11/03/14

Kevään ensimmäiset tulppaanit ja sisustusmietteitä

5 50 P3109922.JPG

Kevät on tulppaanien aikaa ja tuntuu aina ihanasti kevään merkiltä, kun tulppaanit ilmestyvät kauppoihin. Korkkasin itsekin viime viikolla tulppaanikauden, kun nappasin kauppareissullani lähikaupasta pari nippua värikkäitä kukkia matkaan. Hillityn valkoisen sijaan kaipasin tällä kertaa maljakkoon väriä ja kokosin värikkään kimppuni kahdesta eri värisestä nipusta. Nyt maljakossa kukkii pinkkejä ja oransseja tulppaaneja, joiden muodostama värikombo tuo juuri sitä oikeanlaista kevätfiilistä kotiin.

Heräsin muhkean tulppaanikimppuni myötä huomaamaan, että olohuoneen ikkunalautani on vähitellen täyttynyt kaikenlaisesta pikkutavarasta. Talvinen kynttilämeri näyttää ikkunalla tunnelmalliselta pimeän aikaan, mutta nyt tuntui, että ikkunalauta on aivan liian täynnä tavaraa. Tämä näkyi ihan konkreettisestikin, koska suuri maljakko ei meinannut mahtua minnekään. Niinpä raivasin surutta osan tavaroista pois esiltä. Joulun aikaan hankkimani ja sittemmin kuivattamani kultaiset oksat saavat nyt mennä ja kynttilälyhdytkin aion siirtää muualle, tai ainakin organisoida jotenkin uudelleen.

P3109926.JPG

Juttelimme viikonloppuna Wiken kanssa sisustusasioista ja intoilin sitä, kun hänellä on aina jotakin uuden näköistä asetelmaa tai muuta pientä yksityiskohtaa kotona, kun vierailen siellä. Harmittelin samaan hengenvetoon sitä, kun minulla on jotenkin liikaa tavaraa taas pyörimässä ympäriinsä ja Wikke ehdotti, että laittaisin osan tavaroista kaappiin. Ettei kauniista esineistä välttämättä tarvitse luopua, mutta raikastaa kivasti ilmettä, jos osan laittaa välillä pois näkyviltä ja vaihtelee esillepanoa sitten fiiliksen mukaan aina välillä. 

En tiedä, miksi en meinaa muistaa tätä koskaan, mutta tavaroita voi tosiaan laittaa välillä sivuun ja ottaa sitten myöhemmin uudelleen esille. Tuollaisilla pienillä muutoksilla saa helposti koko sisustuksen tuntumaan ihan uudelta, vaikka vaihtelisi vain niiden tuttujen esineiden paikkoja keskenään ja huoneesta toiseen. Kun jonkun kivan esineen jemmaa muutamaksi kuukaudeksi kaappiin, se tuntuu taas ihan uudelta, kun sen ottaa uudelleen esille. Maailman yksinkertaisin juttu, mutta joskus sitä tulee omalle kodilleen vähän sokeaksi. Eli kiitos ystävistä. ;) Ja kylläpä näyttää raikkaalta tuo ikkunalauta nyt, kun tulppaanitkin saavat arvoisensa tilan. :)

P3109928.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Koti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Liinani

  Todella kauniin värisiä tulppaaneja:) Ihan kuin karkkeja maljakossa:)

 • Aisha J

  Totta, tuo esineiden kaappiin laittaminen toimii. :) Itse tuskailin myös sen kanssa, että oli niin paljon ihania sisustusjuttuja, mutta ne eivät päässeet oikeuksiinsa yhdessä. Nykyään laitan niitä esille fiiliksen mukaan. Tosin silti välillä tuntuu, että tavaroita on liikaa..

 • Totta, liikatavara estää ajatusten kulkua ja on mielessä vain tiellä :) Ja sitä paitsi, vaihtelu virkistää!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • .Tiia

  Ihania tulppaaneja! Tulppaanit tuovat kyllä kevään tullessaan :). Itsekin fiilistelen tällä hetkellä, kun kukkasia löytyy kotoa vähän joka huoneesta.

 • Mane

  Hih, tulee jo tulppaanit korvista ulos kun niitä on joka blogissa ja useaan otteeseen. :D

Related posts