19/02/14

Blogikaipuussa

44 47 P7262651.JPG

Olen välillä miettinyt sitä, miten eri tavoin toimin blogimaailmassa kuin omaa blogia aloitellessani. Silloin inspis oman blogin aloittamiseen syntyi nimenomaan muiden juttuja lueskelemalla. Muistan joskus ehkä neljä vuotta sitten seuranneeni Blogilistan kautta varmaan 50-100 blogia päivittäin, uusien päivitysten mukaan tietysti. Nykyään tuo määrä tuntuu ihan absurdilta! Miten ihmeessä minulla oli silloin aikaa moiseen? Okei, olin opiskelija ja työtahtini oli varmasti tuhat kertaa löysempi kuin nyt, joten aikaa blogeissa vaelteluun jäi. Nykyään tuntuu puolestaan, etten oikein ehdi seurata edes ystävieni blogeja.

Myönnän, että kaipaan joskus noita aikoja, kun ehdin ja jaksoin selailla muidenkin tekstejä ja kommentoida. Välillä tuntuu, että olen täysin pihalla koko blogikentästä, kun en usein ole kuullutkaan uudemmista suosituista blogeista, pienemmistä puhumattakaan. Maailma muuttuu ja oma elämä muuttuu, kai se on vain hyväksyttävä. Kaipaan silti toisinaan noita aikoja, kun itse oli jotenkin tiiviimmin mukana blogimaailmassa. Nyt tuntuu, että teen vain tätä omaa juttuani ja olen aika pihalla siitä, mitä muut tekevät. On siinä tietysti puolensakin: tulee ainakin tehtyä tosi aidosti sitä oman näköistään sisältöä, kun ei edes tiedä, mistä muut kirjoittelevat. Mutta kyllä minua välillä vähän harmittaa, että aikaa muiden seuraamiselle on niin vähän ja niitä harvoja päivän vapaita hetkiä ei yleensä jaksa kököttää tietokoneen äärellä.

Tuntuu siltä, että blogimaailma muuttaa koko ajan muotoaan, joten sinänsä ei kai ole ihmekään, että myös oma tapa olla siinä mukana muuttuu hiljalleen. Oletteko muut huomanneet samaa, että lukisitte blogeja jotenkin eri tavoin kuin ennen? Olisi kiinnostavaa kuulla muidenkin mietteitä aiheesta? Ja hei, kommenttiboksiin voi vinkkailla myös omista tai kavereiden kivoista blogeista, koska olisi hauskaa tehdä pieni tutkimusretki tämän hetken blogimaailmaan, josta olen siis nyt vähän pudonnut kärryiltä. Eli laittakaahan myös omat bloginne jakoon! :)

Photo: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Elämä

44 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Minulla on yhdessä ystäväni kanssa huonekasviaiheinen blogi, jossa me biologit jaamme huonekasvivinkkejä: http://www.villikataja.fi

 • Pahus, tulikin linkattua vahingoissa toinen blogini!!! Eli tässä siis oikea osoite: http://www.viidakkokirjeet.fi

 • Voin kuvitella, että tässä maailmassa työskentelevällä ei juuri jää aikaa muiden tuotoksia lukea. Näin alle vuoden bloganneena (ja ihan muuta työkseni tekevänä) on jo semmoinen olo, että koneella viettää aivan liikaa aikaa. Muiden blogeissa olisi niin paljon kivoja luettavia, ja sitä omaa sisältöäkin pitäisi siinä sivussa aina silloin tällöin tuottaa. Mutta eiköhän se oma elämä sitten lopulta kuitenkin ole tärkeämpää kuin verkkomeno. Sen vuoksi olen yrittänyt laittaa itselleni tuntimäärän, jonka saa päivittäin sohvalla kone sylissä makoilla. Tämä rajoittaa tietysti myös muiden kirjoittamien tekstien lukemista. Useimmiten ehdin lukea vain ne päivitykset, jotka on linkattu Facebookiin. Vink vink! ;) Kauniiden kuvien perässä kuljen myös (hyvä Jenni!), visuaalisti hienot blogit ovat suosikkilistani kärjessä lähes aiheesta riippumatta. Kun semmoiseen törmää, etsii sivupalkista heti sen Face-tykkäys -nappulan. :)

  Olen miettinyt, että kun sitä aikaa kerran blogijuttuihin iltaisin reippaasti menee, omalle sivulleni saan kirjoittaa luvallani ja rajoillani myös omasta elämästäni, ei vain pääaiheesta. Kavereille katsokaas vähän kuulumisia, sillä hehän omaa blogiani pääasiassa lukevat. Luulisin.

  Tervetuloa kurkkimaan. Vanhempia tekstejä sieltä ystävänpäivän imelyyden takaa. ;) Uutta, toivottavasti sisustuksellistakin, sisältöä tulossa, kunhan reissustani palaan.

 • Kyllä mä ainakin huomaan että nykyään jätän tylsän kuuloiset jutut avaamatta jopa suosikkiblogeistani ja usein postaukset tulee vaan silmäiltyä, kun ennen luin kaiken kunnolla keskittyen. Hyvää luettavaa on vain ihan liian paljon, mikä tietenkin on hyvä asia (kai?)! :D Tuntuu myös että kun blogeja on niin valtavasti, niitä ei myöskään kommentoida yhtä ahkerasti kuin ennen…

  Oma lifestyle-blogini, jossa tällä hetkellä seikkaillaan Espanjassa: http://hassutellen.blogspot.fi/

 • Saranda

  Mä niin tunnistan itteni noista sun alkuajoista :D Bloglovinissa tällä hetkellä n. 30 blogia follow -napin alla. Inspiroidun ja motivoiduin lukemalla muita blogeja, varsinkin silloin jos ei ole jaksanut itse kirjoittaa muutamaan päivään. Aloittelijana tietää myös miten paljon muiden kommentit piristää joten sitä pyrkii tuottamaan muille samanlaista mielihyvää.

  Mulla tosin on ollut oma blogi vasta reilu puoli vuotta, joten ymmärrän kyllä että jossain vaiheessa tulee tuollainen vaihe vastaan. :) Niin tai näin, blogisi on pysynyt tosi omaperäisenä ja ihastuttavana!

 • Täällä seuraillaan edelleen melko paljon blogeja,sillä kuten mainitsit, opiskelujen ohessa ehtii suht hyvin surffailla eri blogeissa. Toisaalta olen huomannut että monen blogin samanaikainen seuraaminen on mennyt siihen että suurimman osan blogeista vain selaa läpi kuvineen ja harvoin luen postauksen alusta loppuun vielä kommentoiden. Pupulandia on siellä ”alusta loppuun” luettavien listalla vaikka harvoin kommentoin. Kun blogeja tuntuu olevan aina vain enemmän ja enemmn tulee olo että blogimaailmakin on muuttunut jollain tavalla nopeammaksi, harva jaksaa lukea pitkiä tekstejä ellei aihe todella kiinnosta. Vaatimustaso hyvälle blogille on noussut ja samoin on käynyt myös postauksille, tekstin (ja kuvien) on vetäistävä mukaansa jo ensimmäisillä lauseilla.
  Itse kirjoittelen taidepainotteista blogia, koska olen huomannut että bloggaamisesta on apua myös taidehistorian opiskelussa. Aiheiden käsittely blogissa syventää oppimista kun asioita pureskelee uudestaan postausten muodossa. Ja toisaalta haluan levittää taiteen ilosanomaa lukijoille. Bloggaan viidettä vuotta, mutta harmittavan vähän olen törmännyt täysin taidepainotteisiin blogeihin jotka olisivat samatapaisia kuin omani.

  Hurmioitunut

 • marjum

  Samansuuntaisia ajatuksia pyörii myös minun päässäni, vaikken mikään pitkän linjan bloggaaja olekaan. Olen seurannut erilaisia blogeja jo pitkään ja huomannut, miten blogit elävät ja muuttuvat eri elämäntilanteiden mukaan. Muutokset näkyvät myös silloin, kun bloggari alkaa saada yhteistyötarjouksia. Tottakai, miksei näkyisi? Muutokset ovat olleet usein virkistäviä ja informatiivisia. Huomaan löytäväni paljon uusia blogeja omien elämäntilannemuutosten vuoksi, esimerkiksi viljaton ruokavalio toi lukulistalle paljon kivaa uutta luettavaa. 

  Toisaalta blogimaailman muutokset – siis lisääntynyt tuotemainonta, blogiyhteistyöt, kampanjat ja muut- ovat olleet hämmentäviä. Tuttuja blogeja selatessani olen toisinaan huomannut, kuinka blogin pitäjä on itsekin vähän hukassa suunnastaan. Että pitäisikö tässä nyt keskittyä enemmän ruoanlaittoon, kun saan näitä kippoja ja kuppeja lahjaksi, vaikka olenkin viehtynyt enemmän kuvaamaan erilaisia asetelmia. Toisinaan harmittelen, kuinka ennen niin paljon itsestään antanut kirjoittaja ei avaa enää sielunmaisemiaan, vaan keskittyy enemmän mainostamiseen ja materian esittelyyn.

  Blogien lukutapani on muuttunut kaksi- tai ehkä jopa kolmijakoiseksi. Jos haluan inspiroitua kodinsisustusta varten, luen tiettyjä blogeja. Jos haluan vertaistukea äitiyden tuomiin haasteisiin tai muihin elämänpohdintoihin, luen tiettyjä toisia blogeja. Jos haluan kokata, sukellan tiettyihin toisiin blogeihin. Blogit ovat nykyään vähän kuin aikakausilehtiä! Lehtihyllystä pitää vain osata valita juuri se lehti, joka palvelee tarkoitustani. Eniten kuitenkin nautin blogeista, joiden kirjoittajan sielunmaisevat ovat havaittavissa blogiyhteistyöstä ja mainoksista huolimatta. Ovathan blogit saaneet kuitenkin alkunsa päiväkirjoista ;)

   

   

 • Nii

  Mullakin on Bloglovinissa varmaan joku 25-30 blogia listalla, mutta aika paljon klikkailen postauksia suoraan luetuksi. Seurailen joitain blogeja vain yhden tietyn aihepiirin vuoksi ja kun huomaan postauksen olevan muusta niin en edes avaa postausta. Samoin skippaan aika paljon selkeitä kampanja- tai mainospostauksia. Eli todellisuudessa luen vähemmän blogeja mitä äkkiseltään just Bloglovinin perusteella vaikuttaa :)

  Itse en osaa edes käyttää termiä ”tuottaa sisältöä” blogin yhteydessä. Enemmän tämä on mulle yks tapa pitää kavereihin yhteyttä kun asutaan täällä korvessa. Toisaalta toki aina plussaa jos joku ”vieras” eksyy kommentoimaan, mutta edelleen huomaan lähinnä hämmentyväni vieraiden ihmisten kommenteista :D että ohhoh, miten toikin on tänne löytänyt.

 • Satuu

  Hieno blogi ja Viidakkokirjeet on loistava nimi! :)

 • Mä oon ainakin itsessäni huomannut, etten oikein jaksa enää lukea samaan tahtiin blogeja kuin ennen. Omakin kirjoittaminun takkusi tossa tammikuussa ja pahasti, mutta pidin sekä sen että lukemisen suhteen vähän taukoa ja nyt koko aihe hymyilyttää taas :) Myös lukemieni blogien tyyppi on muuttunut ja kovasti: siinä missä ennen luin vain ja ainoastaan muotiblogeja, nyt mua kiinnostaa melkeinpä vain lifestyle-, perhe- ja hääblogit. Sellaiset ”arkiblogit”. Omani löytyy täältä: http://loveleave.blogspot.com :)

 • Karkki

  Mä olen ollut ahkera blogien kuluttaja jo vuosia, mutta huomaan nyt, että olen ”kasvanut ulos” joistain blogeista enkä ole löytänyt sisältöä tilalle. Blogeja on niin paljon, mutta sellaisia, joita ihan oikeasti tekee mieli seurata, ja joilta oikein odottaa seuraavaa postausta, on harvassa. Niistä muutamista pidän kiinni, mutta kaipaisin uusia tilalle.

  Ja ihan totta mitä joku tuossa jo kommentoikin – muutamissa ennen niin hyvissä blogeissa kaupallistuminen on vienyt sisällön väärille raiteille. Toiset taas osaa valikoida juuri sopivia yhteistyökumppaneita siten, että sisältö ei kärsi, päinvastoin.

 • Mary-Jane

  Mä en edes tiedä miten montaa blogia tällä hetkellä vakituisesti seuraan. Vähän paisunut tää blogien seuraaminen mulla. :D Taisin joskus 2011 keväällä aloittaa kunnolla blogien lukemisen ja silloin niitä seurattavia oli kourallinen. Joskus mulle jopa tulee stressiä siitä etten ehdi kaikkia blogeja aina selata ja on skipattava sellaisia postauksia, jotka ei ehkä sitten aihepiiriltään niin kolahda.

  Opiskelijana mulla periaatteessa on aikaa välillä liikaakin, sillä meillä saattaa olla tosi löysiä jaksoja koulussa. Olen pyrkinyt vaan pikkuhiljaa pääsemään tästä ”pakon” tunteesta pois ja luen ajatuksella blogeja silloin kun on aikaa. Ja ainahan voi lukea satunnaisestikin. Pyrin kuitenkin usein jättämään kommentteja, sillä tiedän miten ne ilahduttavat bloggaajaa. Itsekin vastikaan aloitin tänne lilyyn oman blogini, joten olen nyt myös innokkaasti lähtenyt bloggaamaan ja tietysti aloitin juuri silloin, kun koulussa on ollut kiireistä. :D Toivottavasti innostus pysyy.

 • Minä vain

  Olen päättänyt, että pidän blogien seuraamisen siinä 10 paikkeilla. Se on ihan hyvä määrä ainakin mulle! :)

  Oma blogini löytyy osoitteesta http://erikanelamaa.blogspot.fi

 • Heippa,

  Perustin uuden blogin äskettäin :) http://www.juurinyt1.blogspot.fi/

  Sinun blogisi on inspiroiva ja kaunis, herkkäkin. Tykkään kovasti!

 • -H

  Silloin, kun blogit alkoivat yleistymään Suomessa, seurasin noin 30 blogia säännöllisesti, nykyään seuraan lähemmäs 100 blogia, jotka ovat keskenään hyvinkin eri tasoisia. Nykyään ns. lempiblogeja ei oikeastaan ole, enkä välttämättä jaksa lukea pitkiä tekstejä, jolloin vaan selaan postauksen läpi tai otsikosta päätellen, en välttämättä lue ollenkaan. Parin vuoden aikana huomaa selvän eron blogimaailmassa ja moni blogi on menettänyt ”hohtonsa” esimerkiksi kaupallisuuden tai bloggaajan muuttumisen myötä. Moni blogi on ns. massaa, eli on paljon samanlaisia, saman sisältöisiä blogeja, joissa on kaikissa sama trendilaukku, asuste tms. mikä milläkin hetkellä on ”IN”. Ennen blogien lukeminen oli laatuaikaa, nyt ei haittaa, vaikka jonain päivänä jäisi lukemattakin.

 • Mulla listalla on viitisentoista blogia, joita seuraan enemmän tai vähemmän päivittäin. Yritän pitää määrän maltillisena… Välillä listalta tippuu joku, tai joku tulee lisää. Viimeisen löytöni on Wiken Luukkuja, joka pomppasi lukulistalleni heti :)

  Pupulandiaa olen seurannut on-offina vuodesta 2009 ainakin, ja seuraan jatkossakin! Herkän pastellinen tunnelma blogissasi melkein irrottaa arjesta.

  Oma blogini on ollut pystyssä nyt vuoden päivät. Olen välillä miettinyt, mikä blogistani tekee erityisen, mutta päätynyt ainakin toistaiseksi siihen että se riittää, että minä olen minä enkä kukaan muu :) Salikonin ruusuissa saa mieluusti vierailla!

  Mukavaa kevättä!

 • Joskus kun avaa Bloglovinin ja näkee, että uusia postauksia on luettavana 60 kappaletta, tulee vähän sellainen fiilis, että onko tässä mitään järkeä. Mutta mä olen kuitenkin sellainen bloggaaja, joka haluaa lukea myös muiden blogeja (vaikka sitten yöllä), joten oma vika :)

  Toisinaan kyllä uudet postaukset tulee vaan katsottua läpi, koska aina postaus ei itseäni kiinnosta. Mutta esimerkiksi sun blogi on pysynyt lukulistalla pitkään ja tulee pysymään, vaikka en välttämättä muotipostauksia niin tarkasti luekaan. Onneksi sun postausaiheet on niin monipuolisia, että koskaan ei voi tietää, mistä se Jenni tänään kirjoittaa :) Ehkä siinä onkin se juju.

  -outi

 • SallaTt
  Ite seurailen monia erilaisia blogeja, lisäilen niitä aina bloglovinissa omien mielenkiintojeni, eli mitä haluan silloin lukea, mukaan. Ehkä hieman alle 50 blogia on lukulistalla, mutta tosiaan opiskelijalla (kuten minulla) on vähän enemmän tutustua tähän blogien ihmeelliseen maailmaan :)
   
  Minun blogini löytyy osoitteesta http://otherstories-s.blogspot.fi/ , semmonen ihan perus pieni lifestyle blogi, joka kertoo arjesta, muodista, käsitöistä, omista ompeluksista ja valokuvaharrastuksestani :)
 • Vierailija

  Itselläni on parin vuoden takainen suurin into lopahtanut. Olen ylipäätänsä lukenut vain ehkä kolmea blogia säännöllisesti. Olen miettinyt johtuuko se siitä, että olen itse muuttunut, mutta lukemani blogit ei…Ehkä tuntuu, että jotkut blogit jää junnaamaan paikalleen, en pahalla sano tätä, onhan se hommassa kun hommassa sellasta, että on erilaisia kausia, eikä aina luoda uuttta. Pätee varmast itseenikin omassa työssäni. Mut ehkä joskus tekis mieli sanoo bloggaajille, että uskaltakaa muuttua, ei tarvitse olettaa, että kun on yleisönsä keränny, täytyyy orjallisesti kirjottaa samoista asioista.

 • Maria S.

  Vuosia blogeja seuranneena minulle on käynyt samoin kuin monelle tätä postausta kommentoineelle: oma lukulista lyhenee lyhenemistään eikä tilalle tunnu löytyvän uutta seurattavaa. Lilyyn koukuttuminen oman blogin myötä on parantunut tilannetta suuresti, mutta yleisesti seuraan paljon vähemmän blogeja kuin ennen. Toisaalta lasken tämän normaaliksi osaksi aikuistumista: aikaisemmin useita blogeja tuli seurattua vain, koska kaikki muutkin seurasivat, ja lopettaminen on aina omalla tavallaan hankalaa; nyt haluan seurata vain oikeasti mielenkiintoisia blogeja enkä jaksa niin paljoa selailla itselle yhdentekeviä postauksia, on niissä sitten kuinka kauniita kuvia tahansa. Olen kokenut muiden kommentoijien tapaan turhautumista uusien blogien löytymisestä, ja ongelma on hankalampi kun en etsi uusia muoti- tai lifestyleblogeja vaan enemmän erikoistunemepia tuotoksia. Oman kiinnostuksen kohteiden osittainen puuttuminen suomalaisessa blogimaailmassa sai viimeinkin minut rohkaistumaan oman blogini suhteen, ja onkin ollut mahtavaa löytää samanoloisia ihmisiä. :)

 • tiia_

  Sama juttu myös minulla kuin monilla muillakin. Luen kyllä tiettyjä suosikkiblogejani suht ahkerasti, mutta olen tosi kaukana siitä blogienseuraamistahdista, jota harrastin vielä pari-kolme vuotta sitten. En yksinkertaisesti jaksa pyöriä netissä tuntikausia, enkä jaksa koko ajan suodattaa uutta inspiroitumisen tulvaa. Aivot jotenkin väsyvät. :) Usein saatan pitää paussia joistain blogeista, ja sitten lukea putkeen vaikkapa useamman viikon postaukset. Sama homma näkyy kyllä omassa bloggaamisessanikin. Postailen ihan miten sattuu, välillä tulee pitkiäkin taukoja, välillä löytyy postattavaa joka päivä. Elämän mukaan mennään, sekä omassa bloggailussa että muiden seuraamisessa. :)

 • Mira P

  Seuraan säännöllisesti noin pariakymmentä blogia. Välillä tuntuu että aika ei riitä niidenkään lukemiseen, saati uusien etsimiseen, ja välillä taasen tuntuu siltä ettei ole riittävästi luettavaa. Ristiriitaista, mutta kun tietää sen että blogimaailma on pullollaan blogeja joista ei ole hajuakaan, ja ties mitä helmiä siellä odottaa löytämistään niin pakkohan se on seurata ja koittaa uusia etsiä :D Monet hyvät blogit olen löytänyt juurikin toisten blogien kautta, en esim. Bloglovin’ ista tai blogilistalta.

  Oma blogi löytyy täältä: http://www.lily.fi/blogit/i-see-it

 • Vierailija

  Ennen tuli tosiaan seurattua melkein kaikkia blogeja mitä vaan oli, mutta silloinhan niitä ei tosiaan ollut kovinkaan montaa. Pidin pari vuotta sitten ihan kunnon tauon, en lukenut mitään blogeja. Tuntui kumman vapaalta. Jossain vaiheessa sitten taas palailin lukemaan blogeja, mutta enää ei ole ihan sitä viittäkymmentä bloglovinin seurantalistalla, ehkä 10. Näistäkin tosi usein vaan klikkaan suoraan luetuksi, jotenkin ei enää kiinnosta ne jutut. Muotiblogeista olen siirtynyt enemmän sisustusblogeihin, mutta nekin tuntuu kaikki aika samanlaisilta. Haluaisin nähdä vähän muitakin kuin valkoisia koteja, mutta ei sellaisia tunnu löytyvän. Ehkä pitää taas pitää kunnon blogipaussi. Kaipaan sitä tunnetta, kun löytää itselleen uuden blogin ja jonka tekstit on pakko selata melkein kaikki läpi. Ei ole tullut enää pitkään aikaan vastaan sellaista blogia! Etenkin nyt työttömänä aikaa on ihan hitosti ja olisi kiva lukea hyvin kirjoitettuja ja kauniisti kuvitettuja juttuja, mut ei vaan tunnu löytyvän :(

 • spring_95

  Aiemmin luin kaikkien seuraamieni blogien kaikki postaukset, mutta nykyään seuraan niin monia blogeja, että luen vain mielenkiintoisimmat…

  Minun blogini; musiikkia, kirjoja, pohtivampia juttuja hupsuista ja ei niin hupsuista aiheista :) Kirjoittajana 19-vuotias abiturientti, joka suurien muutoksien kynnyksellä unelmoi isosti. Tervetuloa vilkaisemaan!

  http://www.lily.fi/blogit/powdered-dreams

 • Oma blogini täytti juuri vuoden. Mä seuraan monia blogeja, mutta valikoin sisällön mukaan, mitä postauksia luen. Hyppään yleensä yli ruoka-, laihdutus- ja inspispostaukset. Keskityn sisustus- ja diy-postauksiin. Kun lukee valikoiden, pystyy seuraamaan useampaa blogia melko säännöllisesti.

 • Hmm. Oma makuni on ainakin muuttunut valikoivammaksi vuosien saatossa ja mukaan on tullut enemmän vieraskielisiä blogeja. Mutta on ihan totta että maailmassa on paljon enemmän ihania blogeja kuin on aikaa seurata! Itselläni on useita kestosuosikkeja ja lisäksi mukaan tulee lisää kiinnostuksenkohteiden muuttuessa, esimerkiksi parin viime vuoden aikana enemmän sisustus/remonttiblogeja. Mutta itsestäni se on ihan hyvä vaan, vaihtelu virkistää :)

 • Jenni H.

  Minunkin Bloglovinissani on lempiluettavien listalla varmaankin vähän alle 30 blogia. Olen todellakin muuttunu nirsommaksi seuraamieni blogien suhteen. Olen muun muassa karsinut lukulistaltani paljon muotiblogeja ja pelkkiin oman naaman kuvailuun perustuvia blogeja. Nätti naama tai asukuvat eivät vain riitä siihen, että jaksaisin seurata, koska on olemassa myös hyvin kirjoitettuja blogeja. On helppo oppia ottamaan nättejä kuvia, mutta kiinnostava kirjoittaminen ei tule opettelemalla kirjasta. Pupulandiasi on onneksi ollut aina persoonallinen, luojan kiitos! :D

  Minunkin blogiani voi käydä lukemasssa, pyöritän sitä täällä Lilyssä! Minulla ei kyllä ole aavistustakaan kuinka moni sitä oikeasti lukee (Google Analytics = epäonnistuminen ja raivari). Siellä ei ole asukuvia, mutta siellä on virnistellen kirjoitettuja, rehellisiä juttuja omasta elämästäni ja kaikenlaisista muistakin ahaa-elämyksistä.

   

   

 • Olen seurannut monia blogeja aktiivisesti parin vuoden aja,n ja pupulandiaa luen säännöllisesti. Mielenkiintoni on vaihdellut aina kokkaamisesta muotimaailmaan ja luontoaiheisiin, ja blogitkin ovat osittain vaihtuneet siinä samalla. Mitä enemmän blogimaailmassa pyörii sitä enemmän mielenkiintoisia blogeja löytää ja sitä enemmän aikaa niiden seuraamiseen menee. :)

  Päätin pitkän pähkäilyn jälkeen perustaa oman blogin, jossa yhdistyy omat mielenkiinnon kohteet: luonto, tyyli, kokkaus ja positiivisuus. Käykääpä kurkkaamassa:

  http://metsalintu.blogspot.fi

 • Aisha J

  Hihii, Pupulandia oli blogi, joka innosti minutkin aloittamaan omani. :) En muista, mistä bongasin blogisi, mutta aluksi luin vain sitä- kunnes sitten löysin muitakin lukulistalleni. Esim. Saara Sarvas oli löytö Pupulandian kautta, siinä vasta kauneusguru! On blogien lukeminen vain niin mukavaa puuhaa, ja paljon löytyy ajatuksia herättäviä kirjoituksia ja päivän piristyksiä.

  Tervetuloa kurkkaamaan Aishan Ihmemaahan. :)   http://www.lily.fi/blogit/aisha-ihmemaassa

 • Aijemmin kun aloittelin blogien lukemista, saatoin uppoutua lukemaan pitkiä ja syvällisiä tekstejä, esim. loistava Sara K. Nykyään en oikein jaksa keskittyä koneella sellaiseen, tulen enemmän katsomaan kauniita ja inspiroivia kuvia ja sopivan mittaisia tekstiosuuksia. Varmaankin inspiraatio esimerkiksi sisustukseen ym. ja kauniit asiat ja fiilikset ovat niitä, mitä blogilukemiselta (tai katselemiselta) haen. Koen muutenkin monet asiat visuaalisesti; esimerkiksi musiikista mulla on aina sellainen visuaalinen ilmentymismuoto pään sisällä, joka muistuu aina mieleen jos vaikka kuulen jonkun kappaleen pitkästä aikaa. Varmaan siitä johtuen rakastan katsella kuvia.

  Tervetuloa kurkkimaan myös omaa blogiani, jonka osoite löytyy tuosta ylempää! :)

 • MadamWhite

  Aloin lukemaan blogeja säännöllisemmin oikeastaan vasta kun silloin vielä kohtuullisen pieni hääblogitarjonta sai minut reilut 2 vuotta sitten aloittamaan omani. Häät tuli ja meni ja hääblogit yleensä ovatkin projektiluoteisia, mutta sitten olinkin jo niin koukussa kirjoittamiseen että aloitin uudenkin. Asunnonostosta sai hyvän aasinsillan sisutukseen ja loppu on tullut siinä peesissä. Hääblogimaailmasta tarttui mukaan niinsanottuja rouvablogeja listalle, mutta niistäkin on kyllä moni tipahtanut kyydistä, sillä ehkä noin 5-10 blogia jaksaa seurata millään todellisella kiinnostuksella.

  Jaksan seurata vain harvoja harvoja blogeja aktiivisesti, mutta jos katson listaani tarkemmin niin ruoka, muoti, kosmetiikka tai sisustus on pääosassa niissä kaikissa. Olen seurannut samoja blogeja (hääblogeja siis lukuunottamatta) jo vuosia esim. juuri Pupulandia, Kaikki Mitä Rakastin, Ostolakossa ja Eeva Kolun erinäiset ruokablogit vuosien varrella. Pitkään lukemiani yhdistää aivan selvästi taito kirjoittaa. Kaikissa lukemissani blogeissa on ajatusta ja kirjoittajilla taitoa tuode se esiin. Sitä itsekin yritän, mutta toisilla vaan on se taito :)

  Omani:

  http://whiteroomstheblog.blogspot.fi/

 • Itselläkin monien blogien lukeminen ja varsinkin kommentoiminen on hieman jäänyt, kun tuntuu, ettei aikaa oo yhtä paljon ku ennen. Itsekin aikoinaan luin monia eri blogeja blogilistalta ja kävin vielä omatkin lempparit läpi, mutta nyt niitä uusia ei enää ehdi käydä päivittäin läpi eikä kaikkia omiakaan lemppareita… Kauhia kiire vaan koko ajan :(

 • pinja_p

  mä oon tietoisesti vähentäny blogien lukemista ja rajannut lukemisen vain niihin blogeihin, mitkä mua tosissaan kiinnostaan. jotenki instagram+muu someilu vie nykyään nii paljon enemmän aikaa ja tuntuu kiinnostavammalta kuin ne perinteiset blogit. en siis usko, et blogit kokonaan kuihtuu vuosien varrella, mut jännä nähä mitä näille tuhansille blogeille tapahtuu ajan kuluessa :)

  tääl on mun blogilista: http://www.kesatytonblogi.blogspot.com ja tosiaan osaa blogeista en oo ees avannu piiitkään aikaan; sen verran pitkä lista on :)

  mun blogi löytyy täältä: http://www.pinjasdiary.blogspot.com :)

 • Mun mielestä on kiva hakea inspiraatiota muista blogeista, mutta nykyään kun on oma blogi kirjoitettavana niin en ole enää kovin uskollinen seuraaja kellekään. Ja niinku sanoit, tulee ainakin omannäköistä jälkeä kun ei tiedä mitä muut tekee :)
  Sä olet kyllä tosi sydämellisen oloinen tyttö (nainen)!

 • Kiitos, nimi on kyllä ollut todella mukava käytössä (joskin sen harmillisesti sotken aina säännöllisin väliajoin tuohon toiseen)! :-)

 • Ouna

  Hei, minä seuraan muutamia blogeja ahkerasti, mutta blogit ovat vuosien mittaan vähän vaihtuneet. Jotkut blogit sen vuoksi, että niissä kuvataan päivittäin esimerkiksi samaa olohuonetta, jossa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa. Vuodesta toiseen en ole jaksanut sitä samaa tavaranpyörittelyä :). Sen sijaan jotkut ovat pysyneet suosikkeina pitkään (kuten sinun blogi), koska niissä on sisältöä. 

  Oma blogini on tuore. http://www.lily.fi/blogit/pieni-koti

   

 • Olen hypännyt blogimaailmaan vasta reilu vuosi sitten. Lukulista on huomaamattani rönsyillyt melko isoksi (kymmeniä?). Luulen että omalla kohdallani etsiskelen vielä niitä eniten itseäni kiinnostavia blogeja, ja pikkuhiljaa lukulista siivoutunee sellaiseksi, jota on mahdollista työssäkäyvän perheellisen ihmisen seurata.
  Omaa blogia olen pitänyt alle puoli vuotta. Hyvin rennolla otteella sitä puuhastelen. Jos olisi aikaa, olisi tietysti hauskaa panostaa siihen vähän enemmänkin. Itsella ja läheisille sitä pääasiassa kirjoittelen ja jos joku muukin sen parissa viihtyy, se on tietysti tosi kivaa.

  http://villailona.blogspot.fi/

 • jestas

  Moi Jenni!
  Treenailen bloggausta ikäänkuin muistilista-meiningillä. Laittelen mukaan asioita laidasta laitaan sillä edellytyksellä, että ne ovat aiheuttaneet itselleni jonkunasteisen ”Wau” fiiliksen. Olen vielä ihan alkutekijöissäni (mm. sekoilua wordpressin kanssa)ja asenne-kalkkis (ylivarovaisuutta lehtityöstä), joten neuvot ja kommentit, risut ja ruusut, otetaan kiitollisena vastaan! Terkuin, Anna Fredalta :-)
  osoite: haipakka.com

 • Mrs. K.

  Hei! Tässä mun blogini, siellä on vähän kaikesta, paitsi muodista, yritän löytää sen punaisen langan, joka vähän puuttuu. Mistä niitä saa?:)

 • Heh, mullakin joskus pari vuotta sitten oli reilut sata blogia lukulistalla. Viimeisimmän siivouksen yhteydessä lähti kaikki sellaiset, joita en juuri enää lukenut. Kyllä sitä joskus ehtikin :D

  Oma blogini löytyy osoitteesta bylaurakoo.blogspot.com ja on keskittynyt rakkaimman harrastukseni – ompelun – ympärille :)

 • Olen lueskellut blogeja aktiivisesti vuodesta 2008 ja moni vieläkin seuraamiani blogi on jo tuolta ajalta. Taidan siis olla aika uskollinen lukija. On myös mielenkiintoista nähdä miten blogit ja bloggaajat + blogiskene muuttuu. Pupulandiaakin olen seurannut ainakin vuodesta 2009, mutta olen harmillisen laiska kommentoija.

  Aloitin vasta tänä vuonna kirjoittamaan itse kirppisaiheista blogia. Aika jännää nyt kirjoittaa omia juttuja. Ehkäpä blogini on enemmän henkilökohtainen arkistoni kuin lukijoita houkutteleva mahtiblogi.

 • Hosuli

  Mun blogilukutottumukset on muuttuneet aika paljonkin vuosien varrella. Nykyään luen blogeja lähinnä Feedly-sivun/sovelluksen avulla, kun joskus aiemmin selailin ja surffailin vaikka kuinka. Enää sellaiseen haahuiluun ei tunnu olevan yhtä paljon aikaa. :) Poistan myös ei-niin-lemppareita blogeja aika helposti Feedly-listalta, vaikka toisaalta kaipailisin uusiakin suosikkeja. Etsiminen vain tuntuu niin vaivalloiselta.

  Omassa Hömppäblogissani kirjoittelen (jatkossa toivottavasti entistä useammin) ruuasta, hyvinvoinnista, sisustuksesta ja mistä milloinkin, semmoista lifestyle-meininkiä ekonäkökulmasta siis: http://hosuli.blogspot.com

 • Olen nykyään vähän nirso blogien suhteen ja vaatii kunnon synkkaamista ennenkuin alan seuraamaan uutta blogia. Saatan laittaa sen lukulistalle mutta parin lukukerran jälkeen kyllä yleensä huomaa haluaako jatkaa lukijana vai ei. Vakilistalla taitaa olla kymmenisen blogia, harvemmin kurkittavia varmaan saman verran.

  Joku aiemmin kommentoi, että oli ”kasvanut ulos” jostain blogeista ja huomaan saman ilmiön itsekin. Minulla on tapana kysellä ystäviltä mitä blogeja he seuraavat, sillä tavalla löytyy monesti helmiä :)

  Itse kirjoitan tällä hetkellä blogia elämästä Kiinassa ulkomaalaisen silmin ja kiinalaisesta lääketieteestä, mitä Pekingissä opiskelen. Löytyy osoitteesta http://qitajasympatiaa.blogspot.com, tervetuloa :)

 • Vain muutamaa blogia seurailen, mutta melko uskollisesti.
  Oma Mondeeni-blogini keskittyy laajasti erilaisiin ajankohtaisiin kulttuuriaiheisiin, aiheina leffoja, tanssia, museoita, taidetta, historiaa, teatteria jne.

  http://mondeeni.blogspot.fi

Related posts