17/02/14

Muotibloggaaja sivuraiteilla: Jenni matkalla Sotshiin?

25 56 sotshi2.png

Nyt on kuulkaas sellainen juttu, että meikäläinen on värvätty sellaiseen sivupestiin, että ette ihan heti usko. Olympialaisten sponsorina toimiva Samsung nimittäin kutsui minut bloggaamaan olympialaisista. En tätä kutsua ihan purematta (ja ihmettelemättä) niellyt, mutta tyypit vakuuttivat, että haluavat hommaan juuri minun kaltaiseni antiurheilijan, joka ei omista edes telkkaria, saati harrasta penkkiurheilua. Niinpä saatte nyt suunnilleen viikoittain lukea meikäläisen olympialaisiin liittyviä lätinöitä Ilta-Sanomien sivuilta. Muutama juttu sieltä jo löytyykin ja tietenkin starttailin olympialaisblogia tärkeän asian puolesta liputtaen.

Mihinkään en ole olympialaisten tiimoilta matkustamassa, vaan ihan täältä koto-Suomesta käsin aiheita kommentoin ja pääosin en kovin vakavassa tai syvällisessä hengessä, vaan keskitytään siihen, minkä muoti- ja lifestyle-bloggaaja parhaiten osaa: vaatteisiin ja muihin hömppä-aiheisiin. Mutta saattaa siellä välissä aina ihan asiaakin olla, kuten nyt tuo tuorein juttu. :) Kaikki minun juttuni löytyvät kootusti tagin ”Jenni matkalla Sotshiin” alta.

sotshi.png

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

25 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • MinnaH

  No nyt en kyllä ihan ymmärrä tämän bloggailun tarkoitusta, mutta kaipa se olympialaisten aikana selviää!

 • Naninaninan

  Ahaa Jenni astuu ulkopolitiikan pelikentälle. Vaarallista

 • Qjs

  Ei liity aiheeseen nyt millään tavalla, mutta tuolla Instagramin puolella tossa SULOISESSA lapsuuskuvassasi sulla on hieno polkkatukka, voisi sopia sulle nyttenkin tosi hyvin! Aloin itellenikin miettimään, mahtaiskohan sopia.. hmm. :)

 • TiinaS

  Kivoja juttuja nämä, vähän erilaisella näkökannalla kuin muut urheilutoimittajat :)
  http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-1288645748242.html
  Mikä toi jääkiekkoilijajuttu on? Onko joku maajoukkuepelaaja kutsunut sinut kisoihin?

 • Jenniii

  Kiva, että tykkäät! Ja se tässä juuri onkin ollut ideana, että joku ei-niin-tyypillinen hahmo kirjoittaa urheilusta ja siihen liittyvistä asioista aivan erilaisesta näkökulmasta kuin mitä urheilupalstoilla on yleensä totuttu näkemään. Ehkäpä muita epäsporttaajia tämä näkökulma saattaa kiinnostaa. Ja jos ei, niin pakkohan ei ole lukea. :)

  Mutta apua, en tiedä tuosta jääkiekko-jutusta mitään? :D Tuskinpa se tyyppi oikeasti tuon kommentin takana sentään on ollut!

 • Jenniii

  No kuten tuosta ensimmäisestä blogijutustani tuolla käynee ilmi, olin itsekin aika hämmentynyt tästä konseptista, mutta päätin silti ottaa haasteen vastaan. :D Katsotaan siis, mitä tästä tulee! Uskoisin kuitenkin, että tällä idealla Samsungin puolelta haluttiin vähän tuoda uudenlaisia näkökulmia urheilu-teeman ympärille. Ja tosiaan pääpointtina tässä jutussa nyt oli vinkata niille, joita jutut mahdollisesti kiinnostavat, että tuolta löytyy. Pakkohan ei ole seurata ja lukea, jos tuntuu, että idea ei valkene tai näkökulma nappaa. :)

 • Jenniii

  Ulkopolitiikan? Ulkoilmaurheilun ja urheilupukeutumisen enemmänkin. ;)

 • Jenniii

  Haa, vietin koko lapsuuteni sellaisessa tukassa! :D Kokeilin tuota mallia uudelleen joskus vuonna 2007, mutta en ehkä tuohon otsis-polkka-yhdistelmään osaisi nyt palata. Ilman otsista voisin kyllä kokeilla tuollaista pitkää polkkaa uudelleen joku kerta. :) Mutta nyt en kyllä ainakaan vielä raaski pitkiä hiuksiani leikata, kun viihdyn näissä niin hyvin.

 • MarjukkaS

  Siis…? Olympialaisethan on kohta jo ohikin? Mä en nyt ymmärrä.
  MinnaH:kin kommentoi, että kaipa olympialaisten aikaan selkiää :D

  Siis tarkistin jo moneen kertaan postauksen päivämääränkin, tänhän ois pitäny tulla viikkoja sitten? Vai enkö mä nyt ymmärrä jotain ??

 • Jenniii

  En ole pitänyt asiasta sen kummemmin meteliä enkä alun perin suunnitellut edes mainitsevani koko sivuraiteesta täällä Pupulandian puolella mitään. Koska nyt kuitenkin halusin linkata tuohon sateenkaari-teemaiseen juttuuni, päätin samalla vinkata, että tuollainenkin sivuprojekti on meneillään. Ei tästä nyt tarvitse mitään kovin ihmeellistä tai isoa juttua tehdä. :D

 • ??

  Ööh? Miksi?

 • sae

  Vaikuttaa kyllä tosi kaukaa haetulta tämä yhteistyö, ja se fakta että olympialaiset ovat kohta ohi tekee tästä vaan entistä hämmentävämmän. Enkä ymmärrä tuota muoti-aspektia tässä ollenkaan, kuinka paljon asiaa saa väännettyä joukkueiden urheiluasuista? Tulee enemmänkin mieleen sanoa että joskus on ihan ok kieltäytyä ja jättää tälläiset turhat asiat välistä. Mutta jos näet tämän haasteena johon haluat tarttua niin mikäpä siinä. Itse laitan tämän samaan kategoriaan kuin jos bloggaaja aloittaisi yhteistyön tamponi- tai vessapaperivalmistajan kanssa, tai jotain vastaavaa. Vähän hämmentävää ja myötähäpeällistä. Voi tietenkin olla että käännän kelkkani, ensireaktio on vaan yksinkertainen WTF. :–D

 • Jenniii

  Kylläpä täällä nyt on kielteinen ilmapiiri asiaa kohtaan, mutta että vessapapereihin ja tamponeihin verrataan? :D No kuten tuolla on nyt jo pariin kertaan todettu, niin seuratahan ei tarvitse, jos mielenkiintoa ei ole tai proggiksen näkökulma ei innosta. Meitä on moneen junaan ja joku tuossa yllä puolestaan kommentoi, että kivalta vaikuttaa. Noita juttuja tulee harvakseltaan, joten ei siellä nyt mitenkään loputtoman paljon minun tuottamaani juttusisältöä tule olemaan ja kysessä on siis iltapäivälehti, että ei tätä nyt tosiaankaan tarvitse mitenkään kovin vakavasti ottaa. En oleta, että ketään erityisesti edes kiinnostaisi sen syvällisemmin noita juttuja seurata, mutta kuten jo aiemmin tuossa yhdelle eräistä kommentoijista totesin, pointtini mainita asiasta oli lähinnä nostaa tuota sateenkaari-teemaista juttua, koska sen aihe on minulle itselleni tärkeä. Mutta enpä osannut arvata, että tämänkin asian moni näkisi näin negatiivisesti. Hyviä myötähäpeän hetkiä sitten vain! :)

 • Jenniii

  Sitä kannattanee kysellä Samsungilta, jotka minua mukaan pyysivät. :)

 • pienisisko

  Voih, välillä harmittaa teidän bloggareiden puolesta vaikka tiedän että osaatte ehkä jo olla ottamatta negatiivisia kommentteja itseenne. Mutta oikeasti. Itse olen metrossa matkalla kohti päivän rientoja ja kello ei ole vielä mitään. Ja samaan aikaan sinä olet siellä heräillyt ja tullut lukemaan kommentit. Jotka vaan napisee.

  En ymmärrä mikä pointti on tulla kertomaan, että”onpa tyhmä yhteistyö”. Miten paljon ihmisillä on aikaa käydä lukemassa juttuja, jotka ei edes lähtökohtaisesti kiinnosta. En edes ole kovin kiireinen, mutta edes minulla ei riitä aika tai mielenkiinto käydä kommentoimassa jossain itselleni epämielenkiintoisessa kääpiökaninhoitoblogissa jos bloginpitäjä on aloittanut tyhmän uuden harrastuksen. Jos iltasanomat, urheiluvaatteet, olympialaiset, vähemmistöjen oikeudet tai talvilajit ei kiinnosta niin ollaan lukematta. Ja annetaan niiden lukea ketkä kokeeaiheet mielenkiintoisina. Onneksi kenenkään meistä lukijoista ei tarvii päättää kaikkien puolesta mikä kiinnostaa ja mikä ei.

  Leppoisaa menoa Jenninkin päivään siis! :

   

   

   

   

 • Lilium

  Mua harmittaa ainoastaan se että miksi et ole vinkannut tästä aikaisemmin. Kisoja ahkerasti seuranneena olisi ollut kiinnostavaa lukea ajatuksiasi ajantasaisemmin :).

 • MarjukkaS

  Niin, mä olen samaa mieltä kuin Lilium. Kommentoin tuolla jo aikaisemminkin. Siis tämä on oikein kiva idea, ei siinä mitään, mutta tämä sun postauksesi oli nyt ihan hassu, kun tässä kerrotaan, kuinka ”saatte nyt viikoittain seurata”, ja tosiaan kisat on kohta jo ohi.

  Eli tämän ajankohta oli väärä, jos olisit vinkannut asiasta muutama viikko sitten, se olisi ollut ok, ja tosiaan ihan kivaakin, nyt tuli vähän post festum ja aiheuttaa varmaan sen takia lähinnä hämmennystä.

 • Jenniii

  Ehkä tuo oma ilmaukseni sitten on tuossa kohtaa vähän hassu. En itse tullut ajatelleeksi asiaa, kun tekstiä kirjoitin. :)

 • Loki

  Löysin tämän sivuraideblogisi jo aikaa sitten ja seurailen mielenkiinnolla. Satun olemaan myös penkkiurheilija ja se mikä välillä on harmittanut että urheiluohjelmissa puhutaan urheilusta, mutta naisena näkisin, että urheiluunkin liittyy niin monia muita aspekteja, joita voi tarkastella, kuten vaatteet (tai nykyään niiden puute tai niukkuus, varsinkin kesälajeissa) ja sen sellaiset jutut. Yksi asia, mitä olen miettinyt pääni puhki on urheilu ja kuukautiset, koska menkkojen aikaan tuskin kukaan tekee maailmanennätystä tai voittaa mitalia. Muistan kaukaisesti hiihtokisat joista Puolan Justiina jäi pois kuukautiskipujen takia ja eräs miespuolinen kommentoi, että ”Höh, eikös se voinut jättää e-pillereillä kuukautiset väliin?” Niin… mutta estrogeenin lisääminen kehoon lajissa, jossa tarvitaan voimaa ja lihasta, onkohan se fiksua? Ja toinen askarruttanut asia on lastenteko. Kuulemma huppu-urheilijanaisille suositellaan parin vuoden hengähdystaukoa ennen lastentekemistä urheilu-uran jälkeen, koska keho ei välttämättä kykene 100% suoritukseen lapsenpyöräyttämisessä 100% treeni ja kilpailurunnomisen jälkeen. Tiedä sitten onko huhua vain, mutta surulliset lapsentekotarinat ovat tuttuja urheilupiireistä. Urheiluun liittyy paljon mielenkiintoisia tarinoita, jotka eivät ole loppuaikoja ja kansallislauluja ja jokainen uusi näkökulma on tervetullut, tycker jag.

 • Jenniii

  Kiitos kivasta palautteesta! Näin minäkin asiaa tuumailin. Itse en ole penkkiurheilija, joten ensisijaisesti katsomoon joutuessa tulee katseltua ja pohdittua ihan urheiluun suoranaisesti liittymättömiä juttuja. Ja mahtavia juttuideoita myös, Loki! Ties vaikka innostuisin pohtimaan jotain näistä aiheista postauksissani. :)

 • SamuliT

  Kannustukset Jenni sulle, on hienoa, että kirjoitat näitä juttuja olympialaisista. Hieno homma Samsungilta, että tarjosivat tällaista yhteistyömahdollisuutta. Oikeasti on hyvä kirjoittaa välillä normaalin blogimaailman ulkopuolisista asioista.

  Vink vink: voisit kirjoittaa arvion eri maiden urheilijoiden edustusasuista olympialaisissa, mitä mieltä olet niistä.

  Tsemppiä Jenni!

 • Liisuli

  Hyvä Jenni! :) Jos ihmisillä ei ole hyvää sanottavaa, on useimmiten parempi olla sanomatta mitään. Ei kai sinullakaan ole velvollisuutta reaaliajassa raportoida blogiin kaikista projekteistasi. Muutamat edelliset kommentoijat eivät tainneet edes avanneet linkkiä, vaan heti jutun alusta päättäneet ottaa asiaan kriittisen, negatiivisen kannan. Tuntuu että nykyään esimerkiksi työelämässä pidetään tyhmyyden merkkinä avointa suhtautumista uusiin asioihin. Ei varmaan lisää kenenkään onnellisuutta tai paranna kenenkään päivää olla jatkuvasti kriittinen joka asiasta. Ei tälläinen yhteistyöprojekti ole nytkään keneltäkään sinun lukijaltasi pois, antaisivat olla vaikka eivät ole kiinnostuneita :)

 • sae

  Mikäs siinä niin ihmetyttää että jotkut eivät lämpene tälle idealle? Tai siinä että nostat asian esille, ja kun jotkut ilmaisevat mielipiteensä, (joka ei välttämättä ole positiivinen mutta silti asiallisesti ilmaistu) alkaa taas hirveä haloo kateudesta ja ilkeydestä. Ala-arvoiset, vihamieliset ja alentavat kommentit ja törkypuheet ovat eri juttu, mutta miksei saisi ihmetellä ja oudoksua? Niinkuin itsekkin totesit – tämä on hämmentävä ja erilainen yhteistyö.

  (Oma vessapaperi-ja tamponivertaukseni tarkoitti sitä että ruettaisiin vääntämään väkisin asiaa jostain arkisesta, itsestäänselvästä tai tosi kaukaa haetusta asiasta = asiasta joka herättää reaktion ”Miksi tästä pitää kirjoittaa ja laittaa pystyyn yhteistyö?” Halusin vaan selventää, en tarkoittanut kuvainnollistaa tätä mihinkään vessa-aiheisiin.)

 • Jenniii

  Joo, näkemys asiallisesta on näemmä aika subjektiivinen käsite. :)

 • Jenniii

  Eihän tässä siitä olekaan kyse, että olisi jotenkin ennenkuulumatonta, että joitakin tämä idea ja nuo kirjoittamani jutut eivät kiinnosta. Mielipiteensäkin voi toki kertoa, jos sen kokee tarpeelliseksi, mutta itse ihmettelen, miksi niin moni tässä kohtaa koki? Miksi ei vain jätä lukematta, jos ei kerran kiinnosta? Kuitenkin useampikin täällä kommentoijissa on maininnut tykänneensä ideasta ja kirjoittamistani jutuista sekä tästä virkistävän erilaisesta näkökulmasta aiheeseen. Törkyä tähän postaukseen tulleet kriittiset kommentit eivät ole olleet, mutta niiden asiallisuus tuntuu olevan melko subjektiivinen käsite. Itse pidän kummallisena tapaa päästä väkisin sanomaan jotain kielteistä, jos mitään myönteistäkään sanottavaa ei ole. Mutta kuten sanottua, mielipiteenvapaushan täällä vallitsee ja sananvapaus myös, joten kukin tyylillään. :)

  Tarkennettakoon nyt kuitenkin, että kyseessä ei ole mikään blogiyhteistyö. Samsungin puolesta kaivattiin urheilu-teeman ympärille jotain erilaista näkökulmaa ja he keksivät pyytää kirjoittajaksi minua juuri siitä syystä, että en ole mikään tyypillinen urheilufani. Olen kirjoittanut myös esim. Fit-lehden nettisivuille liikunta-teemaista blogia juuri tällaisesta näkökulmasta ja siitä tuntui pitävän monikin. Ei tämä nyt siis minusta niin pöyristyttävän omituinen ja kaukaa haettu konsepti ollut kuin se sinusta tai joistakin muista kommentoijista tuntuu olleen. Miksipä sitä ei voisi kokeilla, kun itsekin koin tuon perinteisen urheilujournalismin varsin epäkiinnostavaksi? Ei tätä nyt niin vakavasti tarvitse ottaa, sillä pointtina oli juuri tuoda hieman viihteellisempää ja kevyempää näkökulmaa niille urheilusta ei-niin-kiinnostuneille, jotka eivät kuitenkaan voi olympialaisiin liittyvältä kirjoittelulta mediassa välttyä. Jos tämä on sinulle totaalisen epäkiinnostava näkökulma, niin voit yksinkertaisesti jättää jutut lukematta. :)

  Viittauksesi myötähäpeään ja vertauksesi tamponeihin olivat minusta asiattomia, vaikka mistäpä minä tiedän, vaikka nuo tuntemukset olisivat sinulle olleet kovin todellisiakin. Myötähäpeä-kommentista jäi päällimmäiseksi tunne, että mahdoitko lukea ainoatakaan tuonne IS:n sivuille kirjoittamaani juttua? Minua hämmentää päällimmäiseksi ajatus, että esimerkiksi tuo tässä jutussa nostamani sateenkaari-teemainen juttu olisi herättänyt sinussa myötähäpeää. Jos näin on, niin siihen voin todeta vain, että maailmamme taitavat olla kovin erilaiset.

Related posts