20/03/14

Fashion Film Festival saapuu Helsinkiin jälleen

53 47 fff2014.jpg

Tiesittekö, että tänään vietetään kansainvälistä onnellisuuspäivää? :) Toivottavasti päiväänne mahtuu onnen hetkiä ja tunteita. Yksi onnellisuuden aihe voisi olla vaikkapa uutinen, että Helsinki Fashion Film Festival tulee taas ensi viikolla 27.-30.3.2014. Ja mikä parasta, viime vuonna startannut yhteistyöni tämän huikean festivaalin kanssa saa jatkoa tänä vuonna – ja luonnollisesti tästä mahtavuudesta saatte osanne myös te. Ai että, näitä kulttuuriin liittyviä yhteistyöjuttuja on aina niin huippua päästä tekemään eli kiitos vain kovasti sinne Fashion Film Festivalin suuntaan!

Tänä vuonna ohjelmistossa on jälleen upea kattaus muotiin liittyviä tai puvustukseltaan kiinnostavia elokuvia ja dokumentteja. Itse odotan eritoten Carine Roitfeldistä kertovaa dokumenttielokuvaa Mademoiselle C. Harmi kyllä, missaan osan näistä tämän vuoden leffoista, koska olen juuri ensi viikon lopulla reissussa, mutta onneksi ehdin katsomaan silti tuon toisen näytöksen Carine-dokkarista. :) Ajattelin mahdollisesti käydä kurkkaamassa myös Keri Russellin tähdittämän Austenlandin, joka oli mukana myös taannoisilla Rakkautta & Anarkiaa -leffafestareilla, mutta näytös ehdittiin myydä loppuun nenäni edestä. Nyt on siis uusi mahdollisuus päästä näkemään tuo leffa, jos jollekulle kävi samoin kuin minulle. 

Fashion Film Festival järjestetään nyt kolmatta kertaa ja samaan aikaan järjestetään siis myös Season Film Festival, jonka koko ohjelmisto kannattaa ehdottomasti tsekata ilman muuta myös. Tänä vuonna Fashion Film Festivalin ohjelmassa ovat seuraavat leffat ja dokumentit (kuvaukset napattu FFF:n sivuilta):

mademoiselle-c1.jpg

MADEMOISELLE C

Carine Roitfeld on suunnittelija Tom Fordin muusa ja muotikeisari Karl Lagerfeldin sydänystävä, pariisilaistyylin ikoni ja nainen monen 2000-luvun hätkähdyttävimmän muotikuvan takana. Vuonna 2010 Roitfeld jätti paikkansa Ranskan Voguen päätoimittajana suunnatakseen kohti uusia haasteita: omaa nimikkolehteä ja isoäitiyttä. 

Ranskalaisdokumentti Mademoiselle C matkaa Pariisista New Yorkiin kutsuen katsojan muotimaailman ylimpiin kerroksiin. Elokuva pursuaa herkullisia hetkiä kulissien takaa, mielikuvituksellisia kuvauksia ja muotimaailman kuuluisuuksia. Samalla Roitfeld pohtii terävästi kameralle uraansa ja muodin merkitystä nykykulttuurissa.

kinky-boots1.jpg

KINKY BOOTS

Sympaattinen brittikomedia Kinky Boots tarjoilee täyslaidallisen asennetta paljettien kera. Tositapahtumiin pohjaava tarina kertoo pikkukaupungin perinteisestä kenkätehtaasta, joka saa uuden elämän, kun sisään astelee drag queen Lola.

Kinky Bootsissa burgundinpunainen on kirosana, kengät kuin jalokiviä ja shownumeroita tahdittaa mainio musiikkiraita. Lolan roolissa hurmaa vastikään Oscar-ehdokkuuden roolistaan 12 Years A Slave -elokuvassa saanut Chiwetel Ejiofor.

austenland1.jpg

AUSTENLAND

Hattuja, röyhelöitä, korsetteja ja polvihousuja. Riemastustuttava Austenland leikittelee pukuelokuvan kuvastolla, aivan kuten sen tarina Jane Austenin rakastetulla klassikolla Ylpeys ja ennakkoluulo.

Indie-komedia kertoo kolmikymppisestä Janesta (Keri Russell), jonka mielestä nykypäivä ei vedä vertoja Austenin ajan hienostuneisuudelle – eivätkä nykymiehet Ylpeyden ja ennakkoluulon herra Darcylle. Niinpä Jane matkaa Englantiin Austen-teemaiselle kartanolomalle, toivoen sadusta tulevan totta…

nana-benz1.jpg

NANA BENZ

Kauniisti kuvioidut perinteiset painokankaat kulkevat afrikkalaisen naisen mukana läpi hänen elämänsä. Jokaisella kuviolla on oma nimensä ja merkityksensä, ja siksi myös kankaista tehdyt vaatteet kantavat vahvoja viestejä.

Länsiafrikkalaisessa Togossa painokankaat ovat jo yli puoli vuosisataa tarjonneet niitä myyville naisille väylän taloudelliseen riippumattomuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Mercedes-Benz-autoihin mieltyneitä naisia kutsutaan kunnioittavalla lempinimellä Nana Benz.

Kiehtova dokumentti Nana Benz tutustuttaa togolaisten kangaskauppiasnaisten perinteisiin ja tärkeään asemaan paikallisessa kulttuurissa. 

high-society1.jpg

SKANDAALIHÄÄT

Fashion Film Festivalin klassikkoelokuvana nähdään tänä vuonna glamourmusikaali Skandaalihäät vuodelta 1956. Elokuvan pääosassa kipakkana seurapiirikaunottarena lumoaa Grace Kelly, ja hänen suosiostaan kilpailevat tyylikkäät hurmurit Bing Crosby ja Frank Sinatra. Laulut on säveltänyt ja sanoittanut Cole Porter.

Skandaalihäät jäi Grace Kellyn viimeiseksi elokuvarooliksi ennen kuin hänestä avioliiton myötä tuli Monacon ruhtinatar. Elokuvan kauniin pastellisävyisen puvustuksen on suunnitellut Hollywoodin eturivin puvustajiin kuulunut Helen Rose. Hän suunnitteli myös Kellyn tosielämän hääpuvun, josta tuli yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista.

Muoti-ikoni Kelly on tänä keväänä ajnakohtainen valkokankaalla myös hänestä kertovan tulevan elokuvan myötä: Nicole Kidmanin tähdittämä Grace of Monaco avaa Cannesin elokuvajuhlat toukokuussa ja saapuu sen jälkeen myös Suomen teattereihin.

Lisätietoa leffoista sekä leffalipuista ja näytösajoista löydät Fashion Film Festivalin ja Season Film Festivalin sivuilta sekä FFF:n Facebook-sivulta. :) 

Mutta siis, saan jälleen kunnian tarjota teille jotakin spesiaaliaa FFF:n tiimoilta: nimittäin sain arvottavaksi 3 kahden hengen lippupakettia ensi viikon leffafestareille. Osallistu kisaan tämän postauksen kommenttiboksissa seuraavasti: kerro mikä Fashion Film Festivalin ohjelmistoon kuuluvista leffoista kiinnostaa sinua eniten, ja kenet mieluiten nappaisit elokuviin kanssasi? Jätä kommenttisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite. Kisa on voimassa su 23.3.2014 klo 24 asti. 

Tags: , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri

53 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Immoska

  Mikä vaikea valinta, mutta ehkä kuitenkin menisin katsomaan tuon Skandaalihäät, klassikkoleffa on nimittäin multa vielä näkemättä. Mukaan kysyisin hyvää ystävääni :)

 • Kairo

  Mä voisin käydä katsomassa Skandaalihäät. Äskettäin tuli luettu eräs kirja Monacon historiasta. Siellä oli tietysti puhetta myös Grace Kellystä, hänen elämästä ennen ja jälkeen ruhtinaskuntaa. Olisi kivaa nähdä Kelly valkokankaalla, että oliko hän tosiaan niin lumoava ja hyvä näyttelijä kuten kirjassa väitetään :-) Ja tietenkin vanhan elokuvan fiilis on elokuvateatterissa katsottuna aivan jotain muuta kuin telkkarissa.
  Mukaan voisin ottaa erään nuoren ystävättären, kulttuurisivistyksen merkeissä :-)

 • Anna-kerttu

  Oijjoi, kaikki käy! Mutta ehkä Austenland kiinnostaa kuitenkin kaikista eniten, mukaani nappaisin rakkaan ystäväni :)

 • Milou

  Austenland! Minullekin kävi juuri kuten sanoit, eli liput myytiin R&A-festareilla loppuun ennen kuin ehdin jaolle, joten nyt tuo leffa on pakko päästä näkemään. Mukaan haluaisin ottaa parhaan ystäväni, joka on laillani iso Austen-fani. Koska kyseinen ystävä kuitenkin seikkailee toistaiseksi ulkomailla, voisi nyt iskeä ikävä nakki poikaystävälle ;) Tai ehkä joku tyttökaveri kuitenkin… :)

 • sareeli

  Ehdottomasti eniten kiinnostavat Mademoiselle C ja Skandaalihäät. Jälkimmäisen olen joskus nähnytkin, mutta siitä on niin paljon aikaa, etten muista siitä oikeastaan mitään. Mademoiselle C kiinnostaa myös todella paljon. Roitfeld on perusmystinen ranskatar, joka näkyy paljon julkisuudessa ja onnistuu silti olemaan täydellisen salaperäinen. Tämä leffa varmasti raottaisi verhoa hieman.
  Nappaisin leffaan kainalooni ystäväni Hannan, joka arvostaa kaikkea esteettistä ja mielenkiintoista.

 • Nana Benz olisi kiva nähdä! Mukaan nappaisin parhaan ystäväni, joka jakaa viehtymykseni afrikkalaisiin kankaisiin.

 • Tiiaanna

  Oi Mademoiselle C olisi kyllä mahtava nähdä! Ottaisin mukaan äitini, hän sattuu vielä sopivasti olemaan kaupungissa vierailemassa ensi viikonloppuna :)

 • mskkes:)

  Ihanin noista olisi varmaan Mademoiselle C! Tykkäämme poikaystäväni kanssa muotidokkareista, joten tämä olisi molemmille varmasti mieluinen.

 • btwuare

  Kyllä se ehdottomasti tuo klassikko Skandaalihäät olisi. Toinen eniten kiinnostava on Kinky Boots :) Ottaisin mukaan parhaan ystäväni, pitkään on pitänyt yhdessä lähteä ”vain kahdestaan” tekemään jotain vähän erikoisempaa, ja tässä se nyt tuli! Tälle tarjoukselle ei voi kumpikaan kättään heilauttaa välinpitämättömänä ja vedota kiireeseen. Tänne on vaan yksinkertaisesti mentävä. Ps. Aivan mahtavaa, että joku on keksinyt onnellisuuspäivän!

 • Ssuvi

  Mä menisin kattomaan Austenlandin tai skandaalihäät, mukaan lähtisi yo-kirjoituksista toipuva sisko, joka on tulossa kylään ensi viikolla!

 • lareee

  Eniten kiinnostaisi Nana Benz. Rakastan affrikkalaisia kankaita ja olisi mukava kuulla niiden merkityksistä. Mukaan pyytäisin ystävän, jota en ole vähään aikaan nähnyt :)

 • Hurmuri

  Mademoiselle ja veisin tyttäreni katsomaan tätä

 • pullapulla

  Vitsi miten kiva arvonta! Jos onni osuisi kohdalle niin kävisin tsekkaamassa Nana Benzin poikaystäväni kanssa, tosin taidan sen kuitenkin tehdä vaikka ei tämän kautta tärppäisikään! :)

 • AsK

  Nana Benz ehdottomasti! Mikäli onnetar suosii, veisin ystävättäreni katsomaan tuota kyseistä elokuvaa koska hän opiskelee antropologiaa ja kirjoittaa parhaillaan maisterintutkintoa Nigerian elokuvateollisuudesta eli Nollywoodista. Kiinnostus Afrikkaa kohtaa on siis suuri, ja varsinkin elokuvat oman elämänsä sankarittarista kiehtovat.

 • villanen

  Tää oli helppo – menisin katsomaan Austenlandin parhaan tyttökaverini kanssa! Monet Austen-aiheiset elokuvat ollaan herkistelty yhdessä! :D Toivottavasti arpaonni suosii…. :)

 • eleoa

  Näistä kiinnostaisi eniten nähdä Nana Benz, vaikuttaa mielenkiintoiselta aiheelta, johon ei muuten varmaan pääsisi tutustumaan. Ottaisin mukaan äitini :)

 • Marjaani

  Skandaalihäät :) Ja viereeni katsomoon nappaisin siskoni, vähän laatuaikaa perheenjäsenen kanssa.

 • tyyni

  Minulla on tuona viikonloppuna ja nappaisin bestikseni katsomaan ainakin Mademoiselle C:tä . Kuulostaa niin täydelliseltä dokkarilta minulle!!

 • Fashion frappuccino

  Menisin katsomaan Mademoiselle C:een. Mukaan ottaisin poikaystäväni, joka on sanonut pelkäävänsä itsekin hurahtavan muotiin yhtä paljon kuin minä. Tämän hän sanoi lukiessaan uusinta Voguen numeroani ja samaan aikaan hamuillen toista muotilehteä. Hurahtaminen on selvästi jo tapahtunut :)

 • Eniten haluaisin kyllä nähdä tuon Nana Benzin. Vaikka muutkin elokuvat vaikuttavat mielenkiintoisilta (Jane Austenin kirjoissa on parempi tunnelma!!!), niin kankaiden tarina kiehtoo. Mukaan nappaisin äitini, joka on jokaiselta Afrikan-matkaltaan tuonut paikallisilta naisilta ostettuja kankaita.

 • Usva

  Kiva, että vinkkaat näistä festareista! Ne voisivat jäädä muuten tyystin huomaamatta. Haluaisin ehdottomasti nähdä Mademoiselle C:n. Näin Trendi-lehdessä mustavalkoisen mainoskuvan leffasta, enkä meinannut saada silmiäni irti siitä, niin hieno kuva se oli! Leffa on varmasti samaa tasoa. Veisin leffaan siskoni, joka ei lapsenhoidon lomassa taida kovin usein päästä elokuviin.

 • Fashion frappuccino

  Kommentistani unohtui pyytämäsi sähköpostiosoite: mira_92_@hotmail.com

 • tiukuu

  Mademoiselle C ehdottomasti. Rakastan dokumentteja muotimaailmasta, sillä on ihanaa päästä sukeltamaan hetkeksi siihen eksklusiivisuuteen, mitä se tuo mukanaan! Trendien syntyminen ja se, miten yksittäiseset henkilöt vaikuttavat muodin suuntaan on mielestäni äärimmäisen mielenkiintoista. Ottaisin mukaan oman äidin! Jo pikkutyttönä katseltiin yhdessä dokumentteja laidasta laitaan. :)

 • Hiili

  Austenland! Austenin kirjat ja aiheeseen liittyvät leffat ovat ihania :). Mukaan ottaisin siskoni, sillä pidämme molemmat aiheesta.

 • KrisseK

  Nana Benz kiinnostaa, etenkin jos elokuvan painokankailla on jokin yhteys Vliscoon (olen Vlisco fani) :) Mukaan ottaisin hyvän ystäväni/serkkuni jonka kanssa käyn eniten elokuvissa.

 • KrisseK

  Nana Benz kiinnostaa, etenkin jos elokuvan painokankailla on jokin yhteys Vliscoon (olen Vlisco fani) :) Harmi vaan että se menee vähän huonoon aikaan. Johonkin perjantaina menevään elokuvaan mukaani ottaisin hyvän ystäväni/serkkuni jonka kanssa käyn eniten elokuvissa.

 • Piiiiu

  Mä menisin kattomaan Skandaalihäitä. Käsipuoleen nappaisin jonkun tyttökavereistani. :)

 • K=Katariina

  Ehdottomasti Kinky Boots vetää puoleensa musiikkinsa vuoksi:) Mukaan ottaisin tyttäreni jakamaan ilon kanssani.

 • Omppupomppu

  Afrikkalainen väriloisto vaatteissa ja sisustuksessa on alkanut lähiaikoin viehättää pieninä mausteina muuten hillityssä tyylissä. Siksi elokuvavalikoimasta katsoisin mieluiten Nana Benzin. Ja mukaan lähtisi tietysti äiti, jolta oma tyyliajattelu on periytynyt! :) oijoijoi onnetar, ma niin toivoisin tätä!

 • massaa

  Austenland! siinä on vasta näkemistä. ystävän ottaisin mukaan.

  mariestrange(a)hotmail.com

 • talvinalle

  Skandaalihäät. Ihana klassikko ja näkemisen arvoinen. Mukaan pyytäisin ystäväni.

 • Qjs

  Taas aivan MAHTAVA kulttuurikisa, miten muissa blogeissa ei ikinä oo näin hyviä kilpailuja? Mä haluisin aivan ehdottomasti nähdä ton Nana Benzin ja mukaan ottaisin jonkun vaatetusalan ystävistäni. Sairaan mielenkiintoinen aihe ja mä rrrrrrrakastan noita printtejä ja muutenkin kangat ja kikoit on niiin upeita vahvoine väreineen!

 • Jenniii

  Voi miten IHANA saada tällaista palautetta! Kiitos! :) Olen itsekin tosi iloinen, että tällaiset supermielenkiintoiset kulttuuritahot kokevat Pupulandian yhteistöiden arvoiseksi areenaksi – jotain olen selvästi tehnyt oikein. <3

 • vavu

  Monia mielenkiintoisia leffoja. Toi Nana Benz kiinnostaa erityisesti sillä juuri Afrikassa käydessäni ihailin paikallisten naisten kankaita ja hankin hienon vihersävyisen kangan, josta teetän mekon kunhan hyvä ompelimo löytyy Helsingistä. Leffakaverisi tietty Kenian reissun matkakumppani.

 • Hanna-M

  Kinky Boots huudettu! Mukaan lähtisi poikaystävä tai paras kaveri.

 • Saaara

  Mademoiselle C, ehdottomasti! Mukaan ottaisin tyylitaiturikaverini Ellun, joka köyhänä pariisilaisena opiskelijatyttönä osti Voguen ennemmin kuin patongin, koska ”koki tulevansa visuaalisesta nautinnosta enemmän täyteen” :D

 • irisia

  Äitini ihastui naisten painamiin bògòlanfini-kankaisiin ollessaan 2000-luvun alussa Burkina Fasossa dokumentoimassa Länsi-Afrikan maiden kehitysyhteistyöhanketta.
  Nyt, vuosikymmen myöhemmin olisi ihana muistuttaa tuosta ajasta viemällä hänet katsomaan NANA BENZiä ja samalla ehkä ehdottaa yhteistä Afrikan matkaa.

 • “What are men to rocks and mountains?”

  Menisin katsomaan ehdottomasti Austenlandin, koska minäkin haikailen toisinaan, no melko usein, röyheilöiden ja Darcyjen perään. Mukaan pyytäisin romantiikannälkäisen ystäväni.

 • Minä vain

  Jos voitto napsahtaa kohdalle, haluaisin mennä katsomaan Skandaalihäät. Grace Kelly on mielestäni yksi kaikkien aikojen kauneimmista naisista ja lahjakkaimmista naisnäyttelijöistä. Leffaseuraksi ottaisin bestikseni.

 • Eleonoora

  Ehdottomasti Mademoiselle C! Olen pienestä asti tiennyt, viettäessäni päivät pitkät äitini vaatekaupassa, että jonain päivänä minäkin teen työtä muodin ja vaatteiden parissa. Se on vieläkin haaveeni ja olen onnekseni päässyt opiskelemaan juuri sitä. Voisin lukea loputtomiin muodin luojien elämänkertoja ja katsoa heistä tehtyjä elokuvia. Olisi siis mahtavaa päästä katsomaan tuo elokuva. Deitikseni ottaisin tietenkin äitini!

 • Emssi

  Voihan vitsi, kyllä mua ehdottomasti kiinnostais mennä katsomaan toi Austenland. Mukaan mä ottaisin oman äitini, joka on (itseni lisäksi) täydellinen Jane Austen -fani. Yhdessä ollaan äidin kanssa katsottu kaikki Jane Austen leffat, ja yhä vaan ne jaksaa innostaa! ( :

 • Jjjohanna

  Elokuvista kiinnostavin on Austenland, pakko nähdä jossain vaiheessa! :) Voittaessani mukaan lähtisi piristystä kaipaava ystäväni.

 • Yukiko82

  Ehdottomasti menen katsomaan Austenlandia, voitin liput tai en :P Mukaani ottaisin Austeniin vähintään yhtä hurahtaneen ystäväni.

 • AnnukkaR

  Austenland ja Mademoisele C kiinnostavat vähintn yhtä paljon. Seuraksi tietysti samanmielinen bestis :-)

 • teeiina

  Mademoiselle C kiinnostaa ja mukaan ottaisin tietysti parhaan ystäväni :)

 • Vellamo

  Ehdottomasti Skandaalihäät! Grace Kelly, ah, tyyli-ikonini, joka valloittaa viileällä charmillaan. Ja silti yhtään hänen tähdittämäänsä elokuvaa en ole kokonaan nähnyt! Mukaan ottaisin ehdottomasti erään ystäväpojan, jonka kanssa toivoisin olevan muutakin. Hän arvostaa vanhan ajan elokuvaglamouria. Ja toivottavasti myös minua niin, että lähtisi treffeille, jos uskaltautuisin kysymään.

 • vepir

  Mademoiselle C on ehdottomasti nähtävä! Mukaan ottaisin poikaystäväni, joka on myös kiinnostunut muodista ja oli viime vuonna seurana myös Diana Vreeland-dokkarissa :)

 • Sissie

  Olin jo aikaisemmin törmännyt Austenlandiin, joka vaikuttaa hauskalta ja kepeältä, joten totta kai haluaisin nähdä sen :) Mukaan ottaisin Jane Austenin maailmaa arvostavan ystävättäreni. Mutta miten Keri Russell voikin olla noin ihanan söpö ja tyttömäinen ja kohta nelikymppinen :)

 • margeela

  nana benz ja madelmoiselle c dokkarit on ainakin nähtävä. mielenkiintoista päästä sisälle asioisten taustoista ja toimin itsekin muodin parissa. mammislomalla oleva ystäväni pääsisi ehdottomasti mukaani, jotta hän saisi pienen hengähdyshetken vauva-arjesta. ;)

 • joli_loves

  Ah mikä säkä, että molemmat elokuvat, jotka haluan nähdä, pyörivät myös perjantaina, sillä itsekin reissaan viikonloppuna Tampere-visiitille (Warhol-näyttely!!). Menen siis joka tapauksessa, voitin tai en, katsomaan Austenlandin ja Madamoiselle C:n. Mukaan toivon saavani taivuteltua sellaisen kivan pojan. Täytyyhän sitä testata, että onko toinen valmis mukaan minun hömpötyksiini!

 • liliiiii

  Austenland kuulostaa hauskalta, sen haluaisin nähdä joka tapauksessa! :) Mukaani ottaisin parhaan kaverini !

 • aini

  Mademoiselle C olisi ehdoton ykkönen! Olen sen leffan julkistamishetkestä halunnut nähdä ja nyt on siihen mahdollisuus. Eli vaikka voittoa ei tulisi niin se on aivan pakko käydä katsomassa :D. Toisena houkuttaisi myös Skandaalihäät, koska 50-60-luvun romanttiset leffat toimii aina sellaisina kevyinä mielen ilahduttajina. Mademoiselle C:tä katsomaan ottaisin parhaan ystäväni, joka naureskelee aina tavalleni seurata muotijuoruja, vaikka seuraa niitä itsekkin salaa.

 • Ainooo

  Austenland. Koska Austen. Ylpeys ja ennakkoluulo/nykyaika -sekoitukset ovat tähänkin asti olleet varsin mielenkiintoisia miksauksia, miksei siis tämäkin olisi näkemisen arvoinen!

Related posts