30/01/14

Inspiraatiota Tukholman muotiviikkovierailta

16 50

Noniin, Tukholman muotiviikko ja sen myötä myös Tukholma jäivät viimein taakse. Meikätyttö on siis jälleen kotona sorvin ääressä ja monen monta Tukholma-juttua odottaa vielä julkaisuaan, sillä eihän tuolta reissun päältä ehtinyt samaa tahtia postailla, kun inspistä tulvi ympärillä. Näytösten ohella varsin kiinnostavaa katseltavaa olivat myös muiden muotiviikkovieraiden tyylit. En napsinut varsinaisia katumuotikuvia, mutta väijyin paparazzina aina sopivien hetkien tullen. :)

P1278059.JPG

Oli hauskaa huomata, että osa muotiviikon kuvatuimmista tyyleistä on sillä tavalla ”effortlessly chic” ja osa vieraista taas haluaa silminnähden panostaa ja laittaa ylle jotakin mahdollisimman erityistä, jotta tulisi huomatuksi. Sitä todellakin näkee tuolla muotiviikkojen aikaan, että moni pukeutuu mahdollisimman näyttävästi juuri siinä toivossa, että katumuotikuvaajat innostuisivat ikuistamaan tyylin jonnekin. Eikä siinä siis mitään pahaa ole – ja mikäpäs muu hetki sitä paremmin sopisikaan revittelyyn tyyliasioissa kuin juuri muotiviikko. :) Täytyy silti todeta, että itse en olisi pystynyt hillumaan siellä jäätävässä pakkasessa sellaisiin pikku-hepeneisiin pukeutuneena kuin osa muista muotiviikkovieraista. 

P1278094.JPG

Tuuli Tukholmassa todellakin oli niin jäätävä, että minulla oli parhaimmillaan yllä yhtä aikaa paita, paksu villapusero, ohuella toppavuorella varustettu bomber sekä jyhkeä villakangastakki, ja silti palelsi. Osittain tästä syystä ei myöskään tullut kauheasti kuvailtua päivän asuja. Kaikkien noiden kerrosten alla oli kuitenkin ihan kivoja kokonaisuuksia, joten varmaan kuvaan niitä sitten erikseen tänne blogin puolelle jossain vaiheessa. Mutta nyt saatte nauttia välähdyksistä muiden muotiviikon kävijöiden tyyleistä.

P1278114.JPG

Olenkin ehtinyt sitä jo ruotia aiemmissa postauksissa, mutta turkisten/tekoturkisten määrä Tukholman kaduilla on todellakin silmiinpistävä. Koko asenneilmapiiri siellä tuntuu olevan aivan toisenlainen kuin Suomessa, missä ainakin minun tulkintani mukaan varsin suuri osa ihmisistä tuomitsee turkikset. Osalla naisista oli ihan selvästi aitoja turkiksia yllään, mutta toisaalta tekoturkiksetkin ovat nykyään jo niin laadukkaita, että osasta oli vaikea sanoa päällepäin, onko kyse aidosta vai keinoturkiksesta. Itse asiassa yllättävän moni osoittautuikin sitten näppituntumalta tekoturkikseksi, vaikka päällepäin näyttivätkin aidoilta. Yritin vähän saada kuviin napattua myös tätä turkistrendiä, koska se oli niin vahvasti esillä muotiviikon aikana.

P1278013.JPG

Oli muuten hauskaa bongailla muotiviikolta ns. suuren maailman staroja kuten Columbine Smille ja Northern Lightin Hedvig. Hunkydoryn näytöslavalta bongasin myös Sigrid Ågrenin. Ja tulipa Whyredin liikkeessä ostoksilla vastaan itse supermalli Jessica Hart! En kuitenkaan viitsinyt häiritä neitokaista vapaalla ja ryhtyä kaivamaan kameraa esiin, joten valitettavasti ei ole kohtaamisesta kuvamateriaalia todisteeksi. Oli kivaa myös törmätä muotiviikolla tuoreisiin tuttaviin, joihin tutustuin silloin joulukuun alussa Milanossa, ruotsalaiseen Sania Claus Deminaan ja belgialaiseen Tiany Kiriloffiin, jonka kasvot saattavatkin olla monille tutut maailman katumuotisivustoilta, sillä neitokainen on varsin suosittu kuvattava. Voisi kyllä sanoa, että muotiviikkojen aikaan muiden vieraiden katseleminen on vähintään yhtä inspiroivaa kuin itse näytösten, joten toivottavasti saatte näistä kuvista edes ripauksen sitä inspistä, jota itse ammensin noista mahtavista muutamasta päivästä!

P1278106.JPGP1278113.JPGP1278097.JPGP1288424.JPGP1278014.JPG P1278068.JPG

Astetta eksentrisempää muotiviikkotyyliä!

P1288437.JPGP1278107.JPGP1278093.JPG P1288430.JPG P1288440.JPGP1288441.JPG P1288433.JPG P1288444.JPGP1288443.JPG

Yhdet muotiviikkojen hienoimmista housuista kuuluvat H&M:n Tiinalle. :)

P1298463.JPG

Hedvig <3

P1298465.JPG P1298525.JPG

H&M Design Award -finaaliin yltäneellä Sophiella oli yllään mieletön Dries van Notenin strassikoristeltu takki. :)

P1298466.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

16 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Marsu

  Iso osa ruotsalaisista tuomitsee turkikset. Muotiviikko on ehkä huono otos perusruotsalaisten arvomaailmasta. En esim. arjessa koe näkeväni aitoja turkkeja täällä sen enempää kuin Helsingissä. Ehkä Östermalmilla (tosin silloinkin verrattuna Helsingin pahimpiin mummohuudeihin kuten Stockan herkkuun ja Eiraan tiheys lienee sama). :)

   

  Vertailun vuoksi: Suomessa on 1500 turkistarhaa, Ruotsissa 70.

 • Jenniii

  Olet oikeassa siinä, että muotiviikon kävijät eivät kuvasta keskimääräisen ruotsalaisen suhtautumista turkiksiin, mutta koskaan en ole Suomessa nähnyt yhtä paljon turkiksia kun Tukholmassa noiden muutaman päivän aikana – ja nimenomaan nuorten ihmisten yllä. Eli nyt ei puhuta mistään Eiran tai Östermalmin mummoista, vaan nuorista naisista. Turkistarhojen määräkään ei välttämättä kerro mitään siitä, että missä niitä turkiksia käytetään – eiköhän Suomessakin tuotetuista turkiksista suurin osa mene jonnekin vientiin. Mutta se pitää varmasti paikkansa, että Östermalmia ei voi yleistää koskemaan koko Ruotsia tai edes Tukholmaa, samoin kuin Punavuorta tai Eiraa ei voi yleistää koskemaan koko Helsinkiä tai Suomea. :) Siitä huolimatta en ole eläissäni nähnyt yhtä paljon turkkeja nuorten ihmisten yllä kuin Tukholman kaduilla – myös itse muotiviikon ulkopuolella. Joten kyllä se aika tavalla pisti silmään ja oli näin muodin näkökulmasta huomionarvoinen juttu. 

 • TiinaMariN.

  Mahtava superüberupea inspiraatiopläjäys, kiitti!

  Turkikset on kyllä muodissa taas, catwalkeilla näkyy entistä enemmän ja esim. toisessa naapurimaassa Venäjällä ne ovat kuuminta huutoa vuodesta toiseen. Kyllä kai Suomessakin vintageturkit ovat monen mielestä ok ja muodikkaita, mutta koska niin suuri osa jengistä tuomitsee ihan totaalisesti ei ne sitten kumminkaan ole kovin suosittuja. Ruotsin kettutytöillä on ollut muuta tekemistä:)

 • sannaliini

  Turkistarhojen määrällä voi olla sellainen ’poissa silmistä, poissa sydämestä’ -vaikutus, eli kun turkisten tehotuotantoa ei ole missään lähellä, on niitä helpompi käyttää ja unohtaa eettiset kysymykset.

 • Jenniii

  Hyvä pointti! Eli voipa olla, että juuri siksi Suomessa turkiksista ja niiden eettisyydestä puhutaan niin paljon, koska täällä turkistarhausta on paljon enemmän kuin vaikkapa Ruotsissa. 

 • Marsu

  Niin, tai sitten jälleen kerran – kyseessä oli kylmissä olosuhteissa järjestetty muotiviikko, jonka osallistujat olivat kv-muotiviikkoyleisöä. Ruotsalainen kuluttaja on yleisesti ottaen ihan yhtä kriittinen kuin suomalainen.

   

  Turkistarhaheitto oli turha, pahoitteluni.

 • Marsu

  Ja siis toki erittäin ikävää, että turkikset ovat muotia ja katumuotikuvat trendiä edelleen levittävät.

 • Jenniii

  Mahtavaa kuulla, että postaus inspiroi! :) Ja todella, turkiksia on näkynyt catwalkeilla jatkuvasti taas enemmän – myös Tukholmassa nyt alkuviikosta niitä oli todella monessa näytöksessä, joskin veikkaan monien olleen tekoturkista. Venäjällä turkikset jylläävät muodissa aina vaan, mutta jotenkin tähän Suomen ilmapiiriin tottuneelle oli hätkähdyttävää huomata, että samaa trendiä näkyy myös Tukholmassa.

  Keskustelimme juuri tuolla reissussa muutaman tyypin kanssa siitä, että mahtaakohan niin moni Suomessakaan oikeasti edes olla niin suunnattomasti turkiksia vastaan kuin mitä voisi olettaa sen pohjalta, miten vähän niitä näkyy muotipiireissä, julkisuuden henkilöiden yllä tai katukuvassa? Voisiko olla, että täällä tuo suosion vähyys johtuisi osaltaan juuri siitä, että yleinen keskusteluilmapiiri turkisten osalta on hyvin negatiivinen eikä julkisessa keskustelussa tunnuta edes sallivan muita mielipiteitä kuin turkisten tuomitseminen?

  Ja tämä pohdinta ei nyt siis heijastele välttämättä mitenkään omia näkemyksiäni. Kunhan vain mietiskelimme, että mistä mahtaa johtua, ettei Suomessa nuoremman polven päällä turkiksia/tekoturkiksia juuri näe, vaikka ne trendeissä näyttävät olevan jälleen nousussa ja naapurimaissa meininki on ihan toinen.

 • Jenniii

  Pääpiirteittäin nämä turkkeja päällään kantaneet neitokaiset olivat nimenomaan ruotsalaisia – se oli täysin selvääs siellä paikan päällä jo sivusta keskusteluita kuunnelleena. Toki muotiviikolla on mukana paljon myös kansainvälistä porukkaa, mutta kyllä suurin osa näytösyleisöstä silti on ruotsalaista.

 • Jenniii

  En tiedä viittasitko tuolla ”katumuotikuvat trendiä edelleen levittävät” -heitolla minun blogiini ja siihen, että näin ollen minä siis edistäisin tuota trendiä? Oli miten oli, kaikissa turkis/tekoturkiskuvia sisältäneissä postauksissa olen nimenomaan halunnut herätellä keskustelua aiheesta. Minusta on melko eri asia postata katumuotikuva turkistyylistä hengessä ”ihana tyyli!!!” versus tämä minun tapani. Mutta toki kukin voi tulkita tyylillään.

 • tiia_

  Olen monesti miettinyt tätä samaa asiaa. Asun itse suomalaisen turkistuotannon keskiössä, ja täällä kukaan ei käytä turkiksia, ei kertakaikkiaan kukaan. Toisin kuin voisi kuvitella, ihmiset ovat täälläkin erittäin turkiskriittisiä.

 • tiia_

  Minusta on tosi hyvä juttu, että herättelet keskustelua turkiksista. On tärkeää, että näistä asioista kirjoitetaan kriittisesti ja pohdiskellen. Erityisen hyvä asia tämä on siksi, että sinulla on paljon lukijoita. Itsekin yritän omassa blogissani piipertää tämmöisistä teemoista (tänään aiheena kelsiturkin eettisyys), mutta on kuitenkin ihan eri juttu, tavoittaako juttu parikymmentä tai parituhatta ihmistä. :) 

 • Marsu

  Totta. Ehkä muotijengin (sic!) määrä kadulla Ruotsissa (varsinkin tällaisten tapahtumien aikaan) vs. Suomessa myös vaikuttaa siihen kuinka paljon ilmiö näkyy. Kommentoin siis lähinnä tuota onko maiden välillä eroa arvoissa, koska en koe että niin on.

 • Ihanan inspiroivia asuja! Odotan innolla postauksiasi Tukholmasta :)

 • Jenniii

  Joo, olet varmasti oikeassa siinä, että suurten kansanrivien joukossa arvomaailmat kulkevat varmasti aika samoja ratoja. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että ainakin muotikansan parissa Ruotsissa turkikset ovat jotenkin hyväksytympiä kuin Suomessa, koska täällä niissä vastaavissa muotipiireissä liikkuvana en ole nähnyt ihmisten yllä turkiksia juuri lainkaan, edes tekoturkiksia.

 • Vierailija

  Itse melkein veikkaisin, että tuo turkistrendi on osa muutenkin pinnalla olevaa erilaisten tekstuurien kuten ”pörröisyyden” hakemista juurikin eläinmaailmasta (esmes se siun suloisista suloisin pinguneule!) – eettiseksi kannanotoksi sitä moni ei välttämättä edes miellä, varsinkin kun se pörrö on useimmiten synteettistä. Seuraavaksi varmaan pukeudutaan kaikki höyhenpukuihin (jee)! :-D

Related posts