11/02/14

Hyvä kehystämö Helsingissä?

32 58 PA311865.JPG

Hei kaipaisin nyt kaikkien taidetyyppien apua! Minulla on pari taulua lojunut odottamassa kehystystä jo iän kaiken ja haluaisin vihdoin ja viimein oikeasti ryhtyä tuumasta toimeen. Hauska Sanna Sipin lintu-aiheinen taulu on odotellut rullalla jo yli 3 vuotta (tiedän, tämä on häpeällistä!) ja Tapani Mikkosen kukka-aiheinen työkin on ehtinyt olla vailla kehyksiä jo yli vuoden. Ärsyttää, etten ole saanut asiaa eteenpäin ja nyt päätin, että haluan kauniit teokset viimein seinälle. Yksi syy, miksi asia on roikkunut näinkin kauan, on se, etten ole oikein tiennyt, mihin tauluni kiikuttaisin kehystettäväksi.

Kaipaisin siis jotakin hyvää ja kohtuuhintaista kehystämöä mieluiten suht kätevällä sijainnilla jossain Helsingin keskustassa tai sen liepeillä (joudun kuskaamaan taulujani kävellen tai julkisilla, mieluiten ei taksilla). Eli jos tiedätte hyvistä kehystämöistä, niin nyt olisin tosi kiitollinen vinkkauksista! Onhan noita joka kulmalla, mutta kun täysin ummikkona en viitsisi töitäni viedä ensimmäiseen eteen sattuvaan putiikkiin, jos ei tiedä työn jäljestä ja hintatasosta mitään. Kiitos jo etukäteen avusta. :)

Tags: , , ,

Categorised in: Koti, Kulttuuri

32 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • maarett

  Factory St Gallery Tehtaankadulla! Mahtava kehystyspalvelu ja paikka on samalla galleria ja kahvila, josta saa kaupungin parhaan cappucinon :)

 • polar code

  Hakaniemestä löytyy kokemukseni mukaan laadukas kehystämö:

  http://www.taiteilijatarvike.fi/

 • Kehystäminen on sikakallista, tuolla aiemmin mainitussa Hakaniemen Taiteilijatarvikkeessa olen vieraillut kerran, kunnes jälkeenpäin kuulin, että ne kyllä repivät hintojakin…ja olikin tosi kallista! Vaikka otin ihan kaikista halvimmat ns. peruskehykset (en ymmärrä kehyksistä hölkäsen pölähtävää). Nykyään en enää raaski ostaa mitään tauluja tai grafiikkaa, kun mietin, paljonko tulee loppuhinnaksi kehystämisen jälkeen >:( !

 • Aino S

  Kultaus- ja kehysliike Virtanen Ky, ainakin yksi aiemmista opiskelijoista meidän koululta on ollut siellä harjoittelussa ja kehui paikkaa näin työntekijän puolelta. Muutenkin liike taitaa olla yksi vanhimpia, jollen ole väärin ymmärtänyt.

  Ja mitä kehystyksen kalleuteen tulee, materiaalit ovat yllättävän kalliita ja ei se pukuompelijakaan parilla kympillä tee mittatilaustyötä.

  t. keväällä valmistuva taidekehystäjä

 • Neelia

  Miksi et ostaisi itse kehyksiä? Niitä löytyy monenlaisia ja monenhintaisia.

 • Lyy

  Soitin juuri viime viikolla Kehystaloon (Itäkeskuksessa ja ilmeisesti toinen piste jossain Manskulla) ja kyselin hintaa valokuvan kehystämiselle (30×40 cm valokuva, kehykset + passepartout).

  Olin aavistellut, että kehystäminen saattaisi olla hivenen kallista, mutta meinasin pudota tuoliltani, kun kuulin, että noin 70-85 €/kpl tulisi kehystykselle hintaa. Itse olin kuvitellut pääseväni noin 40-50 €:lla. Yksi valokuva vielä menisi, mutta se on kolmen kuvan sarja.

  Eli jos tulee vastaan joku hyvä ja vähän kohtuuhintaisempi, niin ottaisin minäkin tietoa mielelläni vastaan.

  Neelian kysymykseen siitä, miksi ei ostaisi itse kehyksiä ja kehystäisi: itse olen ainakin kuluttanut tunteja itkua tihrustaen, kun en saa passepartouta ja kehyksiä kivasti sopimaan. En myöskään haluaisi pilata näitä kuvia, sillä ne eivät ole ihan suorassa valokuvapaperilla ja niitä täytyy kehystystä varten leikata. Haluaisin, että valokuvani säilyisivät mahdollisimman hyvänä mahdollisimman pitkään, ja myös saavani kehystämisen ammattilaiselta vinkkejä ja vaihtoehtoja siihen, kuinka nostaa itselleni arvokkaan työn huomioarvoa tyylikkäillä kehyksillä.

 • ronksu

  Tämä on hyvä! Palvelu on priimaa.

  http://www.frimodigkehys.fi/

 • Lehdotar

  Kirppareilta ja ekotoreilta löytää persoonallisia ja halpoja kehyksiä tai tauluja joista kuvan voi poistaa. Sitten vain marssii kehyksen ja kuvansa kanssa kehystämöön ja leikataan sopiva paspartuuri ja sovitetaan ne yhteen. Näin pääsee paljon halvemmalla.

 • Murkinamasu

  Hakaniemen kehystämö on ihan ok työn jäljeltään, mutta ihan tolkuttoman kallis. Asiakaspalvelu on myös melko nihkeää. Sellainen meijusuvasmainen nainen selitti minulle alentuvaan sävyyn, että kehystys on katsos käsityötä. Kyllä minä sen tiedän; ihmettelin vaan, miten pienen taidejulisteet kehystys voi maksaa yli 100 euroa. Vein sen sitten Krunassa olevaan kehystämöön, jossa samat alumiinikehykset ja paspa maksoivat 50 €. Krunan kehystämö oli ihan hyvä paikka. Nimeä en muista, mutta osoie oli Liisankadulla.

 • Vierailija

  Tämä on hyvä:
  http://www.malkki.fi/

  Kuvataiteilijat itsekin käyttävät.
  Heillä on näemmä noutopalvelu hki-tre ja tku-tre.

 • Jenni! Suosittelen Inter-Artia, Fredan ja Bulevardin kulmassa:

  http://www.inter-art.fi

  Todella kohtuuhintainen mesta, ja ainakaan mun kehystyttämieni töiden perusteella laadussa ei ole moittimista.

 • cami

  Joku muu ehtikin jo Malkin mainita, toinen ääni tulee täältä. :) Malkki on niin kauan kuin muistan kehystänyt kymmeniä ja kymmeniä töitä vanhempieni kotoa, olen jatkanut perhetraditiota ja kaikissa grafiikoissa jotka omalla seinällä roikkuu löytyy myös Malkin tarrat. Malkkia käyttää siis myös taiteilijat itse, ja liikkeessä järjestetään näyttelyitä. Ja vinkkinä, että esim. Helsingin keskustan Akateemisen kehystyspalvelu teettää Malkilla työnsä (tai niin ainakin vielä syksyllä kun viimeksi käytin palvelua), joten kannattaa kytätä niitä säännöllisesti tulevia Stockan kantistarjouksia kehystystöistä, varsinkin alennuksen kanssa musta varsin kohtuuhintaista laatutyöstä, vaikka ei se kehystäminen mitä ihan halpaa lystiä kyllä ole… :(

 • Lauraii

  Todellakin menet Factory St Galleryyn Juliania tapaamaan!!!! http://www.creatinghelsinki.com/factory-st-gallery/

 • RaamiDaami Anu

  Hei
  Minulla on kehystämö Hämeenlinnassa. Jos kuvan kehystää 10 €/m maksavalla kehyksellä tulee hinnaksi 45 €. Jos sinulla on useampi samankokoinen annan paljousalennusta.
  Postimaksut tulevat tietenkin päälle…

  Yst., RaamiDaami Anu http://www.raamidaamit.fi

 • VILMURI / Vilma W

  Giotto (www.giotto.fi) Mechelininkatu 16:ssa, heillä on oikein hyvä kehystämö ja taitaa olla aika lähellä kotikulmiasi. Olen hankkinut sieltä muutamaan teokseen kehykset, ystävän suosituksesta tuon löysin.

 • JanneN

  Kehys ja kultausliike Ivonen löytyy Apollokadulta Töölöstä, http://kehystysliike.fi
  Osaavat asiansa hienosti.

 • sj

  Hei Jenni!
  Erittäin hyvä kehystämö löytyy osoitteesta Museokatu 9, A. Joutsen Oy. Kehystämö on perustettu 1907 eli perinteet ovat pitkät :)

 • MinnaN.

  Hei Jenni! saakos udella, mihin kehystämöön lopulta päädyit ja oletko tyytyväinen lopputulokseen? Olen nimittäin itse juuri samaisen pulman edessä :)

 • emmmm

  Moi! Mihin kehystämöön lopulta päädyit? Pähkäilen itse meinaan juuri samanmoisen ongelman äärellä.

 • Jep, on kyllä todella kallis tuo Hakaniemen paikka!!! Halvimmatkin kehykset ovat todella suolaisen hintaisia. En mene sinne enää toiste. :D

 • Haha, olinkin jo kommentoinut tuolla alempana. :D Nyt on tämäkin taas ajankohtainen aihe itselleni…

 • kkk

  Hei, minäkin otivoisin että kertoisit mihin lopulta päädyit. Hyville kehystämösuosituksille olisi täällä käyttöä…

 • Jenniii

  Kyselijöille tiedoksi, että taulut odottavat VIELÄKIN kehystystä. :/ Tämä näyttää olevan melkoinen ikuisuusprojekti, mutta nyt on ollut suunnitelmissa aktivoitua, jotta saisin kauniit teokset seinälle. Lupaan infota, kunhan homma etenee! :)

 • Moi
  Ittekin hakenut kehystys tekijää antiikkiselle jäljitelmä kartalle kokoa 136×93 cm ja olen kysellyt tarjouksia. Parilta taholta olenkin saanut vastauksen: Frimodig-kehys alk. 250 €
  Helsingin Lasi ja Puu Oy: 119-197 €.
  Hinta riippuu valitusta kehyksestä. Päivittelen kun/jos muut vastaavat.

 • FrameLady

  Hei, bongasin täältä nuo inter-Artin ja Kehystalon kehystysprojektiani varten 58×100 juliste (arvaatte ehkä mikä kyseessä). Kyselin kyseisistä paikoista hintoja yksinkertaisella mustalla puukehyksellä ja peruslasilla: Inter-Art Hki / 125€ ja Kehystalo Hki Itäkeskus 101€. Mikäli tarvitsee liimauksen niin hintaan tulee hieman lisää. Ajattelin lisätä tämän tänne jos jollain muulla ajankohtaista :D

 • Pertti Laatikainen

  Hei. Minulla on grafiikka-taulu kooltaan n 40×60 cm. Se pitäisi lasittaa, kun lasi on mennyt rikki. Paljonko arviolta maksaa?

  • Hei Pertti. Valitettavasti minä en osaa tässä asiassa auttaa, joten kannattaa varmasti tiedustella suoraan paikkakuntasi kehystämöistä. Mutta veikkaisin, että pelkän lasin vaihtaminen ei ole kamalan kallis operaatio.

 • Tiedustelija

  Inter Art vaikuttaa todella hyvältä. Itse tiedustelin öljyväritöille kehyksiä ja töitä.
  Vastaus:
  Kehystys maksaa ( 127 x 85 cm ) n. 150 euroa per taulu.

 • Design Kehys Vuorimiehen kadulla. Omistaja on oikea käsityöläinen. Ja loistava palvelu: hyviä neuvoja ja iso ja erilainen valikoima kehyksiä

 • Mikaela

  Taidekehystämö Uudenmaankadun ja Annankadun kulmassa on pieni ja kiva liike, myynnissä on myös edullisesti vintage-kehyksiä.

  • Katri

   Moi!
   Laitan kanssa vielä kommenttia tänne, koska itsekin päädyin valitsemaan kehystämön tämän ketjun kautta :) Eli valitsin Giotton ja kehystytin n. 30 x 100 kokoisen taulun. Jälki oli hyvää ja hintaa kertyi 110 e.
   Kävin sitä ennen myös Inter-Artissa kyselemässä ja sielläkin olivat ystävällisiä ja arvioivat samanlaista hintaa. Päädyin kuitenkin Giottoon, koska se oli kätevämmän matkan päässä.

Related posts