6/02/14

Tukka okei!

31 41 P2068895.JPG

Oooo, kuinka olinkaan odottanut tätä päivää viimeiset 1,5 kuukautta! Kuten moni ehkä otsikosta arvaa, tämä hartaasti odotettu hetki oli kampaajan tuoliin istahtaminen. Olen aina vähän mattimyöhänen näiden kampaaja-aikojen varailun kanssa ja kun sattuu käymään puunattavana yhdellä kaupungin parhaista, jonoa sinne kyseiseen tuoliin useimmiten tuppaa olemaan. Jouduin vielä kertaalleen perumaan aikani ja siirtämään sitä eteenpäin tuon Tukholman muotiviikkoreissun takia, ja kirjaimellisesti revin hiuksiani tuskastumisesta (ja takuista), kun kuontalo ei ole viimeiseen kuukauteen asettunut enää nätisti oikein mitenkään päin. Mutta sitäkin onnellisempi oli jälleennäkemisen hetki tukkaguruni Mikon hoteissa. Ja onnellisuus paistaa naamasta selvästi yhä, kun näitä kuvia katsoo. ;) Kyllä sitä voi pienestä ihminen tulla autuaaksi!

P2068887.JPG

Kävin noin vuosi sitten kampaamo Loistossa Mikon kammattavana ensimmäisen kerran, mutta en oikein tajua, miksi en ollut tehnyt sitä jo aiemmin. Tunnemme toisemme pitkän ajan takaa blogikuvioista ja vaikka asia oli ollut mielessä moneen otteeseen, en koskaan jotenkin muistanut kampaajaa kaivatessani Mikkoa. No onneksi asiaan tuli viime kevänä muutos, koska nyt en enää vaihtaisi tuota kultakimpaletta pois mistään hinnasta. Mikko on hiustenvärjäysguru, joka osaa loihtia tukkaan maailman luonnollisimman näköisen sävyn hiuksenhienoilla raidoilla niin, että hiukset näyttävät jotenkin vain mystisesti parantuneen kuin taikaiskusta ja saman aikaan siltä kuin niille ei olisi tehty mitään. Ja tällainen taikatemppu minulle tehtiin taas tänään.

P2068904.JPG

Jos viimeksi hiusten sävyä raikastettiin hiuksenhienoilla aurinkoraidoilla, nyt mukaan sekoitettiin myös aavistuksen omaa sävyäni syvempiä raitoja. Hiusteni oma väri on ihan kiva ja monivivahteinen kesäisin, mutta auringon lomaillessa talvikuukausina siitä tulee vain herkästi todella tylsän ja monotonisen värinen. Ja juuri nyt ennen kampaajalle menoa väri oli jotenkin liian tasainen matto ja minä kaipasin tukkaan vähän eloa. Ongelmana minulla on myös se, että värjäämätön hius on vähän liian hyväkuntoinen, jolloin se on niin liukas luiru, ettei hiusten omanväriseen tyveen saanut enää mitään ryhtiä millään ilveellä. Vaaleat raidat kirkastavat siis paitsi väriä, myös tuovat hiuksiin vähän rakennetta.

P2068941.JPG

Luotan hiusguruuni kuin kiveen, joten annoin hänelle aika vapaat kädet, joskin mainitsin, että aiemmat värjäykset ovat olleet niin nappiosumia, etten välttämättä kaipaa mitään kovin radikaalia muutostakaan. Niinpä Mikko keksi tosiaan tällä kertaa laittaa hiusten latvoihin ja alempiin kerroksiin aavistuksen luonnollista hiusväriäni syvempiä sävyjä, mutta silti hiusten kokonaisilmettä ja tyveä kirkastettiin vaaleammilla raidoilla, jolloin kokonaisuudesta saatiin raikas mutta kauniin monivivahteinen. Latvoista ei nipsaistu kuin vähän kuivia pois ja muuten pituutta jätettiin reilusti. Lienee tarpeetonta alleviivata, että tykkään taas kerran ihan hulluna. Tukka on todella luonnollisen näköinen, vähän kuin olisin käynyt jälleen parin viikon lomalla auringossa, mutta silti mukana on hauskasti myös noita hitusen syvemmän värisiä sävyjä pohjalla. Mikko, olen sanonut tämän ennenkin, mutta olet AARRE! <3

P2068900.JPGP2068873.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Kauneus

31 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Lorain

  Eli se Goldwellin Kerasilk Treatment ei sitten auttanut pidemmän päälle tuohon takkuuntumiseen?

 • Jenniii

  Kyllä se varmasti auttoi jonkin verran, mutta leikkauksen tarpeessa olleet latvat ja todella takkuuntuva hiuslaatuni yhdistettynä noihin talvitakkien kauluksiin ja kuivaan huoneilmaan on vain mahdoton yhdistelmä. Sitä mekaanisen hankauksen aiheuttamaa takkuuntumista ei vain mitenkään voi välttää, etenkin jos latvat ovat vähän jo vähän huonossa kunnossa. :( Huomasin, että Kerasilk-hoito auttoi kyllä jonkin verran, mutta parhaiten se olisi tehonnut varmasti, jos olisin kokeillut sitä vasta hiustenleikkuun jälkeen. Nythän sen sitten näkee, helpottuuko takkuongelma, kun hoidon tehohan jatkuu yhä, mutta nyt nuo kiusanhenki-takkulatvat on siistitty saksilla.

  Suurimman hyödyn tuosta hoidosta saavat varmasti ne, joilla on luonnostaan karhea tai luonnonkihara hius, koska hoito nimenomaan silottaa hiuksia. Oma hiukseni on jo luonnostaan tosi sileä mutta niin hieno, että takkuja syntyy pääasiassa siksi. Kaikilta vähän jämäkämmällä hiuslaadulla varustetuilta olen kuullut todella tyytyväisiä kommentteja hoidosta ja sen tuloksista.

 • Aisha J

  Tosi kauniit! :)

 • Toi hiusten pituus ja väri sopii kyllä sulle niin hyvin! :) en ylensä jaksa lukea catwalk- ja muotipostauksia, mut tällaset postaukset on kivoja ja varsinkin kaikki lifestyle, ruoka, hiukset jne. btw,eksyin ekan kerran sun blogiin joskus vuos sitten kun etin sukkanutturanteko-videota. :D outoa et kommentoin nyt vasta ensimmäisen kerran vaikka monta kertaa oon ollu aikeissa!

 • Oi vitsi miten täydelliset hiukset.

  Mulla on ihan hirmuinen värikriisi meneillään. Olen kasvattanut monta vuotta täysvaalennusta pois ja tarkoitus olisi saada raidoin tehty heleä vaaleus. Kahdella viime kerralla raitoja ei ole edes huomannut ja mulla onkin sellainen olo, että niistä ei ollut mitään hyötyä. Nyt pitäisi kyllä saada tuollaista luonnollista, mutta heleän vaaleaa lookkia omaankin hiuksistoon!

 • julinne

  Sun tukka oli paremman näköinen ennen ilman noita teennäisen näkösiä latvakiharoita.

 • julinne

  Noi tummat raidat ei sovi yhtään, nyt vasta tajusin miksi latva on niin ruma ja luonnottoman näkönen.

 • hupu

  Jaha, taas on jollain onnettomalla kommentaattorilla hiekkaa pikkareissa.

  …Tukka on tosi kaunis. Hienoja sävyjä, ihanan luonnollisen näköinen!

 • VSL

  Hehe, muutamalla kommentoijalla on astetta huonompi perjantai :P
  Mutta tukkas näyttää hyvältä! Ajattelinkin udella siitä keratiini-hoidosta, mutta joku ehti ensin ja sainkin jo vastauksen :) Mulla on vähän paksumpi luonnonkihara hius ja olen ajatellut kokeilla ko. hoitoa. Katsotaan :)
  Mukavaa viikonloppua!

 • Chrisse

  Sullahan oli OIKEASTI värjäämätön tukka aikoinaan (siitähän ei ole kauaa..?), mutta nythän se on jo värjätty. Eikä mene kauaa, kun tulos on samanlainen kuin koko pään vaalennus.
  Näinhän se menee; otetaan värjäämättömään tukkaan hiuksenhienoja luonnollisia raitoja, tuomaan rakennetta tms., ja lisätään niitä joka kerralla (ja kenties muitakin sävyjä..). Pian tulos on yhtäkuin koko vaalennettu pää. Kyllä sen huomaa, kun noita sun kuvia katselee mitä aiemmin on ollut vert. tämä.
  Aiemmin oli pärempi, se oli se _oikeasti_ luonnollinen.

 • Jenniii

  Vai että ruma ja luonnottoman näköinen? No, sinulla on toki oikeus mielipiteeseesi. :D

 • Jenniii

  Oivoivoivoivoi. :D Itse varmaan tiedän paremmin, mitä hiuksiini haluan, vai kuinka? Kesällä en koe kaipaavani tai tarvitsevani minkäänlaisia värjäyksiä, kun aurinko vaalentaa hiukset hyvin pitkälti juuri sen värisiksi kuin ne ovat päältä nyt. Minun hiukseni ovat ihan _luonnostaan_ kesällä aivan eri väriset kuin talvella juuri siksi, että kesäisin ne raidoittuvat auringossa ja talvella, kun aurinkoa ei näy, väri on minusta varsin tylsä kaikessa tasaisuudessaan. Mutta muut saava toki olla tukastani ihan mitä mieltä haluavat – itse silti päätän mitä hiuksilleni teen, minun tukkanihan se on. :) Ja minä sen kanssa myös päivittäin elän. Lopputulos on edelleenkin hiuksissa erittäin luonnollisen näköinen, enkä usko, että moni edes huomaisi suurta eroa, ellen itse asiasta kertoisi.

 • Jenniii

  Kiitos! :)

 • Jenniii

  Kiva kuulla, että löydät täältä silti luettavaa, vaikka muotijutut eivät inspaakaan. :) Ja huippua, että innostuit kommentoimaan! Palautetta on aina niin mukava saada. :)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Hiukset todellakin näyttävät ihan erilaisilta riippuen siitä, onko värjäys tehty koko päähän vai todella ohuina raitoina. 

 • Jenniii

  No äläpä huoli, nämä kiehkurat olivat ihan kampaajan aikaansaannosta, joten en todellakaan tule piippaamaan tukkaani tämännäköiseksi joka päivä. 

 • Jenniii

  Jepjep. Elämä on niin vaikeaa, kun bloggaajakin menee ja värjää hiuksensa ihan VÄÄRÄNLAISIKSI. :D 

 • Jenniii

  Kiitos tukkakehuista ja on se harmi, että joidenkin tarvitsee perjantainakin kiukutella. Minua lähinnä naurattaa tuo äkäily. :D

 • sannimatilainen

  Miten ihmeessä kiharat voi olla teennäisen näköiset… :D

 • anksu

  Tosi kivat hiukset! Muistutit, etta voisin itsekkin kayda kampaajalla. Aina paasee unohtumaan tuo, etta tosiaan jos latvat on huonossa kunnossa niin ei niihin oikeen mikaan hoito auta. Koin ahaa-elamyksen, silla omat on tosi huonossa kunnossa. Tassapa mulle viikonlopun tavoite, hauskaa viikonloppua sinnekin!

 • Aisha J

  Mun mielestä sun hiukset on luonnollisen kauniit- ja saahan raidat näkyä, kun niitä kerran on laitettu. :D Joka tapauksessa tulos on ihanan harmoninen. Itsekin laitoin juuri vaaleita raitoja, kun talvella hiukseni eivät ole niin eläväisen väriset. Kesällä aurinko hoitaa raidoitushommat. :)

 • Vierailija

  Ehkä otan tabletin mukaan kampaamoon jos joskus saan ajan varattua niin voin näyttää sun hiuksia että tollaset kiitos! En ole kolmeen vuoteen värjännyt hiuksiani ollenkaan mutta nyt on alkanut tuntumaan sillä että jotain muutosta pitäisi saada. Pienen vauvan kanssa kun on päivät kotona niin sitä on jo muutenkin niin nuutunut niin ehkä uudet hiukset piristäisivät. Täytyy myös pyytää kampaajaa tekemään teennäisiä kiharoita :P

 • Jenniii

  Just näin. Itse asiassa raidat ovat hyvinkin luonnollisen näköiset, sillä juuri tuolta ne näyttävät minulla auringon raidoittaminakin. Voi kurkkia esimerkiksi viime kesän postauksista, jollei usko. ;) Valo kuvissa on hieman eri (näissä uusissa suora ja vanhoissa vastavalo), mutta näkyvät ne raidat molemmissa. http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/kesa-tuli-tukkaan

 • Hannaemiliam

  Tuo ihan latva on aivan upean värinen! Voi kun saisi juuri tuon spesifin sävyn omiinkin. Ja mä tykkään kiharoista kans.;)

 • Smak

  Mikä on huulipunasi merkki ja sävy? Ihanaa! :)

 • Jenniii

  Huulipuna on Diego Dalla Palman ihana Barbie-pinkki sävy 53. Näissä kuvissa sitä on huulilla vain hyvin kevyesti. :)

 • lauraaa

  Moi Jenni! Joku jo kyselikin siitä Kerasilk-hoidosta, ja täällä on vielä yksi kiinnostunut :) Mietin sitä, että jos hoidon on tarkoitus siloittaa ja suoristaa hiusta, niin miten onnistuu kihartaminen? Näissä kuvissa sulla näköjään onkin kivat kiharat, pysyikö ne hyvin?

 • Kesäheinä

  Hei Jenni, Mikko loihti hiuksiisi ihanat laineet :) Tuollaiset olisivat ihanat itsellekin. Käyttiköhän hän suoristusrautaa, vai jotain muuta laitetta? Kiitos vinkistä!

 • Jenniii

  Kiharat loihdittiin sellaisella vähän leveämmällä suoristusraudalla. :) Kotikäytössä helpoimmin itsellä toimii kuitenkin kiharruspuikko, jota on minusta paljon helpompi käyttää kuin suoristusrautaa. :)

 • Jenniii

  Kiharat pysyivät yllättävän hyvin, vaikka Mikko ei juurikaan suihkinut edes mitään muotoilutuotteita tukkaan laineiden laittamisen jälkeen. En ole kokenut, että tuo Kerasilk-hoito olisi mitenkään suoristanut hiuksia entisestään, vaikka se hiuksen pintaa silottaakin. Itse asiassa hoidon alussa asiakkaalta kysytään muutamat peruskysymykset ja sen jälkeen hoito on mahdollista räätälöidä toiveiden ja tarpeiden mukaan. Silottava ei siis tässä tapauksessa ole yhtä kuin suoristava. :) On mahdollista siis valita, haluaako esim. luonnonkiharaa suoristaa vai toivooko kiehkuroiden pysyvän ennallaan. Itse valitsin sen vaihtoehdon, että hiusten oma taipuisuus saa pysyä ennallaan. :)

 • Santtu

  IHANAT HIUKSET!!! ♡ Olet luultavasti kuullut tämän ennenkin, mutta näytät paljon Michelle Pfeifferilta. :)

Related posts