25/02/14

Valokuvataidetta, museo ja kiinnostava yhteistyö

75 51 smv-karoliina-paappa.jpg

Yhteistyössä Suomen valokuvataiteen museo

Kisaa pukkaa taas! Juuri kun saatiin tuo ihana Tuulen viemää -skaba päätökseen, on aika pyöräyttää käyntiin toinen astetta kiinnostavampi yhteistyö. :) Muistatte varmaan, kun Tukholman muotiviikolta palattuani täällä blogin puolella käytiin tosi mielenkiintoista keskustelua vapaa-ajan viettomahdollisuuksista viikonloppuisin. Olin niin innoissani, kun Tukholman Fotografiska Museet oli lauantaisinkin avoinna liki yöhön asti ja kaipailin Suomeen samankaltaisia ajanviettomahdollisuuksia vaihtoehdoksi baareissa roikkumiselle tai kotihengailulle. Ja niin tuntui kaipaavan moni muukin.

On välillä aika mielenkiintoista huomata, millaisilla tahoilla Pupulandiaa seurataan, sillä esimerkiksi tämän postauksen jälkeen minuun otti yhteyttä Suomen valokuvataiteen museo. :) Myönnän olleeni aika otettu, että siellä asti tätä keskustelua seurattiin mielenkiinnolla! Museon puolelta kiiteltiin keskustelusta ja heitettiin ilmoille ehdotus, että ehkä meidän olisi mahdollista tehdä jonkinlaista yhteistyötä. Tartuin tottakai innoissani ehdotukseen ja kävin viime viikolla palaveeraamassa museoväen kanssa. Katsotaan, mitä tässä vielä keksitään, mutta aloitetaan nyt tämä kovin kiinnostava yhteistyö kisalla, jossa muutamalle teistä on luvassa aika huippu palkinto!

Suomen valokuvataiteen museo sijaitsee siis Helsingin Ruoholahdessa Kaapelitehtaalla, näppärästi raitiovaunu 8:n reitin varrella ja pääseepä sinne kätevästi metrolla ja bussillakin. Olen itse käynyt museossa kerran muutama vuosi sitten, kun siellä oli polaroid-valokuvista koottu näyttely, jossa nähtiin muun muassa itsensä Andy Warholin nappaamia räpsyjä. Tykkäsin sekä näyttelystä että museosta valtavasti, mutta jostain syystä en ole tullut käyneeksi siellä sen jälkeen. Piipahdin nyt museossa uudelleen viime viikkoisen palaverin yhteydessä ja tulin siinä samalla tsekanneeksi myös tämän hetken esillä olevat näyttelyt.

svm-dorothee-smith.jpg

Tällä hetkellä Suomen valokuvataiteen museossa on esillä kolme näyttelyä sekä yksi erillinen videoteos. Suomalaissyntyisen mutta varsinaisen (ja varsin merkittävän) uransa Ruotsissa luoneen Tuija Lindströmin näyttely on kiinnostava retrospektiivi ja läpileikkaus hänen uraansa. Ranskalaisen Dorothée Smithin näyttely puolestaan on utuisine ja surumielisine kuvineen varsin pysäyttävä tutkielma transsukupuolisuudesta. Museon Projekti-tilassa nähdään Karoliina Paapan sympaattinen mutta samanaikaisesti hieman vinksahtaneen oloinen näyttely Tyttö ja tiikeri, joka vie kiiltokuvien kautta lapsuuden maailmaan. Prosessi-tilassa puolestaan on esillä Maija Blåfieldin hullunkurinen videoteos, jossa kerrotaan pieniä kummallisia tarinoita kuvataiteilijan videoarkistoista löytyneiden satunnaisten pätkien avulla.

Innostuin Tukholman Fotografiskassa ajatuksesta, että museoon voisi hankkia vuosikortin. Silloin siellä ehkä tulisi käytyä ahkerammin ja hyvää näyttelyä voisi mennä katsomaan vaikkapa toisenkin kerran. En jostain syystä ollut tajunnut, että kyllä Suomessakin museoihin saa vuosikortteja – kaipa siitä mahdollisuudesta ei vain puhuta täällä tarpeeksi. Esimerkiksi Suomen valokuvataiteen museoon tuollainen vuosikortti kustantaa 20 euroa ja kahden hengen vuosikortti 30 euroa – ei siis kovin paha hinta, kun kortti maksaa itsensä jo muutamassa käynnssä. Tuo kahden hengen kortti on minusta aika hauska idea, sillä kortilla voi siis napata aina myös maksutta jonkun kaverin mukaan. :) Kannattaa myös muistaa, että liki kaikki suurimmat museot järjestävät silloin tällöin ilmaisiltoja, jolloin näyttelyitä pääsee katsomaan ilmaiseksi. Suomen valokuvataiteen museossa tämä ilmaisilta on aina joka kuun viimeinen keskiviikko klo 17-20, eli huomio huomio, HUOMENNA! :)

Mutta nyt sitten siihen kisaan… Saan nimittäin arpoa kahdelle onnekkaalle lukijalle tuollaisen avecillisen vuosikortin Suomen valokuvataiteen museoon! Kortilla on siis rajaton pääsy museoon vuoden ajan siitä hetkestä, kun se astuu voimaan. Vaikka itse sanonkin, niin nyt on kyllä aika huippu kisapalkinto. :) Kisaan voi osallistua seuraavasti: kerro tämän postauksen kommenteissa, miksi juuri sinun pitäisi voittaa vuosikortti (kahdelle) Suomen valokuvataiteen museoon. Jätä kommenttisi la 1.3.2014 klo 24 mennessä ja muista liittää kommenttisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite. Jee! Toivottavasti keksitään jatkossa Suomen valokuvataiteen museon kanssa vielä lisää huippuja juttuja! :)

svm-tuija-lindstrom.jpg

PS. Hoi kaikki nuoret (eli 18-25-vuotiaat) taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneet tyypit! Itse olen tähän liian vanha, mutta vinkkaanpa, että Suomen valokuvataiteen museon Photofuss-ryhmään etsitään uusia jäseniä. Ryhmän idea on  järjestää museolla kiinnostavia tapahtumia, projekteja ja näyttelyitä ja oppia siinä sivussa valokuvakulttuurista ja museon toiminnasta. Lukekaa lisää TÄÄLTÄ!

Photos: Karoliina Paappa, Dorothée Smith, Tuija Lindström

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri

75 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • elelisa

  Oi hienoa!

 • PL

  No ihan siitä syystä että RAKASTAN valokuvaamista !

 • apple

  Olen melko vähän aikaa sitten muuttanut pienemmästä kaupungista Helsinkiin ja ollut jopa aika hämmentynyt siitä, kuinka paljon kaupungissa olisi mahdollisuuksia erilaisiin kulttuuririentoihin. Suomen valokuvataiteen museo olisi sijainniltaan mitä mainioimmassa paikassa lähellä kotiani, joten vuosikortti tulisi varmasti ahkeraan käyttöön. Plus että valokuvataide on taiteenlajina yksi suosikeistani, voisin katsella hienoja valokuvia loputtomiin :)

 • eleoa

  Valokuvataide on yksi ehdottomia lemppareitani taiteen alalta, ja käyn eniten juuri valokuvamuseoissa ja -näyttelyissä. Vuosikortille tulisi ahkeraa käyttöä – ja toisaalta se varmasti myös lisäisi vierailujani Suomen valokuvataiteen museossa. Jostain syystä siellä ei kovin usein tule käytyä, ehkä hieman syrjäisemmän sijainnin vuoksi, vaikka seuraan kyllä aina, mitä näyttelyitä siellä menee.

 • Voisin voisin, en mitään muuta tekisikään kuin kuuntelisi musiikkia ja tuijottelisi valokuvia. Olisipa syy tulla monta kertaa vuodessa käymään Helsingissä! :)

 • manna-ari

  Minun pitäisi voittaa liput, koska tapasin juuri parhaimman miehen ikinä, jonka kanssa haluaisin käydä katsomassa näyttelyitä. Hi, nuorta lempee.

 • minna

  Rakastan käydä museoissa, mutta jotenkin niissä tulee pistäydyttyä ihan liian harvoin – (teko)syinä ne perinteiset, ei aikaa, ei rahaa ja sitä rataa. Valokuvataiteen museo on yksi suosikkimuseoistani Helsingissä, joten kortille olisi käyttöä. Myös poikakaverini tykkää näyttelyiden kiertämisestä, joten tämä olisi kiva yhteinen juttu meille molemmille.

 • Tiinuli

  Vuosikortti olisi mahtava, koska ystäväni kanssa käymme paljon näyttelyissä ja erityisesti valokuvataide kiinnostaa :) Polaroid näyttely valokuvataiteen museossa on yksi kaikkien aikojen suosikkinäyttelyistäni! Tukholman Fotografiska on myös ihana, kävimme ystäväni kanssa siellä juuri helmikuussa :)

 • Emppul

  Olen kiinnostunut valokuvista ja valokuvaamisesta ja valokuvataiteen museossakin tulee pistäydyttyä aina silloin tällöin (1-2 krt/vuosi). Enemmänkin kävisin, jos (opiskelija)budjetti ei olisi niin tiukka. Näistä syistä arvostaisin vuosikorttia kovasti.

 • Viivikka

  Olen valokuvan ystävä Etelä-Savosta. Lahjoittaisin vuosikortin ystävälleni, joka asuu Helsingissä, ja pääsee usein käymään valokuvamuseossa. Itse käyn siellä n. kerran vuodessa. Fotografiskassa kävin pari vuotta sitten.

 • Olen kuvannut järkkärilläni vasta parisen kuukautta, mutta olen valtavan kiinnostunut valokuvaamisesta. Valokuvataiteen museon näyttelyistä saisin varmasti paljon inspiraatiota omaan kuvaamiseeni. Vuoden ilmainen sisäänpääsy olisi mahtavaa tällaiselle köyhälle opiskelijalle ja vielä hauskempaa olisi tarjota ilmainen sisäänpääsy poikaystävälle tai kavereille.

 • iv

  Hieno palkinto, jonka todella toivon voittavani! Taide ja erityisesti valokuvataide ovat aina olleet keskeisessä osassa elämääni. Taide avaa oman mielen ulottuvuuksia ja ikkunoita toisten mieliin. Käyn mielelläni katsomassa taidetta yksin, jotta voin rauhassa syventyä ajatuksiini, mutta kortti varmasti kannustaisi kutsumaan ystävän mukaan. Ei ollenkaan tyhmempi tapa viettää aikaa yhdessä!

 • hjj

  Olisi hienoa voittaa vaikka en Helsingissä asu. Tulisi käytyä enemmän entisessä kotikaupungissa ja samalla tavata kavereitaan!

 • Pirkko

  En lähde minnekkään ilman kameraa ja kotona kamera on aina käden ulottuvilla käyttö valmiudessaan;)

  Elämä ilman valokuvia/valokuvaamista oli tyhjää.

 • Laurel Wreath

  Koska elämässä ei koskaan ole liikaa inspiraatiota ja kauneutta!

 • larissalarissa

  Ajattelinkin käydä tsekkaamassa tämän hetkiset näyttelyt ensi viikolla!

 • Eleena

  Koska olen jo kahdeksan vuotta suunnitellut meneväni sinne, mutta vieläkään en ole!?

 • Eleanora

  Olen se köyhä opiskelija -tyyppi, joka soittelee kavereilleen ja äidilleen, että Kiasma/Eläintieteellinen museo/Valokuvataiteen museo on taas huomenna ilmainen, lähde mun mukaan! Vaikken saisikaan seuraa niin se ei estä minua menemästä. Vuosikortin omistajana ei tarvitsisi miettiä yhden museon kohdalla, että koska se nyt olikaan ilmainen..?

 • Itseäni kiinnostaa kovasti valokuvaaminen, mutta vielä kaipaisin hurjasti oppeja asiassa. Valokuvataiteen museo jos jokin olisi oikea paikka näitä oppeja opetella. Käyttäisin oppeja blogissani, mutta myös päivätyössäni. Päivätyössäni keksin tekemistä ja menovinkkejä matkailijoille, joten voitto auttaisi minua siinäkin ;)

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Tilulilulii

  Poikaystäväni on intohimoinen valokuvaaja ja rakastaa valokuvanäyttelyitä. Vuoden pääsylippu Valokuvataiteen museoon olisi hänelle täydellinen lahja, josta olisi iloa pitkään. Toivottavasti pääsisin itse välillä avecina mukaan. ;)

 • tyynyliina

  Jotta voisin nautiskella.

 • HKP

  Luulenpa, että vuosikortti kannattaisi antaa minulle. Olen harrastanut perinteistä valokuvausta jo pitkään. Museossa ja pimiössä tunnelmat ovat samat: olet yksin ajatustesi ja kuvien kanssa. Aikaa voi vierähtää vaikka kuinka paljon, mutta usein en saa tarpeekseni. Haluaisin aina nähdä näyttelyt ainakin kahdesti eikä esteenä ole aika (sillä sitä yksinäisellä ihmisellä on) vaan raha.

 • Tuuli R

  Minun pitäisi mielestäni voittaa tuollainen vuosikortti, sillä olen muuttamassa mieheni kanssa Helsinkiin keväällä, ja olisi kiva päästä pääkaupunkiseuden kulttuuririentoihin sisälle. Samalla voisimme käydä yhdessä kaikkien meidän luokse kyläilemään tulevien ystävien kanssa näyttelyissä.

 • Oi, no tähän täytyy osallistua kun näin sopivasti sattui, juuri suunnittelin että olisin viikolla käynyt nappaamassa itselleni kyseisen vuosikortin! Ehkä odottelen vielä josko voitto napsahtaisi… :)
  Tuo Photofuss ryhmä on kiinnostanut kovasti, mutta valitettavasti noteerasin sen olemassaolon liian myöhään viime syksynä, jolloin tuli mentyä jo yli ikärajan… Harmi! Mutta tosi siisti juttu niille ketkä vielä voivat osallistua!

 • Miirunen

  Ajattelin tälle vuodelle kokeilla jotain uutta ja erilaista, sillä olen hieman hukassa monen asian suhteen. Tämä lahjakortti mahdollistaisi valokuvaamiseen tutustumisen katselijan roolissa, sillä valokuvaaminen harrastuksena kiehtoo suuresti. Kuvaajana olen keltanokka, mutta kunnollinen järkkäri on ollut hankintalistalla jo vuosia. Ehkä vierailut museossa jouduttaisivat oman, paremman kameran ostopäätöstä. Täytyy vielä sanoa, että sun blogi vain paranee vanhetessaan ja ihanaa, että yhteistöitä on laidasta laitaan, myös ravintoa sielulle eikä vain materiaa:)

 • MarjukkaS

  Voi, haluan! Ja ottaisin kaverikseni valokuvausta opiskelevan ystäväni.

 • Jjjohanna

  Mukana kisassa! Haluaisin voittaa kyseisen palkinnon, koska Helsingissä käydessäni minua kiinnostavat nimenomaan museot ja muu kulttuuri. Asun Tampereella, ja opiskelukiireiden vuoksi vapaa-aikaa ei liikaa ole. Kun minulla ja avomiehelläni sitten on yhteistä vapaa-aikaa päivä tai pari, suuntaamme useimmiten Helsingin kulttuurielämysten pariin. Näillä ”minilomilla” pääsee arjesta kunnolla irti. Avec-kortti olisi meidän taloudessa ahkerassa käytössä!

 • Minä vain

  Olen aina ollut kiinnostunut taiteesta, kulttuurista ja vanhoista valokuvista. En ole koskaan käynyt tuolla museossa, joten sekin olisi ihana nähdä ja kokea! Olen siis mukana kisassa. :)

 • annisou

  Olen ennenkin seurannut etenkin näitä gallerioihin ja museoihin liittyviä kirjoituksiasi. Aivan mahtavaa kun näitä nostoja voi lukea blogeistakin, se on yllättävän harvinaista Suomessa.

  Opiskelen kulttuurituotantoa ja etenkin taidekenttä kiinnostaa. Hamstraan vuosikortteja hieman vaihdellen itselleni, jotta pääsisi tutustumaan museoihin vielä syvemmin kuin yhden näyttelyn verran. Suomen valokuvataiteen museoon korttia en vielä koskaan ole omistanutkaan, mutta sitä tulisi varmasti kyllä käytettyä. Hyvä idea myös tuo kahden hengen kortti!

 • Liby

  Saan kuussa alle 400€ kotihoidontukea, jolla ei juurikaan osteta pääsylippuja taidemuseoihin. Pienen lapsen kanssa en pääse iltaisin hyödyntämään ilmaisia sisäänpääsyjä. Valokuvataiteenmuseo on mahtava paikka vierailla taaperon kanssa. Siellä on tilaa juoksennella ja teokset on niin korkealla seinällä, ettei lapsi ylty niihin. Videoteoksia pienikin pysähtyy katsomaan. Minut on opetettu pienestä asti katsomaan taidetta. Haluan jakaa tämän taidon eteenpäin.

 • tomistro

  Olen käynyt Valokuvataiteen museossa vain kerran. Vuosi oli kai 2011 ja näyttely Liisa ihmemaassa. Se oli hienosti ripustettu näyttely vaikuttavia kuvia. Sen jälkeen pidin Valokuvataiteen museota yhtenä Helsingin hienon museo- ja taidegalleriavalikoiman helmistä. Kolmeen vuoteen en ole kuitenkaan museossa käynyt. Jos saisin vuosikortin, kävisin näyttelyssä pari kertaa kuukaudessa.

 • Toulouse

  Olen tulossa Helsinkiin kesäksi tekemään harjoittelua erääseen kulttuurilaitokseen, ja koska kaupunki ihmisineen on melko uusi ja tuntematon, olisi lippu mahtavaa tapa sekä tutustua uusiin tyyppeihin että pitää yllä suosikkipuuhaani, näyttelyissä käymistä; joka visiitillä olisi siis tuplakotouttava vaikutus! :)

 • Miia H

  Kulttuurinjanoinen, valokuvausta rakastava, pienen pesueen omaava naisihminen ei voi saada tarpeeksi omaa aikaa ja tekosyitä janonsa sammuttamiseen. Tämä olisi mahtava keino kuitenkin saada helpotusta asiaan. Lupaan jakaa palkinnon myös ystävien parissa ja raahata heidät mukanani museoon vaikka yksitellen. Jaettu ilo ja niin edelleen :) 

 • Blue Peony

  Toivoisin vuosikorttia, jotta voisin tarjota pienituloiselle, tällä hetkellä pitkällä sairaslomalla olevalle ystävälleni kulttuurielämyksiä ilman, että hän kokee joutuvansa noloon tilanteeseen, kun tarjoaisin mielelläni jotakin, mitä hänen tulonsa eivät salli.

 • Anne,

  Täytyy myöntää että Kaapelin Valokuvataiteen museo on ainokaisia museoita joissa Helsingissä en ole käynyt eli tutustuisin siihen ja tulevan vuoden näyttelyihin mielelläni.

 • Qjs

  Oijoi! Ihana palkinto! Mä aika paljon käynkin museoissa ja varsinkin valokuvataiteesta juuri tykkään kovasti. ”Ongelmana” mulla on usein se, että joudun työn puolesta usein vierailemaan näyttelyissä sillä tavoin, että tavallaan nään ne siinä sivussa, mutten saa rauhassa katsella tai liikkua niissä omin ehdoin. Tästä seuraa se, että joskus ei sitten helposti tule enää mentyä uudestaan vaikka tavallaan kiinnostaisi, sillä olenhan jo ”nähnyt” näyttelyn. Tällainen palkinto kannustaisi käymään uudestaan ja mikä parasta, voisin aina ilahduttaa jotakin seuralaista myös! :)

 • iinaii

  Jotta olisi muukin syy käydä Helsingissä kuin vaatekaupat ;)

 • mju

  Tämä museo on ollut to do listalla jo vaikka kuinka pitkään. Valokuvaan itsekin paljon ja tietäisin jo täydellisen kaverinkin, jonka kanssa voisin lähteä museokäynneille.

 • xxsofia

  Koska tää olisi ihan loistava motivaattori pääsykoeurakalle, kun välillä pääsisi lepuuttamaan silmiään kauniisiin valokuvanäyttelyihin! Tuo näyttelysarja pitää kyllä ehdottomasti käydä tsekkaamassa joka tapauksessa, jo Hesarin arvostelu innosti lähtemään :-)

 • Figlia

  Onpas kiva palkinto! Tuli voitto tai ei, niin täytyykin kipaista taas tuolla valokuvataiteen museossa, kun on hetki vierähtänyt viime kerrasta. Olen muuten menossa viikonloppuna Tukholmaan ja ajattelimme käydä myös Fotografiskassa :)

 • Emse

  Kaapelilla on aina kaikkea ihanaa! Joka päivä kuljen ohi, mutta liian harvoin tulee poikettua. Täytyy ottaa asiaksi käydä katsomassa vinkkaamasi näyttely!

 • mariamaria

  Ihana kilpailu! Jos voitan tulen käymään useammin Helsingissä ja nappaan aina jonkun siellä asuvista kavereistani/sukulaisistani mukaan näyttelyyn!

 • Marika__

  Oi, olispa kyllä hienoa voittaa tässä kyseisessä arvonnassa. Paras ja ainut palkintoni arpajaisissa kun on edelleen lapsena voitettu pyykkipoikapaketti. Kunnon kulttuuripläjäys valokuvataidemuseon tarjontaan tutustuen vetäisikin kevyesti johtopaikan parhaiden onnenpotkujen suhteen ikinä! Laitetaanpas peukut pystyyn…

 • JennyP

  Olisipa ihana palkinto!Minulla ja äidilläni on tapana noin kerran kuussa käydä yhdessä jossain kulttuuritapahtumassa, joten avecillinen kortti olisi mahtava! Valokuvataide yleensäkkin kiinnostaa kaltaistani harrastelijakuvaajaa! :)

 • MarikaHM

  Koska minulla olisi sillä käyttöä ja se toisi jaettavaa iloa arkeeni. Ehkä myös siksi kun en voita usein mitään :))

  -Marika

 • Roosaaa

  Siis tälläisen palkinnon kun voittaisi olisin niin HAPPY!

  Olen kerran elämäni aikana voittanut ja voitin ruoansulatusjogurttia :DD Hahaaa, en edes oikein muista miksi olin mennyt siihen kisaan osallistumaan, luultavasti vitsillä ystäväni kanssa. :D

  Tämä olisi niin ihana voitto, minä ja toinen isosiskoni rakastetaan juuri tälläisiä kulttuuritapahtumia ja luulisin, että siskoni olisi yhtä innoissana tästä kuin minä!!

 • aaaa

  Kortti tulisi käyttöön, rakastan valokuvaamista ja koska on mielelle hyväksi täyttää ajatukset toisinaan kulttuurilla.

 • Mahtava kilpailu! Vuosikortti toisi paljon iloa, yksinkertaisesti. Ihan uusi paikka itselle :)

 • raisa

  Olen aloittanut vasta valokuvausharrastuksen ja inspiraatiota ei voi koskaan saada liikaa! Veisin museoon kaikki tuntemani valokuvaajat (ja ehkä muitakin), sillä heitäkin varmasti kiinnostaa.

 • Katjuskainen

  Olis huippua jos voisin yllättää poikaystävän tällä, hän on ahkera amatöörikuvaaja ja hyvin kiinnostunut myös muiden valokuvista :)
  katjamako(at)hotmail.com

 • Kinuskikala

  ….jotta saisin kaipaamaani vastapainoa toimistorotan lapselliseen arkeen. Ja jotta museo kävisi tutuksi, minulle ja ystäville.

 • pöllö

  No jopas on mahtava palkinto. Tykkään eniten juuri valokuvataiteesta, joten olisi kortilla käyttöä!

 • riikka1234

  Tykkään käydä museoissa silloin tällöin, mutta jostain syystä Valokuvataiteen museossa ei ole tullut käytyä, joten vuosikortti sinne olisi hyvä kimmoke käydä siellä useammankin kerran. :)

 • Anna-Mari

  Pidän valokuvaamiseta; ei vaan se on minulle elintärkeä henkireikä ja onnen tunteita tuottava harrastus. Valokuvien kautta pääsee katsomaan toisten tärkeitä hetkiä ja näkökulmia asioihin, Voiko sen kiinnostavampaa juuri olla!

 • taruss

  Minä olen just se säälittävä tyyppi, joka suunnittelee menevänsä kaikkiin näyttelyihin muttei koskaan saa aikaiseksi ennen kuin ne ehtivät jo loppua. Lippu taskussa valmiina pienentäisi varmasti kynnystä kääntää varpaat kohti oikeaa osoitetta hieman useammin.

 • Nöpönen

  Nautin suuresti museoissa ja erityisesti valokuvanäyttelyissä käymisestä. Taide, valokuvat ja ihmisten luovuus tekevät minuun vaikutuksen. Mammalomalla ollessani pikku muruni kulkee aina mukanani, nyt saisin myös isukin mukaan ja vieläpä ilmaiseksi :)

 • Tuolle vuosikortille tulisi todellakin käyttöä, museo on yksi lemppareistani ja vuosikortilla tulisi varmasti käytyä vielä useammin :)

 • Neiti Näpsä

  Omat kulttuurimatkat näyttelyihin ja gallerioihin liittyy yleensä lähinnä maalaustaiteeseen ja grafiikkaan, joten tämä valokuvataide olisi uusi ja tervetullut laajennus omaan kulttuurivalikoimaani. Vuosikortilla ehtisi varmaan tutustua jo aika moneen näyttelyyn.

 • Vierailija

  Vuosikortti piristäisi kummasti työttömän arkea ja innostaisi vanhan valokuvaharrastuksen pariin, joka taas toisi sisältöä elämään.

 • Caloplaca

  Ooh, kuulostaapa mielettömältä! Käyn mielelläni taidenäyttelyissä mutta tuo Valokuvataiteen museo on vielä minulle tuntematon. Harrastan itsekin valokuvausta, joten valokuva on taiteenlajina erityisen kiinnostava ja inspiroiva. Olen muuttamassa piakkoin Helsinkiin, joten kaupunkiin ja uusiin näkökulmiin tutustuminen tulisi kuin tilauksesta.

  Mukaani ottaisin tietysti niin ikään valokuvausta harrastavan poikaystäväni!

 • Vautsi, tää on kieltämättä tosi hyvä arvonta! Oon ite tosi kiinnostunut valokuvauksesta ja olis ihanaa päästä vierailemaan kyseisessä museossa useamminkin. Mulla on myös paljon kuvauksesta kiinnostuneita ystäviä, joten museon kiertely olisi aika huippu ajanviettotapa parhaassa seurassa :)

 • Norway

  Mun pitäisi ehdottomasti tsempata kulttuuririentojen kanssa, siihen tämä tilaisuus olisi oiva apu! Erityisesti näin aloittelevana valokuvauksen harrastajana saisin varmasti uutta inspiraatiota näyttelyistä. :)

 • Minnuli

  Mukana ollaan! Rakastan valokuvia ja tuollainen avec-lippuhan on mitä nerokkain keksintö! Jos ei onni potki arvonnassa, niin täytyy ehkä joka tapauksessa tuollainen hankkia. Jee!

 • Sara R.

  Voi juuri minulle tuo kimppakortti, koska olen totaalinen taide-kulttuurihöperö ja olen viimeaikoina kiinnostunut nimenomaan valokuvasta! Ajattelen ensi kesälle voimauttava valokuva -projektia, mikä on eheytymistekniikkana myös mielenkiintoinen; googlaa Jenni jos yhtään kiinnostaa. Lisäksi minulla on totaalisen epäkulturelli miesystävä, jota olen luvannut kouluttaa ja jolle mielelläni esitteisin valokuvallisen ilmaisun hienouksia.

 • Alice

  Just mun pitäisi voittaa avecillinen vuosikortti valokuvataiteen museoon koska saan museokäynneistä äärettömästi inspiraatiota, ne elävöittävät ja tuovat levähdyksen arkeen. Avecillinen kortti olisi hyvä koska omaan kavereita jotka tajuavat lähteä nauttimaan museoista vasta kun pyydän heitä mukaan. Kulttuurielämysten jakaminen lisää niiden arvoa!

   

  ps. kävin tänään tuolla valokuvataiteenmuseossa, Dorotheen osio varsinki oli ihana! hengästyttävä ja koskettava ja tunteellinen. Olin todella iloinen kun menin ja sain kolme kaveriakin mukaan paikan päälle. 

 • R.

  Juuri minun pitäisi voittaa tuo vuosikortti, koska ensinnäkin nuo nyt vinkkaamasi näyttelyt kiinnostavat melkoisesti! Etenkin transsukupuolisuudesta kertova. Museo löytyy melkein naapuristani, joten siellä olisi kiva käydä useamminkin. Ja tietty nappaisin myös taiteesta ja taidenäyttelyistä pitävän poikaystäväni mukaan.

 • Vii

  Rakastan valokuvia – niiden ottamista ja katsomista. Kävin juuri ihmettelemässä Taidehallissa Esko Männikön kuvia (suosittelen!) ja seuraavaksi olisi kiva käydä katsastamassa nuo Valokuvataiteen museon teokset.

 • Sanniina

  Rakastan valokuvataidetta mutta käyn aivan liian harvoin näyttelyissä! Kuvaan itsekkin harrastusmielessä mutta nyt pimeyden vuoksi tuntuu inspiraatio menneen auringon mukana. Vuosikortti valokuvataiteen museoon lisäisi varmasti käyntejä näyttelyissä ja toisi piristystä opiskelijan arkeen. Ja varmasti lisäintoa omaan kuvausharrastukseen :) Kaveriksi ottaisin mukaani ystäväni, joka on kotiäitinä, eikä siksi useinkaan pääse museoiden ilmaisiin iltanäyttelyihin.

 • N-K

  17-vuotiaana näkemäni Nan Goldinin näyttely sekä Kiasmassa että Tukholman Kulturhusetissa teki lähtemättömän vaikutuksen. Näyttely avasi silmäni valokuvan voimalle, ja siitä lähtien valokuva taiteenlajina on kiehtonut ylitse muiden. Olen onnekkaassa asemassa kun saan jakaa intohimoni valokuvataiteeseen valokuvausta harrastavan ja siitä kovasti innostuneen poikaystäväni kanssa. Vuosikortti soisi meille irtautumisen hetkiä kiireisestä arjesta intohimomme, eli valokuvien parissa.

 • Lollo

  Rakastan valokuvausta -olen kuvannut siitä asti kun vain pystyn muistamaan. En ole vain ikinä vielä käynyt tuolla museossa, mutta haluaisin käydä ja minulla on paljon valokuvauksesta ja museoista kiinnostuneita ystäviä niin olisi mahtava käydä tuolla katselemassa ruutuja vaikka porukalla! :)

 • Ainooo

  18-vuotias, joka vapaaehtoisesti menee museoon ei ole ikävä kyllä hirveän yleinen yksilö. Koska kuitenkin tykkään käydä museoissa, jos näyttelyt oikeasti ovat kiinnostavia, tuo lahjakortti olisi ihan huippu! Lisäksi valokuvataide on tosi kiinnostavaa ja olen himoinnut näkemään enemmän vaikuttavia valokuvanäyttelyitä.

 • Kaapelitehdas on kyllä niin upea paikka että sinne voisi mennä haahuilemaan ihan ilman syytäkin.. Harrastan itse valokuvausta ja on aina mageeta tutkiskella toisten taideteoksia siitä näkökulmasta. Haluaisin myös enemmän käydä kaikissa kulttuuririennoissa ja näyttelyissä, mutta jotenkin vain harvoin saan aikaiseksi. Miekkoseni ottaisin mielellään mukaan valokuvataidetta katsomaan, saisimmepa mukavaa laatuaikaa ja jospa hänkin vähän enemmän kiinnostuisi tämän kaltaisista jutuista ;) Myös pari ystävääni lähtisivät varmasti todella mielellään mukaan, tai siskoni. Mahtava kilpailu, tosi kivaa ettei kaikki aina liity muotiin ja vaatteisiin.

 • Kukka

  Itse en korttia tarvitsisi, mutta tämä olisi täydellinen lahja ystävälleni ja hänen miehelleen. Heille on syntymässä vauva ja arjen keskellä olisi mukava tarjota heille mahdollisuus viettää laatuaikaa yhdessä vaikka valokuvataidetta katsellen. Itse toki toimisin vauvavahtina :)

 • nuvem

  Jee! Itse haluaisin voittaa liput siksi, että muutin juuri valokuvataiteen museon naapuriin ja naapurissa on syytä vierailla säännöllisesti. (:

 • krisu

  Olisi ihanaa saada vuosikortti jolla pääsisi ilmaiseksi museoon! Erilaiset museot ja näyttelyt ovat intohimoni ja opiskelijabudjetilla elellessä niiden kiertely jää liian vähäiseksi. Vuosikorttia voisikin sanoa jopa pienoiseksi unelmien täyttymykseksi. Poikaystävä mukaan tottakai ja yhteinen laatuaika on varmistettu!

Related posts