27/12/13

5 x jouluyllätys keittiöön

65

Tajusin tässä joulutohinoiden tuoksinassa unohtaneeni julkistaa huipun KAI-veitsikisan voittajat eli muutama teistä kisaan osallistuneista saa nyt tällaisen myöhäisen joululahjan. :) Olipa hauska huomata, miten moni innostui noista värikkäistä veitsistä – ja lohdullista kuulla, etten todellakaan ole tylsien ja surkeiden keittiöveitsieni kanssa ollut yksin. Kiitos kaikille hulvattomia keittiötarinoita ja mahtavia kokkausvinkkejä jakaneille, sillä siellä oli oikeasti monta aika mainiota niksiä, joita tulen varmasti itsekin hyödyntämään. Perinteisen sähkölieden omistaville suosittelen oikeasti tuota kananmunankeittovinkkiä, joka löytyy yhdestä voittajakommentista – olen itsekin hyödyntänyt tuota niksiä jo kauan. :)

Umsa 

Samaistun ystävääsi, olen nimittäin silmiä pyörittelevä osapuoli silloin, kun kokkaamme poikaystäväni luona hänen surkeilla veitsillään. Itse olen veitsifriikki, laatikostani ja veitsitelineestäni löytyy laadukkaita ja teräviä veitsiä, joiden toimivuutta jaksan kehua ja ihailla, joidenkin läheisteni mielestä ehkä pelottavankin paljon. :D Tuo turkoosi/petroolin värinen veitsi saisi siis majoittua poikaystäväni luo, kunnes se joskus yhteenmuuton myötä päätyy taas minun laatikkooni, toivottavasti! :-)

Tiiaaaaa 

Mun kananmunan keittovinkki menee seuraavasti: Muna(t) kylmään veteen ja kattilaan, kattila liedelle ja sitten liesi lämpeämään. Kun vesi kiehuu, sammuta levy ja jätä kattila liedelle. Kun kiehuminen on loppunut, muna on juuri sopivan kypsä.

Tuo vaaleansininen veitsi mätsäis meidän keittiön kaappeihin ja vaikuttaa myös kokonsa puolesta hyvältä yleisveitseltä. :)

Piiiu 

Mä olen aivan surkea laittamaan ruokaa enkä edes erityisemmin pidä siitä, ja yksi syy epätykkäämiseen on huonot välineet. Keittiöstäni löytyy tasan kaksi ”järeämpää” veistä, joista kumpikaan ei ole puoliksikaan yhtä tehokkaan näköinen ja kokoinen kuin nuo veitset.

Ensimmäisenä kokkausmuistona tulee aina mieleen ne kerrat, kun olen joka vuosi yrittänyt leipoa poikaystävälleni jotakin herkkua syntymäpäivälahjaksi. Jo kaksi kertaa on käynyt niin, että olen unohtanut taikinasta kananmunat. Lisäksi olen mm. viiltänyt käteni auki ananaspurkilla :D

Noista valitsisin tuon oranssin veitsen!

Lauura 

Heippa!
Pieni vinkki näin joulun alla; kahviporojen sekaan kun laittaa runsaan hyppysellisen kardemummajauhetta, niin saa ihanan jouluisen kahvihetken, ilman että kahvista tulee liian jouluisen makuinen. Jotkut valmiit joulukahvisekoitukset ovat vähän ällön makuisia, mutta näin saa ihanan hentoista joulufiilistä vähän kevyemmin maustein.
Ihania veitsiä :) Itse asiassa uutta sahalaitaista veistä tarvitsisin, eli taitaisin haluta tuon tumman sinisen sahalaitaveitsen. Toivottavasti onni suosii!
Ihanaa joulun aikaa Jenni :)!

ebe

Itse olen myös hyvin laiska teroituttamaan puukot, lukuunottamatta metsällä mukana kulkevaa puukkoa(sen isäni teroittaa) ;) exäni käytti muuan päivä sitten nuo keittiöveitseni teroituksella mutta tiedän, että kun itse saan ne vietyä sinne uudemman kerran, olen ehtinyt jo pitkään kirota niiden tylsyyttä ;) minulta löytyy veitsiä ihan hyvä valikoima, mutta tuollaisen vaaleanpunaisen(kolmas ylhäältä) kotiuttaisin oikeinkin mielelläni! :)

Eli käykäähän kurkkimassa sähköpostejanne – sieltä löytyy lisäinfoa! :) Kiitos vielä kaikille osallistuneille ja tiedoksi näistä iloisen värisistä Pure Komachi -veitsistä kyselleille, että tammikuusta lähtien näitä saa myös Kokkiveitset-verkkokaupasta. :)

Tags: , , , , ,

Categorised in: Koti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts