26/02/14

Uutta ja uudistunutta Coldplayta

7 42 coldplay-midnight.jpg

Minun ja Coldplayn yhteisen taipaleen juuret ulottuvat kauas. Ensimmäisen Parachutes-levyn tahtiin olen teinivuosinani kokenut niin monia ikimuistoisia hetkiä, että levyllä tulee varmaan aina olemaan erityinen sija sydämessäni ja levyhyllyssäni. Debyyttialbumin jälkeenkin olen tykännyt Coldplaysta, mutta se intohimoisin aika jäi ehkä sinne 2000-luvun alkupuolelle, vaikka olenkin aina ollut sitä mieltä, että bändi tekee hienoa musiikkia. Jostain syystä se ei vain myöhempinä aikoina ole sykähdyttänyt minua henkilökohtaisesti niin syvältä, vaikka kaunista onkin. Ystäväni vinkkasi minulle eilen illalla, että Coldplaylta on ilmestynyt uusi sinkku ja linkkasi biisin videoineen testikuunteluun. Tyypin loistavan musiikkimaun tuntien osasin odottaa, että nyt on ehkä luvassa jotain uutta. Ja huh, aavistus osui oikeaan!

Veikkaan, että moni Coldplayn vannoutunut kannattaja ei innostu tästä uudesta linjasta, mutta minulle tämä on ihanan raikas tuulahdus ja osoittaa, että tämäkin huikea bändi osaa uudistua. Ja tekee sen tyylillä. Tuoreen Midnight-biisin unenomaiset elektrosoundit falsettilaulantaan yhdistettynä tuovat minulle mieleen vision kuin Imogen Heap olisi päästetty vääntelemään nappuloita Bon Iverin studioon. :D Tykkään kuitenkin molemmista edellä mainituista, joten kyllä tämä uusi linja vain minulle passaa! Ja se sopii paljon paremmin omaan tämän hetkiseen musiikilliseen habitukseeni kuin Coldplayn muutama edellinen levy on sopinut. Mielenkiintoista, todella mielenkiintoista! Video puolestaan ei tehnyt vaikutusta – uskaltaisin jopa suositella, että kuuntelette biisin katsomatta videota.

Tags: ,

Categorised in: Musiikki

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Pineapplehead

  Laitoin kuulokkeet korvilleni, suljin silmäni ja kuuntelin… I have no words. <3

 • HeidiM

  Nyt on pakko sanoa Coldplay-fanina, että tämä oli ihan hirveää tilutusta. Itseenikin iskee eniten yhtyeen alkutaipaleen levyt, mutta viimeisimmistäkin albumeista löytyy paljon hyviä kappaleita. Tämä biisi olisi ehkä ollut hieman parempi, jos yhtye ei olisi sortunut niin monen muun artistin lailla ärsyttävään lauluäänen muokkaukseen (asiantuntijoilla on varmaan sille jokin asianmukainen nimitys). Miksi ei voi laulaa ihan normaalilla äänellä? Tietenkin lauluääntä muokataan studioissa kaikilla levyillä kuulostamaan paremmalta, mutta tällainen ulina on jo ihan hirveää. No ehkä muu osa mahdollisesta tulevasta levystä on parempi, tosin toivon, että tämä olisi vain joku irtosinkku, joka ei päädy millekään levylle. Minulla ei ole mitään artistien uudistumishalua vastaan, mutta tämä lopputulos ei nyt miellytä. :)

 • Jenniii

  Hahaa! Tämä on kyllä mahtava esimerkki siitä, kuinka musiikki, jos jokin, on makuasia. Minä taas tykkäsin ihan älyttömästi biisin leijailevasta ja utuisesta tunnelmasta, johon tuo äänikikkailu toi mielestäni kiinnostavan lisänsä. Puhdas lauluääni tuon unenomaisen taustan päällä ei olisi kuulostanut ollenkaan yhtä hypnoottiselta ja jännittävältä kuin tämä nimenomainen lopputulos. Eli meikä tykkää. :)

 • Ihan kaunis biisi, mutta täytyy sanoa, että vanhempi Coldplay (esim. IHANIN A Rush Of Blood To The Head-levy) on sitä parasta Coldplayta minulle. Rakastan em. levyn sanoituksia, melodioita, Chris Martinin upeaa laulua niin paljon, että tällainen liian eteerinen meininki ei oikein nappaa.
  Mutta mietin myös, että jos tämä olisi ollut jonkun minulle entuudestaan tuntemattoman artistin/bändin esittämä biisi, olisin ehkä tykännyt tästä enemmän :)

  Koskahan me saisimme Coldplayn Suomeenkin saakka esiintymään… Olisin valmis maksamaan lipuista paljonkin, jos he vihdoin tulisivat tänne! Vai voiko olla, että olen missannut heidät???

 • Jenniii

  Hei tämä oli hyvä pointti! Jos ei tietäisi, että kyseessä on Coldplay, niin moni varmaan suhtautuisi kyseiseen biisiin ihan eri tavalla. Ymmärrän hyvin, että sen lempparin ei millään tahtoisi muuttuvan – ainakaan omasta mielestä väärään suuntaan. :) Minulla kun ei Coldplayta kohtaan ole pitkiin aikoihin ollut niin suuria tunteita, ei tämä uusi linjakaan samalla tavalla shokeeraa. 

 • Oon reissannut Coldplayn vuoksi pitkin Eurooppaa monena vuonna ja minulle se edustaa nimenomaan elämää suurempaa livebändiä. Niiden livemeininki on niin maagista, että moni tylsähkö levyraitakin herää henkiin lavalla, saati sitten ne oikeasti mahtipontiset biisit. Uusi soundi on vähintäänkin erikoinen ja vielä toistaiseksi vaikea kuvitella kuinka se istuu livetilanteenseen. Näkisin sen soivan siinä vaiheessa kun on kaks ja puoli tuntia jorannut hiestä ja kyynelistä märkänä ja on aika leijailla euforisena ulos stadionilta.

  Jännän äärellä ollaan, mielenkiintoista nähdä mihin tämä tästä kehkeytyy.

 • anniM

  Spotifyssa on uusi sinkku Magic jonka ehkä helpommin tunnistaa Coldplayksi, vaikka onkin uusia soundeja. Hyvä biisi sekin!

Related posts