10/02/14

Tekemistä viikonloppuilloiksi?

30 59 P1257887.JPG

Mitä tekisit lauantai-iltana, jos baariin meneminen ei kiinnosta? Ystävien kanssa voi toki istua iltaa myös kotona, voi mennä ravintolaan syömään, elokuviin tai vaikkapa keilaamaan, mutta loppujen lopuksi vaihtoehdot ovat viikonloppuiltojen tekemiseen aika vähissä. En ole itse viihtynyt baareissa ja klubeilla oikein vuosiin. On ihan kiva mennä joskus tanssimaan, mutta minun tapauksessani kotisohva on usein houkuttelevampi vaihtoehto. Tekisin toki viikonloppuiltaisin paljon muitakin asioita ihan mielelläni, mutta vaihtoehtoja kodin ulkopuoliselle tekemiselle on varsin vähän. 

P1257889.JPG

Tämä aihe on oikeastaan pyörinyt mielessäni jo 1,5 vuoden ajan ja ajatus lähti siitä, kun olimme ystäväni Annan kanssa Berliinissä. Kävimme Liquidrom-kylpylässä ja kiinnitimme huomiota siihen, että paikka oli viikonloppuisin auki klo 24 asti. Aikuisille suunnatussa tyylikkäässä kylpylässä oli kivoja ekstra-juttuja kuten se, että upeassa kaariholvissa sijaitsevassa altaassa veden alla soi kaunis musiikki. Juttelimme visiitin jälkeen ystäväni kanssa siitä, miten kivaa olisi, jos Helsingissäkin olisi tarjolla jotakin tällaista ilta-aikaan. Ei tuollaisessa paikassa tietenkään tulisi joka viikko käytyä, mutta silloin kun on kiinnostusta viettää iltaa kodin ulkopuolella, valitsisin ennemmin vaikka tyylikkään kylpylän kuin baarin.

P1257882.JPG

Aihe nousi pintaan ja ajatuksiin uudelleen nyt taannoisella visiitilläni Tukholmaan, kun vietimme lauantai-iltaa Fotografiska Museetissa. Upea valokuvataiteen museo nimittäin on lauantaisin auki klo 23 asti. Näyttelyitä voi siis kierrellä lähes puoleen yöhön asti ja halutessaan museon baarissa voi sen jälkeen nautiskella vaikkapa lasillisen viiniä tai kupin teetä. Kaiken huipuksi museoon voi ostaa noin 50 euron hintaisen ”kausikortin”, joka on vuoden ajan voimassa. Kortilla museoon pääsee rajattomasti voimassaolovuoden ajan ja kortin haltijoille järjestetään museossa myös kaikenlaista eksklusiivista ohjelmaa kuten vaikkapa konsertteja, yms. 

P1257888.JPG

Ystäväni oli hankkinut kausikortin ja ylisti museota mahtavana ajanviettopaikkana. Hän kertoi vievänsä lähes kaikki ulkomailta tulevat vieraansa sinne visiitille ja kiitteli korttia todella näppäräksi hankinnaksi, koska se maksaa itsensä takaisin jo 4-5 käynnin myötä. Parhaat näyttelyt kiertää mieluusti useaankin kertaan, mutta vähintään osa näyttelyistä vaihtuu sopivasti kuukauden-parin välein, joten uuttakin nähtävää ilmestyy melko usein. Fotografiska on kuulemma myös mainio treffipaikka, ja näyttelyn kiertämisen jälkeen siellä museon baarissa voi sitten kätevästi nauttia lasilliset. Nyt viime viikonloppuna museossa vetäisi erikoisiltana keikan Todd Terje

P1257893.JPG

Jotain tällaista minä kaipaisin Suomeen ja Helsinkiin! Toki täälläkin tapahtuu, mutta useimmiten päiväsaikaan ja viikonloppuiltojen tapahtumat keskittyvät pääasiassa baareihin – tai sitten en vain tiedä muiden tapahtumien olemassaolosta? Saa valistaa! :) Toinen ongelma minusta on juuri se, että ne vaihtoehtoiset ilta-aktiviteetit ovat nimenomaan yksittäisiä tapahtumia. Kaipaisin Helsinkiin jotakin erilaista ajanviettopaikkaa (esimerkiksi juuri kulttuurin parissa), joka olisi auki joka lauantai eli aina silloinkin, kun kotihiiri sattuisi haluamaan lähteä jonnekin. Tosin voi hyvin olla, että jos tällaisia kivoja ja mielekkäitä ajanviettopaikkoja olisi, kotiinsa mummoutunutkin saisi itsensä liikkeelle huomattavasti nykyistä useammin. Taidehalli, Kiasma, Designmuseo? Miten ois? :) Entä onko muita, jotka kaipaisivat samantyyppistä meininkiä Suomeen? Ja nyt on myös loistava tilaisuus vinkkailla vaihtoehtoisista viikonloppuiltojen ajanviettotavoista, jos sellaisia tulee mieleen.

P1257886.JPG

Postauksen kuvat on napattu Fotografiskan visiittini aikaisista näyttelyistä, sillä valokuvaaminen oli myös museossa sallittua. Suosittelen Tukholmassa vieraileville erityiseti Elliott Erwittin pysäyttävää näyttelyä. Käykää myös katsomassa se valokuvaajasta kertova lyhyt dokumenttielokuva museotilan perällä, sillä se antaa todella mielenkiintoista perspektiiviä hänen töihinsä. :) Harmi, että tuo Jill Greenbergin varsin ristiriitaisen vastaanoton kerännyt näyttely itkevistä lapsista (ja hämmentävän inhimillisen oloisista eläimistä) ehti jo päättyä. Mutta museossa on ehtinyt startata jo kaksi uuttakin näyttelyä oman reissuni jälkeen. :) Myös Fotografiskan museoputiikki on tsekkaamisen arvoinen! 

EDIT: Piti vielä kirjoittaa lisähuomio tähän, kun äsken jutellessani ystäväni kanssa tästä aiheesta hän totesi, että yksi ongelma Suomessa on myös se, että taidemuseoiden näyttelyt kestävät liian kauan. Jos vaihtuvuus olisi tiheämpää, tulisi museoissa käytyä useammin ja erilaiset jäsenyydetkin tuntuisivat mielekkäämmiltä. Näyttelyt kestävät suomalaisissa museoissa toisinaan jopa 5-6 kuukautta, mikä ei kannusta ihmisiä uudelleen visiitille – ainakaan kovin montaa kertaa lyhyen ajan sisään. Tässä siis yksi kehitysidea lisää! ;)

P1257890.JPG P1257891.JPG P1257894.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri, Matkat

30 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Blue Peony

  Tuollaista kaipaisin minäkin! Tuntuu, että jossakin Fotografiskan kahvilassa voisi samanhenkiseen mieheenkin törmätä todennäköisemmin kuin jossain baarissa. Elän kahden pienen lapsen kanssa ja jo siksikin tulee harvoin käytyä baarissa. Ja kun vapaailtoja on, niihin mahduttaisi mielellään muutakin kuin ne välttämättömät, hoidettavat asiat. Nykyisin on usein niin, että kun lapsi on vaikkapa isovanhemmilla, minun työpäiväni venähtää, vaikkapa ruokakaupassa täytyy käydä, ja kun avaan kasseineni kotioven, kello onkin jo niin paljon, että kahvilat sulkevat oviaan ja museoissa on lappu luukulla, joten loppuillan seuralainen on pesukone! Jotakin tuollaista toimintaa olisi ihana saada Helsinkiinkin vaikka kokeiluluontoisesti!

 • Jenniii

  Ihana kuulla, etten ole yksin toiveineni! Olen myös sinkku-näkökulmasta samaa mieltä, että olisi kivaa, jos tällaisia ajanviettotapoja olisi enemmän. Pidän nimittäin itsekin todennäköisempänä, että potentiaalinen kumppani löytyisi taidenäyttelystä (kuten on jo kerran tavallaan löytynytkin) kuin baarista. Arki-iltaisin näin talvella ei tule muutenkaan niin kamalan usein lähdettyä minnekään, mutta etenkin viikonloppuisin tuntuu, että aivan liian moni paikka menee aivan liian aikaisin kiinni. Päivällä tulee hoidettua asioita, siivottua, käytyä kaupassa, jne. Ja sitten kun olisi viimein aikaa tehdä jotakin kivaa ja lähteä viettämään aikaa vaikkapa kulttuurin pariin, kaikki museot ovat menneet kiinni yhtäaikaa ruokakauppojen kanssa.

 • Tulina

  Olisi kyllä mahtava saada jotain tuollaista Suomeenkin. Ja sitten kun sitä osattaisiin vielä markkinoida niin,että ihmiset todella löytävät paikalle. :)

  Mutta mitä näyttelyiden pitkään kestoon tulee, niin usein on kyse rahasta. Uusien näyttelyiden rakentaminen ja suunnittelu on hintavaa puuhaa, eikä yksinkertaisesti ole varaa järjestää montaa lyhytkestoista näyttelyä vuodessa. Tai näin meille ainakin museologian kursseilla on toitotettu.

 • Laura P...

  Tilausta löytyisi ehdottomasti! Itse en myöskään baarissa viihdy, mutta kulttuuria tykkään kyllä harrastaa. Viikolla näyttelyissä ei aina ehdi käydä ja viikonloppuisinkin se pitää tehdä päiväsaikaan. Itse satun vielä rakastamaan museoita (ihan noin niin kuin paikkoina), niin taatusti viettäisin sellaisessa myös iltaa, jos se vain olisi mahdollista.

   

 • Jenniii

  Niinpä! Moni kiva tapahtuma ja tempaus menee ohi ihan vain siksi, ettei ikinä saa kuulla koko asiasta ennen kuin vasta jälkikäteen. 

  Ja varmasti tuo näyttelyiden pitkä kesto on myös resurssikysymys. Kiva saada keskusteluun myös näkökulmaa sieltä järjestäjäpuolelta, koska eihän tällaista museokävijänä aina osaa tulla ajatelleeksi. :)

 • Tää on niin totta! Esim Budapestissä Rudas-kylpylä on viikonloppuisin auki myös 22-04! Ja täynnä ihmisiä! Mielummin minäkin lilluisin +38 asteen mineraalivedessä, kun jonottaisin talvipakkasilla baarin jonossa! Tosi hyvän aiheen otit puheeksi! :)

 • Hilja

  Tuohon näyttelyiden pituuteen voisin myös sanoa, että luulen sen (ainakin osittain) olevan juuri resurssikysymys. En itse ole museoalan ammattilainen mutta ollut pari vuotta museossa töissä. Rahoitus ainakin pienemmissä museoissa on äärimmäisen tiukilla ja henkilökuntaa vähän. Erästäkin isompaa näyttelyä tässä pienessä museossa suunniteltiin pari kolme vuotta ja ylipäänsä näyttelyiden suunnittelu ja pystyttäminen vaatii paljon enemmän työtä mitä itse olin ennen ajatellut. Tai siis en ollut juurikaan ajatellut ennen kuin menin museoon töihin. :)

  Mutta tuollainen ajanviettopaikka olisi kyllä hieno idea! Tätä voisi alkaa viedä eteenpäin. Esimerkiksi museoilla on paljon potentiaalia muuntautua vaikka mihin. Paljon tietysti on jo kaikkia hienoja tapahtumia, mutta niistä valitettavasti kuulee yleensä vain se pieni joukko, joka on jo muutenkin perillä kyseisen paikan tapahtumista.

 • Blue Peony

  Ihan varmasti tämä aukioloasia on myös resurssikysymys. Mutta silti toivoisin, että asiaa kokeiltaisiin vaikkapa niin, että jokin museo jonakin päivänä avaisi vaikkapa vasta iltapäivällä sen aamukymmenen sijaan ja olisi myöhempään auki. Meillä kulttuurista kiinnostuneillakin kun on erilaisia vuorokausirytmejä ja aikatauluja, ja tuo voisi hyvinkin olla keino mahdollistaa monien toivoma museokäynti, joka nyt jää aukioloaikojen vuoksi väliin. Vastikään uutisoitiin, että esim. Ateneum alkaa kerätä rahaa toimintaansa ihan tavallisilta tallaajilta. Museotoiminnan on muututtava maailman mukana moneen suuntaan eli myös alettava miettiä, miten tarjonta saadaan esille asiakkaiden tarpeiden mukaan. Muuten lippaaseen ei välttämättä paljoakaan rahaa kilahda.

 • Jenniii

  Tässä oli hyviä ideoita! Veikkaa, että varsin harva pääsee vierailemaan museoissa arkisin päiväsaikaan ja kysyntää olisi etenkin viikonloppuilloille kovasti.

  Itse voisin hyvin myös ostaa lempimuseoihini tuollaisia jäsenkortteja (esim. vuodeksi kerrallaan), jos sellaisia olisi tarjolla, hinta olisi kohdallaan (esim. juuri 50 e/vuosi, tms.) ja niillä saisi vielä jotain pientä etua tai kutsuja tilaisuuksiin. Uskon, että moni muu olisi valmis samanlaiseen suurempaan kertasijoitukseen, jos museot kiinnostavat ja kortista on selkeää etua käyttäjälle. :) Etuja voisivat olla vaikkapa ihan vain jotkut erikoisillat ja niistä tiedottaminen, pieni alennus kaverille (jolloin saisi helposti houkuteltua kortittomiakin ystäviä mukaan näyttelyihin), etuja museon kahvilassa (esim. Kiasma Café) tai museoputiikissa. Tosin sinänsähän kortti toisi säästöä jo siinäkin mielessä, jos museossa tulisi käytyä sen verran usein, että sisäänpääsymaksuissa säästäisi sen avulla.

  Joka tapauksessa uskon, että kulttuurin parissa on ehdottomasti potentiaalia löytää tällaisia luovia ja vaihtoehtoisia ratkaisuja, jotka hyödyttäisivät sekä museoita että kävijöitä. :) Myös Taidehallin sinkkutapahtumat hiljattain olivat loistoidea, mutta minusta noita erityisiltoja ei tarvitsisi edes rajata vain sinkuille. Lisäksi erikseen sinkuille suunnatut tapahtumat nostavat joidenkin ei-niin-hanakasti seuraa etsivien kynnystä edes mennä paikalle. Olisi kivaa, jos vastaavantyyppisiä ajanviettomahdollisuuksia olisi ilman tuota alleviivaavaa sinkku-ajatusta. Uskon, että siellä voisi silti tavata kivoja tyyppejä (miksei romanttisessakin mielessä). :)

 • Jenniii

  Varmasti tässä on monia resurssikysymyksiä, niin aukioloajat kuin näyttelyiden kestotkin. Mutta olet ehdottomasti oikeassa, että museoissa ja kulttuurialalla on paljon potentiaalia, ja minusta näitä mahdollisuuksia voisi ehdottomasti miettiä ja tutkiskella. Uskon nimittäin, että parhaimmillaan innovatiiviset ajatukset voisivat hyödyttää sekä yleisöä että museoita. :) Ja se on myös harmillisen totta, että usein näistä kiinnostavista tapahtumista kuulee vain se pieni museoissa muutenkin ahkerasti käyvä joukko ja uusia tyyppejä tuntuu olevan vaikea tavoittaa ajoissa.

 • mymmeli_

  Olen niin samaa mieltä! Olemme aina ystävien kanssa tuskailleet että kahvilat eivät ole tarpeeksi pitkään varsinkaan viikonloppuiltaisin auki! Kun useimmiten paljon mieluummin lähtisi tyttöjen kanssa kahville kuin baariin. Hassua sinänsä kun olen vasta 20 ja oletus kai on että tässä iässä niissä baareissa juostaan :D Itseä kyllä ehdottomasti enemmän kiinnostaisi viettää ne illat istumalla tyylikkäässä kahvilassa tai entistä parempi kulttuurin parissa! Itse asustan Edinburghissa ja täällä on valitettavasti täysin sama ongelma, museot sulkevat jo kuudelta. Helsingissä itse asiassa muistan joskus käyneeni perjantai iltana pidennetyn aukioloajan iltana mikä oli mahtavaa. Myös syksyllä käydessäni Amsterdamissa kävin illalla Van Gogh museossa joka on joka perjantai auki iltaan asti ja paikalla oli mm dj, vj ja live musiikkia sekä baari. Aivan loistavaa!

 • mutlu

  Olen itsekin ajatellut monta kertaa,että mikä kansantaloudellinen tappio se on,kun päiväsaikaan käytetyt tilat suljetaan hyvissä ajoin illalla ja siinä on kuulkaas sitten monen monta tuntia,kun tilat ovat käyttämättömiä,ja tuottavat vaan pelkkiä kuluja..herätkää pahvit!

 • Mulle kans kelpaisi vaihtoehtoiset ajanviettopaikat! Tai edes paremmat aukioloajat (Fotografiskan aukioloajat on aika luksusta). Kansallisteatterilla on Lavaklubi, joka on kyllä tavallaan baarimainen, mutta siellä on myös ohjelmaa eikä pelkkää musiikkia, vaan myös stand up -komiikkaa, kirjallisuusjuttuja jne. Tosin lauantai-illoille paikka ei ole kunnon vaihtoehto ainakaan ohjelman puolesta… Muissakin paikoissa voisi tosiaan kehittää vastaavia erikoisjuttuja, että kävijöitä riittäisi jatkossakin, kun nykymallilla kävijämäärät ei taida olla kasvusuunnassa.

 • Tilliliina

  Joitain mieleen tulevia tapahtumia voisivat olla Art goes kapakka (no se kyllä sijoittuu baareihin, mutta kuitenkin pääarvo on sillä hetkellä niissä taide-esityksissä), Taiteiden yö ja nyt vähän aikaa sitten järjestetty Lux Helsinki, joka tosin järjestettiin ulkona. Kaikki noista on tilapäisiä, eivätkä nyt ihan jokaviikkoiseksi viihdykkeeksi käy, mutta kuitenkin mukavia oman aikansa. Kulttuurielämyksistä unohdit mainita musiikin ja tanssin. Erilaisia keikkoja ja konsertteja järjestetään kyllä ilta-aikaan joka viikonloppu, osa toki niistäkin sijoittuu baarimaisiin ympäristöihin, mutta harvoinpa esim. baarissa järjestettävällä jazz-keikalla kukaan ihan perusbaareilemassa on. Yhdysvalloissa asuessani tutustuin poetry slam -tapahtumiin, jossa ihmiset esittivät omia runojaan lavalla vuorotellen yleisön kuunnellessa. Olen kuullut tällaisia olevan Suomessakin, mutta ilmeisesti aika harvoin ja huonosti niistä on ainakaan omiin korviini osunut tietoa.

  Yksi taho, joka voisi lähteä mukaan kehittämään tällaista vaihtoehtoista kulttuuritoimintaa voisi olla kirjasto. Toki resurssipula varmasti vaivaa sielläkin suunnalla, mutta kirjastot ovat nykyiselläänkin jo yrittäneet kovasti mukautua ajan hengen ja asiakkaiden toivomusten mukaan.

  Olen itse ollut monesti istumassa ystävien kanssa iltaa jossain pienessä, mutta tyylikkäässä pubissa ja niissä tunnelma on ainakin usein hyvin ei-baarimainen ja ihan hyvin voi tilata alkoholin sijasta kahvin tai teen ja lukea vaikka kirjaa, jos on yksin liikkeellä. Tällaisia istuskelijoita näkyy joukossa aika paljonkin. Tällaisissa paikoissa olen huomannut, että ”baarin” (itse miellän baarit lähinnä meluisiksi tanssipaikoiksi, siksi lainausmerkit ja ehkä joku pubi tms. olisikin parempi sana) ja kahvilan ero on toisinaan aika häilyväinen.

 • helinel

  Menen usein elokuvien sijasta katsomaan tanssiesitystä. :)  Etenkin siellä pääkaupunkiseudulla on jatkuvasti menossa kaikenlaista kiinnostavaa tanssin saralla. Tässä hyvä tapahtumakalenteri esitystarjontaan: http://www.danceinfo.fi/esityskalenteri/tanssiesitykset/ 

 • Jenniii

  Hyvä ehdotus tämäkin. :) Itse toivoisin enimmäkseen vain tuollaisia ei-baarimaisia ajanviettopaikkoja, jossa ei välttämättä tarvitse olla mitään erillistä ohjelmaa, mutta jotain virikettä voisi kuitenkin olla. Siis paikkoja, joihin voisi mennä ystävän kanssa juttelemaan tai tutustumaan uusiin ihmisiin. Erilaisissa ohjelmallisissa näytöksissä tuo sosiaalinen puoli jää aina vähän vähemmälle, vaikka nekin mukavia elämyksiä ovat.

 • Teatteri- ja tanssiesitykset ovat tietysti oiva tapa viettää viikonloppuiltoja. Museoissa taitaa olla vakiintunut keskiviikko viikonpäiväksi, jolloin on pidennetty aukioloaika.

  Tuollaiselle kaupunkikylpylälle sanoisin riemuiten kyllä, mutta taas taitaa pienen kaupungin haasteet (riittävä määrä maksavia asiakkaita) tulla vastaan. Onneksi on sentään saunat ja Yrjönkatu, tulevaisuudessa toivottavasti jotain muutakin!

  mondeeni.blogspot.fi

 • Vierailija

  Todella monilla museoilla on olemassa vuosikorttikäytäntö ja usein se on saatavissa myös avec-versiona, jolloin voi tuoda näyttelyyn/tapahtumaan myös seuralaisen!

 • Jenniii

  Kiitos tiedosta! Tällaisistakin käytännöistä voisivat museot pitää hiukan enemmän mekkalaa, niin osaisi tiedustella moista. :)

 • pinkula

  Tällaista yhtenä päivänä pitempi aukiolo-systeemia on itse asiassa kokeiltu useammallakin paikkakunnalla. Joissain se on jäänyt pysyväksi käytännöksi ja toisissa paikoissa vain kokeiluksi, kun asiakkaita ei ole käynyt tarpeeksi tuohon aikaan. Idea itsessään on hyvä ja kannattettava, mutta resurssit tulevat tosiaan nykyään nopeasti vastaan. Jos asiakkaita ei käy illalla, niin toiminta ei ole kannattavaa ja koska ilta-aukiolo tarkoittaa myös iltalisien maksamista työntekijöille, se käy hyvin äkkiä turhan kalliiksi, jos niitä kävijöitä ei tosiaan tule.
  Erilaiset oheistapahtumat näyttelyn lisäksi tosin lisäävät kävijöitä, joten niissä olisi kehitettävää. Ja Helsingin kokoisessa kaupungissa luulisi kävijöitä riittävän myös myöhemmin illalla.

 • Jenniii

  Kannatan ehdottomasti tällaisia kokeiluja! :) Kokeilujakson pitää vain olla riittävän pitkä ja tiedotuksen tehokasta, että ihmiset oikeasti saavat näistä tiedon. Jos tällaisia on Helsingissä ollut, niin minulta on ainakin mennyt tyystin ohi.

 • Fee-

  Ihan samaa mieltä! Muutenkin Suomessa on ihan ihme aukioloaikoja.. Jos olet arkisin töissä 8-16 (tai itse olen 10-18), niin ei sen ajan ulkopuolelle jää auki mitään. Kaikki museot, kirjastot, kahvilat menevät kiinni niin aikaseen, ettei niihin koskaan pääse. Baareissa en juokse, kun en alkoholia juo – olen siis kotona.

 • Nenni_e

  Itsekin kaipailisin tällaista ajanvietettä Suomeen! Myös Taidemuseossa työskennelleenä, voin kompata Hiljaa, että näyttelyiden pystytys, purku saatika niiden järjestämiset syö museoiden pieniä budjetteja todella paljon, mikä on todella harmi. Asia mikä tässä myös tulee vastaan, on resurssit aukiolojen toteuttamissa ja kausiluontoisuus, koska ainakin Suomessa museot hengittävät paljolti turistien avulla. Tässä olisi kuitenkin jollekkin rohkealle ja innovatiiviselle yrittäjähenkiselle ihmiselle markkinarako. Ja näköjään kysyntää löytyy. :)

 • Itselleni tuli kylpylästä mieleen Yrjönkadun uimahalli, http://www.hel.fi/hki/liv/fi/liikuntapaikat/uimahallit/yrj_nkadun+uimahalli, joka on auki klo 20 asti. Myös Mäkelänrinne on auki siihen aikaan http://www.urheiluhallit.fi/makelanrinne.html.
  Hauskoista aktiviteeteistä puhen ollen, fonttikävely voisi sopia sinulle http://issuu.com/wdchelsinki2012/docs/fontwalk. Itsenäisesti toteutettava Fonttikävely auttaa havainnoimaan erilaisia ja kenties huomaamattamme ohittamia julkisia tiloja, joissa fontti on läsnä.
  Jännä paikka Helsingissä on myös Café Svenkka, jossa on vaihtuvia taidenäyttelyitä, http://www.svenkka.fi/. Taidehallissa on muuten ilmaisillat klo 20 asti, http://www.hs.fi/kulttuuri/a1390432908210.
  Linnanmäki on loistovalinta kesällä myös aikuisille koska esim. Kattila on mukava paikka viettää iltaa.
  Kesällä tietty Helsingin saaret toimivat myös loistoajanviettopaikkoina, tänä kesänä Lonna uutuutena, http://lonna.fi/.
  Kulttuuritapahtumia löytää helposti myös Extemporesta, https://www.extempore.fi/.
  Parhaimmat kulttuurikeskukset Helsingissä ovat mielestäni Korjaamo ja Kaapelitehdas.

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Mymbles

  Museoalalla työskentelevänä on pakko kompata noita aiempiakin kommentteja, että resurssit eivät riitä tällä hetkellä pidennettyihin aukioloaikoihin ja useampiin näyttelyihin. Kuitenkin museoiden puolella tutkitaan aktiivisesti mahdollisuuksia asiakkaiden palvelemiseksi parhaiten ja käydään aktiivista keskustelua ja kokeiluja juuri näistäkin asioista. Toimintaympäristön muutos koskettaa myös museoita, se tiedostetaan.
  Fotografiska museet on tietojeni mukaan säätiön ylläpitämä yksityismuseo, joten rahoitus tulee eri kanavilta kuin monille muille museoille (etenkin Suomssa). Rahoituksen runsaus näkyy ehdottomasti museon näyttelyiden määrässä ja laadussa ja aukioloajoissa. Suomessa rikkaiden säätiöiden ylläpitämät museot ovat harvassa, mutta näitä on (esim. Serlachius Mäntässä). Suomen kansallisgalleria perustettiin vuodenvaihteessa juuri siksi, että säätiötoiminta mahdollistaisi mm. asiakkaiden palvelemisen paremmin. Nyt vain jännityksellä odottamaan saako Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin museot toiminnan pyörimään paremmin tällä tavalla.
  Huom. vielä keskusteluun on lisättävä, että museoiden toimintaa ohjaa Suomen laki. Museolaissa määritetään museon ensisijaiseksi tehtäväksi tallentaminen ja säilyttäminen. Viihdyttäminen tulee vasta tämän jälkeen. :)
  Ja ps. itse mielellään vierailen/vierailisin museoissa poikkeavina ajankohtina.

 • Lumihiutaleinen

  Kannatan, kannatan, kannatan! :) Kyllä on tyttöjen kanssa tässäkin kaupungissa ihmetelty, että minne sitä ihmisten ilmoille iltaa viettämään menisi, kun ei tuo baarien tunnelma ja elo oikein houkuta. Joku Hesburger on aika ankea paikka siihen tarkoitukseen. ;)

 • NN

  Kino Carusel on on kiva vaihtoehto arki-illalle. Leffaa katsoessa voi samalla juoda viiniä ja syödä pizzaa. Leffan jälkeen voi jäädä istuskelemaan ja vaikka tutustumaan ihmisiin. :) Toivon jotain samanlaista myös viikonlopuille!

  http://www.carusel.fi/

 • Stiinaniina

  Kulttuurisauna on ihana, askeettinen ja kaunis illanviettopaikka Merihaassa upeine maisemineen. Sauna on auki klo 21 asti. Tunnelma on rento ja alkoholiton, sekä välillä voi pulahtaa avannossa :)

Related posts