2/04/14

Pikkuputiikit esittelyssä: pohjoismainen kenkäparatiisi Mi-No

6 94

Ilahduin kovasti, kun jokin aika sitten sähköpostiini tupsahti tiedote, että Helsinkiin ollaan avaamassa uutta kiinnostavan kuuloista kenkäliikettä. Jäin uteliaana odottelemaan tulevaa ja nyt viime viikolla putiikki vihdoin avasi ovensa yleisölle. Loistosijainnilla varustetun Mi-Non konsepti on ainakin minun kirjoissani ihan loistava, sillä putiikissa myydään muuten Suomessa hieman hankalammin saatavilla olevia kiinnostavia pohjoismaisen minimalistisia merkkejä. Ja tosiaan, sijainti tällä liikkeellä on harvinaisen hyvä, sillä Mi-No on onnistunut nappaamaan liiketilan Galleria Esplanadin katutasosta Kluuvikadun puolelta eli näyteikkuna on siinä Fazer-kahvilaa ja leffateatteri Maximia vastapäätä. :) Piipahdin eilen ohikulkumatkalla tsekkaamassa Mi-Non lähemmin ja nyt olisi siis luvassa putiikkiesittelyä kuvien kera. 

P4010943.JPG

On heti alkuun todettava, että harvoin kohtaa yhtä viehättävää putiikkia kuin tämä juuri ovensa avannut Mi-No – huomaa, että myös putiikin visuaaliseen ilmeeseen, logoon ja koko konseptiin on laitettu paljon ajatusta. Putiikki on pienestä koostaa huolimatta ilmava, valoisa ja avara, ja yksinkertaista skandinaavista muotoilua edustavat kengät pääsevät minimalistisessa ympäristössä kauniisti esille. Juuri ollessani liikkeessä käymässä, joku nainen astui sinne sisään ja henkäisi: ”Oi, tämä liike on kaunis kuin karkki!” Vaikka sisustus on pidetty tosi yksinkertaisena, jotenkin Mi-No onnistuu erottumaan todellakin edukseen.

P4010937.JPG

Haastattelin visiittini yhteydessä hieman liikkeen perustajaa Johanna Kelttoa, joka häärii itse myös kassan takana putiikissa. Skandinaaviseen minimalismiin ja designiin mieltynyt putiikinomistaja kertoi tämän tyyppisestä kenkäkaupasta Helsinkiin jo kauan ja päätti lopulta itse ryhtyä toimeen. Prosessi käynnistyi kunnolla 1,5 vuotta sitten, kun hän matkusti Kööpenhaminaan muotiviikolle tutustumaan pohjoismaisten brändien kenkämallistoihin. Mieluisat mallistot ja brändit löytyivät ja ajatus oman putiikin perustamisesta nytkähti piirun verran eteenpäin. Mahtavan taustaverkoston ja huolellisen suunnittelun avulla unelma oli lopulta valmis toteutettavaksi.

Mi-Nossa myydään siis pohjoismaisia, laadukkaita kenkämerkkejä ja tällä hetkellä valikoimaan kuuluvat HOPE, Decadent, ATP, Terhi Pölkki, By Malene Birger, Reschia ja Yvonne Koné. Itse viehätyin kovasti hillityn tyylikkäästä valikoimasta ja napsinkin siitä teille runsaasti kuvia. Hintahaarukka kengissä vaihtelee 100-400 euron välillä. Hyviä uutisia on kerrottavana myös kauempana asuville, sillä Mi-No avaa vielä ensi viikolla myös verkkokaupan, joten kaikki nuo kauniit kengät ovat saatavilla sen jälkeen ympäri Suomen. Verkkokauppaa odotellessa Mi-Non tavoittaa parhaiten Facebookin puolelta

P4010957.JPGP4010920.JPGP4010936.JPGP4010921.JPGP4010915.JPG P4010929.JPGP4010928.JPGP4010916.JPG P4010930.JPGP4010931.JPGP4010961.JPGP4010918.JPG P4010922.JPG P4010932.JPGP4010923.JPG P4010938.JPGP4010935.JPG P4010944.JPG P4010953.JPGP4010945.JPGP4010951.JPG P4010924.JPG P4010955.JPG P4010941.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Muoti

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Elina

  Ihana kun pidät mua ajan tasalla näistä pikkuputiikeista! En liiku keskustassa enää samaan malliin ja monet näistä helmistä jäisi varmasti huomaamatta.

  Tuo liike vaikuttaa aivan ihanalta ja kengät just mun makuun: kauniita ja monet vielä mukavan ja käytännöllisen oloisia, harvinainen yhdistelmä!

 • Miaable

  Voi vitsit miten ihania kenkiä! Oot Jenni nero kun esittelet näitä pikkuputiikkeja :) Nyt vaan odotetaan verkkokaupan avausta että pääsee tuhlaamaan kevät-ja kesäkenkiä!! :D

 • juliak

  Olisinpa rahoissani! Voisin ottaa suunnilleen jokaiset kuvissa näkyvät kengät itselleni saman tien.

 • Aivan ihania kenkiä! Mulla tuli heti sellainen olo, että pakko hankkia uusia kenkiä vaikka ei oikeasti tarvitsisi. Eikä rahaakaan ole kyllä. :(

 • maaltakaupunkiin

  Voi hemmetin hemmetin hemmetti. Tervemenoa opintotuki..

 • Nämä vinkit ovat ihania, mutta samalla myös pahoja – lompakolle meinaan. Ihanan näköisiä kenkiä, uskaltaisikohan käydä paikan päällä katsastamassa? Vähän vain veikkaan, etten onnistuisi lähtemään tuolta tyhjin käsin pois…

Related posts