4/04/14

BE Design – uutta suomalaista muotoilua

9 52 Deer3_BEdesign.jpg

Onpas hauskaa huomata, kuinka Suomen design-ympyröihin putkahtelee kiinnostavia uusia suunnittelijoita ja merkkejä. Saan valtavan määrän tiedotteita sähköpostiini päivittäin, mutta tänään sähköiseen postiluukkuun kolahtanut tiedonanto herätti keskivertoa enemmän mielenkiintoa. Bette ja Cilla Eklundin perustaman BEdesignin tuotteet nimittäin puhuivat todellakin puolestaan ja erottuivat edukseen. Katselin kuvia ihastuksen vallassa ja tuumasin, että tässä on jotakin sellaista, mikä pitää jakaa teidänkin kanssanne. :)

Lume3_BEdesign.jpg

Designhuonekaluja suunnittelevan BEdesignin yksinkertaisen minimalistiset tuotteet valmistetaan käsityönä Suomessa ja mimmien design-filosofia uskoo ajattomaan, toimivaan ja kestävään suunnitteluun. Ihastuin itse erityisesti noihin veikeisiin vaaterekkeihin, jotka ovat äärimmäisen pelkistettyjä muotoilultaan, mutta silti niissä on jokin juju. Myös peuran pään muotoon suunnitellut hyllyköt ovat kekseliäällä tavalla kauniita ja käytännöllisiä. Oikeastaan pidin ensisilmäyksellä lähes kaikista BEdesignin tuotteista ja arvostan suunnittelussa erityisesti sitä, että kalusteiden muunneltavuus ja erilaiset käyttötarkoitukset on otettu hienosti huomioon esimerkiksi yhdistelymahdollisuuksien kautta. Tällä hetkellä merkin tuotteita myy BEdesignin oma verkkokauppa sekä Sisustuksen Koodi (Turku), Wihanto (Turku) sekä Design Kellari (Kouvola). Mitäs tykkäätte? Innostuitteko yhtä paljon kuin minä? Ja huh, miten upeita fiiliskuvia!

Fan3_BEdesign.jpgLily3_BEdesign.jpgDeermetal3_Bedesign_300dpi.jpgLume1_Bedesign_white_300dpi.jpgDeermetal2_BEdesign_300dpi.jpgMinilily2_Bedesign_300dpi.jpgDeermetal1_BEdesign_300dpi.jpg Fan6_BEdesign.jpgDeermetal7_Bedesign_300dpi.jpg Lume3_Bedesign_white_300dpi.jpg Lume4_Bedesign_white_300dpi.jpg Minilily7_Bedesign_300dpi.jpg

Photos: BEdesign

Tags: , ,

Categorised in: Koti, Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • suvi m

  BEdesignin tuotteet ovat aivan mahtavia! Ostimme hiljattain tuon vaaterekin, enkä voi olla ihastelematta sitä päivittäin. Muotoilussa on myös huomioitu käytännöllisyys taidokkaasti: esim. vaaterekin yläosassa on muovinen osa, joka pitää (metalli)henkarit paremmin paikoillaan, eivätkä ne kolise. Rekki on myös tosi tukeva ja alaosassa on huomaamattomat säätöjalat, jotta rekin saa suoraa myös vinossa vanhassa lattiassa. Niin mahtava tuote! 

  Arvostan suuresti myös käsityötä ja kotimaisuutta. On mahtavaa, että Suomesta löytyy tällaisia yrityksiä!

 • _emiliaa

  Voi ei, nyt ihastuin aivan täysin tuohon peuran pään malliseen hyllykköön! Olen muutenkin jostain kumman syystä viime aikoina hurahtanut peura aiheisiin esineisiin, joten pakko nyt alkaa säästämään että saan vielä ostettua tuollaisen itselleni :D

 • Sanph

  Viilailen vähän tuota oikeinkirjoitusta, eli siis BEdesign :) Ja upeat fiiliskuvat ovat meidän iki-ihanan lilyläisen, Suvi Kesäläisen käsialaa. BEdesign on just sitä, mitä suomalaiseen designkulttuuriin tarvitaankin.

 • Marita K

  Oi, mahtavaa että Betten suunnittelemat sisustustuotteet alkavat saada huomiota blogipiireissäkin! On ollut mahtavaa seurata brändin kasvua, etenkin kun suunnittelija kuuluu omaan tuttavapiiriin. Kotoa löytyy jo puinen Lily-kulho ja tuikkukupit, mutta unelmoin siitä että joskus saisin työhuoneeseen tuon omaperäisen Deer-hyllynkin. Yleensä ihailen tanskalaisten brändien otetta huonekalujen suunnitteluun, mutta onneksi Suomestakin alkaa löytyä monia alan taitajia (esim. Iittalan vähittäinen siirtyminen myös sisustustuotteisiin on ollut tervetullut lisä). 

 • Jenniii

  Hei kiitos tarkennuksesta! En hoksannutkaan, että siinä oli tuollainen erityinen kirjoitusasu ennen kuin huomautit. :) Mitä tulee brändiin, niin olen ehdottomasti samaa mieltä, että juuri tällaista tarvitaan Suomeen. Hienoa!

  Ja wau, Lily-kollegan käsialaa nuo upeat kuvat vielä! 

 • UnnaNata

  Kuinka KAUNIS lattia tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa… Ihana. Tahtoo.

 • Upiaa

  Myyty! Heti ekasta kuvasta.

 • Minä vain

  Oli kyllä ihania! Pieneen ajatusvirheeseen törmäsin.. Olit kirjoittanut ”on valmistetaan”, pitäisi varmaan olla pelkkä ”valmistetaan”. :)

 • Emppuliini

  Hauskaa, että nyt otit tämän designyrityksen itse esille :) Nimittäin silloin, kun sä suunnittelit oman kotisi sisustusta ja kyselit lukijoiltakin vinkkejä, niin aioin ehdottaa sulle tämän brändin katsastamista. Silloin sulla oli kuitenkin vaatimuksena myös edullisuus, jota suomalainen design ei tietenkään ole ja siksi en sitten tätä vinkannutkaan. Omasta mielestänikin BEdesignella aivan ihania tuotteita ja yritys onkin jo saanut tunnustusta hienosta työstään!

Related posts