21/01/14

SMILE!

17 63

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Cityshoppari

Olen toistuvasti saanut lukijoilta toiveita, että hymyilisin enemmän niin, että hampaatkin näkyvät. Olen tosi hymyileväistä sorttia, mutta valokuvissa minulle on vain muodostunut tavaksi hymyillä suu kiinni ja hampaat siis vilahtelevat hymykuvissani vain todella harvoin. Näytän usein hammashymyn kera kuvissa mielestäni vähän hömelöltä, joten yleensä astetta rauhallisempi hymy pukee minua mielestäni kauniimmin valokuvissa. Myönnän kuitenkin, että yksi niistä syistä, miksi olen pitänyt huulet visusti yhdessä kameran edessä hymyillessäni, on se, että en ole tuntenut oloani täysin itsevarmaksi hampaat esillä.

Minulla on aina ollut suora hammasrivistö, joten hymyhäpeilyni ei juonna juuriaan mistään nuoruuden traumoista – joskin minulla oli joskus teininä purennan korjaussyistä sellaiset telaketjuhammasraudat, joiden aikaan suu kiinni hymyilemisestä tuli enemmän sääntö kuin poikkeus. Aikuisemmalla iällä olen ujostellut hammashymyäni valokuvissa kenties siksi, että hampaitteni oma luonnollinen väri ei ole ollut sellainen puhdas vitivalkoinen ja kulmahampaissa on jonkin verran ollut keltaisuutta, kuten nyt monilla luonnostaan onkin. En tupakoi enkä juo kahvia, mutta monet muut ruoka-aineet ja juomat ovat jättäneet hampaisiin iän myötä jälkiään ja koska hymyni ei ole ollut siinä mielessä täydellinen, olen mieluummin pitänyt huulet yhteen nipistettyinä. Tiedän, että asia on varmasti aika hölmö ja ajatukseni turhamaisia, mutta jokaisella meistä on omat typerät kompleksimme ja tämä on ollut yksi niistä asioista, joiden kanssa en selvästikään ole ollut täysin sinut.

P1217464.JPG

Siinä mielessä tuo hammaskompleksini ei ole ollut kovin vakavaa laatua, etten koskaan ole hillinnyt itseäni valokuvien ulkopuolella, vaan olen hymyillyt juuri siten, miltä kulloinkin tuntuu. Kuitenkin asia on jossain määrin vaivannut minua, koska blogin kautta olen itse paljon esillä kuvissa ja on tuntunut, että olisi kivaa voida hymyillä kuvissa täysin vapautuneesti. Olenkin pitkään haaveillut jonkinlaisesta hampaidenvalkaisusta, jolla hampaiden väriä saisi luonnollisen näköiseksi mutta hieman raikkaammaksi. Muutamia yhteistyötarjouksia aiheen tiimoilta on minulle joskus blogin kautta esitettykin, mutta jostain syystä en ole uskaltanut koskaan lähteä mukaan. Minulla on sellaista hyvin lievää hammaslääkäripelkoa (viisureiden poiston osalta tosin massiivista), joten olen epäröinyt asian suhteen. Nyt kuitenkin tarjoutui jälleen yhteistyön kautta mahdollisuus siirtyä pohdinnoista toteutukseen ja kaipa sitten koin, että hetki oli kypsä, sillä tartuin ehdotukseen. :)

P1217553.JPG

Yhteistyökumppanina ei tällä kertaa ollutkaan suoranaisesti mikään hampaidenvalkaisuja tekevä firma, vaan varmasti monille entuudestaan jo tuttu Cityshoppari, joka usein Trendinkin tilaajille tulee lehtitilauksen matkassa. Minulla on aiemminkin ollut Cityshoppari-kortteja ja olen niitä käytellyt pääasiassa ravintolatarjouksia hyödyntäen. Nyt minulle sitten tarjottiin mahdollisuutta testata jotakin Cityshopparissa olevaa etua tai tarjousta yhteistyön tiimoilta ja selailtuani tarjouksia aikansa, silmäni osuivat Medismilen hampaidenvalkaisutarjoukseen, jossa hampaiden tehovalkaisun sai 149 euron hintaan (normaalisti 295e). Päätin, että nyt oli koittanut aika ja varasin ajan Medismileen, joka pienen googlailun perusteella näytti tehneen ennenkin bloggaajayhteistöitä. Koska tulokset näyttivät muiden bloggaajien juttujen perusteella hyviltä ja tarinat positiivisilta, tartuin tarjoukseen ja varasin ajan.

P1217473.JPG

Eilen sitten huristelin bussilla Vantaan Varistoon, missä MediSmilen toimipiste sijaitsee ja myönnän, että jännitti hiukan. Tulisiko niistä hampaista sitten sopivan väriset? Tehoaisiko hoito? Vihloisiko se? Kaikenlaiset kysymykset pyörivät mielessäni, mutta rauhoituin, kun pääsin asiantuntevan suuhygienistin huomaan. Hän kertoi minulle tarkkaan valkaisun vaiheet ja oli muutenkin todella ystävällinen ja huolehtivainen. Ensin katsoimme hammasvärikartasta hampaitteni lähtötilanteen ja hoitaja kertoi, että tällä valkaisumenetelmällä voitaisiin odottaa 4-6 asteen vaalentumista. Käytetty menetelmä ei vahingoita omia hampaita tai kiillettä ja lopputulos on luonnollinen, eli jos haaveilee hohtavan valkoisesta Hollywood-hymystä, niin Medismilen hampaidenvalkaisu ei ole sitä varten. :) Kauhukuvissani siintäneet ylivalkoiset hampaat à la Frendien Ross takavuosina saatoin siis huojennuksekseni unohtaa saman tien. :D

P1207453.JPG

Sävykartassa näkyy oikealla hampaiden lähtötilanne ja vasemmalla lopputulos hoidon jälkeen.

Kun hampaiden lähtötilanne oli tarkastettu ja suuhygienisti oli käynyt läpi suuni varmistaakseen, että hoito voidaan tehdä (ei hammaskiveä, ei reikiä eikä tulehduksia), päästiin alkuun. Ensin suuhun laitettiin sellainen levitin ja sen jälkeen ikenet ja posket suojattiin pumpulilla ja suojamuovilla. Koska kulmahampaani olivat selvästi muita hampaita tummemmat, niihin laitettiin ensin viideksi minuutiksi hoitoa tehostavaa ainetta ja vaikutusajan jälkeen vaalennusaine levitettiin kaikkiin vaalennettaviin hampaisiin (esim. ihan takahampaita ei valkaista, koska ne evät näy sieltä mihinkään muutenkaan).

Hoito toteutettiin kolmessa 15 minuutin pätkässä, joiden ajaksi vaikuttavalla aineella siveltyihin hampaisiin suunnataan UV-valoa eli yhteensä operaatio kestää valmisteluineen noin tunnin. On kuulemma ihan normaalia, että jotkut kokevat hoidon aikana pientä vihlontaa ja tunsinkin sitä ajoittain ajoittain, mutta ei mitään sellaista, mitä en olisi kestänyt. Myös hoidon jälkeen hampaita vihloi ensimmäisenä iltana hieman, mutta nyt noin vuorokausi toimenpiteestä kaikki vihlonta on poissa. Hoidon jälkeen tulee välttää värjääviä ruokia ja juomia parin päivän ajan ja sen jälkeen syödä ja juoda voi ihan normaalisti mitä vain. Parhaimmillaan tulos kestää kai 2-4 vuotta omista elintavoista riippuen, mutta tarpeen mukaan hampaisiin voi tehdä ns. ylläpitohoidon noin vuosi ensimmäisestä hoitokerrasta. 

P1217474.JPG

Itse lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Hampaiden sävy vaaleni juuri sen luvatun 4-6 astetta. Lähtötilanne näkyy ylempänä olevassa vertailukuvassa oikealla ja lopputulos vasemmalla. Hampaissani on nyt ihanan luonnollinen mutta valkoisempi sävy. Moni ulkopuolinen ei varmaankaan edes huomaa, että mikään on muuttunut, mutta oma fiilis on nyt kuin eri maailmasta. Tiedän, että moni karsastaa tällaisia toimenpiteitä, mutta itse koin, että tästä oli minulle aidosti tosi paljon iloa. Tekisi heti mieli hymyillä koko ajan! :) Olen siis supertyytyväinen lopputulokseen ja itse hoitokin meni ihan nappiin. Ehkä tulette jatkossa näkemään enemmän hammashymyjä täällä bloginkin puolella! ;) Ainakin hymy on ihan luonnostaan nyt herkässä, hihii. Harmi, etten tullut ottaneeksi kunnon ennen-kuvia, mutta tuosta väritaulukosta eron kyllä huomaa selvästi.

P1217479.JPG

Vielä muutama sananen tuosta Cityshopparista! Jos jollekulle idea ei ole tuttu, niin Cityshoppari kokoaa siis ympäri Suomen hyviä tarjouksia esimerkiksi ravntoloihin, kauneushoitoloihin, kampaamoihin, kuntokeskuksiin ja vaikka mihin, joita voi sitten lunastaa Cityshopper-korttia vastaan. Usein tarjoukset ovat varsin hyviä ja muutaman diilin lunastamalla kortin hinnan (25e + postikulut) saa yleensä jo takaisin. Diilejä voi selailla tuttuun tapaan siitä muhkeasta tarjouskirjasesta, mutta nykyään ne ovat selailtavissa kätevästi myös Cityshopparin nettisivuilta. Lisäksi palvelusta on olemassa nykyään mobiiliversio, jossa Cityshopparin voi ladata omaan kännykkäänsä, jolloin tuota konkreettista korttia tai etuvihkoa ei tarvitse. :)

Kuinka monella teistä on jo taskussa Cityshoppari tai aikeissa hankkia? :) 

P1217551.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Kauneus

17 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Hahana

  Kaunis hymy tuli, ja erittäin luonnollinen! :)

  Pitää vaan takertua näin hammaslääkäriopiskelijana tuohon kahvin juomiseen, se ei nimittäin värjää hampaita yhtä paljon kuin tee. Suuhygienisti selitti minulle joskus vastaanotolla, että itseasiassa tee värjää hampaita enemmän, sillä se tehdään vesiliukoisista teelehdistä. Kahvi taas tehdään pavuista, jolloin siitä tulee rasvaliukoista, ja hampaisiin vähemmän tarttuvaa. Ihan offtopic-juttu, mutta jäi häiritsemään. :D

 • Jenniii

  Kiitos! :) Ja kiitos myös tarkennuksesta – tulipa kumottua sekin myytti sitten! Ja teenjuojana panen tämän siis muistiin. :)

 • Nannn

  Vau mikä ero ja tosi hieno ja luonnollinen tulos! Arvelinkin, että sinulla on joku hammasvärihäpeä kun et suu auki ole hymyillyt. Sitä nimittäin on muillakin… ;)

 • Jenniii

  Eikö olekin tosi luonnollisen näköinen? :) Tämä uusi sävy on tismalleen sellainen, mitä halusinkin: luonnollinen mutta raikkaampi. Ja nyt väriero kulmahampaiden ja etuhampaiden välillä on hyvin huomaamaton, kun ennen se pisti itselläni ainakin vahvasti silmään. Uskon, että moni muu arkailee hammashymyä samoista syistä ainakin valokuvissa. Jotenkin sitä on myös ikävä kyllä oppinut siihen, että lukijoilta tulevaa kritiikkiä osaa ennakoida siinä määrin, että ei halua asettaa itseään sille erikseen alttiiksi ainakaan sellaisissa jutuissa, mistä tuntee jo valmiiksi epävarmuutta. :/

 • Lotu

  On se kiva, ettei hampaiden valkaisu enää tarkoita sellaista sinertävän valkoista hymyä, vaan lopputulos on mukavan luonnollisen näköinen :)

  Mua hiukan hämmentää, miksi nykyisin odotetaan, että ihmiset hymyilevät hammashymyä, eikä luonnollinen suu kiinni hymy tunnu enää riittävän. Mä muistan vielä ajan 80-luvun lopusta ja 90-luvun alusta, kun hammashymyä pidettiin teennäisenä ja typeränä ”amerikkalaisena hapatuksena”. Muistan senkin, että kun itse aivan luonnostani hymyilin jossain luokkakuvassa hammashymyä, siitä syntyi pienimuotoinen kohu, että kuinka nyt joku tuolla tavalla näyttelee hymyillessä hampaitaan :D Nykyisin taas odotetaan, että pikkulapsetkin osaavat hymyillä hampaitaan vilautelle, ja jos luonnostasi hymyilet suu enemmän kiinni, valokuvaaja kokeilee kaiken maailman temppuja, jotta saisi hampaat näkyviin, mikä on aivan älytöntä, koska silloinhan kuvassa on lapsi, jonka hymy tuntuu kaikista kuvaa katsovista lapsen tutuista vieraalta ja luonnottomalta. Turha niitä hampaita on musta kuviin houkutella esiin, jos hammashymy ei hymyilijästä luontavalta tunnu. Mutta turha myöskään hampaitaan on hävetä ja peitellä, ja ihan vaan siksi hymyillä aina suu kiinni. Musta luonnollinen hymy on aina kaunis, olipa suussa sitten millaiset hampaat tahansa ja näkyivätpä ne tai ei :)

 • Katsku

  Tiedätkö, saako tänä vuonna Cityshopparin trendin kylkiäisenä? Joskus oli niin, että piti olla voimassa oleva tilaus alkuvuodesta, niin se lähetettiin automaattisesti lehden mukana.

 • .Tiia

  Kahvia en juo, mutta teetä sitten senkin edestä. Minulla on tapana huuhtoa suu vedellä teen juonnin jälkeen, auttaakohan se edes hieman ehkäisemään mahdollisia tummentumia?

 • .Tiia

  Ihanan kaunis ja luonnollisen valkoinen hymy :). Olen monesti itsekin miettinyt hampaiden valkaisua, mutta en ole uskaltautunut menemään, sillä olen todella hammaslääkäripelkoinen. Yksi kerta vuodessa pakollisissa tarkastuksissa / hammaskivenpoistoissa siinä piinapenkissä riittää! Mutta toisaalta jos löytäisin hyviä arvosteluja saaneen, ystävällisen, asiakkaan pelkoja kuuntelevan sekä tarpeeksi helläkätisen hammaslääkärin, niin voisin ehkä uskaltautuakin tuohon operaatioon :).

  Asiastan toiseen, millä konsteilla teet tuollaisen ihanan kuulaan meikkipohjan :) ? Oletko kenties joskus aiemmin tehnyt postausta kyseisestä aiheesta :) ?

 • Katri K

  Todellakin kivan näköinen lopputulos – eron huomaa, mutta hampaiden sävy on luonnollinen. Itsellänikin on hampaissa sen verran tummentumaa, että olen miettinyt vaalentamisen tarvetta joskus lähitulevaisuudessa. Blogeissakin näkemäni vaalennukset ovat kuitenkin olleet poikkeuksetta todella voimakkaita ja olen jopa pohtinut, onko lopputuloksena aina megavalkoinen jenkkihymy. Kiva tietää tulevaa ajatellen, että luonnollinen lopputuloskin on mahdollinen!

 • Ef

  Hei, huomasit varmaan, että Palonin myymälä Eerikinkadulla joudutaan lopettamaan?
  http://www.paloni.fi/paloni-sulkee/

 • Jenniii

  Kysäisin asiaa ja tänä vuonna Cityshoppari ei valitettavasti automaattisesti tule tilaajille, mutta tuolta nettisivuilta saa siis ostettua, jos kiinnostaa. :)

 • Clara

  Olisi kiva kuulla joidenkin kuukausien päästä kokemuksistasi siitä, miten hyvin hampaat pysyvät valkoisempina. Hammaslääkärikaverini sanoi taannoin, ettei voi suositella hammaslääkärissä (kerralla) tehtyjä valkaisuja, koska tulos ei pysy yllä pitkään vaikka ero voikin olla heti valkaisun jälkeen huomattava. Kotivalkaisuilla (sarjahoitoina tehtävillä) valkaisuilla pääsisi hänen mukaansa pitkäkestoisempiin tuloksiin, joskin nähtävästi niitäkin joutuu uusimaan aika-ajoin. Valkoisemmista hampaista haaveilisin minäkin, mutten toisaalta haluaisi maksaa ainakaan kovin paljon vain lyhytaikaisesta ilosta.

 • Johliina

  Voi harmi! Itsekin pohdin taannoin asiaa, hyvä että vastaus tuli näin sattumalta vastaan. Cityshoppari on ollut yksi syy että olen pitänyt Trendin tilauksen voimassa vuosikausia, pääkaupunkiseudun ulkopuolella etuja kun on verrattain vähän että kortista raaskisi erikseen maksaa. No, ehkäpä täytyy siis miettiä lehtitilauksen jatko uusiksi kun kausi seuraavaksi on katkolla.

 • Hymyilevä

  Minulle tehtiin tehovalkaisu kahteen eri kertaan. Heti valkaisun jälkeen hampaat olivat tosi hienon näköiset. Kesto oli kuitenkin 2 viikkoa- 1 kuukausi, jolloin hampaiden väri taas entisellään. Ohjeen mukaan vältin kahvia, punaviiniä, mustikoita ja marjoja muitakin, mutta ei mitään apua. Huikeaan hintaan nähden ja luvattuun noin 2 vuoden pysyvyyteen totesin, että ei todellakaan kannata. Jos on joku iso juhla, niin juuri ennen kannattaa tehdä, koska parin viikon päästä ei enää hoidon tulosta näe. Olin todella pettynyt molemmilla kerroilla.

 • Hanna.M.

  Hei.

  Kaunis hymy tuli. :)
  On pakko hiukan puuttua tuohon Hollywood-smile asiaan. Olen kuullut ihmisten ja varsinkin hampaidenvalkaisua tekevien osalta, että jos käytät itse hampaidenvalkaisu liuskoja, niin et saa luonnollisen valkeata hymyä yms. Voin kertoa, että se on ihan pelkkää markkinointi puhetta ja oman menetelmän heikkouksien kääntämistä eduksi. Olen itse käyttänyt jo kuuden vuoden ajan Crestin 3Dwhite hampaidenvalkaisu liuskoja ja saan niillä juuri sen väriset hampaat kuin itse haluan.
  Esimerkiksi, tilasin pariviikkoa sitten 3dwhite.fi:stä professional effects liuskat. Otin kuvan hampaistani ennen käyttöä, jotta en sokaistu hampaiden valkoisuuteen. Sen jälkeen aloitin valkaisemaan hampaita ohjeiden mukaan 20 minuuttia päivässä, kunnes olin saavuttanut haluamani hamapiden valkoisuus asteen. Sitten lopetin.
  Tadaa, luonnollisen valkoiset hampaat. :)
  Ero tehottomiin valkaisumenetelmiin on ainoastaan se, että niissä saat automaattisesti ”luonnollisen” valkoiset hampaat, kun taas tehokkailla tuotteilla pystyt itse valitsemaan miten valkoiset hampaat haluat, aina Hollywood-smileen saakka. :)

  PS: plus puolet halvemmalla, kuin hampaidenvalkaisu expertin luona. ;)

 • Alessandra

  Moikka,

  Luin innostuneena pitkin nettiä näistä valkaisuasioista ja huomasin että Medismilea kehuttiin todella paljon. Lopulta vakuutuin ja päätin varata oman aikani niin pian kuin mahdollista. Sainkin ajan todella nopeasti. Kaikki meni todella hyvin. Suuhygienisti oli todella ystävällinen ja kertoi koko ajan mitä tekee ja kävi katsomassa minua vähän väliä. Vihlontaakin tuli vain kahdesti ja kerran hoidon jälkeen. Kun Suuhygienisti näytti minulle hammasvärikarttaa toimenpiteen jälkeen olin aivan ihmeissäni. Lopputulos oli aivan tolkuttoman hyvän näköinen. Minulla oli sama lähtökohta kuin sinulla kuvan mukaan ja lopputulos myös samoissa. Olin todella onnellinen ja ajattelin että en ole pitkään aikaan kuluttanut rahojani fiksummin. Naureskelin koko matkan kotiin kun en ollut uskoa sitä todeksi. Olin todella tarkka jälkihoito-ohjeiden suhteen enkä syönyt mitään värjäävää 48 tuntiin. Seuraavana päivänä jo ajattelin että olen tullut valkeudelle sokeaksi, koska hampaani eivät mielestäni aamulla enää näyttäneetkään yhtä hyviltä kuin edellisenä päivänä. Nyt toimenpiteestä on kulunut kuusi päivää ja hampaani ovat mielestäni täysin saman väriset kuin ennen valkaisua. Olen todella pettynyt ja surullinen. Eniten harmittaa hampaiden sävy, mutta tottakai myös se että kulutin monta sataa euroa turhaan.. Aijon soittaa huomenna Medismileen ja kysyä onko muille käynyt näin. Toivoisin että saisin käydä uudelleen ja että hoitaja voisi katsoa sävykartasta onko vika silmissä vai hampaissa. Tummentuukohan sävy hoidon jälkeen?

 • vilmal

  Hei Jenni! Miten hyvin sulla valkaisu on pysynyt? Blogeissa on aina hehkutusta hampaidenvalkaisusta jne. mutta niistä ei enää sen kerran jälkeen mainita, kun ne on tehty. olis kiva kuulla oliko valkaisusta pidempää iloa kuin pari kuukautta?

Related posts