12/02/14

Mustaa ja lisää mustaa

16 56

Olen aina pitänyt kokomustiin pukeutumista vähän tylsänä vaihtoehtona, joskin yleensä aina melko helppona ja tyylikkäänä sellaisena. Itse puen ylleni todella harvoin kokomustaa, mutta varsin moni vannoo mustan nimiin päivästä toiseen. Ja mikäs siinä, musta ei mene muodista koskaan, se toimii tilanteessa kuin tilanteessa, sopii kaiken kanssa ja väitetäänpä vielä mustan luovan hoikentavan illuusionkin (jos sitä nyt sitten kaipaa). Pienillä kikoilla myös kokomustaan tyyliin voi tuoda lisää mielenkiintoa. Kokeile erilaisia tekstuureja yhdessä: sileää, pörröistä, mattaa, kiiltävää, paksua neulosta, läpikuultavaa, tikattua pintaa, brodeerauksia, pitsiä, pliseerattua, karvaa, kimallusta, samettia, nahkaa, jne. Vain mielikuvitus on rajana. Toinen helppo kikka on leikitellä siluetilla – missä on asun painopiste ja millaisia muotoja siinä on? Kokosin Stockholm Street Stylen sivuilta muutaman inspiroivan esimerkin päästä varpaisiin mustasta tyylistä, joista voi ammentaa ideoita, kun seuraavan kerran tekee mieli verhoutua mustiin. :)

sss4.jpg sss8.jpg sss26.jpg sss44.jpg sss-black1.jpg sss-black2.jpg sss-black3.jpg sss-black4.jpg sss-black5.jpg sss-black6.jpg sss-black7.jpg sss-black8.jpg

Photos: Stockholm Street Style (published with permission)

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

16 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Mrs. K.

  Mustaa parempaa ei olekaan;)

 • Neelia

  Minä pukeuduin eilen kokomustaan, pitkästä aikaa, ja sain enemmän kehuja asustani kuin yleensä! Viihdyin vaatteissani itse asiassa tosi hyvin. Lisäksi vaan korkea nuttura ja luonnollinen meikki punaisilla huulilla. Huomasin jopa ihan vieraiden ihmisten tutkivan asuani. Toisten mielestä varmasti todella tylsää, toisten mielestä ihanaa ja jopa rohkeaa.

 • ReettaM

  Musta <3 Välillä on kiva lisätä vähän väriä esimerkiksi viininpunaisen, beigen, tummansinisen tai HARMAAN (huhhuh, mitä väreillä revittelyä!) muodossa, mutta musta näyttää aina yhtä ajankohtaiselta. Etenkin tuo viimeisen kuvan look: CHIC!

 • Miss T

  Super-inspiroivia asuja! Kiitos! Mä oon vannoitunut mustaan pukeutuva, all-black-everthing vaan toimii mulle (ja kuvien mukaan aika monella muullekin ;)). Ennen tykkäsin musta-teräksen värisen yhdistelmästä, nykyään musta-kulta ihan ykkönen, vaikka ennen tuntui tunkkaiselta yhdistelmältä. Niin se mieli muuttuu :). Ja juuri tekstuurien vaihtelu mustissa asuissa TOIMII!

 • Minä vain

  Pukeudun kokomustaan varsinkin syksyisin ja talvisin. Kokomusta on siitä helppo, että halutessaan sitä voi piristää asusteilla. :)

 • Mä pukeudun yleensä aina kokomustaan ja nimenomaan leikittelen eri tekstuureilla ym. Toiset tykkää, toiset ei, mutta minä rakastan. <3

 • jeehee

  Minä olen kokomustan suuri ystävä! :) Mustaan on helppo turvautua, mutta on se kyllä aika mielenkiintoinenkin. Ja postauksen asut ovat ihanan inspiroivia!

 • Itse vältän kokomustia asukokonaisuuksia mutta näistä asuista tykkäsin! Erityisesti ensimmäinen ja viimeinen asukokonaisuus kolahti!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • MarjukkaS

  Toimii! Ja on kaikkea muuta kuin tylsää!

  Myös kesällä yksinkertainen musta esim. pellavamekko toimii!

 • juia

  Edistystä! Noilla on kaikilla paitsi yhdellä takki päällä oikein. Niin se muoti muuttuu.

 • Jenniii

  Veikkaanpa, että kuvaushetken lämpöasteillakin on merkitystä siinä, miten takki on puettu päälle. Jos on kylmempi, kädet ovat kiltisti hihoissa. ;) Mutta kamoon, enemmänhän näissä on kyse siitä, mikä näyttää kuvassa hyvältä – käytännöstä viis!

 • geessus

  Se nimenomaan ei näytä hyvältä, että joka ikinen hullu roikottaa takkia olkapäillään. Eikai lämpötilalla ole sen kanssa mitään tekemistä. Jos on kuuma, jätät takin kotiin ja pukeudut asianmukaisiin vaatteisiin! Kylmällä säällä voi laittaa takin päälle jos vähän viluttaa ;)

 • Jenniii

  Mitäs jos rohkeasti kommentoisit tuolla samalla nimimerkillä kuin aiemminkin? :) Nämä taivavat olla ensisijaisesti makuasioita, mutta ei kai moisesta kannata niin kovin ärsyyntyä. Minusta se näyttää nimenomaan visuaalisesti ihan kivalta, kun takki on harteilla, vaikken itse yleensä siten takkia pidäkään, edes kuvissa. Mutta harvoinpa muotikuvissa se käytännöllisyys muutenkaan on etusijalla. ;) Eikä kyllä olisi ensimmäinen kerta, kun ulkona lämpötila tai oma fiilis siitä vaihtelee tuulenpuuskien ja auringon näyttäytymisen mukaan. Hassua ajatella sään mukaan pukeutumista noin mustavalkoisesti. 

 • geessus

  En vaan ymmärrä miten se takki niin kovin paljon vilpoisampi on jos olet sen sisässä kuitenkin.. Mielestäni tyylikkääseen pukeutumiseen kuuluu asianmukaisuus. Taito hallita ja tuoda muodikkaat ja omaperäiset jutut arkeen, näyttämättä idiootilta väkisin yrittäjältä. Raja on hiuksenhieno sen suhteen oletko vain muodikas/tyylikäs vai haluatko olla todella extravagantti jolloin käytännöllisyydellä ei ole enää mitään väliä. Uskonpa, että nämä takkia roikottavat naikkoset eivät kuulu jälkimmäiseen ryhmään.

 • Jenniii

  Pointtihan oli tässä juuri se, että ihmiset pukeutuvat muistakin syistä tietyillä tavoilla kuin vain vallitsevien sääolosuhteiden puitteissa, vaikka toki sää vaikuttaa merkittävästi pukeutuimiseen (tai ainakin sen soisi vaikuttavan). Minä itse ainakin usein puen liikaa vaatetta päälle siksi, että palelen herkästi ja lämpötilaa yksinkertaisesti on vaikea toisinaan arvioida, vaikka mittarista asteet tarkistaisikin. Tuuli ja aurinko vaikuttavat lämpötilaan, samoin kuin sää voi yhtälailla muuttua aurinkoisesta sateiseksi tai lämpimästä vilpoisaksi samalla ulkoilureissulla, etenkin täällä Suomen sääoloissa. On toki asianmukaista pukeutua sään mukaisesti parhaan kykynsä mukaan, mutta minulle tuo takin pitäminen olalla on ihan vastaavantyyppinen juttu kuin takin pitäminen auki. Joskus takin roikottaminen noin voi itse asiassa olla lämpimämpää kuin sen pitäminen normaalisti auki, koska käsivarret ovat kylkiä vasten – vähän sama kuin lapaset vs. hansikkaat. Mutta alleviivataan nyt vielä, että tuskinpa se vallitseva lämpötila on pääsyynä sille, miksi takkeja kuvissa noin pidetään. Eiköhän syynä ole ensisijaisesti se, että se nyt vain monien mielestä näyttää valokuvissa kivalta, vaikka sinusta ei näytäkään. :D

  Minusta pukeutumisessa luovuus on sallittua. En itse ymmärrä, miksi takkia ei voisi joskus pukea toisinkin vaikkapa ihan vaihtelun vuoksi? Ei tuo nyt niin erikoisuuden tavoittelua minusta ole eikä pukeutumisen muutenkaan tarvitse olla niin vakavaa. :) Ei tämä nyt sinänsä myöskään ihan uusi juttu ole – tällainen takin harteille pukeminen on usein tapana esimerkiksi silloin, jos herrasmies tarjoaa naiselle takkiaan harteiden lämmikkeeksi.

  Myös tyylikkyydestä ja asianmukaisuudesta voi olla montaa mieltä, eritoten tyylikkyys lienee hyvin pitkälti mielipideasia. Ja minun silmissäni takin pitäminen harteilla ei kyllä vähennä yhdenkään noista naisista tyylikkyyttä tipan vertaa. Eri asia olisi, jos takkia roikottaisi tyylisyistä harteilla -30 asteen pakkasessa, jolloin se ei olisi sääoloihin sopivaa. Toki jos tarkoitus on esitellä ennemmin siellä takin alla olevaa vaatetusta, tästäkin voin sitten olla siinä tapauksessa toista mieltä. Minulla ei nyt tästä asiasta kyllä ole enempää sanottavaa, että omalta osaltani: case closed. :D

 • geesus

  Minua vaan alkoi huvittaa, kun kaikissa muotiblogeissa melkeimpä kaikki akat roikottavat takkiaan. Se pistää silmään. Tehtiinkö niin 2v sitten? Ei :( Lampaita kaikki. Ovatko ihmiset alkaneet ostaa liian suuria kaksirivisiä takkeja, jotta ne pysyvätkin paremmin roikkumassa olkapäillä kuin päällepuettuina? Koskahan tämä ilmiö tulee suomen katukuvaan!

Related posts