19/01/14

Väska – eettistä ja ekologista laukkusuunnittelua

7 71 vaska.jpg

Bongasin jokin aika sitten netissä surffaillessani itselleni entuudestaan ihan tuntemattoman laukkumerkin, jonka nimi Väska sekä kauniit ja viehättävän yksinkertaiset laukut herättivät huomioni. Tarkempi selvittely paljasti, että Väskan takana on merkin nettisivuilla nimettömänä pysyttelevä suomenruotsalainen suunnittelija, joka työskentelee Espanjasta käsin – ja uteliaisuuteni vain yltyi. Ja voin kertoa, että ilo oli suuri, kun kaivelemaan ryhdyttyäni jokainen tiedonmurunen tuntui lupaavan merkistä entistä parempaa. :)

Laukut valmistetaan Barcelonassa vanhoja käsityöperinteitä ja eettisiä sekä ekologisia lähtökohtia kunnioittaen. Materiaalina toimii kasvivärjätty nahka, joka on peräisin paikallisilla farmeilla kasvatetuista eläimistä ja laukkujen valmistusprosessi tapahtuu kokonaan käsityönä. Ekologinen ajattelu näkyy materaalien lisäksi myös suunnittelussa, sillä Väska uskoo ajattomaan ja yksinkertaiseen designiin sekä slow fashion -ajatteluun, joka vaihtuvien mallistojen sijaan kestää sesongista toiseen. Tuttujen ja hyviksi havaittujen laukkumallien ohelle syntyy siis uusia tai entisestä paranneltuja malleja maltillisesti ja moni tutuista, hyviksi havaituista laukuista jatkaa mukana sesongin vaihtuessakin. Sanoisin, että tämä vaikuttaa minusta erittäin kiinnostavalta tulokkaalta muodin saralla eli laittakaahan nimi mieleen! :) Lisää Väskasta voitte lukea merkin omilta nettisivuilta ja laukkukaunokaisia on myynnissä Väskan oman verkkokaupan lisäksi myös useilla jälleenmyyjillä.

Kuvat: Väska

Tags: , , , , , , , ,

Categorised in: Muoti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • -S-

  Minulla on Väskan Meri L käsilaukku ja se on aivan ihana myös käytössä, sen lisäksi että laukku on upean näköinen :). Nahka on todella paksua, laukku kestää varmasti ”ikuisesti” käytössä.

  En ole varma mitä tarkoitat nimettömänä pysyttelevällä suunnittelijalla, mutta Väskan suunnittelijahan on Ann-Sofi Storbacka.

 • Jenniii

  Mahtavaa kuulla käyttäjäkokemuksiakin! :) Ja nimettömänä pysyttelevällä viittasin vain siihen, että nettisivuilla ei missään kerrota suunnittelijan nimeä, joten tietoa on vaikea onkia selville, jos ei vain satu tietämään. :) Mutta kiitos infosta siis!

 • Vierailija

  Uusi girlcrush, Tuuli nimittäin! Vielä jos metalliosat olisivat kullansävyiset, olisi tämä tyttö myyty. Ja laukku siis myös. Taidanpa alkaa pistää pennosia sukanvarteen… Kiitti vinkistä, Jenni!

 • KatjaV

  Wau mitä laukkuja! Musta tekoturkislaukku Oksa pääsi heti himottavien laukkujen listan kärkeen :D
  Nyt vaan stalkkailemaan alennusmyynneistä tai tarjouksista!

 • Tiinanen

  Olen miettinyt että hankkisin tuon Meri laukun L-kokoisena ja tämän kommentin jälkeen tulen takuulla tekemään sen!

 • Unelmaharakka

  Jos muut ekoligisesti toteutetut laukut kiinnostavat, kannattaa tutustua tämän uuden suunnittelijan tuotantoon: http://ervinlatimer.com/

 • Conni

  Voi ei, miten vaarallinen blogi! Nyt on Väska Helmi tulossa. :)

Related posts