16/01/14

Vielä kerran kalenteriasiaa: KALENTERIPANIIKKI!

53 74 PC187080.JPG

Pakko palata kalenterijuttuihin VIELÄ kerran, sillä havaitsin tällä viikolla järkytyksekseni mokanneeni almanakan hankkimisen tällä kertaa täysin. Olen siis aivan ehdottomasti näissä kalenterihommissa analoginen nainen eli haluan kirjoittaa käsin muistiinpanoni ja merkintäni fyysiseen paperikalenteriin. En innostu kännyköiden kalentereista tai vastaavista, vaan haluan, että minulla on konkreettinen almanakka sivuineen. Yleensä olen hankkinut seuraavan vuoden kalenterin hyvissä ajoin, mutta jotenkin tuo viime vuoden loppu meni niin hujauksessa ja kiireiden parissa, että moni asia jäi todella viime tippaan. Ja siinä hötäkässä yksinkertaisesti unohtui sitten tyystin uuden kalenterin hankinta. Ja nyt kun sitten viimein heräilin varovasti kalenterin puutteeseen, tajusin kauhukseni, ettei kivoja kalentereita saakaan enää mistään!

PC106975.JPG

Olen varsin vaativa oman kalenterini suhteen ja minulla on todella tarkat toiveet siltä osin, että mitä kalenteriltani haluan. Koska tällainen työni on täynnä kaikenlaisia tapaamisia, tilaisuuksia ja deadlineja, kalenterini on myös yleensä melko täynnä merkintöjä. Tästä syystä tarvitsen niille merkinnöille melko paljon tilaa, jotta sarakkeet eivät ole yhtä sössöä ja sotkua. 

Parina viime vuotena olen vakaasti luottanut ruotsalaisen Ordning & Redan A5-kokoiseen nahkakantiseen kalenteriin, joka on vastannut tarpeitani suorastaan täydellisesti. Selkeä viikkonäkymä pystysarakkeineen ja tuntimerkintöineen, rauhallinen ulkoasu, muistiinpanosivut lopussa ja itse kalenterisivuillakin on tilaa satunnaisille yleismerkinnöille. Lisäksi kalenteri on ulkonäöltään simppeli ja kaunis, kansissa ei ole rumia logoja, päällys on kestävää ja tyylikästä nahkaa, joka ei nuhjaannu laukussa, sivujen välissä on kätevä kirjanmerkkinauha ja kalenterin saa napakasti suljettua kuminauhalla niin, että mahdolliset irtolippuset pysyvät tallessa sivujen välissä. En mielestäni vaadi mitään ihmeitä, mutta tällaisen siistin, käytännöllisen ja kauniin kalenterin löytäminen tuntuu nyt olevan mahdotonta, kun järkytyksekseni lukijat informoivat O&R:n ottaneen hatkat Suomesta ja lopettaneen tyystin kalentereiden tekemisen kaikkialla maailmassa! Olin jo suunnitellut hankkivani uuden ensi viikon Tukholman reissulla Ruotsista, mutta jäänee sekin suunnitelma nyt sitten haaveeksi. 

PC187085.JPG

Minulla on jo kaksi kaunista kalenteria: Lahden muotoiluinstituutin Löytöjä-kalenteri ja ystäväni Annan tekemä ihana vuosikalenteri, mutta kumpikaan niistä ei ihan vastaa tarpeitani. Olen nyt käyttänyt tuota Annan suloista kalenteria, mutta valitettavasti jo parissa viikossa olen huomannut, että tarvitsisin oikeasti paljon enemmän tilaa merkinnöilleni, joten nyt on siis akuutti kalenterihätä! Laukkasin alkuviikosta läpi Akateemisen kirjakaupan, Suomalaisen kirjakaupan ja Sokoksen kirjaosaston, enkä löytänyt mitään järkevää. Stockmannilla suurin osa kalenterihyllyistä ammotti tyhjyyttään ja hyllyjen välissä poukkoili hermostuneen oloisena muitakin kalenteripaniikkiin joutuneita kansalaisia. Moleskineä ei ollut jäljellä kuin pari hassua kappaletta ja nekin aivan vääränlaisia (liian pieniä, vääränlaisella viikkonäkymällä varustettuja, tms.) eikä uusia kuulemma ole enää tulossa. Siinä kohtaa alkoi oikeasti puskea vähän kylmä hiki, että mitä hittoa meinaan tehdä tämän vuoden osalta. 

PC106976.JPG

Tarvitsen kalenteria päivittäin ja siksi huono tai omiin tarpeisiin sopimaton kalenteri harmittaa joka päivä, jos sopivaa ei löydy. Oma mokahan tämä on, kun en tajunnut hoitaa asiaa ajoissa, mutta pliis jeesatkaa! Nyt otetaan vastaan kaikkia hyviä ehdotuksia saatavilla olevista kauniista vuosikalentereista, joissa täyttyisivät suunnilleen nuo yllä mainitsemani kriteerit, joista tärkeimmät vielä tässä alla:

– koko A5

– aukeamalla viikkonäkymä pystysarakkeissa

– kaunis ulkonäkö (joko hauska graafinen ilme tai yksinkertainen, yksivärinen ilman rumia logoja, näkyviä saumatikkauksia tai muutakaan outoa ja epämääräistä)

Jos siis bongaatte kriteereitäni vastaavia ja yhä saatavilla olevia kalentereita jostain, niin ilmiantakaa kommenttiboksiin! Hinnalla ei tässä vaiheessa ole suurta merkitystä ja olen valmis tilaamaan tarvittaessa kalenterin myös ulkomailta, jos ei muu auta. Kiitos jo etukäteen avusta!

PC187081.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Elämä

53 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Kalenterivinkki

  Itselläni oli sama ongelma kesällä, kun käytän opiskelijana lukuvuosikalenteria. Parina viime vuonna olin päässyt käymään joissain Ruotsin, Tanskan tai Norjan kirjakaupoissa ostamassa itselleni ihanan paksusivuisen Letts-kalenterin. Pystysarakkeita siinä ei ole, mutta muuten pidän erittäin paljon kyseisestä kalenterista. Uskon niitä olevan ihan vain vuodeksi 2014:kin. Erityismaininnan saakoon kalenterin muistiinpanosivut, joita on noin puolet koko kalenterin paksuudesta. Ei haittaa vaikka vihon joskus unohtaisikin. Sinne mahtuu! Lettsin nettisivuilta varmaankin löytyisi sinullekin mieleinen kalenteri :)

 • Neilyoung

  Ootko miettinyt ”tee se itse” -kalenteria? Itse olen tehnyt yhden kalenterin http://www.persoonallinenkalenteri.fi -sivuilla ja siitä tuli just sellanen kuin halusinkin. Olen myös aika vaativa kalenterien suhteen ja sen vuoksi tykkäsinkin tuosta, kun sai valita juuri ne ominaisuudet kalenteriin, mitä tarvitsee. Ja mulla ei kestänyt kuin ehkä vartti kalenterin tekemisessä.

 • Vierailija

  Ateneumin kirjakaupassa on ainakin ennen (en tiedä tilannetta nyt tammikuun kalenteriryntäyksen jälkeen) paljon Moleskinin kalentereita eri koossa, värissä ja viikkonäkymillä. :)

 • Ode

  Itse olen tilannut oman Moleskinen http://www.bookdepository.com sivuilta. Siellä on mistä valita ja toimitus on nopea. Itselläni on nyt menossa opettelu toiseen suuntaan. Kynäilijä meinaa alkaa digitaaliseksi ja tälle vuodelle en ole edes hankkinut paperikalenteria. Kännykän kalenterilla yritetään mennä.

 • paulahelena

  tätä mäkin olisin ehdottanut! :)

 • Eräs tuttavani on myös vannoutunut O&R -kalentereiden käyttäjä. Kalentereita on ilmeisesti tehty tänä vuonna poikkeuksellisen vähän ja ruotsalaiset vakikäyttäjät ovat hamstranneet kaupat tyhjiksi. Tämä tuttuni sai lopulta oman Ordninginsa Tukholman Åhlensilta – todistettavasti niitä oli siis siellä vielä viikonloppuna.

  Tsemppiä kalenterinmetsästykseen!

 • Postissa oli myynnissä aika hyvin sun kuvailuihin sopiva kalenteri, mustat nahka (tai no ”nahka”) kannet, a5 ja paljon tilaa. Hintakin tais olla jonku vitosen.

 • Jessa

  Voin kuvitella paniikkisi, sillä itselläni oli moinen edellisviikonloppuna, juurikin vielä sen vuoksi kun olin myös luottanut Ordning & Redaniin. Minulla oli myös tarkat kriteerit, ja muistinkin, että Granitissa taisin joskus nähneeni tyylikkäitä kalenterita ja löysinkin sieltä omani. Kansivaihtoehtoina olivat joko tyylikkään musta (hieman sellaista kumimaista matskua) tai sitten läpinäkyvä muovinen, jonka alle voi itse tehdä oman kannen vaihtamalla paperia muovin alla. Itse päädyin ensimmäiseen. Kokoja olivat muistaakseni A5 ja A6. Ei ehkä vie voittoa O&R:sta, mutta mielestäni tämä oli toiseksi paras vaihtoehto. :) Toivottavasti löydät omasi!

 • kapsu

  Tilasin itse oman Marimekon vuosikalenterin Finnish Design Shopin alesta. Ihana Marimekon design ja just noi pystysarakkeet, jotka on pakko olla tai mä en ainakaaan hahmota päiviä :D Eikä tossa oo mitään turhaa. Sit on tietty Ajaston (?) WEGA ja WEGAPLUS, joissa on hyvä viikkonäkymä mutta kannet on aina tosi rumia…

 • Emmamma

  Moleskinen nettikaupassa (store.moleskine.com) on edelleen paljon kalentereita tälle vuodelle. Olen sieltä muutaman kerran tilannut, ja toimitus on ollut nopeaa!

 • Jenniii

  Hei wau! Kiitos vinkistä! En ole edes tiennyt tällaisen olemassaolosta. :)

 • onsku

  Kiasman ja Ateneumin kauppoihin mars, molemmissa kivoja kalentereita ja Ateneumissa ainakin ennen myyty myös moleskineja.

 • I KNOW RIGHT. Tuskailen samaa lähes aina. Kalenterintäytön kanssa olen intohimoinen, vaikka usein buumini laskee kuukaudessa ja sen jälkeen tulee katsottua erinäisistä lähteistä meiningillä ”tapaanko huomenna jonkun/ onko huomenna töitä/koulua”. Tänään olen tekemässä kalenteritilauksen jenkkilään mochithings.com:in kautta, koska kirjat ovat tullivapaita ja tullin mukaan alvikin on vain 10%, jos tilaus täyttää 50€. Vielä pitää malttaa odottaa parisen viikkoa kalenterein saapumiseen… Tilasin kolme, mutta kaksi niistä on ”dateless” eli päivämäärät saa itse täyttää.

 • Vierailija

  Timex Handy

 • My Man Jeeves

  Löytyisköhän Krunan Papershopista (Mariankatu 15)? Siellä oli ainakin O-Check Design Graphicsin ja Daycraftin kalentereita viimeksi pyörähtäessäni. Onnea etsintään!

   

 • Marsu

  Granit! Vai ovatkohan Suomen kaupoissakin ruotsinkielisiä?

  Tosi selkeä design (ei tosin nahkakansia jotka minusta tosin tuntuvat vähän tuhlaukselta muutenkin). Mulla on muovikantinen – kannen alle voi laittaa nätin kuvan joka näkyy läpi.

 • Liialai

  Täälläkin surraan o&r:n perään! Oman korvaavan tuotteeni merkki on Burde ja se löytyi Akateemisesta. Pystysarakkeet, A5 ja paljon muistiinpanotilaa, vaikka design ei olekaan yhtä tyylikäs kuin o&r: ssä. Mielestäni kuitenkin parempi kuin pari vuotta sitten testaamani moleskine, joka on vähän liian kapea, että sen välissä voisi säilyttää papereita.

 • Aropupu

  Tilaa Moleskine esim. Amazonista?

 • Napura

  persoonallinenkalenteri.fi
  Siellä saa valittua koon, ulkonäön ja viikkonäkymääkin saa muokattua jonkin verran. Kannataa käydä ainakin kattomassa!

 • Moleskine

  Moleskinea ei kannata kaupasta ostaa vaan tilata esimerkiksi täältä http://www.bookdepository.com/ Nettikauppa toimii kuin junan vessa ja päihittää hinnat muualla. Asuin hetki sitten vielä Euroopan ulkopuolella ja sinnekin tuli tilaukset nopeasti ja ilman lisäkuluja. Minulle kun kelpaa vain se kuukausiaukeamalla oleva, joten niin kauan kuin Moleskine kalentereita tekee, niin minulla ei kalenterityyppi vaihdu :)

 • Ma-rika

  Minulla on aika samanlaiset kriteerit kalenterille. Muutama vuosi sitten tutustuin Moleskineen enkä enää muuta halua. Moleskinelta löytyy Weekly Planner Vertical, joka on juuri tuollainen pystymallinen :-) Löytyy esim Akateemisesta Kirjakaupasta tai Adlibrikseltä.

 • Vierailija

  Suosittelen ostamaan laadukkaat nahkakannet ja välilehtipaketin. Itsellä käytössä sama Mulberryn nahkainen kalenteri jo vuodesta 2007, hyvin on kestänyt ja oikeastaan vaan patinoitunut kauniisti. Irtolehtien avulla myös vuodenvaihde sujuu kivuttomasti kun tulevan vuoden ekat kuukaudet voi lisätä kalenteriin jo loppusyksystä. Etsystä löytynee myös runsaasti erilaisia vaihtoehto ”kertakäyttökalentereista”

 • Jenniii

  Hei kiitos tästä vinkistä! Yleensä nuo valmiskannet ovat vain aina jotenkin niin rumia, mutta pitääpä tsekata esimerkiksi Mulberryn valikoima. :)

 • Jenniii

  Kiitos vinkistä! Akateemisen kirjakaupan myymälästä ainakin olivat Moleskinet jo lopussa, mutta voihan tosiaan olla, että verkkokaupasta vielä löytyisi. :) Ja hyvä vinkki tuo AdLibris myös, siellä näytti olevan kattava valikoima ja hinnat jälleen kerran todella kohdallaan!

 • Jenniii

  Kiitos vinkistä! Muuten loistavan oloinen tuo verkkokauppa, mutta siellä ei ole kuvia noista kalentereiden sisäsivujen näkymistä, niin tosi vaikea shoppailla, jos ei ulkoa muista, millaisen sisuksen mikin nimike pitää sisällään. Valikoima näytti kuitenkin olevan huippu, joten pitää ehdottomasti tsekata tuokin, kunhan se oikea Moleskine-malli on löytynyt. Valitettavasti monesta paikasta juuri ne pystysarakkeiset versiot on loppuunmyyty. :/

 • Jenniii

  Tästä ehti joku muukin jo vinkata, loistavan oloinen idea. :)

 • Jenniii

  Moleskinen juuri ne pystysarakkeiset mallit näyttävät olevan monesta paikasta lopussa, mutta pitää vielä tutkia Amazoninkin valikoimat. :)

 • Jenniii

  Burdella on kyllä juuri malliltaan oikeanlaisia kalentereita, mutta design ei ole minun makuuni ihan kohdallaan. :/ Ja Moleskinen kohdalla mietin itsekin, että onko sittenkin liian kapea. Mutta hyvä, että löysit itse mieluisan kalenterin O&R:n tilalle. :)

 • Vierailija

  Frankie Magazinen kalenteri? Tilasin itse sellaisen loppuvuodesta. Ihanan näköinen ja kätevä! Niitä on toki saatavilla vain rajoitettu määrä, mutta ehkä olisi vielä jäljellä? :)

 • Vierailija

  Filofax.co.uk, paras!

 • Kärttyri

  Onkohan Turun seudulla optimistisia kirjakauppoja, kun yleensä keskellä kesää saa vielä ostaa saman vuoden kalentereita laajoista valikoimista, joissain paikoissa vieläpä täydellä hinnalla…

  http://www.kansallinenkirjakauppa.fi/toimistotarvikkeet/Jaerjestelmaekalenterit-477

  Kansallisessa kirjakaupassa ainakin on erilaisia, mutta en tiedä pitäisikö jonkun ne käydä noukkimassa kirjakaupasta ihan fyysisesti. 

 • Kärttyri

  No siinähän näkyy, että saa tilata. Mutta ei niitä pääse oikein selaamaan kunnolla :(

 • laurakk

  Marimekolla on aivan ihana kalenteri! Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa, eikä hintakaan päätä huimaa, olisiko ollut n.20€.
  http://www.finnishdesignshop.fi/sisustus-paperitavara-vuosikalenteri-2014-p-6847.html
  sisällä on vielä ylimääräisiä sivuja muistiinpanoille aina muutama per kuukausi!

 • laurakk

  Marimekolla on aivan ihana kalenteri! Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa, eikä hintakaan päätä huimaa, olisiko ollut n.20€.
  http://www.finnishdesignshop.fi/sisustus-paperitavara-vuosikalenteri-2014-p-6847.html
  sisällä on vielä ylimääräisiä sivuja muistiinpanoille aina muutama per kuukausi!

 • Lorelai

  Privatecase.fi löytyy parhaat kalenterit. Yrityksellä myös kauppa Helsingissä. Kannet erilaisia kierrätysmateriaaleja ja yksinkertaisen kauniita. Esim.itselläni oli viime vuonna vanerikannet ja sain paljon kehuja ”kauniista kalenteristani”.  ”A5 kalenteri erillisellä vihko-osalla” on käytännöllisyydessään vaan ihan huikea. Itseäni melkein itkettää kun menin tänä vuonna ostamaan eri valmistajan kalenterin vaan koska se oli söpö… Never again. :)

 • Peitto

  Hei! Postista olen itsekin tosiaan ostanut kalenterin jo parina vuonna peräkkäin. Kyseessä on siis A5-kokoinen, keinonahkakantinen kalenteri, jossa ei ole mitään ylimääräisiä härpäkkeitä. Pytsysarakkeita ei löydy, mutta jokaiselle päivälle on kokonaan oma sivu, ja ainakin minun käytössäni se on ollut mainio ratkaisu (listaan kalenteriin tosin vähän turhiakin asioita, joten tilaa saa olla). Lopussa on muistaakseni vielä muistiinpanosivut (tai vaihtoehtoisesti sellainen turha puhelinluettelo-osuus, jota olen käyttänyt muistiinpanoihin.) Tuo kuvailemasi nauhakin löytyy välistä. Kyseinen kapistus maksaa vitosen, joten en ole ainakaan hinnalla pilattu se.

 • NC

  Itse olin samassa tilanteessa ja satuin käymään Clas Ohlsonilla ihan muissa asioissa! Löysin sieltä tosi kivan Kalenterin. Värinä sellainen murrettu, tummempi beige, mustat metallikierteet ja kannessa simppeli 14. Tykkään paljon! Laitanpa tähän vielä linkin: http://www.clasohlson.com/fi/b/Koti/Toimisto/Kalenterit . Väri ei tosiaan ole ihan noin hailakka kuin nettisivun kuvassa ;)

 • Kiiku

  Tätä samaa systeemiä itsekin suosittelisin. Itsellä on simppelit mustat ja punaiset nahkakannet, joihin ostan juuri toivomasi pystysarakkeiset sisukset. Punaiset kannet vieressäni näkyvät olevan merkkiä Anno, mustat Wega (ehkä?). Vaihtelen niitä fiiliksen mukaan eri vuosina, hyvinä ovat pysyneet. Sisukset Time/system A5 pöytäkalenteri-nimellä kulkevat olen havainnut käytössä näppäriksi. Molemmat ovat löytyneet Akateemisesta, joskin jo viime vuoden puolella.

 • Idelan

  Tilataan töihin kalenterit aina Paperipalvelusta, http://www.paperipalvelu.fi. Itselläni on käytössä eko -kalenteri, josta olen kyllä tykännyt paljon http://www.paperipalvelu.fi/tuote/248114/A5%20Memory%20Pöytäkalenteri%20EKO?openGroup=4540. Aiemmin värivaihtoehtoja oli enemmän, nyt näyttää olevan vain mustia jäljellä. Paperipalvelusta voivat tilata vain yritykset (y-tunnus tarvitaan), mutta jos sinulla sattusi olemaan vaikka joku ystävä jolla olisi toiminimi tms.

 • HC

  Kiasman kaupassa on myös kalentereita myynnissä. En justiin kyllä muista oliko valikoimassa sun kriteereihin sopivia, mutta aika monenlaisia kuitenkin.

 • Vierailija

  http://www.amazon.co.uk/Moleskine-Large-Vertical-Weekly-Diary/dp/8866135801/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1389899636&sr=8-7&keywords=moleskine+diary+2014+large+weekly

  Tuossa on Moleskinen large vertical mustana. Suosittelen kyllä britti Amazonia, ei tule veroja tai muita ekstramaksuja ja lähetysajat Suomeen on ihan OK (5-10 pvä). Tuolta näkee myös kalenterin sisään! :)

 • Osteoporoosi

  Harmi ettei Löytö-kalenteri vastaa tarpeisiisi, Turun Kerttu-kortteliravintolassa olisi nimittäin juuri yksi ilmaiseksi noudettavissa! Tulin erheissäni tilanneeksi kaksi, eikä ystäväpiiristä löytytynyt orvolle kalenterille ottajaa. Joten jätin sen matkallani nimensä mukaisesti löydettäväksi. Kalenterin tunnistaa etusivun ohejista, turkulaiset oluelle/ruoalle matkaajat huomio!

 • katrielli

  Itellä on clas ohlssonin simppeli kalenteri. Siinä ei kyllä oo kuminauhaa, mutta viikkonäkymä ja ihan nätti.

 • Anne.kan

  Ainakin Ukkosen Jenni osti vasta Ordning&Redan 2014 kalenterin? Mut privatecase ehottomasti muussa tapaukses, smantyyppinen ku o&r, mutta kotimainen

 • rra

  Kävin viime viikolla Tukholmassa O&R:n liikkeessä Götgatanilla ja mun muistaakseni siellä oli vielä eri värisiä 2014 kalentereita myynnissä.

 • Tillili

  Mitä teet näille ylijääville kauniille kalentereille? Täytyy sanoa, että tuli vähän first world problems -olo, kun sinulla jo kaksi kalenteria oli. Vaikka tietenkin jokaiselle tarpeita vastaava kalenteri on tärkeä. Toivottavasti nuo ”ylijäämäkalenterisi” saavat hyvän kodin esim. jonkun ystäväsi luota.

  Mukavaa viikonloppua!

 • kooTee

  Ainakin Vaasan Suomalaisessa oli kivoja Time/System- kalentereita harmaalla (keino)nahkakannella, hinta 19, jotain €. Tuolta löytyy ko. merkin kuvasto, kyseinen kalenterimalli löytyy sivulta 18-19. Linkki: http://timesystem.fi/shared/cat_2014_1/
  Kyseessä siis tuo kuvaston s. 19 kalenteri, harmaana löytyi tuotenumero siis:460501, saattoi olla muitakin värejä, en kiinnittänyt huomiota. Suomalaisellahan on nettikauppa, mutta en jaksanut alkaa selata, onko ko. merkkiä siellä. Voithan soittaa/lähettää s-postia Vaasan liikkeeseen, varmaan postiennakolla lähettävät. Tosin hintaa taitaa tulla n. 7-8 € lisää. Varmaan voi olla muissakin Suomalaisissa, mutta voi tietysti olla hakuammuntaa lähetellä mailia/soitella kaikkiin…

  (Voin minäkin kalenterin käydä ostamassa ja lähettää postitse, jos tuo perus-Postin kuorissa pysyy ehjänä)

  Löytyipä tuo kalenteri myös Stockan nettikaupasta, ks. toinen rivi: https://stockmann.com/sub/fi/Koti-KOTITOIMISTO-Kalenterit/264894/11392/143210#Odatedesc;

 • Laurraaa

  Mitenkäs tämä: http://papershop.fi/shop/a5-signature-kalenteri-2014/#!prettyPhoto ? Ainakin olisi A5-kokoinen, kivan simppeli ja näyttäisi olevan yksi sivu tuntimerkinnöin päivää kohti. Voisi nettikaupan lisäksi löytyä myös Krunikan kivijalkakaupasta :)

 • Jenniii

  Ystävien luota ovat luonnollisesti löytäneet kotinsa nuo ylijäävät kalenterit. Lahjaksi olen nämä itsekin saanut eli tietenkään en itse osta tarpeitani vastaamatonta kalenteria, mutta yksinkertaisesti näistä kummassakaan tila ei riitä merkinnöilleni.

 • kooTee

  Niin ja muuten tuolta Stockan nettikaupasta sama kalenteri löytyy myös mustana, neljänneltä riviltä.

 • Marika111

  Heippa Jenni!

  Et viitsisi tehdä postausta pukeutumisetiketistä eri tilaisuuksiin/tapahtumiin liittyen? Miten esim. pukeudutaan baletin/oopperan viikonloppuesitykseen tai ensi-iltaan tai ihan vain arki-illan näytökseen… Kuinka juhlava, arkinen voi olla tietyissä tilaisuuksissa?

  Sitten kiinnostaisi myös ideasi vaatteiden hyötykäytön suhteen eli voisitko tehdä postauksen erilaisista vaatekappaleista: miten tiettyä vaatekappaletta (esim. pikkumustaa tai samoja kenkiä tai samaa yläosaa/alaosaa ) voisi käyttää eri tavoin ja siten, että se sopisi eri tilaisuuksiin, eri tunnelmiin… Miten tehdä se niin, ettei se näytä mauttomalta esim. juhlava pikkumusta rentojen asusteiden kanssa…Olisikin hienoa jos jaksaisit myös ideoida muutamasta vaatteesta erilaisia asukokonaisuuksia! Miten samasta vaatekappaleesta saisi juhla- ja arkifiilisiä esiin?

  Kiitos kaunis iso hurja etukäteen! :)

 • Marika111

  Olisi siis oikeasti kiva tietää ihmisten mielipiteitä pukeutumisetiketeistä erilaisissa tilaisuuksissa. Tuntuu nimittäin, että aina onnistun pukeutumaan hieman ”vinoon” etiketistä. Esim. kerran hääkutsussa pyydettiin vieraita pukeutumaan rennon lavatanssitunnelman omaisesti. Kun sitten ilmestyin kukkkamekkoineni ja balleriinakenkineni huomasinkin olevani hieman liiankin rento muiden häävieraiden keskellä, jotka olivat sonnustautuneet sifonki-iltapukuihin hartiahuiveineen.. Kuinka laitettu pitää olla missäkin tilaisuudessa? Millainen pukeutuminen on kohteliasta emäntää/isäntää kohtaan eri tilaisuuksissa….

 • O

  Olen niin samoilla linjoilla kanssasi, minä en vain osaa käyttää puhelimen kalenteria! Kaikki hahmottuu niin paljon paremmin paperilla… Minä olen pari viime vuotta ostanut kalenterini Lontoosta Paperchase nimisestä kaupasta! Suosittelen todellakin! Heillä on myös nettikauppa, eli jos löytyy mieluisa, sen voi tilata helposti :) http://www.paperchase.co.uk/stationery/diaries/icat/sdiaries

Related posts