainmukit ovat tosi kivoja lahjoja ja viemisiä muillekin. Annoin yhdelle ystävälleni ja hänen miehelleen tuollaiset nimimukit lahjaksi joskus ja hän on kertonut, että ne ovat päässeet lempparimukien asemaan myös heidän taloudessaan. Harmillista vain on, että muutama kirjain on heiltä ollut nyt pitkään lopussa ja sain viime visiitillä kuulla, että niitä ei enää valmisteta. Mukien valmistaja on ilmeisesti muuttanut mukin mallia ja/tai fonttia, joten ihan samanlaisia ei enää saa. Höh! Myös Finnish Design Shopissa myydään Arne Jacobsenin suunnittelemia Design Letters -kirjainmukeja, mutta jostain syystä en tykkää niiden fontista ja muotoilusta yhtä paljon.

playtype-posters2.jpg

Huomasin tosiaan muutama päivä sitten, että Katoko-verkkokaupan valikoimiin on myös ilmestynyt kivoja kirjainmukeja. Tanskalaisen Playtype-brändin mukeissa ei ole kahvaa (mikä voi kuumien juomien ystävälle olla pieni miinus), mutta oman lisänsä mukikokoelmaan antaa se, että merkkivalikoima on laaja ja fonttejakin on pari erilaista. Tarjolla on runsaan kirjain-valikoiman lisäksi myös välimerkkejä, erikoismerkkejä ja numeroita. 

katoko-playtype2.png

Playtype on tanskalainen erilaisiin fontteihin ja typografia-kikkailuihin erikoistunut brändi, jonka voisi sanoa olevan jonkinlainen fontti-intoilijoiden märkä uni. :D Katokon valkoimissa on tarjolla Playtypelta VentiQuattro-fontilla varustettuja mukeja sekä joitakin julisteita, mutta merkki valmistaapaljon muutakin. Playtypen omassa verkkokaupassa myydään ihan itse fonttien lisäksi noita kirjainmukeja, julisteita, sisustusesinteitä, vaatteita, asusteita, muistivihkoja ja vaikka mitä. Suosittelen lämmöllä tutustumaan koko valikoimaan, jos kirjaimet, fontit ja simppelin tyylikäs design sytyttävät. Tanskan matkaajille vinkiksi, että Playtypella on siellä myös oma liike.

Voipi olla, että laitan itsekin lähiaikoina mukitilauksen eteenpäin… Julisteetkin kelpaisivat, mutta pikkukodissani loppuvat kohta seinät kesken. :D

playtype-posters1.jpg

Photos: Katoko & Playtype

Tags: , , ,

Categorised in: Koti

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Juliaala

  mainitset kaksi kertaa tuon ystävän ja hänen miehensä :)

 • Jenniii

  Hups! Teksti katosi taivaan tuuliin kerran sitä jo kirjoittaessani – tietenkin vasta kun olin jo saanut sen valmiiksi. Jouduin siis kirjoittamaan sen uusiksi, joten näemmä ajatus toisella kierroksella hiukan pätki. :D Kiitos huomiosta, fiksaan turhan toiston pois!

 • paska

  Voi jeesus… Mä haluisin Ö-mukin vaikka nimeni on Ainokainen.

 • Riikkamarie

  Nuo mukit on niin kivoja!

 • jenniferie

  Niin kivoja!

  Päivälehden museossa on käynnissä Tunnetko tyypin? näyttely. Suosittelen! Suht pieni näyttely, mutta oli tosi mielenkiintosia juttuja :–)

  http://www.paivalehdenmuseo.fi/tunnetko-tyypin/ 

 • Kissankieli

  Ah, minäkin pidän fonteista…tai siis yllättäen Times new roman on mun lempi :D Mutta siis bongasin kirjainmukeja Domdomissa ja ihastuin niihin. Niissä ei ole korvia, mutta olisi niin ihana saada niitä sarja, jotta voisi muodostaa sanoja pöytään…

  [[{”fid”:”334792″,”view_mode”:”media_original”,”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”155″,”width”:”500″,”class”:”media-element file-media-original”}}]]

Related posts