30/12/13

Kurkistus kotiin: olohuone

33 221 koti13

Olen odotellut, että saisin tätä olohuonettani fiksattua sellaiseen kuntoon, että voisin esitellä sitä viimein teillekin. Sisustus on yhä vähän vaiheessa ja joitakin epämääräisiä kasoja pyörii nurkissa ja muutamat ratkaisut ovat vielä hahmotteluvaiheessa, mutta nyt kokonaisuus alkaa näyttää jo siltä, että voisin antaa teille siitä pienen vilauksen. Olohuone on siis minun kompaktissa pikkukodissani tällainen monitoimitila, jossa on sekä ruokailutila ja keittiö (jotka eivät vielä päässeet kuviin) sekä oleilutila ja työpiste. Työpisteen olenkin ehtinyt jo esitellä aiemmin ja siitä löytyy siis enemmän kuvia tästä postauksesta. Makuuhuoneen puolelle raotin ovea puolestaan näissä kahdessa postauksessa. :)

P4024097.JPG

Sisustustyylini on vähän sellainen tyttömäinen sekoitus uutta ja vanhaa. Olohuoneessa vanhaa ovat muun muassa antiikkiliikkeestä löytämäni ränsistynyt kirjahylly, kierrätyskeskuksesta pelastamani vanha nojatuoli (jonka äitini on verhoillut uudelleen) sekä oranssilla varjostimella varustettu vanha lamppu. Sekoittelen mielelläni tuollaisia ajan patinoimia löytöjä modernimpiin juttuihin ja hauskoihin design-esineisiin. Koska tässä kämpässä lattia on tuollaista hunajan sävyistä parkettia, halusin tuoda asuntoon valoa vaaleilla huonekaluilla, ja niinpä uskaltauduin ostamaan pitkän harkinnan jälkeen Valantin Oiva-sohvan, vaikka sohvan hinta ja valkoinen väri aluksi hirvittivätkin. Olen kuitenkin ollut todella tyytyväinen hankintaani – ja kuten totesin jo ostopäätöstä pohtiessani, niin jos 3-kymppinen yksin asuva nainen ei voi ostaa valkoista sohvaa, niin kuka sitten voi? ;) Hankin tänne asuntoon tosiaan myös String Systemin työpisteeksi ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. Ilmavan kepeä hyllykkö on simppelissä tyylikkyydessään ja muunneltavuudessaan ihan täydellinen valinta. Työtuoliksi ostin kauan haaveilemani Calligariksen kristallipintaiselta näyttävän Ice-tuolin. Kodin tuntu tänne tuli lopulta, kun sain olohuoneen lattialle maton – noin pieni asia voi tehdä ihmeitä! On muuten mahtavaa, että kerrankin ei ole tarvinnut suunnitella sisustusta telkkarin ympärille, tein nimittäin muuttaessani tietoisen valinnan, että minun kotiini töllöä ei tule. Se antaa kummasti vapauksia sisustukselle. :)

P6157604.JPG

On ollut ihana laittaa tätä omaa kotia täysin omilla ehdoilla. Päätin tänne muuttaessani, että haluan rakentaa tästä kämpästä oikeasti sellaisen kodin, jossa ei tarvitse tehdä kompromisseja. Ja se on varmasti yksi niistä syistä, miksi viihdynkin kotonani niin mainiosti. Täydelliseksi tämä ei varmasti tule koskaan ja sisustus on ennen kaikkea makuasia – tärkeintä on, että itse viihtyy. Lisää kurkistuksia saatte sitten, kun projekti taas täydentyy ja edistyy! Sellaista sisustuslehtikotia tästä minun asunnostani ei varmasti tule koskaan, muun muassa siksi, että minulla on aivan liikaa tavaraa sellaiseen. :D Mutta kyllä täällä on pienen urhean naisen erinomaisen hyvä asustaa! <3

P6157583.JPG P7262648.JPG P6157600.JPG P7262640.JPG P7262647.JPGP8304286.JPG

Alla olevissa kuvissa näkyvä musta kynäpurkki sai tänä syksynä kullanvärisen juhla-asun, kun löysin upean Anna Nygårdin suunnitteleman ”pärekorin”, joka on tehty vanhoista sälekaihtimista. :)

P7262651.JPG P7262652.JPG P7282653.JPG

Rakastan tuota Tom Dixonin kynttilälyhtyä, jonka sain muutama vuosi sitten joululahjaksi Finnish Design Shopilta.

P8234165.JPG

Tämä sama matto taitaa löytyä aika monen muunkin kotoa!

PC307178.JPG

Taulut löysivät viimein paikkansa seinällä. Aava Helsingin Onnellinen pilvi -öljyvärityön olen saanut blogiyhteistyön kautta ja neonvärisenä hehkuva ruksi on Stefan Guzyn ja Björn Wieden käsialaa – sen puolestaan sain Lufthansan hauskan taidekampanjan kautta. Räväkän pinkki ”I beg your pardon” puolestaan on suomalaisen Marileea Järnefeltin työ, jonka ostin keväällä uutta kotia piristämään.

PC307179.JPG

Nurkissa pyörii edelleen kaikenlaisia kasoja tavaraa, joka ei ole löytänyt vielä paikkaansa. Nuo kirjat pelastin syksyllä kotitaloni roskiksesta. :)

PC307187.JPG

Palestiina-juliste on matkamuisto Israelista ja Brigitte Bardot -taulun ostin viime keväänä Pariisista. :)

PC307201.JPGPC307191.JPG PC307197.JPG

Piristin kirjahyllyäni järjestelemällä sitä värikoordinoidusti.

PC307204.JPG PC307183.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Koti

33 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Aivan ihanalta näyttää :D

 • juulimaa

  Ihanan näköistä! Näyttää juuri sun näköiseltä kodilta, ja sellaiselta, johon ei heti kyllästy. Eikä taida qedes kauheesti olla ikeaa? :)

 • Jenniii

  Kiitos, tosi kiva kuulla! :)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Itse asiassa nyt kun sanoit, niin eipä täällä taida Ikeasta olla juuri mitään koko kämpässä. Joitakin pieniä juttuja vain kuten jotain kynttilöitä, tms. Valkoiset säilytyslaatikot ovat Ikeasta ja tuo String-hyllykössä oleva pallolamppu, jonka itse asiassa olen löytänyt kirpputorilta. :) Ruokapöytä ja tuolit taitavat olla myös Ikean, mutta ne ovat vanhemmiltani vain lainassa vähän väliaikaisratkaisuna. Omia huonekaluja minulla ei sieltä ole yhtään. Ennemmin ostan jotain käytettyä ja persoonallisempaa. :) Vaikka kyllähän Ikeastakin kivoja juttuja löytyy ja pienelle budjetille se on kyllä tosi kätevä.

 • ijju

  Ihana koti!
  Mistäpäs nojatuolilla lepäilevät hurjan söpöt pehmolelut ovat peräisin?

 • HAMI

  ihania tyyppejä nojatuolilla!!

 • Lispetti

  Ihanan kotoisa, raikas ja persoonallinen koti! En ole oikein ikinä välittänyt sellaisesta haaleanvaalean steriilistä ja sliipatusta tyylistä, mitä lehdissä monesti näkyy. Tuollaiset värikkäät ja ajan patinoimat yksityiskohdat tuovat tosiaan sitä jotain :)
  Kiitos muutenkin tositosi inspiroivasta blogista. Päivän asut 2013-postaus oli myös ihan mahtava, tosin ihmettelin että mihin jäi se Flow-festareiden kultahamonen? :)

 • Oi ei miten ihanaa… nimittäin nuo pikku Nikke kirjat tuolla kirjahyllyssä!:D

 • Minä vain

  Tosi kiva! :) Harkitsin itsekin muuten samaa lamppua, mutta päädyin sitten kuitenkin toiseen.

 • millamainen

  Ihana koti! Kyllä mäkin viihtyisin tuolla. ;) 

 • Fannni

  Tosi viihtyisän näköistä ja kauniita yksityiskohtia :) Onko tuo Ice -tuoli minkälainen ergonomisesti? Olen hankkimassa uutta työtuolia, ja tuollainen yksilö kyllä kelpaisi kotia koristamaan :) Hyvää uutta vuotta!

 • sweaterfowl

  Upea kämppä, ei voi muuta sanoa! Kauniit värit, nätit kalusteet ja todella valoisa kokonaisuus! Ihan kateeksi käy, sulla näyttää tosiaan olevan silmää sisustamiselle!

 • Jenniii

  Kiitos, tosi mukava kuulla! :)

 • Jenniii

  Nojatuolin jengi on pääasiassa brittisuunnittelija Donna Wilsonin käsialaa. Nuo tyypit ovat meikäläisen perhe. ;)

 • Jenniii

  Hihii, siinä on meikäläisen perhe: Big Ted, Pierre, Rudy Racoon sekä Onni-apina. :D

 • Jenniii

  Kiitos, ihana kuulla! :) Minä tykkään kyllä sliipatustakin sisustustyylistä, mutta en usko, että osaisin itse asua sellaisessa kodissa. Rakastan vanhoja huonekaluja ja nuo omat löytöni on rakkaudella hankittu ja osaa etsittiin pitkäänkin ennen kuin täydelliset yksilöt löytyivät, joten niitä myös arvostaa ihan eri tavoin kuin jotain Ikea-kalusteita. Jos yhden asian saisin tässä asunnossa muuttaa, niin vaihtaisin tuon kauniin parketin valkoiseen lautalattiaan tai kuultovalkoiseen parkettiin, koska edellisessä kämpässä huomasin, miten mielettömän paljon valkoinen lattia tuo valoa asuntoon. Mutta muuten tämä pikkukoti on meikäläiselle aika unelma. :)

  Ja toden totta! Nyt on tainnut käydä niin, että se kultahame-asu vain unohtui joukosta. :D Mahtavaa, kun on noin tarkkasilmäisiä lukijoita. ;)

 • Jenniii

  Hihiii! Miten hauskaa, että huomasit ne. :D Olen suuri Nikke-fani ja toivon vielä löytäväni nuo kaikki suomenkieliset versiot divareista. Huomasitko myös ranskankieliset kokoelmateokset alemmalla hyllyllä? ;)

 • Jenniii

  Tuo lamppu on kyllä tosi sievä, vaikka itse sanonkin. :) Tilasin sen aikanaan eBayn kautta suoraan Tanskasta ja on ollut jännä huomata, että nyt kun tuota myydään nykyään Stockallakin, hinta on lähes kolminkertainen siihen nähden, mitä itse siitä maksoin!

 • Jenniii

  Onpas kiva kuulla! :) Hyvä täällä onkin asustella. <3

 • Jenniii

  Kiitos! :) Ice-tuoli on tosi hyvä istua kyllä, mutta eihän se varsinaisesti työtuoli ole. Itse olen kuitenkin kokenut sen ihan hyväksi myös työkäytössä, joten ei valittamista. :)

 • Jenniii

  Kiitos! Ihana saada tällaista palautetta omasta pienestä kotikolosta. :) <3

 • Emmi Nuorgam

  ..ja laiskalle. Periaatteessa en haluaisi kotiini mitään Ikean krääsää, mutta koska mä olen kärsivällisyydeltäni about 4-vuotiaan tasoa, en ole toistaiseksi kertaakaan jaksanut odotella paria vuotta, että saisin kodin sisutuksen kuntoon. Laiskuuttani sitten mieluummin marssin Ikeaan ja ostan sieltä mitä tarvitsen, sen sijaan että ostaisin mitä oikeasti haluaisin. Ihannemaailmassa mullakin olisi sieltä täältä pelastettuja vanhoja huonekaluja, jotka joku on verhoillut, mutta toistaiseksi sitä päivää ei kyllä oo tullut..

  Kivan näköinen koti sulla! Harmittelin eilen kun katsoin Suomen kauneinta kotia, kun niin monet niistäkin kodeista näyttää suoraan sisustuslehdestä repästyltä vailla mitään persoonaa (ehkä just kiitos sille Ikealle). Sun olohuone on kaunis, kun se ei vaikuta niin sairaan huolitellulta, vaan siltä, että siellä ihan oikeasti asuu ja viihtyy joku! :)

 • sannak

  Ihana koti! Minusta nämä kuvat nimenomaan voisivat olla sisustuslehdestä, ja tarkoitan tämän kehuksi (enkä kyllä millään näe kuvista mainitsemaasi tavarapaljoutta). ;-) Kauniita, harkittuja yksityiskohtia ja esineitä, joilla on tarinansa; sinulla on kyllä silmää sisustajana. Ei ihme, että viihdyt! :)

 • Nalle

  Kaunis koti! Ja kyllä taide viimeistelee tunnelman. Hyvää uutta vuotta♥

 • Aisha J

  Niin ihana tuo Ice-tuoli..! Oon alkanut viime aikoina tykätä läpikuultavista tuoleista, ja vähän aikaa sitten ostimmekin sellaiset ruokapöydän ääreen. Tuo peili on myös aivan ihana, ja suurentaa kivasti huonetta. :) Omaan olohuoneeseen olisi joku kaunis peili myös tervetullut.

  Kaiken kaikkiaan kauniin valoisa ja ilmava sisustus! Ei ihme, että viihdyt kodissasi hyvin ;) 

 • Aisha J

  Nikke on huippu! :D

 • Ihana koti! Ei ole ihme, että viihdyt siellä niin hyvin.

 • Jo vain heti silmä tarttui niihin. Minä lainasin näitä muksuna kirjastosta kuuntelukasettina ja kävin läpi kaikki mitä löytyi. Niissä oli vielä joku eeppinen mieslukija, semmonen hieman ironinen… oi mitä muistoja!:D Hui, ranskankielisiä en huomannut. Ei tuo ranska niin taivu..:D

  Itse keräilen Anni Swanin nuortenkirjoja, jotka olivat toinen kestosuosikki silloin muinoin ja nyt uudestaan sitten vanhempana. Aina kun ahdistaa niin on paikallaan ottaa pikku todellisuuspako ja lukea muutama lastenkirja.^^

 • Jenniii

  Todellakin! Niiden kuuntelukasettien kautta minäkin Nikkeen alun perin tutustuin ja rakastuin. <3 Se mieslukija oli aivan paras. :D Muistan löytäneeni niitä vielä joskus yliopistoaikoina Jyväskylän kaupunginkirjastosta ja taisin lainatakin ja kuunnella hykerrellen itsekseni, haha.  Ihanaa, että täältä löytyy muita Pikku-Nikke-faneja. :D

 • yassu.f

  Todella onnistunut kokonaisuus! Hienosti sisustettu .Tuo matto antaa tilalle hieman modernia ilmettä, kiitos sn kuvioinnin (eikä ole yhtään paha juttu, kaunis mattohan se on :D) Mullakin on aika pieni asunto (46neliöö) ja keittiö saa mulla toimina ruokailutilana. Olohuoneeseen en halunnut änkeä pientä, mutta kuitenkin tilaa vievää kahden (tarvittaessa kolmen) hengen ruokiluryhmää. Laitan muuten joku kerta kuvia mun omasta kämpästä tuonne mun blogiin, tulipahan mieleen, että se puuttuu :) Oikein hvyää tätä vuotta sinnepäin!

 • Sini6855

  Tuo kello näyttää tuikulta :)

 • Hosuli

  Ihanan paljon tauluja! Kiitos inspiraatiosta – oon vähän arkaillut taulujen kanssa, koskaan pelkään liian tupaten täyttä vaikutelmaa. Sun olohuone osoittaa, että enemmän voi olla enemmän.

 • Katju

  Ihana, ihana koti! :) Mistä tuo aivan ihana toinen tyynynpäällinen on peräisin, monivärinen? Toinen taitaa olla Marimekon, niin se toinen. :) Pidän paljon sisustuspostauksistasi! Ne on tosi inspiroivia! :)

Related posts