3/02/14

Stockholm Fashion Week AW 2014: H&M Design Award

4 53 P1288323.JPG

Minulla on vielä kaikenlaista kivaa kuvasatoa tallessa tuolta Tukholman muotiviikolta, joten tällaisia pieniä kuvapläjäyksiä tulee tässä hiljalleen yhä, vaikka muotiviikko menikin jo. Olin siis Tukholmassa H&M:n kutsumana, sillä yksi muotiviikon päätapahtumista oli nuorille suunnittelijoille suunnatun H&M Design Award -kisan muotinäytös ja voittajan julkistus. Matkalla jännitettiin kisan finaaliin yltäneen suomalaisen Sophie Sälekarin puolesta, mutta tällä kertaa voiton nappasi ranskalainen Eddy Anemian. Pääsin paitsi näkemään voittajamalliston näytöksessä, myös hypistelemään sitä livenä ja tapaamaan kasvokkain itse voittajan. Myöhemmin saatte sitten lukea vähän suunnittelijalupauksen mietteitä voitosta, vaatesuunnittelusta ja tulevaisuuden haaveista sekä suunnitelmista. :)

P1288333.JPG

Voittajamallistossa nähtiin taidokkaasti työstettyjä kankaita ja jännittävää veistoksellista muotoilua. En uskalla edes ajatella, miten kauan aikaa noiden kankaiden työstämiseen on kulunut – Eddy nimittäin kertoi rakentaneensa kankaat uudelleen niin, että niiden printtikuviot toimivat palasistakin kootuisa pinnoissa. Voitte vain kuvitella, millainen homma siinä on mahtanut olla. Jännittävää tulee olemaan myös nähdä, miten näin paljon monimutkaista käsityötä sisältävä mallisto taipuu kaupallisemmaksi versioksi myyntiin, sillä ensi syksynä valikoitu otos voittajamallistoa tullaan näkemään myös myynnissä joissakin valituissa H&M-liikkeissä. Ja psst, sisäpiirin tietona voin jo kertoa, että mallistoa tullaan myymään ainakin Helsingissä.

P1288324.JPGP1288335.JPG P1288326.JPGP1288321.JPG P1288339.JPGP1288337.JPG P1288340.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • anniel_

  Hei Jenni! Postaukseen liittymätön kysymys: harmaan pörrötakkisi kanssa vilahti kaunis sormus, mistähän se on peräisin?

 • Jenniii

  Se söpöläissormus on joku Cubuksen mallikappale varmaan miltei vuoden takaa. Eli samanlaista taitaa olla hankala löytää enää. :/

 • maiamaia

  Ihan järjettömän kauniita pintoja ja muutamia tosi kauniita vaatekappaleita! Osa ehkä liiankin veistoksellisia käyttövaatteeksi. Tykkään valtavasti! Kiitos kyn jaoit tämän väri-iloittelun! :)

 • Jenniii

  Mahtavaa, että tykkäsit! :) Tämä mallisto oli kyllä todella taidokasta käsityötä – verrattavissa jo ihan kunnon haute couture -vaatteisiin. Käyttövaatteita nämä eivät minusta missään nimessä olleetkaan, mutta toivotaan, että tällä idealla saadaan loihdittua upea mallisto myös myyntiin. :)

Related posts