21/01/14

Unohda kikkailut, keskity olennaiseen

13 59 sss1.jpg

Sellaisia aamuja varten, kun kaapista ei tunnu löytyvän mitään päällepuettavaa, olisi hyvä olla sellaisia turvavaatteita tai valmiiksi mietittyjät toimivia asukokonaisuuksia noiden hetkien pelastajiksi. Ihailen aina katumuotisivustoilla sellaisia klassisiin elementteihin luottavia pukeutujia, joiden asut koostuvat mitä yksinkertaisimmista vaatekomboista, mutta onnistuvat silti näyttämään aina jotenkin raikkaalta. 

sss27.jpg

Nopeasti ajattelemalla ei luulisi olevan kovin vaikeaa pukea päälle farkut, kauluspaita, bleiseri ja nilkkurit – harvoin lopputulos kuitenkaan näyttää ihan tuolta kuin postauksen kuvissa. Ehkä avain näiden klassisten asukokonaisuuksien onnistumiseen on nimenomaan siinä, että vaatekappaleiden suhteen ei ole tehty kompromisseja. Yksittäiset vaatteet eivät ole ihan kivoja tai melkein-täydellisiä, vaan elementit vaikuttavat siltä, että ostoksilla ei ole tyydytty ensimmäiseen ihan hyvään vaihtoehtoon, vaan täydellisiä vaatteita on maltettu etsiä ajan kanssa, ehkä jopa vuosia. Tai vaihtoehtoisesti täydelliseen vaatteeseen on uskallettu satsata. Moni ei uskalla tai halua tuhlata yhteen vaatteeseen kovin paljon rahaa, mutta todellisuudessa niitä ihan hyviä haaliessa humahtaa sitten helposti sen yhden täydellisen vaatteen hinta moneen ei-ihan-täydelliseen. Voin olla väärässäkin, mutta useimmiten ongelma taitaa olla se, että ajatuksen tasolla oman vaatekaapin löydöt pelaavat yhteen, mutta peilistä vastaan tuijottava todellisuus ei vastaakaan mielikuvia. Paita on liian leveä, bleiseri liian lyhyt, farkut liian pitkät, jne. Näissä kuvien kokonaisuuksissa kaikki näyttää sopivan saumattomasti yhteen. 

sss28.jpg

Ja toisaalta, ei se ongelma välttämättä ole vaatekaapin valikoimassa vaan siinä, miten sitä tajuaa hyödyntää. Ehkäpä kaivan ensi kerralla aamuisen vaatekriisin yllättäessä tämän postauksen esiin ja pidän asiat simppeleinä turhan kikkailun sijaan. Ei yksinkertaisen ja klassisen tarvitse tarkoittaa tylsää, nämä kuvien tyyliniekat osoittavat sen todeksi. :) Kuvista jälleen kiitos Stockholm Street Stylelle!

stockholmstreetstyle6.jpg sss5.jpg sss26.jpg

Photos: Stockholm Street Style (published with permission)

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

13 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Pale

  On minunkin mielestä totta, että ns. turvavaatteet ja valmiiksi mietityt asukokonaisuudet kyllä auttavat kummasti. Totta on kuitenkin myös se, että jos on tuommoinen huippumallin näköinen ja kokoinen kuin nuo kaikki naiset kuvissa, niin päällensä voi laittaa melkein mitä vaan ja näyttää aina hyvältä. Me tavalliset tallukat emme valitettavasti voi ihan samalla tavalla toimia. :(

 • Jenniii

  Toki on tyyppejä, jotka näyttävät aina hyvältä, vaikka säkkiin pukeutuneina. ;) Ja tietenkään sama asu ei näytä eri vartalotyypeillä ihan samalta, mutta minusta tässä on sellaisia tyylikkäitä ja toimivia perusvaatteista koottuja kokonaisuuksia, joita kuka tahansa voi toteuttaa onnistuneesti. Avainjuttu on vain juuri se, että etsii ne itselle istuvat ja sopivat vaatekappaleet. Esimerkiksi Tyyliä metsästämässä -blogin Veera on minusta mainio esimerkki siitä, että koon ei todellakaan tarvitse olla este tyylikkäälle olemukselle. Ja juuri Veeran päällä näkisin mainiosti jonkun tuollaisen kokonaisuuden farkuista ja t-paidasta/kauluspaidasta nahkarotsin tai simppelin bleiserin kera – itse asiassa olen tainnut nähdäkin, kun automaattisesti tuli visio päähän Veerasta sellaisessa asussa. Ei tyylikkyys katso ikää tai kokoa. :)

 • Rosanna

  Aivan törkeän hyvännäköisiä asukokonaisuuksia! :) Voi vitsi kun osaisikin poimia sen simppelin tyylikkyyden jujun itsekin. Niin kuin sanoit, unohtaa turhat kikkailut ja yrittämisen, keskittyä ihan vaan olennaiseen… Ja minä olen myös sitä mieltä, että se tyylikkyys ei ole mitenkään kiinni kropan muodoista tai koosta, vaan siitä kuinka itsensä ja ne vaatteet kantaa!

 • Jenniii

  Todellakin! Ostoslistalle menivät juuri täydellinen valkoinen t-paita ja täydellinen valkoinen kauluspaita. :D Mitäs muuta sitä tässä enää tarvitseekaan? ;)

 • Nefer

  Tämäpä sattui sopivaan saumaan. Olen juuri poistanut vaatekaapistani hervottoman määrän tavaraa joko väärän koon tai tyylin muutoksen (”aikuistumisen”) takia. Tavoitteena on juurikin löytää ne täydelliset vaatekappaleet, joihin tulee tartuttua asukriisin iskiessä. Mottoina toimivat ”vähemmän on enemmän” ja ”laatu korvaa määrän”; yritän vastedes panostaa klassisiin ja laadukaisiin vaatteisiin, jotka ovat kuitenkin minua. Uskon että tällä ratkaistaan tulevaisuudessa monta asukriisiä ja pidetään vaatekaappi vähän väljempänä! Summa summarum: Hyvä postaus!

 • sofikoi

  Olen henkilökohtaisesti tullut siihen tulokseen, että minulla ei ole huonoja ”vaatekaappi-päiviä” vaan kroppapäiviä. Kaapistani löytyy joka ikinen klassikko ja enemmän, joiden avulla saan kyhättyä asun kuin asun kasaan. Saan aikaan The Fiiliksen siitä oikeasta, päivän moodiin sopivasta asusta. Suurimman osan ajasta olen tyytyväinen ja näytän mielestäni hyvältä, mutta huonon päivän iskiessä vika on useimmiten (pitkällisen itsetutkiskelun jälkeen, mukamas) kropassani kuin siinä, mitä kaapistani löytyy/ei löydy. Ts. paita on liian kireä, koska kiinnitän huomiota turvonneeseen vatsaani, lempihousut eivät ole hyvät, sillä reiteni näyttävät tänään liian leveiltä ja sitä rataa… :) Olen suhteellisen armollinen itselleni ja ennen kaikkea normaalikokoinen, ellen tavallista hoikempikin urheileva nuori nainen, mutta näitä päiviä varmasti tulee meille kaikille. Vika on korvien välissä. Jos jonakin päivänä oma nahka ei tunnu hyvältä, ei sitä pelasta yksikään turva-asu (tosin turvavaatteet tekevät päivästä siedettävämmän). Noina päivinä kannattaa vaatekaappinsa murjomisen/H&M:lle juoksemisen sijaan keskittyä itsensä paapomiseen ja rakastamiseen. Seuraavana päivänä se peilikuva yleensä näyttää jo paremmalta ja vaatekaapista löytyy taas aarteita. Emmanuellellakin on varmasti huonoja asupäiviä tavallisen ihmisen mielestä täydellisestä vaatekaapista huolimatta.

  Yhdyn kyllä tuohon logiikkaan, että sitä täydellistä vaatekappaletta todella kannattaa odottaa vaikka vuosia. Jos jotakin olen tähän ikään mennessä oppinut, niin sen että etsivä ei löydä. Katsele, tunnustele, jätä ihan kivat kauppaan ja odota sitä oikeaa. Se tulee kyllä. Pätee itse asiassa ihan kaikkeen.

 • Siis niin täydellisiä asukokonaisuuksia! Rentoja, tyylikkäitä eikä mitään turhaa kikkailua! Oma streetstylenikin yrittää olla mahdollisimman yksinkertainen http://shoptravelfood.blogspot.hu/2014/01/patagonia.html#comment-form

 • Vierailija

  Minäkin olen aivan viime vuosina kypsää kolmenkympin ikää lähestyessä:) oivaltanut, että simppeli pukeutuminen toimii aina. Toki ihailen erikoisesti pukeutuvia ihmisiä, mutta se ei vain ole oma juttuni tai en nyksyisin jaksa nähdä paljoakaan vaivaa pukeutumisen eteen. Tämä ei tarkoita sitä, ettenkö kiinnittäisi huomiota pukeutumiseeni:) vaan, että pukeutuminen on paljon helpompaa kun vaatekaappi koostuu simppeleistä perusvaatteista. Luonnonvalkoinen neule tai valkoinen paitis/t-paita yhdistettynä farkkuihin tai hameeseen on perusasuni. Tylsää ehkä jonkun mielestä, mutta helppoa:) Nuorempana etsimällä etsin erikoisia vaatteita, mikä oli pidemmän päälle uuvuttavaa. Nyt minun ei enää ’tarvitse’ ostaa vaatteita kuin todelliseen tarpeeseen > säästyy rahaa ja ennen kaikkea aikaa!

 • Murkinamasu

  Noilla kuvien naisilla on myös melko täydelliset vartalot. Homma hankaloituu vielä entisestään, jos täydelliset vaatekappaleiden metsästyksen lisäksi pitää tyylikkäästi peitellä/häivyttää isoja reisiä tai pömppömasua. Eihän näitä tietenkään ole pakko peitellä, mutta harvan itsetunto kestää erilaisena olemista näkyvästi.
  Jos kroppa ei ole mallia hoikka, niin perusvaatteiden löytäminen ja yhdistely saattaa olla peruspukeutujalle erittäin haastavaa, kun peilistä ei katsokaan takaisin ylläolevien kuvien hoikka mallilook.

 • Aisha J

  Ihania kokonaisuuksia, ja todellakin tulee tarpeeseen tällainen inspiraatiopostaus! :) Erityisesti ihastuin ekaan ja kolmanteen kuvaan.

 • Jenniii

  Harvallapa meistä on mallivartaloa, mutta ei se kyllä minua ole koskaan estänyt inspiroitumasta eri näköisten ja kokoisten ihmisten pukeutumisesta. :) Se nyt vain on hyväksyttävä, että peilistä ei tuijota vastaan supermalli, mutta voi sitä hyvältä näyttää ilman mallimittojakin. Minusta esimerkiksi tuossa omassa ylemmässä kommentissani mainittu Veera on erinomainen esimerkki tyylikkäästä pukeutujasta, vaikka muotoja löytyykin. Kaikilla meillä on päiviä, jolloin oman kropan epätäydellisyydet ärsyttävät ja harmittavat, mutta eivät muut useimmiten edes huomaa niitä juttuja, joista itse podemme epävarmuutta. Pää pystyyn ja huomio peilin edessä niihin kohtiin, joissa olet kehossasi tyytyväinen. :)

 • Itse olen hulluna valkoiseen väriin. Mustavalkoiset ja valkoharmaat asukokonaisuudet ovat turva-asujani <3

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Sminka

  Tässäpä juuri miettiessä ostanko alesta tummanruskeat Anouck-sappaat vai odotanko, että ostan täyteen hintaan mustat taisin juuri päätyä siihen, että kärsivällisyys kannattaa, ettei tule sitä ihan hyvää hankintaa.

Related posts