18/01/14

Hiukset sileeks

16 65 P1157514.JPG

Testattavan hoidon sponsoroi Goldwell

Sain jokin aika sitten kutsun mennä testaamaan Goldwellin Kerasilk Treamentiä, joka on siis kampaajan hiuksiin tekemä pitkäkestoinen silottava tehohoito. Mietin alkuun, että mahtaisiko moisesta hoidosta olla minulle mitään hyötyä edes, koska hiuslaatuni on sellainen tyypillinen suomalainen: liukas lasimainen luiru ja suora, tietenkin. Yleensä kun tuollaista silotusta tarvitsevat enemmän karheiden ja/tai luonnonkiharoiden hiusten omistajat. Päätin kuitenkin silti mennä kokeilemaan, sillä näin talvella tukkani on useimmiten yhtä isoa takkua – tuumasin, että kaipa se silottava hoito voisi auttaa myös takkuongelmaan. 

Tällainen hento mutta runsaslukuinen hius etenkin talven kuivattamana nimittäin takkuuntuu uskomattoman helposti paksujen kaulusten ja kaulahuivien läheisyydessä. En voisi edes kuvitella pukevani päälle talvitakkia ja kaulahuivia laittamatta hiuksia ensin kiinni esimerkiksi nutturalle, koska muuten niskassa on takin riisuttuani rastaa muistuttava söherö, jota setviessä lähtee sekä järki että tukka. Raivostuttavaa! En käsitä ihmisiä, joiden hiukset eivät ikinä ole takussa, kun omani tuntuu olevan sitä aina. :D 

P1157505.JPG

Tässä havaintokuvaa hiusten tilanteesta ennen hoitoa.

P1157507.JPG

No, päästessäni Goldwellin koulutuskeskukseen, kampaaja pöyhi tukkaani ja totesi, että hoito on kuin tehty juuri tällaiselle tukalle. Samaan aikaan hoitoa oli tullut testaamaan myös toimittaja-ystäväni, jolla on nimenomaan sellainen paksu, karhea ja luonnontaipuisa tukka. Hän ehtikin ensisanoikseen ihmetellä, että mihin minä moista hoitoa sileine hiuksineni tarvitsin, mutta kun mainitsin tästä takkuominaisuudesta, hänkin ymmärsi. Kampaaja selitti, että Goldwellin hoito poikkeaa muiden merkkien keratiinihoidoista siten, että se räätälöidään jokaiselle hiustyypille ja asiakkaalle tarpeiden mukaan siinä missä ilmeisesti monissa muissa keratiinihoidoissa sama hoito toteutetaan sellaisenaan kaikille. Käytännössä siis asiakas voi kampaajan kanssa yhdessä valita, halutaanko vaikkapa luonnonkiharaa korostaa vai suoristaa. Yleisesti ottaen Kerasilk-hoito tekee hiuksista helpommin käsiteltävät, silottaa pörröisyyttä ja auttaa jossain määrin myös juuri tuohon takkuuntumiseen. Parhaimmillaan tulosten luvataan kestävän jopa 5 kuukautta ja hoidon vaikutusta voi auttaa pysymään yllä oikeanlaisilla hoitotuotteilla. 

P1157508.JPG

Mömmöt päähän ja eikun odottelemaan. ;)

Olin ajatellut, että hoidossa menisi varmaankin noin tunti, mutta itse asiassa siinä taisi loppujen lopuksi kaikkine vaiheineen mennä peräti 2,5 tuntia. Jos hiukset ovat oikein pitkät ja paksut, voi hoitoon mennä vieläkin pari tuntia enemmän. Tämä auttoi osittain selittämään Kerasilk Treatmentin kallista hintaa (295 euroa), sillä kokeiluhoidossa kuulemma kauimmillaan oli mennyt erään todella pitkä- ja paksutukkaisen toimittajan kanssa peräti 5 tuntia. Hoito on siis varsin arvokas, mutta jos vaikutus kestää parhaimmillaan jopa 5 kuukautta ja hiusten kanssa saisi muuten tapella päivittäin, voi se olla hyvinkin tuon arvonsa väärti. Monivaiheinen hoito sisältää siis seuraavanlaiset osiot: ensin hiukset kastellaan, sen jälkeen niihin levitetään kauttaaltaan räätälöity Kerasilk-hoito ja annetaan vaikuttaa 15-20 minuuttia. Tämän jälkeen hiukset föönataan kuiviksi ja hoidon vaikutusta vielä syvennettään käsittelemällä ne kauttaaltaan suoristusraudalla. Tämän jälkeen hiukset vielä pestään ja kuivataan. Kaikkiaan tähän prosessiin meni vaiheineen minun tukallani melkein 2,5 tuntia. Eli aikaa tähän kannattaa jonkin verran varata.

P1157527.JPG

No mikä sitten oli lopputulos? Hiukset todella tuntuivat hoidon jälkeen aivan unelmanpehmeiltä ja -sileiltä sekä kiiltäviltä ja värikin tuntui kirkastuneen, ja nyt 4 päivää myöhemminkin huomaan, että ennen hoitoa tosi kuivilta tuntuneet latvat ovat yhä todella sileät ja pehmeät. Hiukset eivät ole menneet pahemmin takkuun oikeastaan kertaakaan hoidon jälkeen, vaikka normaalisti takkukasaa saisi selvitellä päivittäin. Nyt takut ovat pieniä ja helposti setvittävissä, eikä sellaista koko latvat mukaansa nielevää rastapalloa ole näkynyt lähimaillakaan. Suoraan sanottuna fiilis on melkein kuin tuoreen hiustenleikkuun jäljiltä, kun latvat ovat niin sileän tuntuiset. Kaikkein merkittävimmän hyödyn hoidosta saavat varmasti ne, joilla hiuslaatu on luonnostaan karheampi, mutta kyllä tämä tuntuu mainiosti toimivan tällaisessa hennommassa ja sileämmässäkin hiuksessa. 

Onkos teillä muilla kokemusta tästä hoidosta? Tai kiinnostaisiko kokeilla? :)

P1157523.JPG

Tässä vertailua varten vastaavat jälkeen-kuvat. Ero on huikea. :) Mainittakoon vielä, että lopussa hiuksia ei enää suoristettu eli tältä ne näyttävät pelkän harjan kanssa föönauksen jäljiltä.

P1157517.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Kauneus

16 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Annahei

  Kiinnostaa, mitä tuon hoidon ”mömmö” sisältää, selvisikö sulle? Garance Dorén blogissa on keskusteltu keratiinikäsittelyistä, ja keskustelusta jäi mulle mielikuva, että niissä käytetään karsinogeenisiä aineita, esim. formaldehydiä. Ehkä se on jo vanhaa tietoa.

 • kysyjä

  Mist kampaamoista tällasta hoitoa on mahdollista saada? :)

 • opiskelija

  Kuulostaa ihan mahtavalta, mutta hinta vain ton todella suolainen :/ Ilmeisesti sait tän yhteistyön kautta, saisikohan samaan yhteistyöhön yhdistettyä alennusta lukijoille? Haluaisin niiiiin päästä testaamaan ja tää kuulostaa ihan mun leijonanharjan pelastukselta, mutta opiskelijabudjetista en pysty nappaamaan noin suurta summaa yhtä kampaamokäyntiä varten, tuohon uppoaisi koko vuoden kampaamokäynteihin varattu budjetti..

 • Jenniii

  Minäpä voin kysäistä, olisiko jotain tällaista yhteistyötä mahdollista järkätä ja mikäli onnistuu, niin palaan asiaan! :)

 • Jenniii

  Näitä keratiinikäsittelyitä on monilla eri merkeillä ja varmasti monissa ”mömmöissä” on vähän eri sisällöt. Kysäisen tästä tarkemmin ja palaan sitten asiaan, kun olen saanut vastauksia!

 • Jenniii

  En ole ihan varma, miten laajalti tätä on saatavilla, mutta kokeilepa googlata Goldwell Kerasilk treatment ja oman kotikaupunkisi nimi, niin siten voisi löytyä joku kampaamo läheltäsi, joka näitä hoitoja tekee. :)

 • Inkku T

  Näyttää hyvältä. Mutta tohon hintaan en suostuisi, todella törkeän hintainen. En edes puolta maksaisi. Aika surkea peruste, jollakin hlöllä viisi tuntia. Suomalaisten tukka on ääriharvoin sellainen.

 • Jenniii

  No eihän se aika nyt tietenkään yksin se peruste ole tuolle hinnalle, mutta antaa osviittaa siitä, että hoidon tekemiseenkin menee aikaa 2,5-5 tuntiin. Jos vaikutusaika myös on parhaimmillaan sen 5 kuukautta, niin uskon, että moni hankalista hiuksista kärsivä voisi hyvinkin olla valmis maksamaan moisesta. Sitä en tarkemmin tiedä, miten hinta on tuollaiseksi muodostunut, mutta jokainen päättää sitten itse rahatilanteensa ja tarpeensa valossa, että onko valmis maksamaan. Käsittääkseni hoito on tehokkuutensa ansiosta varsin suosittu, tuosta hinnasta huolimatta.

 • riikkis

  Tuo hoito olisi just omiaan mun 18 v esikoiselle, joka on perinyt isältään luonnontaipuisan, superpaksun, karkean ja suorastaan karvaisen hiuslaadun. Omat hiukset on myös paksut mutta piikkisuorat ja sileät hyväkuntoiset. Olisi tosi kiva piffata tytsylle tuo käsittely, jos olisi vähän halvempi :-)

  Sulla on muuten taas ihanaa huulipunaa <3

 • Triksi

  Minusta sinun hiukset on paremmat tossa lähtötilanteessa. Miksi hiusten pitäisi olla liiskattuna päätä myöten…ehkä jossain bisnes-lookissa voisi toimia, mutta muuten en ymmärrä. Hiuspehkot kunniaan :) Toivoisin tähän blogiin hieman enemmän taas keskustelua herättäviä aiheita. Se on ehkä parasta ollut Pupulandiassa. Kiitos hyvästä blogista.

 • km

  Itselläni on just samanlaiset kuin mitä Jenni kuvaili, paitsi että hiukset takkuuntuu jopa kiinni ollessaan.

  Hiuspehko voi olla kivan näkönen joskus (kuvissa nyt muutenkin näyttää hiukan eriltä kuin ihan läheltä katsottuna), mutta jatkuvat harjaaminen ja takkujen selvittäminen ei tee hyvääkään jälkeä jo valmiiksi kuiville hiuksille.

 • Jenniii

  Kysyin nyt Goldwellin suunnalta mahdollisuudesta jonkinlaiseen yhteistyöhön ja alennuskoodiin, mutta katsotaan mitä sieltä vastaillaan. :) Voi olla, että tuollainen alennusjuttu on liian hankala toteuttaa, jos kaikki hoitoja tekevät tahot ovat itsenäisiä yrittäjiä, mutta kysyminenhän ei mitään haittaa. :) Palaan asiaan, jos onnistuu!

  Ja kiitos. :) Huulipuna on Face Stockholmilta!

 • Jenniii

  Lähtötilanteessa hiukset ovat omasta mielestäni aivan kamalat. :D Vaikkakin olen siis samaa mieltä siinä, että pieni pöyhkeys on iha hyvästä enkä itsekään välitä täysin päätä myöten valuvista hiuksista. Ja eiväthän ne tosiaan arjessa sellaiset olekaan, vaan ainoastaan hoidon jälkeen täysin luonnontilassa ilman muotoilutuotteita (ja varsinaista muotoilua) näyttävät tuolta. 

  Kuten toinen kommentoija tuossa totesikin, niin vaikka tuollainen alkukuvien pörhö saattaa näyttää ihan hauskalta, se on käytännössä todella inhottava hoitaa. Jos hiukset menevät koko ajan aivan järjettömään takkuun, niiden selvittäminen on aivan tuskaa päivittäin. Takkujen auki raastaminen ei todellakaan tee hyvää tukalle ja hiuksia myös irtoilee siinä prosessissa aivan tarpeettoman paljon, etenkin jos taistelu on päivittäistä. Jos siis minun pitäisi valita sileän lättätukan tai pörheän takkutukan välillä, valitsisin kaikesta huolimatta sen ensimmäisen. Mutta tietenkään hiukseni eivät itse laittaminani näytä tuolta kuin heti hoidon jälkeen. :)

  Ja hei, toiveeseesi on vastattu, sillä juuri tänään tuli vähän pohdiskelevampaa juttua ulos. :)

 • Jenniii

  Nyt sain vastauksia eli Goldwellin hoito eroaa kilpailijoista nimenomaan siinä, että siinä ei ole käytetty mitään karsinogeenisiä tai niitä vapauttavia aineita. :) Tiedotteesta nappasin vielä lisäksi tällaisen infopätkän: ”KeraShape-teknologia, joka sisältää glyoksyylihappoa ja hiuksia silottavia aineosia kuten keratiinia ja silkkiproteiineja, muodostaa palvelun aikana uusia keratiinisiltoja ja auttaa säilyttämään hiusten uuden muodon jopa 5 kuukautta. Palvelun kesto riippuen hiusrakenteesta ja pituudesta 2-3 tuntia, suositushinta 250 €.” Eli hintakin on ilmeisesti hivenen edullisempi kuin mitä alkuperäisissä tiedoissani. :)

 • Vierailija

  Pitkä, takkuuntuva, juuresta rasvainen ja latvoista haaroittuva tukkani muuttui suoraksi, terveeksi ja kiiltäväksi, kun vaihdoin vegaani shampooseen ja levitän latvoihin muutaman tipan laadukasta öljyä. Värjäys ja kemikaalit rasittavaa hiusta ja hiuspohjaa! Pesen hiukseni parikertaa viikossa ja voin pitää pitkiä hiuksiani vaikka kokopäivän takkuuntumatta auki!

 • Viva

  Heippa tuo nettisivun linkki ei enää toiminut:o (varmaan vanhentunut)
  yritin netistä jo joka sivulta etsiä, osaisitko neuvoa mistä lähteä hakemaan jos on kiinnostunut kyseisestä hoidosta?
  Tai oletko käynyt muissa vastaavissa ja osaisit jotain niistä suositella?
  Kiitos!!

Related posts