21/02/14

Muotibloggaaja pukeutumisneuvojalla, osa 2

45 56
P2209331.JPG

Paljastin aiemmin tänään julkaisemassani postauksessa, että kävin eilen pukeutumisneuvoja Kikka Sepän pakeilla ja nyt on aika kertoa tarkemmin tuosta kokemuksesta. Tarinaa riittää eilisestä pukeutumisneuvontahetkestä reilusti, joten varatkaa vaikka teekuppi ja iltapalaa lukuhetken ratoksi!

Olin tosiaan melko utelias sen suhteen, mitä minun kaltaiseni vahvan oman tyylinäkemyksen omaava tyyppi voisi saada irti alan ammattilaisen vinkeistä. Yleensä pukeutumisneuvojan apua haetaan silloin, kun tyylikysymykset tuottavat päänvaivaa, kaivataan johonkin tiettyyn pukeutumispulmaan neuvoja tai halutaan esimerkiksi uudistaa tai päivittää omaa tyyliä. Minun kohdallani lähtötilanne oli se, ettei minulla oikeastaan ollut mielessä mitään eritystä pulmaa tai kehityskohdetta, mutta lähdin silti avoimin mielin katsomaan, mitä Kikalla olisi sanottavaa ja annettavaa. Räpsin sovitustuokion lomassa myös kuvia, jotka eivät laadulla häikäise, mutta toimivat hyvin havaintomateriaalina. :)

Tapasimme siis eilen Kikan kanssa Stockmannilla ja ihan ensimmäiseksi lähdimme tarkastelemaan kroppaani ja värimaailmaani. Olen itse ajatellut olevani vartaloltani melko sopusuhtainen, mutta naisellinen lantioni ja siro ylävartaloni tekevät minusta hiukan ”alapainotteisen”, vaikka en suoranaisesti päärynävartaloinen olekaan. Lantio onkin kehossani ollut sellainen kohta, jota en ole mitenkään erityisesti halunnut korostaa ja josta olen ehkä joskus sovituskopissa tuntenut epävarmuuttakin. Koska vyötäröni puolestaan on tosi kapoinen, olen kokenut sen ja lantion välisen kontrastin korostavan lantion leveyttä entisestään tavalla, joka ainakin joskus asettaa pieniä haasteita pukeutumiselle. Olen kuitenkin onnistunut löytämään monia pieniä kikkoja (hohhoo, no pun intended), joilla kehon mittasuhteita saa tasapainotettua. Huomaan silti, että ihan mikä tahansa vaate ei kroppaani näistä edellä mainituista syistä imartele.

P2209329.JPG

Tämän puseron väri ei välttämättä ole ihan minua, mutta kietaisumalli ja koristelaskokset tuovat yläosaan kaivattua volyymia.

Pukeutumisneuvonnan näkökulmasta kaiketi se ihanteellinen kroppa on X:n mallinen eli tiimalasi, jossa kapein kohta on vyötärö sekä hartiat ja lantio leveydeltään tasapainossa. Siinä meni samantien uusiksi ainakin yksi oma virheellinen käsitykseni, sillä en ollut itse koskaan tajunnut, että vartalotyyppiä tulkitessa olisi ennemmin syytä verrata lantion leveyteen hartialinjaa kuin rintakehää. Ja tätä X-tyyppistä tasapainoa voidaan sitten pukeutumisen keinoin tavoitella, jos kehon mittasuhteet eivät luontaisesti ole aivan yhtä harmoniassa. Muistutetaan kuitenkin tässä kohtaa, että vaatteilla ja tyylillä on sallittua ja toivottavaakin myös leikitellä, joten neuvoja ei kannata ottaa mitenkään kirjaimellisesti tai liian vakavasti. Jos kuitenkin haluaa tasapainottaa oman vartalonsa mittasuhteita, niin oikeaoppisella pukeutumisella se voi onnistua aika helpostikin, jos vain tietää niksit. 

Oli mielenkiintoista kuulla pukeutumisneuvojan mietteitä vartalotyypistäni, koska ulkopuolisen arvio on usein jokseenkin neutraalimpi kuin oma. Tarkastelu aloitettiin peilin kautta ja ensimmäiseksi Kikka kokeili käsillä vyötäröni paikan. Olin verhoutunut farkkuihin ja löysään t-paitaan, ja Kikan suusta pääsi suorastaan kiljahdus, kun hän paikansi vyötäröni löysän paidan uumenista. :D Sain heti kuulla lempeästi kunniani siitä hyvästä, että piilottelen moista vyötäröä väljän paidan alla. Pukeutumisneuvojan näkökulmasta kapeaa vyötäröä nimittäin kannattaa ehdottomasti korostaa, jos sellainen kerran on. Vyötäröpäivittelyistä edettiin vetämällä kuvainnollinen viiva olkapäästäni alas lantioon, jotta nähtäisiin, millainen niiden välinen suhde on. Olin positiivisesti yllättynyt, kun hartialinja osoittautuikin hyvin samanlevyiseksi kuin lantioni. Lantioni on aavistuksen leveämpi kuin hartiani, mutta ero on niin pieni, että kroppani osuu parhaiten juuri tuohon edellä mainittuun X-kategoriaan.

P2209319.JPG

Korkeavyötäröiset 50-luvun tyyliset kellohelmat ovat aivan omiaan korostamaan kapeaa vyötäröä. Ihastuin tämän Ted Bakerin hameen villiin kukkakuosiin. :)

Vaikka olenkin kehoni puolesta X-tyyppiä, olen rintakehän kohdalta varsin pienikokoinen. Tämä lantion ja rinnan välinen kokoero vaikuttaa jonkin verran siihen, millaisia juttuja vaatteissa kannattaa huomioida. Kikan mielestä kehossani parhaita puolia ovat ehdottomasti tuo kapea vyötärö sekä sen ja naisellisen lantion välinen kaari. Oli aika hassua kuulla, että juuri tuo lantion kaari, jota itse olen pukeutumisessa arastellut näyttää, olikin pukeutumisneuvojan näkökulmasta nimenomaan korostamisen arvoinen asia. Tässä se taas nähdään, kuinka välillä tekee hyvää kuulla ulkopuolisen näkemys ja unohtaa kummalliset fiksaatiot omasta kropasta. Kikan ehdoton vinkki minulle oli suosia korkeavyötäröisiä vaatteita ja etenkin 50-luvun linjoja sekä kellohameita, joilla kapean vyötäröä ja lantion kaarta saa korostettua. Pidän kyllä kovasti korkeavyötäröisistä vaatteista, joten tämä meni aika nappiin. :)

Olen aika hyvin osannut itsekin pukeutumisessa luoda tasapainoa vaatteilla siron yläkropan ja muodokkaan lantion välille, mutta Kikalla oli antaa myös siihen hyviä lisävinkkejä. Hän neuvoi, että yläosissa saa mieluusti olla runsautta kaula-aukon seutuvilla ja tällaisia yläosaa ”rehevöittäviä” elementtejä ovat esimerkiksi laskokset, röyhelöt, huivit ja suuret korut. Itse vierastan röyhelöitä ja koristeluita vaatteissa, joten olen tuonut volyymia yläosaan yleensä mieluummin pukemalla yläosaksi jotakin hiukan väljempää. Usein tuon silti vyötäröä esiin laittamalla löysien paitojen helmaa housun tai hameen sisään (etenkin korkeavyötäröisten alaosien kanssa tämä toimii mahtavasti) tai suosimalla mekkoja, joissa on mahdollista korostaa vyötärölinjaa vyöllä. Kikka allekirjoitti nämä keinot myös, joten voin hyvin jatkaa tutulla linjalla.

P2209312.JPG

Tässä mekossa hartialinjaa korostaa yhtenäinen valkoinen väripalkki, joka tasapainottaa hyvin lantion ja ylävartalon suhdetta.

Yksi hyvä niksi oli Kikalta se, että kaula-aukon mallilla ja mekkojen sekä toppien olkaimilla on paljon merkitystä siihen, miltä kokonaisuus näyttää. Jos lantiolla on muotoa, venepääntiet, kietaisumallit, leveät olkapään peittävät olkaimet sekä holkkihihat ovat erityisen toimivia. Ohuet olkaimet (ainakin kapealinjaisessa yläosassa ja ihonmyötäiseen alaosaan yhdistettynä) puolestaan helposti korostavat ylävartalon pienuutta (minun tapauksessani kapeaa rinnan seutua) ja saavat lantion näyttämään suhteettoman leveältä. Ideana siis on, että kun yläosassa on ns. yhtenäistä kangaskaistaletta hartiasta toiseen, yläkroppa näyttää tasapainoiselta pyöreän lantion rinnalla. Esimerkiksi tuo yllä näkyvä mekkokuva on hyvä osoitus siitä. :)

Pohdimme siinä ennen vaatteiden kimppuun käymistä myös väritystäni, jota ensisijaisesti tarkkaillaan ihon ja hiusten sävyn pohjalta. Perinteisesti värityyppejä jaotellaan vuodenaikojen mukaan ja nopean kartoituksen perusteella Kikka arveli minun olevan vahvimmin sävyiltäni kesä, tosin hiukan kevättäkin minussa saattaa olla. Toisin sanoen kesä-tyypille sopivat yleensä parhaiten kylmät sävyt. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että minulle sopivat myös jotkut lämpimätkin värit, jos väri vain on tarpeeksi voimakas ja selkeä. Murretut ja liian pliisut sävyt usein sen sijaan tuntuvat vievän kasvoiltani kaiken värin. Päätimme siis kokeilla kylmien sävyjen ohella myös joitakin lämpimämpiä mutta voimakkaita värejä.

P2209314.JPG

Minttuisen mekon malli holkkihihoineen toimii, mutta väri ei ehkä ole minulle ihan nappivalinta.

Kikka kertoi, että väreillä todellakin voi tehdä paljon ja usein asiakkaiden kanssa peilin edessä tutkitaan konkreettisesti värien vaikutusta pukemalla perätysten muutama erivärinen vaate ylle. Epäsopivimmat sävyt saattavat korostaa juonteita ja tummia silmänalusia sekä saavat ihon näyttämään elottomalta, kun taas sopivat värit saavat ihon hehkumaan. Ja monesti kyse ei ole siitä, etteikö joku tietty väri sopisi jollekulle laisinkaan, mutta sävyn tummuusasteella sekä kylmyydellä/lämpimyydellä on valtavan suuri merkitys. Itse uskon pohjimmiltaan siihen, että kuka tahansa voi käyttää mitä väriä tahansa, mutta ilman muuta on värejä, jotka sopivat paremmin kuin toiset ja korostavat kantajansa piirteitä kauniimmin. 

Lopulta lähdimme kiertelemään naisten osastoa läpi ja poimimaan sovitettavia vaatteita, joiden avulla neuvoja voitaisiin kokeilla ja havainnollistaa käytännössä. Huomasin heti, että Kikka suunnisti varsin määrätietoisesti tiettyjen suunnittelijoiden osastoille. Olen pukeutujana melko rohkea, enkä pelkää värejä tai arkaile kokeilla näyttäviäkään juttuja, joten Kikka valitsi minulle sovitettavaa muun muassa Karen Milleniltä ja Ted Bakerilta. Noiden suunnittelijoiden vaatteissa kieltämättä on kivaa tyyliä ja sopivalla tavalla rohkeaa meininkiä, joten alku vaikutti lupaavalta. Myöhemmin sovituskopissa kuitenkin osoittautui, että valintojen taustalla ei ollut vain minun vaatemakuni, vaan asiansa osaava pukeutumisneuvoja tuntee hyvin eri suunnittelijoiden mallistot ja vaatteiden siluetin. Minulle itselleni oli suuri oivallus, että loppujen lopuksi vaateostoksilla onnistuminen on usein paljolti kiinni siitä, osaako vaatteita metsästää oikeilta valmistajilta! Joidenkin suunnittelijoiden vaatteissa muodot ovat kautta linjan suoremmat ja toisten vaatteissa muodokkaammat, joten voisi jopa sanoa, että myös suunnittelijat tekevät vaatteita jollekin tietylle vartalotyypille.

P2209322.JPG

Sonia Rykielin pusuhuuli-kuvioilla koristeltu silkkipusero on niin suloinen! Ja hämmästyttävää kyllä, en tuntenut oloani näissä pöksyissä ollenkaan epävarmaksi, vaikka naisellinen lantio onkin reilusti esillä.

Kiersimme koko kerroksen tehokkaasti läpi Kikan poimiessa minulle mukaan sovitettavaa, mutta samanaikaisesti hän tuntui silti kuuntelevan minun omia mietteitäni. Olin itse valmis sovittamaan ennakkoluulottomasti sellaisiakin vaatteita, joita en itse olisi koskaan oma-aloitteisesti pukenut ylleni. Vastaavasti Kikka nappasi sovitukseen kuitenkin myös muutaman sellaisen vaatteen, joita yllätti minut hypistelemästä rekkien välissä. Sovituskopissa päästiin sitten itse asiaan ja koin kyllä mahtavia ahaa-elämyksiä, kun niitä alkuvaiheen niksejä ryhdyttiin kokeilemaan käytännössä.

Karen Millenin mekot istuivat kuin hanska kurvikkaasta lantiostani ja kapeasta vyötäröstäni huolimatta ja yläosissakin oli tarpeeksi kangasta ja volyymia tasapainottamaan muodokasta alakroppaa. Huomasin, että Kikka selvästi oli tiennyt, mitä etsiä ja mistä. Yleensä ihonmyötäisissä mekoissa ongelmani on juuri se, että lantiolta kiristää ja vyötäröltä lerpattaa. Ja samaan aikaan lantio tuntuu korostuvan liikaa kapean yläosan rinnalla. Karen Millenin mekoissa leikkaus oli kuin räätälöity minulle, joten selvästi piti vain tietää, kenen mallisto on tehty minun tyyppisilleni vartaloille. :) 

P2209313.JPG

Tämän mekon juju on palkkikuvioissa, joilla ovelasti myös korostetaan kehon mittasuhteita. Kapea linja keskellä kohdalla korostaa kauniisti vyötäröä.

Olen aina kokenut epävarmuutta tuollaisissa ihonmyötäisissä mekoissa, koska on tuntunut siltä, että takapuoleni näyttää niissä hehtaarin kokoiselta. Näiden sovittamien mekkojeni kohdalla sitä fiilistä ei tullut laisinkaan. Oikeanlaisten leikkausten, värien ja yläosien ansiosta kokonaisuus näytti tasapainoiselta ihoa nuolevasta mallista huolimatta. Ensimmäistä kertaa tunsin tuollainen mekko ylläni, että kurvini ovat oikeissa paikoissa. Miettikää! 30 vuotta siihen meni. :) Nytpä tiedän, mistä lähteä ensi kerralla juhlamekkoa metsästämään – kiitos Karen Millenin ja Kikan, joka nuo mekot minulle esitteli! Myös Ted Bakerin vaatteet sopivat minun kropalleni hienosti. Kurvikkaat naiset, pitäkää nämä merkit siis mielessänne! 

Sovitussession ideana ei kuitenkaan ollut se, että kaikki sovitettavat vaatteet sopisivat täydellisesti, vaan pointtina oli juuri kokeilla erilaisia juttuja ja havainnollistaa niiden kautta erilaisten leikkausten ja muiden pienten seikkojen merkitystä. Osa sovitukseen poimimistamme jutuista ei toiminut ollenkaan, mutta ei se niin vaarallista. Pääasia kuitenkin oli, että löytyi myös niitä vaatteita, joissa olivat elementit kohdallaan. Ted Bakerin muhkea kellohame oli aivan mahtava ja saman suunnittelijan mustissa ihoa myötäilevissä housuissa tunsin oloni todella kotoisaksi siitäkin huolimatta, että se lantion kaari todellakin pääsi niissä näyttävästi esiin. Itse asiassa kokonaisuus näytti väljän silkkipaidan kanssa tosi kivalta! Huomasin myös sovittelun myötä, miten suuria eroja jo pelkästään kauluspaitojen malleissa voi olla: toisen paidan kanssa samat housut muodostivat ihan kamalan kokonaisuuden, joka korosti ihan vääriä asioita. 

P2209315.JPG

Tykkäsin myös tästä Karen Millenin mekosta kovasti. Ja punainen väri yllättäen ei ollutkaan yhtään hassumpi. :)

Värien suhteen tehtiin pientä kokeilua myös, kun sovitettavaksi valittiin sekä kesä-väreihin sopiva minttuinen mekko että kevät-sävyihin kuuluva lämpimän punainen mekko. Vaikka värikartoituksen mukaan minttu olisi toiminut minulle paremmin, minusta se näytti ylläni kovin pliisulta ja punainen taas toimi kivasti (joskin huulipuna oli siihen nähden vähän väärää sävyä). Kikkakin myönsi, ettei punainen näyttänyt ylläni ollenkaan hassummalta tai korostanut huonolla tavalla ihoni sävyä, vaikka joskus niin saattaakin käydä. Kokeilemalla siis selviää parhaiten, mikä toimii ja mikä ei. :)

Oma fiilikseni tuokion jälkeen oli se, että minulla oli ensinnäkin ollut tosi hauskaa. Kivointa kuitenkin oli, että sain ihan oikeasti konkreettisia ajatuksia ja vinkkejä, joita osaan hyödyntää jatkossa vaateostoksilla. Nyt osaan katsoa esimerkiksi mekkoja sovitellessa ihan eri juttuja ja ottaa huomioon juuri noita oman kroppani haasteita leikkausten osalta. Iso plussa oli myös se, että sovittelusession myötä löysin kaksi uutta merkkiä, joiden mitoitus istuu minulle mahtavasti. Eli kiitos Kikka, parin tunnin pukeutumisneuvonta oli tosi mukava ja antoisa kokemus!

P2209325.JPG

Näihin Ted Bakerin pöksyihin tykästyimme Kikan kanssa molemmat niin paljon, että niiden kanssa soviteltiin useampaakin yläosaa. Nimesimme housut tuon muotoja hyväilevän mallin mukaan seksipöksyiksi. :D 

PS. Joku oli edellisen postauksen kommenteissa huolissaan, että pitääkö pukeutumisneuvonnan jälkeen olla valmis ostamaan kauhea kasa vaatteita. Pukeutumisneuvoja ei oleta tai odota, että ostaisit sovitetut vaatteet, ainakaan jos kyseessä on itsenäisesti toimiva tekijä eikä kaupan oma pukeutumisneuvoja. Nykyään myös monilla tavarataloilla ja kauppakeskuksilla on tarjolla pukeutumisneuvontapalveluita ja niiden kohdalla varmasti toiveissa on, että asiakas myös innostuisi ostamaan jotakin, mutta mihinkään ei luonnollisesti velvoiteta. Oma kokemukseni eilisen pohjalta kuitenkin on, että pukeutumisneuvojan avulla helposti löytyy niitä täydellisesti istuvia ”avainvaatteita”, joten saattaa syntyä voimakas halu ostaa uutta. Varoitan! ;) Henkisesti kannattaa siis siihen varautua (ja ehkä myös budjetin puolesta).  Toisaalta voi hyvin myös painaa mieleensä pukeutumisneuvojan vinkit leikkauksista ja linjoista, ja pitää ne vain mielessä itse seuraavan kerran vaateostoksille suunnatessaan. Ja mainittakoon vielä sekin, että pukeutumisneuvojan voi pyytää myös omaan kotiin neuvomaan jo olemassa olevien vaatteiden yhdistelyssä – tätäkin kuulemma toisinaan tehdään. Sillä tavoin jo voi omasta garderobistaan saada ihan uusia ulottuvuuksia irti.

P2209327.JPG

Tämän Ted Bakerin puseron helmikirjailut olivat niin suloiset, että niistä piti ottaa ihan erikseen kuva, kun eivät tuossa kokovartalo-otoksessa näy kunnolla. :)

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

45 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ssuvi

  Olipas kiva postaus!
  Minä olen myös tuota X-vartalotyyppiä, joten voin soveltaa näitä vinkkejä itsekin! Karen Millerin mekot olin jo todennut toimiviksi etukäteen (voi että, kun niissä tulee naisellinen olo!), mutta Ted Baker pitää laittaa korvan taakse.

 • HAMI

  katoin että ompa ihanat pampulakengät, mutta onko noi valkoset kaupan varashälyttimet? laittaako ne niitä edes kenkiin? hei parempia kuvia näistä ihanuuksista? =—D 

  mutta ihania vaatteita ja asuja!

 • Jenniii

  HAHAHAHA, ihana sinä! Mietin jo hetken postausta tehdessäni, että pitäisiköhän selventää, että nuo valkoiset pampulat eivät kuulu kenkiin, vaan ovat siis sovituskenkien varashälyttimet. :D

 • Jenniii

  Onpa kiva kuulla, että postauksesta oli iloa! :) Karen Millen on huippu, mutta suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan myös Ted Bakerin valikoiman. Sitä löytyy Stockmannin lisäksi myös ainakin Kampin Moda-liikkeestä. 

 • Lindis

  Kysymys, kuinka paljon tuo neuvonta maksaa, ja jos ostaa vaatteita, sulautetaanko se hintaan?

 • Jenniii

  Hinta riippuu paljon varmasti pukeutumisneuvojasta ja vaihtelua voi olla eri tyyppien välillä paljonkin. Tavarataloissa ja kauppakeskuksissa pukeutumisneuvonta saattaa toisinaan olla ilmaiseksi tarjottu palvelu. Kikan hinnasto on 89e/h ja 169e/2h, mikä toki kertasummana saattaa tuntua korkealta, mutta toisaalta auttanee jatkossa välttymään vaatteita shoppaillessa vikaostoksilta. :) Kannattaa googlailla eri pukeutumisneuvojien hinnastoja ja tavaratalojen palveluita. Yleensä näihin ei käsittääkseni sisälly vaatteita, vaan asiakas tekee ostopäätökset vaatteista sitten erikseen. Tosin tavaratalojen osalta en ole ihan varma käytännöistä. Luulen, että ovat aika tapauskohtaisia, joten kannattaa kysellä suoraan palvelun tarjoajalta. :)

 • Haiha

  Pitäisiköhän uskaltaa toisen kerran pukeutumisneuvojan pakeille? Kuten jo aiempaan postaukseen kommentoin, edellinen kertani oli kyllä pettymys.

  Ihana tuo kolmannen kuvan paita, jossa se rusetti. Minkä merkin mahtaa olla?

 • Jenniii

  No oman kokemukseni pohjalta kehotan uskaltamaan! :) Toki tekijöissä on varmasti yksilöllisiä eroja tyylissä ja taidoissa kuten millä tahansa alalla. Kikkaa voin kuitenkin lämmöllä suositella.

  Ja tuo ihana rusettipaita on Ted Bakerin. :) Kirpaisi vähän jättää se kauppaan!

 • nansk

  Tosi hyvännäköisiä vaatteita ja kokonaisuuksia! Mustavalkoinen mekko ja ”seksipöksyt” ovat varmaan omia suosikkejani, vaude vau (: Lähtikö jotain noista vaatteista kotiin mukaan?

 • Jenniii

  Noooo, saattoi muutama kyllä lähteä… Olisi tehnyt mieli ostaa kaikki, mutta se olisi kyllä vienyt meikäläisen vararikkoon. :D En tiedä maltanko vielä paljastaa, mitä tarttui mukaan, mutta jossain vaiheessa varmasti pääsevät esittelyyn nuo löydöt! ;)

 • Mindeka

  Punainen mekko on aivan mieletön! Toivottavasti sen kotiutit ;)

 • Jenya

  Mäkin löysin tulevan ylppärimekon Karen Millenin mallistosta :) yleensä mekot ei istu vyötäröltä ollenkaan tai sit ei mee rintojen kohdalta kiinni tai on liian lyhyitä mun kropalle, mut tää oli kun päälle ommeltu :) noi mekot näyttää sun päällä aivan mahtavilta!

 • Sara06

  Muistelen, että Millenillä on oma liike Galleria Esplanadissa eli entisessä Kämpissä.

  Sait loistovinkkejä Kikalta, kiitos, että jaoit ne. En malta odottaa osaa 2. :-)

 • Jenniii

  Joo, Millenillä tosiaan on oma liike Galleria Esplanadissa. :) Pitääkin ehkä joskus pistäytyä siellä!

  Kiitos kivasta palautteesta, mutta tämä siis oli jo se toinen osa. :) Ensimmäinen ilmestyi aiemmin tänään.

 • mymmeli_

  Mulla on kanssa aika samanmallinen kroppa, ja huomasin itsekin lakkiasmekkoa etsiessäni pari vuotta sitten että juuri Karen Millenillä ja Ted Bakerilla silhuetti on sopivan naisellinen! Parasta vielä että molempien tyylit osuvat juuri minun makuuni :) Harmi vain että Karen Millenin kohdalla onnistun osumaan juuri kahden koon väliin, ja vaikka löysin muuten täydellisen mekon heidän silloisesta mallistosta, kumpikaan kooista ei aivan istunut. Taisi olla varsinkin rinnan kohdalta aavistuksen liian pieni. Onneksi Ted Bakerilta lopulta vaikean valinnan jälkeen kyllä löytyi unelmien mekko sen jälkeen kun taivuin harkitsemaan olkaimettomiakin mekkoja :D

 • jepsis

  Mullakin taitaa olla ”alapainotteinen” vartalo.. Tavallaan outoa että lantiota peitellään, (minäkin olen murrosikäsestä asti sitä peitellyt ja tuun varmaan jatkossakin peittelemään..) koska tosi monella naisella lantiota kuitenkin on.. Ja mäkin olen pieni rintakehän kohdalta, ja ehkä se onkin syy siihen että pidän tosi usein huivia, sisälläkin..ehkä juuri sen takia että saisin lisää volyymia enkä olis niin hentula :D hihii :)

  Mutta kiva postaus, oli kiva lukea! :)

 • Sra

  Olipa hauska nähdä sut vähän erilaisissa vaatteissa! Tosi ihanan näköiset kyllä kaikki vaatteet, oisin voinut kotiuttaa noi itelleni kans :)

 • Mape

  Karen Millenin mekot ovat minustakin ihania <3 Tuo mustavalkoinen palkkikuvioitu mekko on ihan unelma!

 • Meeeri

  Nuo seksipöksyt on aivan upeat, huh huh! :) Tuo kulmikas lantion kaari on niin hieno. Et kai jättänyt tuota Ted Bakerin kukkahametta kauppaan?!

 • sisa

  Tämä oli hauska, mielenkiintoinen ja vähän erilainen postaus! Oli kiva nähdä sinua selkeästi hieman omasta tyylistäsi poikkeavissa vaatteissa, joista suurin osa kuitenkin näytti hyvältä. Omat suosikkini olivat musta-harmaa-valkoinen mekko ja viimeinen TB-kokonaisuus. Ps. kapea vyötärö + leveämpi lantio-kombo on ihana, ehkä ”ongelmana” onkin vain löytää oikein istuvat vaatteet.

 • Blue_Sky

  En ole pitkään aikaan kommentoinut blogiasi vaikka sitä lähes päivittäin seuraan. Kiitos näistä kahdesta bloggauksesta, tykkäsin todella paljon lukea ja asut sopivat sinulle tosi hyvin! :) Älä ihmeessä piilottele lantiotasi! Upea tuo sinun tiimalasimainen vartalosi, kun vyötärö on noin kapea ja lantio tuo siihen kontrastia, juurikin 50-60-luvuillahan sitä on ihailtu paljonkin ;) En sitten tiedä miksi sitä ei nykypäivänä ihaltaisi. 

 • Colors

  Hurjan kiva postaus! Vaikka sinulla on jo valmiiksi upea tyyli, niin sait varmastikin tästä uutta inspistä ja ajatuksia : ) Ted Bakerin mallistojen vaatteisiin olen muuten monesti itsekin ihastunut, mutta harva niistä ihanuuksista on päätynyt omaan henkariin. Syinä lähinnä se, että monet mekot esimerkiksi ovat materiaaliltaan polyesteria ja ja hintalapussa loistaa numeroita 200 – 300 euron väliltä. Tämän kruunaa vielä pesulapun kuivapesuohjeistus. Harmillista!

 • Sara06

  High, huomasin itsekin heti kommentin lähettämisen jälkeen saman eli osa 2 oli se, jota kommetoin.

  Vielä tuosta Ted Bakerin hameesta: se tuo hoikan uumasi niin hyvin esille, että toivottavasti hankit sen. :-)

 • appelssiini

  Minulle jäi epäselväksi oliko tämä yhteistyö vai olitko normaali maksava asiakas? Ilmeisesti jälkimmäinen, kun ei ollut tuon yhteistyö -tunnisteen alla? Kiitos hyvästä kirjoituksesta, tämä oli ihan mielenkiintoinen ja uusi juttu.

 • Jenniii

  Kerroin ensimmäisessä postauksessa, että pääsin kokeilemaan tätä juttua Kikan ehdotuksesta, joten en siis maksanut pukeutumisneuvonnasta. Oletin, että tämä kävi tekstistä selväksi tuosta lauseesta sekä siitä, että toin molemmissa jutuissa esille sitä, kuinka muotibloggaajana koen pukeutumisen olevan minulla hallussa, enkä varsinaisesti tarvitse pukeutumisneuvojaa – näin ollen en oma-aloitteisesti tulisi sellaiselle varmaankaan hakeutuneeksi. Tutustuimme Kikan kanssa ihan muiden asioiden merkeissä joulukuussa ja hän ehdotti, josko tulisin vähän niin kuin kaverina kokeilemaan, koska ajatteli, että tämä voisi olla hauska eksperimentti muotibloggaajan ja pukeutumisneuvojan välillä. Koska tarkoituksena ei kuitenkaan ollut tarkoitus mitenkään sen kummemmin mainostaa Kikkaa tai hänen palveluitaan (en edes linkittänyt postauksista hänen nettisivuilleen, vaan ainoastaan blogiin), en puhunut suoranaisesti yhteistyöstä. Halusin vain jakaa kokemukseni, millaista pukeutumisneuvojalla käyminen oli ja sainko siitä mitään irti. Osoittautui, että sain lopulta paljonkin, yllättävää kyllä! Kiva kuulla, että tykkäsit jutusta ja toivon, että moni saman vartalotyypin omistaja sai tästä myös itselleen hyviä vinkkejä! :)

 • Jo13

  Tämä postaus oli todella mielenkiintoinen, antoi samalla hieman vinkkiä minunkin pukeutumiseen, koska meillä on vähän samaa mallia olevat vartalot! Pidän muutenkin blogistasi todella paljon, ihana sisältö ja aina odottaa seuraavaa postausta!

 • neila

  Kiva postaus:) Itsellä on hyvin samantyyppinen vartalo, joten tulipa tässä samalla vähän vinkkejä pukeutumiseen. Tuo mustavalkoinen mekko on upea!

 • hanhyvar

  Oi vitsit, aivan mahtavia asuja! Tämä postaus sai minut kyllä todella miettimään pukeutumisneuvojaa, jos kerran muotibloggaajakin voi saada uusia ideoita. :D Itse olen vähän erimallinen, suurin ongelma on yleensä vaatteissa se, että kun muuten sopii nii rinnan kohdalta kiristää ja kun rinnan kohdalta on sopiva niin vyötäröltä ja lantiolta lerpattaa. Ja tämäkin ongelma voisi hyvin ratketa oikealla merkillä, jonka asiansaosaava pukeutumisneuvoja varmasti osaisi huomata. Aivan mahtava postaus kertakaikkiaan. Jään odottelemaan kotiutuneista asuista seuraavia postauksia. :)

 • Vierailija

  Mustavalkoinen mekko sopii todella hyvin. Mintunvihreäkin näyttäisi paljon paremmalta vaaleiden sukisten kanssa. :)

 • bauwau

  Aivan ihanat noi ”seksipökät” ja tuo valkoinen kauluspaita!! :D Toivottavasti hommasit ne, sillä ne sopivat sulle niin hyvin!!

 • Västis

  Mielenkiintoinen postaus, kiitos. :) Itselläni on hyvin samantyyppinen vartalo. Tara Jarmonilta löytyy myös kapeavyötäröiselle hyvin pukevia vaatteita (niinkun se ruutu-rusettimekkosi), pahus vaan kun eivät meinaa sopia opiskelijabudjettiin.

  Tuo vaaleansininen hieman kietaisumallinen pusero on yllättävän hyvän näköinen!

 • Piilokurvi

  Kiitos tästä postauksesta. Itseltäni myös löytyy muotoja alavartalosta ja vyötärö on kapea. Olen myös aina jotenkin halunnut peitellä sitä. Vaikka tähän maailman aikaan voi oikeastaan pukeutua miten vain, jaksan ihmetellä mistä tämä fiksaatio muotojen peittelyyn tulee. Ilmeisesti kun en siis ainoa ole..? En ole 10 vuoteen käyttänyt housuja, aina tunika ja ylisuuri paita tai tunika peittämässä ilmeisesti kohtia joita pukeutumisneuvoja korostaisi. Tämä pani miettimään. Ehkä siinä jotenkin mättää se naisellisuuden korostaminen ja aina tulee jotenkin liian laitettu olo mekoissa ja muissa…huoh. Pukeutuminen on niin ihanaa ja kamalaa samaan aikaan. Olen varma, että pukeutumisneuvoja joutuu joskus repimään hiuksia päästään sillä pukeutuminen ja siihen liittyvät mieltymykset kuvastavat asiakkaan vartalokuvaa – joka joskus on ihan päin mäntyä eikä meinaa muuttua.

 • Lora

  Olipas inspiroiva postaus, Karen Millenin mekot ovat kyllä kauniita. Toivottavasti seksipöksyt lähtivät mukaasi, näyttävät niin hyviltä! 

  Minkä merkin mekko tuo mintunvärinen on? Yritin etsiä tekstistä tietoa mutta en bongannut merkkiä.

   

   

 • piuuuuu

  Moikka!

  Minkä merkkinen laukku tuossa 3. kuvassa sinulla on kädessä?! Näyttää ihanalta, haluanhaluan… :)

 • piuuuuu

  Taisinkin jo itse löytää vastauksen : D eli vissiin Ted Bakerin laukku?

 • helie

  Tosi kiva aihe ja tiimalasi-kroppaisena olen iloinen kun korkea vyötärö on alkanut tulla taas enemmän esiin vaatteissa!

 • Jenniii

  Kiitos, tosi kiva kuulla! :) Taisivat ne seksipöksyt lähteä matkaan, eihän niitä voinu oikein kauppaankaan jättää… ;) Ja mekkoon Karen Millenin myös – itse asiassa nuo kaikki mekot ovat Karen Milleniä.

 • Jenniii

  Kyllä, söpö minttulaukku on Ted Bakerin. :)

 • Marika__

  ”Toisin sanoen kesä-tyypille sopivat yleensä parhaiten kylmät sävyt. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että minulle sopivat myös jotkut lämpimätkin värit, jos väri vain on tarpeeksi voimakas ja selkeä. Murretut ja liian pliisut sävyt usein sen sijaan tuntuvat vievän kasvoiltani kaiken värin. Päätimme siis kokeilla kylmien sävyjen ohella myös joitakin lämpimämpiä mutta voimakkaita värejä.”

  Niin eikös se värianalyysin pointti olekin nimenomaan hoksata, mitkä sävyt ja tummuusasteet tietyistä väreistä komplimenteeraa parhaiten kantajan omaa luonnollista väritystä eikä kieltää täysin pukemasta ylleen tiettyä väriä. Esim. tuo punainen mekko sopii sulle, koska kyseinen oranssin punainen sävy on viileä eikä lämmin, vaikka punainen noin muutoin koetaan lämpimäksi väriksi. Jos taas valitsisit tumman viininpunaisen värin, niin voisit kokea sen olevan hieman ”tunkkainen” yksistään kasvojasi vasten ja kokisit halun piristää sitä jotenkin, esim. raikkaalla huulipunalla tai huivilla.

  Itsellä väritys taas on aivan toisin. Eli minulle nimenomaan murretut lämpimät sävyt sovit parhaiten eri väreistä. Liian selkeät ja kylmät sävyt esim. sähkönsininen, sitruunankeltainen, neonvärit ja pastellisävyt tekevät oman ihon kalsean ja sairaan näköiseksi. Sen sijaan syksyiset värit pehmeinä ja murrettuina sävyvariaatioina sopivat parhaiten yhteen luonnollisen väritykseni kanssa.

  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta!

 • Vierailija

  Mielenkiintoinen aihe, ja kiva nähdä näin monta kuvaa eri vaatteista saman kantajan päällä. Itseäni juuri nämä vinkit eivät auta, sillä olen täysi vastakohtasi: kapeat reidet ja lantio, ei vyötäröä (eikä kapeinta kohtaa oikein muuallakaan) ja sitten yläosassa E-kuppi :). On kuule monet kerrat melkein itketty sovituskopissa, kun tuntuu mikään ei sovi, vaan kaikki korostaa joko rintamusta tai vyötäröttömyyttä.

  Mutta olen juurikin panostanut niihin perusvaatteisiin, joissa oloni on itsevarma, ja asustan niitä sitten eri tavoin. Myös juhlapukeutumiseen olen löytänyt muutaman hyvän kokonaisuuden; mm. hyväksymällä sen, että kauppojen mekot eivät nykykaavoituksella minulle sovi, vaan on parempi etsiä kaksiosainen asu, jolloin voin valita alaosaan volyymiä luomaan illuusiota lantiosta (siis haluaisin juuri tuollaisen kuin sinulla!) ja yläosaan jotain huomaamatonta. Uskon että kaikki kyllä löytävät asuja joissa näyttävät aivan syötävän hyviltä ;)!

 • Jenniii

  Itse asiassa tuo sinun määritelmäsi värien kylmyydestä tai lämpimyydestä menee juuri päinvastoin kuin miten itse olen asian ymmärtänyt. Jos mietitään vaikkapa punaista väriä, sen sävy taittaa lämpimään silloin, kun siihen on sekoitettu keltaista eli lopputulos kääntyy oranssiin. Kylmä punaisen sävy on juuri silloin, kun siihen sekoitetaan sinistä ja se lähenee violettia. Tosin saatat olla oikeassa siinä, että myös näistä väliväreistä (oranssi, violetti, vihreä) on olemassa lämpimämpiä ja kylmempiä sävyjä. Omasta mielestäni tuo oranssinpunainen näyttää silti enemmän lämpimältä kuin kylmältä (vaikka toki oransseja on vieläkin lämpimämpiä kuin tuo kyseinen sävy, mutta oranssi ylipäänsä on melko lämmin värisävy). Mutta nämä värijutut ovat kyllä toden totta sellaisia, jotka ihmiset usein näkevät hyvin eri tavoin. Värien nimistä ja sävyistäkin täällä kommenttiboksissa tuntuu aina heräävän kiistaa. :D

  Kuvauksesi perusteella sinä taidat sävyiltäsi olla tuon tekstissä mainitun värikartan puitteissa olla syksy väreiltäsi. Vaikka noista vuodenajoista ei nyt sinänsä piittaisikaan, niin helpottaa kyllä kummasti vaatteiden ostamista, jos on jotenkin selvillä siitä omasta värityksestä, kuten sinä juuri vaikutat olevan. :)

 • Jenniii

  Kiitos! On huippua huomata, miten monia tämä juttu on kiinnostanut ja miten mielenkiintoista keskustelua täällä kommenttiboksissa on herännyt. :) Ja on myös hauska huomata näin kommenttienkin kautta, miten erilaisia vartaloita ihmisillä on ja niiden mukana tulee sitten mitä erilaisimpia pukeutumishaasteita. Uskon, että sinun tyyppiselläsi kropalla juuri tuo kaksiosaisuus on varmasti hyvä niksi, jos tuntuu, että ylä- ja alakroppa ovat vähän eri kokoa mitoituksen puolesta. Kokeilepa joskus tuollaista naisellista kellohelmaa, sillä todella saa luotua volyymia lantiolle ja illuusiota selkeämmästä vyötärölinjasta. Hauskaa on sinänsä, että sama vaate toimii myös rehevälanteisille, koska silloin sillä taas saa jemmattua muhkean takamuksen helmoihin piiloon, jos peppua ja lantiota ei halua korostaa :D Mutta siinä olen samaa mieltä, että varmasti jokaiselle on olemassa niitä upeasti pukevia vaatteita, kun leikkaus, malli ja väri vain osuvat nappiin. :)

 • Marika__

  Aah, katsos tottapa virkat! Mullahan oli mennyt pensselit ja sudit ihan sekaisin. Ups. Ehkäpä minun silmään tuo kyseinen punainen näyttää mukamas kylmältä ja siten kartettavalta punaiselta sävyltä, koska se näyttäisi ihan liian vahvalta, jopa räikeältä omaa luontaista väritystäni vasten. Oranssin punaisen sijaan tarttuisinkin mieluummin esim. lämpimän vadelman punaiseen mekkoon tai hieman enemmän pehmeän persikkaiseen sävyyn kääntyvään mekkoon.

  Joo väritykseeni tosiaan sopii parhaiten syksyn värit, mutta sellaisina hailumpina versioina. Eli taidan olla ns. pehmeä syksy.

  Soft autumn:

  http://www.whattowearhowtodress.com/color-analysis-2/autumn-woman/soft-autumn/

 • Tuuli R

  Muistatko, minkä kokoinen tuo Karen Millenin mustavalkoinen mekko on, mitä sovitit? Vaikutamme hyvin saman kokoisilta ja minua kovasti houkuttaisi tilata tuo. Koko vaan aina askarruttaa, kun en ole aiemmin Millenin vaatteita ostellut.

 • Jenniii

  Nyt en kyllä yhtään muista, mutta mahdollisesti 36 tai 38? Yleensä olen kokoa 34 tai 36, mutta Karen Millenin mekoissa oikea koko oli 36 tai 38. :)

Related posts