17/12/13

Piristystä keittiöön

181 80 kai-pure-komachi1.jpg

Kilpailun sponsoroi KAI-veitsien maahantuoja Home Appliance Brokers

Käsi ylös kaikki, joilla keittiöveitset ovat aina vähän liian tylsät tai muuten vain huonot? Ruoanlaittoa intohimoisesti harrastava ystäväni pyörittelee joka kerta silmiään, kun kokkaamme jotain minun luonani, sillä hän jaksaa aina pöyristyä siitä, miten surkeilla veitsillä meikäläisen keittiössä pilkotaan vihanneksia ja kaikkea muutakin. Jostain syystä en ole koskaan tullut panostaneeksi keittiöveitsiin mitenkään erityisesti – ja ehkä niiden olemassaolevienkin huolto ja teroitus on jäänyt vähän hunningolle. Se on vähän hassua, sillä joskus olen ihan työnkin puolesta joutunut huolehtimaan asiasta jatkuvasti – olin nimittäin opiskeluaikoina töissä ruokakaupan lihatiskillä, missä veitsiä huollettiin ja teroiteltiin aivan jatkuvasti. Kotiin asti en sitten kuitenkaan ole tajunnut näitä oppeja tuoda ja nyt ne ovat vuosien varrella jo päässeet vähän unohtumaankin. No, jos jollakulla on samantyyppistä ongelmaa keittiössä, niin nyt olisi teille kivoja uutisia! Olisi nimittäin taas luvassa hauska pieni jouluylläri huipun kilpailun muodossa. :)

En ole koskaan ajatellut, että keittiöveistä voisi kutsua söpöksi, kunnes näin KAI-veitsien Pure Komachi -sarjan hauskan väriset veitset. Ja älkää antako suloisten värien hämätä, sillä japanilainen KAI valmistaa maailman parhaita veitsiä eli tässä tapauksessa kivan ulkonäön takia ei tarvitse tinkiä laadusta. Kovasti mainetta maailmalla niittäneen KAIn hiukan edullisempi Pure Komachi -sarja on osoitus siitä, että keittiövälineiden ei aina tarvitse olla niin vakavia ja tylsiä (veitsien osalta pun intended, hehee). En olisi uskonut, että minusta voisi tulla veitsi-hifistelijä, mutta jotenkin tajusin vasta KAI-merkkiin törmättyäni, että millainen ero voi olla veitsellä ja Veitsellä. Japanissa kulttistatuksen saanut KAI valmistaa huippuunsa muotoiltuja, Samurai-perinteiden mukaan käsintaottuja veitsiä, joilla on oikein käytettynä ikuinen takuu ja joiden terävyys on omaa luokkaansa. Omaa viestiään kertoo myös fakta, että Japanissa merkki valmistaa kirurginveitsiä. Suomessa KAIn käsintaottuja veitsiä käytetään monissa huippuravintoloissa, muun muassa Tomi Björck suosii näitä veitsiä omassa työssään. 

kai-pure-komachi.jpg

Noiden käsintaottujen huippuveitsien hinnat voivat nousta pilviin, mutta KAIlla tosiaan on myös tuo iloisen värinen ja koneellisesti taottu Pure Komachi -sarja, joka on sekin huippulaatua mutta hintatasoltaan tällaiselle amatööri-kotikokille ehkä sopivampi. Väripinta on värjättyä non stick -materiaalia, joka hylkii likaa ja on siis helppo pitää puhtaana. Näiden veitsien hinnat ovat parin kympin luokkaa siinä missä nuo käsintaotut veitset voivat maksaa satoja euroja kappaleelta. Tärpiksi muuten voisi kertoa veitsiostoksille, että käsintaotun veitsen tunnistaa sellaisesta hiukan aaltoilevasta, puun syitä muistuttavasta kuviosta veitsen terän pinnassa – vain koneellisesti taotut veitset ovat sellaisia täysin tasaisia väriltään ja pinnaltaan. Suomessa käsintaottuja KAI-veitsiä myy Stockmann sekä verkkokauppa Kokkiveitset.fi ja noita iloisen värisiä Pure Komachi -malleja saa esimerkiksi Sokokselta, Prismasta, Anttilasta, sekä Kodin1:stä (ja tammikuusta lähtien myös tuolta Kokkiveitset-verkkokaupasta). Nyt tämän vuoden loppuun Pure Komachi on mukana vaaleanpunaisella veitsellään myös Roosa Nauha -kampanjassa, jonka myötä veitsen 19,90 euron myyntihinnasta 10% lahjoitetaan Roosa Nauha -rahastoon. Psst, hyvä ja tyylikäs keittöveitsi ei muuten ole ollenkaan hassumpi joululahjaidea. :)

Ja nyt sitten siihen kilpailuun! Kisaa sponsoroiva KAI-veitsien maahantuoja Home Appliance Brokers nimittäin antoi minulle arvottavaksi 5 tuollaista hauskaa ja värikästä Pure Komachi -veistä. Teidän tarvitsee vain päättää, että minkä noista väreistä tahdotte omaksenne! ;) Toki veitsien käyttötarkoituksissa on myös hiukan eroja, mutta oletin tietysti itse, että useimmille teistä se väri on olennaisempi valintakriteeri, haha. :D Osallistu kisaan näin: kerro postauksen kommenttiosiossa jokin oma pieni ruoanlaittoon liittyvä niksi, muisto tai tarina. Kerro myös, minkä värisen Pure Komachi -veitsen haluaisit omaksesi, jos voitto osuisi kohdalle. Kisa on voimassa pe 20.12.2013 asti ja muista jättää kommenttisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite. Onnea kisaan! :)

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Koti

181 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Milou

    Olin joitain vuosia sitten opiskelijajärjestöni ”emäntänä”, eli viiden muun tytön kanssa kokkasimme aina ns. sitsejä varten kolmen ruokalajin illallisen noin sadalle hengelle. Emäntänä toimiessa oppi ymmärtämään sen, että keittiövälineillä on kyllä merkitystä, sillä aika oli aina vähän kortilla saada ruoka valmiiksi ajoissa. Samalla tuli opittua kaikennäköisiä pikkuniksejä ruoanlaitossa: esimerkiksi vatkatessa juustokakkutaikinaa sadalle kannattaa aina olla sähkövatkain molemmissa käsissä, ja ruoasta saa aina ylistävintä palautetta silloin, kun muistaa laittaa tarpeeksi kermaa, voita ja suolaa :D Niin, ja terävät veitset nopeuttavat minttuporkkanoiden tekoa kummasti :) Jos voitto sattuu kohdalle, ottaisin mieluiten turkoosin veitsen!

  • Ninnuliini

    Ihania veitsiä kyllä ovat! Meillä mies on innokas kokki, joten hän tekee suurimman osan keittiöhommista ja on myös minua kiinnostuneempi siitä millaisia välineitä meillä käytetään. Itse pilkon kaiken aina ”pikkuveitsellä” ja mieheni nauraa, että tuo on ihan vihoviimeistä näpertelyä. Esimerkiksi sipulin leikkaaminen on niin tarkkuutta vaativaa, että en millään uskalla sohia isolla veitsellä lähellä sormiani! Oma vinkkini on siis käyttää pikkuveistä! ;) Ensimmäisenä silmiini osuikin tuo keltainen, mutta jos voittaisin, valitsisin kuitenkin tuon aniliininpunaisen. Ehkä somalla isolla veitsellä uskaltaisi tällainenkin arka pilkkoja paloitella!

  • svii

    Olin ystävien luona kokkaamassa ja olin ainoa, joka osasi fileroida kalan. Veitsivaihtoehtoina oli pieni pihviveitsi tai jättimäinen kokkiveitsi. Kunnialla siitä selvittiin, mutta sain opetuksen oikeiden välineiden arvosta! :D

  • LauraEmilia_i

    Meillä mieheni hoitaa enemmän kokkaushommia, mutta toisinaan innostun itsekin. Meillä ”ongelmana” on se, että meillä on kyllä panostettu teräviin veitsiin mutta aina se uusin ja terävin on kummankin suosikki eikä muulla suostuta pilkkomaan (=toinen kokkaa). Valitsisin näistä vaihtoehdoista siis käytännöllisen mallisen ja upean värisen magentan värisen veitsen, sillä sen saisin lähes varmasti värin puolesta pitää itselläni.

  • Silki

    Meillä laitetaan ruokaa antaumuksella joka ikinen ilta. Tuo petroolin värinen veitsi olisi kiva lisä keittiövarusteisiimme!

  • Snana

    Koko lähipiirini motto on ettei minulle voi antaa terävää veistä. Olemme olleet kerran jos toisenkin paikkaamassa sormia, sillä into joskus päihittää taidon! Tämmösillä viitsisi jo opetella varovaisemmaksi! Rapatessa roiskuu, keltainen sopisi keittiöömme!

  • olensofia

    Olen oppinut oikeastaan kaikki (vielä aika vähäiset) kokkaustaitoni isältäni. Esimerkiksi sen, että ananasrenkaat kannattaa pilkkoa suoraan purkissa niin että vetää veitsellä renkaan keskeltä kohti reunaa. Olen oikea ananaksen suurkuluttaja, joten tämä on ollut hyvä neuvo minulle!:) turkoosi veitsi passaisi täydellisesti minun turkoosien teema-astioideni kanssa.;)

  • Umsa

    Samaistun ystävääsi, olen nimittäin silmiä pyörittelevä osapuoli silloin, kun kokkaamme poikaystäväni luona hänen surkeilla veitsillään. Itse olen veitsifriikki, laatikostani ja veitsitelineestäni löytyy laadukkaita ja teräviä veitsiä, joiden toimivuutta jaksan kehua ja ihailla, joidenkin läheisteni mielestä ehkä pelottavankin paljon. :D Tuo turkoosi/petroolin värinen veitsi saisi siis majoittua poikaystäväni luo, kunnes se joskus yhteenmuuton myötä päätyy taas minun laatikkooni, toivottavasti! :-)

  • ebe

    Itse olen myös hyvin laiska teroituttamaan puukot, lukuunottamatta metsällä mukana kulkevaa puukkoa(sen isäni teroittaa) ;) exäni käytti muuan päivä sitten nuo keittiöveitseni teroituksella mutta tiedän, että kun itse saan ne vietyä sinne uudemman kerran, olen ehtinyt jo pitkään kirota niiden tylsyyttä ;) minulta löytyy veitsiä ihan hyvä valikoima, mutta tuollaisen vaaleanpunaisen(kolmas ylhäältä) kotiuttaisin oikeinkin mielelläni! :)

  • aN-nA

    Ooh! Ottaisin varmaankin tuon fuksian punaisen värisen kiitos. Oi mitä veitsiä! Hyvät välineet tekevät kyllä ruoanlaitosta niin paljon kivempaa. Välillä sitä on joutunut kuukauden päivät kokkailemaan yhden keittolevyn ja kattilan varassa, joo ja tietty vain yksi veitsi, oi mitä luksusta… Toki välillä on siistiä väsätä ateria luonnossa ja silloin apuna pitää tietenkin sveitsiläisenä olla linkkuveitsi!

    Sveitsiläisyyden mainitsemisesta päästäänkin siihen ruoanlaittoon liittyvään niksiin, joka ei ole siis missään tapauksessa oma niksini vaan joka kuuluu ihan perusreseptiin. Fondueta tehdessä(ja kun puhutaan fonduesta, puhutaan aina vain juustofonduesta, ne muut jutut on jotain muuta :b) aluksi on tärkeää hieroa halkaistulla valkosipulin kynnellä fonduepannu. Vaikka ruokaan tulee siis hienonnettua valkosipulia, on tämä padan hierominen ens alkuun tärkeää, jotta aromia on tasaisesti pohjasta pinnalle. Ja true valkosipuli lover voi sitten ähkysyöminkien loppuvaiheessa, kun ei enää jaksa kastaa leipää juustoon, ottaa veitsen käteen ja pilkkoa valkosipulia. Siitä sitten vain valkosipulinpaloilla juustoa ääntä kohti ;) ai että kuinka sitä tuoksuukaan hyvältä kaiken tämän jälkeen.

  • Roosa12

    Oijoi! Kokki-poikaystävä toi toukokuussa reissultaan lahjaksi tuollaisen vaaleanpunaisen- hän oli kyllästynyt tylsiin ja pieniin veitsiini ja no, onko mitään täydellisempää vaaleanpunaiseen kajahtaneen tyttöystävän ja kokki-poikaystävän yhdistelmälle. Rakastan tuota veistäni! Aniliini olisi rakkaalleni kiva kaveri, sellaista siis tänne toivotaan!

  • juustonaksu

    Lapsena osallistuin ahkerasti äidin ja iskän ruuanlaittoon: autoin iskää laittamalla juustoa uunimakkaroiden viiltoihin ja äitiä nuolemalla autuaan onnellisena unelmatorttutaikinan jämät kulhosta. Kerran yritin auttaa avaamaan ananastölkin loppuun kun äidin piti kiiruhtaa puhelimeen.. Siitä on muistona tikkien jäljet sormessa.

    Aivan upeita veitsiä kaikki! Itselleni sopivin olisi tuo turkoosi.

  • pinkki

    En tiedä onko tämä varsinaisesti kokkausniksi, mutta kokkauksen ohella voi nauttia drinkssuja tai jälkkäriksi jos tekee drinkssuja niin helpoiten suola/sokeri reunuksen lasiin saa sillein, että sitruunan tai limen lohkolla käy lasin reunan läpi ja lasin keskelle kun laittaa sokerin/suolan ja keskeltä lähtee pyörittämään sen reunoille niin tarttuu parhaiten plus keittiö pysyy siistinä kun ei tartte mihinkään lautaselle/pöydälle laittaa suolaa/sokeria erikseen , toivottavasti tästä selityksestä sai selvää :D Itse tykkään tuosta pinkistä veitsestä eniten, jos sen voittaisin niin luulen, että tulisi kokattua enemmän kotona :)

  • Ninah

    Lila olisi kiva jos onni suosii.

    Vinkkinä käytän usein soijarouhetta jauhelihan kera tai sijaan.

    Käytetään ihan samallalailla kuin jauhelihaa.

    Terveellistä ja hyvää

     

    hautnina (@) gmail.com

  • Iiiiiiida

    Minä olen kotona tottunut useinkin tekemään itselleni salaatteja ruoaksi ja etenkin tomaatteja leikatessani huomaan kyllä terävän veitsen tärkeyden ;) tuo ihana vaaleanpunainen hieman isokokoinen veitsi olis aivan mahtava! Vaikkapa suklaan pilkkomiseen keksien sekaan…

  • LindaT

    Ooh, mä tahdon tuon pinkin veitsen! :)

    Otin yläasteella ja lukiossa kaikki kotitalous tunnit, mitkä oli mahdollista ja arvosana oli aina 10, mutta kotoa muutettuani ruoanlaitto jäi ja aloin uskottelemaan itselleni, etten osaa, enkä onnistu. Monta vuotta olin lähes tekemättä ruokaa, koska söin töissä lämpimän aterian viikolla ja viikonloppuisin söin huonosti tai sitten söin ulkona. Tänä vuonna olen kuitenkin skarpannut ruoanlaiton suhteen pakon sanelemana, mutta hyvä niin. Huomasin, että kun seuraan tarkasti ohjeita, saan aikaiseksi vaikka mitä ihanaa ja herkullista. :D Joka kerta jaksan silti vieläkin yllättyä, kun teen ruokaa, jonka saan maistumaan.. lähimmäiseni saavat tästä kärsiä, koska pommitan heitä kuvaviesteillä ja hehkutan, kuinka ihana ruokaa tällä kerta tuli. :D

  • Anniaaa

    Meksikolainen ystäväni valisti minua avokadojen käytössä. Avokadon kivi on se, joka säilyttää avokadon tuoreena. Kun leikkaat avokadoa, leikkaa se pitkän sivun myötäisesti halki ja pyöräytä puoliskot erilleen, niin että kivi jää toiseen puoleen. Jos et käytä kaikkea kerralla, niin säilytä kivellinen puoli, jotta avokado ei tummu. Sama juttu myös kun teet guacamolea – säilytä kivi guacamolen seassa, jotta guacamole ei tummu ja säilyy paremmin.
    Veitsistä suosikkini on turkoosi.

  • tampu

    Poikaystäväni on todella innokas laittamaan ruokaa mutta valitettavasti hän ei ole kovin tarkka siinä ruuan laitossa.. hän esimerkiksi ei pidä niin kovin tärkeänä ruoan maistamista ennen maustamista, joka usein johtaa supersuolaiseen tai supertuliseen ruokaan! Mikäli veitsi irtoaisi niin haluaisin tuon pinkin veitsen!

  • lik

    Keittoon saa paremman maun kun lisää lehtiselleriä juuresten joukkoon tai maustaa lopuksi lipstikalla. Samoin fenkoli kuuluu ehdottomasti tomaattikastikkeeseen. Käsittämätöntä, miten pieni asia voi muuttaa ruuan makua niin paljon paremmaksi!:) Vaaleanpunainen veitsi ehdottomasti tarpeellisin itselle! Harmi, ettei mistään nettikaupasta tätä sarjaa löytynyt:(

  • jenniv

    Kun keität spagettia, ota nippu molempiin käsiisi ja kierrä käsiä eri suuntiin niin, että nippuun tulee kierre. Iske sitten spagetti pystyasennossa kattilan pohjaan kiehuvaan veteen ja vapauta kädestä. Spagetit laskeutuvat kauniisti koko kattilan reunoille ja valuvat itsestään veteen. Pasta ei tartu kiinni toisiinsa, eikä tikkuja tarvitse tapella kattilaan. Buon appetito! Oranssi veitsi halkaisee sydämeni.

  • Jenniii

    Hei kysäisin tuosta verkkokauppa-asiasta maahantuojalta ja sieltä infottiin ilouutinen, että myös nämä värikkäät Pure Komachi -veitset tulevat tammikuusta lähtien myyntiin tuonne Kokkiveitset.fi-verkkokauppaan. Lisäsin tiedon myös postaukseen. :)

  • Katttti

    Meillä ruuan valmistamisesta vastaa poikaystäväni, sillä taloudessamme on kaasuliesi ja -uuni. Inhoan itse valmistaa niillä ruokaa! Voiton osuessa kohdalle valitsisin vaaleanpunaisen veitsen, koska sen näköistä kaveria ei meidän veitsien seasta löydy. :D

  • karolinchen

    Hmm, vinkkejä ei ehkä ole tällä kotikokilla antaa, mutta olipa hyvä lukea muiden vinkkejä. :D Esim. tuo avokado-vinkki oli kullanarvoinen. Mutta niin, paras muisto ruuanlaittoon liittyen:

    Kun olin pieni, leivoin aina mummon kanssa maalla ruisleipää. Mummo teki taikinan sellaisessa puisessa astiassa (korvussa?) ja yhdessä sitten pyöriteltiin niistä kauniin muotoisia leipiä. Minä sain aina tökkiä jollain tikulla leipiin reikiä ennen uuniin menoa. Parasta oli kun leivät tulivat uunista ja niitä pääsi maistamaan! Tuore ruisleipä ja siihen päälle voita… Sitä makua on ikävä. <3

    Lemppariveitsi noista olisi tuo fuksian/liilan värinen.. :)))

    Ihanaa joulun odotusta Jenni! <3

  • m.a.

    Joulupipareita paistaessa kannattaa käyttää hyödyksi pärisevää minuuttikelloa! Miten aina se ensimmäinen pellillinen pääsee kärähtämään ennen kuin tajuaa jäädä luukun eteen tuijottamaan seuraavien onnistumisen varalle :D
    Mikäli arpa suosii, ottaisin vihreän!

  • iinaii

    Varhaisin ruoanlaittomuistoni on se, kun tein 4-vuotiaana yhdessä 7-vuotiaan siskoni kanssa jauheliha-makaronilaatikkoa äidille äitienpäivälahjaksi. Teimme ruoan alusta loppuun ja jopa maustoimme sen. No oikeasti isämme kuvasi tämän videolle, kertoi jokaisessa vaiheessa, mitä meidän kuuluu tehdä ja katsoi ettemme satuta. Ja taisi se isä sen sipulinkin leikata. :P Veitsistä tuo pinkki olisi paras!

  • Hahana

    Olemme avomieheni kanssa sopineet, että kerran kuussa tehdään ja nautitaan kolmen ruokalajin illallinen viineineen, sillä molemmat rakastamme hyvää ruokaa, ja ruuanlaittoa. Tähän mennessä yksi kuu on jäänyt väliin, mutta silloin söimme kolme ruokalajia lounaalla ravintola Tocassa. ;D tuo vaaleanpunainen veitsi kutsuu värillään ja yöeispätevyydellä, leikkaa varmasti sekä sipulit, että pihvit!

  • ija

    Paprika on ehkä lempivihannekseni, ja käytän sitä ruuanlaitossa ja leivän päällä ja kaikkialla. Silti tajusin vasta hetki sitten, että paprikasta kannattaa leikata kanta pois poikkisuunnassa, eikä ensin pitkittäin puoliksi. Näin siemenkodan saa vain kaivettua kokonaisena irti, irtosiemenet ei lähde leviämään ja nekin saa vain pohjasta kopauttamalla pois. Lisäksi paprikasta saa sitten kivoja renkaita! Veitsistä lemppari oisi turkoosi.

  • Lim

    Minä kiinnostuin ruuasta jo lapsena, kokeilimme ystäväni kanssa keksiä omia reseptejä ja pidimme ravintolapäivää luokkakavereille, ruuat oli tyyliin omenaviipaleita ja kaakaojauhetta päälle. Aikuisiällä olen laittanut paljon ruokaa itse, pääasiassa syön vain itse tekemääni ruokaa. Laittaminen tosin vie paljon aikaa, ja olenkin viime aikoina käyttänyt myös kasvisravintolan pakasteaterioita, kun kaupungissamme on sellaisia saatavana. Salaatti on lempiruokaani itse tehtynä, se on niin monipuolinen ja nopeasti valmistuva ateria, aineksiahan voi laittaa mitä haluaa. Siksipä valitsisin veitsen käyttötarkoituksen mukaan, vihreä veitsi näyttäisi sopivalta salaattiveitseltä.

  • Sii

    Itse en ole mikään maailman taitavin ruoanlaittaja, keskityn itse enemmänkin leipomiseen. Jostakin syystä huomaan kuitenkin muistavani lapsuudestani parhaiten aina, mitä olen syönyt missäkin tilanteessa. Siitäkin jännittävästä matkasta mummolaan ekaa kertaa yksin, muistan enää vain mitä söin kenenkin sukulaisen luona. Turkoosi veitsi tulisi tarpeeseen, sillä tähän asti olen pärjäillyt uudessa kämpässäni vain yhdellä isolla leipäveitsellä…

  • saaruli

    Hempeän vaaleanpunainen veitsi olisi täydellinen tälle kyökkiprinsessalle!
    Tänä jouluna tein ensimmäistä kertaa itse piparkakkutalon , ja kauhulla odotin pipariseinien halkeamista, sokerin palamista, kuuman sokerin aiheuttamia palovammoja ja vaikka mitä katastrooffeja. En tiedä, mitä ihmettä tapahtui, mutta piparimökki onnistui täydellisesti ilman ongelmia ja manailuja! Koristelin mökin ylisöpöksi pinkillä pikeerillä ja ranskanpastilleilla ja nyt pari päivää myöhemmin mökistä on herkuteltu jo puolet. :)

  • Vierailija

    Meillä mies häärää keittiössä, joten myös välineet ovat huollettuja ja teräviä. Sillä seurauksella, että sen kerran kun keittiöön eksyn, telon sormeni.

    Mutta ihania veitsiä! Tuo alin, vihreä, on suosikkini.

    MarjukkaS
    krsvll@gmail.com

  • Katju

    Ihania veitsiä! :) Minun pikku niksini, jos sitä niksiksi voi sanoa, on laittaa melkein jokaiseen ruokaan sipulia ja aloittaa ruoanlaitto aina sipulin paistamisella, sipuli tuo kivaa makua ruokaan kuin ruokaan. Jos voittaisin, valita olisi ehdottomasti tuo aniliininpunainen veitsi. :)

  • Murkinamasu

    Isäni piti aina tärkeänä, että veitset ovat terässään kotona. Muuttaessani opiskelemaan sain lahjaksi timanttihiomapuikon. Naureskelin lahjaa silloin, koska veitset olivat ikeaa. Teroituspuikko on vieläkin elossa ja käytössä, mutta ikeaveitset ovat jo aikapäiviä sitten lentäneet roskiin…

  • P S

    Päätin tehdä muffinsseja Halloween-paperivuokiin, jotka olin saanut joskus lahjaksi. Unohdin vain, että ne vuoat eivät välttämättä kestä taikinan painoa, jos ei käytä muffinssivuokaa, joten taikina levisi paiston aikana pellille piirakaksi. Syötyä tuli silti, vaikka jouduttiin noukkimaan ne paperivuoat siltä piirakan seasta pois. :D

    Tuolle vaaleanpunaiselle veitselle olisi käyttöä.

  • Sarppanen

    Minulle kelpaisi tuo aniliininpunainen veitsi ja tässä vinkki, joka liittyy samaiseen väriin (kopioitu Nigellalta!):

    Granaattiomenasta saa helpoiten siemenet ulos, kun omenan halkaisee, kääntää ylösalaisin ja alkaa nakutella omenanpuolikasta puukauhalla. Vähä vähältä siemenet alkavat tipahdella ulos, mutta sitä ällöä valkoista ”väliseinämäainesta” ei juurikaan siementen mukana tule!

    Ainoa ongelma on siinä että tässä hommassa mehua vähän roiskuu, eli iso astia alle ja essu päälle ettei vaatteet likaannu :)

  • sarafia

    Tuo vaalean sininen näyttäisi käyttötarkoitukseltaan sopivimmalta. Lapsena pelasimme kerran kaupan hikihampurilaisella pesäpalloa olohuoneessa! Minä heitin kämäsen hampurilaisen ja pikkuveljeni löi sen auliisti pesäpallomailalla valkoiseksi maalattuu seinään. Olen edelleen samaa mieltä kyseisestä ”ruuasta”.

  • IIS

    Oi, meille kelpaisi tuo keltainen, sopisi hyvin keittiön sisustukseen :)

    Tällä hetkellä parasta kokkailussa on ottaa pikkuinen apuri mukaan. Lapselta tulee välillä niin mielikuvituksellisia ideoita, ettei oma pää niihin enää taivu. Erityisen hauskaa on pullan leipominen, uunista tulee usein tarjolle possuperheitä ja sydänpullia :)

  • Emzel

    Luulin aina, että en vain osaa laittaa ruokaa ja siksi mieheni ottikin ruuanlaiton hoitaakseen. Viime vuoden aikana päätin kuitenkin kokeilla muutamaa reseptiä ja innostuin valtavasti. Edelleen saatan vahingossa pinaattilättyjen sijaan tehdä sekasalaattipihvejä, mutta pääsääntöisesti olen ihan hyvä arkikokki. Ilon kautta keittiössä, niin sipulikaan ei itketä niin paljon :)

    Fuksian värinen veitsi sopisi meille kivasti.

  • Helluaa

    Olen jo pienestä pitäen laittanut vanhempieni kanssa ruokaa ja leiponut. Leipoessa tosin suurin osa taikinasta upposi pieniin suihimme ;) Varhaisimpia ruokaan liittyviä muistojani on kun alle kouluikäisenä vaarin kanssa ongimme mummolassa ämpärillisen ahvenia ja vaari opetti minut perkkaamaan niitä, äitini ei ollut uskoa silmiään kun näki sen. Sinä iltana herkuteltiinkin savustetuilla ahvenilla ja muurinpohjaletuilla.

    Veitsistä valitsisin tuon vaaleanpunaisen, sopisi täydellisesti tylsäänkin kokkaushetkeen :)

  • Kippura

    Hauska muistoni liittyy nimeomaan veitsiin. Ystäväni kun ostavat minulle joka kerta tuparilahjaksi uuden HYVÄN veitsen kun omillani on kuulemma mahdoton toimia. Samassa veneessä siis ollaan Jenni! :) ehkä surullisinta kuitenkin on että olen kova leipomaan ja kokkailemaan, mutten todella tämän lajin välineurheilija :P minulle kelpaisi ihan mikä vain väri piristämään keittiötäni!

  • viljaana

    Tuo vihreä veitsi olisi upea!

    Kannattaa tehdä itse jäätelöä, vaikka ei omistaisikaan jäätelökonetta. On todella vaivan arvoista, maistuu aivan herkulliselta :)

  • xxsofia

    Voi tää ei oo kyllä kovin mukava muisto mutta muisto nyt kuitenkin :-D Olin asunut 3 päivää omillani, enkä ollut saanut hankituksi vielä juustohöylää kotiin. Siinä sitten fiksuna tyttönä otin sen sijaan käyttöön tuliterän lihaveitsen, jolla aloin juustoa siivuttamaan. Hyvin kyllä leikkasi, niinkin hyvin ettei pysähtynyt siihen juustoon vaan viipaloi samalla omaa lihaa tuosta peukalon ja etusormen välistä melkein jänteeseen saakka. Eihän siinä muuta kuin ensiapuun ja kursimaan kättä kasaan, onneksi säästyi se jänne niin ei toimintakyky lähtenyt koko kädestä! En oo kyllä sen jälkeen uskaltanut juustoa leikata veitsellä, mutta tuollaisella tummansinisellä söpöliinillä voisi vaikka leipiä sitten leikata :-D

  • Anna Sofia

    Vaaleanpunainen veitsi olisi hauska ja näyttää muutenkin tarpeeksi kookkaalta ja jämäkältä kokkausveitseltä. :)

  • Vihreä on lemppariväri

  • SanskuLevis

    Oi oi! Kunnon veitsi keittiöhommiin olis todella paikallaan. :) Vaaleanpunainen söpö veitsi sopisi käteeni kuin tiskiharja.

  • jueppi

    Tumman sininen paikkaisi leipäveitsen muotoisen aukon mun keittiössä! Voi niitä kertoja, kun on joutunut litistämään koko leivä, jotta siitä saisi leikattua palasen…. Muruset lentää ja leipä litistyy, not cool. juhevu@utu.fi

  • Nx

    Kastelen käteni ja sipulin kylmällä vedellä ennen kuin aloitan edes kuorimaan sitä ja
    vielä uudelleen kun aloitan pilkkomisen.Ei itketä niin paljoa jos ollenkaan.

    Minä haluaisin fuksianpunaisen veitsen.

  • outonen

    Vinkki: punajuuria leikatessa, käytä kertakäyttökumihanskoja + leikkaa vedenalla.. ehkäisee sotkua tehokkaasti:) tuo kirkkaan pinkki piristäisi tämän kokkaajan päivää varmasti! :)

  • Abi

    Aivan uskomattoman herkullisen värisiä keittiöveitsiä! Itse ottaisin ehdottomasti vaaleanpunaisen veitsen odottamaan ensi keväään muuttoa ja ensimmäistä omaa kotia varten.

  • mhs

    Minä olen saanut osallistua ruuanlaittoon ja leipomiseen jo pienestä pitäen. Äiti oli paras opettaja, mutta on sitä oltu muidenkin opissa, mm. edesmenneen mummoni, joka oli Karjalasta lähtöisin. <3 Aikojen saatossa on vain käynyt niin, että oppilaasta on tullut opettaja - äitini kysyy aina minulta ruuanlaittoneuvoja ja kotona käydessä joudun aina itse kauhan varteen. :)

    Voittoarvan osuessa kohdalle valitsisin herkullisen turkoosin veitsen.

  • sannamaija

    Tuo vihreà sopisi keittiòn kristallikruunuun oikein sopivasti, ja varmaan muutenkin mainio yleisveitsi!

  • Loki

    Mainiota! Viimeinen kinkkinen joululahjaongelma ratkaistu! Jos onni napsahtaa niin fuksianvärinen veitsi mulle.

  • Miaable

    Muistan lapsuudesta, että miedät(minun lisäksi 2 siskoa) laitettiin melkein aina pilkkomaan sipulia jos sitä ruokaan tarvittiin LASKETTELULASIT päässä! :D Meistä se oli aina yhtä hauskan näköistä ja vanhemmat pääsivät vähemmällä…

    Jos onni suosii, haluaisin tumman violetin värisen veitsen :)

  • Emppuli

    vaaleanpunainen veitsi on aika ihana! mutta jos tuo sahalaitainen veitsi on tarkoitettu leivän leikkaamiseen, sellaisen tarvisin kipeämmin. ärsyttävää yrittää leikata pehmeää leipää tasalaitaisella veitsellä, eihän siitä tuu yhtään mitään!

  • Sanph

    Minun keittiövinkkini liittyy sipuliin. Syö samalla purukumia (vaikka muuten purukumin jyystö ei kuulu mun mielestä ruoan laittoon!) kun kuorit ja leikkaat sipulia, niin ei itketä!
    Itseltäni löytyy hyvät japanilaiset veitset muuten paitsi leipäveitsen osalta, siksi päätyisinkin tummansiniseen. Menisin kerrankin siis tarkoituksen, enkä niinkään värin mukaan :) Vaikka tuo tummansininen on oikeastaan upeimman värinenkin.

  • Tiiaaaaa

    Mun kananmunan keittovinkki menee seuraavasti: Muna(t) kylmään veteen ja kattilaan, kattila liedelle ja sitten liesi lämpeämään. Kun vesi kiehuu, sammuta levy ja jätä kattila liedelle. Kun kiehuminen on loppunut, muna on juuri sopivan kypsä.

    Tuo vaaleansininen veitsi mätsäis meidän keittiön kaappeihin ja vaikuttaa myös kokonsa puolesta hyvältä yleisveitseltä. :)

  • emski

    Hyvä niksi lisätä proteiininsaantia etenkin itämaistyyppisissä safkossa: nuudeleita keittäessä riko kiehuvaan veteen nuudelien sekaan kananmuna! Siivilöi ja tarjoile jonkun limekanahässäkän kanssa. Tulee niin hyvää ja täyttävää ja olo suorastaan humaltuu omasta salakavaluudesta!

    Ja ne veitset! No vitsiiiii miten hienoja! Värinä mua eniten ihastuttaa toi vaaleanpunainen kokkiveissi, mut ihan todella tarvitsisin leipäveitsen, joten se olkoon valintani.

    emmaw ät luukku .com

  • lillille

    Sipulia leikatessa sytytän kynttilän palamaan siihen vierelle. Tämän pitäisi estää kyyneleiden valumista ja omasta kokemuksesta ainakin helpottaa jossei kokonaan poista itkua. Jostain tämän niksin joskus luin, mutta en kyllä tiedä mihin se perustuu.

    Haluaisin tuon vaaleanpunaisen veitsen!

  • mju

    Aniliininpunainen ja vinkkinä voisi vain sanoa, että mieti ruuanlaittoa ennen kuin on jo niin kova nälkä, että tyytyy vain johonkin, jonka saa nopeasti valmiiksi (tai pahimmassa tapauksessa valmisruokaan…).

  • Linda-

    Tee pesto aina itse, helppoa ja vaivatonta. Älä osta kaupan valmista pestoa. Ja hienoin väri näistä on tuo kirkkaansininen!

  • Venus

    Vaaleanpunainen veitsi toisi sopivasti väriä, muuten niin värittömään keittiööni. Eiköhän sillä saisi salaattiainekset pilkottua :)

  • Unia

    Poikaystäväni oli lukenut netistä Martha Stewartin (minä vieläkin ihmettelen, että miksi se on lukenut jotain marthastewart-juttuja :D) vinkin valkosipulien kuorintaan ilman veistä. Tämä on kätevä systeemi varsinkin, jos tarvitsee kuoria enemmän kuin yksi kynsi kerrallaan: pannaan valkosipulin kynnet kannelliseen  rasiaan ja ravistellaan jokunen tovi voimakkaasti. Ja voilá, kuoret irtoavat ilman ärsyttävää nypräämistä! Rasian kannattaa olla kovaa muovia tai lasia, pehmeämuovisen rasian seinämät antavat myöten eikä kuoriutumisefektiä tapahdu. 

    Meiltä puuttuu kunnollinen leipäveitsi, joten jos onni on myötä niin tuo tummansininen muuttaisi meille. :)

     

    sitruuna.unia@gmail.com

  • Amamba

    Usein huomaan laittavani samankaltaista ruokaa monta kertaa putkeen. Sitten kyllästyn ja keksin jotain muuta. Hauska valaistus tuli, kun tajusin, että pinaattilettujakin voi tehdä itse… :D

    Ehdottomasti haluaisin tuon fuksianpunaisen veitsen, ihana!

  • milzu

    minulle sattuu ja taphtuu kyllä aina keittiössä. suunnittlen hyvin päässäni kaikki mut toteutus ei aina ookkaan yhteä suunnitelmien kanssa. fuksian värinen veitsi olisi siistin näköinen. milla.mikkonen@luukku.com

  • Annakarina

    Minäpä olen elänyt keittiöhommien suhteen kuin rikkaruoho muiden kämmenellä elikä en ole laittanut ruokaa mutta syönyt mieluusti toisten tekemiä. Nyt löydettyäni mieheni joka ei keitä eikä kokkaa, on ollut pikku pakko ruokaa laittaa ettei ihan nälkään kuoltaisi. Ja yllätys itsellenikin, ruuanlaitto on inspiroivaa ja hauskaa. Joten jos onni potkaisee niin fuksianpunainen on juuri se oikea väri

  • Alice

    Oranssi! Koska tarviiin niin tuon mallisen, terävän veitsen. Tässä taloudessa ei voi edes leikata tomaattia enää ei-sahalaitaisella veitsellä koska ne ei uppoa edes tomaatin kuoren läpi tylsyyksissään enää :/

    Tuli mieleen punajuuri vinkki edellisen kommentoijan ansiosta; punajuuret kannattaa keittää ennen kuorimista, sillä kypsinä kuori lähtee kuin itsestään irti. Punajuuren kaveri on muovinen leikkuulauta, sillä puuhun väri voi jämähtää. 

  • N-K

    Poikaystäväni harrastaa intohimoisesti ruoanlaittoa ja se onkin rakas yhteinen harrastuksemme. Etsimme reseptejä, katsomme ilat läpeensä kokkiohjelmia, kokeilemme uusia erikoisuuksia – milloin huonolla ja milloin hyvällä menestyksellä. Olen kuitenkin sen verran huolimaton että olen onnistunut pilaamaan jo KAKSI poikaystäväni melkoisen tyyristä veistä. Milloin jättämällä ne lojumaan tiskialtaaseen ja milloin taas ruostumaan märän pyyhkeen alle… Jos voittaisin jonkun noista ylläolevista veitsistä niin voisin hyvittää kamalat tekoni! Niin vilpitön en kuitenkaan ole ettenkö haluaisi vaikuttaa väriin….siispä haluaisin meille tuon ihanan vaaleanpunaisen keittiötämme piristämään ;)

  • susaanna

    Vinkki: kalakeittoa tehdessä kannattaa laittaa perunoiden kanssa yhtäaikaa kiehumaan puolikas pieneksi hienonnettua sipulia. Peruna + sipuli + suola + pippuri + lohi + kerma + voinokare = makutaivas!

    Väri: Pinkki veitsi olisi mahtava!

  • Heidiliininen

    Oma tarinani ei ole niinkään niksi, vaan varoittava muistutus ”nykynuorien” uusavuttomuudesta. Kuusi vuotta sitten asuessani opiskelija-asunnossa en ollut kummoinen kokki ja jouduin usein soittamaan veljelleni ruoanlaitto-ohjeita. Tämä tietysti on tarina sinänsä, sillä kun sain leiman perheen poropeukalona, ei siitä leimasta noin vaan päästäkään. :) Asuntoni oli soluasunto, joten sain pian kämppäkaverin, josta myöhemmin tulikin hyvä ystäväni. Koimme ruoanlaiton parissa monia hauskoja hetkiä, sillä olimme jotakuinkin yhtä lahjakkaita emäntiä. Vahvimmin mieleen on jäänyt kuitenkin se, kun ajattelimme, että varmasti nyt osaamme jonkin yksinkertaisen lämpimän ruoan tehdä ja jouduimme tunnustamaan tappiomme epäonnistuttuamme sekä perunoiden, että spagetin keitossa. Niiden nyt sentään luulisi sujuvan kömpelömmältäkin! Mutta ei meiltä, minä sain keiteetyä spagtista tiiviin kattilan pohjan muotoisen klöntin ja kämppäkaverini taas ”räjäytti” perunat niin, että ne halkesivat pinnalta, mutta olivat sisältä raakoja. Menimme pizzalle. :) No nyt olen 25-vuotias äiti ja hallitsen onneksi molemmat ja muutaman muunkin ruokalajin. :) Keittiöveitsistä kotiuttaisin mieluiten tummansinisen.

  • Eerika S

    Vinkkini liittyy muffinsseihin. Oon ehdottomasti todennut että silikonivuoat ovat maailman parhaat! Syitä on monia mutta parhain liittyy tietenkin makuun ja koostumukseen; muffinssi on tosi kuohkea ja mehevä! Sen lisäksi että vuokia ei tarvitse edes voidella, ne lähtevät täydellisesti vuoista. Hinta ehkä kirpasee, mutta aina välillä kun paketin ostaa niin niitä kasaantuu kotiin tarpeeksi. Meillä on näitä kyseisiä vuokia valehtelematta yli sata! Ne paperiset (varsinkin ohuet, leivinpaperimaiset) muffinssivuoat on musta tosi ärsyttäviä. Se koko vuoka lörpsähtää eikä se muffinssi lähde ikinä irti. Argh!

    Veitsistä haluisin ehdottomasti tuommosia vaaleanpunaisia! <3

  • SmM

    Tykkään ruoanlaitosta, mutta joskus sekin tuntuu vain välttämättömältä pahlta ja liikaa aikaa vievältä. Siispä kuuntelen usein kokatessa äänikirjoja tai keskusteluohjelmia netistä; ruumiin ja hengen ravinto samalla kertaa. Valintani olisi vaaleanpunainen veitsi; soma väri ja käyttötarkoituskin nappiin.

  • Omppuli

    Ei ole oma niksini mutta valkosipulikeittoa tehdessä valkosipulien kuoriminen nopeutuu, jos kuorimattomat kynnet laittaa hetkeksi kiehuvaan veteen. Sen jälkeen kuori on nopea irroittaa yhdellä nykäisyllä.

    Toinen vinkkini taas syntyi vahingossa jämäruokia syödessä. Kasvissosekeittoon saa lisämakua, kun lautaselliseen keittoa sekoittaa teelusikallisen smetanaa, johon on aiemmin puristettu pari valkosipulinkynttä. Tuo smetana suorastaan kruunasi ruuan. Pienessä smetanapurkissa oli siis kaksi valkosipulinkynttä ja aavistus chilirouhetta ja se oli saanut marinoitua jääkaapissa vuorokauden. Mmmm, taivaallista.

    Veitsekseni valitsin tuon aniliininpunaisen mutten pahastuisi taivaansinisestäkään. Terävät veitset ja lähes ylikypsät tomaatit ovat lähes täydellinen yhdistelmä!

  • AannaM

    Pinkki veitsi on ihana! Ottakaa lapset mukaan kokkaamaan ja leipomaan. Meillä 9v. tyttö on yllättänyt äidin mm. Ihanilla muffineilla.

  • NinaMaria

    Noi on kaikki ihania. Eniten viehättää kuitenkin tuo pinkki. :)

    Ja juu se muisto. No niitähän on monia mutta parhaat ruokamuistot liittyvät lapsuuteen ja äidin leipomiin lihapulliin. Ne olivat maailman parhaita! Saattavat yhä olla mutta itse en enää syö lihaa. Eläni siis muistoissa ja ehkä hyvä niin.

    ninamariatuulikki@gmail.com

  • Noista kuvassa olevista veitsistä haluaisin vaaleanpunaisen (en värin vaan käyttötarkoituksen takia), mutta nettikaupassa ihastuin mintunvihreään veitseen (sama tarkoitus, mutta kivempi väri :D ).

  • Tarina unohtui :) Itse olen viime aikoina innostuntu kokkailemaan samaan aikaan kun katson Master Chef Australiaa. Kätevä keksintö, koska se ehkäisee hieman nälkää ja annoskateutta :D

  • karoliina.v

    Mieheni on innokas kokkaamaan, itse olen niin kärsimätön, etten oikeen pidä ruuanlaitosta. Kuitenkin laitamme ruokaa usein yhdessä niin, että minulla on pilkkomisvastuu ja mieheni hoitaa homman muuten. Siispä ottaisin itselleni mieluusti tuon turkoosin veitsen uudeksi työkaluksi!

  • pup

    Reissuillani olen työskennellyt vapaaehtoisena apulaisena Japanin maaseudulla, jossa pääsin läheltä seuraamaan japanilaisten naisten varmaa, rauhallista sekä jollain tavalla lähes zenmäisen raukeaa työskentelyä keittiössä. Metsän keskelle mahtavan vuoren juurelle kyhätyssä ulkokeittiössä valmistui ehkä elämäni huikeimmat makuelämykset. Tanaami-san opetti, että ruokaa ei koskaan pidä valmistaa pahoin mielin, sillä ikävät tunteet jättävät jälkensä myös ruoan makuun. Hurjan kauniilla vihreällä veitsellä valmistetussa ruoassa maistuisi taatusti rakkaus.

  • maiu

    Niksinä voisi sanoa sen, että edellisten päivien jämäruoat kannattaa hyödyntää; puurosta tai kasviskeiton lopusta saa taioittua esimerkiksi leipätaikinan ja perunamuusista vaikka perunarieskat. Parhaat patonkini olenkin leiponut tomaattikeitosta, joka oli vähän turhan tulista syötäväksi :) Veitsistä voisin valita vaikka vaaleanpunaisen, ihania kyllä kaikki!

  • ee

    Vihreä veitsi miellyttää eniten muotonsa puolesta :) ovat ihan huippuja veitsiä, kerran olen kaverilla kokeillut!

  • Annaaaaaaa

    Itse kokkailen jonkin verran ja aina tylsän veitsen kanssa. Tomaatteja ei saa leikattua millään… Mä haluaisin tuollaisen lilan/fuksian värisen veitsen.

  • pööpö

    Sweet chili -kastike, curry ja valkosipuli on aivan taivaallinen yhdistelmä, jolla saa tehtyä maailman parasta currykastiketta mille tahansa ruoalle. Suosikkini on soijapyörykät ja nuudelit, nam! Myös mustapippuria, paprikajauhetta ja maun mukaan muita mausteita voi käyttää, mutta ensimmäiset kolme ovat se tärkein osa.
    Turkoosi veitsi on suosikkini.

  • Lisbetti

    Olen varovasti yrittänyt ujuttaa vanhemmilleni terveellisempiä (tai ainakin vaihtoehtoisia) ruoanlaittotapoja. Kerran yhdessä reissussa ollessamme jokaisella oli omat kokkausvuoronsa ja ajattelin käyttää tilanteen hyväksi ja tein soijarouheesta tortillatäytteen. Kuinkas ollakaan, poltin rouheen ja jäi isän ja äidin ensikosketus soijaan aika kauheaksi :P Eivät ole sen jälkeen tainneet siihen koskea.

    Jos voitan, haluaisin tuon oranssin veitsen, kun se mielestäni eniten näyttäisi fileointiveitseltä ja sellainen löytyy miehen toivelistalta, enkä vielä ole sitä saanut hankittua.

    liisaikonen@hotmail.com

  • Tia...

    Keittiössä on monesti saanut naureskella ihmisten – yleensä parikymppisten miesten – uusavuttomuudelle keittiössä. En ole itsekään mikään erityisen taitava tai intohimoinen ruoanlaittaja, mutta siinä selittäessä miehelle miten sipuli pilkotaan tai pasta keitetään oppii kummasti arvostamaan omia, vaatimattomiakin taitojaan :D

    Haluaisin tuon kirkkaan vaaleamman sinisen veitsen.

  • joulutonttu87

    Olen ollut yhellä päiväkodin keittiöllä nyt 2 kk ja yhen viikon. Tykkään ihan kirveesti pilkkoa porkkanoita, paprikoita ynm. kasviksia. Haluaisin pilkkoa kotonakin kasviksia. Kotona mulla on tylsiä kasviksien pilkkomis veitsiä. Voiton osuessa kohdalleni haluaisin oranssin veitsen.
    T:Johanna P.

  • Sopa

    Vaaaaleanpunainen, niin söpö!

  • Vierailija

    Helpoin tapa sulattaa suklaata on laittaa suklaa paksuhkoon muovipussii eg. pakastepussi, sulkea solmulla tai sulkijaklipsillä ja pistää kiehuvaan veteen. Suklaa sulaa näppärästi ja sitten voi leikata kulman auki ja pursottaa suoraan sinne minne tarvii. Vähemmän sotkua ja vaivaa :)

    Myönnän, että pinkki olisi herkullisimman värinen, mutta nyt menen tarpeen mukaan ja sanon, että tuo tumman sininen. Yllättävän kaunis siniseksi (joo sain hieman tarpeekseni, kun ala-asteella KAIKKI oli sinistä) ja isompi sahalaitainen veitsi puuttuu minun keittiöstäni kokonaan.

  • Pöllis

    Oma vinkkini voisi olla, että pidä aina pakastimessa voitaikinaa! Siitä saa todella helposti tehtyä pieniä suolaisia makupaloja, kun vieraita onkin yllättäen tulossa käymään :) Mieheni on todella suuri ruuanlaiton ystävä, ja luulisin, että tuo vaaleanpunainen on sellainen, mistä hän on haaveillut. (+ sopivan miehekäs) :D

  • Vierailija

    Apua unohtui sähköposti! sonja.immonen@gmail.com

  • Lisbe

    Leikkaan kaiken aina käsissäni. Perustelen tämän sillä, että veitseni ovat niin tylsiä, ettei siinä voi käydä kuinkaan. Todellisuudessa olen saanut lukuisia haavoja sormiini. Ja nimenomaan tylsillä veitsillä saa haavereita paljon helpommin aikaiseksi. Ehkä tuollaisen terävän veitsen kanssa oppisin käyttämään leikkuualustaa. Tumman sininen ei värin puolesta ole lemppari, mutta toivoisin silti tuota leipäveistä. Sille olisi todella tarvetta.

  • VL

    No kerrotaas sellainen ehkä jokaisen tuntema niksi, että veitset pysyvät paremmin terävinä kun ne pesee aina käsin ja säilyttää veitsitelineessä.

    Valitsisin roosan veitsen jos siitä menee osa vieläpä hyvään tarkoitukseen.

  • roosuliini

    halleluja tähän talouteen tarvis persoonallisen sinisen leipäveitsen

  • zitrone

    Niksini: kookosmaidosta ja curry-kastikkeesta saa superhyvän kastikepohjan helposti ja nopeasti.
    Suklaalla kuorruttaessa kannattaa joukkoon lirauttaa hieman öljyä, niin saa massan ns. notkeammaksi.

    Keltainen veitsi on söpö, toki muutkin ovat kivoja

  • sisak

    Kananmunan voi jättää kakkupohjista pois lisäämällä etikkaa ja ruokasodaa, joiden yhdistelmä kuohkeuttaa pohjan ihan loistavasti. Vinkki sopii eläinkunnan tuotteita välttäville tai laiskoille leipureille :)

    Fuksian värinen vihannesveitsi sopisi kasvissyöjälle ja bonuksena keittöömme, jossa on täsmälleen saman väriset seinät!

  • emmmi

    Vinkki: kannattaa tosiaan leipomisessa ja ruuanlaitossa käyttää kunnollisia välineitä, niin se on paljon mukavampaa. Esimerkkinä juuri terävät veitset ;) Ja muutenkin kun on sopivat mitat ja muut astiat leipomiseen ja ruuanlaitoon, kaikki sujuu paljon helpommin.

    Ihania värejä nämä kaikki, mutta itse valitsisin turkoosin.

  • Lauraji

    Oranssi on ihanan pirteä, varmaan pilkkoontuisi vihanneksitkin helpommin. Hauskoja muistoja keittiöön liittyn ovat yhteiset kokkaus ja leipomishetket ystävien kanssa :)

  • Muro

    Vaikkei kukaan uskokaan, niin veitsen muodon perusteella vaaleanpunainen!

  • essin.

    Tajusin eräänä päivänä, että kun pitän tulitikkua hampaideni välissä (rikkipää ulkona) sipulia leikatessani, jäävät kyyneleet vain haaveeksi. Ilmeisesti tulitikun rikki ja sipulin rikki jollain tavalla reagoivat tässä toisiinsa. Toimiva niksi!

  • essin.

    Tajusin eräänä päivänä, että kun pitän tulitikkua hampaideni välissä (rikkipää ulkona) sipulia leikatessani, jäävät kyyneleet vain haaveeksi. Ilmeisesti tulitikun rikki ja sipulin rikki jollain tavalla reagoivat tässä toisiinsa. Toimiva niksi!

  • Kati XX

    Minun aiheeseen liittyvä keittiöniksi on että käytä aina terävää veistä, älä tylsää. Vältyt helpommin haavereilta.
    Tuo tummanpinkki (fuksia?) on sekä käyttötarkoitukseltaan että väriltään minun lemppari.

  • Riinu

    pidän aina aurinkolaseja päässä sipulia pilkkoessa, koska minulla ei ole silmälaseja ja itken aina ihan hel–ti sipulia leikatessa. Oranssi olis aika fantsu, pakko mynöntää

  • esprit

    Niksini liittyy lihansyönnin vähentämiseen. Esim. jauhelihakastikkeen voi välillä tehdä soijarouheesta, kunnon maustamisen jälkeen eroa tuskin huomaa. :)

    Tuo vihreä veitsi sopisi sisustukseen :)

  • mayas

    jostain syystä oon pärjännyt loistavasti pienellä sahateräisellä veitsellä, käytän niitä kaikkeen..on yks isompikin mutta on vain harvoja ruokia joita sillä olis tarpeen tehdä. siis toi tummansininen sahalaitanen – tosin vaaleenpunanen olis kyllä kivempi väri hmmhmmm

  • lotss

    Varmaan aika klassinen kokkaus- tai leipomismoka kävi mulle kerran kun leivoin serkkujen luona jotain, johon sitten tarvittiin useampi desi sokeria. Ja mittasin kulhosta, jossa oli vaniljasokeria. Jostain syystä mua hävetti niin, että seuraavalla kerralla toin tuliaisina sellasen vähän suuremman pöntön vaniljasokeria. ^^

  • Annamm

    Sain ylioppilaslahjaksi pari hyvää veistä ja nyt muutettuani omaan kotiin ne on tullut käyttöön. Sama juttu siis minullakin, aina kun käyn vanhempien luona ruokaa laittamassa nii ihmettelen miten niillä veitsillä saa etes tomaattia leikattua :D Tuo tummemman pinkki veitsi ois oiva lisä mun teräaseitten joukkoon, haha!

  • Miuxmau

    Aniliininpunainen veitsi on ihana, se mieluusti mulle! ;-) Meillä tyttöjen solukommuunissa ”kinastellaan” aina hienoisista mieltymyseroista ja erityisesti siitä, miksi sitä tummapilkuista paistettua ns. jälkiruokajuustoa kutsutaan. Itse kun kainuusta olen, se on juustoleipä ja sillä sipuli vaikka toisin sanottaisiin. :-) Sitä ja monia hienoja ruokapöytäkeskusteluja (mm. tunnin aamiaisia) tulen kaipaamaan, kunhan erkanemme tästä joku päivä.

  • Anneli123

    Huh miten ihania! Fuksiapunainen ehdottomasti :)

  • kaisis

    Ihanan värikkäät veitset, näillä olis ilo työskennellä

  • elde

    Pinkki! Olin ennen mieheni kuolemaa innokas ruuanlaittaja. Toivoisin tuon pinkin keittiöveitsen tuovan ruuanlaitttoinnon uudelleen elämääni. Sis, jos arpaonni suosii..

  • IRmeliiini

    Pinkki Pinkki! Aivan sama mitä sillä voi tehdä, mutta se on saatava. Siis pinkki minulle, please please. :)

  • Annism

    Voi veitset, miten voittakaan olla suloisia! Ihanaa, että noin arkisista jutuista on voitu tehdä noin kivoja! :-) jos onni suosisi, valitsisin vaaleanpunaisen veitsen.

  • Neelia

    Tykkään kovasti laittaa ruokaa, leipoa en niinkään. Yksi käytännön vinkki tuli heti mieleen: kun käsittelen kasviksia (sipulia, porkkanaa, tomaattia, punajuuria… mitä vaan) laitan leikkulaudan päälle aina joko talouspaperia tai leivinpaperia, jotta kaiken mahdollisen sotkun saa todella kätevästi kasattua roskiin, ilman sotkua ja leikkuulauta säilyy puhtaana.. :D Minä, siisteysintoilija!

    Minä ottaisin kiljuen keltaisen veitsen!

  • tuovituulia

    Ihania veitsiä!!
    Nykyisessä pikkuyksiössäni on noin neliön kokoinen keittokomero, mutta siitä huolimatta olen juurikin täällä innostunut kokkauksesta ihan valtavasti. Tilan loppuessa taikinaa vaivataan ikkunalaudalla ja peltejä levitellään sängylle: näin opiskelijakämpässäkin päästään joskus huippuruokiin käsiksi!
    Tummansininen sahalaitainen veitsi sopisi tänne niiin hyvin, että.. :)

  • kirsti h

    Fuksianpunainen on mun suosikki! Aina ja ikuisesti muistan omat lapsuuden innokkat kokkailut keittiössä…leivinjauhetta meni purkillinen (eikä sekään tuntunut riittävän), meni desit ja teelusikalliset hieman sekaisin :)

  • Tyyni

    Ruoassa on tärkeää esteettisyys eli paljonkaan värikkäitä vihanneksia soppiin sekaan! :D ja se väri ois kyllä toi vaaleanpunainen <33

  • Lauura

    Heippa!
    Pieni vinkki näin joulun alla; kahviporojen sekaan kun laittaa runsaan hyppysellisen kardemummajauhetta, niin saa ihanan jouluisen kahvihetken, ilman että kahvista tulee liian jouluisen makuinen. Jotkut valmiit joulukahvisekoitukset ovat vähän ällön makuisia, mutta näin saa ihanan hentoista joulufiilistä vähän kevyemmin maustein.
    Ihania veitsiä :) Itse asiassa uutta sahalaitaista veistä tarvitsisin, eli taitaisin haluta tuon tumman sinisen sahalaitaveitsen. Toivottavasti onni suosii!
    Ihanaa joulun aikaa Jenni :)!

  • PetraSSS

    Tuli tosta mieleen, että aina käyttäessäni uutta (eli terävää) veistä, onnistun jotenkin leikkaamaan haavan sormeeni. Olen siis todennut, että pitäis kai teroittaa niitä veitsiä vähän useammin niin ei olis aina ihan ihmeissään kun veitsi onkin oikeesti terävä ja sohi sillä sitten sormeen :D Noista väreistä ottaisin mieluiten tuon luumunvärisen :)

  • Noksu

    Mieleeni tuli ensimmäiseksi ruuanlaittomuisto itsenäisyyspäivältä! Isin kanssa kokkailu oli mukavaa ja ruoka maistuu koko perheelle! Jos arpaonni suosii valitsisin tuon vaaleanpunaisen veitsen; värin lisäksi myös muoto on sellainen, jota tykkään kokkaillessa käyttää! :)

  • pöllö

    Kannattaa laittaa pestyt salaatinlehdet hetkeksi talouspaperin päälle, että suurimmat vedet jää siihen. Ei tule niin vetistä salaattia. Turkoosi veitsi on suosikkini!

  • mara

    Miten ihanan näköisiä veitsiä! Ehdottomasti tuo vaalenpunainen, piristämään keittiön ilmettä ja ruoanlaittohetkiä! :)

  • Japi

    Ehdottomasti suosikki olisi tuo luumunpunainen..aivan ihania väripilkkuja kaikki!

  • Jjjohanna

    Tapasin poikaystäväni Saksassa noin kolme vuotta sitten, ja annoin hänelle ensimmäiseksi joululahjaksi patakintaat tekstillä ”Kochen ist Liebe”, ruuanlaitto on rakkautta. Innokkaasta ruuanlaittajasta tuli entistä omistautuneempi kokki ;)

    Vihreä veitsi näyttää sekä ulkonäöltään ja käyttötarkoitukseltaan meidän talouteemme sopivalta! :>

  • Meri L

    Muistan kuinka olin jo lapsena kiinnostunut ruuanlaitosta. Kun äiti laittoi ruokaa, istuin vieressä keittiöjakkaralla ja vispasin tyhjiä kulhoja ja kuppeja, mukamas tein ruokaa siinä samalla :D Jos onni suosisi minua tällä kertaa, valitsisin tuon ihanan keltaisen veitsen ilahduttamaan ja avittamaan kokkailuja.

  • Siija

    Erityisesti treenipäivään kaikista paras aamu-/välipala on banaani-kananmuna-letut! Annokseen tarvitsee 1 banaanin ja 2 kananmunaa, halutessaan voi laittaa vähän leivinjauhetta. Aineet sekoitetaan tasaiseksi sauvasekoittimella ja paistetaan lettujen tapaan. Teen yleensä tupla-annoksen ja laitan puolet valmiista letuista jääkaappiin. Lettujen kanssa sopii hyvin esim. pakastetut mustikat. (Ohje on alkujaan Fit-lehdestä)

    Noi on kyllä niin herkullisen värisiä, ja käytössä hyviä veitsiä! Mulla on sellainen pieni sininen veitsi, joka on kyllä ihan lyömätön. Valinta on vaikea, mutta vihreä veitsi olisi meille kaikista tervetullein.

  • maamo

    On ihanaa seurata ekaluokkaisen intoa leipomiseen ja ruuanvalmistukseen. Eilen sain nauttia hyvää hedelmäsalaattia:) Oma valintani on violetti veitsi.

  • manna-ari

    Aniliininpunainen veitsi minulle kiitos :)

    Olen surullisen kuuluisa veitselläsormeenileikkaaja, kätösistäni löytyy jos jonkinlaista pientä arpea erinäisistä kokkauskerroista. Onneksi mitä vanhemmaksi olen tullut ovat sekä veitsivalikoimani että leikkaustaitoni vähän parantuneet, eikä kavereiden tarvitse pelätä puolestani yhdessä kokkaillessamme :)

    annamari.oittinen@hotmail.com

  • Valitsisin vaaleanpunaisen. Yllättävän kauniisti muuten noinkin hempeä väri sopii veitseen.

  • Ai niin se niksi meinasi unohtua ;) Sepä onkin seuraava, yksinkertainen, mutta sitäkin hyödyllisempi: hanki veitsille kunnon säilytyspaikka, esim. veitsitukki. Mikään ei ole keittiöhommissa turhauttavampaa kuin työskennellä tylsällä veitsellä.

  • Jenna T.

    Haluaisin ehdottomasti yllättää poikaystäväni hänen lempivärillään – keltaisella kokkiveitsellä! ”Keittiö” on remontin takia tällä hetkellä jääkaappi ja mikro olohuoneen nurkassa ja tiskit tiskataan kylpyhuoneen lavuaarissa:D Kun oma keittiö valmistuu, poikaystävä varmaan kokkaa öisinkin!

  • emiliaKoo

    Opin pari vuotta sitten että kun munienkeittoveteen laittaa suolaa, ne eivät mene rikki. Se todellakin pitää paikkansa ja on mullistanut maailmani ;) Oranssi kauteni vaatisi kyllä oranssin veitsenkin!! ;) Aivan ihania veitsiä ja kun ovat vielä hyviä. Yleensä kivan näköiset veitset eivät ole hyviä.

  • annemi

    Pinkki tai tummanvioletti olisivat mieleisiä :)

  • Pilvi!

    Oi tuo kunnon pinkki veitsi olisi ihana! Vai onko toi jo viininpunainen :D pienenä heräsin mökillä aamulla yksin kun äiti ja isi oli kävelyllä ja päätin tehdä voileivän. No leivän päälle tarvitsi tomaattia joka piti leikata. Enpä veitsiä tunnistanu joten otin fileerausveitsen. Sehän ei kulkenutkaan siinä tomaatissa ihan niin suoraan kuin halusin ja oli melkoisen terävä joten kohtahan oli tietysti sormessa vekki. Siellä sitten istuin paperituppo sormessa siihen asti, että äiti ja isi tuli hoitamaan haavaa. Opinpahan olemaan käyttämättä fileerausveistä leivän teossa…

  • Heleää

    Vaaleanpunainen it is! Ostin tänä syksynä erittäin hyvän leipäveitsen ja sen jälkeen tekee mieli lauleskella ilosta aina kun leikkaan leipää, niin helppoa ja ihanaa se on! Bye bye huonot veitset.

  • Eveliina1

    Onpa suloisia! Ottaisin vaaleanpunaisen.

  • -Peppi-

    Fuksian värinen veitsi olisi kyllä aikasta päheä! Sipulia leikatessa uimalasit päässä, varmasti hauskan näköistä, mutta toimii! Käytän laseja jos on kitkerää sipulia leikattavana ja ripsarit ja meikit juuri laitettuna :)

  • kilvia

    Oranssi veitsi sopisi hyvin Fiskarssiemme joukkoon. Se on siis valintani.
    Terävien ja käteensopivien veitsien tarve meidän kodissa on myös valtava.

    Itse tehdystä vaniljaisesta glögistä on tullut jouluperinne, jota en pois enää suostu vaihtamaan. Yleensä aattoiltana kuumennan punaviinin kanssa aikaisemmin valmistamani glögimaustetahnan, Jamie Oliverin ohjeella. Siinä on kyllä semmoinen uskomaton joulumies. Ei muuten tarvitse pitkään etsiä joulukokkausinspiraatiota, kun katsoo herran herkkuohjelmia. Siinä ruokavinkkini joulun odotukseen!

  • Reettanen

    Ensimmäinen lahja puolisolleni oli uudet veitset. Intohimoisena ruuanlaittajana oli käsittämätöntä kun yhdelläkään veitsellä ei olisi ollut asiaa keittiöön enää vuosiin. Herkkä vaaleanpunainen sopisi meille kuin unelma !

  • Tepa

    IHKUT! Meille kiitos:) Mukana arvonnassa!

  • Lora

    Varhaisimmat muistot ruuanlaitossa on varmaan ne mummin keittiössä vietetyt iltapäivät. Mikään ei voita mummin sitruunaista kanakastiketta tai suusssulavia korvapuusteja :) Sieltä se oma innostus ruuanlaittoon on varmaakin syntynyt.

    Heleä vaaleanpunainen veitsi olisi ihana!

  • Unelmaharakka

    Hauska tarina: Opin hetki sitten kantapään kautta, että jo keitettyä kananmunaa ei kannata 30 sekuntia pidempään lämmittää kuorineen mikrossa, koska se rähähjää ja lopputulos on sotkuinen. Tuo aniliininpunainen veitsi näyttäisi siltä että se pysyisi näin kömpelönkin käsissä ja auttaisi kokkausyrityksissä.

    T: Unelmaharakka

  • aika_kettu

    Kädet kannattaa öljytä esim oliiviöljyllä paitsi chiliä pilkkoessa, myös sipulia käsitellessä. Kasvin omat öljyt ei sit pääse imeytyyn, varsinkin kynnenaluset kannattaa käsitellä :)

    Turkoosille yleisveitselle olis varmaan eniten käyttöö!

    //maria

  • miida

    ei koskaan kannata käydä ruokakaupassa nälkäisenä! tulee ostettua ihan kaikkea turhaa, nimimerkillä kokemusta on ;)

    haluaisin keltaisen veitsen :)

  • helssunen

    Oranssi veitsi olisi aivan ihana.

  • ellenellen

    Sipulin leikkaaminen on minulle kuin painajainen, silmät vuotavat, ja näytän siltä kun olisin seissyt kaatosateessa ripsivärit poskilla.
    Muutama vuosi sitten muodissa olleet ”kärpäs” aurinkolasit ovat loistava apu tässä tilanteessa, koonsa puolesta suojaavat hyvin silmiä, eikä vedenkestävälle ripsivärille ole nyt tarvetta.

    Sipulia mielellään jatkossa leikkaisin ihanalla keltaisella veitsellä :)

  • Toulouse

    Paras keittiöniksini on leivän leipominen huolipäivinä. On uskomattoman terapeuttista työntää kädet taikinaan, vaivata käsin, kun pään yllä on harmaita pilviä, seurata leivän kohoamista uunissa ja saada jotain konkreettista ja vieläpä hyvää aikaan. Poikaystävä toivoi joululahjaksi hyvää kokkiveistä, mutta koska olin ehtinyt jo kääriä jotain pehmeämpää pakettiin, tuo hattarainen haalean vaaleanpunainen täyttäisi sen aukon ja sulostuttaisi talvikeittiötämme ihanasti.

  • Elppah

    Suvussamme oli ennen tapana kokoontua aina joulupäivänä yhteiselle lounaalle. Tätä varten naiset kokoontuivat yhdessä leipomaan, miehet puolestaan hoitivat suolaisen puolen. Nämä yhteiset leipomahetket ovat painuneet hyvin muistiin, sillä ne olivat aina samalla yhteishenkeä kohottavia, mutta myös pullollaan naisten välistä kilpailua keittiötaidoissa. :D Minä tuolloin melko nuorena sain hoitaakseni usein konjakkikaukun teon, koska aikuisille tulisi siitä ”houkutuksia”… Piparkakkutaikina puolestaan piti makustella ja pyöritellä suussa tarkistaen oliko se tarpeeksi kiinteää. Joulupäivänä oli sitten kiva yhdessä syödä aiemmin tehtyjä herkkuja!

    Minun lemppariksi nousi tuo tummanvioletti veitsi. ;)

  • Juulia

    Useimmiten kotona kala tulee ongittua Stockmannin tiskiltä. Kesällä sain kokonaisia ahvenia ja meni sormi suuhun. Olen mielestäni ollut kova kokkaamaan, mutta enpä tiennyt miten kala perataan. Perkaaminen kotona oli haastavaa ja samalla varmasti huvittavaa, kun kalapiikkinä toimi haarukka ja fileerausveitsi oli tavallinen laatikosta löytynyt veitsi. Purppura veitsi on upea!

  • terävä tyttö

    Mieluiten pilkkoisin vihannekseni tuollaisella järeän violetilla veitsellä! Mallista monikäyttöisin olisi alemman kuvan toisiksi alin versio.

  • AZ

    Poikaystäväni on hiljattain innostunut ruoanlaitosta. Kokkaushetkistämme onkin tullut varsinaisia kärsivällisyysharjoituksia minulle, sillä mieheni haluaa tehdä kaiken eikä siedä minua selkänsä taakse kurkkimaan. Hänen innokkuutensa ei kuitenkaan aivan täysin korvaa kokemattomuutta, joten olen kehittynyt todella hienovaraiseksi apukokiksi, joka sujahtaa paikalle katastrofin uhatessa ja ohjaa työskentelyä pienin ehdotuksin ja vihjailevin kysymyksin. En kuitenkaan valita, kun mitä ihanimpia herkkuja odottaa kynttilöiden valossa <3

  • linde

    Uusille veitsille olisi kyllä tarvetta. Meidänkin taloudessa näet käytetään lähinnä sellaisia pieniä vihannesveitsiä eikä niillä kaikkea kuitenkaan oikein leikkaa. Mieleen tulikin muisto eräästä kokkauskerrasta, jolloin poikaystävä onnistui katkaisemaan Fiskarsin vihannesveitsen lanttua leikatessaan. Kovaa juuresta olisi pitänyt sahata, eikä vain painaa veistä siihen… Jos onni suosii, ottaisin tuon turkoosin veitsen.

  • Minä vain

    Jos voitan, haluaisin lilan veitsen! :)

  • Mimmuska

    Niksi: Pannulla paistetusta jauhelihasta saa liian rasvan pois imeyttämällä sitä talouspaperiin.Kallista pannua , kääräise talouspaperi rullalle ja kasta rasvaan ja hups, pian rasva on imeytynyt paperiin.
    Fuksianpunainen veitsi olisi kyllä tervetullut minun keittiööni.

  • Edgie

    Oi toi tumma pinkki on mahtavan värinen!

  • Lamron

    Meidän taloudessa mies hoitaa kokkaamisen (ja minä siivoamisen), mutta kun itse silloin tällöin tartun kattilan varteen neuvoisin kaikkia vaan olemaan stressaamatta liikaa. Perfektionistinä on ollut hienoa tajuta, ettei ruoanlaittaminen ole niin vakavaa puuhaa! Tärkeintä on oikeastaan ruoan laittamisen hauskuus hyvässä seurassa, lasi viiniä ja tunnelmaan sopiva musiikki – aina voi tilata pitzan, mikäli omat keitokset eivät menekään ihan nappiin ;) Kirkkaan sininen, paksuhkompi veitsi sopisi erinomaisesti kokkaavan poikaystävän joulupakettiin :)

  • Turkoosi näyttää ihan mun keittiöön kuuluvalta veitseltä.

    Ruuanlaittoon liittyvä tarinani liittyy jauhelihakastikkeeseen. Olen asunut n. 3,5vuotta omillani, ja olen valmistanut jauhelihakastiketta useita kymmeniä kertoja. Tehnyt eri ohjeiden mukaan ja ilman ohjeita, testaillut ja kokeillut. Aina se jauhelihakastike vaan vie voiton! Yleensä vika on ollut hirveässä koostumuksessa ja suutuntumassa. Mutta tänä syksynä tapahtui jokin muutos asian suhteen, koska olen saanut jauhelihakastikkeen onnistumaan peräkkäin muutamia kertoja! Tämä on saavutus, koska jauhelihakastikehistoriani aikana sen valmistus on onnistunut ehkä kymmenisen kertaa.

  • maryannewave

    ehdottomasti pinkki, ihana! kyllä tuolla kelpaisi kokata! :-)

  • Helma

    Muisto ihan tältä päivältä, kun ajattelin tehdä helppoa ja nopeaa ja leipoa huomisille kyläilijöille aurajuustohyrriä. En tiedä mitä tapahtui uunissa mutta täytteet ja voitakina löytyivät eri osoitteista.. Huomenna sitten jotain muuta.. Lila on hienoin!

  • Kaisa.K

    Piparkakkutaikinasta voi ihan reippaasti leikellä vaan veitsellä ”tikkuja”, jolloin säästyy hitaalta ja pitkäveteiseltä piparimuottien käytöltä ja väliin jäävien taikinoiden uudelleen kaulitsemiselta. Jos siis maku ratkaisee, eikä tarvitse olla eri muotoisia pipareita. Myös vinoneliöt tai neliöt ovat helppoja tehdä ja ihan kauniitakin. Niitä voi sitten koristella eri tavoin.

    Jos voitto osuu kohdalleni, otan oranssin veitsen.

  • Audrey

    Olin ennen uskomaton tumpelo keittiössä. En mielestäni osannut leipoa, enkä laittaa ruokaa. Sämpylöistä tuli kivikovia ja suurin osa uusien reseptien innoittamana tehdyistä ruokakokeiluista päätyi biojäteastiaan. Jossain vaiheessa tajusin, että tärkeintä ei ole reseptien neuroottinen seuraaminen, ja että stressaaminen ei kuulu ruoanlaittoon.

    Ajan myötä myös huomasin kuinka tärkeää on omistaa oikeanlaiset välineet ruoanlaittoon: epätasaisesti paistuneiden kakkujen syyksi paljastui rikkinäinen uuni, tylsällä veitsellä ei saa pilkottua muuta kuin sormensa, ja pohjaan palanut paistinpannu kannattaa korvata uudella, ellei halua raapia joka kerta munakkaan sekaan myös teflonia.

    Nykyään panostan parempiin välineisiin, enkä stressaa enää ruoanlaitosta. Aina ei välttämättä onnistu täydellisesti, mutta sitä kautta oppii. Nykyään jopa saan kehuja kokkailuistani, joten en ole enää onneton tumpelo :D Eli tiedoksi kaikille, jotka ovat lannistuneet ruoanlaittotaidoistaan: siinä voi todellakin kehittyä, joten ei saa antaa periksi!

    Jos arpaonni suosii, niin haluaisin tuon mintunvihreän(?) Santoku-veitsen, sillä se sopii niin kalan, lihan ja kasvisten leikkaamiseen.

    Audrey
    audreyhorne79@gmail.com

  • AnniTanni

    Paras vinkki kokkailuun on juoda hyvää punaviiniä ja kuunnella italialaista oopperaa. Uusi vuosi ja uusi väri – kivoin väri olisi tuo keltainen. :)

  • Tanja_O

    Hauskin muisto: Ala-asteella teimme kaverini kanssa marenkeja reilut kymmenen kertaa. Ensimmäisellä kerralla marengit onnistuivat, seuraavilla kerroilla eivät. Mutta aina jaksoimme yrittää.

    Vaalenapunainen veitsi sopisi hyvin vaaleanpunaisen kahvinkeittimen kaveriksi. :)

  • nona

    Syö aina jälkiruokaa! 

     
    Haluaisin tuon oranssin veitsen.
  • misty

    Kyllä piristäisi värikäs veitsi ruuanlaittoa :) Opettavainen muisto on jäänyt kun olin 6-7-vuotias ja söin kalaa. Vaikka oli sanottu, että pitää aina katsoa onko ruotoja, onnistuin silti nielaisemaan ison ruodon, joka jäi kurkkuun kiinni. Kala jäi lautaselle ja mentiin pikapikaa terkkarille poistamaan se. Ei ollut mukavaa, mutta siitä lähtien olen ollut aikas tarkka katsomaan, että kalassa ei ole ruotoja. Kammoa ei onneksi jäänyt ja savulohi on suurta herkkuani!

    Veitsistä mieluisin on turkoosi!

  • Tummanvioletti

    Olen laiska kokki, joten minulla ei ole jakaa hyviä ruoanlaittovinkkejä. Yksi uudenvuodenlupaus voisi olla aktiivisemman kokkailun aloittaminen :) Jos voitan arvonnan, violetti veitsi olisi mieluisin.

  • Nessu

    Annoin vanhemmilleni joskus kokkiveitsen ja äitini onnistui leikkaamaan sillä pari kertaa sormeensa sitä ensimmäisiä kertoja käyttäessään. Äitini taitaa olla ilmeisen huoleton veitsenkäyttäjä ja hän oli tainnut tottua tylsempiin veitsiin. Itse olen aina hirmuisen varovainen pilkkoessani jotain.

    Minulle kelpaisi tuo turkoosi kokkiveitsi (toiseksi alin).

  • tinppa

    Poikaystäväni muistaa aika huomauttaa omistamieni veisten huonosta tasosta. Ymmärrän kyllä hänen huolensa, mutta en ole vielä saanut hankittua itselleni mitään parempaa teräasetta. Viime viikolla hän päätti, kommentoinnin sijaan, ilmeisesti näyttää esimerkkiä ja tilasi itselleen jonkin superhypertehoveitsen. Olisipa yllätys jos minunkin keittiöstäni joskus löytyisi pinkki kokkiveitsi (:

  • Sara H

    Minun vinkkini on, että kannattaa pyytää kalatiskin henkilökuntaa fileroimaan kalan valmiiksi, niin säästyy kotona vaivalta – etenkin, jos ei ole terävää veistä hollilla. Ajatuksissani olenkin pyytänyt Stockan henkilökuntaa nappaamaan lohesta kuoret veks ja antamaan mielummin häntäpalan. Lohella kuulemma on nahka ja pyrstö. Niin juu onkin… Joka tapauksessa, vihreä veitsi on ihana!

  • Sanna_M

    Hyvä veitsi on keittiössä erittäin tarpeellinen, varsinkin kalan kanssa työskennellessä. Ainakin veljeni mielestä, fileeraus sujuu vaikka unissaan :D Tosin kyllä kalan käsittelystä kerty itsellekin kokemusta kalatiskin takana häärätessä yhden kesän ajan. Ainut vaan, että tiski oli syvä ja miulle ei tuota pituutta ole liikoja suotu… sai kurkotella ja keikkua varpailla :D
    Fuksian värinen veitsi jos arpaonni osuu kohdalle :)

  • ainooo

    paras keittiö vinkki on granaattiomena!! niiin hyvää jugurtissa, rahkoissa, salaateissa, leivonnaisissa ja jopa jossain ruuissa sekä puurossa! :P ja sydämmeni varasti tuo ihana vihreä veitsi <3

  • Muutin elokuussa pois vanhempieni luota ja sen jälkeen olen suurella innolla kokkaillut omat sapuskani. Tänä syksynä selväksi on tullut se, että omistamani kokkiveitsi on järjettömän huono. Kerran sain bataatin leikkaamisesta päiväkausiksi häiritsevät rakot käteeni. Tuo turkoosi veitsi olisi aivan ihana, voittaisi tämän nykyisen veitseni varmasti 100-0.

  • iv

    Ihania veitsiä! Itse valitsisin hempeän vaaleanpunaisen, mutta tällä kertaa ajattelen äitiäni, jonka lempiväri on oranssi. Jos voitan, niin lahjoitan palkinnon hänelle. Äiti muutti juuri unelmiensa asuntoon ja tuollainen veitsi olisi täydellinen sinne.

  • kryp

    Jes! Paras ruanlaittovinkkini on – voileipä. Kun nälkäinen poikaystävä/äiti/frendi odottelee herkkukokokkauksia tee sille voileipä (ja mieluiten myös itsellesi) verensokerit pysyy kasassa, tunnelma rentona, ja sopat saa kiehua rauhassa. :) 

    Tykkään kovin tuosta keltaisesta! 

  • hanzzih

    Sininen veitsi sopisi täydellisesti keittöön tuomaan piristystä! Ja myös voisin ilahduttaa kokki-ystävääni, joka vuosien ajan kanssani kokkaillessa on kiroillut Ikean veitsi-settiäni ja joka kerta koen saman häpeän tunteen. Olisipa hienoa, hänen tullessa ensi kerralla kylään, esitellä uutuuden hohtava sininen KAI-veitsi.

  • Piiiu

    Mä olen aivan surkea laittamaan ruokaa enkä edes erityisemmin pidä siitä, ja yksi syy epätykkäämiseen on huonot välineet. Keittiöstäni löytyy tasan kaksi ”järeämpää” veistä, joista kumpikaan ei ole puoliksikaan yhtä tehokkaan näköinen ja kokoinen kuin nuo veitset.

    Ensimmäisenä kokkausmuistona tulee aina mieleen ne kerrat, kun olen joka vuosi yrittänyt leipoa poikaystävälleni jotakin herkkua syntymäpäivälahjaksi. Jo kaksi kertaa on käynyt niin, että olen unohtanut taikinasta kananmunat. Lisäksi olen mm. viiltänyt käteni auki ananaspurkilla :D

    Noista valitsisin tuon oranssin veitsen!

  • eeviis

    Tuo pinkki ois paras! Tässä niksi: basilika, ruohosipuli yms. on helppo hienontaa siten että laittaa ne mukiin ja saksii saksilla niin pieneksi silpuksi kuin on tarve. Nopeaa ja kätevää!

  • korppi_the_king

    Mies on kovasti innostunut kokkaamisesta, joten olisipa ihana ojentaa tuollainen veitsi hänelle:)

  • mepatsu

    Moikka!

    En keksi mitään ruuanlaittoon liittyvää niksiä, mutta parasta on se kun kaikki perheenjäsenet tulee kotiin ja yhdessä laitetaan ruokaa ja samalla käydään läpi kuulumisia! =) Sama näin tälleen joulun alla, ku yhessä tehdään ruokaa ja leivotaan joulujuttuja! =)

    Haluaisin ton turkoosin veitsen, koska mulla löytyy muitaki keittiötarvikkeitä turkoosilla värillä =D Ois sit sävysävyyn vielä enemmän, haha! =)

  • Gwenny

    Meidän taloudessa kokkaaminen on pitkälti ollut miehen harteilla. Onneksi hän nauttii siitä. Haluaisin ilahduttaa häntä kuitenkin tuolla turkoosilla veitsellä, mikäli onni on myöten!

  • Mariii

    Tuo vaaleanpunainen tai pinkki ehdottomasti! Onpa hienoja!
    Valkosipuli kuoriutuu helpommin, kun sitä ensin painaa kämmenellä tai veitsen lavalla, jolloin kuori halkeaa :)

  • ilona2

    Ehdinkohan viela mukaan, kun talla puolella palloa on viela perjantai? Veitsista haluaisin tuon vaaleamman sinisen. Muistona keittiosta tulee ensimmaisena mieleen se kerta, kun sahkohellan vastukset polttivat vesikattilan pohjan lapi. Seurauksena kunnon jysays ja minulle aika monen kuukauden traumat. Nyt on onneksi hella vaihtunut uuteen ja minakin uskallan jo hiukan kokkailemaan.

Related posts